Update: Adams (22) ondanks operaties overleden aan hartaanval

Maandag, 30 december 2013 om

Ricardo Moniz werd zondag op straat gezet door Ferencvaros. De 49-jarige Nederlander trad daar vorig seizoen in dienst, nadat hij eerder het Oostenrijkse Red Bull Salzburg naar de landstitel had geleid. Met de zevende plaats in de Hongaarse competitie presteerde Moniz naar de zin van de eigenaren ver onder het niveau, maar volgens de Nederlander speelden ook andere factoren een rol.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door alwaysbarca)

Mooie man , wat een legende die Moniz

5 december 2013 om 08:32

Zo moet dat ook!

5 december 2013 om 15:04

Sarcasme of niet?

30 december 2013 om 23:36

Schei toch uit joh. Onder zo'n bericht beginnen met van die misplaatste insinuerende vragen... Je hebt het artikel toch gelezen neem ik aan? Daarnaast geeft die jongen gewoon een normale reactie. Er heeft zich daar een drama afgespeeld en jij komt met de reactie 'sarcasme of niet'... Bahbah.

31 december 2013 om 01:04

ik dacht dat Koentje7 ook een sarcastische opmerking maakte hoor :O snap niet waarom Moniz een legende zou moeten zijn? Gewoon een goede gast, maar het gebruik van het woord legende is hier verwarrend en daarom dacht ik ook aan sarcasme

Tja verschrikkelijk zo"n situatie maar wat de reden ook is als de ploeg en trainer damen niet tot gewenste resultaten komen dan is meestal de trainer het haasje..

En zo blijkt maar weer eens hoe de voetballerij in elkaar steekt. Geen tijd voor menselijk leed, welnee er moet gepresteerd worden. Dat zo'n jongen vecht voor zijn leven, het misschien haalt maar zwaar beschadigd is voor de rest van zijn leven, who cares. Het lijkt mij in menselijk opzicht meer dan logisch dat zo'n spelersgroep is aangeslagen en minder gaat presteren. Mensen die daar geen begrip voor op kunnen brengen zijn in mijn ogen geen mensen. En dat blijkt ook uit het feit dat Moniz ontslagen is. Te triest voor woorden.

Respect voor deze man! Niets meer dan respect!

Respect voor deze man. Dit gaat nu eenmaal voor voetbal.

Offtopic: ik zie dat hij in de jeugdelftallen bij PSV heeft gespeeld. Wellicht een goede kandidaat om de assistent van Cocu te worden en zo het team weer op de rails te krijgen? Ze missen een ervaren assistent.

Dit vind ik gewoon een normale gang van zaken, wat Moniz heeft gedaan. Eerst de persoon voorop stellen en dan pas kijken naar t voetbalgebeuren.

Echter is het ook gewoon de normale gang van zaken in de voetbalwereld wat Ferencvaros doet. Wat dat betreft zouden er toch een hoop andere mensen in de voetbalwereld moeten zitten. Gewone mensen voor een gewoon salaris.

Moniz, je hebt correct gehandeld en ik ben ervan overtuigd dat je de spelersgroep recht in de ogen kunt kijken en dat is minstens zo belangrijk.

Moniz heeft zich menselijk opgesteld tov de spelers. De club zelf doet dat niet. Ik kan me voorstellen dat Moniz liever niet wilt werkn voor zulke lui (al heeft ie zelf geen ontslag genomen).

Het siert de man wel enorm.

30 december 2013 om 19:20

Een man met principes. Zeldzamer dan een Zapdos.

Kan Leonardo ook wel vertrekken daar, denk niet dat een andere trainer hem pruimt gezien zijn mentaliteit. Toch zonde hoe zo'n talent door verkeerde begeleiding en waardeloze mentaliteit het niet heeft geschopt tot de topper die hij had kunnen zijn.

Respect voor moniz! Het is inderdaad goed om op te komen voor deze spelers. Hij heeft het van dichtbij meegemaakt. Lijkt me verschrikkelijk. Ik zat het te lezen en bij mezelf af te vragen of hij nog zou voetballen, maar nee, been eraf en kunsthart en dergelijk. Verschrikkelijk!

phoe 22 jaar waar gaat het heen. Gun je niemand natuurlijk veel sterkte aan familie! Ynwa

R.I.P. ! Erg treurig...

Wat een triest nieuws zeg
R.i.p.

Pakkend nieuws, of hoe het kan gaan met een jonge profvoetballer die ogenschijnlijk op de top van zijn gezondheid verkeert. Ik moet toegeven, dit stuk laat mij niet onberoerd en de strijd die die jongen plots en onverwachts moest leveren is een beklijvend iets, amper 22.... amper 22.

Rust in vrede..

30 december 2013 om 19:19

Niet cynisch of sarcastisch bedoeld, maar hoe zou de wereld eruit zien als we bij elk overleden persoon dezelfde gevoelens zouden hebben. Zoveel zijn er al verloren, alleen slechts een enkeling krijgt de aandacht die hij verdient.

30 december 2013 om 19:29

Het zijn publieke figuren die een impact hebben op een grote groep mensen. Logisch dat die wat meer aandacht krijgen. Dat de gemiddelde persoon. Dat zie je nu ook weer met Schumacher en recent met Paul Walker. Toen zag je vele foto's met "respect voor de medepassagier" maar dat vind ik nu hypocriet. Dan moet je dat namelijk plaatsen voor elk persoon die overlijdt.

30 december 2013 om 19:31

Zo is het nu eenmaal, als ik morgen heenga zal er ook geen haan naar kraaien, als morgen pakweg Ronaldo of Messi heengaat is dat wereldnieuws. Maar het verhaal pakt me wel extra, omdat ik een vriend verloren ben op een plotse manier, aan hem was ook niets te zien, hij was perfect "gezond". Gewoon in zen slaap, zo is het nu eenmaal, hoe jammer ook.

Wat triest! Rust in vrede

Wat een drama..... Ongelooflijk hoe die Hongaren er in deze nog met spelers omgaan. Wat maakt dit me droevig zeg.

Rip, hoe hard misschien het ook klinkt, misschien beter voor Adams, dat die is te komen overlijden dan allemaal zwarte operaties, been kwijt en wat er in de toekomst te verwachten staat.

30 december 2013 om 19:31

Hoe kan je dit nu zeggen? Zijn been was hij sowieso al kwijt en hij was nu in afwachting van een hart transplantatie. Daarna had hij nog vele mooie jaren kunnen leven. Het is niet zo dat hij al een kasplantje was.

Ik lees trouwens in de media dat hij is overleden aan een hersenbloeding, niet een nieuwe hartaanval.

30 december 2013 om 20:43

Dit zijn mensen met weinig tot geen levenservaring. Dat soort mensen roepen zulke dingen. Belachelijk natuurlijk, want je kunt prima leven zonder been.
Ik zou bovendien dolgraag al die zware operaties ondergaan als het mijn leven zou betekenen. Dan maar knokken en karakter tonen, maar mij krijgen ze niet zo makkelijk.

In het geval van Adams is het natuurlijk anders. Hij werd overvallen door zijn eigen lichaam en daar kun je niet altijd tegen strijden. 22 jaar is veel te jong. RIP

Wat een treurig verhaal. Ook respect voor Moniz, naast zijn menselijke kant denk ik dat menig trainer nog iets van hem kan leren.

RIP veel te jong!

'omdat de spelers aangeslagen waren door het voorval en daardoor nu nog tegenvallend presteren.'
dit is wel een rare zin, zou het echt daar door komen ?

Triest gecondoleerd aan al zijn familieleden Ookal heb ik nog nooit van hem gehoord

Harteloos hoe die club omgaat met zijn spelers en trainer. Rust zacht, beste Adams.

Jezus, wat een naar nieuws dit. Rust in vrede Adams. Moniz heeft klasse gehandeld. Sterkte aan de medespelers en familie en vrienden.

Verschrikkelijk bericht natuurlijk, veel te jong. Alle respect voor het handelen van Moniz overigens.

30 december 2013 om 21:27

R.I.P

22 jaar. Is niet te bevatten. Verschrikkelijk.

Zeldzame mannetje was het. Rust zacht!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ferencvaros TC Budapest

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Borsodi Liga
SpelersPositieW
R. VargaAanvaller2812
D. DibuszDoelman320
N. SignevichAanvaller114
A. VargaDoelman11
M. BlažičVerdediger292
E. BotkaVerdediger110
L. DvaliVerdediger122
Voor de complete selectie: Clubpagina Ferencvaros TC Budapest.

1 fan
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2019- Excelsior
2018-2018 Trenčín
2017-2018 Randers FC
2016-2017 FC Eindhoven
2015-2015 Notts County

In de wandelgangen

Maandag 27 mei
James Milner is bij Liverpool in het bezit van een contract tot medio 2020 en kan bijtekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren