FC Dordrecht wint duel met zeven goals na strafschop in laatste minuut

Zaterdag, 16 november 2013 om

FC Dordrecht heeft zaterdagavond een bizarre overwinning geboekt. De koploper van de Jupiler League kwam in eigen huis met 0-1 en 1-3 achter tegen nummer drie FC Eindhoven, maar slaagde er toch nog in driemaal te scoren en dus te winnen. De 4-3 zege betekent dat de Schapenkoppen de voorsprong op Sparta Rotterdam vergroten tot zeven punten. Later op de zaterdagavond komen nog acht clubs in actie.

/

FC Eindhoven doet het dit seizoen uitstekend onder Jean-Paul de Jong en was helemaal klaar voor het gevecht aan De Krommedijk. Na een half uur spelen mocht Jason Bourdouxhe helemaal vrij uithalen en de 0-1 aantekenen. FC Dordrecht, dat tot dat moment bovenliggend was geweest, schrok ervan en had wat tijd nodig om de organisatie weer te vinden; bijna kwam het snel verder achter toen Donny de Groot een gevaarlijke kopbal afleverde. Die ging rakelings naast, maar kort voor rust betekende een nieuwe kopbal alsnog de 0-2.

FC Dordrecht deed het niet slecht, maar werd simpelweg getroffen op de momenten van onachtzaamheid. Na rust oogde het stukken feller en na een sterk eerste kwartier maakte Yoëll van Nieff de score iets draaglijker. De jonge middenvelder trof prachtig doel uit een vrije schop en gaf Dordt nieuwe moed. Het was echter FC Eindhoven dat weer toesloeg via De Groot, die dat weer met het hoofd deed uit een pass van Norichio Nieveld.

Met nog een klein half uur te spelen moest de lijstaanvoerder alles op alles zetten om niet ten onder te gaan en dat gebeurde ook. Van Nieff maakte in de 72e minuut zijn tweede van de wedstrijd, toen hij de bal met links prachtig over doelman Maik van den Kieboom heen draaide. Jesse Mayele maakte de comeback compleet met de derde voor FC Dordrecht en de zesde van de wedstrijd. Harry van den Hams team hield niet op, raakte de paal en kreeg in de laatste minuut een strafschop na Bourdouxhe’s tweede geel. Van Nieff joeg die binnen en schonk FC Dordrecht de overwinning.


Poll

Heeft FC Dordrecht verdiend gewonnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door 078connected)

Wat ben ik blij zeg dat Dordrecht in de laatste minuut scoort tegen Eindhoven. Ze doen goed mee om het kampioenschap en denk dat ze volgend jaar in de Eredivisie gaan spelen.

16 november 2013 om 18:39

Ik ben een trotse Dordtenaar en tevens een Schapenkop! Ze strijden als echte schapen en geven nooit op! Ik ben voor me werk in Portugal, anders was ik er zeker bij in het stadion!

Deze jongens verdienen de promotie, Dordtenaren verdienen de promotie, FC Dordrecht verdiend een nieuw stadion, kom op gemeente Dordrecht, je zit in de top 10 rijkste gemeentes van Nederland, het zal Dordrecht als stad ook een impuls geven!

We hebben een homoseksuele burgemeester (prima gozer hoor), maar ik hoop dat hij wel van voetbal houdt en ons een nieuw stadion gunt!!

16 november 2013 om 19:10

Dordrecht krijgt een nieuw stadion, het geld is er ook. De gemeente heeft ook goedkeuring gegeven. Alleen Dordt is nu alleen nog aan het onderhandelen wie het stadion mag gaan bouwen. Maar het stadion komt er 100 procent.

17 november 2013 om 00:02

Geweldig hee, heeijk on te zien hoe goed Dordt het doet. Chapeau voor Boogers en van der Ham dat ze toch weer zo'n goede selectie kunnen neer zetten. Maar ik vindt het nog te vroeg om over een kampioenschap te praten, maar het ziet er heel goed uit.

17 november 2013 om 01:16

strijden als schapen? haha . Wel mooi voor dordrecht. Sympathieke club en gun ze eindelijk eens ed voetbal.

Onvoorstelbaar mooie wedstrijd. Zo heb ik ze in tijden niet gezien!

Mooi affiche Dordrecht!

Haha, echt goed teruggekomen van FC Dordrecht. :P En FC Eindhoven best slecht, ze stonden 1-3 voor. Maar konden dit helaas niet vasthouden. Maar goed, zou het ook niet terecht hebben gevonden mocht FC Eindhoven hier winnen. Ze waren alleen maar effectiever met afronden. Maar gefeliciteerd FC Dordrecht fans!

Deze schitterende wedstrijd verdiende geen verliezaar.
Wat zullen ze bij de blauw witten slecht slapen.
Enorm zure nederlaag,erger kan je ze niet krijgen,
Mooiste wedstrijd sinds tijden die ik gezien heb

Ik heb alleen de 2e helft gezien, en normaal kijk ik geen geen jupilear leaque. Maar wat een ongelofelijke 2e helft zeg. Bijzonder mooi!

Haha te gekke wedstrijd, en een scoreverloop die niet normaal is, maargoed blij dat dordt de overwinning pakt, hopelijk wordt er eens een team overtuigend kampioen.

Wat een prachtig spektakel. reclame voor deze competitie. Strafschop ik kan het niet zien moet je als scheids wel heel zeker weten zoiets te geven in de laatste minuut

Waarom kreeg Dordrecht een penalty, wtf?

16 november 2013 om 18:38

scheids van boekel had hand gezien, wel knap hoor in de mist. spektakel wedstrijd ten top

16 november 2013 om 18:39

Op tv werd hands gezegd, maar het is niet geregistreerd door de camera volgens mij.

Een echte kampioen kan wedstrijden winnen zonder hulp van de scheidsrechter.
Rood voor FC Eindhoven, terwijl Lima van Dordrecht er drie had kunnen hebben.
En dan een penalty voor wat eigenlijk?
Sparta, Willem II, de Graafschap en Helmond Sport mogen allemaal kampioen worden, maar Dordrecht verdient helemaal niks.

16 november 2013 om 18:40

Lekker objectief huilebalk. Keeper van Eindhoven had nooit mogen uitspelen.

16 november 2013 om 18:42

Dat moment met de keeper was gewoon geel en die kreeg hij ook...

16 november 2013 om 18:48

Het zou geel zijn als hij voor de bal zou gaan, maar het is rood als hij niet meer bij de bal kan en als doel de speler raakt. Het was geen zware overtreding, maar hij ging duidelijk niet meer voor de bal.

16 november 2013 om 18:53

Als elke overtreding waarbij je de bal niet meer kan raken rood zou zijn, zouden er wel heel veel rode kaarten vallen elk weekend. Afijn, ik vond het geen rood in ieder geval.

Gefeliciteerd met de 3 punten, ik denk over de hele wedstrijd wel licht verdiend. Al hoewel een puntendeling in deze fantastische wedstrijd ook wel op zijn plaats zou zijn. Jammer dat het met een mijn ogen bijzonder onterechte penalty is gebeurd.

16 november 2013 om 18:40

Gefrustreerd? Dordt verdiend gewonnen. 2x paar en 1 lat. Heerlijke comeback

16 november 2013 om 18:41

jaloezie?

16 november 2013 om 18:42

Onzin van je. dordrecht speel met zeer beperkte financiele middelen erg leuk. juist de clubs welke jij noemt zouden zich moeten schamen

16 november 2013 om 18:43

FC Dordrecht speelt met 1 van de kleinste budget van de JL de beste voetbal, maar jij gunt het ons niet?

Wat een zuurpruim ben jij zeg!

16 november 2013 om 20:57

Ze hebben inderdaad een kleiner budget dan de meeste ploegen ja. Staan 16de wat betreft Budget. Overigens is het verschil met de nummer 10 volgens mij 2 ton, dus zo spectacuaalir is het allemaal niet.

16 november 2013 om 22:54

Nou 2 ton voor Fc Dordt is 5x een salaris van een speler..

16 november 2013 om 18:46

Hoe zuurder hoe beter zeg ik altijd maar. Voor dit soort reacties doen we het.

Ontopic, zalige wedstrijd. Ben helemaal uit mijn dak gegaan bij de 4-3. Bij de 0-2 achterstand was ik nog steeds overtuigd dat we het recht gingen zetten, zelfs bij de 1-3. En als je uiteindelijk dik verdiend wint, dan is dat extra mooi.

Ik geef wel toe, dat ik de penalty niet goed kon beoordelen, maar ik denk wel dat op basis van de hele wedstrijd de uitslag terecht was, zeker omdat de keeper rood had moeten hebben, omdat hij niet voor de bal ging en dan ook de lat en twee keer de paal.

Maar goed, de drie punten zitten in de knip en dat is weer een mooie stap richting de winterstop.

16 november 2013 om 19:11

Verdiend niks ?

Ze waren vele malen sterker en raakten 1x de lat 2x de paal.
Verdiende verwinning en geweldige wedstrijd

Wat een wedstrijd, leuker als Japan - Nederland. Geweldige prestatie van Dordt.

Mooi om te zien dat het goed gaat met Van Nieff. Kan iemand mij een beetje bijpraten over hoe hij het doet? Ik denk dat hij nog een vaste waarde gaat worden hier in Groningen.

16 november 2013 om 18:47

Van Nieff is voor ons van grote meerwaarde, alleen soms een beetje wisselvallig, maar hij is nog jong en een fantastische trap. Ik ben er zeker van als Yoell zo blijft ballen, dat hij snel bij een subtopper in de ere zal spelen.

16 november 2013 om 19:02

Bedankt voor je reactie, goed om te horen! Slecht dat ik nu begin te twijfelen maar Yoëll wordt toch gehuurd van Groningen?

16 november 2013 om 19:08

Dat klopt, tot einde van het seizoen, maar hij mag nog wel langer blijven hehe.

Ach het seizoen duurt nog lang. Ik weet nog goed dat rbc zich in de winterstop al rijk rekende met een voorsprong van 9 punten op de nr 2. Je raad het al; het seizoen duurde nog lang!

Geweldig hoe Dordt het momenteel doet, als ze deze vorm behouden zie ik ze wel promoveren aan het eind van het seizoen

Heb de match niet gekeken, maar kan iemand mij vertellen hoe Lagouireh heeft gespeeld?

16 november 2013 om 19:21

Goede actie bij de 1-0, verder niet geweldig.

16 november 2013 om 19:38

Oke, dankjewel!

geweldige wedstrijd, heb echt genoten!

Schapekoppen!! Vorige week al goed tegen sparta en nu eindhoven ook de toppers worden gewonnen ook ik ben een dordtenaar maar wacht nog steeds op na de winterstop omdat het meestal tot de winterstop heel goed gaat en erna de teugels gevierd worden op een of andere manier maar tot nu : proud 2 be a Dordtenaar

Top wedstrijd. Als je zulke overwinningen naar je toe kan trekken, waar eindigt dit dan?

Wij staan bovenaan!!

Mooie overwinning. Club verdient meer publiek. Gun ze het ook meer dan dat overspannen Sparta. Spelen leuk aantrekkelijk en verdienen eens een ander stadion dan deze bouwval.

De wedstrijd niet gezien, maar wel leuk dat Dordt gewonnen heeft. Zou idd leuk zijn als ze straks promoveren. Heeft al lang genoeg geduurd !

Alles beter dan Eindhoven, waar ze bij te weinig toeschouwers poppen inzetten om het toch nog wat te laten lijken... #dat is dus betaald voetbal onwaardig !

Heerlijke overwinning, wat hebben ze karakter getoond.
Motm sowieso Van nieff!!! Van een heerlijke doelpunt, die 3-3 of was het de 3-2?

Dit Dordt is nu zeker een kampioenskandidaat.
Lekkere overwinning,mooie doelpunten en een lekker sfeertje maar wat was die Pol van Boekel partijdig, niet normaal. Toevallig ook een Brabander maar ik geloof niet in toeval.

16 november 2013 om 21:32

Van Boekel is een limburger volgens mij. Hij is niet partijdig maar kan er gewoon niks van.

17 november 2013 om 15:59

De 2-3 scoorde hij. Mayele maakte de 3-3 en dat terwijl hij dit seizoen nog geen doelpunt maakte.

18 november 2013 om 17:37

keeper was geen rood, 2de geel voor die speler van Eindhoven was niets en een penalty kado......heel partijdig...

18 november 2013 om 20:49

Overtreding van de keeper vond ik ook geen rood, en was ook de enige in de stadion die daarmee eens was en over de penalty op het eind vond ik ook discutabel maar rest in de wedstrijd floot hij heel erg tegen Dordt, voor overtredingen werden niet gefloten en heel vaak aanvalsfout van ons terwijl er niks aan de hand was. Grens heeft 2x offside gevlagd terwijl dat niet het geval was, en nog allemaal andere puntjes zoals overtredingen niet beoordelen met geel terwijl dat wel op zn plaats was.
Die speler van jullie, die zijn tweede gele kaart kreeg is wel een hele goede voetballen, vond hem persoonlijk de beste man aan Eindhoven zn kant, die kan ver komen.

Dordrecht is toch dat ultra saaie ploegje? Ik dacht dat ze bovenaan stonden puur omdat rest zo slecht is. Bij gebrek aan beter vandaag gekeken en totaal verrast door vechtersmentaliteit en aanvalsdrift aan de krommedijk. Zeer vermakelijke, spannende en bij vlagen ook goede pot passievoetbal

zit net de samenvatting ervan te kijken, wat is die Sierd ook een held he!

En wow wat een goals van Van Nieff....

Iedereen heeft het altijd over de fantastische messaoud van Willem II maar die Van Nieff, dat is echt een speler voor de subtop in de eredivisie!

17 november 2013 om 15:04

Gelukkig heeft Groningen hem alleen verhuurd om ervaring op te doen, en aan spelen te komen. En niet om hem in de verkoop te zetten. Volgend jaar hopelijk genieten van Van Nieff.

Even los van deze reactie: Hoe speelt ie eigenlijk? Bij Groningen als linksback en controleur, maar volgens mij speelt hij nu meer naar voren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
2 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren