Ajax-uitblinker: 'Mijn vader had het laatst over het WK in Brazilië'

Donderdag, 7 november 2013 om
/

Niet doelpuntenmaker Lasse Schöne maar verdediger Joël Veltman was na afloop van het duel tussen Ajax en Celtic hoofdonderwerp van gesprek. De jongeling speelde nagenoeg foutloos en onderscheidde zich meerdere malen door zijn zelfverzekerde, doortastende optreden. Ook Frank de Boer was bijzonder goed te spreken over de prestatie van stopper. "Hij was geen Veltman, maar veldheer."

De speler zelf bemerkte tijdens de wedstrijd al dat hij in uitstekende vorm verkeerde. "Iemand zei ook: jij was de baas op het veld, man. Dat vond ik ook wel leuk gevonden. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik zo blijf spelen", verklaarde hij na afloop in gesprek met het ANP. Meest opmerkelijke moment was de sliding in eigen zestien, die gepaard ging met het nodige risico, maar uiteindelijk goed uitpakte. Veltman gleed de bal voor de voeten van een tegenstander weg. "Zulke dingen leer je van Jaap Stam", zei hij.

Nu is het zaak voor de speler om de ingeslagen weg voort te zetten. Met in het achterhoofd dat bondscoach Louis van Gaal nog altijd geen definitief besluit heeft genomen over zijn centrale duo voor het WK in Brazilië, zijn de mogelijkheden de komende maanden eindeloos. "Mijn vader had het laatst over het WK in Brazilië. Voor de grap hoor, want het gaat er nu vooral om dat ik het wekelijks bij Ajax laat zien", aldus Veltman.


Poll

Joël Veltman verdient een kans in Oranje


Gerelateerd

121 reacties (laatste reactie door royeboy)

Joel is die nieuwe Jaap stam hahaha

7 november 2013 om 10:21

Zo, nu heb jij lekker de eerste post, laat me raden, je bent 11 jaar oud, en doet de meest random posts zo snel mogelijk, zodat je bovenaan staat :s

OT: Ondanks dat Veltman echt een heel goede wedstrijd heeft laten zien en zeker (een van) de beste speler(s) van Ajax was heeft hij dat nog niet vaak genoeg laten zien. Als hij dit niveau langer kan volhouden kun je hem wel eens laten proeven bij Oranje. Maar daar is het nu nog gewoon te vroeg voor.

7 november 2013 om 10:33

Waar maak je jezelf zo druk om man. Heb je er zoveel last van. Je moet gewoon de goeie post eruit halen en deze negeren.

Ben het met je eens. Er zijn nu betere verdedigers die al langer het juiste niveau laten zien. Denk dat Vlaar, Bmi, Douglas en van Dijk sowieso kwa niveau nog boven hem staan. Maar ik hoop wel dat veltman en denswil de vaste verdedigers worden. Toch wel toppers voor de toekomst.

7 november 2013 om 10:34

Hey bram GAY waarom haat je op deze man omdat hij eerste is, post gewoon je mededeling en finito

7 november 2013 om 10:39

Zo heb jij de tweede post, ben jij ook net zo blij als ik ben met mijn 3de post?! Ik hoop het zo!

On: Veel mensen waren geen fan van Veltman, hadden hun twijfels of waren iets minder aardig in hun beschrijvingen. Maar zonder te overdrijven, is dit het beste optreden van een Nederlandse verdediger in de laatste paar jaren, ongetwijfeld. Ik heb genoten van al zijn beslissingen, speelde als een volwassen vent. Natuurlijk is dit 1 wedstrijd en zal er vast dipjes komen en wat niet, maar op 20 jarige leeftijd de show stelen in de verdediging is behoorlijk puik.

Ik had niet eens winst verwacht, gelukkig viel de opstelling redelijk mee, want ik was skeptisch n.a.v. de post op VZ de dag ervoor. Er waren wat zwakke schakels, zoals Boilesen en Serero, al kon Serero nog wel fouten herstellen door zijn inzet, maar soms leed hij echt dom balverlies.

7 november 2013 om 10:39

Weet je wat ik niet van jou reactie snap dat jij jaloers bent op mij dat ik boven aan sta maja frank zet joel ma aan de steroide want in europa lache ze om zo verdediger kijk wat der bij juve loopt bij man u en dan komen wij met joel veltman

7 november 2013 om 10:49

Fijn gebruik van interpunctie. Leest lekker weg zo...

7 november 2013 om 10:55

Dan komen wij maar aan met Veltman, als hij zo presteert als tegen Celtic, geef ik erg weinig om wat er bij Juve of bij Man U loopt.

7 november 2013 om 10:57

Ik kan Frank de Boer opnoemen, maar ik denk dat je hem nooit hebt zien spelen, en blijkbaar is je kennis over voetballers ook niet bijster groot, dus ik zal iets dichter bij je leeftijd zoeken, Cannavaro? Ooit van gehoord? Wereldvoetballer van het jaar? Ook 2 turven groot! Gaat niet om dat je achterlijk lang en breed bent als verdediger, maar hoe je die positie invult ongeacht je lengte!

7 november 2013 om 11:08

Jonge het is een jochie van niks man chiellini bonucci barzagli bij milaan mexes zapata. Bayer van buyten dante ik kan der meer opnoemen dat zijn killers maar niet een joel veltman dus kom niet aan met cannavaro die voetbalt niet meer als je de champions league wilt winnen moet je killers hebben

7 november 2013 om 11:23

Claudio jou naam verklapt dat jij italiaanse roots hebt....
Waarom noem je in vredesnaam die italianen op?
Zo goed zijn die niet, kunnen mexes zapata etc nog zo goed zijn bij milan, maar voor alsnog staan ze 8e.

7 november 2013 om 11:25

Haha of hij gestopt is of niet, het blijft 1 van de beste Italiaanse verdedigers ooit en niet voor niks recordinternational, daarbij won deze man het WK als aanvoerder. Frank de Boer was ook niet de grootste, maar won toch de champions league en 1 van de beste verdedigers van ajax en misschien wel europa. Niet de minste prijzen lijkt mij als ukkies! En wie noem jij op dan, Mexes? Van Buyten? Hahahaha laat me niet lachen man, je noemt prutsers op ook hoor, enige van juve die goed is is Chiellini, de rest daarzo is ook niet bepaald wereldtop. FdB en Cannavaro waren op hun 21e nou ook nog niet bepaald wereldverdedigers. Jij hebt vergelijkingen met prutsers en je argumenten zijn ook van een niveau van een aap!

7 november 2013 om 11:39

Hahahah dit zijn brekers killers daar gaat het om en dat is hij totaal niet heel europa lacht ajax uit hoe de verdedigers zijn van ajax Met brekers en killers win je de champions league en niet met mannetjes van 170cm en 70 kilo Denk na ronaldo messi lewandoski zlatan hahah die eet dit ventje helemaal op

7 november 2013 om 11:42

en jij ? een oude verbitterde zuurpruim die geen kritiek kan handelen

7 november 2013 om 11:51

Hoezo is de champions league gewonnen dan door mannetjes van 1.77 en 70 kg? En niemand zegt hier dat Ajax de CL gaat winnen. Je maakt je eigen discussie hier, terwijl het over gaat dat Veltman een verdedigend talent is en waarom jij vindt van niet en heel veel mensen van wel. Die verdedigers die jij op noemt op Bayern na die winnen toch ook geen CL of wel dan? Jij zegt dat kleine verdedigers geen (grote) prijzen kunnen winnen terwijl ik je voorbeelden geef van kleine CV's die dat dus wel deden. Dus of betere argumenten of stoppen met onzin uitkramen!

7 november 2013 om 11:56

Waarom maken mensen zich zo druk om wie er 1e post is.zal mij een rotzorg zijn. Ga je druk maken om belangrijkere dingen zeg.

7 november 2013 om 12:13

Het gaat der om dat der wordt gezegt dat ajax wilt mee doe. In de champions league en die ook wilt winnen en dat doe je niet met veldman als cv en ik bedoel te zegge dat der echte mannen bikkels killers moet hebben staan en niet een veltman of zie jij dat anders

7 november 2013 om 12:20

Ik wil graag een voorstel doen. Zullen we Claudio niet meer zo serieus nemen met zijn allen? Lijkt me beter. Het zorgt voor onderlinge frustraties onder voetballiefhebbers, en om eerlijk te zijn kwam ik al niet meer door zijn tweede post heen door zijn fantastische taalgebruik en taalbeheersing.

OT: Veltman heeft nu een wedstrijd exceptioneel gespeeld, maar vind het veel te vroeg om hem nu opportunistisch op te gaan hemelen. Eerst maar een paar wedstrijden goed spelen. Ben wel benieuwd hoe hij het tegen Higdon doet, eigenlijk.

7 november 2013 om 12:23

Sneu voor je dat die andere Droeftoeter eerder was.

7 november 2013 om 12:35

Niemand heeft gezegd dat Ajax nu de CL gaat winnen, dat maak je er zelf nu van! En waarom zou het juist niet met Veltman kunnen terwijl het eerder is gelukt met kleine CV's? Ik zeg net goede argumenten.

7 november 2013 om 12:45

Klopt bass-9, daar ben ik het met je eens, en hij moet het ook nu lang achter elkaar laten zien, maar neemt niet weg dat dat ventje wel een goed verdedigend en met de nadruk op verdedigend talent is, die mits hij zich goed ontwikkelt toch zeker wel een grote zou kunnen worden ondanks dat hij zelfs niet de grootste is. Want we hebben allemaal goede meevoetballers en opbouwers, maar zoals hij gister de inzicht had en de durf om in te stappen heb ik nog maar weinig gezien van onze verdedigende talenten in Nederland.

7 november 2013 om 12:55

Omdat iemand eerder was met Zijn bericht gelijk op je pik getrapt. Ik vraag me af hou oud jij bent met zo'n velle reactie. Vind veltman een goeie verdediger maar Brazilië komt te vroeg

7 november 2013 om 13:34

@ swaf:

Doe is ff normaal man, mafkees. Belangrijk verschil: Cannavaro en Frank de Boer speelden al op hun 18e/19e in het basis elftal, Veltman staat er nu in bij gebrek aan beter (ik herinner je eraan dat hij gewoon wissel is). Maar wel 21 jaar. Nou zeg ik niet dat dat oud is, maar ten eerste heeft hij de body van een jochie van 16 en ten tweede zou hij als hij zo een fantastisch talent was zoals iedereen hier nu doet voorkomen, hij al 2 jaar geleden zijn wedstrijden had moeten spelen in het eerste. Hadden ze VD Hoorn ook niet hoeven kopen.

7 november 2013 om 13:58

Laat ik voorop stellen dat Veltman een prima centrale verdediger vind.
Maar het is maar celtic he..........1vd zwakke broeders uit de Cl.
Neem die tackle....zag er prima uit idd. Maar de speler van celtic deed dat ook niet slim(kwaliteitgebrek). Zelde situatie en dan met balottelli of andere topspits,dan is het geheid een pingel.
Waarom? Een balotelli is slimmere speler,dus die tikt het balletje net voorbij veltmanen laat zich raken door veltman..........conclusie..rood en penalty,daaag punten.
Daarom iets teveeel hosanna naar mijn mening.
Dat vond/vind ik destjds ook van bakalli,na 2goede wedstrijden.
Doe ff allemaal nomaal en blijf realistisch ;-)

7 november 2013 om 13:58

Het is moeilijk inhoudelijk lezen... Zeg ik dat Veltman net zo goed op het moment is als Cannavaro en de Boer? Heb het over kleine CV's, niet over de kwaliteiten tussen die spelers. Daarbij is Veltman een laatbloeier, die gozer voetbalt al 3 a 4 jaar heel goed, al is het bij jong ajax. Hij had de pech dat Vertonghen en Alderweireld er liepen! Maar goed over je zogenaamde feiten, Cannavaro speelde toen bij Napoli die al paar jaar niet meer zo goed waren sinds Diegootje weg ging. De Boer was ook in 1988 niet gelijk een basisspeler, en verloor ook dik z'n eerste wedstrijd dus maakte niet bepaald toen het grote verschil! Ik zeg dus helemaal niet dat Veltman met z'n 21 jaar nu de nieuwe Thiago Silva is, maar voor nederlandse begrippen, want laten we eerlijk zijn, als de Vrij zo wordt opgehemeld, is Veltman duidelijk een groot talent als CV, of dat talent goed wordt gebruikt is aan hem zelf! Dus goed lezen, ik maak geef voorbeelden dat kleine CV's ook goed kunnen zijn en niet persé grote alleen, en nogmaals, ik zeg niet dat Veltman al op topniveau zit.

7 november 2013 om 17:04

Ik zou me bijna schamen dat je die regiocode gebruikt

7 november 2013 om 10:49

Ja natuurlijk is hij de nieuwe jaap stam hij speelt ook al jaren bij manu en had een solide basis van drie seizoenen in de eredivisie.. kom op zeg..

Als je deze jongen tegenover aguero of Götze zit dan staat ie nog te tollen terwijl de bal al in de goal ligt..

De potentie is er wel maar rustig aan en bescheiden blijven..

7 november 2013 om 12:32

Bescheiden blijven ja
Ik heb de wedstrijd gisteren niet gezien,maar gevolgd via de radio,
Hoorde dat Ajax verschrikkelijk slecht speelde,zeker de linkerflank.
Tja en als je dan de beste van de slechte bent weet ik niet wat ik me daarbij moet bedenken.
Ik moet ook verschrikkelijk lachen als ik dan hoor de de Boer en alle volgelingen nog over de tweede plaats hebben.
Natuurlijk kan het op papier.
Maar voetbal speel je op gras,niet op papier.
Amsterdamse hoogmoed noem ik het
Ik verwacht dat jax derde word i de poule en EL gaat spelen.
Hoop ik alleen niet dat ze tegen AZ gaan loten die mogelijker wijs tweede in de poule gaat worden

Ik wist niet wat ik zag. Zo goed speelde hij. Hopelijk kan hij dit doortrekken.

7 november 2013 om 10:28

Dit is een uitstekend voorbeeld waarom je talenten niet op basis van een paar (halve) wedstrijden moet afschrijven. Tot vorige week was de gemiddelde mening over Veltman gebaseerd op een blunder vorig jaar tegen Vitesse. De meesten hier hadden al besloten dat hij fysiek tekort komt en zagen intussen niet hoe slim hij zijn lichaam gebruikt en tegen grotere sterkere aanvallers prima zijn mannetje stond. Op dezelfde manier is vd Hoorn door velen al afgeschreven terwijl het alleen logisch is dat een jonge speler tijd nodig heeft om zich aan te passen aan het niveau en ritme op te doen. Gelukkig krijgen ze die tijd bij Ajax, alleen is de publieke opinie ongeduldig. Des te belangrijker dat het bestuur bij Ajax zo eensgezind en zelfverzekerd is, niet van de wijs raakt na een serie slechte resultaten. Dat hebben jonge talenten nodig. Op basis van een uitstekende wedstrijd over wk deelname beginnen is het andere uiterste. Maar dat er bij Ajax groot talent loopt is wel duidelijk, ben overtuigd dat de mening over Denswil en vd Hoorn op termijn ook nog wel bijdraait, nou aanvallend weer eens etijd voor een grote doorbraak. Hoewel ik vertrouwen houd in Fischer.

7 november 2013 om 10:48

Dat zelfde geldt natuurlijk omgekeerd, een goede wedstrijd maakt hem nog geen topper. Wij zijn er in Nederland meesters in om iemand na 1 slechte wedstrijd af te branden en na 1 goede wedstrijd Oranje in te praten. Veltman speelde gister uitstekend, ik hoop voor Ajax en Nederland dat hij die lijn gaat doortrekken.

Van der Hoorn is trouwens wel te matig voor het niveau Ajax, dat zag je vorig jaar al bij Utrecht. Leuke clubspeler maar absoluut geen Ajax speler. Hij is trouwens ook niet voor niets 4de keuze nu. Hij had Alderweireld op moeten volgens maar Veltman en zelfs de linksbenige Denswil (wat De Boer niet ideaal vindt) zijn boven hem verkozen. Dat zegt genoeg.

7 november 2013 om 11:00

Dan ga je er dus wel vanuit dat een (net) 21 jarige speler zich niet meer ontwikkelt. Ik vond vd Hoorn vorig jaar overigens buitengewoon solide bij Utrecht, daar was weinig matigs aan. Als je achter Veltman en Denswil in de pikorde staan '4e keus' noemt ben je wellicht toe aan een rekenlesje. Overigens is hem nooit toegezegd dat 'hij Alderweireld zou opvolgen', maar dat hij de strijd zou aangaan met Veltman. En zo geschiedde.

7 november 2013 om 11:10

Geef vd Hoorn wat tijd om zijn draai te vinden man. Het interview met Cruijff gezien toevallig? Daarin werd uitgelegd dat talenten zoals vd Hoorn en Duarte het eerste jaar helemaal omgebouwd worden tot echte Ajax-spelers (en dus grotendeels bankspelers zullen zijn), om ze in hun tweede jaar klaar te hebben staan voor het echte werk. Hierbij was het de bedoeling dat in elk geval Eriksen nog een jaar zou blijven (zodat Duarte rustig kon wennen), alleen ging dit dus niet door.
vd Hoorn zal dus klaargestoomd worden voor Ajax 1, achter Denswil en Veltman (die het spelletje natuurlijk al begrijpen, aangezien ze al jaren bij Ajax zitten)

7 november 2013 om 16:38

helemaal mee eens. Eindelijk wat mensen die snappen wat er bij Ajax gebeurt in plaats van direct dingen roepen als miskoop en dergelijke. Van der Hoorn heeft veel potentie en is slim genoeg om het Ajax spelletje onder de knie te krijgen. Over een jaar hebben we een brede selectie aan verdedigers met ervaring in het Ajax spel, snelheid en kracht. Daarnaast is het alleen maar goed dat van den Hoorn is aangetrokken, ook om Veltman, Denswil, Moisander en de jongere talenten op scherp te zetten, concurrentie voor een positie pakt bijna altijd positief uit. Ik hoop dat Ligeon snel weer terug is om van Rhijn op scherp te zetten.

7 november 2013 om 10:54

Ik wist ook niet wat ik zag. Heb nog zoveel kritiek gehad op hem.

Mijn vader ook. Maar hij speelt pas net laat hem eerst paar weken goed spelen en roep hem dan op. Dan kunnen we kijken of hij het aankan. Tegenwordig als iemand een bal recht trap denken ze al dat ze in oranje kunnen spelen.

Deze jongen moet nog niet meer naar het WK. Laat hem eerst dit jaar maar lekker spelen bij ajax en niet de druk van Oranje er bij geven, je zag 2 jaar geleden bij willems hoe dat uit kan pakken. Volgend jaar, als hij dit niveau vast kan houden, dan kan je hem evt meenemen bij kwalificatiewedstrijden voor het ek.

7 november 2013 om 10:22

Het. Was. Een. Grapje.

Wat denk je dat jouw ouders hadden gezegd.. Echte Nederlanders hier, gsus

7 november 2013 om 10:32

En Nederlanders is bedoelt als....???

7 november 2013 om 10:43

@gekke man Ik denk dat deze mensen gewoon op de poll reageren. We kunnen allemaal lezen dat het een grapje was maar die jongen hoopt er natuurlijk stiekem toch op.

Dat is wel erg opportunistisch.

We moeten wel beseffen dat het Celtic was waartegen Ajax speelde. Een ploeg die in mijn ogen minder is dan bijvoorbeeld Vitesse.

Niettemin heeft hij me positief verrast gisteren. Ik dacht en denk nog steeds een beetje dat hij het net niet gaat redden. Nu is het voor Veltman de periode om te laten zien of hij dit op een constant niveau en tegen betere tegenstanders vol kan houden.

7 november 2013 om 10:21

Het. Was. Een. Grapje.

Wat denk je dat jouw ouders hadden gezegd.. Echte Nederlanders hier, gsus

7 november 2013 om 16:02

@ gekke man

Je doet je naam eer aan. Natuurlijk staat er dat zijn vader dat voor de grap zei, maar gezien het algehele niveau van de Nederlandse verdedigers is het wel degelijk van belang om serieus hier over na te denken.

Mocht hij deze lijn doortrekken dan kan die zeker meegenomen worden nu is het daar nog te vroeg voor denk ik

Hij speelde ontzettend sterk gisteren, maar een zwaluw maakt nog geen zomer, laat hem (en de rest van dit Ajax), het maar eens een paar wedstrijden op rij zien.

7 november 2013 om 10:27

In de wedstrijden voorafgaand aan het duel met Celtic speelde Veltman ook erg sterk. Tegen Vitesse was hij bijvoorbeeld de beste speler aan de kant van Ajax. In aanloop naar dit seizoen verwachte ik meer van Denswil, maar Veltman heeft me positief verbaasd. Het voordeel van de blessure van Moisander was dat we beide spelers volledige wedstrijden konden zien spelen. Denswil had duidelijk een streepje voor bij De Boer, gezien het feit dat hij met twee linksbenige spelers in het centrum speelde. Ik verwacht echter dat ie de komende tijd verder gaat met Veltman en Moisander. Een rechtsbenige speler op recht en een linksbenige op links, ideaal.

Maar je hebt gelijk hoor, een zwaluw maakt nog geen zomer.

Voel een hypeje aankomen!!

7 november 2013 om 12:45

Veltman wordt meer dan een hype, hij is echt heel goed. Hij is een jongen die zijn hoofd koel houdt en voortdurend verstandige en goede keuzes maakt. Er is niets overdreven aan om lovend van zijn prestaties te spreken.

Het is miss nu nog te vroeg, maar ik denk dat hij op termijn die kans zeker kan pakken als hij deze lijn doortrekt. Je weet natuurlijk nooit hoe constant zo'n jongen speelt

Hij speelde prima, maar zondag blundert ie bij wijze van spreken weer.. Opportunistisch gewauwel.. Eerst structureel elke pot goed spelen, dan pas aan oranje denken

7 november 2013 om 10:23

Heb je de tekst gelezen? Zijn Pa zegt, bij wijze van grap, dat hij aan Brazilië moet gaan denken...

Tjah, het centrale duo in Oranje is natuurlijk een drama, dus in die zin kan alles... Zou toch mooi zijn als volgend jaar Veltman met Rekik een ijzersterk duo gaat vormen... Blind en vd Wiel op de flanken en de verdediging is weer dik in orde...

7 november 2013 om 10:25

Jaa zeg! Goed idee!! En denswil ook in oranje zeker? Wat is er gebeurd met bruma?

7 november 2013 om 10:51

Bruma speelt als een natte krant de laatste tijd

7 november 2013 om 10:53

Bruma gaat ook mee hoor. Er moet toch iemand de schoenen van Denswil poetsen in Brazilie.

On: Veltman heb ik ook al tijdens de Nextgen series zulke wedstrijden zien spelen. Dit is natuurlijk een hoger niveau, maar je kon toen al zien dat hij heel wat in zin mars had

7 november 2013 om 16:37

Ja en van de Hoorn, Ligeon en Denswil als backups zekers, doe die bril eens af.

7 november 2013 om 23:03

Bril? Gewoon de beste spelers opstellen. Momenteel is vd Wiel de beste rechtsback, Blind de beste linksback en het centrale Duo is nog niet bekend. BMI is aardig, de Vrij is een drama, Heitinga speelt niet, Vlaar is een redelijke optie, net zoals Veltman, Rekik en Bruma... Hou de clubs erbuiten...

'nodige risico'. Kom op voetbalzone, als zo'n sliding goed is, dan is 'ie gewoon perfect getimed en goed geplaatst. Van verdedigende acties als deze kan ik ook genieten hoor.
Ach ja.. ze zijn allemaal aan elkaar gewaagd: Vlaar, Bruma, Van Dijk, Martins Indi, Rekik, Veltman... en ik zal nog wel een paar vergeten.
Het zal er om gaan wie het beste in vorm zijn vlak voor het WK.

7 november 2013 om 10:46

Een sliding in je eigen zestien is natuurlijk altijd met 'nodige risico' maar verder heb je gelijk.

Je rijtje met spelers geven mij overigens wel een goed gevoel over de verdediging met het oog op de toekomst. Met Vlaar, Bruma, Van Dijk, Bmi, Rekik, Veltman en Denswil hebben we toch een goede toekomstige centrale verdediging mochten ze deze lijn doortrekken. Allemaal nog (vrij) jonge gasten die allemaal hun mannetje staan en veel spelen op dit moment...

7 november 2013 om 11:02

Martins Indi vind ik eigenlijk wel iets te onbehouwen. Hij heeft niet echt een goeie techniek. Ik hoop dan ook dat Rekik z'n goeie lijn doorzet. Al vond ik z'n overtreding tegen Zwolle wel echt om van te gruwelen. Hij heeft wel genoeg in zich om een topverdediger te worden.
Maar goed.. inderdaad. De meesten kunnen nog groeien en ik ben blij dat we zowel wat 'linksbenig talent' hebben als rechtsbenig. Ik zie toch liever een rechtspoot en een linkspoot in de verdediging dan twee rechtspoten.

Mag toch hopen dat hij niet mee gaat naar het WK, of hij moet zich de komende maanden op dit niveau kunnen handhaven. Heb veel liever Van Dijk mee, die gister wederom erg solide verdedigde.sterk in de lucht, goede lange pass in de benen en kan ook nog eens aardig opbouwen.

Wel natuurlijk mijn complimenten aan Veltman. Speelde gister een hele sterke pot. Celtic had voorin misschien weinig te vertellen (kwaliteits gebrek?) maar dit was mede de verdienste van Joel Veltman.

7 november 2013 om 12:56

Gisteren was het absoluut de wedstrijd van de Rcv's! Ook v Dijk zat (bijna) overal tussen.. Ik denk dat Celtic zonder v Dijk echt met een veel grotere nederlaag het vliegtuig in was gestapt. Heeft heel veel voor ze opgelost gisteren.. Vraag me dan ook af wie er gespeeld zou hebben als Ajax v Dijk had gehaald ipv vd Hoorn..

Wauw. na een 3 wedstrijden wordt er al gesproken over het Nederlands elftal. Dit is niet serieus te nemen! Eerst waren de vrij en BMI de grote verdedigende talenten (speelde al heel veel wedstrijden voor nl) 2 maanden geleden waren rekik en bruma de sterren en moesten zij weer mee en nu komt deze 'talent' weer uit de hemel vallen ( hetzelfde met denswil). Iemand die dit nog volgt???

7 november 2013 om 11:26

Dat was een grapje van zijn pa man... maak je niet druk.

7 november 2013 om 11:38

Ja en een rode Ferrari is rood
Ach het is jullie gegund... lang zal het niet duren in Nederland.

Als hij het niveau van gisteren vasthoudt ligt er een geweldige toekomst klaar voor hem.

Ik weet zelf niet hoeveel invloed lengte heeft op het zijn van een goede centrale verdediger.
Als ik kijk naar de topclubs hebben zij meestal meer lengte lopen, behalve bij Barcelona.
Marcherano is 1.75m lang en Puyol is 1.78m lang.
Maar we hoeven hem natuurlijk niet te beoordelen op de potentie voor het gaan naar een topclub.
Met zijn goed werkinstelling, keihard tackles en het rust dat hij in het verdedigen heeft kan hij zich ontwikkelen als een prima verdediger.
In ieder geval goed genoeg voor Ajax.

Ik dat het rondspelen van Cilessen, Denswil en Veltman in een hoger tempo kan. Daardoor kun ze sneller de opening vinden. Gister zag je ze nog vaak terug draaien en dat komt omdat het moment op het middenveld dat iemand vrij staat al weg is omdat de tegenstanders alweer gepositioneerd staan.

Hij speelde echt goed gisteren... maar idd oranje is nog te ver... alleen wat er nu speelt in oranje is dat nu echt beter ?

de vrij bmi vlaar heitinga rekik bruma douglas veltman denswil en van dijk. Toekomst is er zeker maar vind het nu vooral karig hoor wat er voor het Nederlands elftal beschikbaar is

7 november 2013 om 10:40

Ja wat er momenteel in Oranje speelt is beter. Maar wie weet in de toekomst. Ik denk dat het EK van 2016 een reëler beeld is. Maar wel gewaagd zo'n uitspraak want hij speelde idd gisteren erg sterk maar om gelijk dit soort uitspraken te doen?

7 november 2013 om 11:22

Lezen! Hij is totaal niet serieus en geeft zelfs aan dat het een grapje is. Miss handig als je in het vervolg het gehele artikel leest.

7 november 2013 om 11:39

Welke uitspraak? Het was een grap van zijn vader.

en moisander is terug welke van de 2 gaat nu op de bank of lat de boer de verdediging staan!!!

Deze jongen speelde gister natuurlijk een fantastische wedstrijd. Hij lijkt ook fysiek flink gegroeid te zijn in het afgelopen jaar. Desalniettemin vind ik dat hij voetballend nog wel eens tekortschiet en dan vooral qua inspeelpass. Wanneer hij de lijn van de afgelopen weken echter doortrekt, kan Moisander zijn borst natmaken voor het heroveren van zijn basisplek.

Zo hij speelde inderdaad sterk zeg, gisteren. Vind alleen dat hij nog wel wat meer body mag krijgen, maar dan kan met de jaren wel komen. Je gaat je bijna afvragen waarom van der Hoorn is gehaald van de zomer..

7 november 2013 om 11:22

Omdat ze PSV wilden aftroeven die eerst "interesse" toonden... maar die hadden de volgende dag al Rekik geregeld.

7 november 2013 om 11:31

Leuk bedacht, maar je denkt toch niet dat een club een speler gaat kopen alleen om een andere club af te troeven, terwijl ze de speler niet echt willen of niet nodig hebben..

7 november 2013 om 12:29

Een CV hadden ze toch al nodig, want Alderweireld stond op punt te vertrekken. En PSV had ook centrale verdedigers nodig, dat was bekend. Dan is het makkelijk zat, dan ga je achter een van die zogenaamde targets aan. Hij was al geselecteerd voor jeugd-EK, had al eens in een voorselectie Oranje gezeten. Tuurlijk kijkt Ajax ook naar concurrentie. En als die zien dat PSV zo langzaamaan een half jong-Oranje aan het verzamelen is (maher Zoet Wijnaldum Depay Locadia Willems Jozefzoon Narsingh etc.), dan zal Ajax ook gaan reageren.

7 november 2013 om 13:02

Als concurrent voor Veltman op de RCV-plek.. Had persoonlijk ook liever v Dijk gezien bij Ajax, maar goed, ik ben fan, geen beleidsbepaler bij Ajax..

Gefeliciteerd beste Ajaxsupporters! Ik heb helaas niks gezien.
Maar mooi dat Ajax enigszins Nederlands eer hebben gered.
Ik hoop echt (wat ik niet denk) dat ze zelfs doorgaan in de poule.

Ode aan Ajax & co

Jongen, Ik weet al geruime tijd dat je een topper bent. Maar dit soort uitspraken man man man. Weer zo'n rare net als Denswil die deed ook zo'n uitspraak.
Eerst maar 20 goede wedstrijden in Ajax 1 en basis speler worden want ik denk dat Moisander speelt dit weekend ipv Veltman. Maar EK 2016 is wel haalbaar en lekker focussen nu lekker genieten en niet na 1 extreem goede wedstrijd naast je schoenen gaan lopen.

7 november 2013 om 10:40

van mij mag hij een hoge pet hebben en naast zn schoenen lopen.....als ie maar presteert

7 november 2013 om 13:06

Misschien moet je het bericht eens lezen, je weet wel, dat stuk ónder de titel..

eindelijk heb nederland weer een goeie cv

Ik vraag me af wat FdB aankomende zondag gaat doen.
Speelt Moisander weer "gewoon", of laat hij Veltman staan?

7 november 2013 om 10:48

Denswil eruit lol of eerst rustig Moisander brengen (30-35min mee laten doen als invaller)

7 november 2013 om 11:39

Veltman - Moisander zou het beste zijn.
Denswil is het slechtste in de opbouw van de 3.
Tevens is de ervaring van Moisander ook wel handig.
Veltman speelt al weken beter dan Denswil imo, dus vandaar Veltman - Moisander.

1 goede wedstrijd en wordt weer helemaal de hemel in geprezen. Welkom in Nederland *zucht*

7 november 2013 om 10:57

Net of dat in andere landen niet gebeurt? Januzaj bijvoorbeeld. Die die lijn overigens gewoon doorgetrokken heeft.

7 november 2013 om 10:58

In het weekend hadden ze bij Fox de statistieken van Veltman opgezocht en die zijn zeer goed. Het is dus niet alleen maar 1 wedstrijd! Als je de andere opties voor Oranje bekijkt, zoals Bruma en de Vrij, dan is Veltman gewoon een serieuze optie.

7 november 2013 om 11:41

Als je nou even een hele wedstrijd op veltman let... en dan het verdedigende aspect dan zie je dat hij foutloos is.
Die terugspeelballen zitten nou eenmaal in het systeem dus daar moet je niet op letten.
Maar zo kan ik ook wel over jullie cv's beginnen.

Ik ben benieuwd wie de Boer er naast gaat zetten als Moisander weer kan spelen. Denswil speelt dit seizoen gewoon sterk, ook al heeft hij een paar ongelukkige momenten gehad, en Veltman kan zo te zien ook prima verdedigen.

Veltman speelde een hele goeie pot! Ik snap alleen niet hoe mensen hier gaan roepen Oranje Oranje Wk!!!!! De verdediging van oranje is idd drama, maar na een paar goeie wedstrijden van onze Veltman... is het nog te vroeg, volgende EK zal hij er sowieso bij zijn mits hij zich zo blijft ontwikkelen!

Ook wel weer 2 tegenvallers deze wedstrijd... Sigi en Serero... Er moet echt verbetering komen in hun spel anders moeten ze maar ff banken want wat ze gister lieten zien kon me oma ook nog! Serero kan amper een bal aannemen anders was hij 2x alleen op de keeper af en veel balverlies op het middenveld. Had hij net de bal veroverd staat ie daar als een afrikaans schooljongetje te kijken zo van: die jongen neemt me bal mee

Sigi.. hij moet echt weer zijn oude niveau gaan halen, anders wisselen ze hem ff met Hoesen die tenminste wel kan scoren. De combinatie gister was leuk maar zo scoren we maybe 2x per jaar en de rest van de goals... geen idee waar we ze vandaan moeten halen maar iig niet van Sigi, dat is zeker! Dus gewoon ff Sigi banken, met jong Ajax laten ballen en Hoesen erin!

7 november 2013 om 11:10

ach bruma en rekik werden ook op basis van een paar goede wedstrijden bij oranje gehaald. ja bruma speelde bij hsv maar is daar nooit bekeken. zelfde geld min of meer voor de vrij en indi. dus wat dat betreft nog een paar goede wedstrijden en wie weet

Wie waren alderweireld, moisander, verthongen ook alweer?

OT Gewoon goeie wedstrijd ges[eeld. Maar om nu te zeggen, dat hij een plaats in Oranje verdiend? Laat hem even een maand of wat goed spelen en dan word hij vast opgeroepen. Gisteren goeie wedstrijd gespeeld, maar dat hebben er meerdere. En Celtic was ook nog eens van een belachelijk niveau.

Als hij zo ook tegen Barca en Milan doet, dan mag hij wel opgeroepen worden.

het feit dat een verdediger die niet de beslissende maakt een 9.7 krijgt van de leden geeft toch wel iets aan. ik weet de cijfer zijn zeer chantabel maar dit houd wel in dat hij haast alles goed heeft gedaan.

kan me niet herrineren dat ik een verdediger zo goed heb zien spelen, maarja het is maar1 wedstrijd. eerst maar eens winnen van NEC

Gelukkig,....het was een grap (laatste zin).

Leuk dat hij ook een keer een wedstrijdje tegen (de door vele benoemd tot lamme en blinde ploeg) celtic, maar dit is tot op heden het verhaal van de eenzame zwaluw.

Laat hem 10 wedstrijden op rij presteren, dan mag louis hem van mij een keer selecteren om de sfeer van een oranje training te proeven.

By the way.......ik had het laatst ook nog over het wk in brazilie net als zo velen met mij gok ik.

De sliding heeft ie dus geleerd van Jaap Stam... zal er nou nooit iemand bij de junioren verteld hebben hoe een sliding wordt uitgevoerd?

7 november 2013 om 11:25

Tuurlijk wordt het uitgelegd door trainers, maar dat gaat 9/10 keer volgens het boekje. Jaap Stam en Frank de Boer hebben op hoog niveau gespeeld, veel trainers niet, waardoor je ook misschien wel een andere tactiek moet hanteren. Wanneer het beste inzetten eerst paar duwtjes dan maak je mischien hem mentaal zwakker ik weet het niet, maar daar zou ik dan aan denken.

Veltman heeft nog en lange weg te gaan. De aanvallers die hij tot nu toe tegenkwam, zijn niet bepaald wereldtop. Ben wel blij voor hem dat hij het goed doet.

Onze jonge centrum verdedigers doen het echt goed veltman was heer en meester gister die sliding in de 16 Zegt genoeg over zijn vertrouwen en vorm oer 2 jaar komt niemand zonaar langs die 2 achterin veltman en denswill en moisander moet gaan knokken voor een plekje hahahah

Zeker een goede verdediger, rustig, goede timing, overzicht kan een prima aanwinst worden voor net nederlands elftal. Mijn vader heeft het ook steeds over Brazilie, wij gaan zeker!

Wat een euforie om niks allemaal! Hoe vaak hebben we al een talent gehad waarvan wij allemaal dachten dat het die nieuwe messi zou zijn of de nieuwe Stam. Ik moet gewoon lachen als ik naar de cijfers kijk die de ajax spelers hebben gekregen. Het was helemaal niet goed! Bij corners eindigde hij vaker bij Jasper dan bij het goal van Celtic. Passing was te zacht en niet scherp. Positispel wel oke maar niet bijzonder. We hebben misschien 3 mooie aanvallen gezien waar dan wel een prachtig goal bij zat en een aantal goed verdedigende acties van Veltman maar dat is het dan ook! Nog lang geen reden om te denken dat Ajax het dramatische niveau van de afgelopen weken opeens te boven is.

Zo zie je maar hoe belangrijk de komst van oud spelers zoals jaap stam is. En ten have en co wilden dit nog wel tegen werken. Ongelooflijk dat zulke enge figuren aan de macht konden komen bij ajax.

Ik vind Veltman een vergelijkbare verdediger met De Vrij, ze zijn beide fysiek niet heel sterk maar lossen het op met behulp van inzicht. Wat Veltman gisteren echter liet zien en wat ik bij De Vrij mis is een vastberadenheid en een durf om gewoon in te grijpen mocht het nodig zijn. De Vrij kan dit alleen met een overtreding. Veltman heeft geen overtreding nodig, hij heeft puur alleen correct de bal gespeeld en uitstekend verdedigd. Daarnaast is hij een paar keer opgekomen richting het middenveld, zoals Vertonghen dat ook altijd deed, wat aangeeft dat hij ook voetballende kwaliteiten heeft.

Denken over een WK is nog te vroeg (zoals hij zelf al aangeeft), maar als hij deze lijn door weet te zetten komt hij in de toekomst zeker in aanmerking voor een plek in Oranje, zeker met het niveau van de huidige Nederlandse verdediging (al is er natuurlijk altijd een kans op een dipje voor hem). Hij weet namelijk dingen op een voetballende manier op te lossen.

Het is nu nog te vroeg voor oranje maar houd hij dit vol. Dan kunnen er weinig jongens tippen aan zijn niveau. Veltman rekik aardig centraal duo voor de toekomst. Veltman voetbalde ook goed mee dribbelde lekker in. Hij had alles gisteren. Denswill speelde ook goed natuurlijk met zijn 20 jaar hij moet nog wat vaker de diepte durven te zoeken die jongens heeft namelijk een geweldige linkerpoot.

Het Nederlands Elftal denkt hij gelukkig nog niet aan, maar als ie zich zo blijft ontwikkelen komt hij er zeker. Heeft in mijn ogen veel weg van Cannavaro in zijn goede jaren. Een jongen die zijn gebrek aan fysiek verbergt door inzicht, timing en lef. Als hij dit de komende 2 CL wedstrijden ook kan laten zien, dan moet Louis van Gaal hem echter wel een keertje gaan testen bij het Nederlands Elftal, want ik vind dat we weinig spelers hebben met een goed verdedigend inzicht.

7 november 2013 om 15:14

Testen bij het Nederlands elftal voor het Wk... yea right. heel logisch ook. Op basis waarvan 3 goede champions league wedstrijden en een paar leuke wedstrijden in de eredivisie.. Hij is net basisspeler. Laat hem eerst eens een fatsoenlijk seizoen spelen, 34 wedstrijden dan kan je oordelen niet over 3 champions league wedstrijden.

8 november 2013 om 10:34

Nee, niet op basis van die wedstrijden, maar op basis van het feit dat die jongen 1 van de weinigen is die wel echt kan verdedigen en een Nederlandse nationaliteit heeft, Zo'n speler moet je koesteren, want die lopen er weinig rond in Nederland.

8 november 2013 om 10:53

Daar heb je gelijk in. Maar het was ook allemaal hossana toen BMI en de Vrij doorbraken bij Feyenoord. Die hebben ook hun terugval gehad. Hetzelfde geld voor Denswil begon ijzersterk maar maakt ook elke wedstrijd een cruciale fout (tegen de amateurs in de beker etc) Dat gaat Veltman ook maken en daarom is het Nederlands elftal veels te vroeg.

Èèn zwaluw maakt nog geen zomer. Laat hem deze vorm maar een paar maanden vasthouden dan mag hij serieus aan het WK gaan denken.

En Jezus!! Die sliding. Mijn hart sloeg even een slag over. Meesterlijke sliding was dat, echt genieten.

@mitea16, al houdt hij deze vorm mag hij nog niet aan t wk denken, hij is veelste licht voor dat, ik zie liever dat van gaal lekker Vlaar, Heitinga, Bmi & De vrij meeneemt voor de cv plek, veltman is nog te slecht

Nu definitief die Feyenoorders eruit halen en spelers met Champions League ervaring zoals Denswil en Veltman vooral inbrengen. Op het WK dan. Want die stomme oefen potten mogen die Feyenoorders en Psv-ers wel. Want onze verdedigers gaan zich goed op Ajax concentreren.

7 november 2013 om 12:26

Als Ajacied krijg ik altijd het schaamrood op de kaken als ik dit soort reacties lees. Wake up, waar heb je het over man. Een zwaluw....

Ligt het aan mij of speelde Daley Blind ook een heerlijke wedstrijd ? Ik vind hem sterker spelen op CVM dan LB

Omg. Een speler die een wedstrijd speelt waarin alles een keer goed uitpakt. Tuurlijk mag je dan positief zijn, van mijn part euforisch. Verwacht nu echter niet dat dit direct de nieuwe Stam is... Zelfs amateurs hebben wel eens een top dag! Ik lees al reacties met vergelijkingen met Cannavaro...

Ja hij speelde een goede wedstrijd.. maar persoonlijk maakte Virgil van Dijk meer indruk op me. Als hij zo blijft spelen mag die van mij mee naar Brazilië. Wat betreft Veltman, denk dat Bmi, de Vrij, Rekik en Bruma alle vier momenteel hoger in de pikorde staan, en denk ook niet dat dat heel snel gaat veranderen..

Gaan we weer al die moment supporters... Een goede wedstrijd en iedereen roept dat ze in het Nederlands elftal moeten.. ongelofelijk. Deze jongen hoort er nog lang niet thuis en mag eerst eens een constant seizoen draaien in de eredivisie.

1 sliding maakt nog geen zomer. Die jongen speelde gisteren een goede pot maar laat hem eerst maar eens een tijdje op Eredivisie niveau spelen. Vond trouwens van dijk veel beter spelen.

Grapje lijkt mij.

Hij heeft de pech dat er op zijn positie vrij veel spelers stappen verder en kwalitatief beter zijn. Alleen als De Vrij, Bmi, Bruma, Rekik, Vlaar, Heitinga, Van Dijk en Mathijsen niet beschikbaar zijn, komt hij in beeld.

Als er geen rare dingen gebeuren is hij kansloos voor een selectie, maar wie weet haakt hij over drie of vier jaar wel aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

260 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 10 2 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0
2015/2016 Ajax 24 4 1 0
2014/2015 Ajax 29 8 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
In de zoektocht naar een nieuwe spits is Vitesse uitgekomen bij Cyle Larin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren