Nieuws over verlenging Terim inspireert Turkije niet tot grootse daden

Vrijdag, 15 november 2013 om 21:49Thijs Post • Laatste update: 21:58

Het nieuws voorafgaand aan de vriendschappelijke ontmoeting tussen Turkije en Noord-Ierland was uiteraard de contractverlenging van bondscoach Fatih Terim, die bijtekende tot medio 2018 met een optie voor nog twee jaar. Erg inspirerend werkte dat, in ieder geval qua doelpunten, niet voor de Turken. Turkije, de nummer veertig van de wereldranglijst van de FIFA, won in een gezapig duel met 1-0 van de nummer negentig van de wereld.

Onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis leken Turkije en Noord-Ierland de eerst helft doelpuntloos af te sluiten. De ploeg van Terim was in de Zuid-Turkse stad Adana weliswaar beter en creëerde de meeste kansen, maar doelman Roy Carroll van Noord-Ierland (ex-Manchester United en tegenwoordig Olympiacos) liet zich lange tijd niet passeren. Op slag van rust moest de doelman de bal dan toch uit zijn net halen.

Mevlüt Erding werd uitstekend in stelling gebracht door Bilal Kisa, mede door een defensieve blunder, en de aanvaller van Saint-Étienne faalde niet. Turkije, met de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup in de basisopstelling, wist de voordelige marge na de onderbreking niet meer uit te breiden. Zeker in het laatste kwartier hield Noord-Ierland, met Manchester United-verdediger Jonny Evans als bekendste speler, eenvoudig stand.


Poll

Denk je dat Turkije zich wel plaatst voor het EK van 2016?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door rastafarii)

Waarom Modric als foto?

Turkije speelde met allemaal nieuwe spelers. Veel spelers debuteerden vandaag.

Ik snap die hele contractverlenging niet. Misschien dat we nu de poulefase doorkomen, maar tactisch is zal het nog steeds om te janken zijn. Zo onzinnig. Met dit materiaal had Turkije makkelijk op het WK moeten kunnen staan. Zolang mensen als Terim aan het roer staan van het nationale elftal gaan we geen groei meemaken. Leuk hoor, die motivatie en dat macho-imago, maar daar red je het niet mee tegen de grootmachten. We kunnen alleen of een buitenlandse coach aantrekken die er wat van snapt, of we moeten weer ff een jaar of 10 wachten tot er een nieuwe lichting trainers komt.

15 november 2013 om 22:01

Welke kwaliteit joh?

Je belazert alleen jezelf. Er is geen kwaliteit. Alleen Arda is kwaliteit. Voor de rest is het gewoon pure middelmaat. Terim kan dit elftal hooguit tweede maken, want Turkije is gewoon een halve B-land.

Dit is nou het probeem. Types zoals jij, waarvan er veel zijn, leiden aan overschatting. Al die spelers hebben amper geleerd wat een loopactie is, beheersen de looplijnen niet en zijn tactisch onder begaafd. Het is simpel om dit gebrek aan Terim af te schuiven, maar je zal echt niet op je 24/25/26/27/28/29/30 leren hoe je je moet positioneren, lopen en tactisch het spel moet aanpakken. Dat moet van kleins a aan ingepeperd worden. Het ligt aan opleiden.

15 november 2013 om 22:14

Dus wat is niet waar aan wat ik net gezegd heb? Kan je leuk over 'types zoals jij' beginnen, maar met dit materiaal hadden we toch ook gewoon op het WK moeten staan? In vergelijking met de rest in de poule? Dat het door de belabberde tactiek niet lukt dat zei ik ook al, voordat je het herhaalde.

Dus, zoals ik evenwel zei, moeten we maar een jaar of 10 wachten, want met dit team kunnen we 2016 ook vergeten.

15 november 2013 om 23:00

Mezara_kadar_f

Bkorkmaz heeft gewoon gelijk wie kan buiten Arda het team naar een hoger niveau tillen ?

Spelers als Volkan, Gokhan Gonul, Nuri zijn bij hun teams heel goed maar bij Turkije minder. Verder hebben we nog steeds geen goede Linksback (ik vindt Caner te aanvallend voor Lb) en hebben we voorin ook geen spelers waarvan je voorafgaand aan een wedstrijd denkt die scoort er wel effe 1-2 in.

En spelers als Selcuk Inan, Burak Yilmaz zijn uit vorm (vind ik). En voor de rest heb je allemaal leuke spelers maar geen spelers die jouw naar een eindronde brengt.

Misschien als de regel van 6 0 4 verdwijnt en Turkse spelers zoals Arda naar Europa gaan krijgen we betere spelers. Zie Arda in zijn laatste jaar bij Gs en zijn begin periode bij Atletico en nu. Die man heeft in 3 jaar bij Atletico veel meer geleerd dan 10 jaar bij Gs.

Edit:

En achterin heb je teveel spelers die goed zijn in man uitschakelen maar slecht zijn in opbouwen. Je moet 1 speler (nu dus Semih) hebben om de spits te stoppen naast hem moet je een leider hebben die aanwijzingen geeft en opbouwt van achteren.

15 november 2013 om 23:04

Vergeleken met de rest in de poule? Sorry, maar op Arda na is de selectie niet veel beter dan die van Roemenië of Hongarije hoor.. En Nederland is gewoon 5 maten groter.

16 november 2013 om 00:08

Mezara_kadar_f

Lezen is ook een kunst: Bkorkmaz3 heeft het over de tactische gebreken bij de spelers. Hij heeft het over looplijnen, tactisch onder begaafd zijn.

Jij zegt tot twee maal, het ligt aan de tactiek. Iets waar Bkorkmaz3 helemaal niet op ingaat.

Verder hebben de drie heren mij gewoon gelijk: Turkije is middelmaat en we moeten er mee leren leven. Ja een prestatie af en toe door een goede motivator, kan ons zeker overkomen. Maar veel bijzonders moeten wij de aankomende pakweg twintig jaar niet verwachten. Niet met deze mentaliteit, manier van opleiden, geld strooien, bond (die corruptie goedkeurt), supporters die niet mee mogen naar uitwedstrijden en minister van sport die helaas investeert in lege stadia in plaats van andere zaken.

16 november 2013 om 02:18

Je vertelt het erg goed, op 6 0 4 systeem breng je ook goede punt mee, maar als systeem vervalt zullen clubs masaal buitenlanders kopen zoals Chelsea dat nu heeft en Inter dat had. Dan zullen er helemaal geen turken meer rondlopen. Turkse topclubs hebben wel geld.

Salih Ucan vind ik een potentiële topspeler die zo snel mogelijk naar Eredivisie moet om minuten te maken. Hij heeft potentie om bij een topclub te spelen.

16 november 2013 om 10:25

Als hij zoveel potentie heeft waarom moet hij dan naar mickey mouse competitie, je spreekt jezelf ongelofelijk tegen he.
Wie hebben we na Salih trouwens? Bilsl Kisa? Sefa Yilmaz? Dramatisch.

De beste opmerking van een Turkse commentator na tijden:

'doordat de Turkse centrum verdedigers, in dit geval Semih Kaya en Ersan Gulum, matig zijn in de opbouw en de bal niet in het spel kunnen brengen, moet de spelverdeler, in dit geval Topal, continue de bal komen halen. Daardoor wordt het spel vertraagd wat de tegenstander lucht geeft om weer te positioneren'.

Dit is eigenlijk een groot probleem waardoor het Turkse elftal constant tegen een muur aanspeelt. Het gaat allemaal zo traag, de spelers missen gewoon de juiste kwaliteiten om verzorgd voetbal te spelen. Met alleen Arda en wilskracht ga je het niet redden, echt niet.

Terim kan dit team hooguit tweede maken en met de play-offs zouden we het EK kunnen halen, maar als we echt vanuit een systeem willen spelen, dan moet de knop omgedraaid worden, maar is dat wel realistisch?

15 november 2013 om 22:39

Dat is de Terim ' taktiek'. Een centrale middenvelder haalt de bal op bij de verdediging en verzorgt de opbouw. Dit deed Selcuk ook bij Galatasaray. Omdat Selcuk nu in dramatische vorm verkeerd en daarom ook niet is opgeroepen, deed Topal(??) een verdedigende middenvelder dat. Oguzhan had te weinig 'lef' om dat te doen, komt waarschijnlijk door zijn jonge leeftijd. Verder wel de enige Turkse speler die ik nog wat zie bereiken in Europa naast Arda. Semih kan eventueel ook nog.

Matige wedstrijd met veel debutanten. Wel een mooie goal..

Die noord-ieren speelden keihard en soms een beetje gemeen.. Turkije heeft nog een lange weg te gaan.

Wat ik niet snap; we spelen altijd oefenwedstrijden tegen onaantrekkelijke tegenstanders. Echt nutteloos.. Dinsdag weer Wit-Rusland jippiee.. Wanneer oefenen we een keer tegen een top of subtopland?

Vorige jaar werd hij nog zo gek op de corrupte Tff! en check hem nu dan Yalaka meer niet!

15 november 2013 om 23:48

Tff is zo corrupt, slecht, bagger als ik weet niet wat echt lachwekkend fener doet aan omkoping en zij doen niks, aziz yildirim moest allang in de cel zitten, fener moest nu in de 1e divisie spelen met een hele hoge geldboete en trabzon of gaziantep moest het kampioenschap krijgen...... ama nerde

Met dit spelers materiaal en met deze trainer gaan we de komende jaren hetzelfde mee maken als de afgelopen jaren. Waarschijnlijk met hak over de sloot naar de EK (hoop ik). Maar dan niet qua spel maar meer op wilskracht. Het is algemeen bekend, dat wij op tactisch en psychisch vlak niet verder zijn dan de meeste landen in Europa. Daarnaast zie ik ook veel balkan landen Turkije voorbij streven.

Verder ben ik van mening dat er de komende tijd eerst aan het mentale gedeelte gewerkt moet worden. Leuk en aardig dat we emotionele voetballers zijn en alles willen geven voor ons vaderland maar realiteit leert dat, dit ons behalve de halve finale op het EK. Niet verder heeft gebracht. Wil continuiteit zien en niet dat we incidenteel 1 x in 10 jaar naar een hoofdtoernooi gaan.

Fatih terim haalt nog het maximale wat erin zit, Turkije heeft vier grote problemen waardoor ze niet presteren:
1. Geen motivatie van de spelers: die spelers moest je zien tegen nl de tweede wedstrijd, elke speler zou normaal denken van ik geef ALLES in die wedstrijd om maar op zo'n wk te spelen, zij totaal niet, gwn totaal geen wil, geen motivatie
2. Geen opleiding, in nl heb je heeeel veel amateurclubs etc. In turkije niet waardoor jeugdtalenten lang niet altijd naar boven komen.
3. Zelfoverschatting, als ze 1x van een goed land winnen vinden ze zichzelf meteen het nieuwe spanje, de spelers lijken zichzelf wel messi te vinden.
4. DE MEDIA en supporters, dit is echt niet normaal, de media is zo zwak, ze verliezen van nl en ze speelden barslecht en dat komt puur door de spelers (doordat zij geen motivatie hebben) maar de media en supporters zeggen in het algemeen niks negatiefs over de motivatie van de spelers, 1 vraag: hoezo werd er die wedstrijd niet gezongen vanuit de tribunes: Turkiye size yaziklar olsun?

jongens, volgens mij snappen jullie gewoon niet wat voetbal inhoudt.
de Turken spelen eigenlijk wel goed, iig zoals een top/subtop elftal hoort te spelen. Ze verliezen omdat ze kans na kans voorin verprutsen. neem voorbeeld, Turkije tegen toplanden::::: TR- spanje: conclusie, turkije speelt heel goed, uit en thuis maar ze verliezen met 1-0 en 1-2. NL-TR en TR-NL, de Turken spelen alle twee de wedstrijden beter dan Nederland maar ze verliezen met 2-0 en 0-2. Zelfde geldt tegen Duitsland, Turkije domineert maar komt niet tot scoren, wat gebeurt er? Duitsland countert en maakt het af. Waarom? omdat er voorin geen , pak 'm beet van Persie of type ala Ronaldo loopt.

Jullie (turken) weten donders goed dat we voorin drama zijn met burak"kut" en umut"de scheve"bulut.
Ik schaam me dat er mensen zijn in Turkije die dankzij met geluk in hun leven prof/coach worden maar die er geen ballen verstand van hebben in de taktiek van het voetbal. En daar moeten wij 70 (eigenlijk 350) miljoen Turken mee moeten leven. Zie gvd onze vaders en grootvaders, bijna elk 2 jaar moeten zij aanzien hoe de Turken het eindtoernooi niet redden dankzij de laaggeklasseerde(in hun hoofd) grootmachten in Turkije, en nu zijn wij aan de beurt om dit bijna elk 2 jaar mee te maken.

ach man genoeg geluld, het is allemaal voor niks.............. alleen maar (vals) hopen op een eindtoernooi.

de groeten, een Turk

16 november 2013 om 02:54

@ freeman geef je gelijk , dat komt door de opleiding in Turkije , de basis ervan vertellen ze denk ik verkeerd , positioneel als tactisch is het niks ... Alleen technisch en wilskracht red je het niet ... Onze voetballers zijn niet slim ... 80% aan onze voetbal beleid in Turkije , hoop dat dat verandert ... Want voetbal zit in onze aders , maar niet in onze verstand !!

16 november 2013 om 02:55

Het zijn de kleine details ...

Ik accepteer het nu, eigenlijk na Fener Gala derby was het begonnen. Voetbal is ons passie maar niet geheel ons ding. We zitten elkaar alleen maar dwars. Mochten we elkaar met rust laten zie ik misschien nog beetje succes. Weg met die Yildirims!

Sfeer kwam uit de blauwe hoek.. Waar de fanatieke aanhang van Adana Demirspor zaten. "Simsekler Grubu" en Maraton (lange zijde) maakten wat geluid. De rest was een beetje stil. Maar er werd ook saai gevoetbald.. dus kan wel begrijpen.

Vond het echt heel mooi dat het in mijn stad werd gehouden ook voor Fatih Terim als Adanali en ook als ex-speler van Adana Demirspor.

Saai werd er gevoetbald, waar wel kansen uitkwamen maar niet echt werd benut.. behalve eentje door Mevlüt Erdinç na een goede pass van Bilal Kisa.

Verder was het niet echt om aan te zien.. kansje voor Burak nog.
2 goals werken (terecht) afgekeurd..
1 vanwege buitenspel, de andere omdat de bal de achterlijn had gepasseerd.

19 november tegen Wit-Rusland in de nabij gelegen stad Mersin.

Hoop dat ze dan wat beter gaan spelen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
B. YılmazAanvaller30
E. ÜnalAanvaller00
U. ÇakırKeeper30
M. GünokKeeper00
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

4 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Kocaelispor 1 0 0 0
2021/2022 Fatih Karagümrük 0 0 0 0
2020/2021 Fatih Karagümrük 30 3 3 0
2019/2020 Fenerbahçe 12 0 0 0
2019/2020 Medipol Basaksehir 0 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren