Advocaat hekelt UEFA: ‘Hoe kom je op het idee? Dit is belachelijk’

Vrijdag, 8 november 2013 om

Het succesverhaal van AZ onder de nieuwe trainer Dick Advocaat gaat onverminderd door. De ploeg uit Alkmaar won donderdagavond in de Europa League verdiend met 1-0 van Shakhter Karagandy. Daarmee is de Noord-Hollandse club, in zes duels nog ongeslagen onder de opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek, vrijwel verzekerd van overwinteren op Europees niveau.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Eindigt AZ als groepswinnaar?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door forzanec1996)

Weet iemand wat hier de reden van was? De kleur van het scheidsrechterstenue misschien?

7 november 2013 om 23:54

Denk omdat het shirt van AZ gedeeltelijk wit is (het shirt van shaktar was helemaal wit) en dat de scheidsrechter en de spelers in de war zouden raken misschien.

8 november 2013 om 00:10

Ligt ook gewoon aan de scheids hoor, afgelopen dinsdag speelde Sparta tegen achilles'29. Rood-wit tegen zwart-wit, scheidsrechters nemen steeds meer beslissingen waar geen touw aan vast te knopen is.

8 november 2013 om 00:13

UEFA regelementen hebben hier voorrang, dat is niet het geval in de Jupiler League, waar de KNVB reglementen gelden. Neemt niet weg dat dit helemaal nergens op slaat. Als thuisploeg moet je gewoon in je thuis-tenue kunnen spelen, de uitploeg en arbritage moeten zich daar aan aanpassen, niet andersom.

8 november 2013 om 00:32

Chelsea en Schalke speelden twee weken geleden beide in blauwe shirts, dat was pas echt verwarrend.

8 november 2013 om 00:49

Wat is dat nou voor onzin Shakhtar moet uitshirt dragen of thuisshirt . AZ speelt thuis klaar. Spelen Shakhtar met 1 shirt waar thuis en uit moet gaan rare club!

8 november 2013 om 03:02

Jullie hebben duidelijk niet op hoog niveau gevoetbald, het thuis spelende team past zich juist aan. Aangezien die dus thuis zijn en makkelijker een andere tenue aan kan trekken. Voor een uitploeg is het lastig een uit en thuis tenue meenemen 'voor de zekerheid' Dat was al jaren bekend toen ik nog voetbalde en lijkt me niks raars aan dus.

8 november 2013 om 07:02

alle topclubs nemen gewoon een uit en thuis shirt mee hoor ..

8 november 2013 om 07:40

Ze weten toch van te voren dat AZ een rood wit tenue heeft.

8 november 2013 om 07:48

@bpreal:

Dat is juist typisch iets voor voetbal op laag niveau, haha. Bovendien hoort dan alsnog de uit-spelende team een ander tenue mee te nemen, want ze horen gewoon te weten wat de thuiskleuren zijn. En op hoog niveau nemen ze inderdaad gewoon alle shirts mee.

8 november 2013 om 08:47

Bij reserve hoofdklasse past de thuisploeg zich aan, omdat het van een amateur vereniging niet te verwachten is dat ze alle shirtjes weten en al helemaal niet dat ze op alle combinaties een passend shirt bij zich hebben.
Ga je echter hoofdklasse / topklasse spelen, dan dient het shirt van de uitspelende ploeg gewoon aangepast te zijn op het thuisshirt van de thuisspelende ploeg. Als wij wit uit shirt hebben en thuisshirt van de tegenstander is ook wit, dan wordt er verwacht dat wij een ander tenue meenemen. Dit kan dus het thuisshirt zijn of een 3de tenue.

Ik ga er gewoon vanuit dat bij elke europees spelende ploeg wel bekend is in wat voor tenue een club speelt, dus dan zorg je gewoon dat je het goede tenue bij je hebt.

Echter is er geen eis dat een ploeg een derde shirt heeft, dus als het uitshirt teveel lijkt op het thuis tenue van de thuis ploeg, en je mag volgens regels niet in je thuis shirt uit spelen, dan is het, bij mogelijke verwarring voor de scheidsrechter, dus aan de thuisploeg om zich aan te passen.

Wat er was gebeurd als AZ dat donkerblauwe tenue niet zou hebben gehad en in lichtblauw had moeten spelen, wat ook erg onduidelijk is, danne.. ja, dan weet ik het niet.

8 november 2013 om 09:06

Een derde shirt is Europees inderdaad verplicht.

8 november 2013 om 09:49

@ bpreal

Niet alleen op hoog niveau hoor. Ook bij de amateurs gebeurd dit.

8 november 2013 om 12:00

Welk hoog niveau heb jij dan gespeeld meneer bpreal?

8 november 2013 om 13:27

jij dan waarschijnlijk ook niet
want de regel is bij standaard elftallen dat zij ivm sponsor het thuis shirt dragen en de uitploeg zich moet aanpassen en bij lagere ploegen 2de elftallen is dat zo als jij zegt

8 november 2013 om 17:02

Roda paar seizoenen terug bij Vitesse, moesten ze in een shirt spelen van een of ander amateurclubje uit de buurt omdat Vitesse de thuisshirts per sé aan wilden.

7 november 2013 om 23:56

Ze hadden alleen het witte shirt bij zich.

7 november 2013 om 23:56

De uitploeg had alleen maar het witte tenue bij.

Heel vreemd natuurlijk om de thuisploeg in de uitshirt te laten spelen. Als Shaktar geen voorzorgsmaatregelen neemt kan Az daar niets aan doen. Advocaat moest er eigenlijk niet mee akkoord gaan, maar wat er precies gebeurd is weet ik niet echt.

8 november 2013 om 00:05

// Advocaat moest er eigenlijk niet mee akkoord gaan \\

Tja, en dan? Had AZ dan soms moeten weigeren om deze wedstrijd dan maar niet te spelen, of zoiets? Alsof iets dergelijks zin zou hebben.

8 november 2013 om 06:28

Lekker belangrijk om je druk te maken over de kleur van een voetbalshirt, terwijl aan de andere kant van de wereld een tyfoon met 350km per uur alles verwoest.

8 november 2013 om 07:05

Ja zo kan je alles wel bagataliseren, er is altijd wel iets ergers aan de hand moeten we dan maar stoppen met voetbal wereldwijd want ja er zijn plekken waar ze nog nooit een bal hebben gezien

8 november 2013 om 12:02

Helaas? wonen wij daar? nee.. jammer dat weet je als je in dat werelddeel leeft!

8 november 2013 om 00:30

Ja wat dan. Iedereen in wit laten spelen? Wedstrijd verplaatsen? Dan is dit toch de beste optie geweest? Jezus aanstellers

8 november 2013 om 00:06

We hebben te maken met profclubs. En met Uefa regels, die bepalen dat de uitclub zijn tenues aanpast. Maar omdat de Kazachstanen waarschijnlijk scheit aan hebben of gewoon erg makkelijk zijn, werd AZ verplicht in het uitshirt te spelen.

Karagandy is te gast bij AZ, een beetje hoffelijk zijn en je shirtjes meenemen mag je dan toch wel verwachten.

8 november 2013 om 06:08

Anders maak je je even druk om een shirt kleur!! Man man waar gaat het heen in dit land. Mensen zijn helemaal over de toeren omdat az in een uitshirt moet spelen. Alsof die spelers dan slechter gaan spelen....

8 november 2013 om 08:50

je mag als uit spelende ploeg niet in een thuis tenue spelen,
een derde tenue is niet verplicht voor de uefa. Dus wanneer het uit en thuis tenue van 2 ploegen teveel op elkaar lijken, dan zal de thuisploeg zich aan moeten passen. Is opzich logisch toch.

en een lange "ij" .

8 november 2013 om 09:13

Voor zover ik weet is een derde tenue wel verplicht. Één van de redenen waarom Twente bijvoorbeeld een derde tenue heeft is omdat deze al besteld moest worden voordat men wist dat er dit seizoen geen Europees werd gespeeld, verplicht door de Uefa.

Lekker boeiend of je uitshirt of thuisshirt aan hebt 3pt pakken is belangrijker echt doelloos gezeik weer... !!! Ps dit is mijn mening voordat ik allerlei persoonlijke aanvallen krijg!

Valt wel mee, toch? Als je af en toe zo'n wedstrijd ziet is het moeilijk beide ploegen uit elkaar te houden. Dan beginnen ze daar weer over, of dat de scheids beter andere sokken aan had kunnen trekken. Tja, focus op het belangrijkste, dat is ook wat ie zegt:

8 november 2013 om 00:04

Het gaat er om dat Shaktar zo amateuristisch was om maar 1 tenue mee te nemen en dat was dat witte. Erg onprofessioneel dus..

Tjah je moet iets hebben om over te zeuren.. Wat maakt het toch uit man.. 3 puntjes binnen, zo goed als zeker overwinteren en dan zeuren over het soort shirt wat je tijdens je winnend afgesloten wedstrijd heb moeten dragen.. tjee..

Zoiets moet toch van te voren bekend zijn bij Shakher om erop te anticiperen.

Laat ook maar weer eens de amateurische zien van de tegenstander. Slecht voorbereid op weg. Heb je maar 14 shirts nodig en pak je nog de verkeerde. Advocaat moet ook boos op ze brandhout zijn, want wat is het eigenlijk een pover elftallen met geen killer. Je had die wedstrijd allang kunnen beslissen. En dan maar tijd rekken bij de cornervlag. Hoe triest...
Nou in de Kuip wordt het een hard gelach met AZ!

8 november 2013 om 09:33

12 witte shirts,2 keeper shirts.
Shakther blijkt niet geinformeerd te hebben en heeft standaard het uit tenue mee genomen.
De scheidsrechter heeft in overleg met de uefa delegatie besloten dat het thuis shirt van AZ te veel gelijkend is.
Om deze rede is AZ verzocht ht uit tenue aan te trekken.
Verder onbelangrijk
Veel belangrijker is dat AZ goed en geconcentreerd speelde, drie punten bleven in Alkmaar.
Nu de grote test.
Is AZ in staat om Feyenoord uit te winnen.
Ik schat de kans op 35%

Serieus waar gaat het over.. Je hebt de 3' punten binnen.. Waarom ga je janken om de kleur van je t-shirt.. Allemaal leuk dat het geen thuis shirt was of uit wat maakt dat allemaal uit, het draai om het spelletje niet om de tshirts jezus.

8 november 2013 om 00:48

Als AZ met minstens 2 goals verschil had gewonnen, won ik 50 euro. Nu heb ik niks. Aanvechten die zaak en hopen op een reglementaire 3-0 overwinning!

8 november 2013 om 01:35

Advocaat jankt niet, maar het slaat nergens op dat je in een Europese competitie dit toch nog tegen moet komen.

8 november 2013 om 09:35

AZ had zich al in het thuis tenue gehesen. Toen de scheidsrechter samen met iemand van de uefa kwam zeggen dat deze kleur te veel gelijkend was met de tegenstander.

Als de uitploeg maar 1 Tenue bij zich had dan hadden zij gewoon in het blauw van az kunnen spelen en anders was er wel wat te regelen waar ze tijd genoeg voor hadden.er zijn zo clubs geweest die dit ook hebben meegemaakt en nu nog in dat tenue spelen en niet in de oorspronkelijke club tenue

Tis juist schandalig dat er mensen zijn die zich zo kunnen aanstellen over de kleur van een shirt! Man maak je druk om echt belangrijke dingen. Dit gaat helemaal nergens over

8 november 2013 om 07:14

Helemaal met je eens. Kan me nog een EL wedstrijd voor de geest halen waar Michu zonder nummer of naam op z'n shirt de wedstrijd afspeelde vanwege bloed ofzoiets. Als het aan de zeikerds hier had gelegen dan was Michu geshorst geweest en had Swansea een boete en punten aftrek gekregen

Dat witte shirt was trouwens echt mooi, man u heeft het ook toch?

Deze aanpassing valt nog mee. Feyenoord moet bij iedere Europese wedstrijd (zijn er helaas niet veel) het tenue aanpassen, de achterkant krijgt dan een veel groter wit vlak omdat de UEFA dat op de één of andere manier belangrijk acht. Het traditionele shirt moet dan even aangepast worden voor die bende van Platini.

Het is gewoon raar dat Karagandy maar een kleur shirt bij zich had, daarnaast konden ze weten dat AZ thuis in het rood-wit speelt. Al wisten ze het niet, dan wist Google het zelfs nog. Denk dat als het andersom was geweest, dat het een groter probleem was. Nederlanders passen zich uiteindelijk toch allemaal aan.

Lekker belangrijk. Het kan een keer gebeuren dat je in een ander shirt moet spelen. Vandaar dat elftal tot 3 verschillende tenues heeft.

De Uefa kan er toch niks aan doen dat Shakter toevallig in witte shirts speelt?

Inderdaad idioot.

Net zoals dat Feyenoord altijd speelt met opgeplakte rugnummers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AZ184
7.Vitesse184
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

87 fans
Coach, 71 jaar
SeizoenClub
2018- FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
In de zoektocht naar een nieuwe spits is Vitesse uitgekomen bij Cyle Larin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren