Frankrijk zet memorabele comeback neer en bereikt WK toch

Dinsdag, 19 november 2013 om 22:53Erik van Dam

Frankrijk is er dinsdagavond in eigen land in geslaagd een plaatsbewijs te pakken voor het WK in Brazilië. Weinigen gaven de Fransen nog écht kans na de miserabele 2-0 nederlaag van enkele dagen geleden in Oekraïne. De returnwedstrijd eindigde wonder boven wonder echter in een 3-0 overwinning en dus is men er volgend jaar zomer tóch gewoon bij. De zege kende door een buitenspeldoelpunt van Karim Benzema wel een nare bijsmaak.

/

Vrijdag verloor Frankrijk in Kiev en critici voorspelden dat het land het niet zou gaan redden. Eenmaal uit de kleedkamer in Saint-Dénis toonden les Bleus zich echter strijdlustig en al na twintig minuten zorgde Mamadou Sakho voor volop spanning. De verdediger schoot van een halve meter afstand raak, nadat Dmitri Pyatov een hard schot van Franck Ribéry niet klemvast kreeg. De goal van Sakho gaf Frankrijk zichtbaar vleugels en het publiek ging er vol achter staan.

Tien minuten na de 1-0 werd de feestvreugde alleen maar groter. Karim Benzema, de laatste maanden veelvuldig bekritiseerd vanwege zijn aanhoudende droogte als international, werd de gelukkige die voor 2-0 mocht zorgen. De spits van Real Madrid stond in buitenspelpositie toen Yohan Cabaye een schot loste en via Mathieu Valbuena kwam de bal in de kluts voor de voeten van Benzema: die trapte raak. Oekraïne protesteerde tevergeefs en wist dat Frankrijk met nog een uur te gaan op rozen zat.

/

Oekraïne hield stand tot aan de rust en had vervolgens nog een complete helft om orde op zaken te stellen: een doelpunt zou het lastig maken voor Frankrijk, maar al in de tweede minuut na de helftwissel ging het mis. Yevhen Khacheridi beging een harde tackle op Ribéry en mocht gaan douchen. Didier Deschamps zag het met kloppend hart aan en hield hoop op een derde goal. Die kwam er bijna via Benzema, maar de man van de gelukkige 2-0 schoot in zeer kansrijke positie over.

Weer was het uiteindelijk Sakho die zijn land te hulp schoot. De verdediger scoorde in zijn vijftien voorgaande optredens voor Frankrijk niet, maar sloeg twintig minuten voor tijd nogmaals toe. Patrice Evra zag een poging gekeerd worden door Pyatov en uit het schot van Benzema dat volgde raakten Oleg Gusev en Sakho de bal nog. Het betekende de nekslag voor de tien overgebleven Oekraïners op het veld. Frankrijk had nog kansen op de 4-0, maar Olivier Giroud en Ribéry lieten die onbenut.


Poll

Ben jij blij dat Frankrijk erbij is op het WK 2014?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

186 reacties (laatste reactie door duifmeneer)

De overwinning van Frankrijk word mede mogelijk gemaakt door meesterwerk Platini

On: Na Ierland gun ik ze helemaal niks meer, want je zag overduidelijk dat de arbitrage pro-France was vandaag. 2 goals hebben ze ontnomen van Oekraïne, terwijl het helemaal niet buitenspel was.. in 1 woord: Schandalig!

19 november 2013 om 22:55

Ik heb de wedstrijd niet gezien maar ben toch wel heel erg blij dat frankrijk erbij is ipv die oostblokkers. Iedere voetballiefhebber wil toch liever frankrijk op het wk zien? De beste spelers ter wereld horen erbij te zijn!!!

19 november 2013 om 22:58

Die oostblokkers zoals jij ze noemt hadden het wel verdiend.. maar ja... hier kan niemand van winnen.

19 november 2013 om 23:02

Waarom wil iedere voetballiefhebber dan liever Frankrijk. Ik heb de afgelopen 3 eindrondes een ontzettend slap, saai en onnozel Frankrijk gezien. Ik had gehoopt dat ze het niet gingen redden, vind het een zeer matig team. En ja dan kun je wel weer roepen dat ze Ribery hebben en bla bla bla .. maar die gaat in zo'n slecht team niet het verschil maken.

19 november 2013 om 23:06

Omdat ze veel betere spelers hebben dan oekraine. Ik zie veel liever een ribery, benzema of nasri voetballen dan een yarmolenko, wat jij ?

19 november 2013 om 23:10

nasri en benzema ? nou nee liever niet.
maar jongens als Pogba, Kongdogbia, Varane zijn leuke talenten, en Cabaye, wereldspeler pur sang.

19 november 2013 om 23:14

Bij Frankrijk draait het niet om het team, maar om het individueel talent en skills, het is gewoon geen team, FR kan nog iets leren van landen als Columbia, echte spirit zit daar...
Frankrijk ga maar alvast de spullen inpakken voor het WK, niet meteen uitpakken als jullie zijn aangekomen,pak maar weer het vliegtuig terug naar FR

19 november 2013 om 23:19

Ik hoef geen Ribery, Benzema en Nasri in het Franse elftal te zien, simpelweg omdat het totaal niet de spelers zijn die ze bij hun club zijn of kunnen zijn. In het Franse elftal zijn het totaal andere spelers.

Of ga jij mij nu vertellen dat je zo ontzettend hebt genoten van deze spelers op de laatste eindrondes die zijn geweest ? Mag jij mij is vertellen wat deze jongens hebben toegevoegd op de afgelopen EK en Wk's. Ik kan me niet eens herinneren dat ze überhaupt hebben meegedaan.

19 november 2013 om 23:22

@allesandro. Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gezien maar Oekraine heeft het niet verdiend. Frankrijk was vanaf minuut een veel en veel beter.

19 november 2013 om 23:26

Je kan wel zeggen dat ze niks hebben gepresteerd op de laatste blablabla. Maar je kan toch niet ontkennen dat frankrijk veel en dan ook echt veel betere en leukere spelers om naar te kijken heeft dan oekraine. Als je dat niet kan zien dan heb je een bril nodig hoor.

19 november 2013 om 23:27

Ach, een mooie gelegenheid om die misbaksels weer ten onder te zien gaan aan onderlinge afgunst en arrogantie, genieten van de lading etter die na drie mislukte groepswedstrijden naar buiten komt en ze met de staart tussen de benen te zien afdruipen.

20 november 2013 om 00:04

Nee inderdaad, benzema was niet eens opgeroepen volgens mij wat ik wel heel absurd vond.

20 november 2013 om 00:21

Beste spelers of niet, je moet wel eerlijk en verdiend winnen! Wat een aanfluiting. FIFA en UEFA en het voetbal in het algemeen is niet meer serieus te nemen. Ongelofelijk...

20 november 2013 om 00:29

Ohja en die afgekeurde goal dan van Benzema? Een onterechte afgekeurde goal, en 1 onterecht goedgekeurd! Gelijke stand toch? Jullie baseren jullie mening op deze nietszeggende samenvatting van voetbalzone, ga de wedstrijd nog maar eens in zijn geheel bekijken dan zie je dat Frankrijk hier gewoon dik en dik verdiend gewonnen heeft en niet geholpen is. Die Oekraïners wilden vanaf minuut 1 het spel bij de Fransen weghalen door harde tackles. Ga eerst "onderzoek" doen voordat je hier provocerend komt praten over Platini of Frankrijk.. Dankjewel

20 november 2013 om 00:44

Het gaat niet om namen maar om het spel, als Oekraine mooier en leuker speelt, dan zien de echte voetballiefhebbers hun liever, wat jij doet is op grote namen geilen.

20 november 2013 om 01:11

De beste hoort erbij maar alleen als ze op een dergelijk niveau spelen dat ze tot de beste horen.. schandalig dat frankrijk bij de zoveelste playoff van een mondiale toernooi zo opzichtig wordt geholpen door de arbitrage. Schandalig!!
Platini werkt harder dan de Franse president voor Frankrijk zou ik zeggen.. helaas maar het hele zooitje is corrupt

20 november 2013 om 01:27

Onderzoek is niet nodig, je weet zelf ook dat Platini hier achter zit. de 2-0 had nooit mogen tellen. dikke meter buitenspel dat je vanaf de eifeltoren nog kan zien. 3e goal Sakho buitenspel met 1 been (dat kun je nog door de vingers zien) maar buitenspel is buitenspel dus moeten beide doelpunten afgekeurd worden.

20 november 2013 om 02:08

wil er niet te veel woorden aan vuilmaken, met een woord "schande" wederom..!!!!

20 november 2013 om 08:45

Ook jij reageert er weer niet op dat ook onterecht een goal is afgekeurd bij Frankrijk. Jammer. Goal sakho buitenspel? Dat heb ik niet gezien en als je dat zo zegt dan gebeurt dat wel vaker op zo een manier inderdaad.

19 november 2013 om 22:56

Ik moet deze wedstrijd nog terugkijken, maar als ze echt 2 goals ontnomen hebben van Oekraine is dat bizar. Wat een land joh dat Frankrijk, ik gun ze in ieder geval niks meer!

20 november 2013 om 00:20

Doe dat maar dan zie je dat t onzin is wat VZ zeggen? Goals ontnomen? Welke goals? Oekraïne is maar paar keer en 1 keer gevaarlijk voor de goal gekomen omdat de bal op t laatste moment van richting werd veranderd. Hoezo zou je Frankrijk niets meer gunnen? Na Ierland? Pff. Vind je reactie zielig en overbodig eerlijk gezegd omdat je niets van de wedstrijd gezien hebt

19 november 2013 om 22:56

Wedstrijd wel gezien?

Benzema's afgekeurde goal was inderdaad onterecht afgekeurd. Weet verder ook niet welke 2 goals Oekraine ontnomen zijn. De bal is hooguit twee keer op doel geschoten notabene.

20 november 2013 om 00:23

Amen voor deze reactie . De enige echte normale reactie hier nog!
On: Frankrijk was veel beter deze wedstrijd en had de wedstrijd nog sneller kunnen beslissen. Ik heb Oekraïne uit niet gezien, maar dit vond ik gewoon genieten. Super blij dat ze erbij zijn volgend jaar

19 november 2013 om 22:56

Wat kan mij dat schelen. Liever Frankrijk dan Oekraine op eht wk, die oekrainers zijn ook niet heilig hoor, zaten om de haverklap op de grond te rollen in Kiev.

19 november 2013 om 22:56

Nee want er werd een goal van Frankrijk onterecht afgekeurd.

19 november 2013 om 23:01

matchfixing?

19 november 2013 om 23:03

Haha net als toen met Ierland inderdaad. Maargoed de grote landen mogen niet ontbreken, minder geld natuurlijk in dat geval.

19 november 2013 om 23:15

Platini 3 - 0 Oekraïne

19 november 2013 om 23:40

@ mario gotze

Ah jij gunt ze niks meer. Lekker Jan Mulder napraten

20 november 2013 om 00:15

Ohja en die afgekeurde goal dan van Benzema? Een onterechte afgekeurde goal, en 1 onterecht goedgekeurd! Gelijke stand toch? Jullie baseren jullie mening op deze nietszeggende samenvatting van voetbalzone, ga de wedstrijd nog maar eens in zijn geheel bekijken dan zie je dat Frankrijk hier gewoon dik en dik verdiend gewonnen heeft en niet geholpen is. Die Oekraïners wilden vanaf minuut 1 het spel bij de Fransen weghalen door harde tackles. Ga eerst "onderzoek" doen voordat je hier provocerend komt praten over Platini of Frankrijk.. Dankjewel

20 november 2013 om 01:09

De 2e goal is toch ook over-dui-de-lijk buitenspel. Er wordt vanuit de 2e lijn geschoten tegen het lichaam van Valbuena, en via hem komt de bal bij Benzema die 2 meter buitenspel staat.

2x Sakho
1x Uefa

Gefeliciteerd Frankrijk!

19 november 2013 om 22:58

Zoals altijd opnieuw wordt Frankrijk een 'handje' geholpen, echt zielig voor woorden. Frankrijk stelt al jaren niets voor op eindtoernooien, heb liever een land met spelers die echt strijden voor elkaar in plaats van dit geraffelde team. Niet dat ik de spelers slecht vind, maar er zit gewoon geen structuur, voetbal in.

19 november 2013 om 23:11

Al jaren niks meer gepresteerd... In 2006 stonden ze nog in de finale.

19 november 2013 om 23:21

Dat is dan 8 jaar terug. Vindt je dat niet lang genoeg voor een grote land als Frankrijk?

19 november 2013 om 23:45

Een WK is om de vier jaar hè....

20 november 2013 om 00:15

Ohja en die afgekeurde goal dan van Benzema? Een onterechte afgekeurde goal, en 1 onterecht goedgekeurd! Gelijke stand toch? Jullie baseren jullie mening op deze nietszeggende samenvatting van voetbalzone, ga de wedstrijd nog maar eens in zijn geheel bekijken dan zie je dat Frankrijk hier gewoon dik en dik verdiend gewonnen heeft en niet geholpen is. Die Oekraïners wilden vanaf minuut 1 het spel bij de Fransen weghalen door harde tackles. Ga eerst "onderzoek" doen voordat je hier provocerend komt praten over Platini of Frankrijk.. Dankjewel

20 november 2013 om 00:25

goal van benzema was een meter buitenspel

20 november 2013 om 00:26

En die goal van Benzema paar minuutjes eerder dan?

20 november 2013 om 00:29

En de goal van Benzema enkele minuten eerder? Het is laat ik weet het, maar objectief zijn en geen onzin uitkramen moet nog lukken he.

19 november 2013 om 23:00

Er was ook een goal onterecht afgekeurd dus dat Uefa mag op zich wel weg

19 november 2013 om 23:27

Ja ik wou net zeggen. Even daarvoor had het al 2-0 moeten zijn.

19 november 2013 om 23:15

Diezelfde Uefa heeft een doelpunt van Benzema onterecht afgekeurd, maar laten we dat voor het gemak wegdenken want daar kan je niet op haten eh.

19 november 2013 om 23:20

haha inderdaad, iedereen die haat leest de tekst en ziet onterecht buitenspel goal, zonder de wedstrijd gezien te hebben XD

20 november 2013 om 00:18

Inderdaad jullie snappen het, erger me kapot aan deze mensen hier over de plaatsing van Frankrijk, niets onterecht. Alles is eerlijk gegaan. VZ plaatst gewoon een heel slechte sv

Gefeliciteerd Fransen, chapeau.

Dit is werkelijk een strijd, toch nog door gegaan, heel knap. Maar op het WK zullen ze er denk ik snel uit liggen, maar ze kunnen net als nu gaan verassen.

Dit is mooi.

Ribery benzema Varane etc wil je natuurlijk mee maken op het wk ben blij voor ze, heb ze jammer genoeg niet zien voetballen komt mede door Zweden Portugal.

edit :
Zie dat de een goal door de uefa is gemaakt?

19 november 2013 om 23:14

Dat is normaal als Frankrijk speelt

20 november 2013 om 00:25

Ben het helemaal met je eens over je eerste gedeelte! Genieten.
Tip: zoek een goede samenvatting van de match en je zal zien dat de UEFA geen "goal gemaakt" heeft..

20 november 2013 om 01:19

Het enige aparte wat er gebeurde was de goal van benzema die buitenspel was.

Maar dat kan je weg strepen omdat vlak daar voor een goal van hem werd afgekeurd wegens buitenspel terwijl dit niet zo was.

Heb de wedstrijd niet gezien. Maar proficiat frankrijk.

Had ze liever niet op het WK gezien. Ze hebben een paar prima spelers maar of dat nou reden genoeg is om een matig land als Frankrijk naar het WK te laten gaan vindt ik wat te ver gaan.

Dessalnietemin gefeliciteerd voor de Franse aanhang

20 november 2013 om 01:20

Maar het is nog steeds geen team (op vandaag misschien na) zijn allemaal spelers met een grote ego en arrogantie

Knap hoor Platini! Zwaar omgekocht, dat kun je echt serieus zien!!! Goal ontnomen en eigen goal, rode kaart.. zegt echt genoeg!

19 november 2013 om 23:04

Frankrijk werd een terechte goal ontnomen. Hoe past dit in in jouw complottheorie?

19 november 2013 om 23:11

Tuurlijk ze ontnemen er 1 dat gebeurd bij ander landen zo vaak. Alleen Frankrijk krijgt het doelpuntje altijd weer terug

19 november 2013 om 23:25

Dus met het volgens jullie valse spel is het 3-0 geworden. En zonder was het 3-0 geworden. Ik hoop niet dat Platini daar veel voor betaald heeft. Ik zou me bekocht voelen.

19 november 2013 om 23:24

Hou toch op man. Frankrijk was drie klasses beter en het ligt weer aan Platini. Het is duidelijk dat hier de meerderheid Zweden-Portugal heeft zitten kijken want Oekraine had rechts op helemaal niks.

Ik zet ook mijn vraagtekens bij deze overwinning...

Jammer weer... nare bijsmaak met dat buitenspeldoelpunt weer !!

20 november 2013 om 01:21

Dan vergeet je wel te melden dat hij daar voor niet buitenspel stond en de goal wel werd afgekeurd

Wat een fans in dat stadion!

hahah zo voorspelbaar die rode kaart , heb er even 20 euro op rood voor oekraine gezet dat was gratis geld met x6 je inzet ... verder dood zonde dat frankrijk naar het wk gaat , vind oekrainie mooi goed ouderwets ussr vechtvoetbal spelen

19 november 2013 om 22:59

Ik had het helaas gecombineerd met rood bij Portugal-Zweden, was ook totaal niet verbaasd toen hij viel haha.

Na ierland weer een meevaller voor Frankrijk. Benzema scoort uit een buitenspelpositie... dat je dat op dit niveau niet kan zien...

19 november 2013 om 23:00

@53arda
Duidelijk dat jij de wedstrijd niet hebt gekeken anders had je ook even vermeld dat er ook een doelpunt van Benzema ten onrechte werd afgekeurd voor buitenspel maar blijkbaar vond VZ het ook niet nodig om dit in het verslag te melden. Voor de voetbalfans van de Oekraine vind ik het sneu maar alle haters lach ik uit, vive la France!

19 november 2013 om 23:07

Jij hebt volkomen gelijk. Heerlijk voor Frankrijk, ben echt blij. Voetbalzone is ook totaal niet objectief. Nare nasmaak.

19 november 2013 om 23:08

Heb je ook het afgekeurde doelpunt gezien die helemaal geen buitenspel was?
Geen onzin praten als je niks hebt gezien mogool.

19 november 2013 om 23:16

Tegen Ierland tegen Bosnie en nu weer tegen Oekraine.. Niemand kan hier iets tegen doen laat staan Oekraine hoe kan je hier van winnen?

19 november 2013 om 23:30

ey internet gangstertje rustig met namen te roepen he

syndroom van down is niets om mee te lachen of te gebruiken als scheldwoord.

Mooi. Heb toch liever Frankrijk dan Oekraïne

19 november 2013 om 23:17

Dus jij vind FR een goed voetballend land ? Ga fietsen op je fietsje man, die Oekraniërs kunnen nog samenspelen, Frankrijk kan niks...

19 november 2013 om 23:18

Dat zegt hij toch niet? Hij zegt alleen liever Frankrijk te hebben dan Oekraïne, wat ik me heel goed kan begrijpen qua kwaliteit en spelers bijvoorbeeld.

19 november 2013 om 23:17

Ik denk dat de meeste liever Frankrijk hebben, veel topspelers, talenten (pogba, Varane), enige nadeel is dat ze niet altijd even goed samenspelen. Hopelijk komt daar verandering in tijdens het Wk, maar mooi dat Frankrijk erbij is!

19 november 2013 om 23:22

Wat heb je dan aan topspelers en talenten als ze totaal niet kunnen samen spelen ? Wat voegt zo'n team dan toe en wat heb je dan aan deze toppers als ze niks gaan laten zien ?

19 november 2013 om 23:25

Die topspelers laten geweldige dingen zien en je weet nooit, misschien gaat Frankrijk wel veel beter spelen dan tot nu toe. Ik heb liever Frankrijk dan Oekraïne met onbekende spelers.

20 november 2013 om 22:30

Ja dat is hetzelfde als er van uit gaan dat RKC Waalwijk nu in een keer de pannen van het dak gaat spelen, oftewel gaat niet gebeuren.

Knappe prestatie van Frankrijk, had dit zeker niet verwacht na het debacle in Kiev. Is dit dan eindelijk de verlossing voor Frankrijk? Ik ben benieuwd, ze hebben kwaliteit genoeg maar de mentaliteit zit vaak verkeerd.

Frankrijk op het WK heb ik véél liever dan Oekraïne. Al die topspelers van Frankrijk al: Ribery, Benzema, Pogba etc.

Wat een wedstrijd, lag meer stil vanwege de strijd en overtredingen maar ik heb genoten. Frankrijk gaat met dit team echt geen potten breken en daarom doet het me ook niet zoveel dat ze erbij zijn. Mooie overwinning na veel strijd, punt.

Ben wel blij dat Frankrijk erbij is, zie altijd het liefst de beste spelers op het WK, maar de manierwaarop is helaas wel weer discutabel. Jammer en lullig voor Oekraïne

Wat een fantastische wedstrijd. Pogba, Matuidi en Cabaye waren beestig en PSG moet zich schamen dat ze Sakho hebben laten gaan.

Heeft Platini ook weer zijn zin...2e Goal was buitenspel

20 november 2013 om 00:35

Ohja en die afgekeurde goal dan van Benzema? Een onterechte afgekeurde goal, en 1 onterecht goedgekeurd! Gelijke stand toch? Jullie baseren jullie mening op deze nietszeggende samenvatting van voetbalzone, ga de wedstrijd nog maar eens in zijn geheel bekijken dan zie je dat Frankrijk hier gewoon dik en dik verdiend gewonnen heeft en niet geholpen is. Die Oekraïners wilden vanaf minuut 1 het spel bij de Fransen weghalen door harde tackles. Ga eerst "onderzoek" doen voordat je hier provocerend komt praten over Platini of Frankrijk.. Dankjewel

Mamadou Sakho for Ballon d'or.

19 november 2013 om 23:02

haha grappig, intikker
Maar even serieus, hij speelde een erg goede wedstrijd en ik ben blij dat Frankrijk erbij is op het WK!

19 november 2013 om 23:06

Sakho is een beest die samen met Varane het beste Franse verdedigings-duo is. Ijzersterke wedstrijd gespeeld die deze vorm door moet blijven zetten bij Lfc

19 november 2013 om 23:11

Oh je gaat er nog serieus op reageren ook? Straks ga je nog beweren dat Henderson beter kan worden dan Wilshere!

19 november 2013 om 23:17

@frank_lfc

Sakho en Varane zijn inderdaad beesten maar je moet Koscielny niet vergeten. Vind hem een van de beste verdedigers, helaas heeft hij vaak onbezonnen acties. Varane is nog niet bij zijn niveau, maar heeft meer dan genoeg talent om dit te bereiken.

19 november 2013 om 23:50

Koscielny is beter dan die 2 bij elkaar, maar volgens Frank zijn Gunners amateurs en Liverpoolspelers wereldtop.

20 november 2013 om 20:26

Dat konden we inderdaad zien in Kiev waar ze samen weggespeeld werden. Als je objectief bent weet je dat Varane en Sakho samen centraal horen te staan in het Franse elftal

Zo te horen heeft Frankrijk weer een "handje" gehad. Gedverdemme! Benieuwd naar de herhaling.

20 november 2013 om 01:24

Waarom heb je al een oordeel klaar terwijl je niks gezien hebt?

Frankrijk hoort er gewoon bij met spelers als Pogba Ribery Nasri Benzema Giroud Cabaye Varane Sakho Debuchy Evra Abidal. Die wil je in actie zien in Brazilie heerlijke spelers om naar te kijken bovendien was er een goal afgekeurd van Benzema die eigenlijk had moeten tellen.

19 november 2013 om 23:02

@adiltaarabt
Klopt helemaal dat Frankrijk een afgekeurde goal had weer ook typisch dat VZ dat ook niet benoemd.

Arsenal spelers Giroud, Sagna & Koscielny op de bank. Resultaat: 3-0 Frankrijk ;-)

Tsja, er wordt al eerder een buitenspeldoelpunt van Benzema afgekeurd, dus kan niet zo treuren om de buitenspelgoal. Verder natuurlijk goed dat een land als Frankrijk er gewoon bij is!

19 november 2013 om 23:36

Maar Benzema had eerder al een goal gescoord maar die werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Dus al met al gewoon terecht.

Mooi voor Giroud, Sagna en Kos!

19 november 2013 om 23:08

Mooi ? Ze zaten alle 3 op de bank en Frankrijk gaat makkelijk winnen? Nuja dat is niet slecht voor Arsenal .. ze zullen alvast fit terugkomen van het WK!

20 november 2013 om 01:02

Bjorn is lichtelijk gefrustreerd en toont openlijk zijn haat tegen Arsenal.
Bjorn is volgens zijn profiel al 24 jaar , echter doet hij dat niet blijken.

Bjorn is vast een supporter van een team als Liverpool of Spurs , want daar ligt de haat momenteel het diepst vanwege hun eigen falen.

Dat Giroud op de bank zit is logisch als je Benzema hebt.
Koscielny hoort in mijn mening gewoon basis te spelen , maar zo kan hij ook niet geblesseerd raken wat voor Arsenal beter is.

20 november 2013 om 10:25

Koscielny was geschorst.

20 november 2013 om 13:13

Nee hoor! Ik ben een erg gematigde Chelsea fan met heel wat vrienden die supporter zijn van Arsenal. Ik ben de eerste om te zeggen dat het verdedigende duo Per & Koscielny echt als een muur staat dit jaar. Als Belg zie je immers liever Vermaelen maar ze doen het gewoon goed.

Verder ben ik dit jaar ook gecharmeerd door Giroud, die ik vorig jaar nog had afgeschreven..

En ik ben akkoord met je: als je Benzema hebt, moet je niet twijfelen over wie in de basis te zetten. Giroud is goed, maar Benzema (in vorm) is een wereldspits.

Sagna vind ik wat zo & zo door de schommelingen in zijn prestaties. De ene keer scoort hij een 8, andere keer een 5.

Dit heeft Platini weer goed gedaan.

20 november 2013 om 01:26

Ik was voor Oekraine, maar deze pot was niks verdachts aan.
Benzema scoort wel is waar in buitenspel positie, maar even daar voor was een goal afgekeurd terwijl dat geen buitenspel was.
Ook de rode kaart was terecht.

Hoe durft voetbalzone dit bericht te plaatsen, 4minuten voor de 2e goal werd een loepzuiver doelpunt van benzema na een geweldige pass van ribery afgekeurd. In en in triest dat dit hiet niet wordt gemeld, gewoon nog meer haat zaaien tegen frankrijk en zie je wel dit heeft platini gedaan, ga toch weg.

Frankrijk speelde geweldig, zeker het middenveld was van enorme klasse cabaye, matuidi en met name pogba. In pogba zie ik eindelijk een speler die de plek van zidane kan gaan innemen wat een geweldenaar nu al. Ook voor het eerst pure emotie gezien bij benzema na zijn goal.

Heerlijk dit helemaal verdiend naar het wk, als we daar zo spelen kunnen er mooie dingen gebeuren en dan nog te bedenken de jaren die eraan komen met alle talenten bij u21 en u20.

Allez les bleus!

19 november 2013 om 23:02

Ja hoe zou dat toch komen dat gehaat op Frankrijk?

19 november 2013 om 23:04

@teddiursa
Door idioten zoals jij misschien? Haat maar wat je wilt Frankrijk is door en terecht.

19 november 2013 om 23:06

Nee niet door mij, maar het was een schattige poging. Ik denk dat het met Ierland te maken heeft, zou het mis kunnen hebben hoor.

19 november 2013 om 23:09

Ga nog maar huilen over de geschiedenis haha. Haat is voor de zwakken.

19 november 2013 om 23:10

Ik zou zeggen jaloezie, maar waarschijnlijk zal jij dat gaan interpreteren als arrogantie.

Misschien een andere voor de hand liggende verklaring is het feit dat mensen ontzettend kort door de bocht zijn. Zie de reacties hier bijvoorbeeld. De meesten hebben de wedstrijd niet eens gezien of ze spreken al van complotten en van schande.

19 november 2013 om 23:10

@teddiursa
Zeker ook vergeten door welke goal Ierland in de playoffs kwam maar daar hoor ik je niet over.

19 november 2013 om 23:19

Marokkaan zeker? Ga naar je eigen land, heb schijt aan ze,

19 november 2013 om 23:06

Gefeliciteerd met Platini.

19 november 2013 om 23:15

Ik word er ziek van man, waarom nooit haten op Uruguay met ook een handsbal van Suarez.
Of kunnen ze er niet tegen dat Frankrijk door is en dat ze Nederland gaan opeten als ze elkaar tegenkomen. Triest van VZ.

19 november 2013 om 23:29

Tsja altijd die onverklaarbare haat.. snap er niks van. Iedereen die deze wedstrijd heeft gezien weet dat frankrijk dit zelf heeft afgedwongen en terecht op het wk aanwezig is.
Ik heb zelfs passie voor het franse shirt gezien bij benzema, het moet niet gekker worden.

Heel frankrijk kan trots zijn op deze prestatie en nu deze lijn doortrekken met varane en pogba als nieuwe leiders zoals blanc en zidane dat waren eind jaren 90 en begin deze eeuw.

19 november 2013 om 23:30

Nederland opeten?!?!! Droom lekker verder pannekoek!

Nederland is als team veel beter en heeft 2 bepalende spelers vd buitencatogerie wat Frankrijk niet heeft..

Ik zou Heel graag tegen Frankrijk spelen op het Wk...

19 november 2013 om 23:51

Laat gaan deze haters op La France hebben het zwaar. Gewoon genieten van dit moment en we zien wel wat het in Brazilië word.

Allez les Bleus

20 november 2013 om 22:32

Ja echt onverklaarbaar zeg. Franse teams zijn in het verleden ook totaal niet op zeer dubieuze wijzen bevoordeelt op zeer grote en belangrijke momenten. Gek hé, waar zou die haat toch vandaan komen ?

19 november 2013 om 23:23

Met dat stukje over Pogba die de plek van Zidane zou kunnen innemen heb je mijn dag helemaal gemaakt, hilarisch !!

20 november 2013 om 01:28

Ik ben ook geen liefhebber van frankrijk en had mij vraagtekens voor dit duel hoe een mogelijke invloed van Platini zou uitpakken.
Maar frankrijk is gewoon eerlijk op eigen kracht door.
En kom niet met het buitenspel doeplunt aan want er was er ook 1 onterecht afgekeurd

Ja buitenspeldoelpunt idd maar daarvoor werd een prima goal van Benzema afgekeurd dus wat zeiken jullie nou weer is??

19 november 2013 om 23:26

Wat een quatsch. Onterecht was het geweest als Oekraine met laf countervoetbal het had gehaald. Frankrijk was heer en meester, 90 minuten lang.

Hoe speelden Benzema en Varane?

19 november 2013 om 23:17

Benzema speelde als een gek.. Combineerde met iedereen, corrigeerde elke teamgenoot hij was een leider vandaag heerlijk gewoon, als je de combinaties van hem en Pogba zag zou je zeggen ; Perez haal pogba! Varane speelde foutloos zoals we gewend zijn van hem, speelde ijzersterk en vormde zoals met vele verdedigers hij dat doet nu vormde hij een duo met sakho want echt geweldig was.. Sakho is een beetje ala pepe wat onrustiger en een harde speler maar varane is puur klasse dat zeiden ook de franse commentatoren

20 november 2013 om 01:03

Thnx man! Hopelijk trekken ze deze vorm door. Vooral Benzema..

Voor de mensen die de wedstrijd niet hebben gezien: Frankrijk heeft negentig minuten lang gedomineerd. Het klopt dat ze een goal meekregen die eigenlijk niet had mogen tellen, maar ze hadden alle recht op deze ruime zege. We moeten met z'n allen blij zijn dat we deze geweldige spelers op het WK gaan zien. Als Dechamps er een hecht team van kan maken kunnen ze heel ver komen!

achja is tog gezzelig mensen hollywood haantjes 3.0 in Brazil

Een beetje een dilemma, of wat vinden jullie?
Enerzijds moeten we blij zijn dat toppers als Ribery erbij zijn en ongetwijfeld voor spektakel zullen zorgen. Anderzijds, tegen Frankrijk zijn de kansen voor België en Nederland kleiner om door te stoten dan tegen Roemenië

Zegt helaas genoeg dat velen dit van tevoren al zagen aankomen.
Jammer (vooral voor de Oekraïners) dat het dan toch weer zo moet gaan.

Blij dat die Fransen erbij zijn. Op Oekraïne zit toch niemand te wachten? Komop hé die Fransen hebben een aantal spelers die je niet wilt missen op zo'n WK. In dat opzicht ga ik Zlatan missen.

19 november 2013 om 23:12

Spreek voor jezelf zou ik zeggen...
Waarom niet eens een ander land dan dat Frankrijk... krijg nog steeds een nare bjismaak bij dat land.. kan er niets aan doen.

19 november 2013 om 23:14

Wat heb je aan een aantal leuke spelers als het totaal geen team is ? Frankrijk heeft individueel leuke spelers maar het komt er totaal niet uit, het is niet leuk om naar te kijken. Dus wat heb je dan een deze individuele toppers ? Die laten allemaal al jaren zien dat ze in het Franse elftal niet het niveau kunnen halen wat ze bij hun club wel kunnen halen. Ik vind ze zelfs altijd vrij onzichtbaar, zoals dat hele elftal eigenlijk vrij kleurloos en onzichtbaar is.

Ik heb liever een goed voetballend team, dat een eenheid is en speelt met de passie en vechtlust van een leeuw dan een team met individueel een paar goede spelers.

Jullie stelletje idioten hebben nu weer wat om constant te roepen hier op Vz.. Benzema's zuivere goal werd afgekeurd nu kunnen jullie weer lekker zeiken vinden jullie allemaal leuk.. Frankrijk is volkomen terecht door

19 november 2013 om 23:34

Hou je rustig broeder en laat iedereen maar haten, brengt ze niet verder. Geniet van deze overwinning met big benz in een hoofdrol en nu wordt het tijd om nasri te zien stralen in het franse shirt

19 november 2013 om 23:43

Echt he die haters.. Frankrijk gaat knallen a brada

20 november 2013 om 01:04

@franse broeders.

Frankrijk knalt al tijden niet meer en zal dat ditmaal wederom niet doen. Dat ze zichzelf in deze situatie hadden gekregen was al erg. Dat ze het dan een keer goedmaken mag ook wel. Ze hadden een tijd lang geen goal gemaakt en nu schieten ze er ff tegen Oekraïne wat in , wat dus niet veel voorstelt. Nee ik ben geen hater , maar jullie hebben het wat hoog in jullie bol.

Hahaha alle calimero's gaan meteen huilen over Platini en de Uefa. Get a life! Als je ook maar 5 minuten van deze wedstrijd hebt gezien, dan weet je dat de Oekraïners compleet weggespeeld werden. De rode kaart was terecht, en een geldig doelpunt van Benzema werd niet geteld.

echtwaar dit is nu al de 2e keer dat Frankrijk zo naar een eindronde gaat! dat hele wk begint steeds meer op een doorgestoken kaart te lijken

20 november 2013 om 01:31

Kijk eerst de beelden terug voor je iemand beschuldigd in plaats van de rest van de kudde te volgen.

Als je nog geen hekel aan Fransen hebt dan krijg je het wel na dit soort wedstrijden. Er is 1 voordeel, op het WK kunnen ze op een groter podium voor schut worden gezet. Bah.

20 november 2013 om 01:31

Wat hebben ze dan verkeerd gedaan in dit duel?

Maar aan de andere kant is het altijd wel leuk om Frankrijk op een eindtoernooi zien falen, met schandalen om het team heen hahahaha.

20 november 2013 om 01:32

Framrijk heeft tenminste een wk gewonnen, kan je van Nederland niet zeggen.

ik wist dat france het zou redden ik wist het.
degelijke wedstrijd van de fransen ze winnen dik verdient.
een van de favorieten mag natuurlijk niet ontbreken.
goeie game van benzema en sterk ingevallen door giroud het wordt een pittige spitsstrijd.

19 november 2013 om 23:12

Platini wist het ook al.

Gelukkig. Frankrijk hoort op het WK thuis.

Ook wel verdiend, maar er zaten wat verdachte situaties bij vond ik.

19 november 2013 om 23:10

Waarom horen ze thuis op het WK eigenlijk dan ? op basis van wat ?

Omdat ze een paar individuele toppers hebben ? Vind ik toch altijd even een flauwekul.

20 november 2013 om 20:55

Op basis van de geschiedenis, voormalig WK-winnaar.

En elk land op het WK aanwezig heeft inviduele toppers.

20 november 2013 om 22:34

Ja op basis van geschiedenis hoort Fortuna Sittard ook in de Eredivisie en hoort Leeds United in de Premier League, oftewel je praat weer flauwekul.

19 november 2013 om 23:27

Ze horen er helemaal niet thuis. Als je op deze manier moet kwalificeren, met Ierland nog in het geheugen, dan is dat een grote schande.

1 goal onterecht afgekeurd. Ik sluit niet uit dat Platini dit even op de een of andere manier heeft gecommuniceerd met de scheidsrechters, want dat is natuurlijk geen excuus om dan bij een volgende situatie finaal mis te zitten en een goal onterecht goed te keuren.

En ja, misschien moeten is wat minder naïef zijn in het denken dat iemand in zo'n hoge positie bij de Fifa dit niet zou doen. Macht doet misbruiken en er lopen ontelbaar veel gekken rond op de wereld en ook bij de Fifa.

19 november 2013 om 23:13

Grappig dat je logootje een calimero is want zo gedraag jij je nu.

19 november 2013 om 23:15

Ojah, match fixing gebeurt volgens jou zeker ook nog steeds niet in deze wereld ? Of ben je toevallig een Fransoos die op zijn pik is getrapt ?

Frankrijk gefeliciteerd. Maar Platini is een viezerik die het voetbal kapot maakt corrupte arrogante kwal dat ie is. Maar dat staat los van de verdiende zege van Frankrijk vanavond.

20 november 2013 om 00:45

Zucht

Ohja en die afgekeurde goal dan van Benzema? Een onterechte afgekeurde goal, en 1 onterecht goedgekeurd! Gelijke stand toch? Jullie baseren jullie mening op deze nietszeggende samenvatting van voetbalzone, ga de wedstrijd nog maar eens in zijn geheel bekijken dan zie je dat Frankrijk hier gewoon dik en dik verdiend gewonnen heeft en niet geholpen is. Die Oekraïners wilden vanaf minuut 1 het spel bij de Fransen weghalen door harde tackles. Ga eerst "onderzoek" doen voordat je hier provocerend komt praten over Platini of Frankrijk.. Dankjewel a

Platini ophangen aan de hoogste boom. Dit is toch werkelijk niet te geloven!

19 november 2013 om 23:37

Eerder werd Frankrijk een doelpunt ontnomen door buitenspel dus gewoon terecht dat deze wel telt

20 november 2013 om 01:33

Laat maar gaan joh.
Ze hebben de beelden niet eens gezien en hebben al een oordeel klaar.

VZ, volgende keer wel alles vertellen wat er is gebeurd in een wedstrijd.

Er is een goal van Benzema ook ten onrechte afgekeurd!

19 november 2013 om 23:17

ja maar heel erg raar dat het Weer bij Frankrijk gebeurd... dat er een buitenspelgoal wordt goedgekeurd.
De afgekeurde goal kan je nog wel missen als grensrechter..

Benzema stond 1 mtr buitenspel !!

20 november 2013 om 00:45

Je bent er nog steeds niet over heen he.

20 november 2013 om 01:36

Frankrijk had toch nadeel bij het niet toegekende doelpunt waar het geen buitenspel was.
Stond op dat moment nog 1-0, dus je opmerking slaat nergens op.

Voorspelbare reacties weer hier. Frankrijk was gewoon de hele wedstrijd beter. Benzema heeft inderdaad gescoord uit buitenspel, maar daarvoor werd een zuiver doelpunt afgekeurd maar dat staat er weer niet. Maar goed, Frankrijk heeft geweldige spelers en talenten en ben blij dat ze door zijn.

20 november 2013 om 01:07

Het komt puur door de geschiedenis van Frankrijk en dat Platini wel vaker dingen heeft die niet helemaal kloppen. Vergeet bijvoorbeeld Ierland niet. En het schandaal met Lyon in de Champions League.

Door dingen als dat gaan de mensen al snel haten en bij alles omkoop situaties bedenken.
Frankrijk was inderdaad de betere , wat niet meer dan logisch hoort te zijn.

Frankrijk had een afgang verdiend na die handsbal van een paar jaar geleden, waardoor ze onterecht door gingen.
Maar goed, als we reëel zijn horen de beste ploegen en de beste spelers op het WK thuis en daar hoort Frankrijk uiteraard bij. Ik denk niet dat ze erg hoge ogen zullen gooien en ik schat ze ook niet beter in dan Nederland, maar daarover kunnen we na die oefenpot van volgend jaar meer zeggen wellicht.
Door die rode kaart door kunnen stoten naar het WK, misschien wel beter zo, want om nu te zeggen dat ik vooruit kijk om naar Oekraïne te gaan zitten kijken komende zomer? Nee...

20 november 2013 om 01:37

De spelers van nu kunnen toch niks aan doen wat er toen gebeurd is?
Als het Nederland was geweest was je dan ook supporter af geweest?

Superblij voor Koscielny en co dat ze door zijn.
Mensen ruiken gelijk match fixing. Doe normaal.
Frankrijk hoort er gewoon bij!!

Hahaha same shit diffrerent year..

We weten nu wel dat Frankrijk altijd wel door moet! gaan.. Voor het EK van 2012 kregen ze ook al hulp van de scheids tegen Bosnië..

Nu een comeback van een 2-0 achterstand.. En mensen maar denken dat ze definitief waren uitgeschakeld.. Maar een 2-0 achterstand rechtzetten stelt ook in principe niet veel voor.. (tenzij je incasseert die goals in een thuis wedstrijd).. Al had Frankrijk de eerste wedstrijd met 5-0 verloren waren ze alsnog naar het WK gegaan..

Ze zorgen er immers voor dat de kassa's flink rinkelen..

Persoonlijk wil ik Frankrijk ook graag op het WK zien.. want ze horen daar op een of andere manier ook thuis.. Maar dan graag op een overtuigende andere manier en niet telkens zo'n shit..

De meeste hebben de wedstrijd amper gezien.. Als dit matchfixing was gaf de scheids geen vrijetrap buiten de 16 meter voor oekranie in de 87 minute.. Als daar een doelpunt viel kon zelf de president van frankrijk geen uitschakeling voorkomen laat staan platini.. Nee Frankrijk speelde na jaren toe weer als een team en ik zei het al wanneer het moet zullen ze het flikken. Sakho pogba varane benzema.. Zij hebben bloed en tranen verloren.

Goed dat ze naar het Wk gaan maar ik schat het vrijwel kansloos in voor ze wel wat aardige spelers maar totaal het speelt niet als een team en dat is al een hele tijd zo

Franse elftal is een onsamenhangend zooitje en zeer wisselvallig, de ene keer spelen ze best aardig zoals vandaag, andere keer is het helemaal niks, er is geen stabiliteit.

Ze hebben wel een aantal heerlijke spelers natuurlijk met Ribery, Varane, Pogba en Benzema, maar het zal niet genoeg zijn om hoge ogen te gaan gooien in Brazilie.

Tevens is het onzin dat Frankrijk zogenaamd "geholpen" is vandaag, overwining was gewoon meer dan verdiend.

ik heb hele wedstrijd gezien, Benzema had een goal gemaakt die onteregt was afgekeurd en daarna had die goal gemaakt die wel had afgekeurd moeten worden

Gewoon dom van Oekraïne om Frankrijk thuis het spel te laten maken. Eerst helft werden ze volledig gedomineerd door Frankrijk. Ze leunden op hun 2-0 overwinning, terwijl je kunt verwachten dat Frankrijk sowieso gaat scoren wanneer je ze de kans gunt.

Ik kan er wel mee leven dat Frankrijk naar het WK gaat. Het is leuk om Pogba te zien spelen. Als hij zo door blijft spelen, zal hij wel een basisplaats krijgen tijdens het toernooi.

ok dus de meeste mensen gaan er van uit dat Frankrijk en Zwitserland altijd doorstromen naar een EK en WK. Zullen we ze dan vrijstel van kwalificaties geven?

Ja deze wedstrijd was wel dubieus maar zolang er geen bewijzen zijn moeten we niet met z'n allen gaan speculeren of het matchfixing was.

Maarja, aan de andere kant kon iedereen wel voorspellen dat het 3-0 zou worden. dus een gemiste kans.

Jammer dat ik geen geld meer op de bank had want dan zou ik gokken op over 1.5 goals en dat zou toch 30 van de inzet opleveren

20 november 2013 om 01:39

Ach zo dubieus was deze pot ook weer niet.

We weten allemaal dat meneer Platini hier achter zit. de 2e goal van Benzema is meer dan 1 meter buitenspel. Schandalig de voetbalwereld van tegenwoordig. Haal die buitenspel regel er dan helemaal uit als er toch op de belangrijke momenten niet naar gekeken wordt.

Ik heb al heel lang niet meer gereageerd op berichten van mensen op voetbalzone meestal nergens op slaan, maar ik heb nu een paar reactie's hier gezien waarvan ik echt misselijk word mensen die zeggen dat platini hier achter zit ? ik vraag me echt af hoe is platini zo machtig om oekraine zo ongelofelijk slecht te laten spelen? Hebben jullie de wedstrijd wel gezien? oekraine kwam er maar een paar keer met counters uit en ze hadden halverwege de 2e helft ook maar 36 procent balbezit.

Ik vindt het ook belachelijk dat voetbalzone hier iets probeert op te stoken door te zeggen dat de buitenspelgoal voor een nare smaak zorgde, terwijl er Helemaal Nergens Word Vermeld DAT Benzema EEN Paar Minuten Daarvoor EEN Geldige Goal Afgekeurd ZAG Worden??? Misselijke mensen hier wacht maar af wij Frankrijk gaat veel mensen verassen op het WK blijf maar haten maar oekraine heeft die echt aan zichzelf te danken dat land werd compleet weggespeeld, ga de wedstrijd maar is bekijken voordat je hier met domme reacties komt.

20 november 2013 om 22:37

Ben jij nou echt zo dom ? tuurlijk heeft hij de macht niet om Oekraïne zo slecht te laten spelen, hij heeft wel de macht om wedstrijden op grote wijzen te beïnvloeden. Dat is ook waar het omdraait bij match fixing, volgens mij heb jij onder een steen gelegen de afgelopen jaren als je denkt dat omkoping draait om het slechter laten spelen van de tegenstander. Al zijn scheidsrechterlijke beslissingen indirect wel schuldig aan het vertoonde spel.

2010 wk dankzij hand van Henry, nu met buitenspel naar wk 2014! Dan ook nog eens de 7-1 Lyon - Zagreb en Ajaccio-Montpellier over het hoofd zien........ De zionist hollande samen met platini.
Om maar niet te spreken over de terroristen die ze trainen in Frankrijk en sturen naar Syrie!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 4
103 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. LlorisKeeper
J. ClaussVerdediger
L. DigneVerdediger
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

32 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren