De bekritiseerde kracht van Feyenoord

Donderdag, 14 november 2013 om 16:30 door Martyn7

'Lexie gaat op jodenjacht, Lexie gaat op jodenjacht!' is een uitspraak waar Lex Immers het meest beroemd mee is geworden in de afgelopen jaren. Na het gewonnen duel met Ado Den Haag tegen Ajax kon hij zich niet inhouden en zong in het supportershome vrolijk mee. Dit kwam hem op vijf duels schorsing te staan, waarvan één voorwaardelijk. Sinds zijn komst bij Feyenoord gaat het echter over hele andere dingen, die niet in zijn voordeel uitpakken.

/

Immers kwam richting Feyenoord voor het bedrag van 900.000 euro, een bedrag waarvan veel mensen dachten dat het een koopje was. Onder die mensen hoorde ik ook. In het seizoen 2012/13 bleek al snel dat veel mensen vonden dat het een regelrechte miskoop was. Hij miste ontzettend veel kansen en in één van zijn eerste wedstrijden die hij speelde voor Feyenoord, tegen Dynamo Kiev, had hij de pech om de bal van ongeveer vijf meter afstand tegen de keeper aan te schieten. Iets wat op de dvd van de terugblik van dat seizoen nog pijnlijk wordt uitgelicht. Eigenlijk vanaf dat moment had ik een zwak voor Immers. Want ik zag niet alleen zijn gemiste kansen, maar vooral zijn mentaliteit om er alles aan te doen om die bal terug te veroveren.

Regelmatig in dat seizoen kwam Immers voor het doel van de tegenstander en vrijwel iedere keer werd de kans gemist. Het begon aan hem te vreten en als hij weer een keer scoorde, hetzij van de penaltystip of op een andere manier, was de opluchting groot. Helaas was die opluchting van korte duur, want er kwamen uitspraken als: 'Immers had Europees topscorer kunnen worden' of 'Immers schiet ze er immers nooit in'. Uitspraken die zelfs mij pijn deden. Wat veel mensen namelijk van vorig seizoen zijn vergeten, is dat hij er twaalf in heeft geschoten. Na Georginio Wijnaldum de meest scorende middenvelder van het seizoen. Een statistiek waar je trots op mag zijn. Maar Immers was niet trots. Immers dacht aan zijn gemiste kansen. Iets waar heel Nederland aan dacht.

Het nieuwe seizoen was voor Immers dan ook een nieuwe kans om te laten zien wat hij kon. Het seizoen 2013/14 was ook voor mij belangrijk om te zien hoe Immers met alle kritiek was omgegaan. Immers begon het seizoen wisselvallig, kon zijn draai nog niet helemaal vinden en leek zich niet thuis te voelen op de '10' positie. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook totaal niet zijn positie vind en dolblij ben dat Feyenoord Otman Bakkal heeft weten aan te trekken. Immers bewijst namelijk iedere wedstrijd weer dit seizoen hoe bijzonder vaak hij op de goede positie staat in het veld. Iedere tegenstander heeft het lastig tegen hem, omdat hij het vermogen heeft om 90 minuten lang druk te zetten, positie te kiezen op het middenveld en zijn slidings perfect te timen. Het is een stofzuiger die Feyenoord nodig heeft op het middenveld. Op het moment dat Bakkal weer op zijn oude niveau zit, lijkt het mij dan ook verstandig als Ronald Koeman Immers een linie terug haalt en als verdedigende middenvelder naast Jordi Clasie neer zet. Dit zal dan misschien ten koste gaan van Tonny Vilhena, maar Feyenoord mist de fysieke kracht op dat deel van het veld. Het zou voor hem dan ook verstandig zijn om zich te richten op de concurrentie met Bakkal.

Ik zal proberen uit te leggen waarop ik dat baseer. Immers ontbrak vorig seizoen een paar wedstrijden bij Feyenoord en vooral de wedstrijd tegen Willem II uit staat nog vers in mijn geheugen. Vilhena werd op '10' neergezet en moest de rol van Immers overnemen. Hij scoorde twee keer en besliste vrijwel in zijn eentje het duel tegen de Tilburgers. Vilhena is, voor zijn leeftijd, een exceptioneel talent, maar kan geen ballen afpakken en verliest veel duels met een schouderduw. Mocht hij meer aan voetballen toekomen, zal men zien dat zijn kwaliteiten veel beter benut worden. Als Immers dan een linie naar achter wordt gezet, zal men zien waar hij echt goed in is en komt hij minder in scoringspositie. Dat is namelijk waar veel mensen zich de laatste tijd op richten.

Immers lijkt altijd zo koelbloedig en het lijkt hem niks te deren, maar op 13-11-2013 maakt hij bekend dat hij niet eens normaal naar de supermarkt kan met zijn kinderen zonder uitgescholden te worden of obscene gebaren te ontvangen. Het deed mij pijn, aangezien ik vind dat die jongen dat niet verdiend. Tot mijn grote vreugde werd een dag later een foto gepubliceerd waarin Feyenoord supporters een spandoek hadden opgehangen met de woorden: 'Schijt aan de media, wij staan achter je.' Precies wat die jongen nodig heeft.

Het altijd ontroerende nummer You'll never walk alone vind ik dan ook gepast voor Immers. Want je staat nooit alleen. Er zijn genoeg mensen die hem steunen, waaronder ik.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door florisloonen)

Nee hij komt voetballend tekort voor Feyenoord, buiten dat me het een idioot lijkt met een IQ van 89 (dit baseer ik inderdaad op die nazi-praktijken in de supportershome tegen Ajax)

Misschien dat het een aardige speler is voor ADO Den Haag, maar bij Feyenoord voegt hij qua creativiteit niks toe.

Besef dat Feyenoord ook Lasse Schöne en Willie Overtoom had kunnen halen.

14 november 2013 om 17:06

Heb ik ook over nagedacht, dat Feyenoord Schöne of Overtoom had kunnen halen. Ik denk alleen niet dat het echt haalbaar was. Overtoom is een speler die niet graag op de bank zit of tribune en tot dusver vind ik hem ook bij AZ niet overtuigend. Dus of ik daar zo blij mee was, weet ik niet.

Schöne heeft volgens mij vanaf dag één al aangegeven dat hij naar Ajax wilde.

15 november 2013 om 11:57

Leuk stuk en helemaal mee eens (behalve het feit dat die een linie terug moet). Immers is bij lange na niet de prutser waar de media of de mensen over spreken. Hij is juist één van de betere spelers van Feyenoord.

Het probleem is dit: mensen als Jhovertoom10 die zien alleen de gemiste kansen van Immers. En zijn gedrag als die misschien gefrustreerd is na het missen van een kans. En die horen dan de media er een schep boven op doen, en ze hebben dan hun mening klaar. "hij kan er niets van". Ik zal het maar netjes houden (en geen IQs noemen) en dus zeggen: die mensen hebben weinig verstand van voetbal en beoordelen Immers op de verkeerde manier. Die mensen zien elke week Messi en Ronaldo spelen en die denken dat dat de standaard is ofzo. "je bent pas goed als je veel en mooi scoort"

Als Immers echt zo slecht was, kwam die dan keer op keer in die positie om te scoren? Ok, hij mist te vaak, maar hij staat er elke keer weer. Denken jullie dat het toeval is? Denken jullie dat het toeval is dat Ronald Koeman hem laat staan? Nee, het is geen toeval. Behalve scoren doet Immers alles goed, zeer goed. Ronald Koeman heeft iets vergelijkbaars gezegd met wat ik zeg: "hij doet het uitstekend, alleen scoort te weinig." Hij gaat zeker niet mee met wat de media van Immers maakt en wat voetballeken over hem zeggen. En wie zijn mensen Jhsovertoom en de media om Koeman ongelijk te geven? Zonder Koeman was dit Feyenoord er niet geweest zoals die nu is, Koeman is misschien wel de nieuwe bondscoach: die heeft echt wel meer verstand van voetbal dan elke andere willekeurige leek die alles maar vergelijkt met Messi en Ronaldo.

Nee, Immers is geen prutser. Immers is een uitstekende nummer 10 voor dit Feyenoord. Hij heeft de pech dat mensen graag zijn negatieve kanten uitlichten. Misschien is die daar zelf schuldig aan, door zijn uitspraak bij ADO na die ene wedstrijd, en komt die er niet meer van af. En wat zal het? Ik vind het amusant om te lezen dat mensen Immers slecht vinden. Het doet me bovendien goed om te zien dat er zo veel mensen niet het vermogen hebben om voetbal te begrijpen. De mensen die het wel begrijpen, die weten net als ik dat Immers een uitstekende speler is.

17 november 2013 om 22:08

hij is geen afmaker maar een prima spelveldeler

Mooi geschreven, al denk ik dat Lex niet veel verder moet gaan kijken als Feyenoord. Het lijkt mij toch z'n uiteindelijke top!

Leuke CE, eindelijk wat positiefs over Immers.

Het is goed geschreven en het leest lekker weg. Alleen het geheel grijpt je niet aan, het lijkt op een column. Als je de laatste CE van Giallorosso, De Laatste Keizer, leest, dan begrijp je wat ik bedoel. Dat verhaal zuigt me op. Dat mis ik een beetje bij jouw verhaal. Het is leuk en mooi om te horen dat Het Legioen achter Lexie Immers staat, maar het verhaal is niet erg bijzonder of pakkend.

Verder viel me een foutje/onduidelijkheid op:

'het zou voor hem dan ook verstandig zijn om zich te richten op de concurrentie met Bakkal.'

Deze zin staat aan het einde van je vierde alinea (inleiding meegerekend). Ik neem aan dat je hier Vilhena mee bedoeld en niet Immers, toch? Dit doet verder niks af aan je verhaal, maar ik moest even nadenken toen ik dit las.

4 sterren voor jou. Je CE is goed. Maar je moet er meer een verhaal van maken, niet een column.

14 november 2013 om 17:10

Bedankt voor je feedback, dat stel ik zeer op prijs.

Ik begrijp wat je bedoelt, maar eerlijk gezegd was mijn doel ook om er een combinatie van te maken. Een soort column en CE in één, snap je?
Maar je hebt volkomen gelijk. Een CE is een CE en niet anders.

Ik bedoelde met die zin inderdaad Vilhena, had ik iets specifieker mogen benoemen.

Over het algemeen bedankt en ik zal dit meenemen voor eventuele toekomstige Ce's!

14 november 2013 om 17:18

Begrijp me niet verkeerd, een CE mag gerust een column zijn of iets wat er op lijkt! Je column is al beter dan die van Lex Muller, die hier regelmatig op Voetbalzone verschijnen. Dit is tenminste een leuk en positief verhaal! Ik lees dit zeer graag

Er zijn hier en daar wat grammaticale schommelingen, bijv in je inleiding. Je begint in tegewoordige tijd en gaat dan ineens verder in verleden tijd. Ook in alinea 3 doe je dat, zelf vind ik dat niet zo erg, maar let er op. Er zijn mensen die daar heel erg opletten.

Ik had graag ook iets meer je eigen mening, of iets meer beleving in je verhaal gezien. De beleving begint eigenlijk pas in de een na laatste alinea, dat is jammer.

Jordi Clasie, dat vind ik toch wel slordig, dat is Jordy Clasie namelijk.

Voor nu 4 sterren, succes met je volgende.

14 november 2013 om 20:42

Heel slordig van mij. En dan te bedenken dat ik het eerst nog goed had geschreven.

Bedankt voor je feedback

17 november 2013 om 19:36

Hahaha dat er mensen zijn die moeilijk doen om een letter! Die hebben echt niks te doen!

Ook ik zou Lex een linie willen laten zakken. Ongelofelijk hoeveel strijd hij levert. Zonder hem had Feijenoord vorig seizoen en dit seizoen heel wat punten minder gehad. Overigens is het natuurlijk ook een top gozer. Dit is geschreven door de gasten die vannacht het spandoek bij zijn huis hebben opgehangen:

Waarom wij achter Immers staan?

De kritiek is groot. Lex Immers staat ter discussie voor de 10-positie. Voor- en tegenstanders maken elkaar anoniem zwart vanaf de computertjes. Lex krijgt er van langs in de media, maar ook privé. Dat gaat ons te ver. Lex is misschien geen verfijnde technische voetballer uit de eigen jeugdopleiding, maar wel eentje die werkt en vooral strijd levert. Hij mist misschien veel kansen, maar scoort als middenvelder relatief veel in vergelijking met middenvelders bij andere clubs. Het beste van Lex is dat we met hem nog het meest kunnen identificeren. Een jongen van (haagse) tribune. Geen halve rapper of arrogant figuur. Nee, gewoon Lex.

We nemen je mee naar SC Heerenveen-Feyenoord vorig seizoen. Met 2 partybussen reisden we af naar Friesland. Uiteraard waren we weer eens later terug bij De Kuip dan verwacht. Geen OV meer in de buurt en geld voor een taxi hadden we niet. De ene helft moest naar het Stadhuisplein om vanaf daar weer verder te gaan, de andere helft naar regio Den Haag.

De spelersbus kwam toevallig aanrijden, toen we net besloten hadden om maar te gaan lopen. Als ware lifters stonden we bij de autopoort de spelers op te wachten. De eerste spelers liepen ons voorbij. Het was natuurlijk ook weer een kansloos plan. Totdat Lex voorbij kwam. ‘waar moeten jullie heen?’ en ‘natuurlijk, stap maar in.’ De supporters uit regio Den Haag hadden dus gewoon taxi Lex naar huis en de andere supporters zijn door stewards (ja, echt waar) naar het Stadhuisplein gebracht. Sindsdien wisten we het zeker, Lex is misschien niet een van ons, maar wel een jongen van de tribune.

Gisteravond zijn we naar zijn huis in regio Den Haag gereden om daar de familie Immers een hart onder de riem te steken. We hopen dat het gezeur nu klaar is. Discussie prima, maar tot op zekere hoogte.

14 november 2013 om 19:45

Goeie gozer onze Lexie. Hij ziet er inderdaad niet uit als de slimste, maar hij leeft wel mee met de club en supporters van Feyenoord en voorheen ook die van Ado. Iedereen wil iemand met zo'n instelling als Immers in het team.

15 november 2013 om 22:25

Kijk dat zijn nou stukjes waardoor je veel respect krijgt voor de mens Lex Immers.
Als voetballer is hij gewoon niet goed genoeg om bij een titelkandidaat op 10 te staan. Dat hij ook veel kansen mist komt doordat hij niet scherp is voor het goal. Ook weer logisch want hij verzet bergen werk.

In Lex zie ik een opvolger voor Clasie. Dan wel niet met dezelfde kwaliteiten, maar hij zal wel veel meer ballen veroveren. De keren dat Lex opkomt, zal die vast en zeker gevaarlijk zijn. Hij is altijd op tijd terug en heeft best een goed schot van afstand.

Ik ben het echt 100% met je stuk eens. Immers werkt zich helemaal kapot en wint zo veel duels op het middenveld. Tuurlijk mist hij veel kansen en ziet het er af en toe nogal onbeholpen uit, maar sinds wanneer is het taboe om hard werkende bikkels in een Feyenoordshirt te zien?

Je stuk vind ik verder ook leuk geschreven en om die reden en het feit dat ik het er totaal mee eens ben 5 sterren.

15 november 2013 om 18:10

Dank je wel. Goed om te horen dat je het er mee eens was.

Leuke CE! Was zelf ook al bezig met een stuk over Immers, maar ik weet niet of het veel zin heeft als ik mijn CE laat publiceren.

Verder goed geschreven, waarin je eigen mening duidelijk naar voren komt. Denk er alleen iets anders over wat betreft zijn positie. Lex functioneert veel slechter op de positie van Vilhena. Hij is juist gevaarlijk met zijn rushes en loopvermogen, waardoor zijn directe tegenstander hem vaak moet laten lopen. Op de plek van Vilhena kan hij zich minder richten op de aanval, waar nou precies zijn kwaliteiten liggen. Naar mijn mening is het of Bakkal, of Immers.

Dat hij kansen mist is duidelijk, maar voetballen kan hij zeker wel. Als hij al die gemiste kansen er wel had ingeschoten speelde hij nu in het buitenland bij een 'betere' club. Hij past prima bij Feyenoord en is momenteel zelfs de man in vorm, samen met Clasie, bij Feyenoord.

15 november 2013 om 18:11

Nou ja, als je een andere kijk hebt over Immers zou ik je vooral aanraden het gewoon te doen! Zeker gezien jij een iets andere mening hebt over zijn positie. Maar ik denk dat het wel beter is als je even wacht met publiceren, aangezien twee stukken over Immers binnen een paar dagen iets teveel van het goede is. Afgezien van dat, zal ik je zeker niet tegenhouden en kijk ik er zelfs naar uit om jouw stuk te lezen.

Bedankt voor je feedback en succes met jouw eventuele Ce's!

Leuk en gemakkelijk om te lezen.
Complimenten van mijn kant.

15 november 2013 om 18:12

Bedankt, dat stel ik zeer op prijs!

Martyn7, ik vind het zeer positief dat je goed reageert op de reacties. Hier kunnen veel Ce's,waaronder ik, veel van leren. Keep up the spirit

17 november 2013 om 16:59

Ik heb inderdaad jouw CE even gelezen, over Alex. Daarin zie ik je voornamelijk vijandig reageren, maar je moet beseffen dat je Ce's schrijft voor andere mensen. Je bent niet de enige die dit leest en je zet het op een site waarop duizenden bezoekers per dag komen. Daarin moet je heel goed beseffen dat je het niet iedereen naar hun zin kan maken.

Ook al ben je het niet eens met iemand die reageert, probeer dan alsnog de onderliggende gedachte te zien en te denken waarom diegene dat zegt. De meesten proberen je te helpen, daarin moet je onderscheid maken.

Ik vond het wel een fijne CE om te lezen, maar wat terecht werd opgemerkt was er toen ook een andere al gepubliceerd van Alex die net even wat dieper erop in ging. Dan is het heel lastig om dan nog indruk te maken. Dus probeer wel een huidige trend te pakken, waarover nog niet geschreven is. Dan accepteren mensen het sneller

Prachtig stuk, nu heb ik ineens ook medelijden met immers haha

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord141
12.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Manchester United heeft nul op het rekest gekregen van RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren