Swansea City vergezelt Valencia in knock-outfase Europa League

Swansea City is donderdag in navolging van Valencia doorgedrongen tot de knock-outfase van de Europa League. De Welshe club begon de avond met drie punten voorsprong op groepsgenoot Kuban Krasnodar en wist dat een punt al voldoende zou zijn om naar de volgende ronde te gaan. Op bezoek bij St. Gallen gingen the Swans weliswaar onderuit (1-0), maar plek twee kwam niet meer in gevaar.

/

St. Gallen - Swansea City 1-0
Michael Laudrup ruimde in zijn basiself plek in voor Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman, terwijl Wilfried Bony in de punt mocht beginnen. In de Zwitserse vrieskou was Roland Lamah de eerste die serieus gevaar stichtte, met een schot dat over ging. Later in de eerste helft was de ex-aanvaller van Roda JC nog eens lastig voor St. Gallen, maar weer ging de bal niet op doel. Tiendalli op zijn beurt mikte een voorzet bijna in het doel van Marcel Herzog, de zeer ervaren keeper van de Zwitsers die in de competitie geen speeltijd krijgt.

In de tweede helft kwam het eerste vuurwerk van Bony. Daddy Cool, die bij Swansea op acht goals in achttien wedstrijden staat, kopte echter mis uit een hoekschop van De Guzman. De thuisclub, die al uitgeschakeld was voor de wedstrijd begon, deelde zo nu en dan een tegenstoot uit die geruime niet resulteerde in een treffer voor de aanwezige fans. Tien minuten voor het einde sloeg Marco Mathys van een paar meter toch nog toe, nadat Swansea even niet goed oplette achterin.

Valencia - Kuban Krasnodar 1-1
Los Che waren al zeker van plaatsing voor de knock-outfase in Europa en konden het zich permitteren met de voet van het gaspedaal te spelen tegen Kuban. De goals in Mestalla kwamen pas in de tweede helft van de wedstrijd. Ruim twintig minuten onderweg na rust zette Paco Alcácer zijn team op voorsprong met zijn derde treffer in vier Europa League-duels. Het doelpunt van de jonge aanvaller werd met een paar minuten te spelen echter weggepoetst door Lorenzo Melgarejo. Aan het gelijkspel hadden de Russen niet genoeg. Valencia hield stand, al verloor het in de blessuretijd Víctor Ruiz nog met direct rood.

Denk jij dat Swansea City ver kan komen in de Europa League?