Reserveplaats ‘vrat’ aan Locadia: ‘Ik dacht ‘wat doe ik verkeerd?’

Zondag, 6 oktober 2013 om 20:20Gijs Freriks

/

Jürgen Locadia was zondag goud waard voor PSV. De Eindhovenaren leken met een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk genoegen te moeten nemen, maar de negentienjarige Locadia maakte er als invaller in de slotfase nog 2-1 van. “We hadden de punten nodig. Dat ik dan de winnende maak, geeft een bevrijdend gevoel”, sprak het goudhaantje na afloop.

De ploeg van Phillip Cocu creëerde kans na kans, maar keeper Jan Seda leek de provinciegenoot een punt te bezorgen. “Zo, die stond aardig te keepen. Of ik me zat te verbijten bij het zien van al die kansen? Een beetje. Je denkt toch: misschien had ik die wel gemaakt”, aldus Locadia, die op de bank moest beginnen omdat Tim Matavz de voorkeur kreeg.

Locadia had in het begin van het seizoen moeite met het roulatiesysteem van Cocu. “Ik dacht: ‘Wat doe ik verkeerd? Wat moet ik verbeteren?’ Het vrat wel een beetje aan me, dat heeft een maandje geduurd. Nu kan ik er beter mee omgaan. Elke training, elke wedstrijd vecht ik ervoor om een basisplaats af te dwingen.” Locadia maakte zondag pas zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen.


Poll

Wie zou jij in de spits bij PSV opstellen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door peskens-psv)

Jürgen Locadia zou ik opstellen. Eigen jeugd moet altijd voorkeur krijgen!

6 oktober 2013 om 21:16

Als diegene die gekocht is en niet uit de eigen opleiding komt, zou ik die gewoon opstellen hoor! In dit geval zou ik echter ook Locadia maar lekker opstellen!

6 oktober 2013 om 21:27

Locadia is net als Matavz een aankoop van Psv. Je hebt het vast over jeugdspelers, dat is iets anders dan eigen jeugd. En dan nog klopt het niet want de beste moet spelen en op dit moment is Locadia niet beter dan Matavz.

6 oktober 2013 om 23:33

Nou eigenlijk wel. Maar Locadia dpeelt ook alweer een paar jaar in Eindhoven. Volgens mij komt hij eigenlijk van FC Emmen.

Mja zelfde als Fisher of Eriksen eigenlijk.

7 oktober 2013 om 08:10

Na emmen heeft hij nog een jaartje bij Willem 2 gevoetbald (B jeugd). Het jaar daarop naar Psv gegaan. Als eerste jaars A jeugd, voetbalde hij vornamelijk mee met de beloften.

6 oktober 2013 om 22:03

Onzin, de spelers met de beste vorm of gewoon de beste speler moet erin.

6 oktober 2013 om 22:23

Locadia bakte er niks van in Odessa. Dus eigen jeugd eerst? Doe normaal man, stel gewoon je beste elf op.

6 oktober 2013 om 23:07

Ja precies, gewoon de beste opstellen!
Als je Messi hebt zeg je toch ook niet eigen jeugd eerst.
Matavz is echt wel een sterke spits die in vorm is.Die keeper die stond gewoon super te keepen.

7 oktober 2013 om 09:05

Idd (en t is willemII /RKC jeugd.)

7 oktober 2013 om 04:00

Mischien is hij er fysiek klaar voor maar zeker nog niet mentaal. Als je niet voor staat loop je biet te lachen in de dug-out.

Ik zie Matavz meer als bescherming voor Locadia fungeren.

Heeft sinds vandaag zijn eerste goal binnen, maar snapt niet waarom hij tweede keus is.

6 oktober 2013 om 21:21

Een opmerking die potentie heeft, maar ik zou voortaan eerst kijken hoeveel in dit geval Matavz er dan heeft gemaakt. Dat is er namelijk ook maar één, dus kan je opmerking de prullenbak in. Jammer!

Locadia moet echt spelen, jammer dat Cocu dat anders ziet. Matavz is een ramp.

6 oktober 2013 om 22:34

Hij heeft immers ook veel minder speeltijd dan matavs dus veel efficienter, niet dat de efficientie nu top is maar beter dan die van matavs, een spits met het hoogste rendement moet spelen niet of je evenveel goals maakt, klaar.

Psv mist een goeie spits dat nekt ze in sommige wedstrijden. Metmatavs wordt het helemaal niks, die raakt geen knikker. En locadia is te licht nog om in de top te spelen die moet je een jaar verhuren

Ik zou me spits afhankelijk maken van de tegenstander. Locadia voor de stuggere verdedigers. Matavs voor de wat dynamischer. En jozefsoon eventueel als je op counters wil speleb

Het artikel geeft eigenlijk al antwoord op de vraag van Locadia:
“Ik dacht: ‘wat doe ik verkeerd? Wat moet ik verbeteren?’
2 regels daaronder:
Locadia maakte zondag pas zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen.

Wat denk je dat je zou moeten verbeteren Jurgen?

Meneer is 19 en vraagt zich nu al af waarom hij niet in de basis staat. Kom aan, de arrogantie groeit zo snel bij de jonge jongens van tegenwoordig. Wees eens blij dat je al zoveel credit hebt opgespaard dat je al vrij vaak mag invallen ( of zelfs basis starten ) in plaats van lopen zeiken. Toevallig heeft meneer de Sloveen al veel bewezen, niet alleen bij PSV maar zeker ook bij FC Groningen.

6 oktober 2013 om 21:20

Leeftijd moet geen issue zijn, als Locadia veel beter dan Matavz is, moet Locadia gewoon in de basis staan. Dit seizoen heeft hij echter nog niet dusdanig gepresteerd dat Cocu niet om hem heen kan.

6 oktober 2013 om 21:52

Op dit moment presteren ze allebei niks, dus in dit geval heeft Constantijn gelijk..

Wat een arrogant mannetje, wees dankbaar voor de speelminuten die krijgt.
Er lopen heel wat nare mannetjes rond bij Psv.
Willems, toivonen, depay zijn ook vervelende mannetjes.

6 oktober 2013 om 21:25

En waarom zijn die vervelend ?

6 oktober 2013 om 21:37

Willems en Toivonen mag toch eigenlijk wel duidelijk zijn...anders moet je maar eens naar VI kijken...die weten het nog op een grappige manier te verwoorden

6 oktober 2013 om 21:49

Kom eens met concrete voorbeelden ipv VI erbij te halen dat al helemaal niet serieus is te nemen.. Elkaar napraten lijkt een trend te worden..

6 oktober 2013 om 21:54

Alsof de mannen van VI hier verstand van hebben, dat je Toivonen een vervelend mannetje noemt kan ik nog begrijpen, die heeft soms zijn rare trekjes. Maar Willems en Depay doen helemaal niets verkeerd, ze.geven gewoon altijd vol en halen de tegenstander niet vol neer of iets anders... Slap argument om hier de.mannen van VI bij te noemen.

6 oktober 2013 om 22:00

@klopper1990: De mannen van VI, dat is hun mening en niet gebaseerd op feiten maar gebaseerd op hun uitstraling, dat jullie klakkeloos meningen van andere mensen aannemen zegt al genoeg over jullie.

6 oktober 2013 om 22:12

@klopper1900

Ik heb wel eens berichten van je gelezen die to-the-point en vooral verstandiger waren.
Toivonen kan, maar die is niet vervelend, eerder irritant vanwege gebrek aan wedstrijdmentaliteit (al is dat de laatste twee wedstrijden een stuk verbeterd).

Die opmerking over Willems kan ik absoluut niet plaatsen.
Een van de weinigen die dit seizoen een redelijk constant niveau haalt en bovendien is hij een stuk minder druistig en een stuk zekerder in zijn verdedigende taken.
Maar misschien vind jij hem vervelend omdat hij een groot achterwerk heeft?

Op die zanger rinus reageer ik niet.
Dat doe ik nooit op goedkope, cafe-dronkenmansgezever.

Men moet hier uitkijken met het trekken van causale verbanden. Het is niet per definitie zo dat Locadia niet speelt omdat hij weinig scoort. Hij scoort ook weinig omdat hij weinig speelt / vertrouwen krijgt. Daarnaast heeft hij in de wedstrijden die hij speelde ook geen grote kansen gekregen wegens beperkte aanvoer, en heeft hij wel een aantal assists achter zijn naam staan. Zo slecht deed hij het niet, beter dan Matavz in ieder geval. Daarom snap ik hem wel. Bovendien geeft hij aan dat hij er vrede mee heeft en keihard werkt om een basisplaats af te dwingen, lijkt me een uitstekende mentaliteit!

heb hem een paar keer zien spelen, en persoonlijk vind ik matavz veel beter in dit psv passen.
daarnaast wind ik locadia niet echt sympathiek overkomen. meneer heeft met een gelukje zijn 1ste en hij lijkt behoorlijk naast zijn schoenen te lopen

6 oktober 2013 om 21:29

Locadia is juist iemand die niet naast zijn schoenen loopt van al die jongens bij Psv. Willems en Depay waren behoorlijke mannetjes aan het worden maar Locadia is degene die zich vrij normaal houdt. Op TV kan het wellicht anders overkomen.

Ik vind Locadia echt een hele goed spits. Heel modern ook. Hij bezit kracht, snelheid koppen kan hij en een geweldige neus voor de goal. Als je dat dan mixt met de zeer goede techniek die hij heeft dan kan hij zomaar de #1 spits van Oranje worden in een aantal jaar. Ik vind wel dat hij meer speelminuten verdient want ik vind Matavz, vooral zonder bal, helemaal niet zo denderend. Jammer dat hij niet bij Ajax rondloopt ipv Kolbein..

p.s. is hij al 20 of niet?? vind ik toch best oud en hij moet nu zeker een basisplaats krijgen anders stagneert je ontwikkeling misschien... Kijk naar Denswil die krijgt nu ook een basisplaats en het had ook niet langer met hem moeten duren naar mijn mening!

6 oktober 2013 om 21:43

Denswil, leek me logisch, vd Hoorn heeft aanpassingsproblemen, Veltman is geblesseerd en Alderweireld is pleite.
Ik weet niet wie rechts en/of links is.
Bij PSV heeft Matavz gewoon nog een contract, net zoals Toivonen, dus even geduld.

6 oktober 2013 om 21:47

@wilkyfeynoord,
ja voor een buitenstaander maar als Ajacied wisten wij al veel langer dat hij er aan zat te komen en wat voor potentie hij heeft. Ik denk dezelfde situatie als de feyenoorers met Kongolo nu hebben. Denswil blonk uit in Nextgen en behoorde in elk jeugdelftal tot de beste van zijn lichting. Het was dus wachten tot hij eindelijk helemaal doorbrak in Ajax1 en dat moet gewoon niet te lang duren met spelers met zo veel potentie anders wordt hij nooit zo goed (misschien ietwat overdreven maar toch) als hij had kunnen zijn met een snellere basisplaats

We wisten natuurlijk al voor de competitie dat PSV een wisselvallig seizoen zou gaan spelen, dit oa door de vele nieuwe inpassingen.
Een gemis is natuurlijk Wijnaldum.
Omdat PSV ook EL speelt, lijkt het me logisch, dat je niet altijd met dezelfde basis elf speelt.
Matavz heeft meer ervaring en zal ook beter gaan spelen, als hij goede ballen krijgt.
Locadia moet gewoon geduldig zijn, zijn kans komt wel en een doelpunt als invaller is altijd lekker.
Locadia zal als PSV draait, misschien ook als niet basisspeler, misschien wel 10 doelpunten maken.

Locadia is een prima spits maar Matavz lijkt op het moment iets dynamischer en ook wat sneller. Locadia is meer van de kracht en balvastigheid. Locadia is natuurlijk een geboren killer hij heeft al wat kansen in de basis gekregen van Cocu maar heeft daarin nog niet echt kunnen imponeren.
Cocu zal natuurlijk de beste opstellen en dat is op dit moment gewoon Matavz. Voor Locadia dus het moment om het tegendeel te bewijzen.

Als je in de basis staat dan scoor je zelden. Ik vind dat Toivonen in de spits moet staan net als in het verleden. Hij raakt tenminste de bal niet zo vaak kwijt.

Vind locadia zeker niet goed spelen, maar matavz is echt puur drama. Dan zou ik liever Locadia opstellen omdat die teminste potentie heeft.

Het is heel logisch.
Hij scoort in de competitie nooit als hij een basis plaats heeft.
Alleen als invaller scoort hij en dan is het logisch dat Matavz de voorkeur krijgt.

Ik zou zelf Toivonen in de spits zetten met Maher op 10.
Op het middenveld dan Schaars met Hiljemark. En Depay / Bakkali op de vleugels. Beste keuze.

7 oktober 2013 om 00:08

Ben het wel met je eens. Toivonen zie ik ook meer als spits dan middenvelder. Ik vind trouwens dat Bakkali op dit moment niet in de basis hoort. Bijna al zijn acties mislukken en om terug te komen op de Locadia/matavz discussie, de aanvoer naar de spits is er simpelweg niet. Er is geen een keer een voorzet gekomen van Bakkali. Bovendien houdt hij het veld niet breed. Hij komt altijd naar binnen. Daarom zeg ik Jozefzoon totdat Narsingh weer fit is. Bakkali komt er nog wel.

7 oktober 2013 om 21:37

Narsingh en Park zijn nog niet fit.
Ik zal dan normaliter Bakkali kiezen wanneer hij in vorm is.
In deze fase kan je inderdaad beter Jozefzoon een kans geven, want hij valt vaak sterk in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

121 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 VfL Bochum 11 2 0 0
2021/2022 Brighton U23 1 0 0 0
2021/2022 Brighton & Hove Albion 1 0 0 0
2021 Cincinnati 9 1 0 0
2020 Cincinnati 18 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Go Ahead wil stunten en meldt zich in de strijd om Jürgen Locadia

Jürgen Locadia keert mogelijk terug in de Eredivisie. Go Ahead Eagles heeft geïnformeerd naar de diensten van de 28-jarige aanvaller, zo weet Voetbal International. NEC toonde eerder al interesse....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren