‘Spookdoelpunt’ in Engeland: scheids kent na zes minuten goal toe

Zondag, 17 november 2013 om 21:20Gijs Freriks

Over het zogenoemde ‘spookdoelpunt’ van Stefan Kiessling van vorige maand is al veel gezegd en geschreven. De Duitse spits van Bayer Leverkusen kopte in het duel met TSG Hoffenheim de bal in het zijnet, maar doordat hier een gat in zat, verdween het leer in het doel. De goal werd goedgekeurd en die Werkself pakte drie belangrijke punten. Zaterdag deed zich een vergelijkbare situatie voor bij een duel in de Engelse Skrill Premier, het vijfde niveau.

Het laag geklasseerde Wrexham ging op bezoek bij nummer drie Kidderminster Harriers en keek tegen een 2-0 achterstand aan. Twintig minuten voor tijd schoot Adrian Cieslewicz de aansluitingstreffer binnen, door de bal in het binnenste zijnet te mikken. Doordat ook in deze touwen een gat zat, knalde het ding tegen de reclameborden aan en gaf scheidsrechter Amy Fearn een doeltrap. De arbiter werd direct belaagd door spelers van Wrexham, die haar erop wezen dat er een gat in het net zat.

Na zes minuten te hebben overlegd met de assistent-scheidsrechter, kende ze het doelpunt alsnog toe. De treffer van Cieslewicz hielp uiteindelijk niet veel, want Kidderminster liep uit naar een 3-1 overwinning.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door vinnie85)

Met een google bril had de scheids zijn fout al in 20 sec. kunnen herstellen.

17 november 2013 om 21:48

Haar fout, het is een vrouw. Het slaat nergens op dat een vrouwelijke scheidsrechter beslist over een veld vol mannen. Mannelijke scheidsrechters bij mannelijke wedstrijden en vrouwelijke scheidsrechters bij vrouwelijke wedstrijden waar doen deze mensen zo moeilijk over.

On: Laat de scheidsrechters aan het begin van de wedstrijd de goal nou eens goed inspecteren...

17 november 2013 om 22:10

Ja mannelijke rechters bij mannelijke strafzaken en vrouwelijke rechters bij vrouwelijke zaken!
Ohja, mannelijke dokters en assistenten bij mannelijke operaties!

Wat maakt het nou uit wie fluit, alsof vrouwen tragere ogen hebben dan mannen.

IPV te zeuren over de vrouwelijke scheidsrechter, zouden we eens moeten zeuren over de Captain van Kidderminster. Heel erg onsportief en dan proberen de scheids te intimideren. Een gele kaart was op zijn plaats geweest.

17 november 2013 om 22:11

Is de verantwoordelijkheid van de grensrechter!

17 november 2013 om 23:19

Ja! want strafzaken en chirurgie gebben zoveel te naken met voetbal!
Wat ren vergelijking, ik bedoel hier dat vrouwen makkelijker ( vaak ) makkelijker onder druk gezet kunnen worden dan mannen. Als dat hier het geval was, zou een man 'cool' blijven en alles rustig uitzoeken en tussendoor een paar gele kaarten uitdelen aan de spelers die zo snel aan komen rennen. Het is een mannen sport en moet dus iedereen op het veld een man zijn.

18 november 2013 om 00:13

Dus vrouwelijke rechters laten zich eerder onder druk zetten en zijn dus minder bekwaam?

18 november 2013 om 00:26

@bestisthepl

Nou nou ik heb vaak genoeg mannelijke scheidsrechter uitgescholden die er een rotzooi van maakten..

18 november 2013 om 07:00

@Bestiste

Bevalt het in de middeleeuwen?

18 november 2013 om 09:52

nou, ik vind anders dat ze dit goed oplost. Beter dan wat die man in Duitsland heeft besloten. Doelpunt is doelpunt en t lijkt er op dat ze heeft besloten nadat ze er helemaal zeker van was.

18 november 2013 om 14:11

Jij kent niet veel vrouwen, geloof ik.

Ik wist niet dat Wrexham zo laag speelde, toch geen onbekende club. Wel gerechtigheid dat het doelpunt is goedgekeurd. Prima gedaan.

Weetje..Hier zal niemand wakker van liggen.Het is een wedstrijd op het 5DE!!! Niveau van engeland en het is niet dat er nu paniek is.Ze hebben zowiezo verloren en dat doelpunt had geen gevolgen voor de wedstrijd.En er gaan nu echt geen technise dingen in het 5 de niveau plaats vinden dus dit maakt allemaal niks uit in deze sifuatie en dit fouten gebeuren zovaak

17 november 2013 om 21:50

Het doelpunt had geen gevolgen voor de wedstrijd? Het stond op dat moment 2-0, dus het doelpunt geeft wel degelijk een andere wending aan de wedstrijd.
Echter dit soort situaties geven nogmaals aan dat er technische ondersteuning noodzakelijk is. Hier gaat het om een wedstrijd op het 5e niveau in Engeland, maar dat mag niets uitmaken.

Overigens controleren de scheidsrechter en/of grensrechters de netten voor de wedstrijd. Dan moet zoiets toch opgevallen zijn? Tenzij het natuurlijk gedurende de wedstrijd gebeurt.

Blijft een opmerkelijk fenomeen, met zijn allen als een stel wilde primaten om de scheids zwermen.

17 november 2013 om 21:57

Haha, echt hé? Helaas is het zo dat een speler makkelijker afgewimpeld kan worden, maar het blijft mij ook opvallen..

Schandalig dat zelfs wij bij de 2e klasse amateurs nooit last hebben van gaten in het net en het nu 2 keer in korte tijd gebeurd bij profteams! Twee punten in mindering geven aan dit soort teams!

17 november 2013 om 21:51

Wellicht is het er ingekomen tijdens de wedstrijd, kan een club weinig aan doen.

17 november 2013 om 21:51

Waarom aan de teams?
Moeten de scheidsrechters niet voor aanvang van het duel de netten te controleren?
Het is dus gewoon de scheidsrechters die hun functie niet goed uitoefenen aangezien ze meestal alleen even naar het net lopen en er even aantrekken en meestal geeneens echt ernaar kijken.

17 november 2013 om 22:12

5e divisie van Engeland is nou niet echt profdivisie. Het is dat het toevallig gefilmd werd. Anders werd hier geen probleem over gemaakt.

Laaggeklasseerd valt ook wel mee, staan 16e in een competitie van 24 teams. Wel moet ik zeggen dat het puntenverschil tussen nummer 22 Dradford en nummer 16 Wrexham maar 3 punten is. Overigens blijf ik het knap vinden om die bal dan precies door dat ene gat in de goal te schieten, je moet het maar kunnen.

Voor mensen die het willen weten, het Barnet van Davids staat 7e met 30 punten, de competitie wordt geleid door Cambridge United, die nu al een voorsprong van 6 punten hebben op nummer 2 Kidderminister.

Wel aso van die Kidderminster Harriers dat er zo geprotesteerd wordt. Er kan niemand zijn geweest die heeft gezien dat de bal voorlangs rolde, en bovendien kan iedereen het gat in het net zien. Bovendien zijn er een paar die de bal er echt in hebben zien gaan. Wees dan eerlijk en zeur er niet over. Zeker op dat niveau, sjongejonge...

18 november 2013 om 00:17

Ze lijken mij vooral te protesteren over dat scheids haar beslissing terugdraait na een schandalig lang overleg van 6 minuten

Hier kunnen de mannenscheidsrechters nog wat van leren, gewoon uiteindelijk heeft het wel lang geduurd maar wel een terechte beslissing genomen. Het is dat het hier vermeld staat maar ik kon het niet met blote oog waarnemen of hij zat.

Zozo, kapotte netten zijn wel erg in dit jaar.

Kan niet zien of er nou daadwerkelijk een gat in het net zit,althans ik zie het niet.

Ging t over voetbal of over mannen en vrouwen en wie welk werk zou moeten doen.
Maak je lekker druk.!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
B. SakaAanvaller40
G. JonesUnknown
S. JohnstoneKeeper00
J. PickfordKeeper70
A. RamsdaleKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

4 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren