Inter verliest aansluiting met top na heerlijk duel in Turijn

/

Internazionale verliest de topploegen in de Serie A uit het oog. De Noord-Italianen verloren onlangs met 0-3 van koploper AS Roma en verspeelden zondagavond wederom punten. I Nerazzurri leken door een prachtige omhaal van Fredy Guarín en twee goals van Rodrigo Palacio met een 2-3 overwinning op Torino aan de haal te gaan, maar de Turijners bepaalden in de slotminuut de eindstand op een 3-3 gelijkspel. Inter heeft nu vijftien punten, vier minder dan Napoli en Juventus en liefst negen dan Roma.

Inter pakte in 2009/10 voor het laatst de Scudetto, maar onder leiding van Walter Mazzarri hoopt men op nieuw eremetaal. Dan zal de achttienvoudig landskampioen echter wel een uitwedstrijd als die tegen Torino moeten winnen, want dat lukte zondagavond dus niet. De Turijners kenden een vliegende start met een schot van clubtopscorer Alesssio Cerci tegen de buitenkant van de paal en na vijf minuten kregen zij een strafschop. Doelman Samir Handanovic kreeg rood na een overtreding op diezelfde Cerci, die zelf achter de bal ging staan. Dat bleek een verkeerde keuze te zijn, want de invallende keeper Juan Pablo Carrizo dook de inzet van Cerci stijlvol uit de hoek. Voor de komst van Carrizo werd Mateo Kovacic geslachtofferd.

/

Carrizo had duidelijk geen last van plankenkoorts en redde na tien minuten op een harde knal van Danilo D’Ambrosio. I Granata buitten de manmeersituatie na twintig minuten uit: Cerci zette Alexander Farnerud met een subtiele bal voor het doel en de Zweed vond middels een diagaal schot de verre hoek: 1-0. Inter was wel gelijkwaardig aan de tegenstander en had na een kwartier de voorsprong kunnen nemen, maar Saphir Taïder kwam na een voorzet van Guarín niet goed bij de bal. Laatstgenoemde zette de gasten op slag van rust alsnog op gelijke hoogte: na een hoekschop vond de Colombiaan met een perfect uitgevoerde omhaal het net. Na drie kwartier razen werd er dus bij stand van 1-1 gepauzeerd in Stadio Olimpico.

Torino besefte dat men Inter voor het eerst in negentien jaar weer kon verslaan en speelde met bravoure en zelfvertrouwen. De ploeg van Giampiero Ventura begon ook het tweede bedrijf met offensieve intenties en nam na 54 minuten een hernieuwde voorsprong: Cerci’s schot werd nog geblokt, maar in de rebound vond Ciro Immobile de kruising: 2-1. Inter toonde evenwel veerkracht, want één minuut later kwam men weer langszij. Doelman Daniele Padelli greep halfslachtig in bij een voorzet van Taïder en hierdoor kon Rodrigo Palacio binnenkoppen. Mazzarri durfde het aan om met een tiental aan spelers op het veld een extra aanvaller in te brengen: na een uur verving Ishak Belfodil middenvelder Taïder.

/

De durf van Mazzarri werd beloond, want twintig minuten voor tijd gleed Palacio een voorzet van invaller Belfodil binnen: 2-3. De coach kreeg wat hij wilde en beperkte zich met Wallace als extra verdediger tot verdedigen en counteren. Torino ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de krachten vloeiden weg en men werd steeds slordiger. Toch peurde de gastheer er nog een puntje uit, want in de slotminuut van de officiële speeltijd draaide Nicola Bellomo een vrije trap in de kruising. Torino won dit seizoen maar één keer in eigen huis (Sassuolo, 2-0), maar het gelijkspel tegen Inter zal toch ook een beetje aanvoelen als een overwinning.

Denk jij dat Internazionale in de top drie eindigt dit seizoen?

1
2

Heerlijk dat Torino nog gelijk heeft weten te maken! Inter gelijk, Juve verloren. Prima resultaten.

21 oktober 2013 om 00:04

Haha het is je gegunt.

Wel knap van Inter om met 10 man 85 minuten lang een gelijkspel d'r uit te slepen, van de andere kant is het wel zuur, laatste minuut hebben ze een overwinning uit de hand gegeven.

Wat een geweldige afsluiter van dit spectaculaire weekend in de Serie A. Deze wedstrijd had gewoon alles: Veel en ook mooie aanvallen, blunders, opschudding, een snelle rode kaart, comebacks en veel doelpunten. Heb het gevoel dat over de gehele wedstrijd Torino wat beter was, maar Inter juist gevaarlijker in de kansen. Al met al 3-3 een vrij eerlijke uitslag, al is het natuurlijk voor de Interisti zuur dat Carrizzo, eerst de held, op het einde nog zo’n blunder begaat. Waarschijnlijk had de doelman aan de andere zijde hem aangestoken, want Padelli kon er ook wat van.

Maar toch moet ik mijn bewondering voor Inter in deze wedstrijd uiten. Gehele wedstrijd met een man minder spelen en dan zo'n veerkracht tonen. Daar je niets anders dan respect voor hebben! Aan de andere kant liet Torino zich ook niet uit het veld slaan. Als toch wel persoonlijke fan van hem, was het ook leuk om te zien dat Immobile opnieuw een doelpuntje meepikt.

Leuk weekend Serie A voetbal was het, met 35 doelpunten geloof ik. Wat een geweldige competitie is het toch

20 oktober 2013 om 23:06

Ik las altijd negatieve verhalen over de Serie A maar ik heb nou een paar wedstrijden zitten en het valt me helemaal niks tegen. Het stond bol van strijd, passie, techniek en aanvallend spel. Ik keek dan wel naar de betere ploegen maar in Nederland ga ik ook niet naar Heracles-NEC zitten kijken. Ben benieuwd hoe Juve het in Madrid gaat doen.

Die scheids echt absurd slecht. Eat een strijd bij inter. Jammer van de 3 punten, maar het is helaas niet anders. We mistte ook echt campagnaro vandaag!

20 oktober 2013 om 23:03

die scheidsrechters moeten de pot op. In de serie a ook doellijntechnologie. Rood had niet moeten komen en inter heeft 2 corners niet gekregen

Het niveau van de Serie a lijkt weer omhoog te zijn gegaan, maar dat van de scheidsrechters in Italie totaal niet. Ook bij deze wedstrijd was de scheids weer waardeloos. Vanmiddag ook al bij Fiorentina-Juve.

Verder respect voor Inter dat ze met 10 man nog voor kwamen. Jammer dat de keeper een blunder maakte waardoor het nog 3-3 werd.

jammer van die rode kaart..... maarja, we hebben vandaag wel gevochten als leeuwen! petje af voordat!

Forza Inter!

Serie A begint wel leuk te worden, niveau is nog wel laag, zie je terug in europese wedstrijd

20 oktober 2013 om 23:07

de resultaten van italiaanse voetbalclubs in europa dit seizoen zijn 9W, 6G, 3V, echt dramatisch inderdaad
Bovendien heb je de cl poules gezien waar juventus, napoli en milan inzitten, als ik 3 poules des doods uit mocht kiezen waren dat die 3

Ja jongens, wat is de Serie A toch saai zeg. Altijd maar die 0-0 uitslagen, niet meer normaal.. Serieus, Serie A, beste competitie die er is Vandaag weer genoten van een mooie wedstrijd. Opvallend dat er zoveel penalty's zijn gegeven deze speelronde. Toch knap van Inter dat ze ondanks de rode kaart voor Handanovic nog zoveel veerkracht tonen, wel jammer dat ze uiteindelijk dan toch nog de punten weggeven. Had eigenlijk na de rode kaart iets meer van Torino verwacht, moet ik zeggen. Vond Cerci wel aardig spelen, maar verder was het niet veel. En D'ambrosio was ook sterk spelen, die zie ik graag naar Firenze komen. Scheidsrechter was volgens mij weer niet veel soeps vandaag.. Het niveau van het scheidsrechterskorps in Italië begint ook met de week mee slechter te worden, echt van een bedenkelijk niveau.

Heerlijk Serie A weekend gehad! Mooie wedstrijden, gunstige uitslagen. Onze fratelli Hellas die wint, en Toro die gelijk speelt. En wij winnen natuurlijk tegen onze grote rivaal! Forza la Serie A!

20 oktober 2013 om 23:08

Die vele penalties kunnen ook iets goeds betekenen, namelijk dat er ook veel risico door de ploegen durft te worden genomen. Een groot gedeelte van de penalties die gegeven worden zijn echter onterecht, zoals we allebei vanmiddag al hebben kunnen zien Arbitrage in Italië was al slecht, maar het lijkt een beetje met de dag slechter te worden. Vind het maar vreemd dat scheidsrechters als Rocchi of Tagliavento Europese wedstrijden mogen fluiten.

Maar ja, het was inderdaad opnieuw een zeer vermakelijk weekendje Serie A voetbal. Voor mij zijn dan niet alle uitslagen zo gunstig, maar ik heb me geen minuut verveeld!

20 oktober 2013 om 23:15

nou ik heb ook veel terechte penalty's gezien, sampdoria kreeg namelijk gewoon 2 zeer terechte penalty's vandaag net als hellas verona trouwens

20 oktober 2013 om 23:57

Ja, zo kan je het ook zien Zie het alleen meer als een zwaktebod van de scheidsrechters, dat er zoveel (onterechte) penalty's worden gegeven. Daar moet echt iets aan gedaan worden, want dat is gewoon iets structureels. Ach, het is een vermakelijk weekendje geweest, en mijn club heeft gelukkig gewonnen

Wat een heerlijke afsluiter op een prachtig Serie A weekend. Genieten dit.

Scheidsrechter neemt natuurlijk een dramatisch besluit met die rode kaart, maar ja, van Bergonzi had ik niet beter verwacht. Maar het levert wel een heerlijke wedstrijd op. Motm: Palacio.

Winnaars van het weekend: Fiorentina en Roma, beter kan gewoon niet.

En waar zijn de mensen die zeggen dat de Serie A saai is?!!!

20 oktober 2013 om 23:04

Milan niet vergeten, start behoorlijk gemist maar op de weg terug .

20 oktober 2013 om 23:09

Ja, maar voorlopig is dit nog geen overwinning. Jullie hebben nogal een weg te gaan. 8 punten op een CL plek, dat is wel een gaatje.

21 oktober 2013 om 00:01

Idd maar begin vorig jaar zaten we in een zelfde situatie en we zijn er ook geraakt, heb er wel vertrouwen in eens de tandem Balo-Kaka op kruissnelheid komt en in de winter Rami en Honda erbij komen.

Dat de serie a saai word beachouwd komt vooral door clubs als milan die zo laf voetballen met counters en weinig balbezit.Echter werkt dat niet meer mett de huidige serie a.Milan heeft moeite met het hoge tempo enz.Heb overigens genoten van deze wedstrijd!!!

20 oktober 2013 om 23:12

Ja, Milan speelt momenteel dramatisch en Allegri is gewoon een slechte coach. Ook Lazio is armoede troef.

Maar Roma, Fiorentina, Inter en Napoli spelen prima aanvallend en Juve ook redelijk, l moeten ze die 3-5-2 er gewoon uitslopen, werkt niet meer.

Maar goed, dit weekend ook weer 35 doelpunten, de Serie A is gewoon zeer vermakelijk, punt.

20 oktober 2013 om 23:18

en wat dacht je van clubs als hellas verona, parma, sampdoria en torino. En alle respect voor sassuolo dit seizoen, het maakt ze niet uit tegen wie ze spelen, altijd aanvallend. Het zijn niet alleen de topploegen die voor doelpuntrijke wedstrijden zorgen

20 oktober 2013 om 23:29

Inderdaad. Wij en Roma de winnaars van dit weekend, heerlijk toch! Vind persoonlijk dat beide ploegen het beste voetbal spelen in Italië, dus verdienen we het ook wel Ben benieuwd waar beide ploegen staan aan het einde van de rit.. Ik zou het niet durven zeggen, de top is erg sterk en er valt niks over te zeggen, behalve dat we allebei hoog gaan eindigen.

Zuur om zo de 3-3 tegen te krijgen. Van held naar schemiel. Maar ach kan gebeuren. Deed t verder goed. Guarin mooie goal en speelde 2e helft goed. Ondanks met 10 tegen 11 ben ik trots op het team. Ze bleven vechten. En palacio ondanks zijn leeftijd nog een goede speler. Als we die rode kaart niet kregen hadden we hier 2-4 gewonnen ofzo denk ik. Volgende week zal carizzo opnieuw keepen. Handa is geschorst. Op naar hellas Verona.

Forza inter!

20 oktober 2013 om 23:10

je zult het zien, roma gaat een terugval krijgen, milan zie ik weer helemaal terugkomen, inter en fiorentina hebben nauwelijks achterstand op de grote favorieten juve en napoli. De titelstrijd ligt nog helemaal open. Inter kan de scudetto gewoon nog winnen, ik ben onder de indruk van wat ze vandaag hebben laten zien met 10 tegen 11

20 oktober 2013 om 23:32

Ze gaan de scudetto ook winnen

Heeeeeeerlijk! Toch nog de 3-3! Heb zojuist eerst mijn boxer moeten verschonen, en morgen lekker de winst opstrijken! In Italië kan je zo lekker op een gelijkspelletje gokken!

Inter speelt ook veels te laf met 6 verdedigers. En wachten op de counter en Tog nog 3 doelpunten incasseren.. Torino verdiende minimaal gelijk spel

inter speelt met 3 verdedigers....

En wat verwacht je dan dat ze als gekken gaan aanvallen terwijl de doelman er na 5 minuten er al wordt uitgestuurd en je de hele wedstrijd met 10 tegen 11 speelt, domme reactie zeg.

20 oktober 2013 om 23:27

hoezo domme reactie? Nagatom en Jonathan zijn ook verdedigende backs.. dat maakt hun ook verdedigers! Wallace die voor Palacio kwam is ook een Back.. om voor jou te rekenen.. 3 centrale verdediger en 3 backs is gewoon 6 verdedigers! wie is nou dom? of je hebt helemaal geen verstand van voetbal..

20 oktober 2013 om 23:42

ja dus bayern speelt ook eigenlijk met 5 verdedigers met lahm erbij volgens jou redenering.
Het gaat er om wat voor taken de spelers in het veld krijgen, inter speelde duidelijk met een 3-5-2 formatie, later dus 3-5-1.
Als je de wedstrijd hebt gekeken speelden jonathan en nagatomo nog eerder als buitenspelers dan als backs.

21 oktober 2013 om 00:02

ja want Lahm is ook een verdediger.. wat wil je nou zeggen?? op papier spelen ze inderdaad 3-5-1-1.. maar in de praktijk is echt 5-3-1-1.. en waarvan 3 controleurs.. zo speelde Mazzari ook met Napoli maar bij Napoli hadden ze de juiste spelers voor.

Met dank aan de scheidsrechter trouwens. Normaal gesproken zakt Torino helemaal in tot de eigen 16, maar door de vroege rode kaart van Handanovic moesten ze plotseling het spel gaan maken, wat ze absoluut niet kunnen.

3-3 uiteindelijk een terecht uitslag, maar wat een belachelijk slecht scheidsrechter zeg. Op sommige momenten deed hij maar wat zonder enige samenwerking met zijn assistenten.

Deze wedstrijd bewijst maar eens dat de Serie A verre van saai is!

Jammer van het gelijkspel. Maar Inter is een goede ploeg met veel veerkracht. We spelen gelijk tegen een aardig team met 10 man meer dan 85 minuten lang! Zwaar onterechte rode kaart wel Een overwinning zou verdiend zijn. We staan nu 5e, Hellas 4e maar die wonnen ook via 2 penaltys Hopelijk verslaan we ze thuis want dan zijn Campagnaro en Ricky terug! Al bij al goede match en een goed Inter met 10 man. Arbitrage is ook waardeloos in Italie, het slechtste van Europa. Een onterecht rode kaart geven na 5 minuten, je moet het maar durven.

Forza inter

20 oktober 2013 om 23:34

Ja, maar de penalty's voor Hellas waren wel terecht amico. Maar de arbitrage is inderdaad enorm slecht in Italië, teams worden genaaid en beslissingen worden genomen waarvan je echt denkt, wtf?! En die rode kaart en pingel tegen Handanovic, tja, ik weet niet. Aan de ene kant kan je hem geven maar aan de andere kant, ook wel weer erg zwaar. Twijfelachtig dus.

21 oktober 2013 om 18:28

Dat het een penalty was voor Torino ok, dat kon goed zijn maar een rode kaart gaat er ver over. Zeker als je weet dat je ploeg dan 85 minuten met 10 man moet spelen. Arbitrage in Italie is zo belachelijk.

Inter en pech lopen hand in hand samen. Hoop dat ze snel weer een aansluiting kunnen hebben! Grootste hoop is dat een of twee goede spelers worden aangetrokken tijdens het winterstop

Dan speel je met 5 verdedigers en 4 middenvelders, waarvan 3 controlerend... en dan krijg je alsnog 3 goals tegen! Hoe fucking schraal is Inter.

20 oktober 2013 om 23:58

dat probeer ik steeds te zeggen, maar ik krijg steeds te horen nee inter speelde met 3 verdedigers.. je bent toch mee eens dat gewone backs waar je ze ook opstelt dat ze gewoon verdedigers zijn? en opgeven moment inter ging in de 80ste minuut Wallace inbrengen.. ook een back.. dus 6 verdedigers en 3 controleurs .. en tog nog 3 goals inderdaad

21 oktober 2013 om 00:25

Ac Milan fan... Nee, jij kan natuurlijk heel goed oordelen over je eeuwige rivaal... Zo jammer dit.

De Serie A is en blijft een topcompetitie, zo blijkt maar weer deze week.
Het is niet mijn favoriete, maar een mooie is het zeker.