AZ door matchwinner Ortiz bijna zeker van overwintering

Donderdag, 7 november 2013 om 22:55Gijs Freriks • Laatste update: 23:08

AZ kan plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League bijna niet meer ontgaan. De koploper van de Eredivisie won donderdag door een doelpunt van Celso Ortiz met 1-0 van Shakhter Karagandy en had vanavond al de volgende ronde kunnen bereiken. Dan had het PAOK Saloniki echter moeten winnen van Maccabi Haifa, maar in Israël bleef de koploper van Groep L op 0-0 steken. AZ en PAOK hebben allebei acht punten en Karagandy en Haifa hebben met nog twee duels te gaan zes punten minder.

/

Karagandy maakte met slechts twaalf veldspelers en drie keepers de helletocht naar Alkmaar, want zondag speelt men de bekerfinale in eigen land. De Mijnwerkers leken dan ook rijp voor een slachtpartij in het AFAS Stadion, maar in de eerste helft bleven zij relatief eenvoudig op de been. De kansen waren wel voor AZ. Na drie minuten sloeg Stas Pokatilov een volley van Nick Viergever boven de lat uit en na een klein kwartier kregen de Noord-Hollanders opnieuw een grote kans om te scoren, maar Aron Jóhannsson schoot na een vlugge counter en op aangeven van Roy Beerens op de doelman. AZ was sterker, maar maakte op de helft van de Kazakken relatief weinig indruk. Pokatilov hoefde in de eerste helft nog maar één keer serieus in te grijpen: na 37 minuten stopte hij een schot van Beerens in de korte hoek.

De ploeg van Advocaat kwam ondanks een flink veldoverwicht niet verder dan pogingen van Nemanja Gudelj en Maarten Martens, die weinig gevaar opleverden. Shakhter dook slechts één keer op voor het doel van Esteban Alvarado: een kopbal van Nikola Vasiljevic uit een vrije trap ging een meter naast. AZ hanteerde in het tweede kwart een veel lager tempo, kwam hierdoor niet tot scoren en ging met een brilstand de rust in. Advocaat besloot de tegenvallende Jóhannsson te wisselen en bracht Denni Avdic. De Zweed kreeg direct een aardige kans, maar wist een voorzet van Johann Berg Gudmundsson niet te verzilveren. Na 55 minuten was het wel raak: Ortiz ramde de bal van afstand via de handen van Pokatilov tegen de touwen en zorgde voor de openingstreffer.

/

Beerens had de gastheer direct hierna op 2-0 kunnen zetten, maar de stift van de aanvaller werd voor de doellijn weggekopt door Vasiljevic. AZ bleef domineren, maar bleef in een relatief lage versnelling spelen. De thuisploeg kreeg via Avdic en Gudmundsson nog wel goede kansen om uit te lopen, maar Shakhter had ook nog met een punt terug kunnen reizen naar het Oostblok, maar het schot van Maksat Baizhanov werd uit de korte hoek gehaald door Esteban. AZ treft in de resterende groepsduels nog Haifa en PAOK en gaat zondag op bezoek bij Feyenoord.


Poll

Denk jij dat AZ de Europa League kan winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door steward)

Opnieuw een mooie avond voor het Nederlands voetbal.
Lang geleden dat alle Nederlandse clubs winnen in Europa in 1 week

7 november 2013 om 23:07

Ajax goed! PSV ja Oké, en AZ snel vergeten en weer doorgaan. Ze hebben alle wedstrijden dramatisch gespeeld in Europa maar komen toch aan 8 punten. Dat vind ik toch wel erg knap. Ik vreesde al voor doelpunt in de laatste minuut zoals tegen Poak.
AZ speelde de wedstrijd slecht uit en bracht zich zelf onnodig in de problemen.
Ze zijn (bijna) door, maar als je zo vaker speelt blijft er niets van je over als je de nummers drie van de CL tegenkomt...
Qua punten een geweldige week voor het Nederlands voetbal. De laatste keer dateert alweer van een tijd terug dat alle Nederlandse teams in een Europese week wonnen.
Maar van deze wedstrijd werd ik niet goed. Ik hoop dat Advocaat ondanks de overwinning heel kritisch is in de kleedkamer tegen die slappe hapjes.

7 november 2013 om 23:17

Jij hebt de wedstrijd overduidelijk niet gezien.

7 november 2013 om 23:30

je maakt jezelf belachelijk met je super negatieve reacties hier over de wedstrijd. We hebben een geweldige week achter de rug als nederlanders zijnde, elke club gewonnen en geen goals tegen. beetje positiever mag dan wel. Buiten dat was az veel beter en had het veel meer kunnen zijn (beerens en avdic hadden 2 enorme kansen bijvoorbeeld die er normaal gewoon in moeten). Dus waar jij het vandaan haalt dat ze met mazzel 8 punten behaald hebben???

7 november 2013 om 23:39

AZ snel vergeten?
Ik vond Ajax ook niet fantastisch spelen hoor.
Ajax, Psv en AZ speelde allemaal erg goed en verdienden alle 3 de overwinning, AZ was de hele wedstrijd de betere partij.

7 november 2013 om 23:40

de laatste jaren pakt AZ veel meer punten in europa. leuk dat jij blij bent met de enige overwinning dit jaar van je cluppie. AZ heeft er toch al een stuk meer gepakt. en de slappe hapjes hebben jullie kleuters ook al alle hoeken van het veld laten zien dit seizoen.

7 november 2013 om 23:44

Inderdaad ajax is niet meer dan de rest zoals die ajaxied hierboven denkt

7 november 2013 om 23:51

Eerst speelde ajax niet fantastisch en daarna zeg je speelde ajax erg goed?? Beetje vreemd

7 november 2013 om 23:53

AZ was bij vlagen best goed vond ik juist. Verdedigend maakte ze een zekere indruk en aanvallend was alleen de afronding niet goed.

7 november 2013 om 23:55

AZ snel vergeten????
Je bedoelt dat gisteren Ajax niet om aan te gluren was
AZ combineerde er flink op los,alleen de laatste passes bleven weg.
Karagandy had tot de 80e minuut niets laten zien
AZ maakte het zich alleen in de laatste 10 minuten zelf moeilijk
Gelukkig gerechtigheid en 3 punten voor AZ

7 november 2013 om 23:56

Appels met peren vergelijken, ajax speelt al jaren op een ander niveau dan az.

7 november 2013 om 23:59

Ik zeg helemaal niets over het spel van ajax!beetje vreemd .afca

8 november 2013 om 00:07

AZ was duidelijk beter, maar de wedstrijd was niet om aan te zien. Shaktar was zo slecht en AZ slecht in het afwerken. Op een paar acties na viel er niet al te veel te beleven.

8 november 2013 om 00:46

Gelukkig hebben we Az en Psv...want aan dat gepruts en die schramele puntjes van ajax hebben we echt helemaal nilks.

8 november 2013 om 01:09

Ik ben gewoon bkij dat alle clubs winnen en vind de reactie dat alleen ajax goed was ook belachelijk, maar om vervolgens ajax de grond in te stampen.. champions is toch met alle respect wel een veel hoger niveau dan de europa league. Karagandy of celtic is een wereld van verschil laat staan barca en milan. Dus laten we het gewoon op wederzijds respect houden en blij zijn met elk puntje die eredivisieclubs pakken zonder het als materiaal voor haat te gaan gebruiken. Gewoon een mooie week voor het nederlandse voetbal, klaar

8 november 2013 om 02:13

Voor jouw informatie....... Karagandy schakelde Celtics op een haar na uit. Net toen Karagandy dacht CL te gaan spelen scoorde Celtics nog in extremis.

Kortom er is nauwelijks niveau verschil tussen die 2 ploegen.

8 november 2013 om 03:01

@ gerritvooijs

1. het is Celtic en niet Celtics
2. Karagandy was zonder dat doelpunt nog helemaal geen CL gaan spelen, maar dan was het gewoon verlenging geweest. Wat nu dus niet gebeurde door die goal in de 90e min.
3. Karagandy had al het geluk van de wereld al in de thuiswedstrijd toen het met 2-0 won, maar gewoon met 1-5 had moeten verliezen.
4. Er is wel degelijk verschil tussen die ploegen, Karagandy staat stijf onderaan in deze EL poule, en Celtic won vorig seizoen nog van Barcelona.

8 november 2013 om 06:48

Bovendien is karagandy met een beperkte b selectie afgereisd naar alkmaar

8 november 2013 om 09:07

PSV speelde ook gewoon erg goed, alleen de kansen gingen er niet in.
Snap zijn reactie ook niet.
AZ had ook wel wat moeite met die houthakkers die alle ballen naar voren roste en hoopte op een hoge bal die een kop raakte van een van die lange spelers.
Maar al met al heeft ook AZ gewoon dik verdiend gewonnen.
Inderdaad een goed weekie voor Nederland.

8 november 2013 om 09:09

En toch heeft Ajax de meeste punten verzameld op de uefa lijst Pprins.
7600 om precies te zijn... dus hoezo hebben we niets aan Ajax?
Doe eerst wat research voordat je onzin gaat verkondigen.

8 november 2013 om 09:40

Ajax speelt al jaren op een ander niveau?
Ik meen me vorig jaar een 0-3 te herinneren in de arena in voordeel van Az.
De laatste ontmoeting in de arena was AZ zeker gelijk waardig.
Rinus,waarschijnlijk ben je een slecht zingende ajax suporter

8 november 2013 om 14:28

Hij heeft het over de tegenstanders.

Logisch nadenken is voor sommige lastig schijnbaar

8 november 2013 om 16:14

Kunnen niet zulke domme reacties verwijderd worden, slaat nog kant nog wal.

8 november 2013 om 16:16

Idd zanger rinus... Ajax laat constant zien dat ze niet op dat nivea thuis horen

8 november 2013 om 18:06

Ach ik was gisteren misschien wat emotioneel. Het gaat het al twee jaar zo slecht met punten behalen. En dan kunnen we een keertje alle drie de clubs zien winnen, maar dan maakt AZ het zich zelf zo onnodig moeilijk. Maak het dan gewoon af denk ik dan. Beerens gaat lopen stiften. Die denkt dat hij Messi is. Hij moet gewoon die bevrijdende 2-0 erin rammen. Ik lijk nu misschien gek, maar het scheelde niet veel of die gasten gingen heel veel vies weg via een kopbal door een lange bal in de laatste minuten. Ik word dan echt gek. Zo onnodig denk ik dan. Ik wil gewoon dat Nederland het goed doet en AZ ook. Maar ik was gisteren gewoon niet tevreden. Had meer van AZ verwacht.. Ik was dat hetzelfde afliep zoals tegen Poak in de laatste minuut 1-1. Dat was ik bij Ajax - Celtic trouwens ook. Ben wel opgelucht. Maar AZ moet het gewoon niet zo spannend maken, slecht voor me hart
En als Ajax er niet was geweest, speelde Nederland op niveau Denemarken! En dan AZ niet in de Europa League gespeeld omdat Nederland te weinig plekken had.
Ik was gisteren erg kritisch. Sorry van mijn overdreven negatieve uitlatingen mensen. Qua punten een top week! Kan niet beter

We moeten gewoon even niet vergeten dat AZ vorig jaar de treurige nummer 10 van Nederland was! Ze wonnen dankzij een beetje geluk de Beker. En daarom staan ze hier. Ze gaan bijna door maar of ze nou wat te zoeken hebben in Europa? Straks worden de tegenstanders alleen maar sterker en AZ op deze manier kanslozer. Wie weet is Martens dan ook al weg... Nee in de eerste helft heeft AZ te weinig gebracht en slordig met de mogelijkheden om gegaan. Geloof haast niet dat dit een B team is van Shakhter Karakandy. En de nummer 4 van het land nu. Dan ben ik bang dat de competitie van Kazachstan niet veel onder doet voor Nederland. Alleen slacht zulke tegenstanders af, want als het er om gaat doet Ajax het beter in Europa! Ortiz scoort wel maar je hebt niks in deze wedstrijd aan zijn kleine postuur. Hendriksen had ik gekozen voor lengte. Beerens moet je ook geen basis plaats meer geven. Denkt zelf dat hij goed speelt maar rendement van nul! AZ heeft zich zelf bijna bestolen van de overwinning. Wat een povere koploper van Nederland die niet weten hoe ze met kansen om moeten gaan in Europa. Slappe Beerens ook met zijn typische slappe Beerens inzet. Knal die bal door het net heen! O wat heb ik mij aan deze wedstrijd geïrriteerd. Die gasten knalde alles maar naar voren en verdedigende met 7 man bij achterstand.

7 november 2013 om 23:08

Wat ben jij negatief zeg! AZ domineerde de hele wedstrijd en Beerens was een van de betere. Je bent nu wel heel negatief maar kijk er niet raar van op als AZ de titel pakt. PSV en Twente zijn te wisselvallig, Ajax lijkt kwaliteit te missen (vooral op het middenveld en de buitenspelers) en AZ heeft nu de goede weg onder Advocaat ingezet.

7 november 2013 om 23:24

Zou hem niet al te serieus nemen Ptdl, al is het maar om deze opmerking alleen al 'alleen slacht zulke tegenstanders af, want als het er om gaat doet Ajax het beter in Europa', het is weer goed duidelijk dat Ajax weer eens een keertje heeft gewonnen.

On:
Zakelijke overwinning van AZ. Je kon goed zien dat er al vooruit gedacht werd aan de wedstrijd tegen Feyenoord in het weekend wat het spel niet veel ten goede deed. Mooie goal van Ortiz die als herboren speelt onder Advocaat. Ook Wuytens speelde nagenoeg foutloos. De 3 punten zijn in ieder geval weer binnen en daarmee is de volgende ronde ook weer zo goed als zeker vast gesteld, dus ik kan het een geslaagde avond noemen.

7 november 2013 om 23:13

Ik heb nog nooit zoveel negatiefs in één getypt verslag gelezen als die van jouw Heb jij iets tegen AZ en het Nederlands voetbal ofzo? Wees blij dat we eens een goed resultaat halen Europees, zuurpreum!

7 november 2013 om 23:22

En wederom kan een ajacied het niet laten om Ajax bij een topic te betrekken waar dat helemaal niet van toepassing is. Volgens mij heet AZ de hele wedstrijd gedomineerd en speelde Shaktar in een handbal formatie. Desondanks hebben we genoeg kansen gekregen om hier met 5-0 te winnen. Dat is iets wat beter kan maar ga nou niet zo negatief doen over AZ want wij doen het Europees de laatste jaren heel erg goed.

7 november 2013 om 23:30

joshua11

Lekker laten kletsen, hij is een ietsiepietsie gefrustreerd omdat zijn cluppie op een schamele 6e plek staat in de competitie, hij moet ff stoom afblazen

8 november 2013 om 09:12

Joshua, je kan gewoon Ajax er bij betrekken omdat het allemaal 'betrekking' heeft met europees voetbal.
Echter... de manier waarop is totaal onnodig inderdaad.
Snap dat negatieve ook niet want AZ speelde gewoon redelijk goed tegen een houthakkersclub.

@kaasie, dat is een momentopname... je word toch niet kampioen over 1 of 2 wedstrijden?

7 november 2013 om 23:25

Ze gaan bijna door maar of ze nou wat te zoeken hebben in Europa?

Als we alle clubs uit Europa gaan halen die er niets te zoeken hebben dan speelt er niet 1 Nederlandse club maar krijgen we een minicompetitie met clubs uit een handvol landen.

7 november 2013 om 23:28

@ajax4xcl wat een trieste reactie

AZ heeft de hele wedstrijd nauwelijks iets weggeven, enkel in de laatste 10 minuten.

Kansen verhouding 10 voor AZ, 1 voor Karakandy.

Die gasten speelden met 5-4-1.

Dit artikel gaat over AZ, en dan weet jij Ajax erbij te betrekken, volgens mij wonnen die ook maar met 1-0 van Celtic. Google dan meteen even met hoeveel Celtic van Karakandy verloor.

AZ speelde geen grootse wedstrijd, en vaak te laag tempo. Maar zo triest was het niet. Beerens was juist vandaag erg sterk, won veel duels, maar was een beetje ongelukkig voor het doel.
Ortiz heeft heel veel goed werk geleverd, Maakt enorm veel meters en houdt altijd het overzicht.

Het is gewoon verschrikkelijk votballen tegen dit soort teams die komen voor een puntje, fysiek sterk zijn, maar enkele sluwe spelers hebben.

Gewoon goed resultaat van AZ! Mogenwe best trots op zijn. Winst is winst. AZ gaat door.

7 november 2013 om 23:50

Ik vond AZ juist goed spelen en beter dan Ajax. Zelden of nooit tikkie terug op de keeper maar lekker naar voren voetballen! De verdedigers kwamen mee op en gaven hem diep. Prima!
Lekker gevoetbald en veel kansen gecreerd.

8 november 2013 om 00:02

AZ speelde in een laag tempo. Maar gezien de kansen een prima wedstrijd met oog op de wedstrijd van a.s.zondag tegen feijenoord kan je niet 90 minuten volgas geven. Daarvoor is de selectie van AZ in de breedte te beperkt.

Veel kansen, weinig weggeven, mooie acties gezien, het enige wat tegenviel waren het aantal doelpunten. voor het zelfde geld sta je binnen het uur met 3-0 voor en kan je nog een paar gretige jongens brengen, die er wellicht nog twee inrpikken.

Maar winst is winst, AZ is zo goed als zeker door in Europa en dat is netjes.

8 november 2013 om 00:03

Shaktar Karagandy B of Celtic, nogal een verschil Ruben dus moeilijk te vergelijken.

8 november 2013 om 00:13

@ dvs33fan: voor de goede orde Karagandy won met 2-0 thuis van Celtic, en was er nauwelijks sprake van een B-elftal. De 5 verdedigers zijn allemaal basisspelers. Het verhaal van het B-elftal werd groter gemaakt dan het in werkelijkheid was.

Wikipedia: In het seizoen 2013/14 is de club dicht bij een stunt: de ploeg dreigt ten koste van het Schotse Celtic als eerste Kazachse vereniging de groepsfase van de Champions League te bereiken als Celtic in de blessuretijd toeslaat: na de 2-0 in Karaganda wint de Schotse formatie met 3-0.

Celtic is dus nauwelijks beter dan Karagandy!

7 november 2013 om 23:29

Houd je smoel, kijk naar je eigen miezerige elftal. Denk dat wij het met ons budget een stuk beter doen dan jouw cluppie..... Veel plezier nog daar, voor mijn verdriet geen supporter van die clup!

7 november 2013 om 23:34

Dat AZ is wel al jaren de 3e club van Nederland in Europa qua punten. Je kritiek op Ortiz slaat helemaal nergens op aangezien hij heel goed speelde en dat al weken doet.

8 november 2013 om 00:48

Gelukkig doet ajax het wel geweldig de laatste 10 jaar in Europa....not!

8 november 2013 om 09:42

@ajax4xcl
Az won dankzij een beetje geluk de beker?
Wanneer had AZ geluk dan?
Geluk dat de Boer met een B team aantrad tegen AZ misschien?
AZ was terechte beker winnaar

8 november 2013 om 16:19

Ik heb jouw reacties hier gelezen.. lachwekkend is nog een te klein woord, je maakt jezelf belachelijk!
AZ voetbalt prima gaan door in EL staan boven jouw club met een veel lagere begroting.

je zou toch geld betalen om op donderdag avond naar het Afas Stadion te gaan om te genieten van retteketet AZ tegen Shakhtar Karagandy om vervolgens heel de wedstrijd AZ hole hole hole te zingen en met je ene in je andere hand te klappen met een gerafeld papiertje, daarbij wordt je nog eens getrakteerd op een geweldige 1-0 wedstrijd en ben je om 12 uur thuis om morgen lekker half 7 je nest uit te stappen. Damn dan is je leven volmaakt!

Maar goed Az kan er ook niet veel aan doen dat de europa leageu in de groepsfase zo weinig voorsteld. Goed voor het nederlands voetbal dat Az, PSV en Ajax deze week winnen.

7 november 2013 om 23:18

Gelukkig bestaan er ook echte supporters, ipv successupportertjes. Zo te horen ben jij er ook 1.

7 november 2013 om 23:26

jij was er dus zo één, heb je je klappertje mee naar huis genomen knul? kan je aan mama laten zien dat je héééél erg ritmisch bent, nu nog een rode neus en pruik op en je kan achter de microfoon om Reteketeketet... te roepen.

ik vind het zo'n zielig zooitje daar, kan er niks aan doen. Het heeft niets met succes supporters of wat dan ook te maken, het is gewoon die sfeer, zo nep en kinderachtig.. ik mis daar iets wat bijna iedere andere club wel heeft, een eigen identiteit.

7 november 2013 om 23:34

Of je leuk vind of niet, die klappertjes is onze identiteit! Daarbuiten gaan er vaak kinderen naar wedstrijden, en vooral de kinderen vinden de klapperjes ook leuk. Zelf vind k t ook juist alleenmaar leuk die klappertjes, ook voor de verzamelaar uit alkmaar

7 november 2013 om 23:38

Ach jochie toch, wil je soms ook een klappertje? Stuur dan even een mailtje naar AZ, ze willen je er vast wel eentje toesturen

Ik ben ook geen fan van die klappertjes maar wat nog veel erger is dan al die klappertjes samen is het eeuwigdurende gezeik erover. Volgens je profiel ben je 48 jaar maar je gedraagt je als iemand van 48 maanden.

7 november 2013 om 23:57

Gezien je vorige reacties ben jij supporter van dat cluppie wat voetbalt in het pannenkoekenhuis. Lullig hè dat je maar 3 x per jaar met je vlaggetje kan vlaggen?

7 november 2013 om 23:31

Hou jij ook lekker je teringsmoel! Sodemieter op met je commentaar.

7 november 2013 om 23:34

Stel je bent 48 en je moet zo lopen azijn te zeiken op supporters van andere clubs, dat is pas triest!

Laat de AZ supporters gewoon in hun waarde. Het spel van AZ wordt met de week beter, er wordt creativer gevoetbalt dan de afgelopen jaren onder Verbeek. We staan er goed voor in Europa en de competitie. Dus AZ supporters maken zich niet druk om een wedstrijd waarbij misschien ens niet de sterren van het dak worden gevoetbald.

7 november 2013 om 23:41

Dat Az prima bezig is vind ik alleen maar leuk hoe meer ploegen een hoog niveau halen hoe beter maar dat staat los van de fans, ze trekken hetzelfde publiek als de dierentuin op een gemiddelde zaterdag.. ik vind het vervelend dat ik er zo over denk en begrijp dat sommige daar moeite mee hebben maar ik kan er niets aan doen. het heeft niets met het supporten van je club te maken als je 90 minuten lang aan het klapperen bent en az hole hole hole roept. dat is gewoon kansloos en irritant.

7 november 2013 om 23:47

Hahaha jij bent een grote grap

7 november 2013 om 23:48

Als je het dan toch hebt over kansloos, als 10.000e kleuter over die klappertjes zeiken, dat is pas kansloos

8 november 2013 om 06:42

Je beschrijft heel vaak dat je het kansloos vind. Ik vind jou waarschijnlijk de meeste kansloze gast op dit forum

8 november 2013 om 13:19

En zoals ik al eerder aangaf, een leven wat te triest is om keuzes te kunnen maken. Volgens mij heb je jezelf nog dat duimpje gegeven.

8 november 2013 om 00:00

Gezien je vorige reacties ben jij fan van dat cluppie wat speelt in het grootste pannenkoekenhuis van Nederland. Lullig hè dat je maar 3x per seizoen met je vlaggetje mag spelen?

8 november 2013 om 00:19

Haha ik heb heel groep 8 van basisschool Alkmaar boos gemaakt.. het is mijn mening maar hor ik breng het nog vrij netjes. De reactie van Shoarmapapa slaat alles, Het Afas stadion is de grootste speeltuin van Nederland, voor jong en oud. Kom op zeg, klappertjes sparen en leuk vinden en dan word ik hier een kleuter genoemd.

8 november 2013 om 00:45

@mariobalotelli

Met je 48 jaar reageer je hier inderdaad als een kleuter. Moet ik nog meer verduidelijken voor je, of snap je het nu?

8 november 2013 om 13:16

Mijn vader en ik hebben daar geld voor betaald. En zal ik jou wat vertellen: we hebben genoten! En mijn vader van 74 vond het schitterend om met zijn klapper in zijn hand AZ hole hole hole te zingen. Schijnbaar is jouw zure en bekrompen leventje zo inhoudsloos, dat je geen andere keuze hebt dan naar AZ te kijken. Droeftoeter!

8 november 2013 om 16:21

Liever normaal naar een wedstrijd kunnen knulletje, dan doorgesnoven figuren omheen hebben zitten die geen enkele intresse in voetbal hebben.
Gelukkig is jouw leven zo eneverend he... keep on dreaming lol

Ooooooooh wat een heerlijk weekje voor de Nederlandse ploegen!

Heel AZ gefeliciteerd!

Het enige wat nog ontbreekt aan deze wedstrijd is een hoger doelsaldo voor AZ. De tegenstand van Karagandy viel me ergens ook nog mee, gezien het B-elftal.

Dick, geniet van de bitterballen!

Mooie prestatie van AZ! Beerens had het mogen afmaken. Ortiz!

Uitblinkers Ortiz, Wuytens en Beerens. Nu op naar Feyenoord! (Waar ik toch hoop dat mijn cluppie wint)

8 november 2013 om 00:47

Uitblinker Beerens??? Wat heeft die gedaan dat ik in mijn plas pauze niet heb gezien???

8 november 2013 om 00:50

Ortiz was weer geweldig. Zo rustig aan de bal en man wat tof voor hem dat hij scoort. We hebben weer genoten. Jan was idd erg goed. Hij was heer en meester in de achterhoede. Chapeau AZ

Nog 1 gelijkspelletje en ze zijn door !!
Waren vandaag wel veruit de beste maar man man man die kansen mogen toch wel meer benut worden en die Beerens wat moet je daar van denken. Goeie acties maar daarna??????
Wuytens Man of the match !!

En die poll dat is logisch he!! AZ wint de Europa League !!

7 november 2013 om 23:08

Dan neem ik jou mee naar de finale :D

7 november 2013 om 23:36

Ik zorg voor de bitterballen!

8 november 2013 om 00:03

Mooi je mag mee bijdeze

AZ speelde gewoon leuk voetbal en ze hadden veel kansen!
Het probleem was gewoon dat ze de kansen niet kunnen afmaken.

Mooi om te zien hoe de Nederlandse clubs domineren in Europa!

7 november 2013 om 23:12

Domineren? Laat me niet lachen.

7 november 2013 om 23:17

Sorry vrouwenverslinder was vergeten!

Goed spelen of niet, deze punten zijn heerlijk voor AZ en voor Nederland. Ik hoop dat AZ express minder gas gaf omdat zondag de topper tegen Feyenoord wacht. Anders heel erg matige pot en kan ik alleen maar duimen voor zondaf

Goedzo AZ, maakt Nederlands voetbal weekje compleet. Mooi veel puntjes en bijna geplaatst, dus komen er nog wel meer binnen.

3 wedstrijden 3 overwinningen 3 clean sheets. Ik vind helemaal mooi.

7 november 2013 om 23:33

Ik ook. Gefeliciteerd iedereen die de Nederlandse clubs een warm hart toedraagt en de clubs zelf!

8 november 2013 om 00:16

Blikje in die water, ik vind helemaal mooi

Geweldig voor AZ en het Nederlandse voetbal, maar ze speelden sommige kansen verkeerd uit

Heel goed resultaat van AZ. Volgende keer efficiënter omgaan met de kansen en je wint gewoon met 4-0. Was ook een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd. 3 Nederlandse clubs, 3 keer gewonnen. Heel lekker voor de Nederlandse punten!

7 november 2013 om 23:37

haha, bwin vroeg me ook al of ik tegen een quotering van 35 euro wou wedden of AZ de EL gingen winnen.

7 november 2013 om 23:50

Ik heb er een tientje op gezet

8 november 2013 om 03:10

@kaassie

Dan kun je dat tientje volgende x beter aan een zwerver geven, zijn ze beter besteed

Het was nog lang niet altijd even goed, maar goed.. dat weet Advocaat ook wel en hij zal er wel wat aan doen. Maar ik zag wel af en toe wat mooie combinaties.
Voor dit moment is het alleen maar mooi dat alle drie Nederlandse clubs punten hebben gepakt en dat PSV en AZ al bijna zeker zijn van de volgende ronde. Levert toch weer aardig wat punten op.
Bovendien heeft AZ nog een goeie kans op de eerste plek. Dat zou helemaal mooi zijn. Al ga ik er wel vanuit dat er wat spelers worden gespaard.

Az doet het goed onder Dick ze blijven maar winnen ben blij dat Ajax PSV en az gewonnen hebben hoop dat ze blijven doorzetten en alles geven in Europa

Belangrijke en verdiende overwinning, overwintering is zo goed als binnen en dat is een mooie prestatie. Goed weekje voor het Nederlandse voetbal.

Lekker. 9 punten gepakt deze week...az en psv bijna zeker door en wie weet kan ook ajax zelfs nog de europa League in en daar een paar puntjes pakken

Heeft Az nu gewonnen of gelijkgespeeld?

Ik hoor nu al voor de 2e keer op de radio 1 - 1 en op VZ is het 1 - 0???

Altijd lastig tegen zo'n B team dat niet wil voetballen. Toch had er meer in moeten zitten dan die 1-0 kansen genoeg. En zo werd het aan het einde nog onnodig spannend.

AZ heeft de gehele wedstrijd gecontroleerd. 1 kleine kans weggegeven en zelf een paar dikke kansen gemist. 5 wedstrijden onder Advocaat en 4x de nul gehouden.
De verdediging van AZ raakt niet meer in paniek. Esteban komt nu op elke hoge bal er uit en wint elk luchtduel zeer overtuigend.

Advocaat is goed bezig, er staat een team wat respect heeft voor de tegenstander maar de angst overboord heeft gegooid.

Zondag weer de nul houden -- 0-1.

8 november 2013 om 09:45

@ Gerrit
Ik heb een keer gezien hoe Verbeek Esteban de grond in boorde.
Esteban was gewoon bang van m
Hierdoor werd hij steeds onzekerder.
Je ziet duidelijk het verschil op het veld

8 november 2013 om 19:02

;ik zie natuurlijk alleen de wedstrijden. Gisteravond zat ik rustig op mijn stoel wanneer er een vrijetrap of hoekschop door krasnodar werd genomen. Rondom mij heen was dat in het begin nog anders. Maar na een paar zeer overtuigende ingrepen groeide het respect voor Esteban zienderogen.

Ook in de slotfase had ik geen moment het gevoel dat het fout zou gaan.

Heerlijk om zo de overwinning te kunnen vieren voor het eindsignaal. En dat was begin dit seizoen wel anders. Buikpijn kreeg ik er van

8 november 2013 om 20:00

@gerrit
Ik heb het staand bekeken vanaf de vd Ben tribune
Het was genieten

Hoop dat straks Az, Ajax en Psv in de finales komen dan gaat ik echt wel alle wedstrijden volgeb Az groeit nog en vind ze wel iets hebben van het Az met Arveladze enzo die schakelde destijds Newcastle en zo uit geloof ik.

Met een Ajax die in staat is grote clubs uit te schakelen, Psv die het goed tegen milan deed en Az die boven zichzelf kan uitsteken kunnen we misschien weer wat betekenen dit seizoen in Europa, maar eerlijk is eerlijk dat moeten ze wel nog een paar stapjes maken binnenkort het is mogelijk zijn alle 3 erg jonge elftallen namelijk.

Wat in het begin van het seizoen een waardeloos seizoen leek te worden in Europa met Utrecht en Feyenoord kan misschien toch nog goed komen hopelijk hebben we volgend seizoen gewoon lekker weer 6 ploegen in Europa want met Vitesse, Ajax, Feyenoord, Psv, Az en Twente hebben we gewoon mooie grote clubs in Nederland.

8 november 2013 om 05:45

Alsof we zoveel aan Feyenoord en Vitesse hebben gehad dit jaar.
Die hebben ook totaal niets gepresteerd samen met FC Utrecht.

Vooruit kijken naar volgend seizoen heb je nog helemaal niets aan.
Er kan in een jaar tijd nog zoveel gebeuren qua ontwikkeling van talenten en transfers.
Eerst maar zien wie er allemaal europees gaan voetballen want dat is momenteel ook nog lang niet duidelijk!

Prima gespeeld. Ondanks de 1-0 overwinning was het duidelijk dat AZ veel meer kwaliteit had en dat doet me deugd. Ik gun ze een mooi restant van het toernooi

Zo zie je maar dat Nederlandse clubs naast Ajax er niets van kunnen.
AZ speelde tegen een club uit Kazachstan die 5de is geworden in de competitie en overgens met een B- elftal speelde.
1 woord: Slecht!

8 november 2013 om 08:10

Daarom winnen ze, het gaat uiteindelijk om de punten

8 november 2013 om 08:46

Shaktar Karangandy won thuis met 2-0 van Celtic dit seizoen in de voorronde van de Champions League. Als we jouw simpele redening doortrekken had jouw vereniging dus ook niet gewonnen van deze 5e club uit Kazachstan....

8 november 2013 om 09:14

En Ajax speelt de sterren van de hemel! Heerlijk om naar te kijken. Met 1-0 van Celtic winnen met heel slecht voetbal is het enige wat ze gepresteerd hebben dit seizoen verder helemaal niks. Geweldig team hahahaha

8 november 2013 om 13:20

En wat ga je nou zeggen als Ajax 0 punten pakken..of 1... en gewoon voor de kerst klaar is met Europees voetbal?

Het was toch Jan Wuytens?? dat werd in het stadion omgeroepen!

Kan iemand hier mij misschien vertellen waarom Kazachstan met Europa mee voetbalt, zowel op clubniveau als met de nationale ploeg?

Het valt mij op dat Ajacieden hier op voetbalzone vaak de neiging hebben om alle prestaties van andere teams compleet ondergeschikt te maken aan die van Ajax zelf,, Terwijl, als we heel eerlijk moeten zijn, Ajax de afgelopen jaren in 9 van de 10 gevallen toch een modderfiguur heeft geslagen op Europees niveau.

De teams die de laatste tien jaar het verst zijn gekomen in Europa zijn toch Psv, AZ en FC Twente .. dus wat prestaties betreft moet Ajax het echt hebben van het verleden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller84
V. PavlidisAanvaller82
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren