Tien man Dordrecht kloppen FC Emmen, Narsingh scoort opnieuw

Vrijdag, 18 oktober 2013 om 22:11Gijs Freriks • Laatste update: 22:19

FC Dordrecht is twee punten uitgelopen op Sparta Rotterdam. De koploper won met liefst 4-2 van FC Emmen en de Rotterdammers ontsnapten bij MVV Maastricht aan een verliespartij, maar verspeelden wel twee punten (1-1). FC Eindhoven is de nieuwe runner-up in de Jupiler League: de Brabanders lieten weinig over van Almere City FC en hebben slechts één punt minder dan Dordrecht. Bij Jong PSV liet Luciano Narsingh weer van zich spreken, want de aanvaller scoorde op bezoek bij Helmond Sport (1-1).

/

FC Dordrecht - FC Emmen 4-2
FC Dordrecht pakte in de laatste vijf wedstrijden maar één overwinning en de vrijdagavond begon ook ditmaal niet best voor de ploeg van Harry van den Ham. Josimar Lima pakte na zeven minuten een rode kaart en Shkodran Metaj benutte de toegekende strafschop. Het overtal van FC Emmen kon de voorsprong echter niet vasthouden en liep een gevoelige nederlaag op. Paul Gladon en Rihairo Meulens zetten de thuisploeg nog voor rust op voorsprong en Giovanni Korte trof in het tweede bedrijf nog tweemaal doel. Frank Olijve deed nog wat terug. Dordrecht speelde in 1995 voor het laatst in de Eredivisie, maar de supporters in het GN Bouw Stadion zullen onderhand serieus gaan dromen van een terugkeer op het hoogste podium. Emmen vergat op een gelijk aantal punten te komen met de groenhemden en blijft in de subtop staan.

/

MVV Maastricht - Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam verloor dure punten in de titelstrijd. De Kasteelheren onder leiding van Adri Bogers begonnen erg matig in De Geusselt en hadden geluk dat er bij rust nog niet gescoord was. Na vijf minuten werd een Limburgse inzet van de lijn gehaald en Maic Sema kopte zelfs tegen de lat. Kort na rust raakte Gianluca Maria na een knappe actie ook het houtwerk, maar zeven minuten na de pauze was het wel raak voor de Sterrendragers: uit een hoekschop trof Sven Braken doel. Sparta ging op jacht naar de gelijkmaker en was daar nog dicht bij, maar Johan Voskamp schoot tegen de paal, terwijl de rebound van Donovan Deekman over ging. In de slotseconde kwam Sparta door een eigen goal van Nic Kuipers nog langszij, maar men zal niet tevreden zijn met de twee verliespunten.

/

Almere City FC – FC Eindhoven 0-4
FC Eindhoven blijft knap in de top van de Jupiler League meedraaien. De Brabanders hadden vrijdagavond geen kind aan Almere City FC en sloegen vier keer toe. Na een kwartier zette Nayib Lagouireh de bezoekers op voorsprong in het Mitsubish Forklift Stadion: hij profiteerde van een te korte terugspeelpass. Na 25 minuten tekende Jens van Son voor de 0-2 en doordat Charles Dissels even later niet verder kwam dan de paal, was dat tevens de ruststand. Na de derde Eindhovense goal (Donny de Groot, 63’) raakte Hicham Faik namens Almere City de lat. Het zat de Zwarte Schapen niet mee, want dik tien minuten voor tijd moest Fabio Serrarens met een rode kaart inrukken. De Groot tekende twintig minuten voor tijd al voor de 0-4. Almere leed zijn tweede nederlaag in de laatste vijf wedstrijden.

/

FC Den Bosch – Excelsior 3-2
Eindelijk konden de supporters van FC Den Bosch weer eens juichen. De Brabanders verloren de laatste drie duels, maar rekenden vrijdag af met middenmoter Excelsior. Alexander Mols werd de held van de gastheer door drie goals voor zijn rekening te nemen. Hij opende de score in De Vliert en tekende na de gelijkmaker van Kevin Vermeulen voor een nieuwe voorsprong voor de blauwhemden. De kansen stapelden zich op en Lars Hutten bepaalde vanaf elf meter de ruststand op 2-2. Daar leek het bij te blijven, maar Mols kopte vier minuten voor tijd op aangeven van Barry Maguire de 3-2 tegen de touwen. Beide ploegen hielpen hierna nog één goede kans om zeep en hierdoor bleven de punten in Den Bosch.

Helmond Sport - Jong PSV 1-1
Op eigen veld wil het dit seizoen nog niet helemaal vlotten met Helmond Sport, maar vrijdag werd op de valreep een derde thuisnederlaag voorkomen tegen Jong PSV. Het team van Darije Kalezic had juist nog niet één keer gewonnen op verplaatsing en dat lukte ook nu niet, ondanks een heerlijke goal van Luciano Narsingh. De vleugelaanvaller is op de weg terug na lang blessureleed en scoorde na een uur spelen erg fraai met een stift over de Helmond-doelman. Het was al zijn derde doelpunt in twee duels: vorige week was het al tweemaal raak tegen FC Volendam. Hij verliet het toneel na zeventig minuten en zag dat Davy Brouwers vlak voor tijd toch nog de stand rechttrok.

SC Telstar - Fortuna Sittard 0-0
Na tien tegengoals in de laatste drie wedstrijden hield SC Telstar de schade nu weer een keer beperkt. De ontmoeting met Fortuna Sittard, dat op de ranglijst in de buurt staat van de Velsenaren, eindigde in een 0-0 gelijkspel. Kansen waren er voldoende voor met name de thuisploeg, maar Daryl van Mieghem schoot niet met scherp, Diangi Matusiwa vond Ferhat Kaya op zijn pad en een voorzet van Paul Kok zeilde bijna binnen. Fortuna liep veelvuldig achteruit en kwam voor een punt: dat kreeg het uiteindelijk ook.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door audiowaste)

Narsingh lijkt op de goede weg terug! 3 Goals in 2 wedstrijden! Hoeveelste tegengoal van Jong PSV is dit eigenlijk al na de 85st minuut? Volgens mij hebben ze al zeker 2-3 zekere overwinningen toch nog uit hand gegeven...

19 oktober 2013 om 00:25

Ieder geval deze wedstrijd en tegen achillis gaven ze het weg.in de laatse minuten.
Jong ajax een 2-0 voorsprong verspilt.

19 oktober 2013 om 10:16

1-0 voor noem ik nou niet bepaald een zekere overwinning!?

Lekkere overwinning met 10 man bijna de gehele wedstrijd.
Met deze selectie valt er dit seizoen wel wat te pakken.
Ik laat me verrassen.

18 oktober 2013 om 22:22

Ik kom net thuis van de Krommedijk, deze jongens verdienen elk wedstrijd een vol GN Stadion! Na de vroege rode kaart en achterstand zag ik het eigenlijk niet meer zitten, maar de jongens vochten als echte Schapen!!

Wij staan boven aan, wij staan boven Aaaaannnn!!

18 oktober 2013 om 22:31

Gezellig man, ik was helemaal vergeten dat Dordt vandaag thuis speelde, anders zou ik ook zijn geweest.
Hoe was de sfeer? Waar zit jij dan?

18 oktober 2013 om 23:05

Noord tribune altijd. Was zeker gezellig! Zelfs na de vroege rode kaart en achterstand bleven we maar zingen en feesten

18 oktober 2013 om 23:06

@Telegraaf
haha...vochten als echte schapen.
Die is goed man.


Hopen dat ze het volhouden.

19 doelpunten over 6 wedstrijden. Je kan veel zeggen over de 1e divisie, maar ze scoren er idg heel veel!

18 oktober 2013 om 22:18

Dat is elk jaar al zo. Over deze jaargang van de Jupiler kan je maar 1 ding zeggen: competitievervalsing

18 oktober 2013 om 23:41

zeurpiet, wees blij dat het niveau omhoog gaat en je nog genoeg teams in de jupiler over houdt want de spoeling is al zo dun

19 oktober 2013 om 10:20

Het is maar wat je leuker vindt, of ze spelen betaald voetbal tegen jong ajax en dergelijke of ze vallen terug naar een semi-prof competitie?!
De 1e divisie was financieel niet meer houdbaar, dat zag je aan het aantal faillissementen de afgelopen jaren!

19 oktober 2013 om 00:00

Dat is een gemiddelde van 3,2 per wedstrijd. Dat is een heel normaal gemiddelde voor voetbal en misschien zelfs wel aan de lage kant...

19 oktober 2013 om 09:55

3,2 aan de lage kant? In de amateurs misschien. Op top niveau is 3,2 per wedstrijd best hoog.

2e keer dat de jupiler league ervoor zorgt dat ik me toto verlies in de 90ste minuut.
Daar word je niet vrolijk van.
Wel leuk dat Narsingh weer heeft gescoord.

Weer een goal van Narsingh maakt goede comeback tot nu toe! Hopelijk is hij snel helemaal wedstrijd fit is wel leuk.voor voor matavz en locadia als ze af en toe een voorzet krijgen

MVV 3X paal en lat en een eigen doelpunt in de 93e min , denk dat Sparta hun portie geluk wel heeft gehad tot de winterstop .

dat hij dit dadelijk ook maar doet voor psv 1 :P

Waren er serieus maar 6 supporters van Psv?

Mooi voor Narsingh dat ie weer heeft gescoord. Ben benieuwd hoe ie uiteindelijk gaat presteren bij PSV want hij heeft toch veel concurrentie met Bakkali, Jozefzoon en Park.

18 oktober 2013 om 22:38

En dat zijn al 6 uitsupporters meer dan bij de vorige uitwedstrijden....
Ze zitten dus in de lift

18 oktober 2013 om 22:44

Inderdaad, op naar de 10.

18 oktober 2013 om 22:50

Nee, er zaten stiekem een flink aantal PSV-fans op de thuistribune. Sowieso al een groepje van ongeveer 15 man. Daarnaast was het veel drukker in het stadion dan normaal, ik verwacht dat dit komt omdat Helmond na Eindhoven de meeste PSV-seizoenskaarthouders heeft. Deze zijn wellicht ook geïnteresseerd in Helmond Sport en zien dat nu als de ideale mogelijkheid om beide eens aan het werk te zien.

19 oktober 2013 om 00:02

In Den Bosch waren ze met 10 alle respect voor die mannen! Gelukkig kregen ze toen gratis bosschebollen aangeboden door onze supporters club..brabantse gastvrijheid!

Ik moet het blijven herhalen....
Ondanks een waslijst aan blessures waardoor coach JP de Jong voor de zoveelste keer aan zijn basis heeft moeten sleutelen, toch weer een gedegen overwinning van FC Eindhoven.

Ik durf nu wel te stellen dat FC Eindhoven over de beste coach van de Jupiler League beschikt.
Hopelijk pakken ze dit seizoen nog een prijsje mee in de vorm van een periodetitel.

Hopen dat Dordt. doorpakt met winnen.
En uiteindelijk promoveert hetzij via nacompetitie of zelfs als kampioen.

Maar we zien wel waar het schip strandt.

Bij Jong PSV stond Manolev in de basis.
Komt net van een interland terug en levert (weer!) een dramatische wedstrijd af bij Jong Psv.
Een compleet raadsel, die man...

Uitermate verdiende overwinning voor FC Den Bosch. Strijd, mooi voetbal en vooral een scheids die niet meewerkte! Belachelijke strafschop tegen, zelf eentje niet gehad. Als je dan wint heet dat gerechtigheid !!!

4. Mols (-) 1-0, 21. Vermeulen (hutten) 1-1, 31. Mols (-) 2-1, 37. Hutten (strafschop) 2-2, 86. Mols (maguire) 3-2.

De Ruiter; Tahapary, Buitenhuis, Boddaert, Casper van Beers; Maguire; Kiliç (72. De Looijer), Van den Broek; Zeldenrust, Quekel (84. Seuntjens), Mols.

Wederom doelpunten van Giovanni Korte, ik kan niet wachten op volgend seizoen als Giovanni terug is van zijn verhuur. Hij gaat een belangrijke speler worden voor Ado!

Eindelijk n overwinning van me cluppie en nu opstomen naar de subtop

Niet dat Cocu Narsingh oproept als vervanger voor de geblesseerde Park..

Net best dat Emmen 4-2 verliest terwijl zij op 1-0 kwamen en een man meer voordeel had.

drama wedstrijd die geen winnaar verdiende. Narsingh niet gezien, op de goal die hij maakt na, heeft geen enkele actie gemaakt.. en nu snap ik waar Gijp zo afgeeft op Manolev, die kan er echt niks van.. hoorde dat de stadionbewoners achter de goal hun glasverzekering nog omhoog hebben gezet toen ze hoorden dat Manolev meedeed!

3 uit 3 tegen achilles deed ie ook al mee
Met 2 assists

"sparta Rotterdam verloor dure punten in de titelstrijd"
Gezien de wedstrijd, had daar beter kunnen staan: Sparta wint een belangrijk punt in de titelstrijd"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.TOP Oss41-14
17.FC Dordrecht39-24
19.Telstar35-27
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. SantoniUnknown
L. BossinKeeper
Ş. AbalıVerdediger
D. KoswalVerdediger
R. MannesVerdediger
O. PoloniusVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

Nederland
163 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren