Update: FIFA veroordeelt ernstige rellen in Brazilië

Maandag, 9 december 2013 om 08:50Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:54

Het duel tussen Atletico Paranaense en Vasco da Gama is zondag ruim een uur gestaakt. De rellen op de tribunes in Joinville waren voor de dienstdoende scheidsrechter reden genoeg om de wedstrijd te staken. Braziliaanse media hebben het over drie zwaargewonde fans en een mogelijke dode.

Atletico speelde in Joinvillle naar aanleiding van eerdere incidenten voor eigen publiek. In dit stadion was echter geen politie aanwezig, uitsluitend een ingeschakeld beveiligingsbedrijf. Na de 1-0 voor de ‘thuisploeg’ braken er ongeregelheden uit tussen de supporters. De spelers op het veld waren zichtbaar onder de indruk van de incidenten en konden hun ogen niet geloven.

De media in Brazilië maken melding van drie zwaargewonde fans en een supporter van Vasco die in coma ligt. Laatstgenoemde zou volgens bepaalde media zijn overleden. Een helikopter moest op het veld landen om de gewonden naar een ziekenhuis te brengen. Het duel werd na ruim een uur spelen hervat.

Update 9 december 08.50 uur - FIFA veroordeelt ernstige rellen in Brazilië
De wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag uiterst ontstemd gereageerd over het geweld bij de wedstrijd tussen Atletico Paranaense en Vasco da Gama, zondag op de slotdag van de nationale competitie. "Dit is bijzonder triest voor de sport in Brazilië", zo luidde volgens het ANP de reactie van de FIFA. De bond ziet echter geen reden om met het oog op het WK in Brazilië de bestaande veiligheidsplannen aan te passen.



94 reacties (laatste reactie door fcknudde)

En hier moet het WK gespeeld worden... Hmm..

8 december 2013 om 21:55

echt he, en dan heb je nog die reacties dat Qatar een slecht wk land is

8 december 2013 om 21:58

Het zijn beide slechte WK landen

8 december 2013 om 22:36

Ga weg man. Altijd maar doen alsof de hele wereld alleen maar om Europa en Amerika draait. Mocht je het niet weten, in andere landen houdt men ook gewoon van voetbal.

8 december 2013 om 22:40

en dan nog niet te spreken over Rusland! hahaha

stadions liggen lekker dicht bij elkaar, lekker veilig op te weg qua auto's en nog niet te spreken over de fantastische politiek/regering

8 december 2013 om 22:42

Brazilie is helemaal geen slecht WK land. Als er in een land wel voetbal leeft is het Brazilie wel.

Daarnaast is dit gewoon absurd, verschrikkelijke beelden. Maar was Engeland 30 jaar geleden dan ook een verschrikkelijk land. Overal zijn rellen, dit moet alleen aangepakt worden en in die fase is Brazilie als land nog niet. Wilt nog niet direct zeggen dat het een slecht WK land is. Als een land op aarde op het moment wel hard aan het groeien is dan is het Brazilie wel.

8 december 2013 om 23:22

Wow echt bizar hoe er op het laatst op die man die er al half dood op de grond ligt
word ingetrapt. Dit land is ook gewoon nog niet klaar om een WK te organiseren, want als ze dit niet aankunnen dan kunnen ze 30 landen bij elkaar al helemaal niet aan. Ondanks dat Brazilie voetbal uitstraalt vindt ik het gewoon een slecht ontwikkeld land waar gewoon veel problemen gaan ontstaan tijdens het WK.

8 december 2013 om 23:25

@barry
Dus als de politiek in een land(rusland) ons niet aanstaat dan verdienen ze geen WK? Wij bepalen dit allemaal want hier in het westen zijn wij de ultieme voorbeeld voor de rest van de wereld en heersen wij over de rest? Echt alsjeblieft denk na over wat je zegt. Die uitspraken van iedereen over hoe Rusland en Qatar etc etc geen WK verdienen zijn echt zo hypocriet en onwetend allemaal. Wij hier in Europa en de VS zijn altijd zo goed bezig en dus moeten we alles beslissen voor de rest van de wereld. Pff wat een enge gedachtegang is dit. Doet me een beetje denken aan de slaven tijdperk toen de witte man alles beter dacht te weten en de rest maar als minderwaardig zag.

De infrastructuur is misschien niet overal even goed in Rusland maar tegen de tijd dat het WK daar is aangekomen heeft men allang al oplossingen gevonden. Het zelfde met het hitteprobleem in Qatar. Maar die moeten we natuurlijk schrappen want Qatar is weer te klein voor een WK en heeft Blatter omgekocht.

Het WK in Qatar is niet alleen een overwinning voor Qatar maar heel de Arabische wereld. Het voetbal leeft daar onder de gemiddelde mens echt wel meer als hier. Alleen ja is het niveau daar niet hoog genoeg. Maar moeten we ze daarom maar geen WK gunnen? Of moeten we ze geen WK gunnen omdat ze anders over het leven denken dan wij? Ik vraag me echt af waarom men zo een probleem er van moet maken.. Die mensen verdienen het ook om een WK van dichtbij mee te maken. De Russen en Brazilianen ook. Als jij met je luie reet er niet naar toe wilt hoeft dat niet, er zijn genoeg mensen die dat wel willen doen en ander mans cultuur wel willen respecteren en van dichtbij willen aanschouwen. Het is alleen jammer dat er meer zeurpieten zijn dan mensen die dit soort dingen wel op prijs kunnen stellen.

9 december 2013 om 00:43

Idd... In mij ogen is dit het perfecte land voor het WK, het land is een en al voetbal en als ik aan brazillie denk denk ik aan prachtig sambavoetbal met een stadion dat helemaal gek word en er een groot feest van maakt. het land ademt voetbal zoals geen enkel ander land doet. Brazillie is in mij ogen ongeevenaard in het voetbal. Dit wk word wss een groot feest een compleet gekkenhuis, met als klap op de vuurpijl de goddelijke kanaries als wereldkampioenen. laten we nu niet zo hypocriet doen, zijn deze dingen nog nooit gebeurt in europa dan? Engeland?nederland? Overal is het wel eens gebeurt helaas.. Ik praat het niet goed maar doe niet zo hypocriet en alsof alles hier in europa beter is als in zuid amerika, azie enz enz

9 december 2013 om 10:40

@ Kikkers

Brazilie is helemaal geen slecht wk land, ben jij er uberhaupt ooit weleens geweest ? Alsof alles hier in Europa zaligmakend is,in jouw favoriete voetballand gebeurd ook genoeg. Maakt dat Italie dan ook meteen een slecht land om iets te organiseren ?

9 december 2013 om 15:52

@damsco93

pff maakte alleen maar een grapje, omdat je over elk land wel iets kan zeggen, wat verkeerd is, zo ook over rusland

Dat kan bij Amerika en Nederland eveneens!

dus echt kaml aan en doe niet zo serieus over alles... op dit forum

stond niet voor niets "hahaha" bij

8 december 2013 om 23:12

Want in Europa zijn ze altijd braaf? Ga weg joh..

8 december 2013 om 23:33

Nee. Maar in Europa wordt er niet in stadions gevochten met idiote wapens. Ook zijn de harde kernen in Brazilië geen fans maar een bende (mafkezen). In Europa matten fans met elkaar, in Brazilië dus echt niet

8 december 2013 om 23:47

Pardon? bij de CL duel van Schalke ging het al mis tussen fans onderling

9 december 2013 om 07:28

Kan me nog wel een paar steekpartijen heugen in Italie de afgelopen jaren. Volgens mij lazio fans? Haat drank groepsdruk = gewoon een gevaarlijke mix en als het mis gaat kan het heel snel escaleren op een plaats waar zoveel man zo dicht op elkaar zitten. Brazilie verdient gewoon zijn kans op het WK.

8 december 2013 om 23:14

Het gaat hier over een wedstrijd tussen twee clubs.. Straks op het WK zijn het alleen de landen en zullen alle Braziliaanse supporters hun land aanmoedigen. Dus daar is de kans op rellen bijzonder klein.

8 december 2013 om 23:31

Als je denkt dat er op het WK geen rellen komen, dan zit je er flink naast.

9 december 2013 om 10:40

Vergeten dat er tijdens de Confed. Cup duizenden kansarme mensen en studenten stonden te demonstreren tegen het WK voetbal? omdat favelas en en andere huizen/wijken moesten worden plat gemaakt om er voof te zorgen dat er een voetbal stadion moest komen of dat de infrastructuur moest worden aangepakt,voor de Fifa en wat kijgende armen er voor terug? Dure kaarten en hoop ellende, want zij krijgen geen cent te zien, ssterker nog, er wordt niets voor hen gedaan. Volgend jaar na het WK kijkt de Fifa niet meer om naar Brazilië, miljoenen zijn binnen, op naar Rusland.

Ik ga ook kijken naar het voetbal, maar ik weet wel dat er meer aan de hand is in Brazilië dan de Fifa ons wilt doen laten geloven.
De Fifa sluit hun ogen, de regering in Brazilie wilt de wereld laten zien hoe mooi t wel niet allemaal niet is, etc etc ...

Het land is verdeeld, mede omdat de kaartjes absurd duur zijn en dat de armen er niet beter van worden en het WK is voor hen heel dichtbij, maar tegelijkertijd ook heel ver weg!

9 december 2013 om 16:11

Voordat ze dit vooroordelen, trap die Blatter maar eens de Amazone rivier in na die schandalige '11 seconden voor Mandela'...

Dit word nog wat met het WK jongens..

9 december 2013 om 10:54

Inderdaad, het word gewoon een grandioos tournooi. Elke keer als er een tournooi buiten Europa word gehouden gaat men altijd van het ergste uit, terwijl er elke keer niks noemswaardigs gebeurd. Daarin tegen kunnen we in Europa tijdens landen (ook club) tournooien genoeg veld slagen aanwijzen als bijvoorbeeld de Engelsen of Polen op bezoek kwamen. Dus het zal allemaal wel meevallen met die doem scenario´s, maar in Europa denkt men graag dat hier alles zaligmakend is.

Wat een drama! Geen goede affiche voor het WK. Supporters van Da Gama zijn zeer berucht. Hopelijk redden de slachtoffers het

Haha we eten deze brazilianen wel op :D
on topic : vreselijk

Jezus Christus. Hier wordt een mens toch stil van.

God dankbaar dat we hier in Nederland een tijd geleden toch afscheid van hebben mogen nemen. Tsjonge jonge zeg.

8 december 2013 om 21:59

Een tijd geleden? Het is nog te vaak raak tussen supportersgroepen onderling hoor.. Hoor via bepaalde nieuwsbronnen dat het nog steeds regelmatig gebeurt!

8 december 2013 om 22:07

Alsjeblieft zeg, dan moet je echt terug naar de jaren '80 gaan wil je dit soort taferelen op zo'n grote schaal meemaken in Nederland. Sowieso word hier geen enkel duel zonder politie gespeeld, wat dus ook een belachelijk idee is bij wedstrijden van Vasco dan Gama.

Vergeleken met dit gebeurt er in heel west-europa helemaal niks in stadions.

8 december 2013 om 22:11

Niet op deze schaal.. Maar ik weet niet of je vorig seizoen de wedstrijden RKC - Feyenoord kan herinneren? Of Willem II - Den Bosch? Om even 2 voorbeeldjes op te noemen..

8 december 2013 om 23:47

Het was Roda-Feyenoord

9 december 2013 om 08:57

Nee het was RKC - Feyenoord.. Dat sowieso ook.. Kan ook goed zijn dat het bij Roda Ook raak is geweest.

9 december 2013 om 12:51

Oh dacht dat de rellen in Beverwijk in '97 was. Kan me dat nog heel goed herinneren volgens jou was dat in de jaren 80. Je moet eens zien hoeveel politie op de been is wanneer een Feyenoord speelt.rotterdam -Zuid verandert in een politiestaat. Stel je voor dat Feyenoord een wedstrijd speelt zonder politie en waar degradatie op t spel staat Bovendien ging het laatst in Amsterdam ook niet helemaal goed geloof ik.

8 december 2013 om 22:09

God bestaat niet.

8 december 2013 om 22:31

Dat vind jij kerel.

ON: wat een schande dit. Allemaal hard aanpakken.

8 december 2013 om 23:21

Zou iedereen moeten vinden vind je ook niet? Zijn we van al dat gezeik af

9 december 2013 om 00:02

Gezeik? Haha jij denkt zeker dat je rustig in vrede zal liggen in je graf? -yeah right..

En stop met je off topic, nergens voor nodig.

9 december 2013 om 00:35

Jha dacht je dat ik druk ga liggen in me graf? Moet niet gekker worden met jou man

9 december 2013 om 01:13

Daar denkt een bepaalde Zweed toch anders over

9 december 2013 om 19:46

God dankbaar is een uitdrukking: het is een uitroep als :
"jippie!"
"gelukkig!"

Iemand die in god gelooft zou tevens nooit de naam van de Zoon van de Vader gebruiken anders dan wanneer hij de naam van de Zoon van de Vader bedoelt.

--

Nee, de Vader is niet Louis van Gaal.

9 december 2013 om 20:07

Wat zit je nou slap te lullen n00b13? Kom op man!

9 december 2013 om 21:27

Is best logisch man. Denken dat ik in god geloof omdat ik goddank gebruik. Dan mag je wel even terug naar groep 5 zeg maar.

9 december 2013 om 21:59

Ik heb niet gezegd dat ik denk dat jij in god gelooft. Alleen dat 'god' niet bestaat. Beter lezen!

9 december 2013 om 22:25

Het zal wel joh.

9 december 2013 om 22:51

Noob!!!!!!!!!!!!!!

9 december 2013 om 23:07

Wat jij wil!

Belachelijk. Het is een spelletje! Het zou me niks verbazen als een gekke maffe groep met het WK een speler vermoordt en daarmee het hele WK over is...

Hier had ajax toch een trainings kamp gehouden vorige jaar winter?

Wat een marginaal zooitje..
Karateschoppen op die banken, kan niet makkelijk zijn..
ik pas denk ik voor het wk
2:06 WTF voor het leven opsluiten die achterlijke vent, die man ligt al buiten westen en hij stampt nog op zijn hoofd??

Gadverdamme, walg hier zo erg van! Al die hooligans recht naar het executiepeloton sturen en kogel door de kop geven.

En daar zou je dan zitten met je zoontje.
Vreselijk.

Sommige mensen vergeten dat voetbal niet je dagelijkse uitlaatklep hoort te zijn na een rot week.

En daar moeten dan straks duizenden en duizenden mensen naar toe voor het WK en een paar jaar later voor de Os.. Belachelijk dit! Gewoon te zielig voor woorden!

Hoezo geen politie aanwezig? Hoe kan dat in god hemelsnaam? Als je al te maken hebt met problematieke supporters.. Hoe kan het daar dan zo geregeld zijn dat men denkt dat er geen politie nodig is maar dat een beveiligingsbedrijf voldoende is??

Schande!

Succes met het WK aldaar komende zomer.
Wat een idioten, volkomen de weg kwijt.

Wow, hoe ze ook intrappen op die gozer (op het laatst), dat is echt onmenselijk. Wat een beesten zijn mensen toch ook.

En politie die veel te laat aan komt kakken...

Gatverdamme !

8 december 2013 om 23:25

Politie die veelste laat aan komt kakken? Lees even eerst de tekst en artikelen op andere sites. Die waren niet aanwezig in het stadion en waren hierdoor later..

On: Belachelijk, maar dit soort rellen zie je wel vaker in Brazilie/zuid Amerika. Dit heeft niets met voetbal te maken.

Zolang Blatter en zijn vriendjes maar geld verdienen. Hoe het er verder aan toe gaat interesseert ze niet. Zelf zullen ze ongetwijfeld 200 bodyguards hebben zodat hun niets kan over komen.

Ik zou als Knvb zijnde een statement maken naar de Nederlands fans om niet af te reizen naar het land waar de autoriteiten geen gezag heeft.

8 december 2013 om 22:12

Gelukkig zal het Nederlands elftal niet in een stadion spelen wat niet beveiligd is. Ik denk ook niet dat de fifa zo dom is dat ze geen beveiliging zullen regelen in- en buiten de stadions.

8 december 2013 om 22:14

Ik heb het niet echt over tijdens een wedstrijd maar in het algemeen in de steden. Criminaliteit buitenom de wedstrijden.

8 december 2013 om 22:36

Achja Fcda, Zuid-Afrika werd vooraf in de media ook bijna weggezet als oorlogsgebied, viel in de praktijk reuze mee. Oekraine was ook zo'n voorbeeld.

8 december 2013 om 23:36

Als je Nederland vergelijkt met de criminele situatie in Brazilië vergelijkt ben je echt kei, maar dan ook keihard op je achterhoofd gevallen.

9 december 2013 om 09:21

Wie doet dat dan Matthias?

9 december 2013 om 11:47

@ Fcda

Zolang jij in bepaalde gebieden blijft en je op de hoogte stelt van een aantal "dos and don'ts" kan je kans dat jou wat slechts overkomt goed beperken. Ik kom er al jaren en mij is nog nooit iets slechts overkomen, net zoals die duizenden toeristen die jaarlijks naar Brazilie trekken.

Ik ben benieuwd hoe het WK gaat aflopen, ik denk niet zonder iets zoals dit..

8 december 2013 om 22:13

Werd ook gedacht van het afgelopen EK in Polen en Oekraïne, natuurlijk waren er ongeregeldheden maar ik vond het uiteindelijk nog reuze meevallen..

Zoiets heeft niets met voetbal te maken, schandalig.

Hoe moeten de spelers zich niet gevoeld hebben, vraag me af of die nog wel durven te voetballen.

Succes gewenst aan de spelers!

Lekker knokken is niks mis mee, maar als je dan leest over ''eventuele doden'' wordt het wel allemaal zeer triest. Lekker ouderwets op de vuist is er niet meer bij.

Over het WK maak ik me niet zo druk, dan zal er wellicht meer politie/beveiliging zijn dan supporters.

degradatie doet gekke dingen, alleen een overwinning is goed genoeg voor Vasco. Ook Fluminense is gedegradeerd nu.

Ik hou mijn hart als vast moest Brazilië falen op het WK Shit is going down!!

9 december 2013 om 11:16

laten we dan nu maar vast hopen dat ze dat niet gaan doen

Pfff, je staat 1-0 voor, waar is dit voor nodig? Vasco speelt ook voor lijfbehoud in de competitie, is toch ook lullig voor hun? Het duel is nu weer bezig. Beetje apart als er iemand in coma ligt. Gewoon staken en een reglementaire overwinning aan Vasco voor verotte stadionbewaking, lijkt me?

Ben in ieder geval blij dat Coritiba heeft gewonnen! Alex DE Souza!!!

8 december 2013 om 22:14

Al sta je met 0-12 achter, dit soort dingen hoor je nooit maar dan ook nooit te moeten en willen doen..

Onze lieve heer heeft rare kostgangers , wat een randdebielen.
Mooi land om het wk te gaan houden......

9 december 2013 om 10:37

@ stratumseind

Nevermind, ik denk dat ik jouw bijdrage verkeerd interpreteerde

gadverdamme heb hem nu 3x gekeken. Dit is verschrikkelijk. Die man op het laatst word finaal dood getrapt. Sluit ze maar op die gekken in ieder geval tot na de os.

Hoe in hemelsnaam kan het mogelijk zijn dat die wedstrijd is hervat, ongelovelijk. Die beelden gruwelijk 10 vasco 'fans' staan in te trappen en blijven doortrappen, zeer triest, hoe kan ook 1 paranense fan in dat vak van vasco komen

Dit gaat een gezellig wk worden. Maar natuurlijk is er een groot verschil in clubvoetbal brazil en het wk..

Die mensen sporen niet man dit is toch geen gezicht voor de kijkers op tv en voor het WK. Ze moeten het nu juist laten zien. Schandalig

Die fan van vasco is overleden. Heb verschillende foto's gezien. Echt niet normaal hoor. Veiligheid in stadions is toch een van de belangrijkste eisen. Daar is niks van te zien op de foto's! Nou moet ik zeggen dat het met WK's of EK's wel mee valt met rellen. Als ze dan gebeuren dan is t ergens in een centrum maar zeker niet in het stadion. Maar dat dit uitgerekend in Brazilië gebeurt met een WK in aantocht komt niet bepaald fijn over!

Vreselijke beelden....en allemaal om een spelletje. Ik houd mijn hart vast met die protesten tijdens het WK.

Dit zijn inderdaad vreselijke beelden, en we mogen hier in Nederland blij zijn dat het hier niet meer zo erg eraan toe gaat als in de jaren 80.

Voor diegenen die zich zorgen maken over het WK: Dat zal in de praktijk allemaal wel erg meevallen, het gaat hier om supportersgroepen van clubs en dat is toch heel wat anders als wanneer nationale elftallen tegen elkaar spelen. In Polen en Oekraine werd hier ook voor gevreesd maar dat is uiteindelijk allemaal heel erg meegevallen. Alleen de Russen en Kroaten zorgden voor wat ongeregeldheden.

vind het wel beetje te ver gaan dat filmpje volgens mij is die vent gewoon die ene dooie. had dit echt niet hoeven zien

Ik adviseer mensen om naar youtube te gaan en de aflevering te kijken waarin Danny Dyer naar Brazilië gaat. Het land doet weinig aan deze situatie. Je ziet het ook op deze beelden men loopt gewoon hele tribunes af om aan de andere kant te vechten. Men is letterlijk bereid te sterven voor de kleuren van hun club.

Dit probleem zit dieper dan puur voetbalgeweld en ik vraag me af hoe Blatter dit onder het tapijt gaat houden...deze beelden gaan nu de hele wereld over, vooral die gene van die vent die gelyncht is...(en dan zeggen ze dat film te gewelddadig zijn...)

9 december 2013 om 10:35

@ 007

Beetje jammer dat je wel veroordelend (zo komt het op mij over) zegt dat het niet de hoogste prioriteit heeft, maar dat je dan niet even toelicht waarom dat zo is.overigens kom ik al jaren in Brazilie en heb daar tig wedstrijden mee gemaakt waarin niks gebeurde, dit soort dingen zijn echt niet de standaard bij elke wedstrijd die er gespeeld word.

9 december 2013 om 10:43

Mijn mening is gebaseerd op die serie van Danny Dyer. Daarin wordt verteld dat het voetbalgeweld geen prioriteit heeft. Die gaat eerder uit naar de criminaliteit.

Natuurlijk zullen dit soort taferelen gelukkig niet elke wedstrijd voorkomen, maar als je de beelden ziet kan je snel concluderen dat er weinig tot geen politie aanwezig was. Hoe dan ook zal men tijdens het wk heus wel verscherpte veiligheidscontrole hebben. De hele wereld kijkt mee dus ik denk echt niet dat we zulke veldslagen op de tribunes in de zomer gaan zien.

Brazilië zal vast een mooi land zijn, maar zoals overal kennen ze daar hun problemen. Ik reageer alleen op het voetbalgeweld en nergens anders op. Nederland kent ook zijn/haar problemen

9 december 2013 om 11:00

@ 007

Dan neem ik mijn woorden bij deze terug ik vond je eerste reactie iets te ongenuanceerd over komen omdat hij ook ijn algemeenheid vermelde waarom het niet de hoogste prioriteit heeft. Dat er veel loos is in Brazilie klopt,maar ik vind het altijd zo raar dat men in Europa meteen een heel land daarom veroordeeld. Dit terwijl zoals jij zelf ook aangeeft er hier ook genoeg gebeurd wat het dag licht niet kan verdragen.

Uiteraard zullen de veiligheids maatregelen tijdens het tournooi aangescherpt worden maar tot nu toe hebben we alleen grote veldslagen (in de steden) tijdens een wk gezien als het in Europa werd gehouden. Dus om er elke keer maar weer vanuit te gaan dat het fout gaat als het tournooi plaats vind buiten West-Europa vind ik erg apart.

En in dit ontwikkelingsland wordt het wk gespeeld!

9 december 2013 om 10:23

@ jankees

Ontwikkelingsland ? Brazilie is harstikke booming, doe niet zo bekrompen man. In Europa gebeurd er ook genoeg ellende op voetbal gebied, reageer je dan ook zo ?

Typisch Nederlands een groep gaat los en kunnen wij massaal een heel land veroordelen. Geweld zit in de genen over de hele wereld en is van ouds her toen waren er ook veldslagen! Het is geen probleem van voetbal of van mensen die van voetbal houden. En er worden geen vrouwen en kinderen gepakt zoals sommige doen stellen. Het WK word toch wel een voetbalfeest en als de bombarie weer weg is blijf ter ook een grote armoede en mensen met andere normen en waarden. Afrika/rusland/brazilie/engeland wat maakt het uit...het enige wat ik erg vind is dat velen geen grenzen meer kennen en doorgaan terwijl iemand ligt of laf wapens gaan gebruiken. Als je 2 gelijke groepen hebt die met elkaar willen matten zou ik er een terrein voor vrijmaken en ze even 30 min laten gaan.
Maar er desnoods een sport van

9 december 2013 om 09:12

Haha goed verwoord dit is inderdaad "typisch (hypocriet) Nederlands".....

Heb net afschuwelijke beelden gezien op YouTube van deze rellen. Ik raad je aan niet te kijken indien je een zwakke maag hebt. Beelden van hoe een gast die al bewusteloos op de grond ligt steeds herhaaldelijk schoppen op z'n kop krijgt. En verder een dikke pad die met een knuppel met een spijker erin op iedereen ligt in te hakken. Werkelijk gestoord. Ik heb toen straks nog een milde reactie geplaatst hier. Maar na deze beelden twijfel ik toch echt aan de veiligheid in en rondom de stadions etc! Werkelijk triest wat daar gebeurt is. En dat alles om een potje voetbal.

9 december 2013 om 11:56

@ pierke_afca

Dat het triest is ben ik volkommen met jou eens, alleen dit is echt niet iets wat bij elke wedstrijd gebeurd. Daarnaast roept men altijd dat men bang is dat er van alles gebeurd bij tournooien buiten West-Europa terwijl naderhand er niks noemenswaardig is gebeurd.

9 december 2013 om 23:57

Dat komt ook mede omdat het pure onderlinge haat is van clubs onderling en een toernooi is een landentoernooi dus dat is sowieso veel beter verzorgd en beveiligd.
Hier was niet eens politie aanwezig. En het is ook nog is ontzettend sneu dat mensen zich druk maken om de veiligheid van zo toernooi net alsof het dan alleen niet gerechtvaardigd is maar als de bombarie vertrokken is geeft het gros geen fuck meer om de mensen in de slobberwijken.

Schandalig om te zien en schandalig dat dit kan gebeuren!!!!
Hoe kan het zijn dat er bij deze wedstrijd geen politie aanwezig is terwijl het in een ander stadion word gespeeld ivm eerdere incidenten?
Neem aan dat er bij die incidenten niet gedacht moet worden dat iemand per ongeluk een biertje uit iemand anders zijn hand had gestoten.
Heb overigens niet het idee dat dit probleem zich eventueel bij het WK voor zou kunnen doen.
Daar zal wel wat scherpere toezicht op zijn en nu al helemaal.

Onder welke steen levend de meeste mensen eigenlijk. Het is al lang bekend hoe het er aan toe gaat in Brazilië, de enige reden dat dit filmpje het nieuws haalt is omdat het WK er gespeeld gaat worden....
Maak je niet zo druk man, gaat echt wel stijf van de beveiliging staan als daar gevoetbald wordt deze zomer......

Valt wel op als de politie/leger binnenkomt draait de cameraman gelijk weg, dat heeft naar mijn idee zo mijn redenen. Maargoed deze mafketels mogen van mij ook hard aangepakt worden.

Natuurlijk zijn dit geen leuke beelden, maar ik vind het opmerkelijk dat velen Brazilie meteen als land veroordelen. In Nederland is ook genoeg mis maakt dat Nederland dan ook meteen een slecht land ? Ik kom al jaren in Brazilie en heb ook vaak genoeg wedstrijden bezocht waarin niks gebeurde. In diverse Europese landen gebeurd er ook genoeg ellende op voetbal gebied, die landen veroordelen we toch ook niet massaal ? Bij de tournooien in Oekranie en Zuid-Afrika hielden velen hier ook hun hart vast, uiteindelijk gebeurde er niks noemenswaardig. Dit terwijl er bij tournooien in speel steden van Europa genoeg is gebeurd. Altijd meteen weer met dat Nederlandse betweterige vingertje wijzen bah bah.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren