'Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat hij zoveel zou scoren'

Donderdag, 7 november 2013 om
/

Het kwam nauwelijks meer als een verrassing dat Aaron Ramsey woensdagavond het verschil maakte tussen Borussia Dortmund en Arsenal. Niet duurste speler ter wereld Gareth Bale, maar zijn landgenoot is de laatste maanden namelijk de Welshman die het meeste opzien baart. Manager Arsène Wenger kwam na afloop van de knappe 0-1 overwinning op de Champions League-finalist van vorig jaar superlatieven tekort.

Ramsey kopte na rust alweer zijn elfde treffer van het seizoen tegen de touwen. Ook afgelopen weekend in de topper tegen Liverpool was hij trefzeker. "Ik ben zielsblij met die goal. Vooral omdat hij zo belangrijk is. We hebben ons als ploeg fantastisch gepresenteerd. We hadden een plan en hielden ons daaraan", zei de hoofdrolspeler na afloop. "Wij staan er nu goed voor en hebben nog twee duels om het af te maken."

Arsenal staat na vier duels op negen punten, maar zekerheid biedt dat allerminst. Borussia en Napoli staan namelijk op zes uit vier en kunnen dus nog langszij komen. Voor Wenger geen reden tot paniek: de Franse oefenmeester was met name in zijn nopjes met het beslissende optreden van Ramsey. "Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat hij zoveel zou gaan scoren. Wedstrijd na wedstrijd, hij blijft maar scoren. Het vermogen om van doel tot doel te pendelen, maken hem voor iedere tegenstander gevaarlijk."


Poll

Aaron Ramsey is op dit moment de beste speler in Engeland


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door myracle)

Ramsey wordt langzaam een ware fenomeen. Zijn loopvermogen kun je het beste vergelijken met een kruising van een paard met Kuijt.

En nog jong.

Waarom zetten ze die jongen niet gewoon in de spits?

7 november 2013 om 10:35

Omdat hij dus juist sterk is als box-to-box speler en als spits totaal niet geschikt is in het systeem van Arsenal.

7 november 2013 om 10:35

Omdat hij veel scoort op het middenveld en hij geen spits is ?

7 november 2013 om 10:37

Simpel: omdat hij geen spits is.

7 november 2013 om 10:43

Zo simpel is het niet bij Wenger, Persie en Henry waren ook geen spitsen

7 november 2013 om 11:27

MFR-1908, Henry werd bij Juventus soms als middenvelder geposteerd

7 november 2013 om 12:28

Doe niet zo butthurt mafkees, het was gewoon mijn manier om Ramsey te prijzen.
En wie heeft het over Bruma of Psv? Bespeur ik hier diepgaande frustraties?

7 november 2013 om 13:07

@MFR-1908

Mensen denken zodra iemand die niet in de spits positie speelt en hij scoort een hoop dat hij dan maar even in de spits moet staan...

Sommige mensen zijn zo kortzichtig...

En waarom zijn het nou zovaak die psvers die beginnen over 'diep gaande frustraties'? Misschien beginnen ze der over om hun eigen frustraties te verbergen?

7 november 2013 om 13:19

Hahaha, nee laten we dat maar niet doen, het valt mij al alles mee dat hij het niet slecht doet als rechtsbuiten!

Tevens zeggen ze toch ook vaak "feyenoord fan ben je niet voor je plezier"

En over Ramsey heb je 100% gelijk, Ramsey is gewoon geen spits!
En waarom zou je er sws al over moeten nadenken Giroud doet het ook fantastich afgelopen weken!

Zo zie je maar dat een speler als hij hard werkt een uitblinker kan worden net als Ramsey het zit elke wedstrijd met hem mee zo een goeie speler we gaan nog veel genieten van hem

Had niet verwacht dat hij zo terug zou komen na die blessure. Dacht ook dat hij tekort zou komen maar dit seizoen laat hij zien dat hij terug is en waarom hij altijd als groot talent werd gezien. Keep on going

Een jaar geleden had ik niet eens gedacht dat hij kon voetballen.

Nee zonder gekheid, toen hij doorbrak was men lyrisch. Je zag aan alles dat hij een grote kon worden en hij speelde al enorm solide voor Arsenal. Tot die horrortackle. Daarna had ik nooit gedacht dat het nog goed zou komen. Hij was zeker een van de minst geliefde spelers. Altijd traag, slap, ongeconcentreerd en vooral laf. Maar nu... pfff. Beste speler in de PL, zonder twijfel.

7 november 2013 om 10:36

Ik ben zelf arsenal fan maar wat heb ik deze jongen toch onderschat ..

7 november 2013 om 10:46

Wij behoorden tot de kleine groep Gooners die altijd vertrouwen hielden, tenminste ik heb er nooit over nagedacht om hem weg te flikkeren. Het was ook altijd goed duidelijk dat het om een mentale kwestie ging, speelde doorgaans altjd met angst en had het koppie omlaag. Jongen was altijd alleen met zichzelf bezig na die horrotackle. Het talent stond buiten kijf.

Gister vond ik hem overgens niet bijster sterk, maakte wat ongelukkige keuzes en was niet zo degelijk als we dit jaar gewend waren, maar ja, aan het einde van de rit staat hij er toch weer. De man is gewoon een matchwinnter geworden, bizar gewoon.

7 november 2013 om 10:57

Nou ik verloor het vertrouwen wel hoor op een gegeven moment. Maar vorig seizoen was hij al sterk in de laatste 3-4 maanden en werd hij steeds beter. Wat hij dit seizoen laat zien is ongekend. Hij kan misschien wel de beste box2box worden sinds Redondo.

7 november 2013 om 11:10

Verloor je het in dezelfde mate als bij Walcott? Gezien zijn leeftijd op het moment van de blessure heb ik er zelden aan getwijfeld dat hij weer de oude zou gaan worden.

Wat me wel verbaasd heeft is zijn progressie, dit is niet de oude Ramsey, dit is een doorontwikkelde Ramsey van weleer.

Zijn timing was altijd perfect, maar nu hij mentaal weer in orde is, is hij in staat wedstrijden keer op keer te beslissen. Op deze manier kan hij inderdaad tot de beste gaan behoren, en er zit nog erg veel rek in ook nog.

Wel grappig dat Ramsey nergens echt in uitblinkt, maar echt alles bovengemiddeld kan.

7 november 2013 om 11:20

Nou Walcott is redelijk talentloos (al missen we hem nu gewoon ), maar Ramsey was gewoon zo'n slappe nicht en ik had nooit verwacht dat hij die mentale kwestie nog kon oplossen.sterker nog ik dacht weleens dat uitlenen misschien de enige oplossing zou kunnen zijn.

Ja Ramsey is enorm allround.

7 november 2013 om 11:35

Daarom.het was dan ook een jongentje, zelfs nu is het nog geen echte vent. Ben daarom wel benieuwd waar ie staat met een jaar of 26.

Ramsey kreeg destijds ook te veel druk opgelegd, dat was ook een grote fout, al kon Wenger op dat moment weinig anders.

7 november 2013 om 13:09

Het lijkt wel op een soort Muller idd. Nergens in uitblinken, maar in alles bovengemiddeld zijn haha.

7 november 2013 om 23:48

PG Ik weet nog wel van een jaar geleden dat je bijna moest huilen als Ramsey in de basis stond.

7 november 2013 om 10:47

Arsene Wenger heeft het al eens eerder gezegd:"wanneer Aaron begint met scoren, zal hij niet meer stoppen. Hij komt zo vaak in scoringspositie, als hij aan zijn afwerken kan werken zal hij een veelscorende middenvelder worden."

Zal meneer Wenger wel vergeten zijn

Kan niet wachten tot zondag, hoop dat die er weer een paar in schiet!

7 november 2013 om 10:55

Moet ik je helemaal gelijk in geven. Ramsey is zo geweldig op dit moment! Echt de beste speler in de PL is hij op dot moment niet. Dat is Aguero.

7 november 2013 om 11:03

Aguero is een betere voetballer, maar op dit moment is Ramsey toch zonder meer de speler van het seizoen. Ramsey's aanvallende bijdrage is bijna net zo goed als die van Aguero, en dan heeft hij ook nog een gigantische defensieve bijdrage.

7 november 2013 om 11:10

Ik hoop dat ie het zondag weer kan laten zien. 3 punten tegen United zou echt een boost zijn. Gun Arsenal wel het kampioenschap. En Liverpool top 4 boven United maakt het compleet!

7 november 2013 om 11:18

Utd op Old Trafford is wel de laatste tegenstander waarvan ik verwacht dat we kunnen winnen. Dichtte ons gisteren meer kans toe. Ik zou tekenen voor een gelijkspel maar vrees het ergste...

7 november 2013 om 11:33

Ik zie ons bij United ook niet winnen. Op de één of andere manier vergeten we daar totaal wat voetbal is.

7 november 2013 om 12:07

Persoonlijk denk ik dat Manu uit de top 4 gaat liggen. Arsenal, City, Chelsea en Tottenham hebben allemaal een sterkere selectie. Liverpool weet ik nog niet zo goed. SAF heeft Moyes gewoon achtergelaten met een uigeblust team. Zag je vorig jaar al dat ze veel wedstrijden in de laatste minuten wonnen. Nu zijn al die speler weer een jaar ouder en gaat het niet meer gebeuren. Giggs, Ferdinand, Vidic, Evra enzo zijn toch bijna klaar voor hun pensioen. Rooney hebben ze weten te behouden en die doet het ook goed maar hoelang tot hij weer weg wilt. Ze zijn veel te afhankelijk van Robin en als die dan een vormdip heeft zie je dat Manu veel minder gevaarlijk is. Carrick is een goede middenvelder maar niet een speler die de hele ploeg kan dragen (ik onderschat zeker de rol van Carrick niet). Persoonlijk vind ik dat SAF te weinig naar de toekomst heeft gekeken en de kern niet genoeg heeft verjongd waardoor Moyes nu gewoon in de problemen zit. Het fijt dat een jongen van 18 jaar (januzaj) de ploeg moet dragen is toch wel een teken dat er iets niet goed zit.

7 november 2013 om 17:01

@ Persiongooner

Pffft wat ben jij een schijterd zeg: Man Utd is al weken hopeloos uit vorm, ze kunnen niet eens winnen van Sociedad en dan verwacht jij dat ze gaan winnen van een Arsenal dat in bloedvorm is. Je mag wel iets meer vertrouwen hebben in je cluppie.

ON: Ramsey is dit seizoen gewoon de revelatie van de Bpl. Hij lost eindelijk zijn belofte van voor zijn blessure in!

7 november 2013 om 10:57

Ramsey (en Wilshere) kan best de nieuwe Vieira worden.

7 november 2013 om 11:04

Maar dan aanvallend beter inderdaad. Ik zie ook een leider in hem trouwens.

Volgens mij staat Napoli ook op 9 uit 4 als ik het goed heb.

On: Ramsey presteert goed en is een genot om naar te kijken. Hem de beste speler van engeland noemen is discutabel maar het gaat vooralsnog uitstekend!

7 november 2013 om 11:48

Hij heeft de laatste 4 POTM-verkiezingen achter elkaar gewonnen bij Arsenal.com.

Napoli staat niet op zes uit vier, ze hebben negen uit vier. Echter vraag ik me af waarom VZ erin zet dat er geen reden is voor paniek.. We staan namelijk bovenaan dus die is er ook helemaal niet.

Over Ramsey, het was in de jeugd een groter talent dan Wilshere. Na die charge van Shawcross heeft hij lang moeten revalideren, is een paar keer uitgeleend geweest tot hij weer bij Arsenal in het elftal terugkeerde. Ik overdrijf niet als ik zeg dat elke fan hem weg wilde hebben, al was dat meestal wel een verhuur. Als hij ingebracht werd was iedereen boos op Wenger omdat Ramsey niet meer kon voetballen, zo leek het.

Maar het vertrouwen van Wenger heeft zich uitbetaald op een manier die niemand had verwacht.. Ik weet dat vele buitenstaanders Özil als topper in dit team bestempelen, maar Ramsey is momenteel degene die als eerste op de teamsheet staat.

7 november 2013 om 10:49

Ik zei vorig jaar tegen een vriend van mij. Zou wat zijn als ramsey topscoorder werd.

7 november 2013 om 10:55

Vieira - Ramsey / Wilshere
Bergkamp - Özil
Pires - Cazorla

Nog nodig: opvolger van Henry, Ljungberg en Gilberto.

7 november 2013 om 11:47

Dezelfde positie, maar wel heel verschillende spelers. Cazorla is wel gewoon goed genoeg als opvolger, ook al is hij anders.

7 november 2013 om 13:54

Henry - Walcott.

Trololo

7 november 2013 om 13:10

Het is nooit een groter talent dan Wilshere geweest. Wilshere werd altijd gezien als het grootste talent in jaren bij Arsenal. Ik ben er ook van overtuigd dat Wilshere beter is. Maakt minder vaak de foute keuze, al is hij nu natuurlijk nog niet zo bepalend en Ramsey is op dit moment ontzettend goed.

Ik denk dat niemand dit had verwacht. Buiten het scoren speelt die ook gewoon goed!

Wat een fenomeen. En zal alleen maar beter worden! Bale who?

Tja een jaar geleden was Özil er nog niet

Ramsey begint dit seizoen echt zijn kwaliteiten te tonen. HIj laat keer op keer zien waarom hij voor zijn blessure door Wenger werd bestempelt als het grootste talent van Arsenal samen met Wilshere dan. Als Ramsey dit een heel seizoen vol kan houden en spelers als Özil, Giroud, Arteta, Wilshere en Cazorla ook nog eens fit blijven zie ik Arsenal nog weleens de BPL winnen. Wat een ontzettend goed team hebben zij zeg.

Al die mensen die vertrouwen verloren in Ramsey... heb werkelijk nog nooit de hoop opgegeven met hem. Hij speelde inderdaad belabberde wedstrijden, maar ook in die wedstrijden liet hij wel goede dingen zien en daarom dacht ik altijd dat hij zou terugkomen. Het is een echte fenomeen, denk dat die horror tackle hem ook veel beter heeft gemaakt. Hij is er harder van geworden!

Geweldig bezig is die jongen. Een grote terugslag gehad door die beenbreuk, want daarvoor werd hij samen met Wilshere op 17/18 jarige leeftijd bestempeld als één van de grootste talenten van de wereld. Leek wel alsof dit allemaal was verdwenen na die beenbreuk, maar hij heeft zich ontzettend sterk terug geknokt en kijk waar hij nu staat. Eén van de beste spelers in de Pl op het moment en hij neemt zijn ploeg op sleeptouw. Prachtig.

Ik weet nog goed hoe veel mensen kritiek op hem hadden, dat hij het niet verdient om voor een club als Arsenal te spelen. Maar zie nu eens een keer, dit seizoen gewoon superieur bezig en scoort doelpunten wekelijks.

KOOP HEM REAL MADRID!! 110 MILJOEN!!

Ramsey was potentieel al een wereltopper maar had pech dat hij die ernstige blessure opliep. Maar het komt er nu helemaal uit als hij zo blijft doorgaan zal hij een van de beste op zijn positie worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3018
3.Chelsea2819
5.Arsenal2411
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

376 fans
Coach, 69 jaar
SeizoenClub
1996-2018 Arsenal
1995-1996 Nagoya Grampus
1987-1995 AS Monaco
1984-1987 AS Nancy
Laatste voetbalnieuws

‘Gefrustreerde’ Wenger: ‘Ik heb niet het gevoel dat ik met pensioen ben’

Arsène Wenger zit een aantal maanden na zijn vertrek bij Arsenal nog altijd zonder werk. Dat zorgt voor frustraties bij de 69-jarige oefenmeester, die afgelopen tijd in verband werd gebracht met...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
In de zoektocht naar een nieuwe spits is Vitesse uitgekomen bij Cyle Larin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren