Dubbelslag van Pandev is voor slordig Napoli niet genoeg

Het zit Napoli momenteel niet mee. Gli Azzurri willen meestrijden om de eerste Scudetto sinds 1989/90, maar raken steeds verder achterop in de titelstrijd. De ploeg van Rafael Benítez speelde zaterdagavond met 3-3 gelijk tegen Udinese en wonnen hierdoor in de laatste vier duels maar één keer (Lazio, 2-4). De achterstand op koploper Juventus bedraagt na vijftien speelronden acht punten.

/

De Napolitanen kenden dus een matige generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen Arsenal. De bezoekers uit Udine kregen de eerste kansen in Stadio San Paolo: doelman Rafael liet een terugspeelbal bijna in zijn doel rollen en keerde even later een schot van Bruno Fernandes. Napoli oogde ongeïnspireerd en kwam lange tijd niet verder dan een kopbal van Raúl Albiol, die bij een hoekschop van de lijn werd gehaald. Na 38 minuten brak Goran Pandev echter de ban: de Macedoniër gleed het leer na een corner van dichtbij binnen. Drie minuten later schoot Pandev na een pass van Gonzalo Higuaín uit de draai de 2-0 binnen en leek de wedstrijd vroegtijdig beslist.

Udinese hield het echter spannend, want op slag van rust kwam men terug door een eigen doelpunt van Federico Fernández. Na rust kregen beide partijen mogelijkheden om te scoren en twintig minuten voor tijd trokken i Zebrette de stand gelijk: Bruno schoot de bal keurig over doelman Rafael in het doel. Blerim Dzemaili leek de thuisploeg alsnog de zege te bezorgen door 120 seconden na de 2-2 te scoren, maar Dusan Basta voorkwam dat scenario. In de slotfase werd Francesco Guidolin, trainer van Udinese, nog weggestuurd vanwege commentaar op de arbitrale leiding.