Balotelli haalt uit: 'Er is echt geen gerechtigheid meer in dit land'

Dinsdag, 3 december 2013 om

Mario Balotelli kreeg het zondag in de met 1-3 gewonnen wedstrijd bij Catania aan de stok met Nicolas Spolli. De verdediger zou de sterspeler van AC Milan daarbij racistisch bejegend hebben, al lieten de coaches van beide ploegen na afloop van het duel weten dat dit waarschijnlijk 'een misverstand' was. Balotelli denkt daar echter anders over en is teleurgesteld in de FIGC.

/

De Italiaanse bond maakte dinsdag bekend dat Spolli niet vervolgd zal worden, wegens een gebrek aan bewijs. Daar begrijpt Balotelli niets van. "Hahaha! Er is echt geen gerechtigheid meer in dit land", schreef de aanvaller van Milan op Twitter. Hij meent dat Spolli wel degelijk racistische woorden heeft gebruikt, maar de verdediger ontsnapt dus aan een schorsing.

Catania-trainer Luigi De Canio zei kort na de wedstrijd al dat hij daarvan uitging: "Nicolas is een goede jongen, het moet een misverstand zijn geweest", zei De Canio. Zijn collega, Massimiliano Allegri, haalde Balotelli zeven minuten voor tijd naar de kant: "Maar volgens mij was er niets verkeerds gebeurd. Mario was een beetje gespannen en daarom haalde ik hem naar de kant. We stonden al 3-1 voor en hij heeft ook zijn rust nodig", zei Allegri.


Poll

Denk je dat Mario Balotelli nog lang in de Serie A zal blijven spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door huntigoal)

Balotelli wordt gewoon niet serieus genomen. En dat is zeer spijtig maar ook zijn eigen schuld.
Door zijn rare capriolen krijgt hij niet meer de voordeel van de twijfel.
Als dit Seedorf bijvoorbeeld was, dan was die verdediger ontslagen en geschorst.

3 december 2013 om 16:08

Het woord racisme word wel altijd gemakkelijk gebruikt en is scheef getrokken
Als ik een rood harige rooie noem is dat racistisch?
Maar als ik een getinte donkere of zwarte noem mag het weer niet en staat iedereen op zn kop.
En ik als blonde ,weer witte word genoemd dat is dan weer normaal.
Allemaal krom

3 december 2013 om 16:37

Je hebt gelijk. Racisme is je eigen ras boven andere rassen stellen. Iemand zwarte of neger noemen is wellicht beledigend en kan in veel gevallen ook een racistische achtergrond hebben, maar de term zelf is niet racistisch. Je duidt er namelijk geen onderscheid mee aan, maar benoemt (al dan niet op beledigende wijze) een kenmerk van iemand.

Zo is de swastika oorspronkelijk een hindoestaans teken voor vrede als ik me niet vergis, maar als je het nu ziet wordt het geassocieerd met de nazi's. Ben je een nazi of heb je daar sympathieen voor als je dat teken gebruikt? Wellicht, maar dat hoeft niet.

Hoewel het gebruik van woorden als neger niet netjes is en in veel gevallen op racisme kan duiden, betekent het niet dat alles wat over donkere mensen gezegd wordt racisme is. Sommige mensen hebben puur humoristische grondslagen, of zijn opgegroeid met bepaalde termen maar bedoelen het niet slecht.

Ik ben tegen elke vorm van discriminatie, zeker in het voetbal, maar ik vind wel dat er vaak supergevoelig over gedaan wordt. Alsof er geen ergere dingen zijn dan zwarte piet...

Ik geloof balotelli overigens op zijn woord, maar helaas is er wel bewijs nodig..

-edit- Witregels

3 december 2013 om 16:44

Racistisch getint vz hier.. ik zat op de tribune en zag dat balo meerdere malen uitgedaagd werd en toen netjes wegliep. Ik hoorde natuurlijk niet wat er gezegd werd maar lijkt mij niet niets. Misschien heeft balo gelijk maar het verleden werkt hem tegen in dit geval.

3 december 2013 om 16:49

Discriminatie is een vorm van onderscheid maken, iedereen doet dat ook jij en ik, het is een heel ruim begrip, alleen waar trek je de lijn.

3 december 2013 om 18:29

Maar is jouw volk als slaaf behandeld voor zo lange tijd? Denk het niet..

3 december 2013 om 18:47

@feye88
Neger is helemaal wel racistisch... Het is afgeleid van het Spaanse woord negro... In het slaven tijdperk is het woord bedacht om slaven aan te duiden en het betekent letterlijk "een zwart object"... Dus ja het is beledigend tegenover een ras... en ja het is een racistische term...

Mensen willen alles wegwuiven door definities/tradities te veranderen... Precies zo dat ze zelf niet discrimineren...

OT: Balo zal dit wel vaker meegemaakt hebben in Italie... het doet hem vast pijn om niet serieus genomen te worden... Daar waar Evra in Engeland wel serieus genomen werd...

3 december 2013 om 18:56

Allemaal leuk en aardig, niet allemaal waar overigens, maar als Ballotelli het aan de stok heeft met een bepaalde speler en diegene noemt 'een kenmerk van zijn uiterlijk', dan mag je het dus racisme noemen want hij heeft er een (beledigende) bedoeling mee. Of dacht je dat hij Balotelli even wilde vertellen hoe hij eruit zag? Kortom, overbodig betoog want dit was dus wel racisme (als het waar is uiteraard).

3 december 2013 om 19:00

Dit is echt een geval van gekke Henkie spelen. Fey88, waarom haal je in godsnaam het hakenkruis erbij? Heeft Balotelli gezegd dat Spolli hem neger noemde? Nee, hij heeft gezegd dat hij racistisch bejegend is. Jullie gaan dat filosoferen over de hypothetische kans dat Spolli hem neger heeft genoemd, en dat dat 'op zichzelf' niet per se racistisch is. Daaraan verbind je dan weer de conclusie dat iedereen veel te gevoelig reageert.
Het is moeilijk te controleren, en zonder bewijs kun je niets maken, maar zelfs als Spolli Balotelli stelselmatig neger noemt is dat racistisch, want hij maakt gebruik van de afkomst van Balotelli, en van het gegeven dat Afrikanen in Italië veel last hebben van racisme. Dit doet hij om Ballotelli te provoceren (als het klopt). Als je Mario dan overgevoelig noemt draai je de zaak om en bagatelliseer je het stelselmatige racisme in Italië.

3 december 2013 om 19:09

Het word allemaal een beetje overdreven
Als ik iemand een rooie wil noemen noem ik m rooie en als ik een neger zwarte wil noemen dan doe ik dat.
Dat iemand mij witte noemt vind ik ook geen probleem
Het woord racistisch en discrimineren word vaak uit zijn verband gehaald en te pas en te onpas gebruikt
Zo ook de belachelijke discussie dat negerzoen niet mogen en blanke vla weer. wel.

3 december 2013 om 19:21

Voor de duidelijkheid, Balotelli zei letterlijk: "negro di merda non me lo dici!"
Oftewel: Sch*tneger, dat zeg jij niet tegen mij!!

Als Spolli daadwerkelijk negro di merda heeft gezegd, dan is dat zeker racistisch. Is het alleen negro, dan is er discussie mogelijk, hoewel er ook dan sprake kan zijn van racisme. Als ik de beelden zo bekijk, kan ik er niets van maken.

Blijft een lastig verhaal dit.

3 december 2013 om 19:24

Beste Steward, Ik vind het eigenlijk te dom om op te reageren, maar hier gaan we dan. Zijn blanken systematisch honderden jaren als mindere wezens behandeld? Mishandeld, verkracht, beledigd? Precies, nee. Dat heeft als gevolg dat het woord blanke geen zware lading met zich meedraagt, en neger of zwarte wel. En je hoeft mij niet uit te leggen dat negers nu geen slaven meer zijn (als wordt er statistisch gezien nog wel onderscheid gemaakt op alle fronten in de samenleving), maar een neger zou het als beledigend kunnen ervaren als iemand hem of haar probeert te provoceren met dat woord. En al helemaal als 50.000 mensen dat tegelijk doen. Kortom, onderscheid maken tussen rassen, oftewel racisme, moet stoppen in het voetbal. En begrijp me niet verkeerd hoor, in een omgeving met alleen maar zwarten moet je een blanke ook gelijk behandelen. Maar in een omgeving gedomineerd door blanken, zal het woord 'blank' minder effect op een persoon hebben dan het woord 'zwart' of 'neger'

3 december 2013 om 20:43

Laten we het houden op "Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst". maw. Ik word een beetje moe van dat geneuzel wat vroeger allemaal gebeurt is..heeft met de tegenwoordige tijd totaal geen relevantie ..

3 december 2013 om 20:47

@jaxi

Ik weet niet wat je allemaal kletst
We leven niet in het verleden maar in het heden.
In Nederland is bovendien nooit slavenhandel geweest.
Of het moeten al blanken slaven zijn geweest .
We lopen toch ook niet te mekkeren over de Duitsers die hier 70 jaar geleden ons onderdrukte.
Onderscheid maken tussen rassen is racisme
Maar hierin wel gelijkheid
Als negerzoenen niet kunnen dan kan blanke vla of joden koek ook niet
Als een neger er niet tegen kan dat hij neger genoemd word. Da zegt het iets over hemzelf.

3 december 2013 om 21:00

Lijkt me eerder dat Spoli dit tegen Balotelli zei en Balotelli niet tegen Spoli toch?

3 december 2013 om 22:38

Dat is waar, mij hebben ze vroeger op school ook dikwijls spaghettivreter genoemd,
ik lag er niet van wakker, en nu nog niet...maar het hangt allemaal een beetje af van wat en hoe het gezegd en bedoeld is natuurlijk. Maar laat me duidelijk zijn, ik ben tegen racisme!

3 december 2013 om 22:54

Wat een bullshit dat het woord Neger racistisch is. Zwarte Piet is zeker ook racistisch?
Straks mag de Kerstman geen rendieren voor zijn slee
Wat een opgeblazen onzin allemaal
By the way, we weten allemaal dat Ballotelli ook geen lekkertje is

3 december 2013 om 22:58

@ Steward...

Nederland had 5 van de slavenhandel in handen... best veel voor zo'n klein landje he? En vroeger was Nederland niet alleen dit kleine kikkerlandje met hier en daar een kolonie en natuurlijk Nieuw Amsterdam... Ik probeer je iets te leren, maar weet niet of het aankomt...

Daarnaast heten Jodenkoeken zo door meneer Jode ... de maker van de koeken...

"als een neger er niet tegen kan dat hij neger genoemd word"... Wauw!!... negers bestaan niet meer (in NL iig)... dat was de benaming om een donkere slaaf aan te duiden...

4 december 2013 om 10:31

@steward

Het woord neger is ontstaan in de slaventijd en zo werden toen de slaven genoemd. Het was bedoeld om minderwaardige gekleurde mensen uit afrika aan te duiden. Dus het is beledigend tegenover 1 heel ras. Dan spreekt men van racisme.

Zwarte piet is een karikatuur van bepaalde slaven in die tijd. Dus ja, ook daarmee werd in die tijd geprobeerd een bepaald ras voor schut te zetten. Dus dat is in principe racistisch ja.

En het is leuk dat jij mensen met rood haar rooie noemt, maar roodharigen is geen ras. Dus dat kan nooit racisme zijn.

Daarbij is het zo dat wanneer je in nederland uitspraken als hamas hamas alle joden aan het gas roept je een rechtszaak aan de broek krijgt. En ik denk dat wanneer jij joods was en je in duitsland zou wonen en iedereen die je tegen kwam in jouw bijzijn heil hitler zou roepen je ook niet heel erg gelukkig zou worden.

Het is gewoon simpel, laat mensen in hun waarde. Als jij je vrienden neger wilt noemen veel plezier, maar ga mensen die je niet kent niet zo noemen. En doe je het toch, moet je niet gaan janken als je een paar tikken krijgt.

Oja en in nederland is er geen slavenmarkt geweest misschien, maar we waren wel 1 van de grootste namen in de slavenhandel. Zo groot zelfs dat we bij samen met Frankrijk en Engeland nog een schadeclaim van miljarden euro's kunnen verwachten vanuit het caribisch gebied. Blijkbaar speelt het verleden dus nog steeds.

4 december 2013 om 13:06

@djoenies
Ik heb geschiedenis gestudeerd.
Nederland heeft officieel nooit aan slavenhandel gedaan.
Wel handel, maar geen slavenij
Enne, blanke vla mag wel ?

Miss kan Raiola hem naar PSG brengen om daar als linksbuiten te spelen

3 december 2013 om 15:38

Je hebt wel een goed inzicht in de kwaliteiten van Balotelli zie ik!

3 december 2013 om 16:52

ZIe hem wel als linksbuiten spelen hoor. Beetje Di Maria achtig. Moet hij kunnen, dus lang niet gek gevonden...

4 december 2013 om 10:18

Ik zie Messi ook wel linksback spelen, kan hij waarschijnlijk prima. De vraag is hier alleen of er dan het maximale uit een speler wordt gehaald. Bij Messi zou dat niet het geval zijn en bij Balotelli, naar mijn mening, ook niet.

3 december 2013 om 16:20

Balotelli moet niet zo zeuren en gewoon meer zijn best doen, wint Milan een keertje en dan moet er weer gehuild worden. Als het publiek was die hem uitschold snap ik het nog wel, maar er is geen eens iets echt uit de hand gelopen.

3 december 2013 om 16:11

linksbuiten op de bank dan zeker?

Balotelli is gelukkig volwassener geworden dan dat hij bij city was en nu alleen nog laten zien dat hij een geweldenaar is en vele clubs zullen hem willen. Wat wel minder is voor Balotelli is dat hij niet meer serieus genomen wordt, maar daar kan hij verandering in brengen.

Altijd maar weer dat racisme, begin er wel een beetje moe van te worden. Idioot gedrag op het veld heb je ook tussen 2 blanke spelers, heeft toch niets met huidskleur te maken. Iedere belediging zal wel meteen onder racisme vallen voor Balotelli.

3 december 2013 om 15:32

Ik ben het volledig met je eens. Vaak zijn de aantijgingen op niets gebasseerd, en spelen de donkere spelers veel te snel het slachtoffer. Net zoals met Evra toen, om van te huilen hoe onschuldig ze zichzelf vinden.

3 december 2013 om 15:43

Evra is dan zelf ook nog eens een uitdager... Zijn ze bij de franse bond ook rascistisch ingesteld mss. Daar had hij het aan zichzelf te danken... Een yaya toure doet bv geen vlieg kwaad. Maar Evra moet er niet van verschieten dat hij zo behandeld wordt... En dan maar huilen als een baby

3 december 2013 om 16:17

Ga je nu serieus Evra de schuld geven dat Suarez hem racistisch heeft bejegend? Meest debiele reactie die ik vandaag heb gelezen.

Evra mag dan wel een smerig mannetje zijn, dat geeft Suarez alsnog niet het recht hem te beledigen op basis van zijn huidskleur.

3 december 2013 om 17:25

@badpak

Rascisme komt voort uit discriminatie
Discriminatie komt voort uit vooroordelen
Vooroordelen komen voort uit generalisaties

De term racisme wordt misschien inderdaad te snel aangewend, maar we moeten proberen om in de eerste plaats al geen generalisaties te maken.

Dat je zegt "de donkere spelers spelen veel te snel het slachtoffer" is ook generaliserend.

3 december 2013 om 15:41

Ben het wel metje eens hoor. Gebeurd idd tss blanke spelers ook maar das blijkbaar niet zo erg...
Let op rascisme bestaat wel degelijk en daar is iedereen tegen, maar het woord rascisme mag niet zo snel in de mond genomen worden. In sommige gevallen is het een houvast voor de desbetreffende persoon... En een woordenwisseling kan bv. bleekscheet naar de ene kant en aap langs de andere kant. Dan hebben we het over niks...

3 december 2013 om 15:41

Gaat erom wat die blanke tegen die neger zei. En niet dat een blanke woordenwisseling heeft met een neger. Jij zal ook wel een haat tegen buitenlanders hebben, aangezien je zo reageert... haha.

3 december 2013 om 15:48

Gaat er om dat er veel te snel gesproken wordt van racisme. Als een neger een blanke uitscheldt in een wedstrijd hoor je daar nooit iets van, maar andersom is het meteen groot nieuws en ben je een racist. Ik vind ook dat hier veel te makkelijk gesproken wordt van racisme. Je mag tegenwoordig niks meer zeggen..

3 december 2013 om 15:52

@turko1905 Ja, maar als een blanke tegen een neger "klootzak" zegt, dan is dat al gauw racisme. Als een blanke hetzelfde zou zeggen tegen een andere blanke, dan is dat natuurlijk geen probleem. Het gaat er om dat beledigingen snel racisme worden genoemd, terwijl het vaak niet racistisch is. Ik ontken het bestaan van racisme niet, wat ik zeg is dat soms dingen te snel als racistisch worden bestempeld.

Dat jij uit 3 regels tekst kan opmaken dat ik een racist ben vind ik erg knap, zou je me kunnen vertellen hoe je dat doet?

3 december 2013 om 15:56

Rmadridcf Helemaal mee eens, de zwarte spelers maken misbruik door alles op racisme te gooien. Zo moet van te worden, en dan slachtoffer uit te gaan hangen.

3 december 2013 om 16:22

Misschien beter dat er voortaan geen donkere spelers meer mogen voetballen? Onee, toch niet. Lekker generaliseren Ibacadabra. Schiet lekker op zo.

Vraag me af waarom Balotelli dit zou roepen als er niets gezegd is en wat er dan gezegd zou zijn. Ik vermoed dat waar rook is, ook vuur is. Maar zonder bewijs geen schorsing en daar ben ik zeker voorstander van.

3 december 2013 om 16:31

Nee maar als er word uitgscholden word tussen een blanke en donkere speler word er meteen op racisme gegooid.

3 december 2013 om 18:33

Dat is het gevolg van de acties die de blanke mensen vroeger hebben ondernomen. Hiermee doel ik natuurlijk op de slavernij. Als je zoiets hebt uitgevoerd zullen er altijd consquenties aan vastzitten. De donkere mensen worden, al dan niet automatisch, in bescherming genomen omdat ze zoiets hebben meegemaakt. Wat de mensen toen de donkere mensen hebben aan gedaan achtervolgd ons nu gewoon

3 december 2013 om 20:17

'de zwarte spelers maken misbruik door alles op racisme te gooien'
gooi jezelf even lekker van een brug, idioot. Ik hoop dat je zelf een keer met racisme te maken krijgt dan weet je ook eens hoe het is, tot die tijd heb jij er blijkbaar niks nuttigs over te zeggen en kan je beter maar even je smoel dichthouden.

3 december 2013 om 16:12

Ben ik deels met je eens maar vergeet niet dat je het hier over Italie hebt. Een land waar rasicme velen malen meer aanwezig is als in bijvoorbeeld Nederland. Neem alleen de supporters en incidenten met o.a. Di Canio.

3 december 2013 om 16:18

En nee in Nederland is t net zo erg alleen zijn jullie Nederlanders heel goed in t doen alsof zwarte Piet geen rascisme lach me rot

3 december 2013 om 16:21

Generaliseren is ook niet goed Whalpie.

3 december 2013 om 17:49

Jullie Nederlanders? Lekker generaliserend.

De pot verwijt de ketel dat hij zwart (no racismus) ziet, Whalpie

Als er geen opnames zijn waaruit duidelijk blijkt dat Balotelli racistisch bejegend wordt en er zijn ook geen onafhankelijke en/of geloofwaardige getuigen, dan kan de bond toch niet schorsen op alleen de beschuldiging van Balotelli? Geen wonder dus dat er wordt gesproken over een gebrek aan bewijs. Dat betekent helemaal niet dat er geen gerechtigheid meer is.

3 december 2013 om 19:04

Hoop dat je de algemene boodschap van Balotelli wel begrijpt. Als iemand iets strafbaars doet en daarvoor niet gestraft wordt, kan ik me voorstellen dat je je afvraagt of er nog gerechtigheid bestaat.

Opmerkelijk dat Balotelli niet gesteund wordt door zijn coach, die het afdoet als een "misverstand' Dan ben je als coach totaal ongeloofwaardig als je nog geen eens achter je eigen speler gaat staan die beweert gediscrimineerd te zijn. Balotelli doet weleens opmerkelijke dingen, maar het is heus geen jongen die dit gaat verzinnen. Dit moet grondig uitgezocht worden, anders krijg je racisme nooit uit de voetbalwereld.

3 december 2013 om 15:37

Dat was de coach van de tegenstander, die dacht dat het een misverstand was. Allegri zei dat ie dacht dat er niets aan de hand was.

3 december 2013 om 15:42

Dat komt op hetzelfde neer en zegt alles over de slappe houding van Allegri en waarom deze man totaal ongeschikt is om als hoofdcoach te fungeren. Milan draait ook nog eens niet geweldig en dan met dit soort teksten aankomen, als ik Galliani was had ik hem er al lang uitgeschopt.

Weet je wat grappig is, We kennen allemaal Mario als een "gekke" jongen, echter moet er ook gezegd worden dat zijn houding wat verbeteterd is, voorheen wilde hij al gauw een verdediger die hem neerhaalt aanvlieven maar dat zie je hem tegenwoordig nauwelijks doen.. Als je zo de afbeelding ziet hoe hij met zijn vinger naar hem wijst kan er haast niets anders opzitten dan dat Spolli iets heeft geroepen wat niet kan..

Sterspeler??? Zie netgens zlatan staan hoor?

3 december 2013 om 15:38

Omdat Zlatan niet bij Milan voetbalt.

3 december 2013 om 15:38

Ga weg.

weet balotelli wel wat gerechtigheid betekend? wat is er gerechtig aan het schorsen van een speler zonder dat er bewijs is behalve zijn woord tegen dat van spolli.

Jammer dat Allegri zegt dat het waarschijnlijk om een misverstand gaat dit is precies de reden waar hij onder andere om weggestuurd gaat worden.

Als je al je eigen spelers niet gelooft moet je gewoon weg tenzij het daadwerkelijk om een misverstand ging, maar je zag duidelijk dat er daadwerkelijk iets gebeurde.

3 december 2013 om 15:39

Allegri zegt dit helemaal niet. Allegri zegt dat hij dacht dat er niets aan de hand was.

3 december 2013 om 15:43

''de verdediger zou de sterspeler van AC Milan daarbij racistisch bejegend hebben, al lieten de coaches van Beide ploegen na afloop van het duel weten dat dit waarschijnlijk 'een misverstand' was''

3 december 2013 om 15:47

"maar volgens mij was er niets verkeerds gebeurd. Mario was een beetje gespannen en daarom haalde ik hem naar de kant. We stonden al 3-1 voor en hij heeft ook zijn rust nodig", zei Allegri."

Het is net hoe je het ziet. Voetbalzone leest hieruit af dat ook Allegri vond dat het een misverstand was. Ik denk dat ie het gewoon niet heeft gemerkt.

Ik weet niet wat Spolli gezegd heeft en ik denk niet dat hij daar loog als hij zei dat hij racistisch bejegend werd.

Echter moet hij dit soort reacties achterwege laten, want zo eenvoudig is het niet om dit af te leiden uit de tv-beelden.

Ik heb het vermoeden dat er te vaak te snel geroepen wordt: "racisme". Het wordt maar te pas en te onpas gebruikt wanneer een opmerking iemand niet aan staat, ben er wel een beetje klaar mee.

3 december 2013 om 15:58

Ik word daar gestoord van. Uitschelden zien men tegenwoordig als racistische.

3 december 2013 om 16:15

Italianen zijn op het veld wel zwaar triest hoor, die doen alles om je uit je concentratie te halen, Zidane gaf toen ook een kopstoot omdat zijn familie beledigt werd, Zlatan heeft ook vanalles over zijn moeder en zijn zus gehoord. Dat er dus een racistische opmerking gemaakt zou zijn zou me niets verbazen.
Wel vind ik dat Balotelli zich aanstelt, dit is nou eenmaal een deel van het profvoetbal in Italië, dat zou hij toch als geen ander moeten weten met al zijn schwalbes, duwtjes, kaartennaaierij en noem maar op.

3 december 2013 om 16:20

none wat is daar mis mee, hij riep idioot naar Mario. Maar tegenwoordig grijpen de donker ggekleurde alles aan om het schelden in het racistische te plaatsen. Wat Zidane deed was dom en hij trapt in de val. In Spanje Italie Zuid Amerika gebeuren zulke dingen, je moet daar als prof maar tegen kunnen en je niet laten kennen.

3 december 2013 om 16:34

Daar is een hoop mis mee, stel je voor dat kinderen hetzelfde zouden doen bij iedere amateurwedstrijd? Moet je toch niet aan denken, dat je zoontje 10 keer per wedstrijd te horen krijgt dat zijn moeder een hoer is als de scheids er niet bij staat en dat puur en alleen omdat hij een goede speler is.

Wel beaam ik dat de absolute wereldtop daar tegen zou moeten kunnen.

Bij Juventus wordt het al met de paplepel ingegoten:
http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/312861_ kinderen-bezorgen-juventus -wederom-een-boete (verwijder spaties)

3 december 2013 om 18:24

Beste Ibacadbra,

Er hebben nou al een hoop mensen geprobeerd aan je uit te leggen hier dat je een beetje beter op je woorden moet letten. Je schrijft 'tegenwoordig grijpen de donker ggekleurde alles aan om het schelden in het racistische te plaatsen'. In andere posts zeg je vergelijkbare dingen.

Het gaat hier nou juist om onvriendelijke generaliserende opmerkingen op basis van huidskleur. Jij beticht hier meerdere malen 'donkere spelers' in het algemeen oneerlijke huilebalken te zijn. Ik zeg niet dat je een racist bent, maar dat je na moet denken voordat je iets opschrijft.

Ik hoop dat deze verduidelijking helpt. Misschien begrijp je dan ook waarom Balotelli op deze manier heeft gereageerd.

3 december 2013 om 18:54

Heb je ooit wel eens een blanke over racisme horen klagen? De enige blanken die het doen zijn blanken die medelijden hebben met anders getinte mensen.

Af en toe vind ik het ook een beetje overdreven hoor, dat zwarte pieten gedoe ook, het zijn nota bene blanken met roet op hun huid, daarnaast staan ze zelfs overal positief in het nieuws en nóg zeuren ze.

3 december 2013 om 19:17

None: Ik weet niet of je het tegen mij hebt, maar ik snap helemaal niets van je bijdrage.

Ten eerste denk ik dat elk weldenkend mens tegen racisme is. Ik snap dan ook niet zo goed wat je bedoelt met je opmerking over het 'klagen' over racisme.

Ten tweede denk ik dat je een beetje te makkelijk doet over de Zwarte-Pietendiscussie. Het verhaal over de roet uit de schoorsteen is een moderne uitvinding om de link met slavernij minder expliciet te maken. Als Zwarte Piet echt alleen maar zwart is vanwege de schoorsteen, dan vraag ik me toch af waar zijn rode lippen en kroeshaar vandaan komen.

Daarnaast moet je maar eens beter luisteren naar sinterklaasliedjes zoals 'daar wordt op de deur geklopt'. Ik weet niet of kinderen dat nog steeds zingen, maar toen ik op de basisschool zat werd mij vrolijk de tekst geleerd: 'ook al ben ik zwart als roet, ik meen het wel goed.'

3 december 2013 om 19:41

Deels is het om onherkenbaar te blijven en daarnaast, alsof alleen negers kroeshaar kunnen hebben en alsof alle negers kroeshaar hebben. Verder is de kerstman is toch ook geen slavendrijver uit de hel omdat hij elftjes aan het werk zet? Of kinderen aanzet tot dierenmishandeling omdat het rendieren gebruikt?

Rode lippen is mij verder nooit echt opgevallen, maar ik geloof je op zich best, niet dat de slaven van vroeger rode lippen hadden, maar dat Zwarte Pieten dat hebben zou me niet verbazen.
'ook al ben ik zwart als roet, ik meen het wel goed' vind je ook racistisch? Er wordt zelfs bij gezegd "als roet'!

Vind je een automonteur dan ook discriminatie als die zijn handen niet wast?

Wat mij aangaat klopt echt alles wat ik al schreef, tot in de diepste onzintheorieën wordt er gezocht naar racisme dat er helemaal niet is. Ik heb niets tegen zwarte pieten en ook niet tegen negers, wel ben ik van mening dat er mensen vaak onterecht klagen.

3 december 2013 om 20:36

Sorry hoor, maar je maakt jezelf alleen maar belachelijk met deze reactie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Waarschijnlijk heeft het gewoon geen zin om jou te discussieren, want je hebt kennelijk geen zin om te luisteren.

1. Je punt over kroeshaar slaat nergens op. Natuurlijk moet dat gezien worden als een onderdeel van een stereotype afbeelding van een neger.
2. De vergelijking met elfjes is zwak, omdat elfjes niet bestaan. Elfjes kunnen zich dus ook niet beledigd voelen dat zij als groep mensen als hulpjes worden gezien.
3. Ik snap echt niet dat je die zin van het sinterklaasliedje niet racistisch vindt. Lees het nog een keertje. Zwarte Piet zegt daar dat hij het wel goed meent ondanks dat hij zwart is. Dit suggereert duidelijk dat zwarte mensen normaal gesproken het niet goed menen.
4. Dat je de link tussen slavernij en Zwarte Piet als een onzintheorie afdoet zegt meer over jouw gebrek aan historische kennis dan over de werkelijkheid. Ik zou zeggen: verdiep je eens in de geschiedenis van het Sinterklaasfeest.

3 december 2013 om 20:56

1. Maar dan zou jij dus de racist zijn, jij hebt het ten slotte over stereotypes e.d.
2. Ze noemen het elfjes, maar in Amsterdam achter bepaalde ramen hebben ze ook hele andere bijnamen hoor.
3. Zlatan ziet er ook eng uit omdat hij heel groot is, maar die bedoelt het ook goed hoor.
4. Ik heb dat nooit als onzintheorie afgedaan, maar ik vind het eerder een eerbetoon aan de slaven van toen dan als racisme e.d.

3 december 2013 om 21:05

@none

Laten we jou even volgen en er van uit gaan dat zwarte pieten eigenlijk blanke mensen zijn met roet op de huid. Dat zou betekenen dat ze die roet hebben gekregen doordat ze de schoorsteen induiken toch? Dan is mijn vraag: Waarom zijn ze dan al zwart als ze aankomen met de boot? Ze zijn toch nog geen schoorstenen in geweest?

3 december 2013 om 21:06

None,

Maar als ze bij mij iets over mijn moeder zeggen in het veld dan heb ik dus 2 keuzes, of laat het aan me voorbij gaan omdat ik zelf weet dat mijn moeder geen hoer is (de verstandige keuze). Of ik ga erop lopen reageren waardoor ik mezelf uit mijn spel ga en de tegenstander dus in de kaart speel (geen goede keuze dus). Balotelli zou dit al helemaal moeten begrijpen en daarbij als ze iets over je zus zeggen kan je altijd nog hetzelfde terug doen(wat ik zelf overigens niet zou doen omdat ik vind dat je over een anders familie je mond dicht moet houden maar goed het gebeurt).

3 december 2013 om 21:17

Die hebben net kolen geschept voor de stoomboot , ook van kolen wordt je zwart, kijk maar eens naar het introfilmpje van flodder waarbij Johnnie zijn bril recht zet bij het Bbqen en daarbij een zwarte streep op zijn neus zet.

3 december 2013 om 21:20

Koontje, ik vind dat je een beetje ver doorslaat hoor. Je moet in deze samenleving nou eenmaal tegen een stootje kunnen. Ik zelf ben een man en ik ben 1.65 en Italiaans, ze noemen mij vaak kabouter, maffioso (mijn opa is daar nog wel voor gevlucht, en geloof me daar zijn ook genoeg mensen door verkracht, gemarteld en vermoord, maar ik ga dan ook niet klagen over racisme omdat ik weet dat dit soort opmerkingen gemaakt worden) kleintje etc dat doet me echt wel wat alleen ik heb geleerd daar een schild omheen te bouwen omdat ik wel moest, nu wil ik racisme niet goed praten. Maar ook jij zal wel eens hebben geroepen tegen iemand waarvan je de bilnaad kan zien dat hij net een
bouwvakker is -- kenmerk van een bouwvakker maar wel stereotyperend en een bouwvakker zou zich beledigd en racistisch bejegend kunnen voelen (net als met het kroeshaar). Het is ver gezocht maar dat vond ik bij jou ook dus ik dacht ik doe lekker mee. Begrijp me niet verkeerd racisme moet ten alle tijden aangepakt worden maar je hoeft niet bij elke wissewasje in de slachtoffer rol te kruipen vind ik. Verder zijn er ook genoeg donker getinte mensen die totaal geen moeite hebben met het sinterklaasfeest.

3 december 2013 om 21:31

None, ik snap punt 2 en 3 niet maar laat maar zitten.

Je argumenten op punt 1 en 4 spreken elkaar tegen.

Wat punt 1 betreft ben ik bang dat je mij verkeerd begrepen hebt. Jij beweerde dat Zwarte Piet alleen maar zwart is omdat hij door de schoorsteen klimt. Ik beweer dat hij zwart is vanwege de link met slavernij. Toen Zwarte Piet voor het eerst geintroduceerd werd, hebben mensen dus een 'stereotype neger' bedacht. Die gaven ze rode lippen, kroeshaar, en een zwarte huid. Jouw tegenargument dat niet alle negers kroeshaar hebben is dus niet relevant.

Maar goed, gelukkig blijk jij nu ook te erkennen dat het niet alleen maar om de roet gaat, want je beschrijft zwarte piet als een 'eerbetoon aan de slaven van toen' in punt 4. Dat vind ik een raar argument, maar ik ben wel blij dat je niet meer beweert dat zwarte pieten niets met slavernij te maken hebben.

Je mag het met me oneens zijn hoor. Maar ik hoop dat je op zijn minst probeert te begrijpen waar deze argumenten vandaan komen, en ze niet meteen af te wijzen zonder er over na te denken.

3 december 2013 om 21:37

Jf_psv, ik weet niet precies op welke argumenten je doelt. Ik wilde alleen even duidelijk maken dat het argument over de schoorsteen een moderne uitvinding is die bedoeld is om de link met slavernij op te doeken. Ik ben het wel met je eens dat ik iets anders met mijn tijd zou moeten doen dan eindeloos over racisme te praten op een voetbalforum

Om even de boel te verduidelijken: ik ben een witte Hollander die nooit het slachtoffer van racisme is geweest. En ik ben het ook met je eens dat het een gezonde instelling is om je niet altijd persoonlijk aangevallen te voelen. En ik pretendeer al helemaal niet dat ik zelf nooit iets beledigends of generaliserends heb gezegd.

3 december 2013 om 18:29

Begrijp ik nou goed dat je zegt dat er geen discussies meer over racisme plaats mogen vinden omdat jij je anders op je teentjes getrapt voelt?

De ironie is schitterend.

3 december 2013 om 20:45

Nee. Begrijpen is niet je sterkste punt. De ironie.

3 december 2013 om 20:59

Mmm... Je zegt dat je het 'vermoeden' hebt dat het woord racisme te vaak onterecht gebruikt wordt en dat je daarom wel 'klaar' bent met discussies over racisme zoals deze. Het is toch niet zo gek om dat te verwoorden als: 'hou alsjeblieft op met discussies over racisme want dat vind ik irritant?'

Als je dat niet bedoelde, dan laat ik me graag verlichten. Wat bedoelde je dan wel?

4 december 2013 om 00:48

Nogmaals nee. Begrijpend lezen. Ik zeg dat ik klaar ben met mensen die het woord racisme te vaak onterecht gebruiken. Dat staat er toch ook? Ik rep geen woord over dat ik klaar ben met een discussie.

4 december 2013 om 13:44

En hoe wil je het woord racisme gebruiken zonder te praten of te schrijven? Je hoeft niet zo arrogant te doen hoor, want je punt is onduidelijk.

Ballo ballo ballo.. als jij iemand een idioot noemt en hij noemt jou een idioot terug, dan is dat nog racisme puur omdat je een donkere huidskleur hebt hoor..
Krijg zo het gevoel dat deze jongen racisme eens moet opzoeken in een woordenboek.
Verder is het ook zo een irritante voetballer dat hij al de haat die hij krijgt in mijn ogen gewoon verdient, kan zich geen 90 minuten normaal gedragen op het veld.

3 december 2013 om 15:59

Weet je wat pas raar is?
Dan mensen zoals jij er zo licht over denkt.
Ballo gaat niet voor zijn lol dit verzinnen, hij heeft wat beters te doen in zijn vrije tijd denk ik.
Vraag je zelf dit af, hij speelt soms tot 2 keer per week tegen verschillende spelers/ teams, als hij wekelijks met zoiets naar buiten komt zou ik ook zoiets hebben van Mario komop, je kan ook wel overdrijven, maar waarom zegt hij het uitgerekend over deze speler? Denk zelf een beetje na!

Ik walg echt van mensen die roepen op VZ dat spelers zich niet moeten aanstellen bla bla bla, wat dacht je van spelers moeten maar eens normale scheldwoorden gebruiken/ een speler uit zijn spel proberen te houden zonder iets te noemen wat met huidskleur of afkomst te maken heeft? Ik weet nou niet of Mario's verhaal wel of niet klopt, maar ik weet wel dat mensen zoals jij moeten ophouden! Racisme hoort gewoon niet in de voetballerij thuis, punt uit!

3 december 2013 om 17:00

Ik zie Ballo zoiets juist wel verzinnen, beetje aandacht en sympathie krijgen..
Verder krijg ik het idee dat jij hem nooit ziet spelen.. hij zorgt er persoonlijk voor dat al zijn tegenstanders de pest aan hem hebben. Het is niet meer dan terecht dat hij overal wordt uitgekotst, ik blijf bij mijn standpunt, als hij eens zou beginnen met zich 90 minuten normaal gedragen zou zijn leven een stuk makkelijker worden.

3 december 2013 om 19:08

@ Sergi

Wat een mooie aannames van jou. Dus omdat Balotelli graag wilt winnen moet hij het op de koop toe nemen dat mensen hem beledigen op basis van z'n huidskleur. Want als je geen brave jongen bent, dan verdien je het om racistisch bejegend te worden? Interessante logica.

Die allegri is ook een rare gozer als je niet achter je speler staat die zegt dat hij beledigd is op een racistische manier en dan zeggen het was een misverstand, allegri pak je koffers in en wegwezen man, want zo komt balotelli altijd in de spotlight dat hij elke x fout zit en dat het een misverstand was terwijl het geen misverstand was. Balotelli gaat dit ook niet zomaar zeggen lijkt me sterk

Als die speler hem wel degelijk racistisch bejegend heeft is zijn frustratie terecht. Vind het naar dat mensen vinden dat hij zijn bek maar moet houden omdat er te weinig bewijs is. Het wordt lastig om iemand te 'veroordelen', maar of Balotelli's bewering hierdoor meteen geen waarde meer heeft?

3 december 2013 om 15:56

Maar zoals het er nu uitziet kan elke donkere speler een beetje door het lint gaan en zeggen dat iemand hem racistisch bejegend heeft met steun van alles en iedereen ongeacht of het nu waar is... Mag ook wel eens op een andere manier benaderd worden, of niet?

3 december 2013 om 18:02

O ja, want dat doen die donkere spelers echt massaal op dit moment.

daarnaast kreeg Balo helemaal niet meteen de steun van alles en iedereen ongeacht of het waar is of niet. In het bericht staat duidelijk te lezen dat beide trainers er hun vraagtekens bij zetten.

Maar het mag, zoals jij voorstelt, zeker niet anders benaderd worden!!! Als een speler zegt dat hij racistisch bejegend is, moet daar onderzoek naar worden gedaan door de bond. Klaar.
Dat hebben ze hier gedaan en de conclusie was dat hier geen sprak van racisme was.

3 december 2013 om 18:36

Ik zou het eens even rustig lezen want je bent duidelijk emotioneel... Dit is voor het eerst dat ik zie dat mensen sceptisch zijn over dit soort beschuldigingen en dat is wel even anders (voor mij dus). Natuurlijk mocht het echt zo zijn dan moet hij gestraft worden maar we moeten niet iedereen zomaar aan de schandpaal nagelen omdat iemand maar eens even boos wordt en maar wat gaat verzinnen. (wat het geval kan zijn)

Ook zeg ik nergens dat alle donkere spelers dat doen maar zeggen dat geen enkele dat doet is ook weer niet rëeel.

'' Massimiliano Allegri, haalde Balotelli zeven minuten voor tijd naar de kant: "maar volgens mij was er niets verkeerds gebeurd. Mario was een beetje gespannen en daarom haalde ik hem naar de kant. We stonden al 3-1 voor en hij heeft ook zijn rust nodig"

Die 7 minuten hielpen vast.....

Mensen mense mensen toch.
Gaan we alles wat krom is recht praten???

Willen jullie mij vertellen dat rascisme niet bestaat?
Moet iemand die rascistisch bejegend is op zijn minst vermoord worden?
Moet een donkere gekleurde horen dat hij anders is, terwijl hij dat op dat moment helemaal niet van bewust is?
Ben zelf donker gekeurd en ik zeg je als iemand mij rascistisch bejegend is het een echte tough guy!!!! Denk je dat ik "erboven ga staan", never ever!!!

Het gaat om je trots als mens zijnde.

Kom a.u.b. niet met de kul argument dat een blanke ook rascistisch bejegend word, want dat is onzin, onzin!!!!!

Vergeet niet discriminatie en rascisme uitelkaar te halen he?

Heb nooit gehoord dat een blanke voetballer rascistisch bejegend is!!!
Iemand die rascistisch bejegend word gaat nooit zomaare uit zijn dak er moet echt iets gezegd zijn wat hem geraakt heeft.

Hoe iemand zich gedraagt mag nooit een excuus zijn om iemand rascistisch te bejegen!!!!
Confronteer hem met zijn gedrag maar niet via zijn huid.

3 december 2013 om 16:13

Dus er is geen bewijs dat Balotelli racistisch bejegend is maar omdat het zo'n grote issue is moeten we het maar serieus nemen en Spolli maar zwaar straffen? Dit is wel rationeel wil je zeggen?

Liever zou ik zelf ook het woord discriminatie gebruiken maar aangezien het woord racisme nu al zo kromgebogen is maakt het nu ook niks meer uit...

3 december 2013 om 19:10

Dus een blanke kan niet racistisch bejegend worden?

Ik kom zelf uit de Bijlmer in Amsterdam. Daar werd ik menigmaal voor blanke, bleekscheet, bakra en noem het maar op uitgescholden. Het spijt mij zeer en er is inderdaad sprake van racisme maar neemt niet weg dat het tegenwoordig van twee kanten komt.

ON: Ballotelli zal hier ongetwijfeld racistisch bejegend zijn. Helaas breekt zijn verleden hem op en zal er niks aan gebeuren. Hij zal waarschijnlijk snel het voorbeeld van Boateng volgen en weg gaan uit Italie.

Altijd dat maar dat racisme bij halen, terwijl de jongen alleen maar uitgescholden heeft. Mario moet eens met voetballen bezig houden, want hij tot nu toe geen Pepernoot geraakt.

Ik denk dat de verdediger geen racist is maar balo uitdaagde om zo een rode kaart aan te smeren. Voetbal van nu is gewoon zoveel veranderd geen respect meer voor je collegas. Kaarten smeren schwalbes mensen beledigen(zoals Zidane in 2006). Spelers met eer en zeker de oude generaties kunnen daar niet tegen.

schwalbes moet je gewoon rood voor geven. Kaarten vragen rood geven. dan heb je de eerste maand wel veel rode kaarten maar daarna is het ook afgelopen.

Er is hier zeker sprake van gerechtigheid
zoals iedereen weet ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen, je hebt gewoon bewijs nodig, dat zijn nou eenmaal de regels en dus gerechtigheid
kan iedereen wel lang en breed over lullen, maar heeft geen enkele zin
of moeten we iedereen maar gelijk straffen die door een ander beschuldigd word van iets?

Denk dat balotelli echt graag uit Italië wilt gaan. Raiola was er al mee bezig en nu Balo zelf. Jammer voor de Milan fans. Zou niet weten wie hem moet opvangen.

Laten wij, Milanisti, hopen dat hij bij Milan blijft. Kans is zeer groot, het is zijn jeugdliefde!

Wel grappig dat mensen hier een oordeel willen vellen over iets waar ze geen weet van hebben. Jammer dat mensen hier bij voorbaat al wordt gesproken over overgevoeligheid van donkere mensen. Het is een feit de slavernij een zware stempel heeft gedrukt op de samenleving. In de huidige tijd wordt nog in grote getalen donkere mensen gediscrimineerd. Racisme begint gelukkig steeds meer een item te worden, wat alleen maar goed is. Het is niet voor niets dat de VN een rapport heeft uitgebracht, waaruit naar voren kwam dat Nederland een land is waar veel racisme is. De onverschilligheid tegenover racisme speelt daar een grote rol. De Zwarte piet-discussie onderschrijft dit alleen maar.

Agh het is Italie he. Dat is ook gewoon een beetje een vreemd land. Als je ziet hoe een Silvio B. daar op handen gedragen word terwijl dat gewoon een corrupte overspelige beunhaas is dan weet je toch al genoeg?

Ach het is toch al lang en breed bekend dat er in Italië haat jegens donkere mensen heerst, dat komt niet alleen voor in het voetbal, naar volk is het ook.

Altijd maar dat racisme.
Ik vind het allemaal heel erg maar wat is er nou persé erger. Iemand uitschelden voor 'neger' of voor 'k***hoer'. Ja het ene heeft betrekking op iemands kleur, maar dan ben ik toch liever een 'neger'.
Heus racisme is niet cool, maar er wordt zo'n big deal van gemaakt. Om te huilen.

3 december 2013 om 21:00

"altijd maar dat racisme". Ligt dat aan de mensen die racistische uitlatingen doen of diegene die racistisch bejegend worden. Het feit dat het woord neger zwaar beladen is ligt aan het feit dat donkere mensen honderden jaren als slaaf werden behandeld door witte mensen. Moet ik dit serieus allemaal uitleggen??? k***hoer is overigens een zware belediging. Heel simpele oplossing:gebruik beide woorden niet. Of is jouw vocabulair zodanig beperkt dat perse beide worden uitgesproken moeten worden? Niet huilen dus

4 december 2013 om 01:38

Blanke mensen waren anders ook gewoon slaven vroeger en die zwarte slaven werden nota bene ook verkocht door andere Afrikanen, hoeveel zouden die eigenlijk wel niet goed te maken hebben? Je zegt het een beetje dat witte mensen daar als enige schuld aan hebben, wat niet zo is.

Verder is het ook niet echt belangrijk meer en kan dit maar snel vergeten worden aangezien er niks concreets is over dit incident. Maar voor de zekerheid toch maar wat meer anti-racisme campagnes starten want in Italië gebeurt dit toch net iets te vaak...

5 december 2013 om 20:57

Anti-racisme campagnes in Nederland is ook niet overbodig. Nederland is minstens zo erg als Italië. Een feit is dat honderden jaren zwarte mensen werden verscheept en onderdrukt door witte mensen. Witte mensen hadden nu eenmaal geld en macht. Deze relatie speelt hedendaags nog steeds een rol. Informatie over stammenstrijden in Italie toentertijd kan je eenvoudig op Internet vinden.

Laat dat dan karma zijn.....vreslijke vent.....

dat de gedrag van deze jongen misschien een beetje anders is moeten ze hem wel nog steeds sereuis nemen. ik vind ballotelli echt passen in de serie A maar het moet echt stoppen met het racisme anders moet balotelli denken aan zijn toekomst ergens anders

Dit valt moeilijk te bewijzen. En als dat racisme project van de fifa(wat ik overigens wel een goed idee vind) steeds groter word door mee spelers die hun mond hiervoor open gaan doen dan zie ik misschien hierdoor wel rare oplossingen komen. We moeten niet alle opmerkingen van spelers in een wedstrijd waar iedereen 100% voor gaat onder de loep nemen .tuurlijk wat sommige spelers zeggen kan niet door de bocht maar de vraag is menen ze het? of komt het door de strijd in de wedstrijd?straks zit je met een situatie dat iedere speler nog een kleine microfoon moet dragen zodat het altijd nageluisterd kan worden na de wedstrijd of ze wel braaf zijn geweest.daar zitten we toch ook niet op te wachten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1679 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Bologna90
12.Parma9-2
13.AC Milan9-3
14.Udinese7-3
15.Sassuolo6-1
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

904 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Na het wegvallen van Alexis Sánchez, zoekt Internazionale naar aanvallende alternatieven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren