De Goeij wil de top halen: ‘In Nederland of in het buitenland’

Vrijdag, 22 november 2013 om

Ed de Goeij wil de top halen. De 46-jarige De Goeij deed dat als keeper al (hij speelde tussen 1985 en 2006 bij achtereenvolgens Sparta Rotterdam, Feyenoord, Chelsea en Stoke City) en nu moet het gaan gebeuren als keeperstrainer. Momenteel is De Goeij in die functie actief bij RKC Waalwijk en zondag komt hij zijn ex-werkgever Feyenoord tegen.

/

Bij Feyenoord zijn oud-ploeggenoten als Ronald Koeman, Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst actief in de technische staf. “Buiten het voetbal om spreek ik ze niet echt meer, maar bij zo'n wedstrijd is het altijd leuk”, laat De Goeij optekenen in het Brabants Dagblad.

De 31-voudig international hoopt als keeperstrainer de absolute top te halen. “In Nederland of in het buitenland. Maar daar ben ik nu nog niet mee bezig. Aan netwerken doe ik niet. Wat komt, dat komt. Ik moet mijn keepers klaarstomen voor de volgende wedstrijd.”


Poll

Ik denk dat Ed de Goeij een goede keeperstrainer is


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door woeke)

Oeh ah Ed de Goeij, ik zeg Oeh Ah Ed de Goeij

Wat een geweldenaar. Sympathieke vent die zijn sporen heeft verdiend. Hij doet in ieder geval goed werk met Seda. Die stijgt bij vlagen boven zichzelf uit. Mag op den duur best een keer langskomen in de Kuip.

Laat het buitenland nog even zitten, de Vaalserberg is voor nu hoog genoeg, De Goeij.

Serieus, buiten salaris en faciliteiten, wat inderdaad alles uitmaakt, is keeperstrainer bij RKC niks minder uitdagend dan bijvoorbeeld bij een club van de grote 3. Bij Ajax heb je zelfs kans dat als je Kenneth Vermeer tot zijn beste vorm ooit brengt, de eer naar Johan Cruyff gaat.

Goh, het was al niet de mooiste man van nederland, maar damn... .

Ik dacht dat de Goeij in de zakenwereld aan de top zat inmiddels, en wist eigenlijk helemaal niet dat hij zo fanatiek was met keeperstrainingen. Zal je een hoop kunnen leren als keeper en als mens denk ik, hoop mee gemaakt zowel in de voetbalwereld als daarbuiten.

22 november 2013 om 22:13

Heb in zijn Feyenoordtijd regelmatig achter het doel gestaan waar hij zijn trainingen kreeg van Doesburg, dat was gewoon genieten en lachen.
Doesburg die hem even helemaal haaks omver lult dat ie er niks van kan en de kop die de Goeij er dan bij trok, schelden dat ie zijn muil moest houden etc etc, en die ouwe Doesburg keek eens naar de Goeij, naar het publiek en begon dan zachtjes te lachen en je zag hem genieten en denkenvan yes, weer gelukt.
Maar er werd heel fanatiek getraind, de Goeij was een trainingsbeest zoals ik hem altijd bezig zag en van mij mag hij zo die Lodewijks komen vervangen, die maakt de keepers echt niet beter, eerder onzekerder!!

Zeg oe a Ed de Goeij....

Wat ziet ie eruit zeg...blaakt niet van ambitie..
Maar..keepen kon hij wel zeg.. hoop dat hij t haalt. Voorlopig zit hij daar goed en wie weet dat hij met eenpaar jaar bij Feyenoord terecht kan. Het is een beste kerel en gun t hem van harte..

Succes Ed!

Denk niet dat Ed de Goeij de top ooit gaat halen. Hij heeft de uitstraling van een zak aardappels en zo praat hij ook.

23 november 2013 om 14:49

Daarbij geeft hij aan niet aan netwerken te doen. Toch wel belangrijk tegenwoordig, zeker in het voetbal...

Het blijft een van de beste of misschien wel de beste keeper die Nederland de laatste jaren heeft gehad. Wat een op-en-top professional. Het is niet de vraag of Ed de top haalt maar wanneer. Ik zou hem adviseren eerst op eigen benen te staan als trainer van een middenmootploeg in de eredivisie en vervolgens via coach van Feijenoord, Ajax of PSV de stap te maken naar een een topclub in Italie, Engeland of Duitsland. Ik denk niet dat hij geschikt is voor een ploeg in Spanje.

Ed, je moet wel iets aan je gewicht gaan doen, en met snor zie je er toch beter uit!

22 november 2013 om 15:34

Dat is misschien wat overdreven. Ed is natuurlijk een held, maar van der Sar was veel beter.

Ik hoop dat hij de top haalt als keeperstrainer.

Hij lijkt wel de man uit de Telfortreclame. Gelukkig sinterkerst en nieuw Ed!

On: Vaak zie je dat clubs vaak clubmensen die functies geven, dus ik ben bang dat het lastig wordt voor Ed.

Hahaha die foto !!! Klasse Edje

De beste keeper ooit van Nederland? Slechts een seizoen mocht hij zichzelf de beste keeper van Nederland noemen. Alhoewel, het daarop volgende wk in '94 was hij de vorm al weer kwijt. Daarna zelfs voorbij gestreefd door Sander Westerveld als 2e doelman. Bij Chelsea was het ook niet constant genoeg.

Het is niet gepast om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen, zeker bij zo'n legende als Ed de Goey. Maar je neemt mensen met zijn uiterlijk toch al snel wat minder serieus. Zonde, want het was een uitstekende keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper50
A. ToubaVerdediger50
L. WoutersVerdediger50
V. AnitaMiddenvelder50
N. OlsakMiddenvelder50
A. TahiriMiddenvelder50
M. El HaddoutiAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

53 jaar
8 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren