Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De oplossing voor het Nederlandse voetbal

Laatste update:

Het Nederlandse voetbal stelt niet veel meer voor in Europa sinds dit millennium. De mensen willen de Nederlandse clubs weer zien meedoen in Europa. De vraag die men dan stelt is: hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Ik zeg: kijk naar Duitsland!

In 2000 was men het zat in Duitsland: het EK in Nederland en België was slecht verlopen en het nationale elftal speelde ook nog eens lelijk voetbal. Het moest anders, zo besloot de bond. Er werden miljoenen geïnvesteerd in de jeugdopleidingen van de Duitse clubs. Buitenlandse voetbalculturen werden gemengd met de eigen voetbalcultuur en deze samengevoegde culturen kwamen samen in de vernieuwde jeugdopleidingen van de Duitse clubs. Nu worden de vruchten geplukt van de hervormingen van dertien jaar terug. Spelers als Thomas Müller, Toni Kroos, Mesut Özil, Marco Reus, Mario Götze en Julian Draxler zijn schoolvoorbeelden voor de wederopstanding van Duitsland.

Daarbij kwam dat Duitsland het wereldkampioenschap voetbal 2006 kreeg toegewezen. Vele stadions werden verbouwd. De infrastructuur rondom de stadions werd natuurlijk ook verbeterd en zodoende was alles gereed voor een prachtig WK in Duitsland. Toen het WK eenmaal voorbij was, en Duitsland zichzelf enorm populair had gemaakt met het vertoonde spel, kreeg het Duitse voetbal een nieuwe boost: de enorme stadions met erom heen de vernieuwde infrastructuur! De (sub)topclubs van de Bundesliga kregen gratis nieuwe stadions en daardoor kregen ze meer inkomsten binnen. Bedrijven vonden het opeens veel aantrekkelijker om een wedstrijd van Schalke 04 te bezoeken, want alles in het stadion was top geregeld.

Dan terug naar Nederland: bij ons stellen de topclubs in Europa niet veel meer voor. Ajax speelde vorig jaar in de poule des doods erg leuk, werd knap derde en mocht daardoor naar de Europa League. Velen dachten: oké, nu gaan ze vol voor de finale in eigen huis. Maar niks daarvan, ze werden eruit geknikkerd door Steau Boekarest! Weer een teleurstelling voor het Nederlandse voetbal, dat alleen nog maar vertegenwoordigd was door Ajax, omdat PSV en FC Twente de Europa League niet serieus hadden genomen. Weer een kans laten lopen om naam te maken in Europa…

Dat naam maken in Europa proberen we al een tijdje in Nederland, maar dat wil maar niet lukken. Zelfs niet na de ‘revolutie’ van Johan Cruijf bij Ajax. Hij wilde Ajax weer laten doen waar ze goed in zijn: opleiden! Op zich natuurlijk een goed idee, leid jong talent op zodat ze later voor je kunnen vlammen. Zo heb je niet veel geld nodig voor dure spelers. Maar helaas vertrekken die spelers al op jonge leeftijd of worden ze na twee leuke jaartjes alweer weggekocht door grotere clubs. De Nederlandse clubs zijn niet bestand tegen het grote geld uit Engeland, Duitsland en Spanje.

En dat moet dus veranderen: het geld! De budgetten in Nederland kunnen niet tippen aan die van de clubs uit het buitenland. Daar krijgen de clubs alleen al uit de televisierechten al tientallen miljoenen meer binnen. De jonge, talentvolle voetballers die de clubs hier opleiden zouden hier zeker langer kunnen blijven, maar dan moeten ze betere contracten krijgen. En dan krijgen we het probleem: geld. Een dilemma volgens velen, maar ik denk dat de oplossing simpel is: een WK.

Wat ik al eerder aanstipte bij het Duitse voetbal : het voordeel is dat de stadions een upgrade gaan krijgen. Meer inkomsten en aantrekkelijker voor (buitenlandse)bedrijven met veel geld. En dan komt het punt waar de KNVB haar zegje moet gaan doen: zij moeten ervoor zorgen dat een groot deel van die inkomsten naar de jeugdopleidingen gaat. Zodat er geen talent in Nederland over het hoofd wordt gezien. Betere faciliteiten en nog betere trainers zullen de jeugdspelers naar een hoger niveau tillen, en na een jaar of tien zul je dan de eerste talenten zien doorbreken. Maar dan hopelijk niet meer de Lex Immers’, de Ricardo van Rhijns en de Georginio Wijnaldums, want dat zijn allemaal ‘net niet’ voetballers: deze spelers zullen nooit bij Manchester United gaan voetballen, zoals Robin van Persie.

Als dan het niveau van de competitie omhoog gaat door de betere spelers zullen de Nederlandse clubs weer met regelmaat de tweede ronde van de Champions League halen, of de halve finale van de Europa league. Steeds beter zullen de clubs worden, en steeds verder in de Europese bekertoernooien zullen ze komen. En dan ben je al ver genoeg, want de interesse in de Eredivisie vanuit het buitenland zal toenemen. De televisiegelden zullen omhoog gaan en daardoor gaan de inkomsten van de clubs omhoog waardoor ze de echte topspelers lang kunnen vastleggen.

Het Nederlandse voetbal staat dan weer daar waar velen het graag zouden zien. Dus KNVB, zorg alsjeblieft voor een WK in ons land. Dan moeten jullie ervoor zorgen dat de door het WK verkregen voordelen, goed benut zullen worden. En dan weet ik een ding zeker: dan is het Nederlandse voetbal snel weer bij de top van Europa!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

het stuk liep al niet helemaal geweldig, maar toen noemde je Wijnaldum en van Rhijn net niet voetballers wat nergens op slaat aangezien deze nog geen 25 zijn en hun top nog niet gehaald is.

15 oktober 2013 om 16:04

Eerlijk gezegd zijn ze echt geen toppers. Als je zelf eerlijk bent weet jij toch ook dat zij nooit bij de top van Europa gaan horen?

15 oktober 2013 om 16:08

jimepsv dat zal je pas weten aan het eind van hun loopbaan.. Je weet maar nooit hoe zo een jonge speler zich opeens ontwikkeld. We dachten eerst ook van Blind dat hij het niveau van Ajax niet aan kon.. Nu heeft hij toch het tegendeel bewezen.

15 oktober 2013 om 16:37

@voebalexpert
Komop, srry hoor. Maar je kan toch zien dat Wijnaldum niet de nieuwe Iniesta is en van Rhijn niet de nieuw Dani Alves?
Ik neem dat aan, en dat Blind Ajax toch wel aankan is leuk. Maar het is geen Barcelona.

17 oktober 2013 om 00:45

Van Rhijn vind ik persoonlijk een ander verhaal.. Is nu 22 en ondanks dat hij dit seizoen en de vorige seizoenshelft bar slecht was/is, wil niet betekenen dat er geen Europese subtopclub is zoals Atletico Madrid of Napoli waar hij na 3 seizoenen naartoe zou kunnen gaan.

Immers is inderdaad een slechte voetballer en het is een schande dat de Eredivisie zo ver is gezonken naar het niveau waar Feyenoord met dit soort spelers een titelkandidaat wordt genoemd.

Wijnaldum is ouder dan Van Rhijn, maar zou imo nog wel een stap maken door naar een middenmoter in de Premier League..

18 oktober 2013 om 16:58

Ik zie in Wijnaldum wel een Cazorla achtige speler, van dat niveau ook. Daarnaast slaat dit stukje ook nergens op, Ajax werd eruit gegooit door Steaua maar Ajax heeft wel een tien keer beter team, als iedereen zich vol inzet op de Europa League kunnen Twente, Ajax en PSV allemaal de Europa League winnen. met een beetje geluk.

Verder niks tegen jou mening hoor, en het is wel redelijk uitgewerkt, ga vooral door!, maar ik ben het er én neit mee eens, en ik lees nou niet echt iets nieuws.

Je analyse van Duitsland is heel aardig, alleen is Duitsland zes keer zo groot als Nederland. Met dit grote verschil in achterhand gaan wij het alleen niet redden. Enige optie is een WK en een competitie met België en misschien zelfs Denemarken om een groter achterhand te creëren en zo ook een dikker tv contract te krijgen. stadion is in amsterdam al dik in orde voor sponsors maar ik kan me voorstellen dat het in Eindhoven en Rotterdam beter kan.

Bij de spelers die je noemt vind ik dat er gapend gat zit tussen Immers en van Rhijn/wijnaldum. Immers speelt al boven zijn tax maar van Rhijn en Wijnaldum kunnen nog aardig doorgroeien. Van Persie is buitencategorie van dat soort spelers heb je er nooit tienvlak land rondlopen.

Daarnaast zijn er misschien meer opties, geld is 1 van de oorzaken maar ook de veranderende buitenlander regel (vroeger maar drie in de basis en 1 op de bank) heeft voor het grote verschil gezorgd. Hoewel dit door de Europese regels moeilijk ligt zou dit ook een deel van de oplossing zijn als er hier weer regels voor komen.

al met al een origineel onderwerp met een goede insteek waarbij de conclusie en het slot wat minder is maar voor mij zeker 3,5 ster waard.

16 oktober 2013 om 19:57

Sorry... een competitie met België, Nederland en Denemarken?
Leuk joh.

1. spreken niet dezelfde taal
2. van een stad als kopenhagen of brondby naar breda of luik is al gauw 800 kilometer+

17 oktober 2013 om 18:23

@van Ginkel,

Wat denk je dat het van Hamburg naar München is? Via Google Maps scheelt dat 40 km in het voordeel van Duitsland, dus die vlieger gaat niet op. Daarbij spelen er dusdanig veel buitenlanders bij veel clubs dat de helft van alle interviews al bij voorbaat in het Engels gedaan wordt. Denemarken is wellicht iets teveel van het goede, maar België zie ik nog wel gebeuren.

ON: Je kunt wel grotere stadions bouwen, maar je moet er wel het achterland voor hebben, op dit punt vind ik dat je iets te makkelijk redeneert.

Nou, het stemt mij in ieder geval positief dat wij in 2035 weer goed mee zullen doen in Europa!

Een WK organiseren is niet zo makkelijk als jij het doet voorkomen. Ik weet niet of je het hebt gevolgd maar 1-2 jaar geleden heeft Nederland met België een gooi gedaan naar het Ek van, uit m'n hoofd, 2022. We verloren de bit, mede door gerommel in het achterland. De vraag was of wij dat wel konden organiseren, of we voor de vele kosten wilden opdraaien etc. etc. Het zelfde geval als rond de Olympische Spelen van 2028 die we willen/wilden binnenhalen.
Er komt ontzettend veel kijken bij de organisatie van zo'n groot evenement, en lang niet altijd is de afloop van zo'n evenement gunstig. Toevallig is het bij Duitsland wel zo, maar een heleboel andere landen profiteerden er nauwelijks van, of zijn er zelfs op achteruit gegaan (bijvoorbeeld het geïnvesteerde geld niet terug verdiend.) Ik vraag me af of een Ek/wk Nederland zou helpen op de weg terug.

Ik vind het wel een leuk stuk, en ben zelf ook wel bezig met deze vraagstelling, dus krijg je van mij 3,5e ster - afgerond naar 4.

15 oktober 2013 om 17:12

Natuurlijk heb ik dat 1/2 jaar geleden gevolgd, dat was eigk de grootste aanleiding tot dit stuk. Maar je hoeft er niet per se winst op te maken als land zijnde, (natuurlijk ook geen verlies) maar het gaat erom dat je fonkelnieuwe stadions krijgt, meer media-aandacht (aantrekkelijk voor getalenteerde spelers, want dan zien ze miss wel dat het hier erg goed geregeld is), en natuurlijk op ten duur meer inkomsten door stadions en door betere spelers door de jeugdopleidingen.

Geld maakt alles in deze voetbalwereld, dus als de Nederlandse clubs meer geld gaan verdienen (en daarna ook gaan investeren) horen ze na een tijdje weer bij de betere van Europa.

Ik als liefhebber van de Bundesliga ben het volledig met je eens. Ik heb het proces dan niet geheel kunnen volgen omdat ik te jong was, maar ik zie nu wel dat de Bundesliga vergeleken met 15 jaar geleden veel beter is. Dat weet ik dan alleen van vroegere fragmenten, eindstanden en resultaten in Europa maar toch. Ik denk dat dit een zeer goede oplossing is voor ons Nederlandse voetbal, want we stellen internationaal niks meer voor.

Kritieke punten heb ik helaas ook:
-Het is maar een klein dingetje, de Duitse clubs stelden Europees nog wel voor want in de jaren rond 2000 stond er bijna ieder seizoen een Duits team in de finale.
-Grammaticaal schommelt er nog wel wat soms vlieg je van hier naar daar en weer terug. Ik vind dat persoonlijk niet erg, maar er zijn mensen die je dat aanrekenen op je beoordeling, dus ik wil alleen maar zeggen dat je dat in de gaten moet houden, want ik vind je verder een leuke schrijver.
Overigens het ik het hier over verleden tijd en tegenwoordige tijd en niet over spelfouten, dat dat je duidelijk is.

Verder geen op of aanmerkingen, beloning is hetzelfde als de vorige keer!
En succes met je volgende Ce's.

15 oktober 2013 om 17:37

Over je grammaticale kritiek: ik schrijf juist expres af en toe in de tegenwoordige tijd en dan weer in de verleden tijd. Om sommige dingen te verduidelijken snap je? Onder het schrijven weet ik dat ik dat doe, en ook dat dat bij sommige personen storend is. (wat mij punten gaat kosten in de beoordeling)

Verder bedankt voor je beoordeling

15 oktober 2013 om 18:55

Ik deed dat eerst ook in mijn eerste twee Ce's, schrijf namelijk zelf ook. Maar voor mij persoonlijk was het funest voor mijn beoordeling, dus daar wil ik je gewoon voor waken want je hebt altijd van de lezers die beginnen over enkele kleine dingen, wat naar mijn mening niet echt van belang is. Dus het is goed bedoelde kritiek, vind het zonde als mensen daardoor een mindere beoordeling krijgen.

15 oktober 2013 om 19:48

Daarin moet ik je gelijk geven, misschien moet ik het dan toch maar anders doen de volgende keer!

Hoe kan je geld investeren als het geld er niet is of niet beschikbaar is? Voor 2006 was er nog geen economische recessie en was alles nog mogelijk. Nederland is bezig met bezuinigen.
Jouw tekst is gewoon vermakelijk leesvoer en een onrealistisch idee. Helaas, geen sterk stuk dus,

15 oktober 2013 om 19:49

Het geld is er zeker! Wrm denk je anders dat NL zich kandidaat heeft gesteld voor het WK van 2018/2022? De regering was akkoord gegaan, maar helaas kreeg NL niet genoeg stemmen.

Op zich niet slecht ... alleen de vergelijking met Duitsland slaat kant nog wel. ik zou het even uitleggen.

16 miljoen mensen vs 80 miljoen mensen. Hierin zit het allergrootste verschil.

We spelen 11 tegen 11 en uit 80 miljoen kunnen meer talenten zitten als tussen 16 miljoen. Als je gewoon puur de elftallen tegen elkaar opzet zijn we met Robben en van Persie meer bevooroordeeld in talent dan Duitsland. Alleen over de breedte zijn hun natuurlijk veel sterker.


We leggen het massaal tegen elke top5 land af in tv geld en sponsoren puur door de aantal inwoners.

Promotie/degradatie In Duitsland wordt dit allang gedaan waardoor de prestatie drang veel hoger is..

@greece hero.
Over het stadion gedeelte ben ik het niet met je eens. Inderdaad psv en ook feyenoord kunnen een grotere stadion gebruiken. Maar er is geen 1 club in Nederland die zoveel geld verdient aan haar stadion als psv.

We mogen gewoon blij zijn dat we al een hele geschiedenis hebben opgebouwd hier in Nederland maar we moeten gewoon realistisch zijn dat we niet meer mee kunnen door al het geld. En wees blij dat we de hand op de knip houden en dat we met gezond beleid zoveel mogelijk talenten blijven voortbrengen. Want ook deze generatie gaat het weer redden.

Bijvoorbeeld Strootman wie had gedacht dat die het zo goed zou doen in Italië, Of Erikson die bij de spurs speelt.

De enige mogelijkheid die ik zie is dat:
- maximaal 30 selectiespelers voor 1e en 2e team. aangevuld door talenten.
Grote clubs kunnen niet meer alles kopen wat los en vast zit. gewoon gericht beleid.
- spelers onder 21 een maximaal salaris
Je mag zoveel jeugdspelers als je wilt. Alleen na hun 21ste moeten ze bij de selectie horen van 30 man, ook kunnen kleinere landen dan hun talenten behouden voor langere periode
- selectie minimaal 30/40 uit eigen nationaliteit.
Ook hier geld weer dat teams gericht beleid moeten voeren en eerst naar hun eigen jeugd moeten kijken en dit is natuurlijk ook belangrijk voor het Nationale elftal

Kijk naar Duitsland? Het ironische is dat de Duitsers naar ons keken. En wij lieten ze nog in de keuken ook. Nederland stond/staat bekend om de goede jeugdopleiding met alles er om heen. Bij de Knvb zetten ze vrolijk alle deuren los zodat elk land ons kan kopiëren. Met de 90 miljoen Duitsers in het achterhoofd is het logisch dat zij een beter team kunnen opstellen als de opleiding grotendeels gelijk is. Nederland had nooit anderen een kijkje laten nemen.

16 oktober 2013 om 11:51

Ach joh, maak je niet druk. Iedereen kan dat kopieëren omdat je zo met een auto binnen kan rijden en bij het trainingscomplex van Ajax kunt gaan staan. (natuurlijk moet je dieper gaan om meer te weten te komen).
Maar het gaat zich erom dat Duitsland een enorme revolutie heeft ondergaan de afgelopen 13 jaar, en drm moeten we nr Duitsland kijken. Want als wij dat ook doen, ben ik er van overtuigd dat ons dat dan ook lukt!

Je moet ook gewoon realistisch zijn. De revolutie van Cruijff is nog niet te meten maar zoals hij zelf zei: als dat eenmaal zijn vruchten afwerpt en top talenten blijven tot hun 23 of 24e bij Ajax, dan kun je hoge ogen gooien in Europa, maar daarna zullen ook zij vertrekken. Nederland blijft een opleid land voor de grote competities. We hebben minder inwoners, minder inkomsten uit TV, we missen de grote sponsors zoals in Engeland, laat staan het grote Aziatische publiek. Er is geen oplossing hiervoor, het enige wat in de buurt komt zou een Beneliga zijn.

17 oktober 2013 om 01:15

Ik denk inderdaad dat we beter naar België kunnen kijken. Zelfs nog een kleiner land, maar ze halen ons momenteel fluitend in!!

17 oktober 2013 om 10:04

@erwin76
Haha jij roept ook maar wat he?
België is nu echt niet zo goed omdat de jeugdopleidingen opeens zoveel beter zijn, ze hebben gwn een gouden lichting. Dat is ons ook ooit overkomen in de jaren 70, en vanaf toen zijn we echt pas gaan opleiden.
België is echt niet beter dan ons qua voetbalcompetitie, slechter zelfs hard uitgedrukt.

Met alle respect. Maar ik zie Nederland never nooit als enkel land een WK organiseren. Ons land is er simpelweg te klein voor. De norm voor een stadion is meen ik 60/70.000. Dan heb je er een stuk of acht nodig. Als die stadions er al zouden komen, krijgen de meeste bespelers die stadions lang niet vol! Ons land is, nogmaals, simpelweg te klein.... Mooi plan, maar onrealistisch. We zijn niet te vergelijken met Duitsland helaas.

Mooi geschreven, goede argumenten. Blijf alleen in of het heden of in het verleden schrijven... zo hoort dat nu eenmaal

De oplossing voor het Nederlands voetbal in mijn ogen is beter scouten. Ik heb het gevoel dat er teveel mooiweer-voetballers doorbreken in plaats van jongens die de mouwen opstropen en de beuk erin kunnen gooien als het moet. (ook lichtvoetige spelers, ik refereer dus niet alleen naar 'werkers' )
Er loopt in Nederland genoeg talent rond, dat weet ik echt 100% zeker.

Goh, wat een revolutionaire gedachte. Laten we geld gaan stoppen in 'de jeugdopleiding' en over een paar jaar poepen die jeugdopleidingen allemaal niet van Persie's uit en zijn we weer de beste. Want dat deed Duitsland ook. Lekker puh. Hebben de basisscholen soms vakantie?

Eigenlijk is dit stukje te kinderachtig voor woorden en ik zal het niet helemaal doornemen. Maar Duitsland heeft ruim vier keer zo veel inwoners. De gemiddelde Bundesligaclub heeft een begroting die drie tot vijf keer zo groot is als dat van een Eredivionist, de Bundesliga is een topcompetitie die alles heeft om uit uit te groeien tot dé topcompetitie van Europa. Je vergelijking met Duitsland slaat dus helemaal nergens op.

Los van het feit dat elk land investeert in 'de jeugdopleiding' en dat elk land hoopt om de nieuwe topspeler van morgen te produceren. Simpelweg zeggen, muntjes in de jeugdopleiding gooien en dan komen vanzelf wereldtoppers is onnozel. Los van het feit dat voor ons clubvoetbal dat sowieso niks oplost want als ze eenmaal een topniveau bereiken zijn dat soort spelers al vertrokken naar het buitenland.

17 oktober 2013 om 23:06

Het is dus zeer duidelijk dat jij gestopt bent met lezen na het lezen van de titel

17 oktober 2013 om 23:45

Je reactie is net zo kinderlijk als dat stukje tekst hierboven.

23 oktober 2013 om 10:07

en die van jouw zogenaamd niet

Inwonersaantallen zeggen alles. Amsterdam is onze grootste stad mbt inwoner (dacht dat dit dik 800.000 was). Als ik een een random plaats pak uit Duitsland, Hamburg:
Bevolking (31-12-2012) 1.734.272

Die kunnen die stadions zo gemakkelijk vullen. Daarnaast krijgt Bayern alleen al tientallen miljoenen per jaar aan tv gelden. Tegenover een gammele 7mil voor Ajax zo ongeveer.

Bayern zit om en nabij de 70mil aan sponsoring, Ajax mag daar alleen maar van dromen.

Mijn cluppie heeft een begroting van 20mil, waarvan de helft wordt betaald door een geldschieter. Er wonen 140.000 mensen in Arnhem en zeg maar 250.000 in het directe achterland.
Frankfurt (de huidige nmmr 13) Inwoners (31-12-2012[1]) 687.775
En een stadion waar 50.000 man in kunnen.

Geld is tegenwoordig alles. De grote clubs verdienen bakken met geld dmv sponsoring, tv gelden en seizoenskaartverkoop. Daar valt voor een landje als Nederland gewoonweg niet tegen op te boxen. Zolang de Fifa zo corrupt blijft als de neter en bedragen als 100mil voor een speler de norm worden, zal dit ook altijd zo blijven.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren