Volendam wint zonder moeite en behoudt aansluiting met kopploegen

FC Volendam behoudt de aansluiting met de ploegen bovenin de Jupiler League. De Wijdbroeken hadden weinig moeite met de beloften van FC Twente, die in het vissersdorp alweer tegen de zesde nederlaag van het seizoen aanliepen. Het treffen eindigde in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. De Noord-Hollanders rukken daarmee op naar de achtste plek, met een achterstand van zes punten op koploper FC Dordrecht.

Volendam nam al vroeg in de wedstrijd de leiding en gaf die vervolgens niet meer uit handen. Na tien minuten spelen profiteerde Damiën Menzo van een misverstand achterin bij de bezoekers en plukte hij de bal weg tussen verdediger en keeper. Vervolgens rondde hij gedecideerd af. De thuisploeg was vervolgens beter, maar slaagde er niet in om de stand voor de rust verder uit te bouwen.

Na de pauze ging het echter snel. Eerste kopte Henny Schilder raak uit een vrije trap van Brandley Kuwas en vijf minuten later schoot Soufiane Lagmouchi uit de draai de 3-0 binnen. Tien minuten voor tijd deed Jong FC Twente iets terug via Cas Peters, maar kort daarop vergrootte Henk Veerman de marge weer tot drie in het voordeel van de gastheren. De Enschedeërs scoorden daarna nogmaals tegen via Jari Oosterwijk, maar ook die treffer kwam veel te laat.