Tien man Dordrecht kloppen FC Emmen, Narsingh scoort opnieuw

FC Dordrecht is twee punten uitgelopen op Sparta Rotterdam. De koploper won met liefst 4-2 van FC Emmen en de Rotterdammers ontsnapten bij MVV Maastricht aan een verliespartij, maar verspeelden wel twee punten (1-1). FC Eindhoven is de nieuwe runner-up in de Jupiler League: de Brabanders lieten weinig over van Almere City FC en hebben slechts één punt minder dan Dordrecht. Bij Jong PSV liet Luciano Narsingh weer van zich spreken, want de aanvaller scoorde op bezoek bij Helmond Sport (1-1).

/

FC Dordrecht - FC Emmen 4-2
FC Dordrecht pakte in de laatste vijf wedstrijden maar één overwinning en de vrijdagavond begon ook ditmaal niet best voor de ploeg van Harry van den Ham. Josimar Lima pakte na zeven minuten een rode kaart en Shkodran Metaj benutte de toegekende strafschop. Het overtal van FC Emmen kon de voorsprong echter niet vasthouden en liep een gevoelige nederlaag op. Paul Gladon en Rihairo Meulens zetten de thuisploeg nog voor rust op voorsprong en Giovanni Korte trof in het tweede bedrijf nog tweemaal doel. Frank Olijve deed nog wat terug. Dordrecht speelde in 1995 voor het laatst in de Eredivisie, maar de supporters in het GN Bouw Stadion zullen onderhand serieus gaan dromen van een terugkeer op het hoogste podium. Emmen vergat op een gelijk aantal punten te komen met de groenhemden en blijft in de subtop staan.

/

MVV Maastricht - Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam verloor dure punten in de titelstrijd. De Kasteelheren onder leiding van Adri Bogers begonnen erg matig in De Geusselt en hadden geluk dat er bij rust nog niet gescoord was. Na vijf minuten werd een Limburgse inzet van de lijn gehaald en Maic Sema kopte zelfs tegen de lat. Kort na rust raakte Gianluca Maria na een knappe actie ook het houtwerk, maar zeven minuten na de pauze was het wel raak voor de Sterrendragers: uit een hoekschop trof Sven Braken doel. Sparta ging op jacht naar de gelijkmaker en was daar nog dicht bij, maar Johan Voskamp schoot tegen de paal, terwijl de rebound van Donovan Deekman over ging. In de slotseconde kwam Sparta door een eigen goal van Nic Kuipers nog langszij, maar men zal niet tevreden zijn met de twee verliespunten.

/

Almere City FC – FC Eindhoven 0-4
FC Eindhoven blijft knap in de top van de Jupiler League meedraaien. De Brabanders hadden vrijdagavond geen kind aan Almere City FC en sloegen vier keer toe. Na een kwartier zette Nayib Lagouireh de bezoekers op voorsprong in het Mitsubish Forklift Stadion: hij profiteerde van een te korte terugspeelpass. Na 25 minuten tekende Jens van Son voor de 0-2 en doordat Charles Dissels even later niet verder kwam dan de paal, was dat tevens de ruststand. Na de derde Eindhovense goal (Donny de Groot, 63’) raakte Hicham Faik namens Almere City de lat. Het zat de Zwarte Schapen niet mee, want dik tien minuten voor tijd moest Fabio Serrarens met een rode kaart inrukken. De Groot tekende twintig minuten voor tijd al voor de 0-4. Almere leed zijn tweede nederlaag in de laatste vijf wedstrijden.

/

FC Den Bosch – Excelsior 3-2
Eindelijk konden de supporters van FC Den Bosch weer eens juichen. De Brabanders verloren de laatste drie duels, maar rekenden vrijdag af met middenmoter Excelsior. Alexander Mols werd de held van de gastheer door drie goals voor zijn rekening te nemen. Hij opende de score in De Vliert en tekende na de gelijkmaker van Kevin Vermeulen voor een nieuwe voorsprong voor de blauwhemden. De kansen stapelden zich op en Lars Hutten bepaalde vanaf elf meter de ruststand op 2-2. Daar leek het bij te blijven, maar Mols kopte vier minuten voor tijd op aangeven van Barry Maguire de 3-2 tegen de touwen. Beide ploegen hielpen hierna nog één goede kans om zeep en hierdoor bleven de punten in Den Bosch.

Helmond Sport - Jong PSV 1-1
Op eigen veld wil het dit seizoen nog niet helemaal vlotten met Helmond Sport, maar vrijdag werd op de valreep een derde thuisnederlaag voorkomen tegen Jong PSV. Het team van Darije Kalezic had juist nog niet één keer gewonnen op verplaatsing en dat lukte ook nu niet, ondanks een heerlijke goal van Luciano Narsingh. De vleugelaanvaller is op de weg terug na lang blessureleed en scoorde na een uur spelen erg fraai met een stift over de Helmond-doelman. Het was al zijn derde doelpunt in twee duels: vorige week was het al tweemaal raak tegen FC Volendam. Hij verliet het toneel na zeventig minuten en zag dat Davy Brouwers vlak voor tijd toch nog de stand rechttrok.

SC Telstar - Fortuna Sittard 0-0
Na tien tegengoals in de laatste drie wedstrijden hield SC Telstar de schade nu weer een keer beperkt. De ontmoeting met Fortuna Sittard, dat op de ranglijst in de buurt staat van de Velsenaren, eindigde in een 0-0 gelijkspel. Kansen waren er voldoende voor met name de thuisploeg, maar Daryl van Mieghem schoot niet met scherp, Diangi Matusiwa vond Ferhat Kaya op zijn pad en een voorzet van Paul Kok zeilde bijna binnen. Fortuna liep veelvuldig achteruit en kwam voor een punt: dat kreeg het uiteindelijk ook.