The German way!

In de afgelopen transferperiode haalde Arsenal Mesut Özil naar de club. Voor het eerst in tijden kwam er weer een speler van de bovenste plank het Arsenal van Arsène Wenger versterken. Eindelijk deed Wenger het: veel geld uitgeven voor een speler die bij de elite van de voetbalwereld hoort. Tot dat moment moest Arsenal het namelijk doen met spelers die volgens de zogenaamde kenners tot de subtop van de voetbalwereld behoorden.

/

Spelers als Gervinho, Mikel Arteta, Per Mertesacker, Nacho Monreal, Lukas Podolski, Marouane Chamakh en Olivier Giroud werden aangetrokken door Arsenal. Redenen genoeg voor de pers en supporters van de concurrenten om de spot te drijven met Arsenal. Opnieuw zouden er geen prijzen gewonnen worden, omdat er hele matige spelers werden aangetrokken. Deze spelers zouden toch geen toevoeging zijn voor dit Arsenal? Zo zou de weg terug naar de absolute top nooit worden ingeslagen.

Gervinho en Chamakh zijn (tot mijn opluchting) alweer vertrokken bij Arsenal. Die hadden het niet in zich om te slagen bij Arsenal. Echter zijn veel van de andere namen in mijn lijstje uitgegroeid tot basisklanten. Arteta is de onbetwiste leider van dit Arsenal en is een onmisbare schakel op het middenveld geworden. Giroud verkeert op dit moment in bloedvorm, en is ontzettend belangrijk voor het positiespel van Arsenal. Podolski speelde voor zijn blessure ontzettend goed, en gaf het team net een beetje extra power. En ook Monreal, die ontzettend hard werkt, nooit klaagt en altijd alles geeft voor het team, is belangrijk geworden voor dit team. Het is dan geen basisklant in het elftal, maar wel een zeer gewaardeerde kracht binnen de selectie en de perfecte back-up van Kieran Gibbs.

En dan is er nog Per Mertesacker. Wat werd er gelachen door alles en iedereen toen Arsenal Mertesacker binnen haalde. Hij was te langzaam, hij was te oud, hij had een draaicirkel van een olifant. Het ging maar door. Geen goed woord kon er van af over Mertesacker. Dit maakte het voor hem niet makkelijker om zich aan te passen in de Premier league. Zijn eerste seizoen verliep weliswaar niet verschrikkelijk, maar het is niet wat hij er zelf van verwacht had. Hij wist dat hij veel beter kon, ook al geloofde niemand buiten mensen binnen Arsenal daarin.

Inmiddels heeft onze BFG (Big F*cking German / Big Friendly German) de mond van iedereen gesnoerd. Hij vormt samen met Laurent Koscielny het hart van de verdediging van Arsenal en is een rots in de branding. Hij mag dan niet de snelste zijn, maar compenseert dat fantastisch met zijn manier van positioneren. Mertesacker staat altijd op de goede plek, en weet wat hij dan met de bal moet doen. Ik ga hier niet preken dat hij bij de beste verdedigers van de wereld hoort. Iedereen kan zien dat verdedigers als Vincent Kompany, Thiago Silva, Sergio Ramos en Giorgio Chiellini een stap verder zijn dan onze Per. Zij zijn het complete plaatje. Snel, kopsterk, opbouwend sterk, fantastische positionering en meedogenloos.

Echter is het kennen van je zwaktes ook een enorm goede eigenschap. Mertesacker weet van zichzelf dat hij niet de snelste is, en dat hij opbouwend niet geweldig is. Dit is helemaal niet erg, en als je dit van jezelf weet dan kun je daar aan werken. Dit heeft Mertesacker gedaan, en dat is terug te zien op het veld. Hij stapt alleen in wanneer hij zeker weet dat hij de bal heeft, waardoor er geen gaten vallen in de verdediging die hij met zijn beperkte snelheid niet kan dichtlopen. Ook laat hij de sprintduels met snelle spelers, wanneer mogelijk, over aan Koscielny, die ontzettend snel is. Ook zijn beperkte opbouwende kwaliteiten compenseert hij uitstekend, door de bal meteen in te leveren bij de middenvelders of backs van Arsenal. Wanneer dit niet gaat, zal Mertesacker niet twijfelen en krijgt de bal een peer naar voren.

Verder is Mertesacker een van de beste koppers die er in de Premier league rondloopt, is zijn positionering van wereldklasse niveau en is hij, mede door zijn Duitse bloed, ongelooflijk meedogenloos. Als er een één tegen één duel komt tussen Mertesacker en een speler van de tegenstander, straalt Mertesacker gewoon uit: het interesseert me niet hoe ik het doe, maar jij komt er niet langs. Het ultieme voorbeeld hiervan is misschien wel de zogenaamde rug-tackle van Mertesacker tegen West Bromwich Albion. Het is even improviseren en het ziet er misschien een beetje raar uit, maar het werkt en dat is het enige dat telt voor Mertesacker.

Per Mertesacker zou je als perfecte voorbeeld kunnen pakken om het verschil tussen de Eredivisie en de Premier league aan te tonen. Mertesacker, een beperkte voetballer zonder snelheid, maar met fantastische verdedigende kwaliteiten. Hij is bij Arsenal inmiddels uitgegroeid tot een cultheld en is een van de meest gewaardeerde krachten. In Nederland zou een type Mertesacker door het hele land worden uitgekotst. Wat is de Duitse mentaliteit toch schitterend: Keihard werken, je stinkende best doen, en dan zie je wel waar je staat…

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door futureboss)

De titel is nogal zeer misleidend zeg! Ik dacht dat je over Wenger had en dat hij zijn focus naar Duitse spelers heeft verlegd en dat je ook Duitse spelers o.a. Zelalem, Gnabry, Eisfeld enz. ging noemen. Maar je had constant over Mertesacker, dus m'n complimenten daarvoor.

Ben met je eens dat veel mensen Mertesacker hebben onderschat, hij is degelijk toch wel een zeer gewaardeerde kracht bij Arsenal en vormt inderdaad uitstekende koppel met Koscielny.

29 oktober 2013 om 17:51

Haha ik had inderdaad al zoiets verwacht. Mensen die Arsenal volgen zullen weten dat de focus van Arsenal is verlegd naar Duitse talenten, en buitenstaanders zullen eerder denken dat het over Özil gaat, aangezien dat vrij recent is en natuurlijk onze bekendste speler.
Dus ik ben blij dat het misleiden is gelukt

Mertesacker speelt idd ijzersterk en is samen met Koscielny een geweldig duo. Ze vullen elkaar perfect aan en hebben samen geen zwakke punten.

Het verhaal leest lekker en het is erg fijn dat het over Mertesacker gaat. Het is geen wereldstuk waarbij je een hele visie en weet ik het op papier zet, maar het is gewoon een stuk over een geweldige verdediger en dat is erg mooi.

30 oktober 2013 om 12:03

Ik vond het tijd dat ook mertesacker een beetje meer lof kreeg. Vandaar dit stuk. Je hebt gelijk dat het geen wereldstuk is. Ik zou er graag dieper op in zijn gegaan, maar het woordenlimiet van VZ beperkt mij daar toe. Dit is overigens geen sneer naar VZ, omdat ik snap dat het limiet ergens gesteld moet worden.

Mertesacker is een goede verdediger. Het is jammer dat we van Vermaelen en Merte niet gewoon 1 verdediger kunnen maken. Ze hebben allebei wat de ander juist mist.

Anyway, ben het helemaal met je eens en ik moet Mertesacker ook vaker verdedigen, met name tegen mensen die weinig of niet naar de Pl/arsenal kijken...

31 oktober 2013 om 11:35

Mertesacker en Vermaelen in 1 zou in één klap de beste verdediger ter wereld zijn. Echter zijn het nu apart van elkaar ook al 2 fantastische verdedigers.

Het is soms frustrerend om te zien hoe mensen zich scheel kunnen kijken op het verleden en/of Fifa. Het is voor sommige mensen niet te begrijpen dat spelers zich ontwikkelen en dat Fifa vaak een verkeerde weerspiegeling van de werkelijkheid geeft.

Dus we zullen Per nog wel vaker moeten verdedigen ben ik bang

Ik hoop voor Arsenal en Wenger dat Wenger "the German Way" doortrekt en meer goede Duitse spelers erbij haalt.

Schweinsteiger, Bender of Khedira als CDM zou perfect zijn en als je ook nog eens Reus kon halen dan is Arsenal gelijk favoriet voor de Premier League en een gevaarlijke outsider voor de Champions League.

Enige wat ze missen is een goede RB want Jenkinson is niet goed genoeg en nog een spits erbij maar die komt wel, wie wil er nou niet met Ozil samen spelen? Hij geeft iedere spits minimaal 50 1on1 kansen en het is aan de spits hoeveel hij er af maakt.

30 oktober 2013 om 23:44

Duitsland heeft op dit moment eindeloze mogelijkheden. Alle clubs denken aan hun jeugd, en de trainingsfaciliteiten zijn bij de meeste clubs geweldig. Verder heeft Duitsland ontzettend veel inwoners, waardoor het aantal profvoetballers van Duitse afkomst hoog zal blijven.

Ik denk dat van de namen die jij noemt alleen Bender haalbaar is. Schweini lijkt mij trouw te blijven aan Bayern. Ik hoop persoonlijk ook dat hij zijn carriere daar afsluit. Al zou ik hem natuurlijk met open armen verwelkomen bij Arsenal.

Ook Khedira lijkt me onhaalbaar. Real heeft natuurlijk een bepaalde status als club die weinig clubs hebben. Ook wordt Khedira binnen de club en door de Real supporters ontzettend gewaardeerd. Veel mensen zien de kracht van Khedira niet, maar de mensen die voor Khedira belangrijk zijn, zien die kracht wel. Dus krijgt hij (terecht) ontzettend veel lof toegezwaaid in Madrid. Alleen een breuk met bijvoorbeeld de trainer zou kunnen leiden tot een transfer naar Arsenal. Of hij zou zn maatje Özil zo erg moeten missen...
Maar dat is alleen dromen.

Bender lijkt me daar in tegen wel haalbaar. Ik weet niet op welke Bender jij doelt. Je hebt namelijk Sven en Lars. De een zit bij Leverkussen en de ander bij Dortmund. Beiden zouden versterkingen zijn, en zijn met hun 24 jaar op een mooie leeftijd om naar Arsenal te komen. Echter weet ik niet of de Bender van Dortmund een basisplaats heeft. Daarvoor volg ik de Bundesliga helaas te weinig. Mocht dit wel het geval zijn, dan zal dit een transfer zwaar bemoeilijken. Maar we gaan het allemaal zien. Op dit moment doet Flamini het fanatisch.

Goed stuk man!

Ik heb er weinig op aan te merken op een paar dingen na:
Met die titel heb je me echt misleid, ik dach dat je een stuk over Ozil ging schrijven, dus mijn complimenten.
Die foto maakte me helemaal in de war, vooral met je inleiding, dus je hebt me goed weten te misleiden.

Verder moet ik je nog beoordelen, laat ik dat nu maar even doen......

30 oktober 2013 om 23:37

Bedankt voor je reactie!

Ik heb inderdaad met de titel geprobeerd om alle opties open te houden, zodat je niet meteen aan Mertesacker denkt. Er is namelijk genoeg Duitse invloed bij Arsenal.

De foto kon ik verder niks aan doen, in de database was geen foto van Mertesacker beschikbaar ,helaas. Dus dat was niet een opzettelijke misleiding .

30 oktober 2013 om 23:48

Ik zit ook altijd met titels te spelen en dat lukt me altijd wel, maar die van jou mag er ook wezen. Ik dacht eerst aan Ozil, toen aan Podolski, toen aan Mertesacker en toen zag ik die foto van wenger en dacht ik 'he?!'

Ook al was het niet opzettelijk, je hebt het dan alsnog goed gedaan

31 oktober 2013 om 11:21

Ik zie bij jou Ce's ook dat je een aantal leuke titels gebruikt. Titels die de lezer laat nadenken voor en onder het lezen van het stuk. Ik heb hier zelf altijd wel plezier in, en beschouw het maar als een compliment wanneer ze zich misleid voelen.

Ik had bij het plaatsen van de CE de keuze uit 4 foto's van Özil, 2 van Carzola, één van Koscielny en één van Wenger. Dan was de foto van Wenger nog het meest gerelateerd met het onderwerp

Mooie lofrede.

Om er helemaal in te komen wat beelden van de man in een mooie compilatie: kopieer en plak /watch?v=lnuqtehltng voor een youtubefimpje met veel heerlijke onderscheppingen, tackles én de rugtackle op 3:40!

Leuk stuk, mij had je ook even misleid met de titel
Soms vind ik dat niet erg, soms vind ik het wel irritant hangt van het stuk af. In dit stuk kan ik het wel waarderen. Mooie woorden over een weinig besproken Duitse houthakker die met zijn stelten wel van toegevoegde waarde is voor de verdediging.

Opbouw is ook prima, je schrijfstijl is goed. Had van mij nog wel iets spannender gemogen, verder prima stuk hoor.

Ik geef niet snel 5 sterren (dat is het perfecte stuk, rapportcijfer 10) maar 4 sterren (rapportcijfer 8) is ook gewoon goed!

Ciao

31 oktober 2013 om 11:18

Ik ben ontzettend blij dat ik een 4 sterren beoordeling krijg door iemand als jou, een genie op het gebied van schrijven van clubexperts.

Ik ben blij dat iedereen op dit moment in de titel lijkt te trappen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk opties open te houden. Echter zullen er altijd mensen blijven die het irritant vinden, en de helft van het stuk in de titel willen zien.

Verder dank ik je voor je kritiek en opmerkingen, en ben ik zeer blij met mijn beoordeling

Ik ben het eens met wat je hebt geschreven. Je CE heeft daarnaast een uitstekend (zins-)structuur. Het lezen verliep uitermate fijn daardoor. Heb het met plezier gelezen.

De 5 sterren zijn voor jou!

6 november 2013 om 16:53

Bedankt voor je reactie!

Goed stuk man, ophelderend en interessant voor de mensen die BFG nooit zien spelen. Hij is een hele intelligente verdediger, en maakt door zijn intelligentie relatief weinig fouten. Wanneer hij de bal niet kan passen, rost hij die gewoon weg inderdaad.

En ja, ook ik dacht dat dit stuk over alle Duitse spelers van Arsenal zou gaan.

6 november 2013 om 16:54

Het zal beslist verhelderend zijn voor de mensen die Per nooit zien spelen, maar ik vraag me af of het hun mening ook zal veranderen.

Hij zal waarschijnlijk een van de meest onderschatte spelers in de PL blijven.

In ieder geval bedankt voor je reactie!

Door je titel ben ik dit stuk gaan lezen en ik heb er geen spijt van. Heerlijk stuk. Ik heb er serieus helemaal niks op aan te merken, ga zo door!

5 sterren.

6 november 2013 om 16:54

Bedankt voor je reactie/beoordeling

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton483
9.Arsenal458
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2713
N. PépéAanvaller235
B. LenoKeeper300
E. NketiahAanvaller151
MartinelliAanvaller81
Cédric SoaresVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren