VVV laat Oss achter met rode lantaarn, Excelsior komt linkerrijtje binnen

FC Oss had zaterdagavond de kans om de laatste plaats in de Jupiler League over te doen aan Jong PSV, maar in eigen huis werd er met 1-2 verloren van VVV-Venlo. De gasten kwamen terug van een achterstand en wonnen dankzij een bijzonder fraaie treffer van Yuki Otsu. Bij Excelsior was Lars Veldwijk de gevierde man: de aanvallers nam tijdens de 2-1 overwinning op Almere City FC twee doelpunten voor zijn rekening, waardoor Excelsior stijgt naar een gedeeld achtste plaats.

/

Excelsior - Almere City FC 2-1
Dat het bij rust nog 0-0 stond in Rotterdam mochten vooral de aanvallers van de thuisploeg zich aanrekenen. Zowel Daan Blij als Veldwijk kreeg goede mogelijkheden, maar geen van beiden wist tot scoren te komen. Verdediger Khalid Karami deed dat wel bijna, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant had Vincent Janssen de kans om de gasten uit Almere op voorsprong te zetten, maar hij stuitte op doelman Jordy Deckers.

Na de pauze liet Veldwijk nog een grote kans liggen, maar na een klein uur was het toch raak en nam hij koppend de openingstreffer voor zijn rekening. Even later zorgde hij ook voor de 2-0, door keeper Marco van Duin in tweede instantie te passeren. Veldwijks ploeggenoot Lars Hutten viel vervolgens in negatieve zin op, door woedend te reageren toen trainer Jon Dahl Tomasson hem naar de kant haalde en de uitgestoken hand van de coach te weigeren. De Deense oefenmeester werd daarna evenmin blij van doelman Deckers, die vreselijk de fout in ging bij de 2-1 van Cees Toet.

/

FC Oss - VVV-Venlo 1-2
Alhoewel de bezoekers in de openingsfase een overwicht hadden in het Frans Heesen Stadion, waren het toch de supporters van Oss die als eerste mochten juichen: Guyon Philips was attent en uit een rebound zette de aanvaller zijn team na twintig minuten op 1-0. Lang kon er van de voorsprong echter niet genoten worden, want een minuut later alweer mocht Leon de Kogel een strafschop nemen en bracht hij de Limburgers op gelijke hoogte, 1-1.

In de tweede helft waren er wederom kansen voor beide elftallen. Randy Wolters van VVV schoot net naast, terwijl een opbal van Philips net over het doel van de gasten verdween. De Oss-aanvaller dacht vervolgens ploeggenoot Wesley Deenen te laten scoren, maar diens inzet ging naast. Aan de andere kant deed Otsu dat beter, door in de lange hoek prachtig binnen te krullen: 1-2. Philips had in die stand nog verandering kunnen brengen, maar bij twee kansen kwam hij niet verder dan een bal op de lat.

Denk je dat FC Oss snel van de laatste plaats af zal komen?