Davids stelt zichzelf op als aanvoerder en pakt rode kaart

Zondag, 13 oktober 2013 om 17:50Gijs Freriks • Laatste update: 17:53

/

Edgar Davids is speler/trainer bij Barnet en heeft er dus vrijwel alles voor het zeggen. De middenvelder stelde zichzelf zondag voor het vierde duel op rij op, maar de thuiswedstrijd tegen Wrexham (1-1) liep niet goed af voor de inmiddels veertigjarige linkspoot.

Davids betrad met rugnummer één en de aanvoerdersband het veld, maar verliet The Hive Stadium weer vroegtijdig. De 74-voudig Oranje-international, die zichzelf als centrumverdediger had opgesteld, werd één minuut voor tijd met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij bij een opstootje tegenstander Stephen Wright in het gezicht had geslagen. Dean Keates maakte uit een vrije trap hierna nog de gelijkmaker voor Wrexham, waardoor hij de 1-0 van Anthony Acheampong onschadelijk maakte.

Bij het opstootje tussen Davids en Wright kreeg laatstgenoemde ook een rode prent. In de absolute slotfase moest ook Johnny Hunt van Wrexham naar de kant, nadat hij tegenstander Curtis Weston vermoedelijk een beenbreuk had bezorgd. Davids en consorten staan na vijftien wedstrijden negende in de Conference Premier, het vijfde niveau in Engeland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Blijft pijnlijk om dit soort berichten te lezen...

13 oktober 2013 om 17:57

Volgens mij kan hij nog steeds niet accepteren dat zijn carrière voorbij is. Iemand die niet zonder voetbal kan leven

13 oktober 2013 om 18:29

Precies, moet gewoon zich gewoon gaan richten op het trainen van een jeugdteam of als assistent trainer iets doen. Dit is wel vrij pijnlijk voor hem en de club. Supporters beginnen ook al te morren

13 oktober 2013 om 18:54

Wie zijn wij om voor hem te bepalen of hij moet stoppen met voetballen of niet? Hij heeft blijkbaar veel plezier in het spelletje want hij staat er voor nop op de loonlijst. Het is juist bewonderenswaardig dat hij ook op 40 jarige leeftijd nog steeds gaat voor het hoogste niveau wat hij aankan, ipv bij het 5e elftal van een amateurclub in de laagste klasse te gaan ballen.

davids die zichzelf opstelt hahaha wat grappig, wel leuk dat hij daar ook trainer is je moet natuurlijk ergens begginnen.

Hoever kan je zinken... Jezelf opstellen en dan vervolgens ook nog een rode kaart pakken in de laatste minuut. Wat moet je dan zeggen in de kleedkamer als je zelf de trainer bent... Kom op Edgar, je bent 74 voudig international! Je verdient beter dan dit.

13 oktober 2013 om 23:35

en dan niet vergeten dat vervolgens ook nog de gelijkmaker wordt gescoord terwijl je voor stond. ouch!

- Met nummer 1 op het veld rondlopen
- Davids als centrale verdediger
- 40 jaar
- zowel aanvoerder / trainer / speler

Dat vraagt om problemen :-)

13 oktober 2013 om 18:00

Onbegrijpelijk dat een club, puur voor de bekende naam van iemand, zoveel macht geeft aan die persoon. Hij heeft alle recht om door te voetballen op lager niveau, is niks mis mee, maar op deze manier word het wel pijnlijk.

13 oktober 2013 om 18:55

Inderdaad, dit is niet echt een gezonde manier om een team te coachen. Sowieso vraag je om problemen als je zowel trainer als speler bent, volgens mij kun je spelers niet objectief beoordelen wanneer je ook op het veld met hen moet samenwerken. Als Barnet haar eigen identiteit hoog heeft staan zullen ze er verstandig aan doen om naar een andere oplossing te kijken.

Meneer Davids is het spoor helemaal bijster. Wat een enorme diva is het toch. Wat ben ik blij dat deze zichzelf-nummer-één-gevende idioot verdwenen is uit de organisatie bij Ajax.

Als hij gelukkig is met wat hij nu doet, moet hij het vooral doorzetten, ik zou het anders aangepakt hebben.

Grappig om te lezen dat hij een deel van de kritiek die ik leverde in het eerdere artikel over hem, op dezelfde dag nog staaft met zijn daden..;;

Volgens mij heb je als coach een voorbeeld functie

Als coach zijnde heb je een hekel aan spelers die op zo'n manier een rode kaart pakken. Zal hij zichzelf nu ook een straf opleggen?

Wat zal die gast toch een groot ego hebben

13 oktober 2013 om 19:28

Inderdaad, dat is dus precies zijn probleem.
Is te veel met zichzelf en zijn uiterlijke vertoning bezig dan met het elftal.
Eerst nummer 1 afpakken van de keeper, aanvoerdersband erbij.
Straks stelt hij nog alleen maar zichzelf op, denkende dat dat ook 'trendsetting' is.
Edgar je bent 40, grow up man!

Dat ze hem daar nog houden.. Dit is toch droevig? Een trainer die zichzelf benoemd tot aanvoerder? Niemand die Davids tegen zal spreken, terwijl Davids zelf ook niet alle wijsheid in pacht heeft.. Het slaat nergens om om zo'n onervaren trainer aan te stellen, hem de kans te geven zichzelf op te stellen en zelfs tot aanvoerder te benoemen. Als diegene dan ook nog eens rood krijgt..

Hoe moet ik me de voorbeschouwing voorstellen? Tijdens de warming up? Vraagt hij dan ook zijn aanvoerder motiverende woorden te spreken? Geeft hij vanaf het veld aan wie warm moet gaan lopen? Wanneer er gewisseld word? Doet hij de nabespreking onder de douche?

Zo'n dubbelfunctie is niet ideaal. Als club zijne moet je dat niet willen. Tijdelijk zou het in sommige gevallen wellicht nog iets kunnen helpen, maar niet voor vast.

13 oktober 2013 om 18:13

Hoe wil je het dan doen? De aanvoerder is de baas op het veld die de aanwijzingen van de trainer opvolgt en doorgeeft. Waarom zou Davids als hij zelf op het veld staat niet zelf de aanvoerder zijn? Dan loopt hij als verdediger naar bijvoorbeeld de keeper, die dan dus aanvoerder is, en gaat het vertellen dat hij het team moet inlichten over zijn aanwijzingen.

13 oktober 2013 om 19:11

Hoe ik het dan zou willen doen? Een persoon niet zoveel macht geven, waardoor een rare situatie ontstaat.

13 oktober 2013 om 18:58

Laten we het realistisch bekijken: veel geld om iets beters als Davids te krijgen heeft Barnet waarschijnlijk ook niet. Ze zijn allang blij dat hij bereid is om er speler/trainer/terreinknecht te zijn.
Dat het niet de ideale situatie is en zo zijn eigen autoriteit ondermijnt, dat is een ander verhaal.

Als hij leuk vind om te voetballen dan moet die dit gewoon blijven doen. Maar een trainer/speler die zichzelf opstelt met nummer 1 die is het spoor helemaal bijster. En hij heeft in ieder geval een voordeel hij kan niet boos worden als die gewisseld word

13 oktober 2013 om 18:08

Hij zal ook pas gewisseld worden als hij zelf niet meer wil spelen.. Logisch dat hij dan nooit boos is haha.

Denk dat Davids het prima naar zijn zin heeft. Lekker alles bepalen, iedereen dient te luisteren.
Dat hij aanvoerder is lijkt me ook niet meer dan logisch.

Als hij nu bij AFC in Nederland zou spelen als trainer/speler zou er geen hond naar kraaien. Nu doen we of Davids triest bezig is. Hij doet gewoon wat hij leuk vind.

Zijn gedrag er omheen valt niet goed te praten, maar staat los van het feit dat hij nog gewoon plezier in het spelletje heeft.

Was de keren dat hij in zijn toptijd weleens in de defensie speelde vaak man of the match. Met Real madrid uit als mooi voorbeeld. Lijkt me ook de meest logische positie voor hem op deze leeftijd.

13 oktober 2013 om 18:09

@ objectieff

Als hij hetzelfde in Nederland zou doen bij een kleine club dan had dit ook bij VI of iets dergelijks gemeld geweest. Davids is een redelijk grote naam en er gebeuren dingen rond hem die stuitend zijn..

13 oktober 2013 om 21:54

Het gaat mij niet om zijn gedrag. Meer om de reacties dat het triest is dat hij op zijn 40e nog prof wilt gaan uithangen... Er zijn zoveel exspelers die in Nederland op amateurniveau verder gaan. Hier is niks mis mee imo. Dit heeft niks met eer en het niet kunnen accepteren dat je oud wordt te maken. Dit is het spelletje nog leuk genoeg vinden. Daar reageer ik op, niet zijn gedrag.

Ik heb de wedstrijd gezien. Wat een gek die davids.

Raar er staat hij heeft zich op gesteld met rugnummen een

Weet iemand hiervan

13 oktober 2013 om 18:16

Yes, hier is de foto:

http://t.co/wsgznlqmkp

Een gevoel van intens medelijden maakt zich meester van me. Zou Davids zijn geld verkwanselt hebben dat hij als jong bejaarde nog mee moet voetballen en dan nog met het nummer van een ballenvanger? Stop toch.

13 oktober 2013 om 21:05

Hij krijgt geen salaris!

Doet me pijn zo een ex-topvoetballer, die de eer maar niet aan zichzelf kan houden..

Erg jammer voor een groot voetballer dat hij maar niet in wil zien dat zijn loopbaan op het veld voorbij is en nog steds vervelen trekjes vertoont

Dan ben je 40 jaar en dan gedraag je je zo. Triest

Wat een kneus, is gewoon geen ander woord voor...

ik heb zijn interview gezien na de wedstrijd....hij vond het wel een terechte rode kaart van zichzelf!!!!!!!! was een ufc elleboog!!! Ene kant wel een pluspunt dat ie de media te woord staat maar hij is niet honderd man!!!!!!!!

En toch heeft hij die club een flinke boost weten te geven sinds hij er is begonnen. Speelt ook gewoon goed.
Jammer dat de degradatie net niet kon worden afgewend. Misschien als hij een paar weken eerder was ingestapt...

Gezellig eind van een regulier wedstrijdje als je het zo hoor...

Davids, vier woorden : Stop er nu mee!!

Trainer en speler zijn van een club, wel een beetje raar. Dat dat ook mag. Gelijk aantal wedstrijden schorsen. Die andere speler had gewoon terug moeten poffen. Niet zo miet zijn! Verrekte monk die Eddie!

Mensen, hoezo moet Davids stoppen met voetbal....waar slaat dat op?
De manier waarop Davids omgaat met zijn ego is gewoon weg beschamend...
Nummer 1, speler/trainer, aanvoerder... alles bepalen enz...

Maar deze man houd van het spelletje en ademt voetbal....
Kijk je kunt ook wekelijks je wedstrijdjes spelen in de 2e klasse amateurs of je kunt idd gaan voor het trainerschap maar je kunt ook gewoon lekker blijven voetballen op een niveau dat bij je past maar toch een uitdagende omgeving geeft.

Blijft een dildo op het veld....Hij lokt uit om gepakt te worden.....keer op keer

Wie volgt hier het vijfde engelse profniveau? Is het niveau daar goed?

13 oktober 2013 om 22:53

Hangt er nogal vanaf wat jij goed vind, maar in mijn ogen is het zeker niet goed, gewoon amateurs voetbal.

Die club vindt dit allemaal best. Ik had nog nooit van die club gehoord, nu verschijnen ze om de dag in het nieuws. Prima promotie, die sponsors wrijven in de handjes.

De voorzitter van die club loopt als een puber achter zijn idool aan. Hoe kun je Davids nou serieus nemen. Doet waar hij zin in heeft, rugnummer 1, aanvoerder wanneer hij zin heeft, iedereen moet mister tegen hem zeggen en hij kan zich blijkbaar nog steeds niet beheersen. Wat een poppenkast.

Ach hij moet gewoon lekker gaan voetballen bij een amateurclubje in amsterdam en zich daar bij jeugdteams op zn trainerscarrière richten, dit is toch geen leven. Niemand gaat je serieus nemen zo

14 oktober 2013 om 01:01

In tegenstelling tot wat hij nu doet, voetballen bij een semi-prof club in de hoogste amateurdivisie van Engeland, waar hij zich ook richt op zijn trainerscarrière. Mensen, wat kunnen jullie overdrijven als het gaat om Davids.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barnet FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Barnet25-6
14.Woking242
15.Eastleigh240
Voor de complete stand: N L 1 Conference
SpelersPositieW
E. Mason-ClarkAanvaller182
D. PowellAanvaller82
J. AskewKeeper00
A. AzazeKeeper00
J. CallanKeeper00
A. OxboroughKeeper80
M. BrundleVerdediger182
Voor de complete selectie: Clubpagina Barnet FC.

132 fans
Middenvelder, 48 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren