Fikse premies van dictator verklaren hardheid Guinea tegen Spanje

Zondag, 17 november 2013 om 09:35Daniel Cabot Kerkdijk

Spanje zegevierde zaterdagavond in een vriendschappelijke interland tegen Equatoriaal-Guinea met 1-2. Heel vriendschappelijk was het echter niet. Het Afrikaanse team viel op met diverse harde overtredingen en na afloop gaf Vicente del Bosque toe dat zijn spelers zich geen moment op hun gemak voelden. Zo haakte Xabi Alonso al in de eerste helft geblesseerd af.

/

Volgens diverse Spaanse media ligt de reden van het harde en gedreven spel van Equatoriaal-Guinea bij de familie van dictator Teodoro Obiang. Na een gesprek met bondsvoorzitter Domingo Mituy Edjang zou een premie van 50.000 euro per doelpunt zijn beloofd. De premie ging zaterdag echter niet naar Jimmy Bermúdez, maar werd over het hele elftal verdeeld.

Dat Equatoriaal-Guinea maar wat graag van Spanje wilde winnen, en daarvoor alle (on)geoorloofde middelen gebruikte, had ook te maken met de winstpremie. Een zege op de tweevoudig Europees kampioen en regerend wereldkampioen had de spelers in totaal liefst vijf miljoen euro kunnen opleveren. De kwaliteit gaf in Malabo echter de doorslag.


Poll

Oefeninterlands in november: je reinste onzin


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door elbarca)

Begrijpelijk, dat ze dan gaan schoppen. Als je veel geld kan verdienen door Spanje het moeilijk te maken, is schoppen op alles wat beweegt, een logisch gevolg.

Vriendschapelijk? Nee dit is een uitdaging voor Guinea!! 50.000 euro! Per goal maar toch de nummer 119 tegen de nummer 1 en dan toch een goaltje meepikken dat is knap echt knap maar Spanje speelde achter in geloof ik een b-verdediging dan snap ik het wel

Zielig voor woorden. En wie is de pineut van dat gedoe? Alonso.. Dit is dus met opzet iemand blesseren dit verdiend een schorsing.

17 november 2013 om 12:01

Waaruit haal jij dat ze met opzet iemand blesseren?

17 november 2013 om 12:53

Hahaha ik vind dit juist helemaal geweldig. Zo motiveer je de spelers tenminste. Geweldig dat die arrogante Spanjaarden eens hard aangepakt worden in plaats van dat de tegenstander er maar wat bij staat zonder zich echt te verzetten. Alonso is bij Real Madrid overigens uitgegroeid tot een schopper eerste klas en heeft menige tegenstander de wedstrijd uitgeschopt dus om nu medelijden met hem te hebben gaat me wat te ver. De enige reden waarom de reputatie van Alonso niet zo slecht is als bijvoorbeeld Ramos en Pepe is omdat hij wel leuk kan ballen waardoor de media zijn grove overtredingen vaak door het oog ziet.

Een top prestatie van Guinea!

Gefeliciteerd aan Jimmy Bermúdez en het elftal dat 50.000 euro's hebben verdiend met goede inzet en hard werken! Ik hoop dat er in de toekomst vaker zo tegen Spanje wordt aangetreden.

17 november 2013 om 14:04

Had je het ook zo geweldig gevonden als ze dit bij Oranje deden?

17 november 2013 om 15:23

Ja damsco93 dat had ik ook helemaal geweldig gevonden aangezien ik voor Duitsland ben!

17 november 2013 om 15:44

ik zou jou vaker reageren en altijd duitsland dit bayern dat nooit is positief over iets ga lekker op een duits forum van alles posten echt een misselijkmakend mannetje ben je en als het duitsland overkomt zit je weer hier te janken over corruptie en matchfixing en dat het allemaal niet kan te dom om te poepen dit please doe jezelf een lol en ons en ga lekker op een duits forum onzin je verkondigen want voor een duitser ben je wel negatief

on: gekke dictator trouwens 50.000 euro voor een goal

17 november 2013 om 16:11

@elbarca: Interpunctie! Zou je eens moeten proberen. Ik begrijp niets van dit geraaskal van je.

17 november 2013 om 23:33

Niets anders in te brengen? Zijn tekst is onduidelijk maar zeker niet onleesbaar. Maar als je op je nummer gezet wordt en niets terug weet te zeggen, moet je iets kinderachtigs zoeken natuurlijk.

18 november 2013 om 13:58

hahaha als je er niks van begrijpt ben je wel heel dom geen zin interpunctie kinderachtige reactie van je zonder inhoud

17 november 2013 om 12:55

sinds wanneer is de regel ingevoerd dat je spanjaarden maar lang moet laten lopen

Dat die dictator een keer geld steekt in voedsel, huisvesting, infrastructuur etc. Spanje kwam met een mooi en nobel doel maar we kunnen stellen dat ut niet echt werd gewaardeerd

17 november 2013 om 10:31

Zo werkt het niet in een dictatuur he. Je moet het volk arm, dom en hongerig houden. Als je dan eens iets voor ze doet aanbidden ze je weer.

17 november 2013 om 11:11

Net zoals hier in Nederland de regering doet dus eigenlijk. Heeft dus niet echt iets met dictatuur te maken.

17 november 2013 om 11:17

uhh ja want wij hebben het even slecht als mensen in afrika?

17 november 2013 om 11:47

Steef71,

Wanneer je dom bent in Nederland is dat je eigen keuze. Voldoende mogelijkheden om wel kennis op te doen, waardoor je ook niet arm en hongerig hoeft te zijn.

17 november 2013 om 11:57

Villian,

Heel kortzichtig hoor niet iedereen heeft de middelen om te gaan studeren in Nederland. Veel kiezen daar zelf niet voor, belachelijk dat je zon opmerking maakt. Veel mensen werken heel hard, maar verdienen weinig.

17 november 2013 om 12:02

Iedereen met genoeg talent kan tegenwoordig naar de universiteit gaan, scholing tot je 18e (met uitzondering van mensen met hav of vwo diploma) is verplicht en wordt volledig verzorgt. Niks kortzichtig iedereen in nederland kan kennis op doen, ook als je ouder bent kun je in een bibliotheek zelfstudie gaan doen etc. belachelijke vergelijking.

17 november 2013 om 12:58

de overheid betaald zeker niet alles hoor
en met een havo en vwo diploma ben je nog niks
jullie mogen wel eens nadenken dat niet iedereen in nederland het zo goed heeft als jullie

17 november 2013 om 16:50

Je slaat de spijker op zijn kop! Iedereen met veel talent? Ik heb dan wel geluk dat ik studeer aan de universiteit. Daarentegen als je dus een lager IQ hebt dan iemand die wel een vervolgopleiding(bv HBO of UV) kan doen, moet je maar het gemiddelde verdienen? Dus dan is elk mens in principe niet gelijk toch? Dus je wordt beoordeeld naar je vaardigheid om zoveel mogelijk te kunnen leren. Wat van de jongeren die de oudste zijn en moeten stoppen met hun studie om te gaan werken omdat ze anders niet rondkomen? Nee het systeem is belachelijk en mensen die het moeilijk hebben zouden juist aandacht moeten krijgen maar nu is het andersom.

On: Best goed dat dit gebeurt zo geef je spelers motivatie. In DR Congo deed de president dit ook als ik het me goed herinner. Alleen de vraag had hij het geld niet beter in broodnodige voorzieningen kunnen steken?

17 november 2013 om 17:33

Laten we het erop houden dat Villian en johannes meer gelijk hebben dan Steef. Want nee het is hier in Nederland niet "net zoals in Guinea".

Wij hebben hier wel keuzes, in ieder geval meer dan zij.

En de reden waarom spanje tegen equatoriaal guinea wou spelen heeft zeker ook te maken met een fikse premie van meneer de dectator.?!

Eigen schuld dikke bult, moet je maar niet voor een beetje meer geld tegen dat soort landen willen spelen.

17 november 2013 om 10:10

Jij hebt de officiële berichtgeving niet gelezen en loopt nu als een kip zonder kop onzin te spuien.

17 november 2013 om 10:13

Hij bedoelt dat Spanje daar ook maar voor het geld is

17 november 2013 om 10:16

En dat is dus helemaal niet zo. Allemaal uitgebreid in hrt nieuws geweest en via google keurig terug te vinden.

17 november 2013 om 10:18

Ook niet. Volgens marca speelde spanje gratis.

17 november 2013 om 11:05

[...] The federation said it will not be paid any extra fees to play. When directly asked why the game is being played, federation president Angel Maria Villar refused to answer.
"i won't answer this question," Villar said Thursday. "ask anything else, but I won't respond to this one."

Spanish players have reportedly refused to pose for photographs with President Teodoro Obiang Nguema, who is Africa's longest serving strongman and accused of human rights violations and corruption.
Spain will become the first nation from outside Africa to play in Malabo since Obiang took power in 1979. Equatorial Guinea is coached by former Spain international Andoni Goikoetxea.
More than 14,000 people have joined the opposition group in calling for the match to be halted by signing a petition on change.org . [...]

17 november 2013 om 17:38

Nee het staat anders op Marca Mkhitaryan. Ze speelden niet gratis, maar ze hebben niet extra veel geld gevraagd omdat tegen Guinea spelen nogal controversieel is.

Zo hebben artiesten zoals Beyonce bijvoorbeeld hun ontvangen geld aan een goed doel gegeven toen ze voor een dictator kwamen zingen. Anderen zoals Jennifer Lopez en Rihanna hebben het geld gewoon gehouden en kregen daar veel kritiek voor.

Dat Villar niet wil zeggen waarom ze tegen Guinea gingen oefenen zegt mij eigenlijk al genoeg over het ontvangen bedrag.

17 november 2013 om 17:52

De voorzitter van de Rfef heeft de situatie later allang uitgelegd. Dit stond afgelopen week op Marca, AS en El Mundo Deportivo. Ook Del Bosque heeft het uitgelegd waarom deze wedstrijd wordt gespeeld. Spanje verdient er helemaal geen geld mee met deze wedstrijd. Spanje speelt gratis en het doel was om te voetballen zodat er een beter beeld komt over het tekort aan mensenrechten in dit land. De spelers van Spanje hebben daarom ook een aantal acties doorgevoerd. Ze wilden bijvoorbeeld absoluut niet de president van dit land ontmoeten omdat hij slecht omgaat met zijn bewoners. Spanje krijgt er dus geen geld voor.

17 november 2013 om 23:09

KO dit is een oprechte vraag, hoe goed is jouw Spaans?

18 november 2013 om 00:39

Foutloos. Ik heb Spaanse cursus gevolgd en ben daarvoor geslaagd. Ik kan dus gewoon Spaans. Deze cursus heb ik overigens in Spanje gevolgd dus heb daar ook een paar maanden gewoond.

Asjeblieft geen oefeninterlands meer als het seizoen in volle gang is, kan alleen maar voor ellende voor de clubs zorgen!

17 november 2013 om 11:06

Helemaal mee eens, als je kijkt hoeveel spelers er geblesseerd zijn geraakt afgelopen interlandronde.... Als beste voorbeeld natuurlijk Sami Khedira..

17 november 2013 om 13:01

landen moeten toch oefenen
want in de zomer moeten ze er staan op een wk

Maar kom op zeg alonso net van een blessure af en nu opnieuw een blessure dit kan Real Madrid er echt niet bij hebben want khedira kan het seizoen niet meer spelen en zelfs het Wk misschien niet

17 november 2013 om 10:12

Madrid kennende gooien die er in de winter gewoon weer minimaal 30 miljoen tegenaan voor een nieuwe controleur.

17 november 2013 om 10:16

Maak je maar geen zorgen, die hebben ze al gekocht voor 38 miljoen. Illarramendi heet hij en ik neem aan dat hij gehaald is om Xabi Alonso op te volgen. Veel te veel natuurlijk, en mocht Xabi Alonso alweer geblesseerd raken dan voelen ze dit, maar in potentie is het een echte topper.

17 november 2013 om 10:21

Haha, dat klopt inderdaad. Maar die jongen haalt nog niet zijn beste niveau, dus er zal wel weer een nieuw potje open getrokken worden om de volgende Galactico naar Madrid te halen.

Maar Ral heeft voldoende kwaliteit om een afwezigheid van Alonso goed op te vangen. Het enige wat er (al jaren) aan schort is het voetballen als collectief ipv 11 individuen die toevallig hetzelfde shirt dragen.

17 november 2013 om 10:18

ze hebben modric isco en illarramendi nog dus nog steeds een top-middenveld

Beetje het Nederlands elftal wk finale nadoen stoute afrikanen

Iemand op deze site zei dat Spanje deze wedstrijd speelde om op te komen voor de mensenrechten in dat land. Ik heb geen idee of dat waar is maar dan zal die dictator in dat land zich wel op zijn pikkie getrapt voelen.

17 november 2013 om 10:18

Spanje heeft ook duidelijk aangegeven die dictator onder geen voorwaarden te willen ontmoeten.

17 november 2013 om 20:46

Dat ben ik en het is ook waar. De voorzitter van de Spaanse bond en Del Bosque hebben dit al gezegd. Het stond ook op de sites van Marca, AS en El Mundo Deportivo.

Vooral een dictator geloven denken ze nou echt dat hij die 5 miljoen zou uitbetalen als hij ze hadden gewonnen??? Trouwens dit had je toch wel kunnen zien aankomen Afrikaanse landen moet je nooit tegen oefenen zeker niet tegen zo'n niks zeggende voetballandje voor wie dit een ''once in a lifetime chance'' was.

Mensen Guinea heeft geschopt gevochten en tijdgerekt maar toch 1 goal en 50.000 euro verdiend tja ik denk dat de fifa juist grappig vind omdat Guinea heeft gescoord omdat hun op plaats 119 staan en Spanje op nummer 1

17 november 2013 om 10:20

Triest ja. Als Spanje wou hadden ze 20 zelf er in gedaan en nul tegen gekregen.

17 november 2013 om 10:34

@cr7 Ik denk dat ze er smakelijk om hebben kunnen lachen bij de FIFA, voor 50.000 komen de meeste bobo's hun bed nog niet uit......

Haha die dictator wist niet dat Reina zou keepen, anders had hij de premies verlaagd.

je weet als je tegen afrikaanse landen speelt dat die nog al hard spelen en kom je niet aan voetballen toe omdat je constant tackles moet ontwijken hier in nederland krijg je soms gelijk rood voor een onbesuisde tackle daar geven ze niet eens geel ervoor .

Ik kan het die spelers niet kwalijk nemen die spelers hebben nu weer ongeveer 2000 euro erbij en kunnen dus de komende paar maandjes goed hun familie onderhouden er van uitgaand dat een land met een dictator waarschijnlijk armoedig is.

Ik neem het de spelers niet echt kwalijk het is veel geld voor hun dus logisch gaan ze er dan vol voor zeker omdat ze tegen een B elftal spelen hun enigste kans.
Enigste manier voor hun om te winnen is op fysiek want met technisch voetbal zullen ze niet winnen.
Het wordt nu toch wel tijd dat die landen ook verlost worden van hun dictators

Ik denk dat die scheidsrechter ook een premie heeft gekegen.;
Als hier een normale scheids had gestaan eindigde ze met 8 man
Die buitenspel goal was nog lachwekkender , stond zeker 1 meter geen buitenspel.

Waar slaan deze interlands op???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
Marcos AlonsoVerdediger
AzpilicuetaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

348 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren