Nederlander hangt megaschorsing boven het hoofd na aanval op grensrechter

Vrijdag, 1 november 2013 om 17:16Thijs Post

De Turks-Nederlandse spits Nadir Çiftçi was met zeven doelpunten in dertien officiële wedstrijden uitstekend op dreef bij Dundee United, maar dinsdag heeft hij zich in het League Cup-duel met Inverness een slechte dienst bewezen. De 21-jarige aanvaller zou bij een vechtpartij grensrechter Gavin Harris bij zijn keel hebben gegrepen. Volgens de BBC hangt Çiftçi een schorsing van mogelijk zestien wedstrijden boven het hoofd.

/

Çiftçi werd in de wedstrijd tegen Inverness van het veld gestuurd met een rode kaart. Inverness-aanvoerder Richie Foran beging een overtreding op Gary Mackay-Steven van Dundee en dat kon Çiftçi moeilijk verkroppen. “Er werd een overtreding begaan op Gary, ik dacht de grensrechter het ook had gezien, maar de arbitrage besloot niets te doen. Ineens ging het los”, blikte Dundee-manager Jackie McNamara terug op het incident.

De tuchtcommissie van de Schotse voetbalbond gaat donderdag 7 november om tafel en Çiftçi heeft dan ook tot die datum om zijn versie van het verhaal te geven. De in Den Haag geboren Çiftçi tekende afgelopen zomer een contract in Schotland. Daarvoor kwam hij uit voor onder meer Portsmouth, Kayserispor en NAC Breda.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door vsd5)

Da's niet slim van Ciftci.

1 november 2013 om 23:44

De enige juiste reactie

Schorsen voor heel z'n leven.. je raakt een mens niet aan zonder dat diegene het zelf wilt en zeker niet als je hem met de bedoeling wilt " aanvallen " en bij de keel wilt grijpen

Nee schorsing voor heel zijn carrière is op z'n plaats vind ik.

1 november 2013 om 17:40

Groot gelijk man!! Je moet gewoon met de poten van iemand anders af blijven klaar! En die reactie van jou is alles behalve racistisch dus niks van aantrekken

1 november 2013 om 19:36

En wat voor straf wil je iemand geven als hij zoals Barton gaat slaan? Gevangenis in. Beetje overdreven vind je niet.

1 november 2013 om 20:10

Ik snap dat je een punt probeert te maken Oldskoolyupp, maar Barton heeft 6 maanden gezeten dus je kiest nou net de verkeerde speler uit.

1 november 2013 om 23:58

Dus suarez ook schorsen voor het leven?

2 november 2013 om 14:05

Absoluut

2 november 2013 om 00:39

Mkhitaryan, jij oordeelt alleen zo omdat je Turken haat. Het is al in eerdere topics gebleken. Onder anderen inde Turkije topics.

Hoe dom kun je zijn om zoiets te flikken.
Die man gewoon een jaar schorsen en een dikke vette boette geven zodat hij nooit zoiets durft te flikken

1 november 2013 om 23:52

Tja, Nederlander he.

2 november 2013 om 08:41

Tja, Turk he.

On:
geen slimme actie en gwn idd een stevige schorsing

Mackay-Steven de speler waarop de overtreding gemaakt werd is wel een super goede speler die het veer gaat maken

1 november 2013 om 23:45

Knowledge, nice.

Jammer, hij speelde erg goed voor Dundee. Ben het verder geheel eens met Mkhitaryan, deze mensen horen niet thuis op een voetbalveld.

P.s. Kermal K, wat een belachelijke reactie!!!

Wat een slimme actie zeg.. je gaat tog niet om voetbal iemand bij de keel grijpen. Waar is het respect gebleven dan? Terecht als hij 16 wedstrijden krijgt ze moeten hem ook een dikke boete geven.

Hij is door het lint gegaan, daar hoort een zware straf bij maar hij moet wel een tweede kans krijgen

En dan hebben wij het over vandalisme in het amateurvoetbal en in het jeugdvoetbal, maar hoe zou dat komen? Omdat er een stel van die profs zich niet kunnen gedragen als ze op TV komen, dan kan je zeggen het is maar in Schotland, maar er zullen heus wel beelden zijn die over de wereld worden verspreid. Dan nemen kinderen en volwassene het over omdat profs het ook doen. En zo blijft vandalisme op het voetbalveld bestaan.

1 november 2013 om 23:58

Ja klopt jefteddy, ik heb meteen een grensrechter in elkaar geslagen toen ik dit hoorde.

@jefteddy1994

Denk je dat serieus? Als alle profs zich voorbeeldig gedragen dat er dan nooit meer wat zou gebeuren in het amateurvoetbal? Geloof er helemaal niks van. Tuurlijk hebben de profs een voorbeeldfunctie, maar dat is echt niet de enige oorzaak.

1 november 2013 om 17:53

Veel minder zou het dan gebeuren, maar dit is een visieuse cirkel waar je gewoon niet uitkomt. Tuurlijk speelt opvoeding ook een rol, maar dit is ook een belangrijk onderdeel.

En de heksenjacht is weer begonnen!

Voor bijten/vuist geven etc krijg je minder schorsingen dan iemand bij de keel pakken.. lang leven het eerlijkheid

1 november 2013 om 18:25

Ga jij een scheidsrechter/grensrechter eens bijten of slaan, kijken of je er met minder dan 16 vanaf komt. Het is werkelijk te belachelijk voor woorden, die kerel heeft met zijn poten van andere mensen af te blijven, ook van de scheidsrechter en grensrechter. 16 wedstrijden is bij lange na niet genoeg, lekker complete seizoen uitsluiten.

1 november 2013 om 18:32

dus een scheids heeft meer rechten dan een speler? lekker eerlijk

1 november 2013 om 21:17

Ja. Een scheids leidt de wedstrijd, daar blijf je vanaf.

zoiets doe je gewoon niet

maar 16 wedstrijden.. valt nog mee...

Wat een idioot, mag van mij betreft 30 wed. schorsing krijgen. Zijn er trouwens beelden van??

1 november 2013 om 18:40

Als je een speler bij de keel grijpt krijg je niet eens 5 wedstrijden schorsing. Ik vind 30 wedstrijden oid zwaar overdreven

1 november 2013 om 18:46

Ja hiermee geef je gelijk het probleem aan. Het bij de keel grijpen van een andere speler is toch geen onderdeel van voetbal? Een schorsing van "niet eens 5 wedstrijden" is absurd. Wat mij betreft mag er harder gestraft en beboet worden

7 doelpunten in 13 wedstrijden en nog zo jong? Wordt het niet eens tijd dat Van Gaal hem gaat selecteren!? (sarcasme natuurlijk)

On: Stomme actie, schorsing is meer dan terecht. Iets met 'zonder respect geen voetbal'. Het nalaten van het tonen van respect naar de leiding (het naar de keel grijpen van een scheidsrechter) mag van mij met wel meer dan 16 wedstrijden schorsing beboet worden. Alhoewel ik ook van mening ben dat wanneer het een speler was geweest een wedstrijd of 10 (al dan niet meer) ook op zijn plaats was geweest. Men moet leren normaal en respectvol met elkaar om te gaan op (en om) het veld, zo niet: dikke schorsing!

Hoe mensen trouwens over racisme kunnen beginnen snap ik niet helemaal, maar dat zal wel aan mij liggen!?

1 november 2013 om 23:53

Sarcasme is geen sarcasme als je t erbij moet vermelden.

2 november 2013 om 15:43

Ik heb het erbij vermeld omdat ik bang was dat het niet begrepen zou worden. Gelukkig ga je verder erg inhoudelijk in op wat ik gezegd heb!

Tja, flink schorsen lijkt me terecht. Wanneer iemand een collega bij zijn keel grijpt wordt die er ook uitgegooid. Ook n flinke boete geven vanuit de club om een signaal af te geven.

Dan ben je toch wel geschiftçi !
16 wedstrijden valt me nog enigszins mee voor het aanvallen van een arbiter. Ben benieuwd..

16 wedstrijden is best veel voor het grijpen naar de keel van de scheidsrechter als je dat vergelijkt met de doodschoppen die sommigen uitdelen of het biten van andere spelers, waar veel minder voor wordt gegeven. Suarez kreeg daar 8 wedstrijden voor. En dan roepen sommigen hier om levenslang. Ik vind uiteraard dat de speler gestrft moet worden, maar levenslng is een beetje veel van het goede

Als je iemand bij de keel grijpt,moet hij natuurlijk zwaar gestraft worden. Het zouden wat mij betreft wel wat meer als 16 wedstrijden mogen zijn,maar levenslang vind ik wat overdreven.

waarom is 16 wedstrijden terecht dan? heeft iemand dit gezien??

1 november 2013 om 23:13

Misschien omdat hij een grensrechter bij de keel heeft gegrepen?

Maar die mensen die t opnemen zijn nog dommer jeffteddy... Vind ik

Belachelijke actie.. Voor heel het seizoen schorsen zou ik zeggen.

Domme actie 16 wedstrijden misschien wel op zijn plaats, Maar een tweede kans hoort deze jonge gewoon te krijgen kan de beste overkomen.

2 november 2013 om 08:44

stomme opmerking de beste gedragen zich tenminste

Tsja, dat mag niet. Vind zestien wedstrijden wel wat veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Dundee United

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. ClarkAanvaller202
D. WatsonAanvaller60
M. McNultyAanvaller50
T. WattAanvaller10
B. SiegristKeeper170
S. McMannVerdediger160
R. EdwardsVerdediger203
Voor de complete selectie: Clubpagina Dundee United.

1 fan
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren