PSV wint dankzij Maher en Narsingh overtuigend van Zagreb

Donderdag, 7 november 2013 om

PSV heeft overwintering in de Europa League helemaal in eigen hand. De Brabanders van Phillip Cocu wonnen donderdag in eigen huis met 2-0 van Dinamo Zagreb en hebben na vier speelronden zeven punten in Groep B. Koploper is nog altijd Ludogorets Razgrad, dat gelijkspeelde tegen Chornomorets (1-1). Adam Maher maakte zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst en Luciano Narsingh was met twee assists eveneens belangrijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PSV de volgende ronde haalt?


Gerelateerd

128 reacties (laatste reactie door scrumpti0uz)

Mooie overwinning van Psv, gefeliciteerd Psv´ers!
Nu hopen dat AZ de winst pakt, dan is het een topweek voor het Nederlandse voetbal in Europa.

7 november 2013 om 22:34

Helemaal mee eens! Het wordt weer eens tijd dat we (alle Nederlandse ploegen!) punten gaan pakken. Dit jaar met Ajax, PSV en AZ overwinteren in Europa, volgend jaar hopelijk weer met 2 ploegen de CL in en minimaal 3 ploegen in de EL poulefase. Dan snoeren we ook meteen de monden van degenen die bij elk topic het Nederlands voetbal onderuit (proberen te) halen...

8 november 2013 om 09:23

@ Kebm,
Het wordt inderdaad tijd dat wij punten gaan pakken in Europa. Dit jaar met 3 ploegen overwinteren betekend nog niet dat wij volgend jaar meer ploegen mogen inschrijven voor Europa. Daar hebben wij simpelweg te weinig punten voor verzamelt.

Het zou geweldig zijn al de stadion van PSV net zo gevuld zouden zijn als in de Arena afgelopen woensdag. De ambiance in de stadion voor Europese wedstrijden, met name in het Philips stadion mag wel wat gezelliger worden. De team krijgt een Boost en gaat automatisch ook beter spelen als het publiek erachter staat.
Maar als de kaartjes (vrije Verkoop) zo duur zijn en de ploeg speelt zo belabberd zoals PSV thuis tegen Ludogorets Razgrad, dan komt er geen KIP naar het stadion.
Als de Europese wedstrijden weer gaan leven zoals vroeger wint het sportieve aspect van het commerciele gebeuren en kunnen wij een rol van betekenis spelen.

8 november 2013 om 09:36

Rakesh..

Ik zeg ook nergens dat we meer ploegen mogen inschrijven. En daarbij mogen er sowieso 2 ploegen naar de CL (waarvan één naar de voorronde, één rechtstreeks) en drie ploegen naar de EL (waarvan één rechtstreeks, twee naar de voorronde waarvan één van die twee de bekerwinnaar is). En dan hebben we de fairplay prijs nog waar we ieder jaar kans op maken (zoals Twente vorig(?) seizoen).

Wat betreft de supporters is het inderdaad matig wat betreft PSV en AZ. Toch denk ik dat er meer supporters op af waren gekomen als de loting iets beter was geweest. Want eerlijk is eerlijk, er zijn weinig supporters die zitten te wachten op Ludogorets, Chornomorets, Shaktar Karagandy of Maccabi Haifa op een doordeweekse avond op vaak slechte tijden.
Mochten PSV en AZ echter overwinteren dan weet ik zeker dat de supporters er wel weer zitten. Daarnaast worden de tegenstanders natuurlijk beter en komen er ook 'namen' naar Eindhoven en Alkmaar.

Maar al met al hoop ik dat Psv, AZ en natuurlijk Ajax zo ver mogelijk komen in Europa. Volgend jaar zie ik met meer vertrouwen tegemoet..

8 november 2013 om 10:16

Rakesh, je moet wel in ogenschouw nemen dat Ajax Champions League voetbalt en PSV Europa League, dat is een wereld van verschil qua aantrekkelijkheid en belangrijkheid. Dus ik vind niet dat je het met elkaar moet vergelijken wat bezoekersaantallen betreft.

Nu AZ nog even winnen en het begint weer ergens op te lijken.

Eindelijk weer eens genoten van Maher!
Maar Dinamo was wel heel slecht, het hadden er veel meer kunnen zijn, maar het was vaak net niet.

7 november 2013 om 21:01

grapjas hahaha

7 november 2013 om 21:08

Je zag vandaag wel zijn klasse weer!

8 november 2013 om 01:21

Ja vandaag,.....tegen Zagreb

8 november 2013 om 02:19

Heb je gezien waar zagreb in de poule staat hahaha 1 grote grap dat zagreb

7 november 2013 om 21:17

Zou niet te hard van stapel lopen, maar hij heeft in ieder geval laten zien vanavond dat hij het nog kan! Hopen dat hij zich vanaf nu wekelijks gaat laten gelden.

Die Willems kan echt niet voetballen, verschrikkelijk om te zien

7 november 2013 om 21:00

Azijnzeiker! PSV heeft gewonnen en dat is het belangrijkste!

7 november 2013 om 21:02

Voetballen kan 'ie echt wel, verdedigen alleen niet zo best.

7 november 2013 om 21:19

Ik vind dat hij beide goed kan, als hij maar geconcentreerd is.

7 november 2013 om 21:02

Die actie op de zijlijn was echt wel mooi hoor, en ik denk dat willems later net als bale gewoon linksbuiten wordt

7 november 2013 om 21:07

Verdedigend en aanvallend sterk vandaag. Kwam wellicht ook doordat Dynamo met een aanvaller speelde. De buitenspelers stonden meer op het middenveld. Hierdoor heeft Willems meer ruimte.

7 november 2013 om 21:21

Willems speelt bij psv.speelt bij oranje en jij..jij speelt op je playstation

7 november 2013 om 21:35

En jij maakt een slechte grap ....

7 november 2013 om 22:20

Speelde bij oranje*

7 november 2013 om 21:45

Hij KAN voetballen. Als hij zin heeft

7 november 2013 om 23:31

Willems komt er wel, hij krijgt ook meer verantwoordelijkheden van cocu Ontopic: voortaan gwn met arias beginnem want die brenet is echt amateurniveau

Genoten vanavond, hier zit een heel tevreden PSV supporter. Maher eindelijk laat hij zijn kunsten zien, en dat ook nog met Toivonen op het veld. Fantastisch gespeeld. Narsingh was een verademing op rechts ten opzichte van Bakkali, 2 assists kan hij weer bijschrijven, heel bij dat hij er weer is. Op naar Nac!

Psv gaat nog heel veel plezier beleven aan Luciano Narsingh.

Nu nog Az en het Nederlands voetbal kan een paar punten weer meenemen. Maher was vandaag the Motm! Speelden nog niet zoals in zijn tijd bij Az, maar dit begint er meer op te lijken. Strooide met passen, creerde genoeg kansen en zocht steeds de combinatie wat bij de 1-0 goed lukten. Ook Narsingh was sterk aan de kant van Psv. De eindstand had nog veel meer kunnen worden. Zagreb was totaal nergens te vinden en Psv had meer uit haar kansen kunnen halen. Onder andere Jozefsoon en Locadia hadden de score kunnen vergroten.

Prima wedstrijd van Psv. Er zijn wel wat dingen die ze zich serieus kwalijk moeten nemen. Want als je uit zo'n fraaie aanval 1-0 maakt moet je toch in de tweede helft uit lopen naar 6-0. Want Dinamo hield af en toe echt open huis achterin. De commentator mag wel zeggen, dit is de kampioen van Kroatië, dus niet zomaar een tegenstander, maar Dinamo kan er echt helemaal niks van. Die hadden met een grotere nederlaag weggestuurd moeten worden.

Leuk voor Maher ook dat ie weer eens lekker speelde, misschien komt hij nu beter in vorm. Narsingh liet zich ook meteen weer goed zien.

7 november 2013 om 20:59

Zagreb was inderdaad zeer matig. Maar zolang een subtopper uit Kroatië als rijeka gewoon VFb Stuttgart uitschakelt hoeven we over een overwinning op de kampioen ook weer niet te cynisch te doen.

7 november 2013 om 21:04

@loopfiets

Ben het geheel met je eens. Daarmee ook gelijk mijn enige kritische punt, dat het pas echt overtuigend was geweest (zoals in de titel geschreven), wanneer men een grote score op het bord had gebracht tegen deze echt zeer slechte tegenstander. Dat vond ik op zich nog opvallender dan dat PSV een goede wedstrijd speelde.

Maar goed voor het NL voetbal. Duidelijk terechte zege van Psv. Gefeliciteerd.

Het zijn geen mooi weer's voetballers "p

Maher Man of the Match

Lekker hoor! Eindelijk weer sprankelijkelende aanvallen en doelpogingen, vond Maher, Narsingh Toivonen en Depay heel sterk. En Bruma uiteraard.
Dit vasthouden en op naar de 3 punten in Breda, heb er zin in !

7 november 2013 om 21:00

Vond jij Depay heel sterk? Ik vond hem best matig..

7 november 2013 om 22:26

Is een momenten spelertje he, en ik vond dat hij gewoon een paar acties had die niemand bij PSV anders zou kunnen maken... maar veel balverlies klopt wel..

7 november 2013 om 21:00

Depay ben ik niet met je eens, die kan stukken beter, veel onnodig balverlies en te ver doorgevoerde acties.

7 november 2013 om 21:05

Hij begon de tweede helft wat meer uit zijn schulp te kruipen. Hij was een beetje aan het slapen de eerste 50-60 minuten.

7 november 2013 om 21:12

Ja het werd wel beter, maar hij zat vandaag op nog geen 75% van zijn kunnen. Hij was teveel op zoek naar een mooie actie of een schot en dat ging erg ten koste van zijn nauwkeurigheid.

7 november 2013 om 22:14

Daar heb je zeker gelijk in. Depay heeft de potentie om een wereldspeler te worden, maar dan moet zijn concentratie iedere wedstrijd optimaal zijn. Gelukkig staat Depay open voor kritiek en heeft hij een geweldige mentaliteit. Cocu zal hem vast wel de juiste feedback geven.

7 november 2013 om 23:26

Absoluut, is net als Ronaldo(wil hen nu niet vergelijken) een trainingsbeest. Talent heeft hij, nu kijken hoever hij het kan schoppen.

Er gaat eindelijk weer eens een goede Europese week voor Nederland aankomen.
Ik verwacht ook overwinning van Az!
PSV heeft Zagreb kansloos gemaakt. Gefeliciteerd Psv!

Nou, toch lekker die overwinning voor het Nederlandse voetbal! Gisteren Ajax hun plicht al gedaan, nu PSV en straks ook wel bijna zeker AZ. Dan mogen die 3 het van mij 't weekend weer ondermaats presteren

7 november 2013 om 20:59

Dan zal je inderdaad wel een andere wedstrijd gezien hebben.

7 november 2013 om 21:05

Wat bedoel je? Heb het toch niet inhoudelijk over een wedstrijd.

7 november 2013 om 21:12

Inhoudelijk is het niet, want je kraamt alleen maar onzin uit. Want het was een mooie wedstrijd.

7 november 2013 om 21:21

Be-grijp-end lezen...

Maar voor jou ; Bedoel alleen dat het goed is dat de Nederlandse clubs in Europa punten gepakt hebben, dat het mij vervolgens niet uitmaakt dat diezelfde teams ondermaats presteren in de Eredivisie.

En mooi was de wedstrijd zeker niet, dit is toch een slap aftreksel van gisteren.

8 november 2013 om 07:10

@ Geelswert

Het was niet de bedoeling deze reactie bij jou te plaatsen. Het ging mij om de reactie van Poppito (#14), hoe die bij jou terecht is gekomen weet ik niet.

Heb ik een andere wedstrijd gezien ofzo?? Ik vond het van beide kanten heel heel matig

7 november 2013 om 21:16

PSV creeerde genoeg kansen, maar vergat meer te scoren. Zagreb heeft gemiddeld bijna 4 goals tegen kregen per wedstrijd in uitwedstrijden dus ik had minstens een 3e goal verwacht. Mocht helaas niet zo zijn.

Depay en Locadia waren de tegenvallers vandaag. Maar toch was iedereen van Dinamo Zaghreb slechter op die Halilovic na dan. Toch een mooie overwinning na 5 wedstrijden en hopen voor meer!

7 november 2013 om 22:53

Locadia is zonder bal wel erg nuttig, zet goed druk, gebruikt zijn lichaam handig. Had aanvallend vandaag alleen totaal geen geluk.

Goed voor de punten! nu door deze poule komen

De grootste winst van vandaag : er wordt weer gelachen.

7 november 2013 om 22:39

Inderdaad. En niet alleen door de Psv'ers. Ik, en meer supporters van andere Nederlandse clubs, met jullie. Gefeliciteerd Psv'ers, nu hopen dat AZ ook 'gewoon' wint..

Maher had gescoord tegen Zulte, dat is toch ook gewoon een officiële goal? Maar in ieder geval speelde PSV vandaag prima. De score had zelfs wat hoger uit kunnen vallen, maar een overwinning was het enige wat telde.

7 november 2013 om 21:05

Dat was een eigen doelpunt van Zulte.

Goeie overwinning Psv, Maher en Toivonen deden het goed op het middenveld. twee mooie doelpunten en de punten zijn binnen. Nu Az nog en het is een prachtige week voor het Nederlandse voetbal.

Als Dinamo de laatste 9 groepswedstrijden in Europa verloren hebben, hoe komen ze dan aan 1 punt?

7 november 2013 om 21:04

Foutje van VZ denk ik. Dynamo speelde in de vorige Europa League wedstrijd gelijk, dat was ook tegen Psv.

7 november 2013 om 21:10

Ja had het al even nagekeken. Wedstrijd zonder publiek 0-0.

7 november 2013 om 23:55

Inderdaad een foutje: waar 'groepswedstrijden' stond, moest 'uit-groepswedstrijden' staan. Stop de tijd!

Narsingh liet zien waarom het zo belangrijk is om een vleugel te hebben die goed het overzicht bewaard en een individuele actie heeft in huis. Hij zorgt gewoon voor extra gevaar met zijn snelheid en voorzetten.

PS: Dit is niet Maher zijn eerst officiële goal, tenzij v CL niet meetelt???

Mooi dat ze winnen! Punten zijn altijd belangrijk voor Nederland

Nu moeten ze naar Breda, ik schat de kansen daar echter wel 50/50.

Maher was Maher weer vanavond. Geweldige schoten, acties en passjes van hem gezien. Ik hoop dat hij deze lijn vast kan houden. Dit vond ik het meest positieve van vanavond, op de overwinning na natuurlijk.
Ik heb het oude PSV weer gezien, het frivole PSV wat zo goed speelde tegen Zulte, AC Milan en Nec. PSV moet deze lijn doortrekken, dan zie ik ze snel weer bovenaan staan.

Eerste helft een goed combinerend PSV gezien. Veel ballen naar voren, korte tikjes, acties en dergelijke. Zo horen wij te voetballen, dat wil het publiek zien. Verder vond ik Schaars wel veel ‘no risk’ ballen geven, balletje breed, balletje terug. Jammer. Klasse goal van Maher, goed voor de man gekropen na een goede combinatie. Hendriks vond ik aanvallend opvallen, wel vrij traag, dat dan weer wel. Verdedigend was deze jongen erg matig vandaag. Hij komt fysiek gezien duidelijk nog te kort. Gelukkig staat er een beer van een kerel naast, Bruma.
Tweede helft een geweldig PSV gezien. Het eerste kwartier kakte PSV in waardoor Zagreb ruimte kreeg voor afstandsschoten. Dit had niet mogen gebeuren. Gelukkig viel vrij snel de 2-0 van de voet van Toivonen, die overigens een geweldige wedstrijd speelde. Toivonen was samen met Maher heer en meester op het middenveld, bijna alle combinaties gingen goed. Je ziet gewoon dat je met Wijnaldum en Maher twee dezelfde spelers naast elkaar hebt staan. Met Toivonen staat er een soort schaduwspits naast, waardoor Maher net even wat meer ruimte krijgt voor een actie, een pass of een schot.

PSV had er zeker nog 4, 5-0 van mogen, misschien wel moeten maken. Depay op de paal, Josefzijn voorlangs, Locadia met een 1 op 1 situatie en een vrije kopkans, Maher op de lat. PSV moet toch echt de kansen beter afmaken, anders gaan ze ten onder in de ‘echte’ toppers in de Eredivisie.

Depay en vooral Locadia vond ik zwak spelen. De eerste van het duo leek te slapen te eerste helft, de tweede helft kroop hij toch wat meer uit zijn schulp. Locadia, verdedigde goed mee, werkte hard, maar faalde keihard in de afronding. Die 1 op 1 moet gewoon een goal zijn, die open kop kans na dat lobje van Toivonen moet eigenlijk ook binnen.

Ook Narsingh was zeer positief aanwezig. Hij lijkt weer op zijn oude niveau te komen! Een aantal goede acties afgewisseld met strakke passes en natuurlijk een mooi overstapje!

Al met al zeer tevreden over dit Psv. Hiervoor komen wij naar het Philips Stadion. Ik heb genoten. Ik hoop dat het AZ de Europese week voor Nederland compleet maakt na Ajax en Psv. Alle Az’ers, succes zometeen, hopen dat jullie ook winnen.

Forza Psv!

Edit: Typfouten.

Een leuke wedstrijd gelukkig, begon tijd te worden. Genoten van alles en iedereen, behalve van Tyton die had weinig te doen . Man of the match: Narsingh, speelde weer een topwedstrijd, wat ben ik blij dat hij terug is. Maher speelde ook een goede wedstrijd, nu dit vast houden en het komt zeker goed. Toivonen speelde ook erg goed, alleen ik weet niet meer wat ik van hem moet denken, ik zeg maar zo het is beter als hij na de zomer vertrekt voor beide partijen. Nu nog winnen van Chomorets en Ludogrets, dan zit het goed.

maher en narsingh de beste spelers aan psv kant. locadia kan er niets van wat een gezwel is dat in je ploeg.

willems was zwak werd makkelijk voorbij gelopen. arias was niks. maher maakte dinamo zagreb helemaal gek, mooi hoe hij speelde een paar van die mooi achteloze balletjes, was net iniesta . maher mag terug kijken op een zeer goeie pot.

depay viel mij echt tegen speelde de bal naar de verkeerde kleur, liep vaak met de bal.

een paar keer moest hij op goal schieten blijft hij maar dom op de man lopen. depay moet de actie, s weer niet te ver doordrijven.

locadia kan niet afmaken en hij kan de bal niet eens vasthouden.

7 november 2013 om 21:11

Niet met je eens, Locadia is een groot talent die op zijn gemiste kans na, uitstekend gespeeld heeft. Arias heeft het ook prima gedaan. Willems was inderdaad verdedigend heel matig vandaag.

7 november 2013 om 21:14

Uitstekend gespeeld? haha gast alle ballen sprongen van zijn voeten, die gast kon gene bal vasthouden.

7 november 2013 om 21:24

Tegen zo'n negatief mens is het moeilijk discussiëren maar goed, er sprongen een paar ballen van zijn voet ja, maar niet alle ballen, een opmerking die nergens op gebaseerd is als je de wedstrijd hebt gezien. Bovendien heeft hij goed storend werk verricht en een paar ballen mooi doorgespeeld/gekopt.

7 november 2013 om 21:24

Arias veel meters maakt. Ik vond hem, net als Locadia qua werklust juist heel sterk spelen.

7 november 2013 om 21:28

wat krom is kan ik niet recht praten. ik ben geen negatief mens, je doet net alsof jij mij kent, maar dat is een misvatting. niet zomaar oordelen als jij mij niet kent.

kijk dan het livemeepraten en hier waar ik lyrische ben over maher. je hoeft niet zo denigrerend te doen. wat slecht is slecht wat goed is goed.

quirento

7 november 2013 om 21:32

Locadia viel me echt tegen, ik vond hem slecht dat is een reeel beeld wat ik schets. Arias laat ik maar daar over zwijgen.

Messirvp

7 november 2013 om 21:37

Hij viel ook tegen in mijn ogen. Maar dat deed niet af aan zijn werklust. Hij liep echt veel meer dan dat hij ooit heeft gedaan.

Ach, hij zat vast met zijn hoofd bij zijn verjaardagscadeautjes (locadia is jarig vandaag, 20 jaar oud)

8 november 2013 om 07:14

@ R.m. Go 7

Ik vind je ook een negatief persoon. Iemand kan slecht spelen, absoluut. Maar als je zo'n persoon direct een gezwel in je ploeg gaat noemen dan kom je op mij over als een negatief persoon.

Zakelijke overwinning voor PSV tegen een onthutsend Dinamo. Uitblinkers waren Maher en Narsingh, tegenvallers Depay en Willims. AZ tegen Karagandy met een veredeld B-elftal(is toch altijd al een B-elftal geweest) zal de punten moeten pakken voor weer puntjes in de coëfficientenlijst!

Maher wat een baas is het ook. Had een vrije rol vandaag en dan zie je waarom hij het grootste talent van Nederland is.

7 november 2013 om 21:17

Nee die prijs heeft van Ginkel vorig jaar gekregen, maar die zit zich nu te verbijten op de bank of tribune bij Chelsea.

7 november 2013 om 21:21

Die is voor een half jaar geblesseerd sufferd

7 november 2013 om 21:23

Klopt! Daarom verbijt, als in van de pijn, hij zich ook op de bank of tribune. Is een woordgrapje snapt u?

7 november 2013 om 21:31

Als je geblesseerd bent zit je niet op de bank hoor.

7 november 2013 om 22:38

Lijkt me wel? Ik denk niet dat je het leuk vind om op de tribune te zitten, dan veel liever thuis op de bank toch? Snapt u?

7 november 2013 om 23:00

Goede poging om je eruit te lullen, volgende keer beter...

8 november 2013 om 00:37

Mensen hebben geen humor meer tegenwoordig op VZ. Ik begin een beetje te geloven dat mijn denkvermogen het gros van de mensen hier ontstijgt.

8 november 2013 om 07:16

Gezien je zinsopbouw waag ik dat ernstig te betwijfelen scrumpti0uz.

8 november 2013 om 08:19

hahaha. en dat vind ik nou wel een leuke grap.

8 november 2013 om 22:51

Pot kettle black Prithender.

"hoe kun jij dan concluderen dat op dit moment niet in vorm is?"

maher en narsigh en in mindere mate depay vandaag, wat een klasse spelers. Psv heeft creativiteit en goud in huis!

7 november 2013 om 21:18

Ik heb er nog altijd moeite mee dat deze Amsterdammers niet bij Ajax zitten. ;

7 november 2013 om 21:22

Narsingh heeft vandaag toch laten zien we het nut van een echte buitenspeler kan zijn. Narsingh deed zeker niet alles goed en het kan zeker nog beter met hem, maar zijn voorzetten zijn als vanouds.

7 november 2013 om 22:39

Heeft meer met de prijs te maken beste Rvo070. Al die Denen kwamen vrijwel gratis, zo ook Schone en Poulsen die transfervrij waren.

Locadia bewijst wederom waarom hij bankzitter is. Maher, Toivonen en Narsingh waren echt goed. Depay speelde weer als een egoïst.

7 november 2013 om 21:25

Zal helaas nooit echt meer veranderen denk ik. Zelfde met Fischer, ze spelen op de flank, maar gaan veel liever voor eigen succes.

7 november 2013 om 21:27

Als Cocu nou gewoon eens duidelijk was tegen Locadia en Matavz, weten ze beide waar ze aan toe zijn. Nu gebeurd dat niet en moeten ze maar hopen dat ze mogen spelen of invallen. Dat is gewoon frustrerend, vooral voor zo'n jongen als Locadia, die is nog jong. Jongens op die leeftijd hebben duidelijkheid nodig in dit soort situaties.

7 november 2013 om 21:55

Ronaldo had op zijn 17e jaar ook geen zekerheid bij Psv echter heeft hij als 17e jarige wel op het veld bewezen met zijn doelpunten. Hopen dat met Narsingh erbij de spitsen beter in stelling gebracht worden. Echter blijf ik van mening dat Locadia nog niet goed genoeg is voor een basisplaats.

7 november 2013 om 21:56

Op deze manier geef beide spelers erg weinig vertrouwen. Dit weekend zal Matavz er wel weer in staan...geen pijl op te trekken.

7 november 2013 om 22:26

Hartstikke leuk dat 'vertrouwen', maar als Locadia het laat zien, staat hij gewoon basis elke week. Nu bewijzen beide spitsen zich niet bepaald, maar Matavz vertegenwoordigt een bepaald bedrag en moet natuurlijk een beetje in de etalage gezet worden. Denk dat PSV hem graag verkoopt in januari of komende zomer. Daarbij is het ook niet verkeerd om wat te rouleren: ten eerste leert Locadia hierdoor om te gaan met de wetten van het topvoetbal en ten tweede houdt dat beide aanvallers scherp (en fit).

Maher heeft wel een deel van de haters hun mond gesnoerd. Speelde geweldig en je ziet dat hij een waardige jonge 10 is. Alleen moet er ook een afmakertje zijn( Kaliber Pantelic). Die toch transfervrij is

7 november 2013 om 22:29

Hun mond gesnoerd? Omdat hij één wedstrijd van al die duels vanaf het begin van het seizoen eens een keer laat zien, waarvoor hij gehaald is? Laat Maher eerst maar eens een aantal wedstrijden achter elkaar zien dat hij PSV-waardig spel kan vertonen. Overigens behoor ik niet tot de groep 'haters' die je meent te moeten noemen.

Heerlijk dat we eindelijk het talent van Maher weer konden zien. Ik hoop dat hij de stijgende lijn heeft ingezet!

8 november 2013 om 03:09

Lijkt mij wel, dieper dan zijn afgelopen niveau kom gewoonweg niet voor zon 'enorme' talent

PSV speelde wel heel makkelijk tegen een zeker niet echt sterk team. Alleen zegt dit ook niet alles. Ook tegen kleine teams hebben ze het al lastig gehad. Wat ik misschien nog wel het meest opvallend vond is dat ze elkaar wat gunde. Ik vond dat ze bal een aantal keren eerder te vaak overspeelde dan te weinig.

7 november 2013 om 21:36

Psv-ers gefeliciteerd namens een ajacied. Toch goed voor het Nederlandse voetbal dat zowel ajax als psv winnen in europa. Nu az nog. Hopen dat ze deze vorm in de competitie kunnen voorzetten :-)

Goed voor PSV en goed voor het Nederlands voetbal.
Deze week hebben de negatievelingen niks te zeiken over het Nederlands voetbal.

vind dat ze Toivonen te kort doen hiermee, speelde ook een puike partij

Ik ben blij voor Maher. Hij heeft ook eigenlijk sterk gespeeld in zijn vorige wedstrijden; alleen de medespelers verspeelden zijn passes. Met Narsingh lukt het deze keer. Ik hoop dat Maher weer een kans krijgt bij Oranje.

Ik vond het een erg slordige wedstrijd. Maher en Toivonen speelden goed, maar Depay en Willems deden meer fout dan goed. Ook Tyton stond met spelhervattingen raar te klooien met die drie stapjes achteruit elke keer. Dat gaat een keer fout. Op hoge ballen was hij wel prima.

Hiljemark viel slecht in. Daarentegen verrast Zanka opeens iedereen.

Op deze regendag brak vanavond de zon weer een beetje door in het stadion....

Het mooiste moment waren niet de goals, gelukte combinaties of het eindresultaat maar de glimlach waarmee Maher het veld afliep.
Voor de eerste keer bij PSV liet hij weer iets zien van de brille waarmee hij zich bij AZ onderscheiden heeft. Waarom hij plotseling nu wel dominant speelde en al die voorgaande wedstrijd compleet onzichtbaar was is niet uit te legggen omdat "in vorm zijn" een ondefinieerbaar begrip is.
Wel is het zo dat de prestatie nadelig beinvloed kan worden door externe factoren en ik heb zo mijn vermoeden waar dat bij Maher aan ligt (of liever gezegd: lag).
Ook Toivonen kan buigen op een uitstekende wedstrijd maar de oorzaak daarvoor ligt wat meer voor de hand. De impasse waarin PSV en hijzelf verkeerden met betrekking tot de contractverlenging schijnt voorbij te zijn na het gesprek gisterenavond tussen Brands, Raiola en hemzelf.
Narsingh gaat dit seizoen nog veel betekenen voor Psv. Als je na een jaar afwezigheid in zo'n korte tijd al een dergelijk rendement haalt dan ben je een pure klasbak. Ik moet me sterk vergissen als hij niet de titel van assist-koning van dit seizoen op zijn naam gaat schrijven.

Minpuntjes, natuurlijk.
Willems heeft tot voor kort een aantal zeer degelijke wedstrijden afgeleverd maar toont nu duidelijk vormverlies.
Arias heeft een geweldige inzet maar mist duidelijk het overzicht en beschikt niet over een goede inspeelpaas. Brenet en hij zijn in feite "lood om oud ijzer".
Hendrix speelde op zich verdienstelijk maar is bij lange na nog geen Rekik. Daarvoor mist hij teveel defensieve duelleerkracht hoewel zijn opbouw altijd verzorgd is.
Hetzelfde geldt ook voor Tyton. Een redelijke wedstrijd maar Zoet is echt de betere naar mijn idee doordat hij meer rust uitstraalt. Die gaat dus straks weer op doel.
Het grootste manco is het scorend vermogen van Psv. Locadia maakte op geen enkel moment waar dat hij de puntspeler is waar PSV op zit te wachten. Net zomin Matavz overigens.
PSV kan dit op twee manieren oplossen.
Intern door Toivonen een linie vooruit te laten spelen wanneer Wijnaldum of Park weer wedstrijdfit zijn of in de winterstop een transfer te realiseren door bijvoorbeeld het huren van een "goaltjesdief" (en dat laatste wordt bij PSV ook zeker overwogen).

Ben benieuwd of PSV de opwaartse lijn kan continueren aanstaande zondag in Breda.
Dat zou zeer welkom zijn want NAC thuis is altijd al een "angst-gegner" voor PSV geweest.

7 november 2013 om 23:54

Sorry hoor maar op dit moment doet hendrix niet ten onder voor rekik. Rekik is duidelijk niet in vorm dat was wel te zien tegen pec.. heel veel mensen zien het talent van hendrix niet. Neem van mij aan dat dit over 2 jaar een basisklant van oranje is

8 november 2013 om 04:35

wat hendrix betreft heb je wel een punt maar rekik niet in vorm??
omdat hij die oevertreding maakte tegen pec? twee maanden niet gespeeld weet je nog?

8 november 2013 om 07:19

Rekik heeft 2 maanden niet gespeeld en sindsdien is hij tot 1 duel gekomen (nog niet eens een volledig duel). Hoe kun jij dan concluderen dat op dit moment niet in vorm is?

PSV moet nu wel doorgaan, ze zullen hun goede vorm moeten hervinden en meer goed gaan spelen, nu narsingh terug is, is de aanval over de flanken weer wat beter, nu kan ook de 2 spitsen scoren vanuit zijn presenteerblaadjes.

Ben er echt blij mee dat weer een glimp van de 'oude' Maher hebben mogen zien, wat kan dat mannetje voetballen. Man of the match samen met Narsingh, hopelijk trekken ze deze lijn door!

Ik ben blij dat Narsingh weer terug is en een goede wedstrijd heeft gespeeld! Als hij een sterk seizoen heeft kan hij wellicht weer opdraven in het Nederlands elftal. Ik ben blij voor het Nederlandse voetbal! Het moet gewoon weer worden zoals jaren geleden, toen de clubs hier nog tussen de wereldtoppers stonden!

Depay en Locadia waren inderdaad de tegenvallers. Cocu heet Depay ook in de wedstrijd een paar keer aangesproken. Ik moet zeggen dat Bruma en Hendriks een beregoed wedstrijd speelden. Arias was wat onrustig en Willems werd te lakoniek. Stijn Schaars was vandaag de speler met de meeste tikjes terug, maar Maher en Toivonen waren uitstekend. Voorin chapeau voor Narsingh, de andere twee bakten er echt weinig van vanavond.

Voor komende zondag durf ik nog echter geen voorspelling te doen over de uitslag tegen Nac. Het is na een Europese wedstrijd en een uitwedstrijd voor Psv, dus ik hoop het beste!

Leuk voor PSV, dat zeker, maar het 'halfvolle philips stadion' blijft wrl erg triest hoor

8 november 2013 om 07:20

Dat is de Europa League he....de Uefa Cup moet snel terugkomen want dit doltrieste toernooi is echt helemaal niets.

Topwedstrijd van Psv. Eindelijk eens de echte maher gezien nu hij een keer vanaf rechts komt in plaats van links waar hij normaal altijd staat (ik denk vooral dat toivonen en maher alle 2 wat vrijer zijn gelaten dan een echte kant te houden).

Overigens was het wel tegen een onthutsend zwak Dinamo wat niet de laatste 9 wedstrijden verloren heeft zoals dit artikel zegt, gezien ze vorige wedstrijd tegen psv nog gelijk speelde ....

Goed voor het Nederlands voetbal dat alle drie de clubs hebben weten te winnen!

Gefeliciteerd Psv. En az laten wij het met z'n drieën maar doen dan dit jaar !!!!

PSV speelde idd erg goed, niet mijn type spel dat tikkie takkie spel maar ja je kunt niet alles hebben, daarbij is Zagreb gewoon vorig seizoen kampioen geworden en speelden ze op zich niet slecht echter was PSV in alle opzichten de betere.
Verder erg vreemde reacties hier, Zagreb zou een slechte ploeg hebben, slecht spelen en van de 3 Nederlandse ploegen de mindere zijn, ook qua spel...., dan hebben er veel niet gekeken.
PSV en AZ vond ik erg goed spelen en zaten qua spelniveau niet ver van elkaar af, PSV vond ik wat sterker en speelden een moeilijkere wedstrijd, Ajax tja die had zeker geen betere tegenstander als PSV en speelden gewoon qua niveau een stuk minder, wel aardig op zich maar niet overtuigend, hadden zomaar gelijk kunnen spelen of kunnen verliezen, al die groot spraak is erg onterecht, maar oké sommige supporters krijgen daar blijkbaar een goed gevoel van.

Wat PSV en AZ betreft, erg goed en AZ kan zeker een gooi doen naar de titel evenals Psv, Twente, Feyenoord en Vitesse..., Ajax reken ik tot de groep die daar onder speelt, niet erg maar wel een feit dat ze kwalitatief minder zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

363 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
In de zoektocht naar een nieuwe spits is Vitesse uitgekomen bij Cyle Larin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren