Spookdoelpunt in Rhein-Neckar Arena zet Leverkusen aan kop

Vrijdag, 18 oktober 2013 om 22:27Erik van Dam • Laatste update: 22:34

Bayer Leverkusen is vrijdag opgeklommen tot de koppositie in de Bundesliga. Die Werkself wonnen uit bij TSG Hoffenheim met 1-2 dankzij goals van Sidney Sam voor rust en Stefan Kiessling erna. De tweede treffer had echter nooit goedgekeurd mogen worden, want de bal passeerde de doellijn niet nadat die het hoofd van Kiessling verliet. Hoffenheim kreeg later een pleister op de wonde met een penalty, die tot overmaat van ramp nog gemist werd. De woede zal blijven.

/

Hoffe begon met een ongeslagen status aan de ontmoeting met Bayer en was na acht minuten dicht bij de 1-0. Sejad Salihovic stuurde een vrije trap naar de linkerhoek, maar daar stond Philipp Wollscheid al te wachten: hij kopte de vrije schop uit het doel. De volgende twee kansen waren voor Leverkusen, maar zowel Gonzalo Castro als Sam zag een poging geweerd worden. Halverwege de eerste helft was het wél raak en maakte Sam alweer zijn zevende doelpunt in negen wedstrijden.

De middenvelder, samen met vier anderen gedeeld topscorer van Duitsland, kreeg de bal op rechts en trok naar binnen voor het schot. Twee man van Hoffenheim kwamen te laat om hem de bal af te pikken en Sam mikte goed en hard richting de rechter benedenhoek: Koen Casteels kwam er niet aan (0-1). Hoffenheim wilde direct terugslaan, maar een prima mogelijkheid op een snelle gelijkmaker eindigde vruchteloos. Na rust bleef Leverkusen vervolgens bovenliggend.

/

Zo’n twintig minuten voor tijd viel ook de tweede van de bezoekers, dat wil zeggen: de bal van Kiessling ging níet het doel in, maar werd wel geteld door de scheidsrechter. Een hoekschop vanaf de linkerkant kwam op het hoofd van Kiessling en ging naar de korte hoek, maar belandde in het zijnet naast de paal. Daar zat echter een gat en dus vloog de bal zijwaarts, maar achter de lijn het doel weer in. Tot grote verbazing van iedereen wees Felix Brych naar de middenstip, ten teken dat er opnieuw afgetrapt kon worden.

De woedende protesten van alles en iedereen bij Hoffe haalden niets meer uit en dus pakte Bayer een 0-2 voorsprong. Dat wilde de zege veiligstellen en begon nog aan een offensief, maar het was de thuisclub die de pijn een klein beetje verzachtte en terugkwam tot 1-2. Na een overtreding van Roberto Hilbert ging Roberto Firmino naar de grond en Brych legde de bal op de stip. Firmino mikte de buitenkans op de paal en ook de rebound vloog tegen het aluminium, maar later kopte Sven Schipplock de bal toch tegen de touwen en zorgde hij nog even voor hoop. De 2-2 viel in de resterende minuten echter niet meer.

Bekijk hier het spookdoelpunt van Stefan Kiessling:
Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door renaldino)

Zo'n doelpunt heb ik nog nooit gezien.. Hij denkt zelf ineens huh waarom juicht iedereen.. Apart!

18 oktober 2013 om 23:01

Haha idd! David Copperfield en z'n trucjes zijn er niks bij!

18 oktober 2013 om 23:10

Is ook een klein wonder dat hij precies die ene gat vind Maar scheids, ben je blind of zo? Kiessling was een held geweest als hij het tegen de scheids had gezegd! Jammer..

Dit is toch geen simpele arbitrale dwaling, de wedstrijd moet opnieuw gespeeld worden volgens de regels!

18 oktober 2013 om 23:13

Haha het is moeilijk om dat waar te nemen als je geen slowmo-beelden tot je beschikking hebt. Vooral omdat de scheidsrechter meer let op spelers die trekken en duwen dan waar de bal precies naartoe vliegt.

De scheids zag waarschijnlijk de bal in het netje en kende een doelpunt toe. Dat er dan achteraf naar het gat gewezen wordt in het zijnet en suggereren dat de bal daar doorheen ging, kan de scheids natuurlijk niet veel mee: hij heeft het zelf niet gezien en zijn collega's ook niet.

Maar de fout ligt bij de officials. Zij horen voor aanvang en in de pauze het net aan beide zijden te controleren. Het kan echter ook zo zijn dat het tijdens het spelen losgesprongen is, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk..

19 oktober 2013 om 00:50

Nou.. inderdaad.. het lijkt net of een truc is. Alsof die bal dwars door het net gaat terwijl er geen gat in zit. Net als met die truc met de ringen die dan weer door elkaar heen zitten en die je daarna weer uit elkaar haalt.

Echt apart dat die bal precies op die plek door het net gaat, waar dat kleine gat zit.

18 oktober 2013 om 23:17

Met doellijntechnologie word ook dit voorkomen want als de bal niet over de lijn is gaat het horloge om de pols van de scheidsrechter niet af.Zou hier een rematch voor gedaan kunnen worden

19 oktober 2013 om 03:51

Nee.

Ehm. Firmino nam de penalty maar de keeper hield hem en ook in de rebound ging hij er wonderbaarlijk genoeg niet in (2 keer op de paal). Schipplock scoorde een paar minuten later met een kopbal. Penalty was sowieso wel een goedmakertje...

En die goal van Kiessling. Dat dat soort dingen nog kunnen gebeuren. Niet te geloven.

toen ik het net zag dacht je echt hu
hoe komt die bal er nou in
leek naast te gaan en ja hoor in de herhaling werd het duidelijk
zuur voor hoffenheim dit de penelty en de kansen hadden zeker kunnen winnen

Die Kiessling verdient een stap hoger.

Moet de scheids Niet altijd controleren of er gaten zitten in de doelen?

19 oktober 2013 om 23:55

Doet de grensrechter volgens mij altijd.
Maar die kijkt voornamelijk of de netten goed vast zitten bij de palen en Lat.

Huh????lijkt wel trucage joh!

Absoluut schandalig dit en ontzettend zuur voor Hoffenheim, vooral omdat zij een terechte goal afgekeurd kregen zogenaamd vanwege buitenspel.

De arbitrage was vanavond echt waardeloos.

Wat een geluk weer voor Leverkusen, twee weken geleden hadden ze ook al zoveel geluk tegen Bayern.

19 oktober 2013 om 00:13

Hoewel het een uiterst ongelukkig moment is, kan de scheids hier weinig anders dan het doelpunt toekennen. Hij heeft de bal zelf niet door het gat kunnen zien gaan. Gebaseerd op zijn eigen waarnemingen is een doelpunt dus volkomen logisch.

De fout zit hem bij de grensrechter, aangezien die volgens mij aan het begin van de tweede helft het net nogmaals moet controleren.

19 oktober 2013 om 00:30

Pardon? De scheidsrechter heeft perfect zicht op de situatie en kon overduidelijk zien dat de bal eerst naast ging voordat hij in de goal belandde. Dit is echt werkelijk waar schandalig.

19 oktober 2013 om 00:48

Dat het zicht van de scheids inderdaad niet werd belemmerd, hoeft nog niet te betekenen dat de scheids zich op de bal concentreert. Bij corners let de scheids meestal meer op het duwen en trekken dan waar de bal exact terechtkomt. Hij ziet slechts dat de bal het hoofd verlaat en dat hij later in de goal ligt. Wie zou er dan vanuit gaan dat het via een gat in het zijnet gebeurt?

Overigens zagen velen van ons het pas duidelijk gebeuren met behulp van de vertraagde herhaling. De scheids had dit uiteraard niet beschikbaar. Nogmaals, de grensrechter had het gat tijdens de controle na de rust moeten opmerken. Uiterst ongelukkig, maar niet de fout van de scheids

Was niet makkelijk te zien. Er is ook niemand van de tegenstander die reageert, dus ik snap wel dat de scheids hier naast zat.

Volgens mij wist Kiesling zelf dat het geen doelpunt was. Hahah wat een held!

18 oktober 2013 om 22:40

Hoezo held in godsnaam? Eerder zwaar onsportief.

18 oktober 2013 om 22:48

Zwaar onsportief omdat de scheids een goal geeft? Hou toch op.

18 oktober 2013 om 22:50

Hoezo onsportief? Als jij een doorslaggevend (onterecht) doelpunt scoort, zou jij ook niet gaan klagen dat 'ie niet telt.

18 oktober 2013 om 23:17

Jij kent mij niet dus oordeel daar niet over. En mufc wazza ja heel onsportief. Met een beetje fatsoen in je lijf zeg je dat het geen goal is.

18 oktober 2013 om 23:40

Ook alsje 10k krijgt als doelpuntpremie? Simpele ziel, ook jij zou dat in geen 1000 jaar bekennen op dat niveau, en daarvoor moet ik jou absoluut niet kennen.

19 oktober 2013 om 01:26

@snowflake Ja, verbazend he? Er zijn ook nog eerlijke mensen op deze aarde..... Tuurlijk zou hij het moeten zeggen. Je zag in het filmpje dat hij baalde dat de basl naast ging (hand aan het hoofd / in het haar) Vervolgens zegt de scheids doelpunt, nou ik zou't denk ik ook zeggen.

19 oktober 2013 om 09:19

Ach kut app..

Maar goed, als jij een shirtje vast pakt en toch door mag spelen en scoort, ga je dan ook naar de scheids? Of je staat meters buitenspel,maar je mag toch door en scoort, ga je dan ook naar de scheids? Denk het niet he..

19 oktober 2013 om 02:11

Natuurlijk niet. Hij denkt gewoon dat hij het fout heeft gezien. Hoe zou die bal anders ooit in het doel komen je verwacht toch niet dat er een gat zit en de bal er precies doorheen gaat.

Jammer dat Kießling niet sportief genoeg is om toe te geven dat die bal niet zat.

18 oktober 2013 om 22:39

Dus jij beweert als jij Scoort en je bent Prof en je staat maar met 1-0 voor dat je naar de scheid gaat toelopen en zegt Scheids, Hy zat niet

Onnodige Reactie maat

18 oktober 2013 om 22:43

Ik zou me kunnen voorstellen dat er ook genoeg profs zijn die daar eerlijk in zijn hoor. Op eerlijke manier winnen geeft wel 10x zoveel voldoening. Daarnaast zal Kiebling nu echt wel schande over zich heen krijgen dat hij ging juichen terwijl hij dondersgoed wist dat hij naast kopte. Dat zal hem aardig blijven achtervolgen.

18 oktober 2013 om 22:57

Jawel, geen Suarez mentaliteit op dat gebied, misschien in een wk finale ofzo maar nu is het gewoon lullig.

18 oktober 2013 om 22:59

ik heb nog nooit iemand zoiets zien doen
klose een keer maar dat was niet met deze druk op de wedstrijd

18 oktober 2013 om 23:46

Di Canio volgens mij.

18 oktober 2013 om 22:46

De bal ligt in het net. Hij denkt gewoon dat hij het verkeerd zag en de bal er wel in ging.

18 oktober 2013 om 22:48

Als robben deze gescoord had in de wk finale als winnende goal hoorde ik jou niet klagen gast,of wel?Kießling doet niks verkeerd.De arbitrage moet dat ontdekken en anders pech.Het is hun taak niet die van de voetballers en fouten kunnen gebeuren.Het is te hopen dat hier ook technologie voor word uitgevonden door de fifa,gewoon de goals controleren voor de wedstrijd

18 oktober 2013 om 23:19

Hij doet niets verkeerds nee.
Maar het zou een mooie actie zijn geweest als hij het zou toegeven.
Maar tegenwoordig ziet niet meer voetbal als een spel en draait het puur om winnen en geld verdienen.
Vind het altijd prachtige momenten om te zien als zoiets voorkomt en de speler die het doelpunt maakt het meld bij de scheids.
Dan onderscheid je je in mijn ogen van de mensen in de sport.
Het is wel eens eerder voorgekomen dat spelers het deden, en voor die mensen heb ik zwaar respect. Sportiviteit en plezier op nummer 1

Schande schande schande. Dat dit kan gebeuren in 2013, niet te geloven.

18 oktober 2013 om 23:01

Klopt.. Maargoed, heb ook al gehoord over een kennelijke arbitrale dwaling.. Maar wat zou de scheidsrechter hier dan moeten doen?

18 oktober 2013 om 23:25

Voor de wedstrijd en in de rust moeten netten gecontroleerd worden op gaten he. Daar ligt het aan. Verder kunnen die ook niets doen, dat is wel zo.

19 oktober 2013 om 00:00

Heb je gelijk in, volgens mij is dat ook meer natte vinger werk en wordt het alleen gedaan omdat het op papier staat.. Nu blijkt toch dat het wel degelijk van belang is.. Maar hoe kan zo'n gat uberhaubt ontstaan?

Geweldig dit hij denkt ook zovan Huh waarom Juicht iedereen het was toch Mis ?

En de spelers Van Hoffenheim lopen gewoon weg en kijken dan opeens en zien dat die bal in het doel licht

Haha ziek doelpunt inderdaad, blunder van de arbitrage!
Maar ik rouw er niet om! Dankzij Leverkusen €120 gewonnen haha.

18 oktober 2013 om 22:47

Haha ja ik ook. Dankzij leverkusen en roma 170 euries binnen! :D

18 oktober 2013 om 23:01

wat had je voor een inleg dan

19 oktober 2013 om 02:05

Ben je niet bang dat ze de wedstrijd overnieuw moeten spelen en dus je weddenschap ongeldig wordt verklaard?

19 oktober 2013 om 12:02

Ik heb m'n geld al gekregen op mn account dus ze kunnen me vrij weinig maken haha

19 oktober 2013 om 14:35

Het erop zetten op je account is voor hun net zo makkelijk als het eraf halen..?

Ben namelijk wel benieuwd wat er gebeurd als de wedstrijd opnieuw gespeeld dient te worden..

Hahaha interesseert me niet dat het een niet geldige doelpunt was doordat heb ik toto gewonnen!

Die Leverkusen heeft alle geluk van de wereld en heeft het geluk aan de kont hangen. Bij 0-1 werd een zuivere goal van Hoffenheim afgekeurd wegens buitenspel. Je zou haast denken dat die vlaggenist omgekocht is door Bayer chemie.

En wat de goal van Kiesling betreft, die terreinman van Hoffenheim moet direct een schop onder zijn ballen krijgen. Het is zijn verantwoordelijkheid dat er goede netten in de goal hangen toch! En natuurlijk gedraagt die Kiesing zich ook heel onsportief!

Super super lucky Leverkusen.
Eerst was er die onterecht afgekeurde goal van Hoffenheim. Toen had het 1-1 moeten zijn.
Voordien was er een actie waar heel ongelukkig de bal tegen Leno zijn been via via terechtkwam.
Over die bizarre goal moet er niet veel gezegd worden. Hoffenheim zal trouwens protest indienen omdat dit nooit een geldige goal kan zijn.
Nadien kreeg Hoffenheim nog een penalty waar leno hem knullig tegenhoud en direct erna nog eens 2x op de lat.

Over de wedstrijd veloop was Hoffenheim eigenlijk de betere partij en had Leverkusen het moeilijk met de hele snelle counters van Hoffenheim. Maar Leverkusen toch gewonnen door meer ervaring en om de wedtrijd proberen te controleren zodat Hoffenheim toch niet al te gevaarlijk kon zijn.

Toch knap hoe de arbitrage uiteindelijk van een 2-1 voor hoffenheim een 1-2 voor Leverkusen weet te maken in deze wedstrijd. Een 100% goal van Hoffenheim werd immers vanwege buitenspel afgekeurd, wat het duidelijk niet was. Die 2-0 was natuurlijk toeval dat Kiessling precies in dat gat in het net kopt, maar de grensrechter liep ook volledig voorbij aan die hoek in de goal bij de controle begin tweede helft. Ik kan me herinneren dat Nürnberg voor zo'n zelfde situatie ooit eens een herhalingswedstrijd heeft gekregen, misschien gebeurt dat nu weer. Alhoewel Hoffenheim als thuisclub wel verantwoordelijk is voor de staat van de goalnetten lijkt mij toch.

Dat dit mogelijk was is vast niet te geloven.
De bal gaat aan de buitenkant langs de paal en vliegt door een klein gat het doel in.
Volgens mij een kans van 1 op 10000 dat dit kan gebeuren.
Een scheidsrechter kun je dit niet kwalijk nemen wel die 'pipo' (lees assistent die voor het begin van de wedstrijd en bij het begin van de 2e helft de netten controleert.
Bundesliga op competitie!!!!!??????

En al die mensen die tegen de invoer van de camera's zijn vinden dit weer het charme van het spel. Ik noem het gewoon een vervelende, oneerlijke gang van zaken voor Hoffenheim. Er moeten z.s.m. camera's in het voetbal komen. Fifa Fair Play hé Fifa? Stelletje nietsnutten.

19 oktober 2013 om 04:00

Fcagga omdat het zo ook kan gaan http://www.youtube.com/watch?v=tjbrg1ja7aq is dit juist charme van het spel (persoonlijke mening)

19 oktober 2013 om 09:16

De link werkt niet.

Ongelovelijk dat dit in het moderne voetbal nog mogenlijk is!

De scheids stond er volgens mij ook goed genoeg voor om te zien dat deze bal eigenlijk naast was!

Als ik de reacties in de Duitse media mag geloven gaat Hoffenheim protest aantekenen en maken ze hele goede kant op het overspelen van deze pot. Iets soortgelijks is eerder voorgekomen en die pot werd vervolgens ook overgespeeld.

Hoe kunnen mensen nou verwachten dat in een wereld van schwalbes, kaarten aannaaien en structureel onsportief gedrag, een speler een foutief doelpunt gaat toegeven. Gewoon een blunder van de arbitrage en ik ben benieuwd wat de Duitse bond hier wat van gaat zeggen.

En maar af blijven zien van ondersteuning voor de scheidsrechters van beeldschermen. Door een tv scheidsrechter in te voeren was binnen 10 sec. deze goal terecht niet geteld en was er nu totaal geen discussie meer.

19 oktober 2013 om 01:23

// En maar af blijven zien van ondersteuning voor de scheidsrechters van beeldschermen. \\

Deze ondersteuning heb je nodig voor van die gevallen als een bal wel of niet over de lijn zijn, maar niet voor dit soort zaken. Wanneer clubs er voor zorgen dat ze ook de simpele dingen als de doelnetten in orde hebben dan gebeurt dit domweg gewoon nooit.

Zou wat zijn zeg als bayer leverkusen op 3 punten cl kwalificatie ofzo haalt en dat hoffenheim degradeerd op 3 punten.

Dat mensen op basis van deze gebeurtenis de noodzaak van technische hulpmiddelen gaan benadrukken is natuurlijk je reinste onzin. Een club moet namelijk er gewoon voor zorgen dat ze de netten in orde hebben, dat zijn van die basiszaken die je als professionele voetbalclub voor elkaar moet hebben. Daarbij controleert de grensrechter ook nog eens voor elke helft de doelnetten.
Hoffenheim mag zichzelf dus verwijten dat hun dit is overkomen. Een typisch gevalletje 'eigen schuld, dikke bult'.

19 oktober 2013 om 09:24

Dit is juist het perfecte voorbeeld waroom er camera's moeten komen, want het menselijk oog ziet niet gelijk alles. Een klein foutje in het net over het hoofd zien tijdens de controle kan ik best begrijpen en zelfs dat een scheids dit "doelpunt" niet ziet begrijp ik. Maar laten we dan ook in het voetbal uit de prehistorie stappen zoals bij het tennis en vooral hockey en de camera's invoeren. Wie kan er nou tegen eerlijker spel zijn? Even alle voordelen op een rij:
1. Minder onterechte goals
2. Meer terechte goals
3. Minder schwalbes
4. Meer terechte penalty's
5. Minder onterechte penalty's
6. Minder onterechte kaarten
7. Meer beslissingen waarbij meer dan een persoon betrokken is die maar een fractie van een seconde de tijd heeft om te oordelen.
8. En nog veel meer.

Weetje wat lijp zou zijn als die kiessling nou eens naar de scheidsrechters ging en zij nee hij zat niet. Dan zou de hele wereld voor hem sempatie hebbem gehad. Je staat al met 0-1 voor duss hat hem echt gesierd want hij zag direct dat die naast ging volgens mij. Maarjah voetbal he alles draaid om winnen

De arbitrage was tijdens deze wedstrijd op beslissende momenten slecht. Deze "goal" past in de lijn. Hoffenheim heeft inmiddels aangekondigd protest tegen de uitslag aan te tekenen en lijkt daar, gezien ervaringen in de Bundesliga in het verleden, ook kans op te maken.

Blijft voor mij overeind dat een sport met zo veel belangen en geld niet op zo'n verouderde wijze geleid kan worden. Doellijntechnologie lijkt eindelijk te komen, maar een videoscheidsrechter is echt ook hard nodig op dit niveau. Daarmee beperk je het risico op dit soort ongein heel erg veel.

Iinderdaad, die had niet mogen gelden, maar voor de scheids was het wel lastig te zien. Dan maar overspelen, zoals zij dat willen.

Ik vindt het mooi. Als de scheids niks verkeerds deed, zou het voetbal maar saai zijn.
Kom op mensen, een beetje humor?

Dit is toch wel het raarste doelpunt dat er eigenlijk geen is dat ik ooit al gezien heb en dat die gewoon telt is al helemaal raar.

Grootste blunder van arbitrage die ik ooit heb gezien. Aan de andere kant ook lekker onsportief aangezien hij zelf goed had gezien dat hij er niet in zat.
Gewoon opnieuw spelen mja of dat gaat gebeuren......

M. Klose zou hebben gezegd dat deze Via de zijkant door het net erin ging.

Heb dit ook nog nooit eerder gezien.
Moet zeggen dat ik het in eerste instantie ook niet goed zag.
Vraag me ook af wat de keeper gedacht zou hebben als hij de bal achter zich in het net zag liggen.
Zou hij het door hebben gehad?
Toch wel de bizarste goal die ik ooit gezien heb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

TSG Hoffenheim

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. Bruun LarsenAanvaller52
A. KramarićAanvaller50
O. BaumannKeeper50
G. RutterAanvaller51
M. DabburAanvaller41
R. SkovAanvaller20
L. PhilippKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina TSG Hoffenheim.

4 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren