Zlatan provoceerde Belgen: ‘Hij zei tegen me dat ik een lelijke snor had’

Donderdag, 7 november 2013 om

Zlatan Ibrahimovic wordt door veel voetballiefhebbers gezien als een van de allerbeste spitsen van dit moment. Hij maakte dit jaar al flink wat mooie doelpunten voor Paris Saint-Germain en Zweden en doet bovendien vaak spitsvondige uitspraken, waarmee hij zich nog geliefder maakt. Dinsdag liet de aanvaller zich echter van zijn mindere kant zien, laten enkele Anderlecht-spelers weten.

/

Paris Saint-Germain bond in het Parc des Princes voor de tweede keer in de groepsfase de strijd aan met de Belgen. Tijdens de enorme 0-5 oorwassing in Brussel blonk Ibracadabra uit met vier goals en ook dinsdag scoorde hij, zij het slechts eenmaal. Sacha Kljestan zegt nu dat Ibrahimovic zich verbaal liet gaan tijdens de wedstrijd. Waarom weet de Amerikaanse middenvelder niet.

“Na een gewone actie voor de bal draaide Zlatan zich om en provoceerde hij me”, zegt Kljestan met een glimlach in Het Nieuwsblad. “Hij maakte een opmerking over mijn snor en zei dat-ie me lelijk stond. Ik antwoordde door te zeggen dat hij eens naar zijn eigen lange neus moest kijken.” Teamgenoot Luka Milivojevic geeft aan dat de Zweedse spits hem probeerde te raken toen de bal niet in de buurt was.

“Toen ik de bal over hem speelde, deelde hij een flinke beuk uit. Hij was helemaal niet tevreden dat ik hem zo passeerde”, zegt de middenvelder. Olivier Deschacht tenslotte zegt dat hij juist zijn best deed de aanvaller van de Fransen niet te boos te maken. Bij de toss liet Deschacht het initiatief al aan Ibrahimovic. “Als ik van kant was veranderd, was hij mischien kwaad geworden en scoorde hij misschien weer vier keer.”


Poll

Ik vind het gedrag van Zlatan Ibrahimovic tegen Anderlecht...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door atletico:))

Als je daar al niet tegen kunt.. ik zou daar alleen maar hard om lachen. En inderdaad, die snor staat hem ook niet zo goed.

7 november 2013 om 17:18

Zlatan zijn neus staat hem toch ook niet?
en dan is Kljestan nog vriendelijk, want hij begint niet over dat verschrikkelijke dotje in zijn haar dat nog lelijker is.. :P

7 november 2013 om 17:38

Als we 't dan toch over lelijk hebben...
Ribery & Tevez zijn ook niet de knapsten!
Maar goed 't karakteriseert em wel, Ronaldo heeft dat ook een beetje met z'n haar...

7 november 2013 om 17:45

Ibra doet mij sterk denken aan de film Mulan van Disney. Een Zweedse-Balkan Aziaat haha! On: Klejstan moet gewoon een volwassen kerel wezen, want Zlatan lokt dit natuurlijk gewoon uit!

7 november 2013 om 17:55

Sorry, maar het is belachelijk dat die speler van Anderlecht over ze neus begint. Zlatan heeft het namelijk alleen over ze snor, dat is wat anders dan iemand beledigen om iets waar hij niks aan doen. Die middelmatige speler moet dus ze waffel houden malloot.

7 november 2013 om 18:11

Wie de bal kaatst... Of laat jij je alles zeggen?

7 november 2013 om 18:18

Vind dat dotje juist wel gruwelijk. Het staat hem verschrikkelijk goed in mijn ogen. Maja dat is meer persoonlijke smaak.

on:
Als Zlatan je provoceert moet je gewoon terug provoceren, als je dat namelijk niet doet ziet hij het als een teken van zwakte en gaat hij je alleen maar meer opzoeken, in duels of verbaal dat is ff niet aan de orde. Dit soort dingen gebeuren altijd, alleen worden ze vaak niet na buiten gebracht.

7 november 2013 om 18:20

Dat past bij zijn karate kicks / goals... beetje een samurai.

@rink
Ja Ribery is ook zo lelijk als de nacht, echter komt dit door een ongeluk.
Tevez heeft volgens mij een brandwond o.i.d.

7 november 2013 om 18:23

Uhh dat lijkt me toch wel de omgekeerde wereld, of niet?
Ibrahimovic begint toch over zijn uiterlijk, waarom zou hij dan niks terug mogen zeggen? Bovendien speelt 'die middelmatige speler' nog altijd op een hoger niveau dan jij.

7 november 2013 om 18:33

Tevez, Ribery, Messi, Ronaldinho zijn allemaal spuuglelijk.. Maar zou graag met ze ruilen haha Oftewel maak je niet druk om voetballers eruit zien.

7 november 2013 om 18:38

haha die neus staat ibra echt niet in de weg hoor, hij heeft meer vrouwen dan ons allemaal bij elkaar

7 november 2013 om 22:17

Rink-15 wat dacht je van lescott? Verdediger van Manchester city. Ik kan er wel om lachen, dit is toch ook wat de meeste mensen wel waarderen als een voetballer iets geks doet. Mario balotelli haalt ook altijd van die rare streken uit en dat waardeer ik ook

7 november 2013 om 23:27

Ribery had een ongeluk..

7 november 2013 om 17:38

Als ik de foto's van die Kljestan bekijk concludeer ik dat Zlatan niet provoceerde, maar de waarheid sprak.

7 november 2013 om 18:26

Ach dit hoort erbij op het voetbalveld, snap niet waarom iemand dit in de media wil uitspreken, iedereen doet het en het hoort bij de competitieve aard van de sport. Zolang je na de wedstrijd elkaar maar de hand kan schudden en erom kan lachen.

8 november 2013 om 00:23

Fdgaf

''ik wil de eerste reactie plaatsen''

Juist hij moest hard lachen en over zich geen laten lopen.... Pure onzin, Ibrahimovic met zijn neus mag sowieso geen commentaar hebben op anderen.

provoceren hoort toch nog altijd een beetje bij het spel..zo erg vind ik t allemaal niet hoor..

Achja, zlatan heeft dit nodig om echt in de wedstrijd te komen. Niet gek door laten maken, wel mooi dat hij opmerking terug kaatst over zijn neus haha

7 november 2013 om 17:15

ja jij hebt een lelijke neus. Ja, maar ik ben wel de beste spits in de wereld en verdien 200x zoveel als jij. Zulke dingen doet zlatan niks.

7 november 2013 om 17:18

Dat zeg ik ook nergens hoor, vindt het gewoon van humor getuigen dat hij hem terug kaatst. Hij hoeft in een wedstrijd niks te accepteren of enorm veel respect te hebben voor zijn carriere dat mag erna weer.

7 november 2013 om 17:19

hou toch eens op over dat geld verdienen. Veel geld maakt je geen beter of gelukkiger mens. Vaker eerder een proleet.

7 november 2013 om 17:20

200x zo veel? Overdrijven is ook een kunst, het is maar 20x zoveel,
en daar zou ik persoonlijk nog heel gelukkig mee zijn

7 november 2013 om 17:33

En hij heeft ook nog een een lekkere vriendin.

7 november 2013 om 17:50

Dat is toch meestal zo als een man veel geld heeft? Golddiggers noemen ze dat.

7 november 2013 om 18:19

@ jur74.

Zn vriendin maakte eerder geld dan Zlatan dat deed. Volgens mij zat ze in de mode of zakenwereld. In ieder geval een aardig independent dametje.

7 november 2013 om 18:29

Als je het boek ik-Zlatan gelezen hebt weet je dat het wel slim is wat Deschacht doet! Daarin verteld Ibra namelijk dat hij beter presteert wanneer hij boos is en zover probeerde Deschacht het niet te laten komen

8 november 2013 om 00:03

Zlatan ontmoette zijn vriendin in de ajax tijd vokgens mij, zij was een succesvol zakenvrouw en 10 jaar ouder. Eigenlijk was het andersom zlatan ging achter het geld aan.

Dit soort mannen-onder-onsjes op het veld hoeven toch helemaal niet in de media belicht te worden..

In de wedstrijd wordt er continu geprovoceerd door spelers onder elkaar puur om elkaar uit het spel te halen. Hoeft niet persee een bericht over te komen vind ik. En die snor stond hem ook lelijk.

Zulke dingen gebeuren toch altijd op het veld. Triest om daar weer mee naar de media te stappen.

“hij maakte een opmerking over mijn snor en zei dat-ie me lelijk stond. Ik antwoordde door te zeggen dat hij eens naar zijn eigen lange neus moest kijken.”

"en toen moesten we van de juf naar de gang en hebben we strafregels moeten schrijven. Daarna moesten we elkaar een handje geven en beloven nooit meer zulke stoute dingen tegen elkaar te zeggen".

*zucht*...ze beginnen steeds meer op kinderen te lijken.

7 november 2013 om 17:22

Ben het met je eens dat het net kinderen zijn, maar ik vind met name het gedrag van Zlatan kinderachtig. Die Belgen hebben vast gewoon een vraag van een journalist beantwoord.

Maar Zlatan is 32 en heeft toch niet iets om zich onzeker over te voelen. En zich dan toch zo gedragen. Zelfs als 22 jarige zou zoiets al treurig zijn.

Jezus wat een stelletje huilbaby's die belgen zeg.. Dit artikel slaat echt alles wat wordt hier nou eigenlijk gezegd? Doe iets mama (de Fifa) die grote jongen scheld mij uit?

7 november 2013 om 17:52

Er staat toch duidelijk: "zegt Kljestan met een glimlach". Dus niks geen huilbaby's.

7 november 2013 om 20:56

Voor mij zijn het al huilbaby's omdat ze er uberhaupt over beginnen. Dus ja wel huilbaby's

7 november 2013 om 18:10

bij mijn wete is hij geeneens een belg..

7 november 2013 om 20:57

Jaa maar er zijn 3 spelers die over hem zeuren alle 3 voetballend bij de Belgische club Anderlecht wat wil je dan dat ik alle 3 hun nationaliteiten ga benoemen?

8 november 2013 om 12:19

Aan jouw reactie te zien is het duidelijk wie hier de huilbaby is....

hahaha. origineel, en gelijk heeft hij. Kljestjan moet niet zo drammen want dat gaat nergens over, dat verhaal van die milijovic vind ik van zlatan wel ergelijk als dat zo is.

Lekker toch een beetje provoceren, als het maar niet te gek wordt. Een opmerking over zijn snorretje moet kunnen. Zo is Zlatan nou eenmaal en dat maakt hem ook speciaal. Verder zou ik het als een compliment ervaren dat hij zo aan het provoceren was, want dat betekent ook dat hij niet lekker in de wedstrijd zat.

Dat hele land is in de ban van Zlatan zo te zien.

Bij de toss liet Deschacht het initiatief al aan Ibrahimovic. “als ik van kant was veranderd, was hij mischien kwaad geworden en scoorde hij misschien weer vier keer.”

Haha prachtig dit. Je ziet gewoon dat Zlatan zijn tegenstanders al angst inboezemt nog voordat de wedstrijd begonnen is.

Als je daar al niet tegen kan...hij zou beter eens in de spiegel kijken want z'n snor is idd afschuwelijk en doet wel heel erg aan iemand denken met wie je liever niet vergeleken wordt.

7 november 2013 om 18:13

Volgens mij kan hij er wel tegen. Betekent nog niet dat hij moet zwijgen.

Ja ik wil net zeggen, dan vertel je toch dat Zlatan naar zijn eigen grote neus moet kijken.

Je mag heb of je mag hem niet, ik mag hem wel.
Moet gelijk denken aan Joey Barton, toen hij zo'n "lange neus" gebaar maakte tegenover Ibrahimovic.

Ach ja ieder heeft zo zijn eigen smaak hé. Zie het meer als een lolletje op het veld. Perhaps is Zlatan zelf ook wel trots op zijn neus. Heeft niet voor niets een neus(je) voor de goal.

Haha wat een geweldenaar, je hebt een lelijke snor ja en jij hebt een lange neus....
Als er iemand lelijk is (en vermoedelijk die ene die niet uit de kast wilt komen) is het Zlatan wel maar iedereen schijt in zijn broek voor hem.....niet heel gek hoor mist chroompie.

Deschacht laat maar weer eens zien tot welk niveau we in Belgie en Nederland zijn afgezakt, ik liet het iniatief aan hem want anders werd hij boos en scoorde hij nog eens 4x..

Ze deden het in hun broek al voor dat de wedstrijd begonnen was, Anderlecht heeft leuke voetballertjes in de ploeg zitten en ze hadden gewoon zoals Ajax vorig jaar heeft gedaan gewoon gedurft moeten gaan voetballen tegen dat soort ploegen, dat levert zoveel meer op dan dat achteruit lopen wat ze vooral hebben gedaan in Brussel.

Hahaha...wat een koning...alsof je daar van slag van raakt...je hebt een lelijke snor. Ook mooi wat Sacha Kljestan zegt over de neus van Zlatan zegt...pot, ketel, zwart.

Zlatan is zo baas dat zelf zijn beledigingen in het nieuws komen en mensen er nutteloos over discussieren. Baas!!!

Ik kan als Anderlecht-supporter Ibrahimovic geen ongelijk geven over die snor :D

Als dit waar is wat de Deschacht zegt moet je die direct lozen

7 november 2013 om 18:15

Deschacht is en zal altijd het buitenbeentje blijven..

8 november 2013 om 07:22

Deschacht vroeg en kreeg na de match het truitje van Zlatan

Movember (een portmanteau van het Engelse woord 'moustache' (snor) en "november" is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mannen gedurende de maand november hun snor laten staan. De Movember Stichting organiseert het Movember liefdadigheidsevenement op de website van de stichting.

Zou dat niet de reden zijn?

7 november 2013 om 18:07

Kljestan heeft al jaren zo een lelijke snor.

Aan een grote neus kan je niks doen. Aan een snor wel. Dus vindt het best zielig om zlatan met zijn neus te confronteren.

7 november 2013 om 18:16

Jij bent er zo te zien meer van aangedaan dan Zlatan zelf..

Oooow wat erg..... Op straat word je uitgelachen als je zo iets zegt dat word niet eens gezien als belediging maar gewoon als mening. Er word dagelijks wel 10 X ergere dingen gezegt

Als je zo goed bent als Zlatan, vraag ik me af waarom je dat denkt nodig te hebben

Vele reacties zeggen hier wel veel over hoe mensen denken: omdat Zlatan beter kan ballen of omdat hij meer geld heeft moet de ander z'n mond houden. Trouwens hij heeft ook wel een grote neus, en klesjtan z'n snor is ook lelijk, maar goed, alles beter dan Paul pogba of Vidal.

7 november 2013 om 18:26

Wat is mis met die twee dan, hun zien er toch niet slecht uit? (no homo)

Meent Olivier Deschacht dit echt?

Wat een mietje. Je moet respect hebben voor een tegenstander maar je kan ook te ver gaan. Ga z'n schoenen ook nog even poetsen na de wedstrijd. Ook al speel je tegen de misschien wel beste spits van de wereld, ga uit van je eigen krachten.

7 november 2013 om 18:36

Ja inderdaad. Maar op Youtube zie je ook vaker filmpjes van Ibra op training. Hij trapt zijn collega's gewoon tegen het hoofd als hij daar zin in heeft.
Ik denk dat als je er tegen in gaat het inderdaad erger word, tenzij je hem fysiek baas kunt. Wellicht een paar keer laten merken wie de baas is op het veld. Ibra heeft nooit veel tegenstand gehad van voetballers, hij is veel assertiever dan de meeste..

Haha wel mooi als ibra wat zegt is het geweldig maar doet suarez het of een andere speler dan is het niet zo geweldig.

Het is ook movember. Dus er lopen meer mensen met een snor terwijl die niet staat.

Als je het al provocerend vindt dat iemand iets zegt over die lelijke snor dan moet je maar eens vragen wat één of andere Belg destijds tegen Kluivert zei.

Opmerking maken doen vele voetballers, maar iets zeggen over een lelijke snor noem ik nou niet bepaald provocerend. Zelfs Derksen durft iedere week voor de camera te verschijnen en hij heeft wel genoeg opmerkingen gelezen en gehoord over zijn snor.

Zelf met die grote neus is ibrahimovic knapper dan die kliejstan met of zonder snor!

Man man wat een watjes die Belgische spelers.. Als je al bang bent bij de toss. Ontzag hebben voor je tegenstander kan ik nog begrijpen maar dit gaat wel heel ver. Ik durfde niet te ruilen van kant dadelijk wordt die boos. Is dit nou de aanvoerder van Anderlecht die een strijdbare houding moet geven voor de rest van me team.. Wat een lachertje zeg! Buiten dat, provoceren hoort erbij in het veld. Volgens mij heeft elk 'koppeltje' in de wedstrijd wel meerdere woordenwisselingen die niet zo aardig zijn.

ach, wat maakt het hen allemaal uit. als je de vrouw van klestjan eens googlet (model van sports illustrated) of je bekijkt de veroveringen van zlatan ... allebei niet verkeerd hoor.

Weinig mis met Kljestans snor. Vind het zelfs een meesterlijk snorretje.

Haha, het klinkt toch zo verschrikkelijk kinderachtig.
'ik vind jouw snor lelijk'
'meester, Zlatan zegt dat hij mijn snor niet mooi vindt'

8 november 2013 om 00:29

Westend

Probeer je nou grappig te zijn? Zo grappig vind ik het niet.

Hij zei jij hebt een grote neus en niet dat meester gedoe van je.

8 november 2013 om 16:16

Als je nou gewoon was gaan slapen, was je misschien wat minder prikkelbaar....

8 november 2013 om 16:37

Als jij de tekst had gelezen hoefde ik helemaal niet prikkelbaar te zijn.

Och lekker boeiend dit, gebeurt zo vaak in het voetbal. Beetje elkaar opstoken hoort er gewoon bij. Of zijn we vergeten wat er in de wk finale gebeurde 7 jaar geleden? Dat ging nog wel ietsjes verder.

Haha! Zlatan is geweldig. Je hebt een lelijke snor, haha wat een giller.

Zlatan geeft echt helemaal niks om de spelers van Anderlecht, hij heeft daar echt letterlijk schijt aan.

Als je 'zwarte Piet' tegen een ?..eh....zwarte Piet zegt, ben je volgens de NOS een racist, maak je een flauwe opmerking over iemands uiterlijk (snor) is het ineens hilaries...beetje strijdig.

Een snor is ook lelijk, echte mannen hebben baarden.

zo apart dat mannen kunnen reageren op uiterlijk van anderen mannen, lijkt net of ik hier op een andere site zit ofzo

Dit hoort echt bij voetbal op alle niveaus. Mits binnen de perken hoort het er gewoon bij dat je je directe tegenstander verbaal uitdaagt.

gast waar maak je je druk om? vooral die deschacht is een lachertje..

Ben niet zo een fan van Ibra z'n persoonlijkheid maar hierin moet ik hem wel gelijk geven.. Zo een snor is niet echt meer van deze tijd.

Verder natuurlijk onzin 'nieuws' en heb het idee dat onze Amerikaanse vriend niet echt serieus gekwetst was.

Persoonlijk heb ik wel eens ergere dingen gezegd tegen mijn tegenstanders..

Wie provoceert er niet? Schelden, beetje kleineren, op de hakken lopen, tikjes uitdelen, knijpen. Het gebeurt allemaal. Beetje raar dat dit dan zo breed wordt uitgedragen. Ik vind het wel mooi! Alles doen om te winnen. Zolang t maar op een "normale" manier gebeurt.

Zlatan zijn neus straalt uit hetgeen waarom iedereen zo bang is voor hem: macht.

Hoort er toch bij man, lekker imponeren, irriteren, en die wedstrijd pakken, das de top. Moesten in NL ook is wat vervelender worden dan dat aardige buurjongen gedrag. Waar zijn de echte mannen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. TauAanvaller124
L. NmechaAanvaller105
A. LokongaMiddenvelder91
Y. VerschaerenMiddenvelder92
L. DimataAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

2230 fans
Aanvaller, 39 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AC Milan 6 10 2 0
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Jörgensen baalt van rood en wijst naar Zlatan: ‘Ik weet niet wat dat dan was?’

Feyenoord maakt nog altijd een goede kans op overwintering in de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde donderdagavond in de vierde groepswedstrijd met tien man doelpuntloos gelijk op...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren