Sanders: 'PSV zou eigenlijk een jaar geen Europees voetbal moeten spelen'

Dinsdag, 10 december 2013 om 07:35Bart Kruyt

PSV werkt dit seizoen met een erg jonge spelersgroep en talenten kunnen in Europese wedstrijden veel leren. Tiny Sanders denkt daar echter anders over: de algemeen directeur van PSV denkt dat het beter is dat de Eindhovenaren een jaar geen Europees voetbal zullen spelen. Het zou de jonge ploeg tijd en rust geven, zo zegt Sanders in een interview met de NOS.

/

PSV speelt donderdag tegen Chornomorets en volgens Sanders zou het niet slecht uitkomen als de ploeg van Phillip Cocu verliest en wordt uitgeschakeld in de Europa League. "Als je puur kijkt naar het belang van een jong team, zou je eigenlijk een jaar geen Europees voetbal moeten spelen. Je moet een jong team, en ook Phillip, de kans geven om te trainen en dingen op te bouwen", meent Sanders.

PSV staat na vijf wedstrijden derde in Groep B en heeft evenveel punten als Chornomorets, zeven stuks. Op 3 oktober wisten de Eindhovenaren nog met 0-2 te winnen van de ploeg uit Oekraïne.


Poll

Tiny Sanders heeft gelijk


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door 020sup)
10 december 2013 om 07:45

tuurlijk is dat goed...wat een gelul, er wordt altijd gezegd dat het voor jonge voetballers goed is om europese ervaring op te doen voor hun ontwikkeling. Nu gaat het een keer wat minder en gaat hij zo praten, heel erg zwak van mijnheer sanders

na de groepsfase wordt de Europa league ook pas een beetje leuk, dan krijg je tenminste leuke tegenstanders

10 december 2013 om 08:06

Kunnen ze Psv niet op voorhand uitsluiten voor Europees voetbal, dit is al het 2e jaar dat ze het laten lopen of niet interessant vinden.

Heel Psv mis winnaarsmentaliteit. Ze missen eendracht en saamhorigheid.

10 december 2013 om 08:45

Ik wilde dit net zeggen. De afgelopen jaren hebben ze eigenlijk ook geen Europees voetbal gespeeld! Alleen maar inspiratieloze draken van wedstrijden afgeleverd in Europa.

10 december 2013 om 09:13

inderdaad...ik vind trouwens wanneer een voorzitter van een club als psv met een begroting van 60 miljoen direct op non-actief moet worden gezet

10 december 2013 om 08:16

Maar wees niet bang.. Waarschijnlijk hebben ze volgend seizoen geen Europees Voebal.

10 december 2013 om 08:35

Ach ach wst een schandalige opmerking van de heer Sanders.sportief en financieel voor een club als psv van levensbelang..Je wilt toch een topclub zijn? Zou me kapot schamen als men bij ajax zulke uitspraken zou doen! Ach worden we toch gewoon 4e of uitgeschakeld door ijsselmeervogels, ach het is de beker maar. .gooi die lat gewoon omhoog en streef naar het hoogste..alleen zo verbeter je

Gedeeltelijk gelijk. Natuurlijk is Europees voetbal zeer goed voor de ontwikkeling van de jongens. Als je naar het ontwikkelen van een team wil, heb je inderdaad meer tijd nodig. Nu is het: Wedstrijd analyseren, P naar volgende wedstrijd. Ook raken veel spelers hierdoor geblesseerd omdat ze zo jong zijn. Desondanks hoop ik toch dat ze doorgaan en die cup pakken !

10 december 2013 om 07:45

Dan moet je meer talenten gebruiken. Dan heb je dat probleem niet. Hoe hoger het niveau hoe beter ze ontwikkelen.
Hij dekt zichzelf nu al in voor een tegenvaller. Om zo zijn eigen hachje te redden.

10 december 2013 om 08:32

Flauwekul natuurlijk, had ie dit ook gezegd als ze er goed voor hadden gestaan? Nee dus!

10 december 2013 om 11:41

Je hebt niet meer tijd nodig voor het ontwikkelen van je team, maar meer wedstrijden waar je vertrouwen uit kan tanken! En de beker en zeker de EL zijn uitgelezen mogelijkheden om dit te doen. Buiten het feit dat het financieel wat oplevert, en je het je uitstraling naar het buitenland vergroot. Wat een belachelijke uitspraak van meneer Sanders

Hiermee bewijst deze man dat hij niet de juiste persoon is voor Psv. Want met een mooie overwinning in een volgende ronde op een hele mooie tegenstander kan het geloof en de vorm ook ineens terug zijn. PSV heeft in de eerste Europese wedstrijden van dit seizoen heel Nederland verbaasd met mooi en atractief voetbal. Dat zullen de spelers echt nog niet verleerd zijn. Gebruik de wedstrijden in de Europa Leaque dan gewoon als ultieme oefenwedstrijden om ook eens wat te proberen. En financieel voor PSV zijn de volgende ronde's natuurlijk ook interessant.

10 december 2013 om 07:50

Doordat spelers meer wedstrijden spelen, worden ze beter. Sanders snapt het totaal niet. Leuk seizoen voor de seizoenskaarthouders.

10 december 2013 om 09:41

Daarnaast speel je ook gewoon voor je plek op de europese ranglijst. Een jaar geen europees voetbal doet je gigantisch dalen op deze lijst en geeft je moeilijkere lotingen in de toekomst

Wat maken zulke uitspraken me chagrijnig zeg. Laat ons maar uitschakelen in Europa! Zo zakt Nederland steeds verder weg op de Europese ranking en in Eindhoven vegen ze daar der reet mee af.

Buiten het sportieve aspect, voor de club zelf, vind ik dat PSV een verantwoording heeft richting Nederland en de Knvb.

Die gaan het dus laten lopen. Kan ze er ook eigenlijk geen ongelijk in geven. Psv kan zich beter richten op de Eredivisie en de beker... Oh nee .

10 december 2013 om 12:17

Ik denk dat er niet eens sprake is van laten lopen als met opzet maar kwalitatief te matig op dit moment zijn om goede resultaten te boeken.

Dit kan echt niet, hoe kan je nou zeggen dat je het niet erg vind om te verliezen?! Op dit nivo moet je als PSV makkelijk doordeweekse wedstrijden kunnen spelen.. Belachelijk, zo motiveer je een team natuurlijk nooit..

Tekent wel de verschillend manier van denken bij Ajax en PSV of beter gezegd Sanders.

Dit kan toch niet? Het is altijd gunstig om Europees te slepen. Dit soort rare uitspraken draagt erbij mij weer aan bij dat ik mijn twijfels heb over het beleid bij PSV.

Wat een onzin. Je hebt het geld uit CL en EL hard nodig. Ik ben benieuwd wat PSV doet als het dit jaar geen europees voetbal haalt. Kunnen ze zich dat veroorloven?

10 december 2013 om 08:17

Je hoeft geen genie te zijn ofzo.. Denk gewoon logisch na, als je als club geen Europees voetbal speelt krijg je sowieso minder inkomsten, minder uit sponsors, spelers gaan ook eerder weg en komen minder snel.. Als je een topclub bent in NL nog wel haha kan je je dat eigenlijk niet veroorloven, het is al erg genoeg na het behalen van europees voetbal dat er zo beroerd gepresteerd word..

10 december 2013 om 08:13

EL wordt pas financieel interessant vanaf de kwart finale. Daarvoor kost het evenveel als het oplevert of kost het zelfs meer dan dat het oplevert.

Financieel is de EL helemaal niet interessant voor 90% van de teams die daar in zitten.

10 december 2013 om 08:20

dat klopt maar het gaat om meer dan dat, dat het weinig oplevert de EL ok (los van ook ervaring die je hier niet op doet wat voor een club die zogenaamd met jeugd wil gaan werken van groot waarde is) Maarja Psv die europees speelt of Psv die alleen competitie en beker speelt... Wat is interessanter voor allerlei partijen?

10 december 2013 om 10:00

Nou ik zou heel eerlijk gezegd niet zo snel een partij noemen die wel zou komen om EL of weg zou gaan als er geen EL is.

ik begrijp je punt wel hoor, maar EL is totaal niet interessant meer voor wie dan ook. Als je utrecht bent of Nac, dan is EL gewoon europees voetbal. Een leuke kado voor een goed seizoen. Voor clubs als psv, feyenoord, ajax, twente is het niet interessant. Die willen dat toch helemaal niet spelen. Die willen CL of niks.
Dat zie je aan de hele beleving die ze er in stoppen.

10 december 2013 om 11:18

Je gooit het weer op El.. Maar je snapt me punt wel, ik zeg ook niet dat EL mensen doet laten komen of juist niet, de uitstraling van Psv met europees voetbal of zonder telt wel degelijk.. EL wat alweer een stuk minder is als de uefa Cup was blijft daarom van groot belang..

Voor Ajax is het zeker wel interessant, waar de talenten gewoon meer en vooral andere weerstand krijgen als hier. Je hebt het over EL, maar het gaat gewoon om Europees spelen EL of CL maakt niet uit sowieso moet je de ambitie hebben zeker als je pretendeert met talenten te gaan werken is het juist interessant. Financieel gezien is alleen de CL interessant dat klopt. Maar EL behalen is zeker wel van belang, neem bijv. gewoon Feyenoord..

10 december 2013 om 11:28

Nou er zit dus wel degelijk een heel erg groot verschil in europees voetbal.
Dus logisch dat ik de EL aanhaal, omdat dat is waar ze in spelen. CL heeft helemaal niks hiermee te maken, want daar was geen sprake van en daar zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar ook geen sprake van zijn.

Maar jij hebt het over interessant voor allerlei partijen. Dat het ervaring oplevert, daar rep ik geen woord over, dat is logisch. Maar voor welke partijen is het nog meer interessant dan als je europees speelt.? Waarvoor zou EL halen van belang zijn voor feyenoord?

10 december 2013 om 15:47

Shorty,
Ben jij toevallig een vermomde alias van Brandts? Hoe kun je in hemelsnaam zo kortzichtig denken?
Het gaat niet alleen om het financiele aspect. Het gaat ook om het meest belangrijke aspect, het sportieve! Je speelt om ervaring op te doen. Nederland schijnt volgens vele een Mickey Mouse competitie te zijn. Dan moet je toch helemaal gaan zorgen dat je Europees speelt, alleen maar om te spelen tegen hogere weerstand.
Dan heb je ook nog, zoals andere al aanhalen, je gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Europees punten is erg belangrijk voor de club en voor de Nederlandse rangschikking in het algemeen.
En de aantrekkingskracht voor talenten zal er zo ook niet op vooruit gaan. Met zo'n boodschap, die komt uit de hoogste regionen, help je de club falikant de grond in. Want hoe hoog wordt de lat nu gelegd door de andere in de club als je leider zich al zo als een mak lammetje neerlegd opmde slachttafel?

Ik vindt het altijd prachtig om Ajax als grote leider van het Nederlandse voetbal te zien, maar wil wel,graag dat er gezonde en sterke concurrentie heerst. PSV is daar altijd een onderdeel van geweest, en ik hoop oprecht dat dit zo kan blijven. Maar dan moet er wel snel een revolutie komen daar in Eindhoven die er voor zorgt dat figuren zoals Brands nooit meer in de buurt van deze club komen.
Gelukkig staan er nu andere clubs op, die de competitie hierdoor toch nog leuk weten te houden.

10 december 2013 om 17:21

Ik snap dat dat financiele gevolgen heeft voor psv maar ik las ooit eens dat psv het niet kan veroorloven om nog een keer cl te missen.

Nou Tiny als dat je ambitie is, jullie zijn aardig op weg om je komend jaar geheel en alleen op binnenlandse wedstrijden te concentreren. Van harte.. Wat een mentaliteit. Ik snap de redenering best maar dit moet je niet uitspreken in zijn functie.

Hoe dom kun je zijn? Deze jonge groep moet juist zoveel mogelijk wedstrijden op niveau spelen. Sanders straalt uit dat ze bang zijn en dat is nooit goed als directeur. Daarnaast moet hij niets zeggen over het voetbal gedeelte van de club, want daar heeft hij geen verstand van. Rust en vertrouwen uitstralen naar buiten en binnen werken aan oplossingen. Wat een brevet van onvermogen van deze man, die ook in het bedrijfsleven geen onverdeeld succes was.

Dan moet die Sanders toch een snel anders denken..
PSV samen met Ajax zijn 2 ploegen die wat er ook gebeurd elk jaar Europees horen te voetballen.
Mensen mensen dit PSV dat nu volgens velen crisis heeft is het zelfde PSV dat na 8 wedstrijden kampioen kandidaat nr.1 was. Ze eindigen echt wel in de top 5.

oh ja en dat accepteren hun supporters ook echt. zal wel goed voor hun zijn maar past niet bij de imago van de club PSV

Mss moeten ze bij psv eens beginnen met een persstop voor de director!
Deze mannen doen de club echt geen goed, elke uitspraak van brands en sanders maakt de doelstelling van de club onduidelijker.....
Man ow man.

Haha en dan vervolgens kampioen worden, omdat andere teams vermoeid zijn. Misschien moeten ze eens presteren.

Sanders laat hiermee zien dat het beter is als hij opstapt. Dit wil je toch niet? Toon je een beetje strijdvaardig! Als je nu met de pootjes omhoog gaat liggen, dan kun je je net zo goed voor de rest van het seizoen terugtrekken uit de competitie...

Volgens mij meent hij dit. Wat is dit nou weer voor een mentaliteit. Tja als de rest er ook zo over denkt is het niet zo raar dat het de laatste jaren zo slecht gaat. Ook toen er redelijk wat ervaring op het veld stond ging het niet goed. Misschien dat er bij PSV eens een definitie gezocht moet worden naar wat men precies is en wilt uitstralen, want dit komt natuurlijk niet overeen mt wat een topclub zou moeten en willen. Wat een belachelijke uitspraak voor een club van de klassieke top 3. 1 stap voorruit en 3 stappen terug? Is dat het Sanders?

Hoe kan de directeur zo iets zeggen. Voor Europees voetbal doe je het toch. Ik baal nog steeds dat Feyenoord door krasnar is uitgeschakeld. Er gaat niks boven Europees voetbal. Strijden voor punten voor je land. En als je verder komt spelen tegen leuke teams in Duitsland, Engeland of Spanje. Zulke uitspraken mag je toch niet accepteren van de hoogste baas van Psv. Deze man is verantwoordelijk dat er z'n jong team staat. Nu wil hij zich schuilen achter het feit dat het een jong team is. Maar PSV is hard op weg om volgend jaar ook geen Europees voetbal te spelen.

Oke wie ontslaat deze man? Hij gaat steeds dommere dingen roepen en treedt de laatste tijd iets teveel op in de media. Brands praat ook al over degradatie... lekker bestuur zo.

Het wordt steeds grappiger daar in Circus Eindhoven. Vorig seizoen zei Advocaat voor aanvang tegen Dnipro dat PSV de Eredivisie belangrijker vonden en nu zeggen ze daar in Eindhoven dat het goed voor de spelers is als ze geen Europa League spelen. Waarom kunnen ze gewoon niet zeggen dat PSV niet goed genoeg is om de winter in Europa te overleven?

PSV heeft een goede selectie, ze hebben internationals. Echter ze hebben een onervaren coach en diens stafleden. Natuurlijk mag men niet teveel verwachten van de onervaren Cocu, ook al was het een geweldige voetballer. Met zijn aanstelling heeft PSV geweten dat het wel eens minder kan gaan worden en dan moet je niet eerst gaan roepen "we gaan voor de titel en andere prijzen."

PSV wilt wat meer doen met zijn jeugd en dan moet je maar kunnen accepteren dat dit een wat mindere jaar gaat worden en dat ook duidelijk durven te zeggen tegen je fans. Maar ga niet je eigen supporters aan het lijntje houden door onzinnige uitspraken en zeggen dat je in de winter versterking(en) gaat kopen en/of huren.

10 december 2013 om 15:57

Hootch,
Het ligt veel dieper dan dit. Of eigenlijk zou ik moeten zeggen: het ligt veel hogervdan dat, want het probleem van PSV is hogerop in de organisatie met lui als Brands.
Vorig jaar met Advocaat, die wel een heel ervaren trainer is, werden er ook al onnozele dingen gezegt.

Nogmaals voor de Psv'ers. Ik hoop oprecht dat er snel verandering komt in de hogere regionen van de club, want anders zal het laten lopen van Europees voetbal geen keuze meer worden, maar een onmogelijkheid omdat je je er toch niet voor weet te kwalificeren.
Clubs als Feyenoord, Twente, Vitesse en ook AZ, zijn structureel steeds beter aan het worden. Ik zou me snel gewaarschuwd voelen en niet met allerlei excuses aan komen draven.

Wat me trouwens opvalt, is dat ik het gevoel heb dat ik weinig PSV leden hier commentaar op zie leveren. Wat denken jullie hier nou van?

Ze zakken steeds verder af daar in Eindhoven. Nu willen ze eigenlijk liever ook geen Europees voetbal, want Europese ervaring schijnbaar niet goed voor de jeugd. Dit had hij natuurlijk nooit gezegd als ze CL hadden gespeeld. We hebben vorig seizoen al gezien hoe serieus men daar de Europa League neemt.

Gebrek aan ambitie. Anders kan ik het echt niet noemen. Als club moet je altijd Europees voetbal willen spelen.

Als PSV zijnde moet je hoe dan ook ieder jaar Europees voetbal spelen! Dit vind ik een beetje een aparte opmerking.. Het seizoen is nog lang niet voorbij en vind dat de jongens gewoon nog voor Europees voetbal kunnen gaan!

Ja hoor Tinie.. Of een jaar geen competitie? Wat een opmerking zeg, deze man bewijst elke keer weer geen verstand en gevoel voor voetbal te hebben.

Volgens mij zijn ze allemaal de kluts kwijt bij Psv. Tuurlijk gaat het erg slecht op het moment en zit het allemaal tegen, toch denk ik dat er nog steeds vele trainers en bestuurders in de eredivisie zijn die wel hun gehele elftal willen ruilen tegen dat van Psv.

Hard blijven werken en leren van je fouten is volgens mij de enige optie. Ervaring toevoegen aan de trainersstaf.

Maar om dingen te roepen als: beter niet in Europa of zelfs degradatie kun je niet uitsluiten is belachelijk..

Wat een kansloze reactie zeg, Je moet als psv zijnde altijd maar dan ook altijd mee willen doen op alle vlakken, hoe jong en onervaren je ploeg ook is , daar op Europees niveau te spelen worden je spelers toch alleen maar beter .

Haha serieus? gewoon weer? wat een flapdrollen daar! Probeer het dan ook niet! Zogenaamd beleid haha maar er zit geen enkel idee achter, is gewoon in de hype van Ajax geroepen en het klonk zo mooi allemaal dus iedereen ging er in mee want ja als ze niet met Bommel en strootman en super Dickie als coach kampioen worden... Nu weten ze nog minder wie Psv is, de meeste spelers hebben al geen echte binding, Depay is de enige echte boer in de basis, terwijl hoe dan ook je had altijd wel van die echter psv'ers ertussen die ontbreken nu ook gewoon. En nu weer Europa laten lopen? Terwijl juist degene laten zien die je wilde kopieren dat hoe meer wedstrijden hoe beter de spelers zich ontwikkelen en juist ook het team, en ook de weerstand in Europa doet een jonge speler twee stappen sneller maken, maar het zegt genoeg als je als club geen Europees voetbal wil spelen, ga je schamen Sanders..

Er zit wel een kern van waarheid in hoor. Je ziet het nu bij Twente ook. Geen Europees, en er is veel meer rust in het team. Voor veel jeugdige spelers is de stap naar de eredivisie al een grote. Komt daar ook gelijk al Europees bij, dan kunnen sommige dat gewoon nog niet aan. Voor supporters is dat misschien niet vanzelfsprekend te begrijpen, maar dit is wel hoe het in elkaar steekt. Kwaliteit is vaak beter dan kwantiteit. En dan bedoel ik veel k*t wedstrijden spelen (kwantiteit), of minder wedstrijden, maar wel goede wedstrijden (kwaliteit). Het komt allemaal wel goed daar. Niet dit jaar, maar het jaar er op.

10 december 2013 om 08:49

"voor veel jeugdige spelers is de stap naar de eredivisie al een grote. Komt daar ook gelijk al Europees bij, dan kunnen sommige dat gewoon nog niet aan."

We moeten nou ook weer niet gaan overdrijven. In de huidige basis-11 zit niemand die dit jaar "de stap naar de eredivisie" maakt, of we moeten Bakalli bais noemen. De rest heeft al de nodige wedstrijden Eredivisie of een andere competitie op zijn naam staan, afgezien van huurling Rekik misschien.

Tuurlijk zijn die Europese wedstrijden een onderbreking in je eventuele trainingsplan en leef je meer van wedstrijd naar wedstrijd maar dat is ook maar net hoe je het als team/bestuur benaderd. Speel lekker in de opstelling en tactiek zoals je ook uit tegen Utrecht zou spelen en je hebt gewoon en extra 'training' alleen dan met echte weerstand.

10 december 2013 om 11:47

Dat is leuk voor dit seizoen, maar in de toekomst ga je het als club merken wanneer je een jaar niet op Europees niveau acteert.
Twente stond behoorlijk hoog op de Europese ranking, maar heeft bij de loting voor Europees voetbal de komende vijf jaar last van dit ene seizoen.
Voor PSV geldt hetzelfde. Mochten ze volgend seizoen geen Europees voetbal halen, dan leveren ze 13 punten voor hun gemiddelde in en komen ze rond de 50 punten.
Mochten ze volgend jaar dan kampioen worden, dan is de kans zeer groot dat ze in de vierde pot terecht komen, waardoor Europees overwinteren al heel moeilijk wordt. Op dit moment staat alleen Napoli van alle ploegen uit pot vier niet op de vierde plek in de poule.

Daarnaast is het lastiger om spelers te halen, spelers willen zich toch liever Europees laten zien en clubs die spelers verhuren willen ook liever dat hun spelers zich Europees laten zien.

Ook kun je verwachten dat het seizoen na een Europees-loos seizoen een drama wordt. Spelers zijn namelijk niet gewend om twee keer in de week op hun maximale kunnen te presteren. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld AZ dat kampioen werd na een Europees-loos jaar.

Ik begrijp Sanders wel. Hij mag het echter nooit uitspreken.

Feyenoord heeft onder Koeman nooit Europees gespeelt. Dat gaf Koeman de tijd om in zijn eerste en tweede jaar te bouwen aan het elftal.
In het eerste jaar geen commentaar gehoord of gelezen op Vz.
In het 2de jaar heb ik veelvuldig gelezen dat de internationals van Feyenoord toch wel een zwaar programma hadden. Ook geschreven door mede forumleden. Spelers met een dipje en Feyenoord kreeg meer blessures.
Persoonlijk denk ik dat Feyenoord als het in de voorgaande jaren Europees had gespeelt niet zo hoge eindklassering had gehaald. (meer blessures of vermoeide (jonge) spelers. Dit jaar heeft Koeman gefaalt door geen Europees voetbal te halen waar het nu eigenlijk had gemoeten met dezelfde selectie als vorig jaar.

Verschilletje Sanders - de Boer.
Waar Frank altijd heeft uitgesproken dat hij vindt dat spelers beter worden van Europees voetbal en daarmee ook uitademt een topsporter te zijn, laat Sanders zien een bestuurder te zijn van een topclub. Hij laat nu zien voor het eerst aan de (eigen club belang) lange termijn te denken. Uitspreken van deze gedachten is in Nederland natuurlijk not done. Voor PSV fans is dit natuurlijk niet leuk om te horen. Het geeft het verval van de club aan. (maar jullie komen wel weer boven drijven)

Psv, Feyenoord en Ajax moeten eigenlijk altijd Europees spelen.
2 wedstrijden in een week moet geen probleem zijn. Anders moet je de selectie maar iets verbreden.

10 december 2013 om 08:43

Als je als psv of Feyenoord geen Europees speelt, wordt je helemaal niet meer serieus genomen in Europa. Je spelers worden minder waard en je loopt inkomsten mis. Al is het niet veel uit de Europa league, ik denk dat Feyenoord de centjes heel goed kan gebruiken en psv ook volgend jaar!

10 december 2013 om 16:08

Manonthemoon hierboven haalde een goed punt aan: er is in het huidige PSV geen een echte Psv'er in de selectie, behalve een paar talenten. Degene die het schip zouden moeten dragen zijn geen van allen Psv'er in hart en nieren. Ze gingen misschien iets overboord met hun acties, maar PSV mist nu node van Bommel,en Strootman. Ik weet niet of Strootman Psv'er is in hart en nieren, want zo lang heeft hij er eigenlijk niet gespeeld, maar hij speelde er wel als een.

Sanders dekt zich in dat is duidelijk.
Schuif langeler naar voren naast cocu als assistent als je serieus doorwil met cocu.
Haal faber eruit want die zal zich niet schikken als assistent is ook wel gebleken. Die wil coach zijn en heeft die ambitie ook, krijg je 2 kapiteins op een schip.

Wat een dwaas die Sanders! !
Als er iets belangrijk is voor jonge spelers, dan is het wel ervaring opdoen.
Dat lijkt me toch het makkelijkste met wedstrijden spelen, en dan die je nog eens dubbel zo veel ervaring op in Europa dan in eredivisie!
Die man heeft echt helemaal geen verstand van voetbal! !

Dan gaan ze dit seizoen toch nog een doelstelling halen !

Ongelofelijk en dit dient dan een topclub te leiden met de op één na hoogste begroting van Nederland.....

Het is juist goed voor jonge spelers om andere speelstijlen en entourages tegen te komen. Het is duidelijk dat Tiny Sanders geen voetbalman is.

'je moet een jong team, en ook Phillip, de kans geven om te trainen en dingen op te bouwen'

En daarom zoekt men in de winterstop naar directe versterkingen, die dus in feite de ontwikkeling van jong talent in de weg zou staan.. Dan geef je ze dus in feite niet de kans om iets op te bouwen. PSV en met name de directie heeft een grove inschattingsfout gemaakt.

Ze keken met jaloezie naar Feyenoord en Ajax, hoe deze clubs met flink wat succes kozen voor de 'eigen' jeugd en wilden dat ook. Helaas heeft PSV er iets te rigoureus voor gekozen en dat is duidelijk de foute keuze geweest.

Wat een slap gelul. Juist Europese wedstrijden zijn leerzaam voor die snotapen. Verder geen uitleg voor nodig.

Hij zoekt gewoon alvast naar excuses voor een volgende nederlaag...

Wat een onzin. Het is juist goed voor de ervaring om veel wedstrijden te spelen. Zo wordt je conditioneel sterker, mentaal sterker..dit is typisch een reactie van een man die nooit op hoog niveau gevoetbald heeft.

Het zal op deze manier nooit wat worden in Eindhoven... Halen ze in de winterstop weer een 2e rangs middenvelder en/of spits, eindigen ze 4e... Jaar erop gaan je beste spelers weg, Depay / Winaldum, en begin je weer voorafaan... Je hebt niet of nauwelijks jeugd, je talenten die je hebt zitten staan niet in 1 omdat ze met ervaring op safe willen spelen... Ik zie het genoegzaam gebeuren eerlijk gezegd...

Voor alle ongefudeerde uitspraken over de EL laten lopen van Psv:

Resultaten sinds 2009

2009/10 europa League 2r
2010/11 europa League kwart finale
2011/12 europa League achtste finale
2012/13 europa League groepsfase

10 december 2013 om 10:52

en de laatste keer dat ze geen Europees voetbal speelde was in 1973.
Dit recor mag er niet aan gaan. Dan maar via de play offs Europees voetbal halen maar psv moet er bij zijn.

10 december 2013 om 11:22

Ja het bewijs van jaren geen Cl en dat er wat te halen valt in de EL, en extra belachelijk dus dat ze er vorig jaar en dit jaar dus weer met de pet naar gooien..

Psv hoort ook gewoon Europees te spelen en doe dan ook gewoon je best..

Als je geen verstand van voetbal hebt is dat niet erg, maar hou dan gewoon je mond!
Ze hebben juist Europees voetbal nodig om ervaring op te doen, als je dit niet snapt heb je niks te zoeken in de voetballerij

Ben het wel een beetje eens met Sanders. De meeste spelers van PSV komen net op het hoogste niveau kijken. Je doet wel ervaring op in de EL maar waarom eerst EL ervaring opdoen als je nog geen eredevisie ervaring hebt? Lijkt me een beetje de wereld op zijn kop.

Dit is volstrekte onzin naar mijn mening, die spelers moeten juist leren wat het is om in Europa te spelen. Deze spelers wilden toch te top bereiken? Dat red je toch niet met één keer in de week een potje voetbal spelen?
Een club zou op alle gebieden goed moeten proberen te spelen en zo ver mogelijk moeten proberen te komen.
Europees voetbal hoort daar in principe bij.

Ik hoop niet dat PSV een paniekclubje wordt, zet gewoon een goede begeleiding rondom de jeugd en het eerste team, dan komt alles op termijn wel goed. Mogelijk zijn er wel meer jongens als v Nistelrooy, v Bommel e.d. nodig om echt verder te komen dan dat ze nu zijn.
Wel moet ik daarbij zeggen dat ik niet denk dat van Bommel wil komen, die wil altijd naar de beste club voor zichzelf gaan en dat is PSV natuurlijk niet.

Kan er nog dubbel om liggen dat hij Johan Cruijff aan probeerde te vallen toen Johan waarschuwde wat de zwakke plekken waren van het Nederlands elftal. v Bommel zei toen dat Johan zich maar met Ajax moest bemoeien! Ajax werd vervolgens 3 keer kampioen en Nederland verloor alles, grotendeels aan de hand van assistent bondscoach Mark van Bommel.

Meneer Sanders geeft met dit interview aan zeer weinig verstand van voetbal te hebben....en dat is het probleem van Psv (+ Brands die volgens mij Toivonen een hand boven het hoofd houd en op Cocu heeft ingepraat (en omgepraat) Dit laatste overigens suggestief!!

Volgens mij krijg je juist ervaring door het spelen van europese wedstrijden. De kans is echter groot dat Psv het donderdag niet redt waardoor het afbreukrisico mogelijk groter is. Al met al een opmerking van een bestuurder, niet van een voetballer. Toch vind ik, naar de supporters toe, dat deze opmerking totaal niet kan. Waar voetbal je dan het hele jaar voor? Psv voelt zich gewoon te groot voor de europa leauge, een vreemde gewaarwording.

Omdat meneer sanders ziet dat het moeilijk word om Europees voetbal te halen, probeert hij zich op deze manier alvast in te dekken.. verder is psv een schande in europa en kun je er beter teams in hebben die wel genoeg motivatie kunnen opbrengen om hun best te doen en hun supporters te plezieren

Sanders heeft even op de ranglijst gekeken en ziet dat het een heel gevecht zal gaan worden om Europees voetbal te halen. Dan moet hij daar een draai aan geven, dus zegt hij aan het einde van het seizoen dat het volgens (zijn) plan verloopt allemaal. Als blijkt dat Psv zou degraderen, dan zal hij een paar weken daarvoor zeggen dat het misschien wel goed is voor Psv om die jonge jongens te laten rijpen in de Jupilerleague (Oh wacht, daar speelt jong-Psv ook al).

Natuurlijk is het voor jonge spelers alleen maar goed om in Europa te spelen. Daar worden ze slimmer en sterker van. Eén van de redenen dat spelers niet doorgroeien is dat ze tegen tegenstanders spelen die niet beter zijn dan zijzelf. Nu is dat voor Psv op dit moment geen probleem, want er zijn nogal wat clubs in Nederland die beter spelen. De reden dat Ajax op dit moment eerder stabiel wordt, is dat er veel spelers, ook jong overigens, al internationale ervaring hebben opgedaan door voluit CL en later ook EL te spelen. Vorig jaar lieten Psv en Twente de EL zo'n beetje lopen en dat breekt ze nu op, naast het feit dat Psv natuurlijk een vrijwel heel team van spelers heeft gekocht. Spelers als Depay, Maher en Rekik hebben internationale wedstrijden nodig om door te groeien. Willems, Bakkali en dergelijke denken dat ze al beter zijn dan de rest en komen er zo ook niet. Sanders geeft met deze opmerking aan dat hij er echt geen kijk op heeft.

Dit betekent imo dat PSV de EL weggeeft om zich dit seizoen helemaal te focussen op de competitie. Heel verstandig van PSV !

Bruma en Rekik die beiden bijna geen speelminuten hebben gemaakt, staan nu met de mond vol tanden nadat ze riepen dat ze wel met de 'groten der aarde' hebben meegetraind. Je wordt niet beter van alleen trainen. Je wordt 3 x beter van wedstrijden spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
95 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren