Update: Van Ginkel moet half jaar toekijken na zware ingreep

Donderdag, 26 september 2013 om

Marco van Ginkel staat voor een lange revalidatieperiode. De middenvelder van Chelsea viel dinsdagavond uit in de bekerwedstrijd tegen Swindon Town en heeft volgens FOX Sports zijn voorste kruisband volledig afgescheurd. Chelsea heeft dat nieuws nog niet bevestigd op de website van de club. Het is op dit moment dan ook nog niet precies duidelijk hoelang Van Ginkel buitenspel staat.

/

De kans is echter groot dat de middenvelder dit seizoen niet meer in actie kan komen. Van Ginkel moet geopereerd worden en zal nog deze week onder het mes verschijnen. Daarna wacht een maandenlange revalidatieperiode. Het nieuws betekent dat de middenvelder deelname aan het WK van 2014 zo goed als zeker uit zijn hoofd kan zetten.

Na een duel om de bal met Alex Pritchard blesseerde de ex-Vitessenaar zich dinsdag in de zesde minuut aan zijn knie. Hij ging naar de grond, liet zich behandelen en probeerde het daarna ‘eruit te lopen’, maar dat lukte niet. Van Ginkel moest zich laten vervangen door Ramires, die overigens ook nog geblesseerd uitviel.

Bij Chelsea vreesde men direct voor het ergste. "Het is nog te vroeg om iets met zekerheid te kunnen zeggen, maar het ziet er niet goed uit", zei Steve Holland, de assistent van José Mourinho bij Chelsea, na de 2-0 overwinning. "Hij zal woensdag een scan laten maken." Die scan is inmiddels gemaakt en bevestigde het nieuws waar al voor gevreesd werd: Van Ginkel staat langdurig buitenspel.

Update 26 september 17.51 uur - Van Ginkel moet zes maanden toekijken na zware ingreep
Chelsea meldt donderdagmiddag dat Marco van Ginkel succesvol is geopereerd aan zijn knie. De ex-Vitessenaar liep de zware kwetsuur dinsdagavond op in het bekerduel met Swindown Town. De revalidatie van de twintigjarige middenvelder neemt naar verwachting zes maanden in beslag. Mocht die prognose juist zijn, dan is Van Ginkel eind maart/begin april weer inzetbaar.Gerelateerd

86 reacties (laatste reactie door robert41)
25 september 2013 om 19:19

Wk kon die denk ik al vergeten want veel spelen zou die niet by chelsea

25 september 2013 om 20:12

En dat maak je op uit wat? Hij heeft relatief gezien erg veel speeltijd gehad

25 september 2013 om 20:50

@feyetti

Wat zeg jij nou!? Of heb je het over de voorbereiding? Dat telt natuurlijk absoluut niet mee. Sinds het seizoen begon heeft v. Ginkel niet meer dan 120 min gemaakt, dat is gewoon erg weinig.

On: erg sneu voor die jongen in deze periode van zijn carriere. Hij moet zich bewijzen en dan gebeurd zoiets, heel triest en jammer.

26 september 2013 om 14:13

hoezo zou de je de voorbereiding niet mee tellen dat is gwn bullshit, het gaat erom dat hij in beweging maakt en wedstrijden speelt en dus in vorm blijft dus wrm zou je de voorbereiding niet mee tellen dus je lult gwn maar wat

26 september 2013 om 17:58

Hij lult helemaal niet gewoon maar wat. De discussie was of hij wel of niet veel zou spelen bij Chelsea. Feyetti denkt van wel, gezien de hoeveelheid die hij dit seizoen heeft gehad.

Inkeajacied denkt van niet, aangezien hij buiten de voorbereiding om maar weinig minuten gemaakt heeft. In deze discussie moet je de voorbereiding helemaal niet meetellen, omdat de voorbereiding geen goed beeld geeft van wie er in het seizoen gaan spelen; iedereen krijgt de kans. Vandaar dat Inkeajacied vindt dat de voorbereiding niet meegenomen moet worden in deze discussie.

26 september 2013 om 19:13

Bedankt scheids

25 september 2013 om 19:20

Hij heeft wel andere dingen aan zijn hoofd dan een WK. Ze hele carrière kan hier op het spel staan.

25 september 2013 om 19:24

Het gas gaat er ook op he bij Chelsea Mourinho trainingen etc. Wens Marco veel sterkte en een snelle comeback dit gun je niemand.

25 september 2013 om 19:43

Hoe zielig kun je zijn door juist nu te gaan beweren dat ajax dan toch beter voor hem zou zijn geweest. Het is ook wel duidelijk dat je v.ginkel niet gevolgd hebt bij Chelsea.

Heel zuur voor v.ginkel. Heel veel sterkte toegewenst met je revalidatie en hopelijk kom je er sterk uit en haal je je oude niveau weer.
Als ik iemand als voetballer een mooie toekomst gun is het v.ginkel wel. De wil en mentaliteit heeft hij er zeker voor.

25 september 2013 om 19:47

Dat heeft er niets mee te maken. Zo'n blessure kan je overal oplopen.

25 september 2013 om 20:37

of juist niet, nu groeit zijn bankrekening sneller tijdens het revalideren. stel je voor dat hij nu in amsterdam speelde en het is voorbij....... scheelt je toch een paar miljoen

25 september 2013 om 22:45

Jij hebt echt geen hart voor deze jongen he? On: Zeer zuur, was dit seizoen wellicht doorgebroken in de top en mu dit. Met zijn wil en mentaliteit duurt dit niet langer dan 6 maanden. Dus als hij heeel hard knokt is er nog een mogelijkheid voor het WK

25 september 2013 om 23:14

ik heb het op 4eklasse zaterdagamateurs afgescheurd.. Had ik ook beter bij ajax kunne spelen? Allemaal slap gelul. Gaat om andere omstandigheden

27 september 2013 om 09:44

Ik ben het wel gedeeltelijk met Fitbal eens Relax. Hij moest bij Chelsea geforceerd voetballen. Op zijn toppen. Dan loop je grotere risico's. Bij Ajax had het een stapje langzamer gekunt. Je zag het ook bij bv Affelay. Wel ben ik het met je eens dat zo'n opmerking het niet echt toepasselijk is.

Hopelijk geen Afellay geval, veel sterkte toegewenst.

25 september 2013 om 20:21

Wie is affelay ook alweer On topic: Jammer voor van ginkel. Hij deed het wel aardig bij chelsea

Erg zuur dit voor Van Ginkel en in mindere mate ook Chelsea, ook met het ook op het wk van volgende zomer.\. Hij heeft totaal nog niet de kans gekregen om zich te bewijzen bij zijn nieuwe club.

Helaas.. Ik denk dat niemand deze jongen een blessure gunt.. Ik ben benieuwd of hij Mourinho nog kan overtuigen na zijn revalidatie of dat Mourinho hem dan aan de kant schuift.

Maandenlang in twijfel moeten afwachten om te zien of hij het niveau van voor dit incident nog haalt, wetend dat je niet mee kan naar (qua locatie en sfeer) een van de mooiste wks die je kan hebben. Het is dat deze knaap geen financiële zorgen heeft..

In en in triest dit......

Heel sneu voor hem. Hij heeft een flinke loopvermogen en dat missen wij in het Nederlands elftal. Wie weet in de toekomst een vaste basisspeler bij Oranje.

Heel spijtig dit! Sterkte man!

Zo ontzettend zonde, denk dat de transfer naar Chelsea op één groot fiasco zal uitdraaien. Hoop dat hij weer op niveau komt en een leuke club vindt. Het is nog altijd jammer dat hij niet bij Ajax speelt, dat was de perfecte club geweest en beide partijen waren dan gelukkig.

26 september 2013 om 00:28

Ik schat de kans dat hij ooit doorbreekt heel klein bij Chelsea.
Chelsea kennende halen ze in januari een centrale middenvelder, en waarschijnlijk een topper met in het achterhoofd dat Lampard volgend seizoen weg is.

Daarbij is er denk ik geen enkele speler ooit die terug topfit werd bij Chelsea na zo'n blessure.

Dit gun je niemand.. is toch echt een domper in zijn carriere hij is nog jong maar komt nu lang stil te liggen waardoor hij zijn eigen niet kan bewijzen. T beste

Heel sneu voor 'm. Hopelijk zien we snel weer de oude Ginkeltje. Prachtige voetballer en een goed mens.

Wat een triest nieuws zeg, gewoon een heel seizoen aan je neus voorbij. Wordt een lange revalidatie, voor afscheuren kruisband kan je zo 9 maanden buitenspel staan. Erg sneu.

Wat een pech, hoop echt dat alles goed komt met hem en zijn carriers.

Jaar lang revalideren, WK mislopen, Chelsea die weer (dure/goede) spelers koopt volgend jaar in de zomer en dan moet je weer vechten voor een basisplaats of zelfs een plaats bij de selectie.

25 september 2013 om 19:40

Nouja WK mislopen...een vginkel gaan we op het WK niet bepaald missen hoor. Doe mij maar Strootman en Nigel de Jong die wekelijks basisklant en bepalende speler zijn op een hoog niveau en bovendien meer ervaring hebben, zeker in Nigel's geval.

25 september 2013 om 20:01

Is goed voor mij maar zo'n jonge jongen kan altijd van pas komen, al is het omdat hij goed ligt in de groep.

Toch een vrij gehypte speler.

25 september 2013 om 19:28

Vind ik wel meevallen. Je begint niks voor niks bij Chelsea in de basis.

25 september 2013 om 19:37

Niks voor niks?

Hij is wel goed hoor :D.

25 september 2013 om 20:09

Wat is er gehyped aan hem dan? Het is gewoon een fantastische speler. Ik kan je zo 20 voorbeelden van nederlandse spelers noemen die meer zijn gehyped. Met zijn loopvermogen en een paar jaar trainen in Londen, gaat hij het zonder twijfel redden. Misschien niet bij Chelsea, maar hij staat over 3 a 4 jaar zeker bij een topclub in de basis.

Bruma, v Rhijn, Clasie... Dat zijn spelers die 'gehyped' worden...

25 september 2013 om 19:35

Wauw.. een artikel waar staat dat hij z'n kruisband afscheurt en dan comment jij dat hij gehypt is. Net alsof het dan geen flikker uitmaakt.

25 september 2013 om 19:37

Niks gehyped, een van de grootste talenten van Nederland op t middenveld.
En een goede nuchtere jongen!

Jammer voor die jongen. Krijgt die eindelijk een kans, gebeurt dit. Hopelijk komt die na ze revalidatie weer goed terug. Wk is helaas weggegooid nu.

Ik had verwacht dat Van Ginkel een mooie carriere op zijn buik kon schrijven na deze transfer, gezien Chelsea toch wel betere spelers koopt. Nou speelde hij nog een paar keer en mocht hij in de basis starten, dus ik had weer hoop. Maar met deze blessure is het denk ik echt afgelopen.

Erg jammer, groot talent. Hoop dat hij na zijn blessure weer op niveau kan komen.

25 september 2013 om 19:45

Ja hij heeft de verkeerde keuze genomen door niet naar Ajax te gaan.

25 september 2013 om 19:51

Ik had hem echt heel graag bij Ajax gezien hoor maar dat het een verkeerde keuze is is ook wel een beetje onzin natuurlijk.

Voor hetzelfde geld had hij in de JC schaal tegen AZ al een rotschop gehad en had hij ook het hele seizoen niet gespeeld.

25 september 2013 om 20:08

Een keuze neem je niet een keuze maak je. Van Ginkel is een intelligente en nuchtere voetballer en heeft de beslissing om voor Chelsea te kiezen vast weloverwogen genomen. En gelijk heeft hij, want Ajax is op dit moment niks meer dan Heerenveen, Vitesse of Groningen. Of welke subtopper dan ook.

25 september 2013 om 20:31

@tdrl #39
Van Ginkel had geen keuze aangezien Vitesse niet bereid was om mee te werken aan een overgang naar Ajax.

26 september 2013 om 06:50

Ja idd , als hij Ajax heeft zien spelen laatste paar wedstrijden zal hij zeker spijt hebben . Pffffff

Wellicht de zwaarste blessure die je kunt oplopen. Die zien we de komende 10 maanden niet meer terug. Kan zich richten om volgend seizoen verhuurd te worden, want na zo'n zware blessure is het nog maar de vraag op welk niveau vginkel terug keert. Een jaar niet gevoetbald is een jaar stil gestaan in zijn ontwikkeling.
Een Eredivisie club volgend jaar zou een optie moeten zijn, Vitesse wellicht weer? Het woord Chelsea mag hij voorlopig vergeten.

25 september 2013 om 19:42

Klopt, medisch zal alles wel kloppen na 10 maanden, maar hij zal ook een knop in zijn hoofd moeten omdraaien en proberen zonder schrik in duel te gaan... Wat extreem moeilijk is aangezien het mezelf ook niet echt lukt.

25 september 2013 om 20:04

Precies, dat bedoel ik dus! En daarbij komt nog eens, wanneer heeft zo iemand weer wedstrijd ritme. Daar hebben amateurs als wij zijn, wat minder last van over het algemeen. Maar op topniveau is dat zeer belangrijk.

26 september 2013 om 00:30

Essien sukkelde ook 2 jaar met zijn knie en kwam niet terug. Pas bij Real speelde die weer geregeld.

Dit is jammerlijk één van de meest voorkomende en tevens zwaarste blessure die je kan hebben in het voetbal. Ja, je kan volledig genezen maar veel spelers halen nadien nooit meer hun oude niveau of spelen onbewust met de handrem op. Er zijn maar enkele voorbeelden die het gehaald hebben zoals een van nistelrooij...
Ik heb dezelfde blessure gehad en ik speel idd behoudender en voorzichtiger als vroeger.

Jonge gast die wil en sterk is. Ik schrijf hem nog niet af.. Verwacht medisch wondertje. Wel sneu voor hem....

Enorm zuur dit voor hem. Zeker met het WK in het achterhoofd. Ook bij Oranje zal hij gemist worden.

Heel, heel erg zonde. Die gaan we dus niet zien op het WK en ik vraag me ook heel erg af wat dit voor zijn kansen bij Chelsea inhoud.. ik was dit seizoen heel erg benieuwd wat hij zou laten zien. Heel veel succes gewenst voor hem met zijn revalidatie.

Vreselijk om te zien; vreselijke blessure ook! Heb het zelf ook gehad en het duurt echt lang voordat je er echt weer bent. Voor mij persoonlijk is het sowieso gebeurd met voetbal, door de kraakbeen- en meniscusschade die ik in dezelfde actie opliep. Maar ook met een gescheurde kruisband alleen ben je maanden lang uit de running. Van Ginkel maakt het WK mee via de schermen bij de fysiotherapeut. Jammer voor hem, hoewel de kans dat hij werkelijk een grote rol zou spelen voor Oranje nihil was. Van Ginkel zit zijn tijd te verdoen bij Chelsea de komende tijd, tussen het dozijn middenvelders die zijn concurrenten zijn. Over een jaar of twee, drie is Van Ginkel denk ik in de fase beland dat hij zal toegeven dat zijn transfer naar Chelsea geen goede keuze was.

25 september 2013 om 19:44

Ik ben erg blij dat je dit treurige moment in jouw leven met ons gedeeld hebt. Ik leef nu nog met je mee.

25 september 2013 om 19:45

Hij heeft gewoon gelijk hoor, ik wil het wel eens zien als je door je knie gaat.. Dat is gewoon een zeer zware blessure waarna slechts enkelingen hun oude niveau terughalen (van nistelrooij).

25 september 2013 om 19:54

@tdrl

Ik had wel verwacht dat er types als jij op zo'n vileine, cynische manier zouden reageren, maar veel boeit me dat niet. Ik spreek gewoon uit ervaring om de ernst van Van Ginkels blessure te kunnen beoordelen. Ik hoop niet dat jou hetzelfde overkomt, maar mochten jouw kruisbandjes wel gehalveerd worden, dan hoop ik dat je sarcasme ook kapot scheurt in ieder geval.

Erg zonde deze blessure maakt het wel heel moeilijk voor hem om te slagen bij Chelsea aangezien ze 5 middenvelders per jaar kopen. Het enige voordeel is dat hij lekker GTA kan spelen.

Erg sneu voor deze jongen! Gelukkig is hij nog jong!! Hij zal er sterker uit komen!

25 september 2013 om 19:47

Die kans is echter zeer klein dat hij er sterker gaat uitkomen.

Wat erg voor die jongen, echt zielig, voor hem.

Dit had Louis al voorspeld....

Heel erg jammer dit, dit gun je niemand. Wat een talent dat nu stil zal staan. Het ga je goed Marco.

25 september 2013 om 20:00

Deze blessure is heel vervelend.. ( op dit moment heb ik het zelf ook ) zeker 6 tot 9 maanden revalideren en dan nog hopen dat die op z'n niveau terug komt... Denk dat die het WK inderdaad kan vergeten. Sneu.. Want het leek toch echt zo te zijn dat Mourinho wat in hem zag ( cl debuut enz. )

Heel erg zuur voor hem. Dan speel je net bij een grote club, krijg je speeltijd en gebeurt je dit: de toekomst bij Chelsea is in gevaar, hij kan het WK vergeten en er zullen zelfs twijfels zijn of hij zijn verwachtingen ooit zal waarmaken. De revalidatieperiode zal enorm lang zijn en duurt het zeker een jaar om weer op niveau te komen. Hij zal ook wel met angst gaan voetballen na zijn herstel. Zonde, sterkte Marco!

Erg slecht nieuws!
Ik ben bang dat na zijn revalidatieperiode zijn kansen bij Chelsea nog kleiner worden

Einde hoofdstuk Chelsea. Was natuurlijk een slechte carriere stap om voor Chelsea te kiezen, maar dit is natuurlijk einde verhaal.

Met een beetje geluk kan hij binnen 7 a 8 maanden weer beginnen met trainen, maar dan heeft hij nog geen wedstrijdritme en zit een WK er niet in.

Zag er ook akelig uit.

Vervelende blessure voor Marco. Zelf kamp ik momenteel ook met een gescheurde kruisband, geen pretje kan ik jullie vertellen!

26 september 2013 om 18:29

Nou vervelend voor je, zoek je medelijden?

Echt sneu voor Marco. Hij speelde goed en nu dit. Sterkte Marco

Hoppa, weer een Nederlands talent om zeep geholpen. En maar afvragen waar de nieuwe Sneijdertjes blijven in Oranje.

Vroeger kneden we dit soort spelers in parels, nu krijgen we hier de kans niet meer voor en gaan ze te vroeg naar een fysieke competitie. Jongen wil zijn best doen en overbelast zijn lichaam en het is uit.

Als we niet wat gaan doen aan deze slavenhandel kunnen we het wel vergeten in de toekomst.

26 september 2013 om 01:06

Tja, dan raad ik je aan om eens naar de oorzaak van deze blessure te kijken en dan nog eens mij gaan uitleggen waarom dit een vorm van overbelast zijn is. Hij draait zeer ongelukkig en 'knak' zegt de knie. Nou, een knappe jongen die daar overbelasting in ziet.

26 september 2013 om 02:18

Als je je lichaam overbelast, dit kan fysiek maar ook mentaal, dan kan het zijn dat je in je gretigheid en spanning dingen doet die je normaal niet doet. Je forceert dan en dan loop je de kans dat je net wat slordiger bent of je handeling net iets anders uitvoert en dan heb je kans op blessures. Dat bedoel ik.

Kan ik dat bewijzen? Nee. Maar ik vind het frappant dat het gebeurt.

26 september 2013 om 11:33

Daar ben ik het ook mee eens jongen. Dat is het niet

Het is alleen dat deze specifieke blessure bij van Ginkel niet komt door de oorzaken die jij noemt. Het had iedere speler van Chelsea kunnen overkomen. Hij wilt wegdraaien en het moment dat je uit de as van je knie komt, zal deze bezwijken. Je kruisband heeft een groot bereik, maar de beweging die van Ginkel maakte is anatomisch en fysiek dus onmogelijk.

Alex4all ben het helemaal met je eens. maar als je dit roept klopt er volgens vele niets van. die jongen had gewoon bij vitesse moeten blijven of naar ajax moeten gaan. dan had zijn hele lichaan zowel geestelijk als mentaal nog stappen kunnen maken. nu kan het maar zo zijn dat het einde top carriere is. doodzonde van een goed voetballer. ze kiezen veel te jong voor het "grote"avontuur. En hoeveel slagen of raken geblesseerd. Bijna allemaal, weinig spelers die echt TOP worden.

26 september 2013 om 11:34

Voor zijn ontwikkeling was het veel beter geweest. Ook Ajax was een stuk blijer geweest in plaats van Duarte. Maar als je kijkt hoe van Ginkel zijn blessure heeft opgelopen, kon het zomaar ook bij Vitesse gebeuren.

Enorme strop voor deze heerlijke voetballer.
Geloof niet dat hij al eerder in z'n carriëre zo'n ingrijpende blessure heeft gehad.
Het was verschrikkelijk om te zien hoe hij zijn knie verdraaide in z'n val.

Seizoen verloren, groei stagneert, carriëre krijgt een flinke deuk.
Hard werken, heel hard tijdens die lange revalidatie moet hem mentaal een nog sterkere speler maken.
Ergens moet het goed voor zijn, dus zaken positief blijven benaderen.

Dit is wel een aderlating voor het Nederlands voetbal. Dit is echt een jongen met de potentie om door te groeien tot een absolute topper. Deze blessure gooit echter flink roet in het eten qua ontwikkeling.

Zelfde verhaal als Afellay in 2011/2012. Van Ginkel zou het WK theoretisch wel kunnen halen, maar dan nog mist hij spelritme en fitheid/inhoud om van waarde te zijn van Oranje. Laat hem maar gewoon rustig de tijd nemen om 100 te herstellen, genoeg voorbeelden van mensen die te vroeg weer begonnen.

Die 6 maanden mag je lezen als 8-10 maanden voor hij weer een beetje de oude is.

dat wordt lastig zijn carriere voort te zetten. Bij Chelsea zal hij niet "langzaam gebracht worden". Na zo'n blessure komt ie niet weer terug. Hij zal dan verhuurd worden in het beste geval. Doodzone van zo'n talent. Affelay was ook zo'n geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6041
4.Chelsea4721
5.Arsenal4416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

192 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren