FC Dordrecht wint na zeven doelpunten, FC Eindhoven tweede

Vrijdag, 4 oktober 2013 om 22:00Gijs Freriks • Laatste update: 22:14

FC Dordrecht heeft eindelijk weer eens een overwinning in de Jupiler League gepakt. In de laatste drie duels pakte de koploper maar één punt, maar vrijdag werd Telstar met 4-3 geklopt. FC Eindhoven versloeg FC Den Bosch en staat nu met Willem II, dat zaterdag in actie komt, op de tweede plaats. MVV Maastricht besloot een knotsgekke Limburgse derby met een 0-1 overwinning op Fortuna Sittard: er vielen drie rode kaarten én Cooky Voorn werd weggestuurd.

/

FC Dordrecht -Telstar 4-3
FC Dordrecht begon aanvallend en drukte Telstar terug op eigen helft en opende na acht minuten de score; Paul Gladon scoorde op aangeven van Marvin Peersman. De bezoekers uit Velsen-IJmuiden kwam na twintig minuten langszij door een treffer van Diangi Matusiwa na een scherpe counter. De gastheer herstelde zich goed van de tegentreffer, maar gevaarlijk werd men voor de rust niet meer. Tien minuten na rust was Dordrecht wel trefzeker: na een fraaie crosspass van Jeffrey Ket lobte Giovanni Korte de bal over Cor Varkevisser heen. De Witte Leeuwen raakten hierna nog de lat, voordat Dordrecht de score opschroefde. Adnan Alisic en Korte (twee schitterende goals) troffen doel. Voormalig Dordrecht-speler Shabir Isoufi en Daryl van Mieghem maakten het nog spannend in het GN Bouw Stadion, maar de punten bleven in Dordrecht.

/

FC Eindhoven - FC Den Bosch 3-2
FC Eindhoven begon erg sterk in het eigen Jan Louwers Stadion en Anthony van den Hurk stelde doelman Wesley de Ruiter binnen zes minuten al tweemaal op de proef. Na tien minuten kreeg ook Jasper Waalkens een heel aardige mogelijkheid, maar de middenvelder mikte net naast. Vijf minuten voor rust zorgde FC Den Bosch via Ralf Seuntjens voor het eerst voor dreiging, alvorens Furghill Zeldenrust door een keepersfout van Tom Muyters de 0-1 verzorgde. In de slotseconde van het eerste bedrijf zorgde Van den Hurk nog voor de 1-1, maar na de pauze liepen de Brabanders uit naar een ruime voorsprong. Nayib Lagouireh en Van den Hurk zorgden voor een 3-1 stand. Erik Quekel deed nog wat terug, maar de punten bleven in Eindhoven.

/

FC Volendam - FC Oss 3-1
FC Volendam kwam op slag van rust op voorsprong door een treffer van Soufiane Laghmouchi en de 1-0 was meer dan terecht. De Wijdbroeken waren sterker en kregen na twintig minuten al een goede kans, maar Brandley Kuwas raakte de paal. Even later voorkwam Joep van den Ouweland op de lijn de 1-0, maar in de 45e minuut viel die dus alsnog. Laghmouchi was dus de gevierde man, net als zeven minuten na rust met zijn hoofd: 2-0. De gasten kwamen twintig minuten voor tijd uit het niets terug in de wedstrijd door een heerlijk doelpunt van Guyon Philips, die van dertig meter Theo Timmermans versloeg. Damien Menzo verzorgde de 3-1 en in de slotfase kreeg Marcel van der Sloot, de aanvoerder van de Brabanders, nog een rode kaart.

/

Almere City FC - VVV-Venlo 2-2
VVV-Venlo kwam na twaalf minuten op voorsprong door een rebound van Jules Reimerink na een vrije trap Yuki Otsu. Laatstgenoemde had al gauw voor de 0-2 kunnen zorgen, maar hij stuitte van dichtbij op Marco van Duin. Die misser kwam de Limburgers duur te staan, want na een kwartier kopte Sven Nieuwpoort de gelijkmaker uit een hoekschop binnen. De druk van Almere nam toe en na ruim een half uur zette Charles Dissels de thuisploeg op voorsprong. Otsu zette VVV na 55 minuten uit het niets op gelijke hoogte en de Japanner was ook nog bij de 2-3, maar hij mikte naast. Het lukte Almere ook niet meer om te scoren en hierdoor bleef het bij een 2-2 gelijkspel. VVV heeft in de laatste vijf duels in de Jupiler League maar twee punten gepakt.

/

Fortuna Sittard - MVV Maastricht 0-1
De eerste helft in het Offermans Joosten Stadion was fabelachtig. Beide ploegen kregen in de eerste tien minuten goede kansen, alvorens Maic Sema met een stiftje de 0-1 verzorgde. Tom van Hyfte had hierna voor de margeverdubbeling kunnen zorgen, maar hij maaide vol over de bal. Het tempo lag hoog en vijf minuten voor tijd moest de thuisploeg door een rode kaart voor Patrick Amoah met tien man door. Drie minuten later kreeg Cor Gillis van MVV zijn tweede gele kaart en hierdoor werd het tien tegen tien. Na 45 minuten razen konden de spelers uitpuffen in de kleedkamers. Nathan Rutjes kon dat na zeventig minuten opnieuw doen: ook hij kreeg rood. Voorn, de assistent-coach van MVV en jarenlang de rechterhand van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal, werd hierna vanwege commentaar op de leiding nog naar de tribune gestuurd.


Poll

Denk jij dat FC Dordrecht promoveert?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door sjengcity)

Fortuna-Mvv. 0-1. 4 rode kaarten. Mvv eindigt met 9 man. Fortuna met 10. Een echte derby die eigenlijk geen winnaar verdiende.

4 oktober 2013 om 22:18

4 rode kaarten. Mvv eindigt met 9 en Fortuna met 10. Leg dat eens uit?

4 oktober 2013 om 22:20

lees het artikel vriend..

4 oktober 2013 om 22:22

De coach kan ook rood krijgen.

4 oktober 2013 om 22:22

Gewoon de tekst lezen...
Voorn, de assistent-coach van MVV en jarenlang de rechterhand van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal, werd hierna vanwege commentaar op de leiding nog naar de tribune gestuurd.

4 oktober 2013 om 22:25

Wij zijn de Schapenkoppen!! Wij komen er aan!! 078 rulesss

4 oktober 2013 om 22:30

Beter kon ik het zelf niet uitleggen. Thanks.

4 oktober 2013 om 22:35

Dus toch 3 x rood bij Mvv.

Dannylimbo zet het verkeerd neer, want hij doelt op de spelers.

4 oktober 2013 om 22:39

Ik zei alleen dat er 4 rode kaarten waren. Niet voor wie!

4 oktober 2013 om 22:43

Peskens
Volgens mij lees jij niet goed,waar zegt hij dat hij spelers bedoeld dan?

4 oktober 2013 om 22:46

Dan had je dat wel beter kunnen formuleren. Dan had je daarachter nog kunnen zetten dat ook de assistent rood had gekregen voor mensen die niet de tekst lezen.

4 oktober 2013 om 22:51

Mensen kunnen ook eerst lezen,en dan eventueel wat vragen. Als iedereen klakkeloos gaat reageren zonder te lezen,dan gaat het een mooi zooitje worden mijn beste Peskens.

4 oktober 2013 om 22:55

Ik keek naar het topic van Dordrecht en Eindhoven en niet naar Fortuna - Mvv.
Dat interesseert me niks, dus dan lees ik dat ook niet.

En dan is het raar als je zijn reactie leest. Snap je het of niet?

4 oktober 2013 om 23:02

Dat bedoel ik dus,jij kijkt op een ander topic en gaat dan vervolgens reageren op iets wat je niet leest. danny benoemt het gewoon goed. Dat jij reageert op een topic zonder te lezen,is toch echt jou fout/probleem,snap je het of niet?

4 oktober 2013 om 23:11

Reageer dan niet op een reactie op.een andere wedstrijd als je de tekst niet leest.

En ik denken dat het om een zevenklapper ging
Wel mooi dat mvv heeft gewonnen,zou het leuk vinden als ze terug zouden keren op het hoogste niveau.

4 oktober 2013 om 22:16

Haha 2008 is geweest. Dat was niet eens grappig meer.
Ja Mvv en Fortuna hebben beiden wel een history die bij de eredivisie hoort. Mvv is financieel gezond en zou de stap kunnen maken. Fortuna heeft nog even nodig maar is op de goede weg. Hopelijk komen er snel weer zuiderse derby's in de eredivisie.

4 oktober 2013 om 22:20

Heeft Fortuna nog veel schuld? Er was toch sprake dat een paar maanden geleden ofzo,er een geldschieter zou komen maar die in 1x weg bleef.

4 oktober 2013 om 22:29

Ja ze hebben nog schuld, maar o.a. omdat de hoofdsponsor failliet is (trendwork), is er even onzekerheid
Maar aan de buitenkant van het stadion zie je dat het helemaal goed gaat komen. Rondom het stadion is nu veel bedrijfsleven en wordt een mega sportcomplex gebouwd. Het is de bedoeling dan Sittard een van de sportsteden van NL wordt, en daar hoort eredivisievoetbal natuurlijk bij!

5 oktober 2013 om 11:53

Trendwork hoofdsponsor? Ik denk dat je je wat beter moet laten informeren!
Trenwork was stadionsponsor

5 oktober 2013 om 14:39

Excuseer. Ik had een aantal biertjes op.

Zo Eindhoven loopt veel beter als vorig seizoen toen waren ze laatste toch?

Cooky liet zich een beetje gaan op het einde. Dacht trouwens dat hij meer als een soort technisch directeur ging fungeren, niet per se als (assistent-) coach.

4 mensen weggestuurd, veel kansen en met veel passie gespeeld. Een echte strijd, zo hoort een derby te zijn.

4 oktober 2013 om 22:22

Ben het met je eens op dat veel kansen stukje na. Vond de wedstrijd op.zich best wel saai. Op de kaarten na.

4 oktober 2013 om 22:30

Kansen is inderdaad een beetje een groot woord. Er was wel veel dreiging van beide kanten, maar de grote kansen bleven veelal uit. Maar ja, met al die kaarten was er wel genoeg te beleven.

4 oktober 2013 om 22:33

Klopt inderdaad. Fortuna mistte een spits aangezien die de wedstrijd uitgeschopt was. ( Nkoyi ) mvv had een man minder. Na de tweede rode kaart voor mvv was het geen leuke wedstrijd meer.

Die poll haha
Ja - 49%
Nee - ook 49%

Dordt zal niet promoveren. Op het einde komen ze kwaliteit tekort, maar ze willen nu zelf ook niet promoveren dus dat maakt niet uit. Alleen maar leuk dat ze het zo goed doen.

Jammer net niet de 3 punten gepakt.almere had meer verdiend.we hadden toch het betere van het spel.de ontlading bij het de 2de doelpunt was geweldig

Eindhoven blijft verrassen na dat zeer povere seizoen vorig jaar.

Jeepee de Jong verdient alle credits in deze.
Ondanks vele blessures waardoor hij steeds in zijn basisteam moet ingrijpen (vanavond weer zonder zijn topscorer), slaagt hij er toch in eeen alleszins aanvaardbare teamprestatie door zijn spelers op de mat te laten leggen.
Nogmaals, deze coach heeft het in zijn vingers.

P.s.
De VZ redactie had weer een leuke..
"maar na de pauze liepen de Brabanders uit naar een ruime voorsprong"....
Wie? Welke? Of zouden ze daar niet weten dat Eindhovenaren en Bosschenaren allebei Brabanders zijn??

4 oktober 2013 om 22:34

Ja eindhoven gaat goed idd. Wat is er veranderd dit jaar?

4 oktober 2013 om 22:40

Zoveel meer is de gemiddelde individuele kwaliteit niet toegenomen.

Naar mijn idee mag je het verschil voor het grootste gedeelte op het conto van coach J.p. de Jong schrijven.
Hij is er in no-time in geslaagd om er een hecht team van te maken en is erg sterk met het zetten van de spelers op die positie waar ze het beste renderen.,

4 oktober 2013 om 22:46

Mooi dat een nieuwe coach zoveel verschil kan maken! Toekomstig eredivisie materiaal?

4 oktober 2013 om 23:01

Niet echt. Maar welke Jupiler ploeg wel?

Als Eindhoven een periode meepikt of de nacompetitie haalt dan hebben ze het uitstekend gedaan.

4 oktober 2013 om 23:18

gefeliciteerd met de 3 punten.
het was drama bij db, echt een dieptepunt aan het bereiken.
Hoop voor jullie dat je dit seizoen een keer bovenin blijft, ik gun het eindhoven wel.

5 oktober 2013 om 07:55

Eindhoven is niet meer afhankelijk van ongeinteresseerde Psvers die eigenlijk niet willen, maar uiteindelijk toch maar bij de buurman mee gaan spelen. Verder een goede coach. Dit is iets wat je onder Faber ook zag.gewoon de poppetjes goed neerzetten en niet steeds dezelfde tactiek hanteren, maar ook durven van wedstrijd tot wedstrijd aan te passen.

Dordt doet t goed, denk niet dat we kampioen worden maar hoop t stiekem wel.
Mochten we gaan promoveren dan gaan we Ajax sowieso slopen thuis.

Wat doet VVV het trouwens slecht laatste tijd.

4 oktober 2013 om 23:00

Zou prachtig zijn als we zouden promoveren! Misschien krijgen we dan wel een nieuwe stadion! 078 ruless

5 oktober 2013 om 10:42

Nou ben trots op Telstar, weer goed stand gehouden tegen de koploper. En dat uit. Ik denk dat Telstar serieus echt de nacompetitie gaat halen en tegen een Eredivisie club komt te spelen.

5 oktober 2013 om 15:46

Telstar speelt dit seizoen inderdaad sterk, is zeker een team om rekening mee te houden.
Verwacht ook dat ze nacompetitie halen.
Maar laten we wel eerlijk zijn, het is net als Dordt geen verrijking voor de Eredivisie maar toch wel leuk voetballende ploegen voor Jupiler League begrippen.

5 oktober 2013 om 19:46

Dat klopt, maar wel lachen als ze het flikken. Wat voor stunt zal dat zijn. Huh Telstar, bestaat dat nog zegt iedereen in Nederland dan? Ja en hoe!!

Wat heeft De Graafschap gemaakt?

4 oktober 2013 om 23:10

Niet gespeeld.

Http://livescore.com

Jammer dat er bij Fortuna - MVV niets staat geschreven over de overtreding na 32 seconden wat geel opleverde voor Gillis.....

4 oktober 2013 om 23:16

Wat eigenlijk rood moest zijn? Daar heb je helemaal gelijk in. Dan was de wedstrijd nooit in 0-1 geeindigd.

4 oktober 2013 om 23:48

Ahh, jullie hebben rode kaarten nodig om wedstrijden te winnen? Anders was het zeker 1-0 geworden toch?

4 oktober 2013 om 23:59

Met 3 rode kaarten voor mvv was het nog 0-1 dus:l. Ik ben btw geen fortuna suporter. Roda!

5 oktober 2013 om 05:06

Het gaat niet om die rode kaart, maar wel dat de spits van Fortuna de wedstrijd wordt uitgeschopt. Het scheelt nogal of N'koyi er bij is bij Fortuna of niet.
Die Gillis of hoe hij ook heet verdiende gewoon rood!

Fortuna-MVV, Tja...

Aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale supporter. Volop strijd en werklust aan beide kanten.
Mvv had de eerste helft het betere van het spel en kreeg een aantal grote kansen.
Van deze kansen ging er maar 1 in (sema).

verder was er voor MVV geen vuiltje aan de lucht, zeker toen Fortuna speler Amoah de rode prent kreeg. door een domme gele kaart voor Gillis (terechte rode kaart) gingen beide ploegen met 10 man de rust in.

De tweede helft ging Fortuna vol op de aanval spelen (dit werd in de kaart gespeeld door de onlogische wissel van Ruijs (kuipers erin, Maria eruit)). Na de domme rode kaart voor Rutjes (terecht) kwam MVV steeds verder onder druk te staan.

De beste kans was echter voor Mvv, helaas wist Kuipers de bal niet de goal in te frommelen bij een scrimmage.

Fortuna ging de laatste 10 minuten vol op de aanval spelen en pompte alle ballen blindelings richting Bram Castro. gelukkig speelde deze een fantastische wedstrijd en behield hij de 3 punten voor Mvv.

Over 90 minuten gekeken vind ik dat een gelijk spel verdient was geweest, al was MVV wel het team dat de meeste aanspraak maakte op de overwinning.

Opmerkelijk:
Treurige opkomst. Er waren in totaal 5200 toeschouwers in Sittard (waarvan er 800/900) Supporters uit Maastricht mee waren gereisd.

De comeback van Danny Schreurs, terug na 7 maanden blessureleed. Direct na herstel rentree gemaakt in de derby, tegen zijn oude club (fortuna).

Optreden van Makkelie, Niet voor niks bijnaam Zwakkelie..
De rode kaarten waren overigens wel terecht, al floot hij de hele wedstrijd naar de klote...

5 oktober 2013 om 00:03

Ben het met je eens over je samenvatting, en de scheids. Zwakkelie kan geen derby's en grote wedstrijden aan!

Ps. De reden dat er zo weinig supporters waren is dat er alleen voorverkoop was. Er was geen dagkassa. Waarom weet ik ook niet.
Proficiat met de 3 punten jullie hebben hard gewerkt.

5 oktober 2013 om 04:59

Volgens mij waren er slechts 3500 toeschouwers in Sittard. Dat krijg je ervan als je als Fortuna en politie zijnde zulke overdreven regels maakt. Het is makkelijker om de plaatselijke gevangenis te bezoeken. Het optreden van de me voor en na de wedstijd was ronduit schandalig. Het leek wel of ze hadden gesnoven onze blauwe vrienden. Polititiestaat Nederland anno 2013....

Lees mensen hier zeggen dat het financieel de goede kant op gaat met Fortuna?
Heb vanmiddag toch wat anders gehoord, met beetje pech zijn ze over 5 dagen hun licentie kwijt

5 oktober 2013 om 11:54

Ik weet überhaupt niet wat ik moet geloven met betrekking tot dat. Wat is jouw bron dan?

5 oktober 2013 om 21:43

Fortunahome beste vriend!

Heerlijke derbij gezien! Eindelijk weer eens echte strijd en bij vlagen leuk voetbal!

Wel een slechte zaak hoe het na afloop afliep.. Me wat begint in te vegen op de Fortuna fans.

Heinen En Fortuna had nog zeker een keer rood moeten krijgen na een charge en in de rust wou scheidsrechter geel geven voor een speler van Fortuna die kwam zeiken maar zag dat hij al geel had dus trok hij snel terug.
En eerst trekt hij geel voor Rutjes dan ineens rood ook zoiets?
Zo kunnen we blijven zeiken overal op dat Gillis al meteen rood had moeten krijgen maar dat was geen rood hoor.

Mooie wedstrijd om te zien er werd veel gevochten door beide kanten en daardoor kregen beide ploegen niet zoveel kansen.
Gelijkspel was misschien meer op zijn plaats geweest maar gelukkig hebben wij de wind mee gehad en winnen we!

En over lincentie van Fortuna ik heb ook gehoord en ook van Fortuna kant dat het idd niet zo goed gaat en zelfs de licentie deze maand kan worden ingetrokken.
Maar ik denk dat een club als Fortuna wel weer eroverheen kom dus druk maken erover nee ze zullen het wel weer redden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.TOP Oss41-14
17.FC Dordrecht39-24
19.Telstar35-27
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. SantoniUnknown
L. BossinKeeper
Ş. AbalıVerdediger
D. KoswalVerdediger
R. MannesVerdediger
O. PoloniusVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

3 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren