Drogba redder in nood van Galatasaray in gestaakte stadskraker

Zondag, 22 september 2013 om 20:32Gijs Freriks

Galatasaray is koploper Besiktas tot op drie punten genaderd. Cim Bom kwam zondag op achterstand tegen de zwart-witten, maar trok door een dubbelslag van Didier Drogba toch nog aan het langste eind (1-2). Het duel werd in de hectische apotheose gestaakt door Firat Aydinus en doordat de fans van Besiktas zich misdroegen, zullen de punten waarschijnlijk sowieso naar Galatasaray gaan. Die zijn ook meer dan welkom, want de drie voorgaande Süper Lig-wedstrijden werden gelijkgespeeld en dinsdag was Real Madrid met liefst 1-6 te sterk. Wesley Sneijder kon zondag niet imponeren; hij werd na 89 minuten gewisseld.

Slaven Bilic en Fatih Terim troffen elkaar eerder in de kwartfinale van het EK in 2008. De Turken gingen toen na strafschoppen door en vijf jaar na dato hoopte Bilic wraak te nemen op zijn collega-trainer. Dat lukte niet, maar Besiktas opende wel verdiend de score. De thuisploeg begon in het Atatürk Olympisch Stadion met veel overtuiging en zette vroeg druk op Galatasaray. Na twaalf minuten had Manuel Fernandes de score kunnen openen, maar de middenvelder faalde oog in oog met Fernando Muslera. Vijf minuten later lag het leer wel in het net. Gökhan Töre gaf de bal mee aan Serdar Kurtulus en op aangeven van de back kopte Hugo Almeida de bal bij de tweede paal binnen: 1-0.

Muslera behoedde Aslan hierna voor een ruimere achterstand en hield Almeida van zijn tweede goal af. Het middenveld van Galatasaray was onzichtbaar en Sneijder kon zich ook niet onderscheiden. De bezoekers kregen voor rust nog wel twee goede kansen om langszij te komen, maar Hakan Balta kopte naast en Burak Yilmaz schoot recht op Tolga Zengin. Behoudens de beginfase lieten de Zwarte Adelaars ook weinig zien, maar door de voorsprong konden zij rustig achterover leunen. Terim greep in de rust in en slachtofferde Engin Baytar; Bruma kwam in zijn plaats. Het Portugese toptalent nam zijn team direct bij de hand, want na zijn invalbeurt ging het beter lopen met het bezoek. Bruma leidde zelfs de gelijkmaker van Galatasaray in.

Nadat Burak al een grote kans had gemist, vond Drogba na een uur wel het net. De Ivoriaan tikte binnen na goed doorzetten van Bruma: 1-1. Besiktas hanteerde een lager tempo en raakte vermoeid. Tien minuten na de gelijkmaker zorgde Drogba ook voor de voorsprong door na een pass van Burak in de kruising af te ronden: 1-2. Besiktas moest voor het eerst in de achtervolging en was nog dicht bij de gelijkmaker, maar invaller Muhammed Demirci trof de lat. In de blessuretijd kregen Felipe Melo en Bilic rood en bestormden Besiktas-fans het veld, terwijl de spelers van Galatasaray naar de kleedkamers vluchtten. Aydinus besloot het duel ongeveer 25 minuten nadat men het veld was verlaten, te stoppen. Het is onduidelijk of de resterende 2 (!) minuten nog gespeeld zullen worden, de stand blijft staan, of Galatasaray een reglementaire 0-3 zege toegewezen krijgt.


Poll

Denk jij dat Didier Drogba topscorer van Turkije wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

175 reacties (laatste reactie door efsane61)

galatasaray mag het kampioenschap vergeten dit jaar.

22 september 2013 om 20:36

Na vijf speelronden mag niemand spreken over kampioenschappen. Er zijn nog 29 wedstrijden te spelen.

22 september 2013 om 20:38

Ha-ha en dat zeg jij?? Waar zijn de mensen die zeiden dat bjk wel simpel zal winnen?? Ik zie ze plots niet meer..

22 september 2013 om 21:24

Volgens mij reageer je op de verkeerde, kleurgenoot

Gefeliciteerd voor Galatasaray fans! Jullie domineerden 90 min lang dat is duidelijk! Met name Sneijder en Sabri speelde erg sterk capeau! Rode kaart van Melo was duidelijk onterecht. ik neem aan dat 3 punten binnen zijn voor Galatasaray!

22 september 2013 om 20:36

Rode kaart van Melo onterecht? Tackle van achter, sinds wanneer is dat geen rood meer?

22 september 2013 om 20:40

Het was van de zijkant, mag het was nog steeds een harde tackle en verdiend rood. Niets meer niets minder.

22 september 2013 om 20:42

Als ze uit RESPECT de bal teruggaven was dat niet eens gebeurt.

22 september 2013 om 20:42

sinds die idioot meteen opstond?

Schandalig wat de fans van Besiktas hebben gedaan!

22 september 2013 om 20:43

Vooral doorgaan met alle supporters over één kam te scheren.

De enige die niet serieus te nemen is ben jij.

22 september 2013 om 20:59

@nykramer

Ben jij nou serieus of lijd je aan een ernstige vorm van geheugenverlies?

Of je kijkt nooit voetbal en hebt niet meegekregen dat dit soort dingen van alle tijden zijn en in alle landen gebeuren.

22 september 2013 om 21:19

Ik raad je aan om Galatasaray supporters buiten dit rijtje te laten. Als ze zich na een 6-1 klop nog kunnen gedragen zou ik m'n conclusies trekken.

22 september 2013 om 21:26

Wij gaan niet met een groepje een Zwols cafe van een onschuldige eigenaar in om het aan gort te slaan. (Zwolle-Utrecht)
Wij gaan niet massaal discrimineren en iemand doodwensen (hamas hamas joden aan het gas)
Of ben je de slag bij Beverwijk vergeten?

Wie heeft het over supporters..

22 september 2013 om 22:46

Zo kan ik ook door gaan. Wij betrekken geen gehandicapte supporters bij rellen (gala - Fener)

23 september 2013 om 00:22

Werden die er bij betrokken dan?

22 september 2013 om 22:46

En een spelersbus van Psv gaan zitten opwachten kan je dan wel beamen zeker.

In plaats van onze overwinning te kunnen vieren, worden we weer maar eens genoodzaakt om het te hebben over van alles en nog wat behalve voetbal.

Wat een walgelijke supporters. Gadverdamme. Dieren. Trouwste fans ? Beste fans ? Het zijn vuile xtc, tony-montana-op-z'n-bureau coke stijl honden ! Wat is er toch mis met deze mensen ? Zei ik nou mensen ? Honden !

Het Turkse voetbal heeft verloren.

22 september 2013 om 20:41

Onthoud wel dat zulke supporters bij elke club aanwezig zijn, dit waren er zo'n 500 die zich lieten gaan. Maar natuurlijk niet goed te spreken dit.

22 september 2013 om 21:00

500?

Je kan dit echt niet goed praten. Een heel groot gedeelte kwam het veld op man, zo blind horen de fans niet te zijn. Geef het eenmaal gewoon helemaal toe. Frustrerend.

22 september 2013 om 21:28

Er waren vandaag ruim 80.000 supporters aanwezig terwijl er maar 32.000 in Inon gingen. Hoezo zulke supporters bij elke wedstrijd aanwezig? Dit was duidelijk een nasleep van gevechten die rond de 70ste minuut begonnen. Die agressie was al aanwezig. Vergeet niet dat er na de tackle eerst een opstootje was tussen de voetballers, en dat daarna pas de supporters het veld in renden. Melo's shirt kwam daarna pas.

22 september 2013 om 21:48

Je moet dit niet goedpraten man. Duidelijk dat dit gepland was. De mensen riepen op het veld 'taksim' en 'direnis' en dat soort dingen. Waarom zou jet veld bestormen? Vrije trap, tegenstander met tien man, nog drie minuten te spelen. Ik schaam me voor deze idioten. Fikse boete, minstens vijf wedstrijden schorsing, bedankt. Door deze mensen heb ik geen.zin meer om wedstrijden van bjk te bekijken. Toevallig waren het vooral de mensen van die nieuwe supportersgroep '1453'.

22 september 2013 om 22:03

Kijk, hier heb ik nou respect voor Clutch. Gewoon eerlijk zeggen waar het op staat. Alleen ben ik niet van mening dat het gepland was. Als Besiktas gewonnen had, was het plannetje dan niet doorgegaan? Taksim en direnis wordt al weken gezongen, maar er zijn eerder geen rellen ontstaan. Tijdens en na de Super Cup waren er ook geen problemen tussen Galatasaray en Fenerbahce, en dat is pas de echte derby.

Ik denk dat het een nasleep was van de opstootjes die in rond de 70ste minuut begonnen. Sommige supporters waren dus al agressief en opgefokt. En dan gebeuren dit soort dingen sneller dan wanneer je blij aan het zingen bent. Hoe dan ook, dit past helaas helemaal niet in de Istanbul United sfeer. Ik hoop dat het de volgende derby beter gaat.

22 september 2013 om 20:41

Dit is typisch een gevalletje: de pot verwijt de ketel..... Maak hem zelf maar af.
Blijkbaar ben je je eigen supporters vergeten. (2006-2007 gs 1 fb 2)

Ik praat het niet goed. Maar laten we niet alle mensen over 1 kam scheren. Zoals jij nu wel doet.

Ik had gehoopt op een gelijkspel. Is helaas niet gebeurt. Goed dat gs wint want andersom zou ongunstig zijn voor fb. Nu fb geen Europees speelt en gs wel zal gs wat meer punten laten liggen zoals wij dat deden onder Zico in het 2e seizoen.

Melo heeft zich weer lekker gedragen?

22 september 2013 om 20:46

Waar heb jij het over 10alex10?

Ben jij je eigen supporters vergeten soms? Supporters die hun eigen stadion in brand steken en vervolgens buiten het stadion ook alles kapot maken.. schandalig!

En nee Melo heeft zich niet misdragen. Als die linksback van BJK de bal gewoon sportief teruggeeft is er niks aan de hand.

22 september 2013 om 20:58

Je hebt het over iets wat 6-7 jaar geleden gebeurd is. Gedragen Galatasaray supporters zich tegenwoordig zo? Nee, absoluut niet. Ze kunnen zich gedragen.

Als ik ook terug de tijd in ga zie ik dat Fener supporters nog maar 1,5 jaar geleden hun stadion en heel Kadikoy in de fik zetten, politieauto's omver duwden, winkelruiten in sloegen. Maar dat voer ik niet als argument omdat het een op zichzelf staande gebeurtenis was en Fenerbahce supporters zich meestal gewoon gedragen.

Galatasaray speelde vorig jaar ook Europees maar werd gewoon kampioen. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat ze daardoor veel punten gaan verliezen, het kan ook gunstig werken waardoor ze in een bepaalde flow komen en gewoon veel gaan winnen.

Ik zie verder niet in wat Melo verkeerd deed op z'n tackle na. Die jongen verlaat derby's al jaren op deze manier maar nu die opgefokte Besiktas supporters als een stel terroristen met plastic stoelen richting spelerstunnel rennen is het zijn schuld. Hij trok zeker ook z'n shirt uit in de 70ste minuut, toen die supporters zich aan het opwarmen waren door elkaar verrot te schoppen.

Ook al ben je fan van Fenerbahce, je kunt best objectief zijn. Galatasaray en Melo treffen echt geen blaam.

22 september 2013 om 20:43

Tinerci Carsi zijn het. Daar zijn ze bekend mee, ze nemen te veel drugs in en drinken te veel alcohol voordat ze naar de wedstrijden gaan. Deze mensen kennen geen limiet van drugsgebruik.

22 september 2013 om 21:47

Nogmaal het waren niet de Carsi fans. Het was de door Akp opgerichte groep genaamd Kartal 1453. Bekijk de tweets maar van 1453 Kartal. Ze zaten bij de plek genaamd 'kuzey kale arkasi'. Vanwaar gingen de meeste fans het veld op. Via die plek. Nogmaals.Kartal 1453 provoceerde Carsi al de hele wedstrijd met teksten zoals 'Allah u akbar' & ' Bismillah'. Vandaar ook die vechtpartijen. Dit komt van een Galatasaray fan.

22 september 2013 om 22:37

Dat komt niet van een Galatasaray fan, dat komt van een ultra rechtse MHP'ci, mr. Bozkurt. Moet je hier ook van de schuld bij de AKP leggen? Er is weer eens wat leuks gaande in Turkije en ik weet al hoe men dit wil gaan beëindigen.

22 september 2013 om 23:01

Allahu akbar en Bismillah zijn provocerende teksten? damn man het zit diep bij u

een door Akp opgerichte groep zal geen heryer yaksim heryer direnis ( overal is het taksim overal is er opstand) roepen :D

22 september 2013 om 23:08

@Efsane61 Ouwe makker, hoe gaat het? En nee ik ben niet voor de Mhp. Me naam is ook afkomstig van een Turkse legende, heeft helemaal niks te maken met de Mhp. Jammer genoeg wordt iedereen tegenwoordig met namen zoals Bozkurt of Ergenekon in verband gebracht met Mhp of een andere anti Akp bewegingen. Ik probeer hier op dit forum gewoon de waarheid te vertellen. Mijn vriend was aanwezig tijdens de wedstrijd en die gaf ook aan dat tijdens de wedstrijd al erg veel opstootjes waren tussen Carsi en de nieuw opgerichte groep genaamd 1453 Kartal. De bom barstte toen de 1453 supporters als gekken het veld op gingen rennen, na die actie van Melo. En nogmaals, dit is gewoon de waarheid. De 1453 fans zaten in een vak genaamd 'Kuzey Kale Arkasi', bekijk hun tweets maar. En toevallig kwamen de meeste supporters vanuit dat vak op het veld rennen. Toeval? Nee. En hier spreekt nogmaals geen Mhp aanhanger of Chp aanhanger, hier spreekt een aanhanger van de leer van Ataturk. Chp is daar vanaf gestapt, en Mhp is ook aan het wegdwalen van de leer die Alparslan Turkes had bepaald. Akp is de leer van Amerika en van mensen die geloof gebruiken voor politieke doeleinden. We kunnen dit ook via pm's bespreken. Ik heb toch niets te doen:D

24 september 2013 om 22:28

Ik ga inderdaad voor de aanpak via de PM.

22 september 2013 om 20:44

Je hebt het over het Turkse volk, niet alleen over de supporters van Besiktas. In de zelfde situatie als Galatasaray thuis zou spelen zou waarschijnlijk de zelfde achterlijke groep personen (!) op een soortgelijke manier reageren. Dit heeft niks met supporters te maken. Het is gewoon een probleem dat die mensen geen waarden en normen hebben. Jammer genoeg.

22 september 2013 om 20:58

Helemaal gelijk. Dorpsidioten van de bovenste plank. Leuzen verzinnen als je wint, het veld bestormen als je verliest. Die gasten in het stadion verdienen géén kampioenswaardig team.

Meer wil ik er niet over kwijt.

Daar waar geen rechtvaardigheid is, begint de anarchie! Goed gedaan van de supporters, dit was dan ook meer een protest tegen Erdogan dan tegen Galatasaray!

22 september 2013 om 22:39

Hahaha... Rechtvaardig maar eens de terugval die Turkije heeft geboekt onder elke vorige regering, en kom daarna praten over rechtvaardigheid. Shit hé, hoe ondankbaar kun je zijn tegenover een regering....

Het zou belachelijk zijn als de team bij elkaar moeten komen om twee minuten uit te spelen. Een reglementaire 0-3 nederlaag en 5/6 wedstrijden zonder publiek voor Besiktas lijkt me gepast.

22 september 2013 om 21:54

Puntenaftrek zou ook niet verkeerd zijn. Gewoon een keiharde aanpak die ze de titel kan kosten. Die gekken worden echt niet wijzer van geldboetes aan hun club of wedstrijden zonder publiek.

In Rusland gaf de bond ooit eens puntenaftrek aan Zenit, omdat er een fakkel vanuit hun vak naar de doelman van de tegenpartij werd gegooid. Dit is toch echt de beste manier om die fake supporters ook een lesje te leren.

22 september 2013 om 22:14

Ik vind puntaftrek een best zware straf. Daardoor worden vorige wedstrijden en de supporters die zich in vorige wedstrijden wel gedroegen ook negatief benadeeld.

Maar juist omdat het een zware straf is kun je er zeker van zijn dat die rellen niet meer zullen voorkomen. Fenerbahce moet daar ook nog spelen en tijdens die wedstrijd kunnen de emoties ook hoog oplopen. Maar ik weet niet wat de club Besiktas kan doen om de veiligheid te verhogen. Moeten ze hekken plaatsen in een stadion dat niet van hen is? Die beveiligers werden op een gegeven moment gewoon totaal teruggedrongen door die supporters op het veld. Het goede nieuws is dat dit soort dingen alleen in derby's kunnen gebeuren en dat de helft van de derby's in het Olympisch Stadion al gespeeld zijn

22 september 2013 om 23:05

Vergis je niet hoor. Wij Turken hebben eenmaal een hoog temperament. De een weer meer dan de ander. Het hoeft niet per se een derby te zijn waarbij fans de velden bestormen.

En je hebt gelijk. Fenerbahce moet daar ook nog spelen en naar mijn mening hebben Besiktas fans een grotere haat naar Fener dan ze hebben aan Galatasaray. Uiteraard kunnen daar ook de gemoederen hoog oplopen.

En tsja hoe pak je die veiligheid in dat gare stadion aan. Geen hekken en geen prikkeldraad. Dat stadion is ook gebouwd voor atletiek en bij die sport zie je geen dwazen het veld oprennen, dus hekken waren allesbehalve nodig, tot vandaag dan. Denk dat de beste maatregel meer ME is, zo niet het hele Turkse leger bij wijze van spreken

Dit is niet goed te praten maar als je ziet wat er gebeurd is de tweede helft, de onterechte tweede goal van Drogba, tijdrekken Muslera vieze overtreding melo, vervolgens vies provoceren. Kunnen jullie je dan voorstellen waar deze woede vandaan komt?

22 september 2013 om 20:40

Nee.

Niets mag aanleiding geven tot het uiten van dit gedrag. Ook provocatie, wat een arbitrair begrip is, niet.

De tweede goal was alles behalve onterecht. Burak neemt de bal aan op zijn buik. Volledig legitieme goal dus.

Tijd rekken Muslera? Haha, hij krijgt een enorme beuk van een Besiktas speler (weet even niet meer welke) en trapt de bal uit. Als hij tijd had willen rekken had ie de bal gewoon bij zich gehouden.

Maar geen enkel woord over de onsportiviteit van Besiktas? In dit soort situaties hoor je de bal terug te geven aan de tegenpartij. Waarom deed Besiktas dat niet?

Provoceren? Wat is provoceren? Besiktas supporters begonnen al in de 70ste minuut elkaar in elkaar te trappen, maar dat Melo 35 minuten later zijn shirt laat zien is aanleiding tot de rellen?

Ga fietsen.

22 september 2013 om 20:48

Ik heb nu al een stuk of 20 van je reacties moeten lezen en ga nu toch maar op je reageren. Wat er op het veld is gebeurt vandaag praat je niet meer recht.

BJK heeft verloren en GS heeft gewonnen, de supporters van BJK praten al heel de week groot en dit verlies konden ze gewoon niet aan. Zo simpel ligt het.

"onterechte tweede goal van Drogba": Heb hier niks mis mee gezien? Als er wel wat is gebeurt dan hebben jullie gewoon pech, om dan met zn allen het veld te bestormen?

"tijdrekken Muslera": Boos worden om iets wat in elke wedstrijd gebeurt. Dat ik hier nog op in ga...

"vieze overtreding melo": BJK had de bal wel terug mogen geven aan GS. Hoezo "vies"? Overigens vond ik dat Melo op de bal af ging. Hij had idd wel beter op de speler mogen letten.

Je kunt zo hoog en laag zingen als je maar wilt, maar dit is gewoon knullig van de supporters.

22 september 2013 om 22:33

Kijk eens eerst naar je eigen team: Serdar die domme fout bij de cornervlag, snap niet waarom jullie hem hebben terug gehaald. En dat je voor hem Hilbert verkoopt. Punt 2: Demirci de 'eeuwige' talent van Besiktas, schiet een stuk of 2 3 keer 10 meter omhoog de stadion uit. Punt 3: Wat meer kritiek op Fernandes sorry Ferdi mag ook wel. Ik heb hem nooit zien uitblinken tijdens een grote wedstrijd. Dus voortaan eerst naar je eigen team kijken. Muslera mag tijdrekken, het is niet fatsoenlijk. Toch doet hij niks verkeerds, en Melo provoceert altijd moet je dan meteen dit gaan doen?

Haha wat een idioten man, tribunes, Melo maar dat wisten we natuurlijk allemaal al, nu is hij opeens een held bij de Gala fans, hypocrisie ten top !

Hoe dan ook : Wij staan op 1

22 september 2013 om 20:42

Melo is al drie jaar een publiekslieveling, hij is niet "opeens" een held. Dat shirtje laten zien heeft ie al minsten drie keer eerder gedaan, waaronder een paar maanden geleden tegen Fenerbahce. En volgens mij was Meireles ook "'ineens" jullie held toen hij ten overstaan van 55.000 supporters aan z'n pik zat te sjorren.

22 september 2013 om 23:10

Beetje ongepast taalgebruik voor een dame.

24 september 2013 om 02:57

Ja damnit, ik weet niet hoe jullie erachter zijn gekomen maar jullie moesten dat dus niet weten

Jameer voor al de normale BJK supporters. Boete dreigt er en schorsing.
Ik vind dat het zo moet blijven.

Muslera moet een levenslange contract worden aangeboden, wat een reddingen!

Staat Hutchinson erin bij Besiktas?

22 september 2013 om 23:11

Stond er in, ja.

23 september 2013 om 00:12

Hutchinson was vandaag de enige goede voetballer van Besiktas.

Schandalig vertoning van BJK supporters, zo zie je maar weer dat die Gezipark 'vrijheidstrijders' stelletje provocerende relschoppers zijn met een verstand van 0.

22 september 2013 om 20:58

Ach, ga fietsen man. Lig tv laat express oude wedstrijd fragmenten terwijl het stadion luidkeels Gezi liederen zingt. En de door Akp opgericht groep genaamd 1453 Kartal provoceerde met teksen zoals 'Allah u Akbar' 'Bismillah'. Net of de Carsi supporters geen moslims zijn. Vandaar die vechtpartijen. Verder wil ik het niet hier over de dictatoriale beleid van de heer Erdogan hebben.

22 september 2013 om 21:50

Het was zeker toeval dat de mensen op het veld taksim direnis riepen. Dat was zeker toeval. Ja het was toeval.

22 september 2013 om 22:17

Supporters op de tribunes riepen Taksim, niet die op het veld. Bovendien is er in tientallen wedstrijden Taksim geroepen, waaronder de Super Cup tussen Galatasaray en Fenerbahce, en er is helemaal niets gebeurd tot nu toe. Je kunt de opstootjes niet aan de direnis verwijten.

22 september 2013 om 23:32

Applegreen, ik zag toch echt meerdere supporters op het veld dat roepen. Misschien heb je dat gemist. Dit was gewoon gepland. Hoe komen ze aan al die stoelen? Waar hebben ze die vandaan gehaald, was er een huwelijk in de buurt? Ze vallen politieagenten en stewards aan. Dit was echt geen normale opstootje, zoals die van 2 jaar geleden tijdens de playoffs. Hier was van te voren over nagedacht. Het sloeg ook helemaal nergens op zoals ik al eerder zei, de wedstrijd wordt nog gespeeld, je tegenstander staat met tien man, je kan nog gelijkmaken.

Heerlijke tweede helft!!! Burak Burak oogh jongen hoeveel kansen wil je nog missen? De kans bestaat nog dat de overige speelminuten zometeen gespeeld gaat worden, hoop het natuurlijk niet want wat er is gebeurt is schandalig. 10 wedstrijden zonder thuissupporters en Melo een schorsing van 4 wedstrijden voor zn rode kaart. Bruma daar gaan we nog veel plezier mee beleven heerlijk!!!

Voor de rellen:
Heb al voor de wedstrijd gesmeekt om 4-5-1 te spelen, onze backs zijn niet geschikt om zo te spelen. Gewoon met Selcuk en Melo op hun plek houden.

Na de rellen:
Melo's tackle keur ik niet goed, maar Besiktas mocht die bal terug geven, een beetje sportieviteit was daar vergezocht.

Het zou me btw ook niet verbazen als de Turkse media alle schuld op Melo gaat geven..

22 september 2013 om 20:45

Hij is de mainreden dat het escaleert, ik lees net dat Firat Aydinus telefnosisch dat ook heeft doorgegeven over Melo

22 september 2013 om 20:49

Sorry, maar dat is geen excuses om het veld binnen te gaan. Daarnaast kreeg bilic ook rood, kan het fout hebben

22 september 2013 om 20:51

Helemaal niet, die supporters waren elkaar een half uur daarvoor al in elkaar aan het slaan. Het zou sowieso wel geescaleerd zijn.

Als dat de reden is: waarom is het dan eerder niet geescaleerd? Melo heeft dit eerder al een keer gedaan tegen Besiktas, en ook tegen Fenerbahce. De beveiliging schoot gewoon veel te kort. Er rende eerst ook maar één supporter het veld op, en daarna volgde de rest pas.

22 september 2013 om 20:51

Ja he, Melo is de mainreden. De fans waren al aan het vechten met elkaar eerder in de wedstrijd. De spelers van Besiktas geven de bal niet terug nadat Muslera, wegens een blessure, de bal uit had getrapt.

Het is tegenwoordig zo, dat iedereen er alles aan doet om Melo boos te krijgen (vooral de topclubs). En wanneer je hem dan eens boos krijgt wordt hij gelijk door iedereen en alles gehaat. Kom op man, hem hiervoor de schuld geven?

22 september 2013 om 20:56

Hahahahahah

Fenerist, koester je woede. Galatasaray heeft klappen ontvangen, maar ze zijn niet neer gegaan. Misschien ben je daarom bezig met het verwerken, want dit had je niet verwacht.

Die idioten begonnen al na de tweede goal van Drogba met slaan, schoppen en kapot maken. Was Melo toen ook bezig?. Houd je subjectiviteit in bedwang.

Dan nog. Moet ik elke provocatie belonen met een gevecht of moord? Goede denkwijze!

22 september 2013 om 21:02

Broer je praat echt bullshit serieus, ik boos ? Ik woede ? Totaal niet, wij staan 1e weetjewel.. As BJK zou winnen zouden we niet op nummer 1 staan, ik maak me zeker niet druk om Gala, ik weet dat wij beter voetbal laten zien. Maar dat terzijde

Ik kijk rustig een serie, en na elke aflevering vernieuwing ik dit page om te kyken wat jullie allemaal neergooien, totaal geen woede pik

Gefeliciteerd met de overwinning ! Ik gok dat het een 0-3 reglementaire overwinning gaat worden.

Besiktas heeft zichzelf een beetje verpest, ze gaan voor lege tribunes spelen dat is duidelijk, dat gaat hun negatief beinvloeden, wij moeten maar eens afstand gaan nemen dan van de rest

22 september 2013 om 20:50

Er zullen altijd wel dwazen zijn die onder invloed van alcohol of drugs de redenen zoeken om iets stoms te willen doen. Melo heeft ze die reden gegeven. Dus is het compleet onterecht dat we allemaal naar Melo gaan wijzen?

22 september 2013 om 20:52

Natuurlijk is het onterecht! Wat zijn jullie voor mensen? Provocatie mag nooit een aanleiding zijn voor agressie en geweld. Je hoort je gewoon te gedragen, punt. We leven toch niet in de middeleeuwen?

22 september 2013 om 21:30

Ik had je wel willen horen als een speler van Besiktas dit had geflikt bij de Galatasaray fans. Om je vraag te beantwoorden: ik ben een vrij normaal mens naar mijn geweten, en andermans geweten. Ik leef in deze tijd. Leef jij soms in de middeleeuwen door te claimen dat Burak de bal met zijn buik nam en niet met zijn arm? Leef jij in de middeleeuwen door niet in te zien dat dit gewoon onbeschoft is wat Melo uithaalt?

Ik ben gewoon neutraal hoor. Als een speler van Besiktas, van Trabzonspor, een andere club, of zelfs van mijn eigen club dit had gedaan, had ik precies dezelfde argumenten gebruikt.

Gegroet jongedame

22 september 2013 om 21:55

Ze is te blind om te zien dat Drogba de 2e goal afgekeurd had moeten worden, waarom verspil je je kostbare tijd nog aan haar broer ?

22 september 2013 om 22:27

Oh wacht, heb jij het over de tackle? Die tackle was inderdaad ook de aanleiding dat er opstootjes tussen de spelers ontstonden. Ik til niet zwaar aan dat shirtje omdat Melo dat eerder heeft gedaan en er toen geen supporters het veld op renden. Daarom zie ik dat ook niet als directe aanleiding. Er is iets gebeurd rond de 70ste minuut (ik denk de tweede goal) waardoor een groep supporters al agressief en boos waren. Dan is voor mensen (niet alleen supporters) het kleinste beetje al genoeg om uit hun plaat te gaan. Helaas.

Ik reageerde vooral op supporters die het goed praten. Mensen die provocatie als geldige reden zien om als een kip zonder kop het veld op te rennen en om je heen te slaan. Er zitten toch ook kinderen op de tribunes? Scheld voor mijn part, fluit de tegenstander uit, maar doet dit niet. Wat er ook is gebeurd, dit is niet goed te praten. Denk tenminste aan je eigen club voordat je met stoelen rond rent.

Ik weet trouwens wel dat je neutraal bent, jij bent zowat de enige Fener supporter die ook objectief naar Fener kijkt. Daarom reageer ik misschien niet veel op jou, maar ik lees je comments wel hehe alleen leek het nu alsof je expres GS omlaag haalde, waardoor ik zo reageerde. Niet persoonlijkk naar jou bedoeld dus

Hey nu ben ik ontmaskerd, hoe weet jij dat ik een jongedame ben

Wat is dit zuur voor Besiktas.. Echt waar, als Galatasaray supporter vind ik dit heel jammer voor de spelers. Maar laten we eerlijk zijn, na de 1-0 hadden ze totaal niks in te brengen. Verschil in kwaliteit was duidelijk zichbaar, daarnaast hadden ze maar een uitgespeelde moment(doelpunt). Wederom liet Burak enorme kansen onbenut als in de wedstrijd tegen Real. Maar gelukkig maakte Terim de juiste door Bruma in te brengen.

Jammer van de actie van Melo.. Maar hij wordt gestraft door de scheidsrechter, dus ik snap niet waarom die hersenloze mafkezen de veld op moeten. De grap is, ze verpesten het voor hun club.. De TFF zal aankloppen bij het bestuur van BJK met een forse forse boete of straf. Heel jammer dit...

PS: En buyuk Cimbom.. Hemen gaz'a gelmeyin lan.. Dagalin

Off;

Word deze wedstrijd van je toto weggehaald?

On;

Echt heel schandalig wat de fans hebben gedaan. Geen woorden voor !!!!

Hoort er allemaal bij. BeÅŸiktaÅŸ heeft het gewoon zelf uitgelokt. Een stadion voor zoveel mensen met een hekje van maximaal 1meter hoog. Dat vraagt om problemen.. Gala 1, beÅŸiktaÅŸ beveiliging 0.

Na 1-6 pak slaag te krijgen, even 1-2 winnen van de ongeslagen koploper. Ervaring heeft ons erdoor heen gesleept. Na al die acties op de tribunes hebben we waarschijnlijk 0-3 gewonnen.

Gefeliciteerd. En wat ben ik blij dat die Besiktas fans, die al 3 weken lullen over deze match, eindelijk hun bek gaan houden.

If you can't beat them, invade the pitch

Dan roep je al weken dat je met 75000 man alle records gaat breken en dan sta je vlak voor het eindsignaal het veld te bestormen. Wat een schande. Een Nederlandse vriend van mij die in Istanbul studeert, is daar aanwezig. Hoop dat het goed met hem afloopt.

Daarbij moet wel gezegd worden dat Felipe Melo een echte provocateur is. Onderschat nooit de woede van Turkse 'fans' in een stadion waar geen enkele prikkeldraad aanwezig is om een eventuele bestorming van het veld te voorkomen. Onthoud dit, er zullen altijd wel gekken tussen zitten die geen enkele provocatie uit de weg gaan.

Ik ben compleet neutraal. De bond moet dit aanpakken door Besiktas als club te straffen. Besiktas is als club verantwoordelijk voor haar fans. Een geldboete van het Galatasaray bestuur aan Felipe Melo zou ook niet verkeerd zijn.

En dan schreeuwen ze in Turkije nog om uitsupporters weer toe te laten. Hoe had dit afgelopen als de Ultraslan ook aanwezig was? Ik wil niet eens aan de gevolgen denken.

22 september 2013 om 20:47

Wat gaat Ultraslan doen met haar 1000 supporters ? Helemaal niets, het is maar goed dat er geen uitfans waren anders zou er veel bloed vloeien vooral aan de kant van Gala

22 september 2013 om 20:47

Melo heeft minstens drie keer eerder het veld verlaten door zijn shirt te laten zien, waaronder een keer in Inonu en een keer tegen Fenerbahce. Waarom is dat nu ineens zo'n probleem? Die supporters waren in de 70ste minuut al bezig elkaar in elkaar te trappen. Maar 35 minuten later heeft Melo het gedaan?

Melo heeft al geboet voor zijn tackle. Wat hij daarna doet is geen aanleiding tot de rellen.

Fenerist

Het gaat er niet om hoeveel supporters erbij waren, ook drie supporters hadden kunnen provoceren en/of ruzie uitlokken. Maar de laatste jaren ging het goed, zowel met Galatasaray, Fenerbahce als Besiktas. Wel jammer dit.

22 september 2013 om 20:57

Oké applegreen

Laat ik het zo brengen. Als Besiktas met 3-0 voor stond en Melo doet hetzelfde als vanavond. Zouden die supporters dan het veld oprennen? Nee hè? Die relschoppers die al bezig waren op de tribunes worden dan alleen maar kwaaier toch? Dus wie geeft ze dat zetje om compleet belachelijk te doen door het veld op te lopen? Juist, Melo toch?

Het is gewoon jammer voor de normale Besiktas fans die een wedstrijd kunnen kijken door zich wél te gedragen. Zij en Besiktas als club worden hier straks de dupe van.

22 september 2013 om 21:04

"als Besiktas met 3-0 voor stond en Melo doet hetzelfde als vanavond. Zouden die supporters dan het veld oprennen? Nee hè?"

Hiermee zeg je toch gewoon dat het de schuld van Besiktas supporters is!!!! Melo is de constante factor tussen winst en verlies, wat betekent dat de supporters de schuldige zijn.

Ongelooflijk, je zegt gewoon zelf dat niet Melo maar de supporters de oorzaak zijn.

1-2 Galatasaray winst = Melo laat shirt zien = agressie
3-0 Besiktas winst = Melo laat shirtje zien = geen agressie

Duuuuuuus... het ligt niet aan Melo. Want agressie is dus niet afhankelijk van Melo, maar van de uitslag, zoals je ziet (melo is constante factor).

22 september 2013 om 21:21

Als je goed leest, wat je dus niet doet omdat je per se je gelijk wilt krijgen en zo dus blindelings weer op mij reageert, dan zie je dat ik typ dat die relschoppers nog woedender werden na de actie van Melo.

Je moet onthouden dat er altijd wel gekken bij zitten. Gekken die drugs, drank en andere middelen gebruiken die altijd wel reden zoeken om ruzie te maken. Ze waren al flink aan het rellen en Melo heeft ze nog bozer gemaakt. Ik praat het niet goed wat deze fake fans hebben geflikt. Ik leg je alleen uit waarom Melo de reden is dat deze kneuzen het veld bestormden. Jij daarentegen probeert de actie van Melo goed te praten. Ik snap je niet helemaal.

22 september 2013 om 21:32

Jij beweert dat het allemaal is geescaleerd door Melo, ik voer nota bene schematisch aan dat dat niet zo is. Waren er voor Melo geen supporters op het veld? Jawel. Toen Gala en Besiktas spelers elkaar aan het duwen waren na die tackle sprongen er al supporters het veld op. Melo's shirt kwam daarna pas. Oorzaak-gevolg. Boos worden is geen reden om met stoelen naar de spelerstunnel te rennen in een gaststadion.

22 september 2013 om 21:49

Je leest echt niet. Ik zeg al dat er relschoppers bezig waren voor Melo's actie! Ik probeer te zeggen dat Melo die relschoppers nog bozer heeft gemaakt! Lees voortaan goed voor je reageert oké? Het is namelijk best irritant om mijn punt telkens weer duidelijk proberen te maken. Ik zeg niet dat Melo de oorzaak is van die onrust op de tribune. Die gekken gingen onderling met elkaar op de vuist en bovendien was er ook al woede na de goal van Drogba, waarbij Burak de bal met de arm meenam. Dus ja er was al onrust, zonder dat Melo de reden was. Maar Melo gaf die gekken wel reden om nog linker te worden door zijn zijn actie. Hopelijk snap je mij nu?

22 september 2013 om 20:53

Melo is een provocateur, dat klopt. Maar de aanwezige Bjk-fans zijn schandeloze supporters. Het veld bestormen voor een provocatie? Dan moet ik dagelijks 10 mensen in elkaar rammen of nog ergere dingen?

Verder waren ze al bezig na de tweede goal van Drogba, toen gingen ze al vechten, viezerikken.

Geen woorden waard.

22 september 2013 om 21:03

Ja broer klopt. Ze voelden zich bestolen omdat Burak de bal tegen zijn arm kreeg vlak voor de goal van Drogba. Qua voetbal betreft heeft Galatasaray de zege ook verdiend, op basis van de tweede helft dan.

Zoals ik tegen applegreen ook al zeg. Het is zonde dat de normale Bjk supporters hier de dupe van worden. Een stel hooligans verpest het voor de rest. Maar als speler hoor je te weten dat die gekte hun kop uit kan slaan als ze zich eerder al zo bruut gedragen op de tribunes. De normale supporters zouden zich niet laten provoceren. Deze achterlijke drugs-, drank-, en pillenverslaafden wel helaas!

22 september 2013 om 21:07

Broer als ze bij elke actie het veld opgaan, kunnen we hun gerust 'yeni gelin' (nieuwe bruid) noemen. Ze moeten eens mans omgaan met tegenslagen en verder kijken dan hun neus lang is. Ik vind ze ronduit zielig. Met 'ze' bedoel ik de aanwezige fans en goedpraters.

Ik ga me niet verlagen tot de niveau van sommige Besiktas supporters die de afgelopen weken bezig waren om Galatasaray te kleineren en bij iedere topic het over hebben hoe geweldig wel niet hun Besiktas was. De reden dat ik dit niet hoef is door de wedstrijd van vandaag. Een Galatasaray die zijn vorm bij lange na niet gevonden heeft tegen een Besiktas die elke week overtuigend had gewonnen. Waar is de Fernandes die beste speler is van de Turkse competitie ?? Galatasaray heeft vandaag ook niet goed gespeeld. Er was een hoge tempo gedurende de gehele wedstrijd en er werden veel fouten gemaakt, weer in de verdediging. Ik weet niet precies hoe we de verdedigingsprobleem tot de winterstop gaan oplossen maar er moet iets snel veranderen.

Sampiyon Galatasaray!!!

Schandalige fans, schandalige fans. Dorpsidioten, ze moeten zich dood schamen. Schandalig.

Als je vier wedstrijden achter elkaar wint, is alles prachtigggg. Leuzen, spandoeken en lofuitingen. Echter als je verliest, duik je het veld in en vernietig je alles wat er te vernietigen valt. Ga maar huilen om drie punten, zielige mensen.

Je kan winnen, verliezen of gelijkspelen. Alles kan op het veld, maar dit slaat alles. Zal maar stil zijn voor de rest.

Supporters moeten zich diep en diep schamen.
het is hun eige stadion niet eens en hoe durven ze het zo te behandelen!?

echt triest,zielig,kinderachtig,kansloos,heethoofden op de tribune.

Wedstrijd is heel super begonnen, hier en daar wat kansjes, fernandes die 1 op 1 mist en aan de andere kant burak zelfde verhaal.
dan scoort besiktas verdiend en komen ze 1-0 voor!
wacht hou vast! de supporters zijn dol blij en er worden clubliedjes gezongen en iedereen zn dag kan niet meer stuk.
1e helft eindigt dus zo.

dan de 2e helft.
weer hier en daar kansjes zelfde verhaal maar dan...
drogba die de gelijkmaker maakt mede door Bruma en de geklungel van de verdediger van besiktas.
en dan is het weer vanouds.
Yildirim demiroren yeter (turkse bondsvoorzitter genoeg)
en allemaal scheldkoren richting de scheidsrechter.
besiktas was de 2e helft op paar kansjes na nergens.
en dan scoort drogba de 2-1 door burak (hij neemt aan met zn hand?nog geen herhaling van een goede hoek gezien)

maar wacht!

90+4.

Muslera botst met een speler van besiktas, trapt de bal uit.
en de spel gaat verder, wat doen de spelers?
tuurlijk denk je fair play duhhhh.
neej hoor,ze willen hoe dan ook de gelijkmaker maken maar dat mislukt.
dan krijgt melo rood en de hel breekt los.
melo die tijdens het eruitgaan zn shirt uit trekt en het aan de publiek laat zien doet volgens de vele de emmer vollopen.

met 4 weken 1e worden word je geen kampioen,
gedraag je als een topclub, want hoe deze supporters zich hebben laten gaan.. ik wil geen dieren ras noemen want dan beledig ik een hele diersoort.

Erg mooie wedstrijd, met een bittere einde. Gelukkig hebben we uiteindelijk toch nog de drie punten kunnen binnen hengelen. Verder was de tweede goal van Drogba onterecht, Burak nam hem mee met de hand. Ook Melo was weer eens als een gestoorde gek bezig. Wat bezielt hem?????? Echt niet normaal om zo'n tackle in de laatste minuut te doen, terwijl je verdomme voor staat. Daarna ook nog zijn shirt en het logo showen aan de fans van Besiktas. Tjaa, dan vraag je erom. Ik keur het natuurlijk niet goed. Verder waren al eerder vechtpartijen tussen Carsi en de door Akp opgerichte supporters vereniging genaamd 1453 kartal. 1453 Kartal schreeuwde tijdens de wedtrijd 'Allah u akbar' en 'bismillah' teksten jegens Carsi. Carsi beantwoorde dit met gezi teksten. De actie van Melo was ook dus soort van de druppel die het emmer liet overlopen. Want het zat er al aan te komen. Verder speelde Drogba weer is beestachtig, Burak dramatisch & ik ben echt weer blij om Semih weer is terug te zien. Ben verder benieuwd wat de TFF gaat doen. Waarschijnlijk harde sancties tegen de Carsi supporters, en niks tegen de 1453 supporters. Ook interessant waarom Digiturk telkens oude wedstrijd fragmenten laat horen, wanneer de supporters gezi park protesten zingen.

22 september 2013 om 21:07

Burak controleerde de bal met zijn buik. Hij trok nota bene z'n arm nog terug. Neemt niet weg dat hij dramatisch speelde.

22 september 2013 om 21:23

Hmmm, ik dacht toch echt met de arm. Maar het zou mooi zijn als Burak de bal met zijn buik heeft meegenomen:D

22 september 2013 om 21:28

Nee ik heb net de beelden op Youtube en op Televisie bekeken. Burak raakt hem duidelijk met de arm. Niet bewust natuurlijk, want hij trekt de arm weg. Maar hands is hands. Drogba maakt em overigens wel prima af. En zoals je al zei, Burak is dramatisch. Gewoon banken die jongen.

We hebben ze voetbal les gegeven. Ik ben nooit erg onder de indruk geweest van Besiktas. Ze hebben al die tijd tegen daadwerkelijk drama tegenstanders gespeeld. Dit was de eerste keer dat ze tegen een echte tegenstander moesten. We hebben ze op hun eigen veld daadwerkelijk gedeklasseerd. Geen spaan heel gelaten van de wat nu wel bewezen is 'luchtballon' dat 'besiktas week 1-4 heet'.

Fernandes ? Olcay ? Prik. Prik.

Bruma wat een talent. Melo wat een held. Drogba wat een klasbak. Semih wat een verdediger.

Er moet hier geen één Gs-fan komen zeggen 'nu speelden we wel goed'. We spelen al weken zo, maar nu zetten we het om in doelpunten. Dit bedoel ik met scorebord reacties. In de rust ook, ik zie mensen weer verklaren dat Gs slecht is. Hoe kijken jullie naar de match ? Via Livescore ? We hebben heel de tijd balbezit, we krijgen kansen, we tikken Bjk weg terwijl we onder druk staan. Reageer op het spel, niet de scorebord. Anders kan je elke minuut een andere reactie typen. Dus Fenerist hierbij: je moet mij geloven, niet de 100 anderen hehe.

We hebben niet alleen gewonnen, maar Besiktas z'n moreel en positieve vibe volledig vernietigd. Deels ook door de fans.

Cim Bom Bom !!!

22 september 2013 om 21:05

Broer, mensen beginnen 'snik snik' te huilen. Hahahaha. Zielighoofden.

Ze kunnen niet tegen hun verlies en goedpraters zijn even schuldig, haha.

22 september 2013 om 21:08

Hahaha, ja ik schakelde pas ergens in 47 in ofzo, zag beide doelpunten van Gala daarna ging ik weer wat anders doen.

Maar vond opvallend, jij was de enige die zei dat gs goed speelde terwijl bijna iedereen het anders zag

22 september 2013 om 21:12

Op Ligtv nu is iedereen het ook eens dat de eerste helft voor Besiktas was en de tweede helft voor gs.

22 september 2013 om 21:14

Ik kijk ook Ligtv en ze zeggen juist dat Galatasaray ook in de eerste helft beter was? Op de eindfase na.

PS. Nu zeggen ze dat Besiktas in de eerste helft alleen 8-10 minuten goed speelde.

22 september 2013 om 21:15

Kom op? Melo wat een held? Hij begaat in de 90e minuut een gestoorde overtreding, daarna reageert hij ook nog eens zo agressief. We staan 1-2 voor en we spelen de wedstrijd rustig uit. Maar neeee, meneer Melo moet alles weer verpesten. Daarna ook nog als een idioot zijn shirt uitdoen en aan de fans laten zien. Rezillik. Hij speelde al draaaamatisch tegen Real, vandaag verpest hij het weer. Hij moet zich meer bezighouden met voetballen. Voor de rest heb je gelijk.

22 september 2013 om 23:35

gangstarr, je moet niet overdrijven. Voetballes? Gedeklasseerd? Luchtballon? Geen spaan heel gelaten? Volgens mij keek ik dan echt een andere wedstrijd. Eerste helft had BJK de klus al moeten klaren, want GS was de weg totaal kwijt. Maar dit gebeurt er als je de genadeklap niet uitdeelt. Dan krijg je te maken met een tegenstander die niks meer te verliezen heeft en je op je plek zet.

22 september 2013 om 23:41

@gangstarr

vond je galatasaray goed spelen dan?

Muslera, semih, Drogba, melo waren ijzersterk.

maar we speelden nogmaals zonder flanken... bracht het spel niet ten goede. selcuk niet op zijn eigen plaats en sneijder die je dan ook niet optimaal kan gebruiken.

in de 2de helft toen bruma erin kwam speelden we idd wel beter. galatasaray kan beter en moet beter. melo is er de volgende weken afwezig. we moeten eens proberen om met pijlsnelle flanken te spelen. 1 spits en sneijder erachter.

Tövbe estafurullah, wat een schandalige vertoning van de ''supporters'' aan het eind. Serieus, wtf is dit jongens? Ik snap dat de gemoederen hoog oplopen, vooral tijdens zo'n beladen derby maar welk recht heb je om het veld te betreden en vervolgens alles te slopen wat er in je zicht bevindt? Het zou me niks verbazen als dit dezelfde stakkers van het hele Gezi-gebeuren zijn. Ze hebben daar klappen gekregen van de politie maar blijkbaar snakken ze naar meer, stelletje idioten.,

Eindelijk net thuis , zoals verwacht moest er weer iets gebeuren om de meest eerloze ploeg die Turkije ooit heeft gekend Galatasaray een handje te helpen !!

Behalve het feit dat Besiktas letterlijk 2 maal toe de reddende was voor gs met zulke domme fouten zagen we weer eens dat smeerlap-duikelaar burak Yilmaz weer eens zijn handen niet van de bal kon afhouden om zodoende weer op een eerloze manier voor onrust zorgde !!! Firat aydinus wordt een bjk li genoemd !?!?!?! Hij kon zijn lieverd selcuk inan niet in de steek laten die telkens maar excuses zocht voor een goedkope vrije trap !!

Waarom ging Carsi ineens met elkaar op de vuist ?? Waarom gebeurde dat na de 1-2 ?? Tot dan was er niets aan de hand , of waren er stiekem andere supporters van andere teams aanwezig om de boel op te stoken ?? Er is wat gepland , 100 procent !!

Wat melo deed tijdens de blessuretijd was D E reden waardoor de stadion ontplofte !! Walgelijke eerloze hond , dat nog meteen daarna alles deed om de supporters op te fokken !!

Zij die achter de schermen alles bepalen mogen zitten op een cactus , jullie hebben jullie ding gedaan , en dat was , besiktas af stoppen na 4 wedstrijden om Gs weer in leven te houden !!!

22 september 2013 om 21:06

Firat Aydinus speelde basketbal bij Galatasaray

Jammer voor jullie dat jullie nu verliezen, wat helemaal jammer is dat jullie positieve uitstraling nu naar de knoppen is, sowieso wedstrijden zonder publiek gaan jullie moeten spelen.

En ik denk dat er nu een paar Gala fans je gaan aanvallen om bepaalde zinnen van je

22 september 2013 om 21:13

Emre Belozoglu komt uit de jeugd van Galatasaray, betekent dat dat hij nu stiekem in het voordeel van Galatasaray speelt en expres Fenerbahce benadeelt?

22 september 2013 om 21:11

We misten Ozzie vandaag overduidelijk in de tweede helft. Door persoonlijke fouten van Serdar en Veli verliezen we deze wedstrijd. Ogzuhan was echt belangrijk voor de balbezit op het middenveld.

Paar van onze supporters hebben zich vandaag gewoon misdragen en daarvan is de rest nu de dupe van. Gelukkig zijn er gs-fanboys op VZ die schreven dat de supporters heel fout zaten. Je zou haast denken dat ze nooit hun eigen stadion in brand hebben gestoken.

22 september 2013 om 21:11

Hahahaha.

Koning eenoog. Calimero.

In plaats dat je die supporters van je veroordeelt praat je hun gedrag goed.

Jullie supporters gingen een half uur eerder al met elkaar op de vuist maar het is natuurlijk de schuld van Melo die maar liefst een half uur later zijn shirt laat zien. Bovendien nam Burak de bal mee met zijn buik. Hij trok zijn arm nog terug.

Ik heb de supporters van Besiktas hoog zitten en ik weet ook wel dat het maar een groepje is die het voor de rest verpest. Er waren duizenden supporters die gewoon bleven zitten en er niets mee te maken hadden. Het is jammer dat juist die supporters moeten lijden onder het gedrag van anderen. Maar het zou jullie ook sieren als jullie die idioten veroordelen in plaats van het goed te praten. Iedereen is helder genoeg om te weten (en te zien) dat er geen 80.000 supporters op het veld stonden, maar een klein deel van de tribunes.

22 september 2013 om 21:20

He appelsap , wie noem jij hier calimero ?? Heb jij de wedstrijd wel bekeken ??

Geef mij eerst antwoord op de volgende vraag , waar was jij met je arrogantie toen Gs vernederd werd tegen Real ?? Diezelfde grote bek die je had voor de wedstrijd was ineens spoorloos !?!?! En nu opeens wel reageren ?? Wees geen succes supporter knul !

Er is zojuist van de rapporten gebleken dat er wellicht paar terror orgutleri aanwezig waren , weet je wat dat betekent ??? Carsi gaat niet zomaar op de vuist !!

Jij zegt : ''bovendien nam Burak de bal mee met zijn buik. Hij trok zijn arm nog terug.''

Wat moet ik nog tegen zo'n flapdrol zeggen , effe serieus , als iemand gewoon blind is , of iemand die het niet wilt erkennen dat ze weer net als vorig jaar een handje geholpen moesten worden dan weet ik het ook niet meer ! Schaam je , dat je nog zegt hij nam de bal mee met zijn buik !!

22 september 2013 om 21:42

Jij bent een calimero. Kampioen complottheorieën verzinnen. Terroristen op de tribunes? Allemaal een vooropgezet plan? Ja, je verlichaamt de term calimero.

Wat heeft Real Madrid hiermee te maken? Jullie waren trots omdat ze trainden in Inonu, laat staan dat jullie ooit oog in oog hebben gestaan met Real. En lieg niet gozer, ik had ook helemaal geen grote mond voor de wedstrijd. Ik heb twee keer gereageerd en moest een half uur daarna het vliegtuig in.

Als je graag wil weten waar ik was omdat je zo geinteresseerd bent: ik was toen en ben nog steeds in Amerika. Andere tijdzone, weet je wel. Ik heb de eerste 35 minuten van deze wedstrijd niet eens gezien omdat ik dingen te doen had en me lam heb gezocht naar een stream.

Ik heb Carsi ook hoog zitten, daar heb ik niets over te zeggen (zij bleven nota bene gewoon zingen tijdens die rellen - prachtig). Maar er zijn toch een stel idioten die met plastic stoelen naar de spelerstunnel renden? Dat kun je onmogelijk niet gezien hebben. Praat je dat goed? Is dit normaal gedrag in jouw wereld? Het is schandalig gedrag, gedrag dat flink gestraft moet worden. In plaats daarvan zit je allerlei excuses te verzinnen.

Burak nam de bal ook mee met z'n buik. Hij trok z'n arm terug, naar achteren, waardoor de goal gewoon 100 legitiem is.

Galatasaray weer een handje geholpen? Muahaha Fbjk, jullie zijn de persoonlijke favorieten van de Tff. Jullie oud-voorzitter is nota bene voorzitter van de Turkse bond. Wat denk je dat dat betekent? Galatasaray wordt juist enorm benadeeld. Als ik iedere scheidsrechterfout hier moet opnoemen ben ik morgen nog bezig.

Appelsap, grote bek, flapdrol, blind... wanneer ga je naar een heropvoedingskamp? Je bent net zo idioot en blind als die supporters van je club.

22 september 2013 om 23:38

Ik had wel een leugen verwacht van je , maar '' ik moest mijn vliegtuig pakken '' ??

Wie denk je wel dat jij voor je hebt?? Je bent een newbie op Vz en een regelrechte succesfan , je bent geeneens turk en probeert je te verdiepen in het voetbal terwijl je week in week uit klinkklare onzin typt !! Laatst kwam je ook met die onzin dat besiktas met 6 buitenlanders speelde terwijl je geen seconde naar die wedstrijd had gekeken , je redeneringen kloppen niet , je hebt enkel een gs bril en dat is jouw wereld . Maar wanneer je flink wordt genomen met duidelijke cijfers is meneertje spoorloos en heeft hij geen ballen om te reageren . Pff , nogmaals , je bent een successupporter !!

''wat heeft Real Madrid hiermee te maken? Jullie waren trots omdat ze trainden in Inonu, laat staan dat jullie ooit oog in oog hebben gestaan met Real. En lieg niet gozer, ik had ook helemaal geen grote mond voor de wedstrijd. Ik heb twee keer gereageerd en moest een half uur daarna het vliegtuig in. ''

Dit is nog van vorig jaar , ik heb het over de verkrachting van 1-6 !! Geef daar je mening over .

'' Burak nam de bal ook mee met z'n buik. Hij trok z'n arm terug, naar achteren, waardoor de goal gewoon 100 legitiem is. ''

Nog steeds dezelfde dwaas met een Gs bril , diezelfde dwazen namen ook hun woorden terug toen hij zich liet vallen om goedkoop een penalty te scoren na het zien van de beelden !! Jij ziet wat je wilt zien , jij geniet om op een eerloze wijze de punten mee te nemen , daarom kan er niet met jou gediscussieerd worden !

'' Jullie oud-voorzitter is nota bene voorzitter van de Turkse bond. Wat denk je dat dat betekent? Galatasaray wordt juist enorm benadeeld. Als ik iedere scheidsrechterfout hier moet opnoemen ben ik morgen nog bezig. ''

Yep , wij worden geholpen , want wij zijn diegene die zich eerloos laten vallen om een vrije trap of een penalty te scoren toch ?? Yep onze ex voorzitter is nu de voorzitter van de TFF want hij deed wonderen voor Bjk de afgelopen 8 jaar toch ??

Stop dit in je hoofd , wat er allemaal gebeurt is op 3 juli heeft alleen maar in jullie nadeel gewerkt !! Jullie waren een lachertje , een team die geen geld had , geen spelers , supporters die zaten te janken voor de tv , niet kwamen opdagen tijdens wedstrijden , hun shirt van Gs niet meer aantrokken uit schaamte !!

Net als dat vandaag is gebeurt , Gs staat aan de afgrond , voor de 3e keer werd deze week weer een verhoging geweigerd op de beurs , want die hebben jullie nodig omdat jullie in een gigantische crisis zitten !! Als Gs vandaag verliest stonden ze of 10e of 11e , er moest wat gedaan worden om jullie weer overeind te helpen , tis geen calimero gedrag , wij hebben dit eerder gezien , net als in 92-93 waarin jullie ankaragucu hadden omgekocht om op de slotdag kampioen te worden !

Edit : Ik heb pas net gelezen wat je op mijn profiel hebt getypt , misschien dat je me nu wel begrijpt waarom ik met die andere groepering kwam !! We zijn genaaid !!

23 september 2013 om 02:21

Je bent gewoon regelrechte gerizekali. Net zoveel hersenen als die vogel van jullie.

Ja, ik lieg dat ik moest vliegen. Ja, ik heb geen ballen om te reageren.
Ja, ik ben een successupporter. Het is mijn fout dat ik probeer me te verontschuldig door uit te leggen dat ik fout zat. Wie is raging eagle nou om zich volwassen op te stellen. Ergen.

De competitie is net begonnen maar meneer denkt dat ze al kampioen zijn. Besiktas stelt helemaal niets voor man. Je begrijpt trouwens heel goed wat ik bedoelde met het aantal buitenlanders: overal aankondigen dat Besiktas alleen met eigen jeugd werkt maar ondertussen wel 10 buitenlanders onder contract hebben en met 5 of gewoon 6 in de basis spelen. Hypocriet of niet?

Alleen maar geblaat van jouw kant, 3 juli dit, 93 zus. Volgens mij had je vader je moeder toen nog niet mee uit nemen genomen. Het gaat daar nu niet eens over.

Je kunt wel blijven blaffen maar Galatasaray is wel de club waar Turkije het van moet hebben. Vertegenwoordigd zijn op lijsten van grootste nederlagen is geen succes.

Morgen op school wel netjes binnen de lijken kleuren he, anders ben je de hele week weer zo opgefokt en agressief.

23 september 2013 om 03:03

Ik heb hier echt te maken met een puber ! Sterker nog , ik lees nu pas bij een aantal reacties van andere dat je wellicht een vrouw bent ?? Ik had haast nauwelijks redenen om op jouw te reageren maar nu is dat wel meer dan duidelijk waarom je een IQ hebt van een kokosnoot wanneer het op voetbal aankomt !

Je gaat nauwelijks op sommige van mijn argumenten in , komt vast dat je nog veels te jong bent en tegenwoordig je bezig houdt met het uploaden van foto's met een duckface ! Voetbal gerelateerde onderwerpen zijn niet aan jouw toegewijd.

Afijn , ik ben oud genoeg om te weten wat zich allemaal heeft afgespeeld in 92-93 , sterker nog rond die tijd was ik toen al een gepassioneerde fan van besiktas . Ik neem aan dat je vast pas 2 jaar geleden fan werd van Gs , het is zo duidelijk !

We stellen niets voor volgens jou , maar toch scoort jouw teampje door een eigen fout van Besiktas waarbij er plots hoop komt . Diezefde hoop wordt bekrachtigt door een smerige scheidsrechter die letterlijk een H A N D J E helpt om de 1-2 te maken ! Kunnen jullie dan zelf ook nooit wat ?? Moet de scheidsrechter telkens jullie ten hulp schieten , want jullie zijn geweldig zeg , alleen al almeida heeft tot nu toe 5 doelpunten op zijn naam staan voor Besiktas in de competitie , Gs heeft pas vandaag zijn 6de doelpunt als team gemaakt (!) Begrijp je ?? Niemand zag zich hier al als een kampioen , heb je mij betrapt op zo'n uitspraak ??

Wat een geweldige vertegenwoordiging indd , zoveel vedettes (!) hebben en toch keihard thuis op je bek gaan met 1-6 !!

Bij deze vraag ik je netjes om in het vervolg niet meer te reageren op mij , kom met feiten en voetbalkennis als je op mij reageert ! Een discussie aangaan met een vrouw is al zinloos , een discussie aangaan met een vrouw over voetbal is net zoiets als tegen de wind in pissen !

Wees meer actief in de keuken en kom niet hier mensen opfokken omdat jij niet weet hoe je een eitje moet bakken

22 september 2013 om 21:18

Carsi ging op de vuist met 1453 Kartal. Zij schreeuwden teksten zoals 'Allah u akbar' & 'Bismillah' tegen Carsi. Net alsof ze geen moslims zijn. Volledige terechte reactie van Carsi overigens. Daarna schreeuwde Carsi als antwoord luidkeels Gezi Park teksten tegen 1453 Kartal.

22 september 2013 om 21:33

Bozkurt , ik moest zowieso na de wedstrijd mezelf weer vinden , er was bijna ook een gevecht in de cafe waar we de wedstrijd hebben bekeken . Wat ik zag was niet goed , maar die melo he , ik wil nu niet bepaalde woorden gebruiken maar je begrijpt het wel !

Wtf doet die 1453 kartal daar begrijp ik niet ?? Waarom ga je dan zomaar carsi provoceren vanwege gezi shit en dergelijke ?? Ik zeg ook hier zit wat achter , een team dat zo goed draait gaat niet zomaar zijn eigen team in gevaar brengen !!

22 september 2013 om 21:56

Ja ik geef je gelijk. Kartal 1453 zat blijkbaar ook in een vak genaamd 'Kuzey Kale Arkasi'bekijk de tweets van Kartal 1453 eens). Via die plek gingen ook bijna alle supporters op het veld. Opvallend. 5000 tickets zijn gratis weggegeven. De officiële twitter account van Carsi zegt dat die voornamelijk aan de door Akp opgerichte groep gemaamd Kartal 1453 zijn gegeven. Ik zie het best kunnen gebeuren, want iedereen weet dat de Tff (Demiroren) Akp gezind is, bekijk de kanalen van Demiroren maar eens. Interessante gebeurtenissen. Ik ben overigens Alles Kidz, misschien herinner je onze oude ruzies maat:D Maar hier heb je volkomen gelijk, ik denk dat er meer speelt. Voor de rest was een gelijkspel op zijn plaats. De eerste helft was van jullie, de tweede van ons.

22 september 2013 om 22:13

Ja klopt ik lees het nu ook op verschillende besiktas forum, het heeft niks met carsi te maken. Kartal 1453 lijkt op dit moment de schuldige.

Ragingeagle

Jongen niemand zit te wachten op zogenoemde complottheorieën. Als iemand vanavond je club heeft gestopt, dan zijn het gewoon je eigen supporters. Voor zover je dat supporters kan noemen. Zonde voor de echte fans die wel zich gewoon wel gedroegen.

23 september 2013 om 00:45

Pardon wat zei je ???

Het is nu overal bekend geworden in Turkije !! De zogenaamde 1453 Kartallari kregen van de staat 5.000 tickets , waar zaten deze supporters van Akparti ?? Ze zaten bij de Kuzey Kale Arkasi !!

Waar stond Carsi ?? Carsi zat bovenin , dus Carsi moest of 27 meter naar beneden vliegen of ze moesten a la usain bolt sprinten om meteen het veld te bespringen !!

Dit is een complot van Ak parti om Carsi te straffen voor gezi gebeuren !! En jij denkt dat ik het zomaar ga verzinnen ?? Think again , je hebt nog 2 minuten te gaan , fernandes kan hem er eventueel inprikken en dan komen de supporters op het veld om anarchie te zaaien ?? Dit hebben ze zelf gemeld op hun twitter adres ! Eerst dacht ik dat het om die hond melo ging , het was al zowieso vaag dat bjk fans met elkaar op de vuist ging , niet paar mensen , je zag gewoon 2 groepen !

Die 1453 chaos veroorzakers dienden als soldaten van akpartiler en kwamen als eerst het veld om Besiktas en vooral Carsi te naaien !! Well done Job eerloze ak parti !

Wat al helemaal bizar is dat er Bjk fans waren (die van 1453 ) die lachend op het veld lagen met een big smile on their face !

Omkoopschandaal ? Het is maar één bestuurder en één trainer. Fans die het veld opstormen ? Het zijn er maar paar honderd. Ok, kan gebeuren. Maar wat denken die spelers die na een overtreding op Muslera, die de bal uitschiet, niet de bal terug geven ? Is winnen alles voor jullie ? Wat een belachelijke, gefrustreerde spelers. Casillas werd gewisseld door een dergelijke botsing. Onsportieve, ethiek gebrekkige houding van de spelers in een periode waarin Besiktas is gestraft voor omkoping.

Toevallig noemde ik gisteren een aantal factoren die BJK zou kunnen 'naaien' om het kampioenschap. Was ik vergeten dat de supporters dit ook zouden flikken, en minder dan 24 uur later gebeurd dit. Sorry hoor dat mensen dit goedkeuren, dan ben je zelf ook niet helemaal 100. Wat Melo deed was onnodig, maar dat is toch niet de reden om als een stel beesten herrie te schoppen. En tsja die gezi gedoe begint mijn spuigaten uit te komen, en dat men hiervoor nog opkomt.......

22 september 2013 om 21:45

Het zal niet lang duren tot de Carsi-groepering zal verdwijnen. Ze supporten het voetbal, terwijl ze zich constant met politiek bezighouden. Rare gasten. Je had het inderdaad over de supporters.

22 september 2013 om 22:07

Nogmaals het was niet Carsi. Het was de door Akp opgerichte groep genaamd Kartal 1453. Zij provoceerde de hele wedstrijd Carsi supporters met teksen zoals 'Allah u Akbar' & 'Bismillah'. Net alsof diegene bij Carsi geen moslims zijn. Carsi reageerde hierop met Gezi teksten en uiteindelijk braken er zelfs vechtpartijen uit. De supporters die het veld op kwamen rennen, kwamen bijna allen via een vak genaamd 'Kuzey Kale Arkasi'. Hier zaten alle supporters van 1453 Kartal, bekijk hun tweets maar. Verder zijn er vooraf aan de wedstrijd 5000 gratis tickets weggegeven, voornamelijk aan 1453 Kartal of aan alle andere Akp gezinde groeperingen. Er gebeuren interessante dingen in Turkije. En dit is van een Galatasaray fan:D

22 september 2013 om 22:24

Bkorkmaz3

Ik zal ze niet missen man jij wel?

Bozkurt20

Ja tuurlijk hoor, wanneer er een vogel sterft in Turkije krijgt ook meteen AKP de schuld op zich. Ik wil hier niet over politiek gaan praten op een voetbalsite, maar je loopt al de hele tijd op akp en vooral Erdogan te bashen. Zullen even een jaar of 10 á 15 teruggaan naar Turkije. Kijk wat voor hel het toen was in Turkije. Ik weet niet hoe oud je bent grote vriend, anders vraag je het maar aan je ouders.

off: Door deze dieren krijgen wij natuurlijk nooit een grote toernooi als gastland. Laatste toernooi het wk2010 basketbal, was ook triest geëindigd door deze stelletje .....

22 september 2013 om 22:28

Yobo42

Insgelijks. Ik sluit mij bij jou aan. Gare mensen joh.

22 september 2013 om 22:38

@Yobo42 Ach, bekijk de Besiktas forums en tweets maar. Het wordt steeds duidelijker dat niet Carsi maar de nieuw opgerichte (toeval?) groep vooral op het veld aanwezig was. Ze spraken op hun officiele account al met teksten zoals morgen gaat iedereen zien wie we zijn. En eerlijk is eerlijk, ze hebben nu naam gemaakt. En verder weet ik heel goed hoe Turkije er 10 jaar geleden eruit zag. Ik geef de Akp daar ook mijn complimenten voor. Maar de laatste jaren zijn ze gwoon veels te ver gegaan. Tv kanalen zijn allemaal in handen van Akp. De politie en de justitie ook. Meer dan honderden legerbazen en journalisten zijn veroordeeld etc. Hij vestigd nu echt gewoon een 'geheime' dictatuur. Verder is de economie ook de laatste jaren gestagneerd. Maar goed, het wordt al laat:D

22 september 2013 om 22:49

Hahahaha ja toch, geloof maar wat je zelf wilt geloven. Ik ga mensen niet overhalen op een voetbalsite over zo'n onderwerp.

22 september 2013 om 22:59

Mag ik je eraan herinneren dat we op dat WK de finale hebben gehaald en in de finale verloren van USA ( dat kan gewoon )

Dat was een geslaagde toernooi naar mijn mening

22 september 2013 om 23:10

Nee man broer dat bedoel ik ook niet. Weetje nog wat er daarna gebeurde? Gul en Erdogan die werden uitgefloten tijdens medaille ceremonie? Het was wel een geslaagde toernooi daar niet van.

22 september 2013 om 23:19

Ik vrees dat je gelijk hebt. Bij nader inzien ziet het er duidelijk naar uit dat dit allemaal gepland is door Kartal1453. Ze hebben duizenden gratis tickets gekregen. Dit is dus blijkbaar allemaal gedaan om pro-Gezi Carsi in een kwaad daglicht te zetten

Verder klopt het natuurlijk ook wat je zegt over Akp. Meeste opgesloten journalisten ter wereld. Pers en media in handen van de overheid. Geen vrijheid om je te uiten. Grote crap hole.

22 september 2013 om 23:55

Hey Applegreen

Kijk waar ik net achter kom : Ik sta blijkbaar op jouw negeerlijst.... Enig idee waarom ?

Waarom reageer je op mijn berichten, als je me op je negeerlijst zet ? Waarom ben je niet van : links is links en rechts is rechts, jij loopt door het midden, ik kan dus blijkbaar geen pb naar je sturen, omdat je me negeert, maar je mag wel op mijn posten reageren ?

Lelijk hoor mevrouw

Over de wedstrijd wil ik het niet eens hebben. Was best een leuke wedstrijd tot dolle hond Melo ging provoceren. Een dronkelap flipte en betrad het veld, en snel volgden er meer. Erg triest. Na de moord op Burak Yildirim gaan onze domkoppen weer door met zich achterlijk gedragen. Hoop dat de ogen eindelijk eens geopend worden, en er eens een stop komt met dat voetbalgeweld.

Al met al is dit best gunstig voor Fener. Gedeelde eerste plaats, en Besiktas gaat veel problemen ondervinden door dit hele gedoe. Paar wedstrijden zonder publiek en hun zogenaamde vorm valt als een kaartenhuis in elkaar. Besiktas kan het best goed doen tegen de minderen in Turkije maar tegen Fener en Gs gaan ze moeilijk op kunnen boxen dit seizoen. Zonde, want ik was nog hoopvol voor ze. Galatasaray is sowieso slecht bezig en gecombineerd met de Europese wedstrijden gaan ze veel punten verliezen. Ik ben benieuwd naar de rest van het seizoen.

22 september 2013 om 21:50

Net zoveel puntverlies als vorig seizoen? De kwartfinalist CL en halvefinalist EL werden eerste en tweede. Club zonder Europa werd derde. Hoezo puntverlies? Daar teken ik voor. Europees spelen hoeft helemaal niet negatief te zijn, maar kan ook goed uitpakken omdat je dan in een bepaalde fase zit. Niet vergeten dat Galatasaray ook meer kan rouleren met buitenlandse spelers. Dat voordeel hebben Besiktas en Fenerbahce niet.

Fenerbahce en Besiktas staan gedeeld eerste met promovendus Rize. Hoeveel leiderschap in de vijfde week betekent behoeft dus geen uitleg. Er zijn nog 29 wedstrijden te spelen. Vorig seizoen stond Antalya weken tweede achter Galatasaray en voor Fenerbahce en Besiktas. Zie waar ze na 34 wedstrijden zijn geeindigd. Er valt nu nog geen zinnig woord te zeggen over de stand. Galatasaray stond vorig seizoen tussen week 3-34 onafgebroken, dus 32 weken achter elkaar op 1 (waar ze trouwens een record mee broken). En pas in april werd er over kampioenschappen gesproken (de week voor de wedstrijd tegen Gaziantepspor). Dus eerste, vijfde, achttiende zegt nu gewoon niets.

22 september 2013 om 23:21

Ze zullen door hun wedstrijden vaker de week ervoor op vrijdag moeten spelen, en ik denk dat je ook bekend bent met het 'vrijdag-syndroom' van Galatasaray. Daarnaast spelen ze nou niet bepaald denderend. Fener is momenteel (op basis van de wedstrijden tegen Sivas (5-2) Kasimpasa (2-3) en Elazig (4-0) behoorlijk in vorm, dus wij zullen lastig(er) punten verliezen. Besiktas zal vanaf nu totaal gedemotiveerd zijn, plus het feit dat ze zonder publiek moeten gaan spelen. Ik wacht het met geduld af. Ik bedoelde het ook niet echt als feit ofzo, Het was meer mijn voorspelling.

22 september 2013 om 23:43

Ziyaaaaaaaa

Gs voetbalt in zijn totalitair gewoon redelijk, maar de ballen wilden er niet in gaan. Tegen Bjk ging het al wat beter, mede door Drogba. Zodra die ballen er juist wel ingaan, zal Gs a la stoomtrein op vaart komen. Echterrrrr, respect ik de mening van de enige echte Mzk. Zirt.

Heerlijk hoe Melo die Motta aanpakte in een tackle waar hij gewoon over de grond glijdt en ook de bal speelt. Die Motta komt met twee benen in op Sabri in de zestien, maar daar hoor ik weer niemand over. Melo is de man van gerechtigheid. Waarom spelen die gefrustreerde jongens de bal niet terug ? Ooit gehoord van de tijd staat gewoon stil als een speler wordt behandeld ?

Een vraagje voor de Terim criticasters: Wat vonden jullie van het gedrag van Bilic ?

22 september 2013 om 22:26

De charge op Sabri was gewoon een dikke penalty, maar ja. 75.000 fans die op een actie wachten om het veld te bestormen.. Tja.. Lastig.

Vooral bij de blessure van Muslera, toen Bjk de bal niet teruggaf. Toen hebben ze in mijn ogen verloren.

22 september 2013 om 22:29

Waarom werd Bilic weggestuurd, ik heb het niet zo goed meegekregen.

22 september 2013 om 22:57

Broer Bilic en Terim is geen goede combi

Kijk naar euro 2008 haha, Bilic werd bijna moordenaar van de vierde official hahah.

22 september 2013 om 23:40

Je zegt dat Melo de bal speelde, Motta speelde ook gewoon de bal hoor. Misschien is er wat mis met je ogen. Dan raad ik Hans Anders aan. Of Specsavers, die is ook een goede.

Let op mijn woorden, die Motta gaat veel erger worden dan Lugano ooit was. En niet te vergeten, ik hoop dat de wereld vandaag heeft gezien waarom wij de Olympische Spelen niet gekregen hebben. Het is zelfs een schande dat we Madrid voorbij zijn gegaan! Na zoveel doping- en omkoopschandalen, hebben we een nieuw probleem: Politiek op de tribunes. Dit gaat helemaal nergens meer over.

Over de wedstrijd wil ik niet veel zeggen, elke week hetzelfde verhaal. Muslera, Semih, Drogba en Bruma steken erbovenuit. Met alle respect, als je in eigen huis met 1-2 verliest van een Galatasaray waarbij Engin, Sabri, Hakan, Dany, Burak en een Sneijder uit vorm spelen, zou ik niet klagen over de tegenstander, maar de schuld bij mezelf zoeken. We roepen het al een tijdje, je kan winnen van Antep, Erciyes, Trabzon (uit vorm) maar vergeet niet dat Galatasaray een ander kaliber is. Die hebben geen Drogba. Wij wel.

Nog even over de Fenerbahçe-fans die zeggen dat Melo provoceerde; Gingen de Galatasaray-supporters het veld op toen Topuz zich voordeed als een kangal, of toen Meireles zijn logo zocht? Nu Melo dit doet, is het opeens provoceren. Nee, jullie moesten dat toen zeggen, niet nu. Nu komen jullie ongeloofwaardig over, wees gewoon neutraal. Als Melo rood krijgt, moest Motta ook rood krijgen voor de tackle op Sabri. Maar weer praat niemand over die tackle, maar wel over de handsbal van Burak. Weet je, ik schaam me soms zo diep voor mijn eigen volk. Willen we het voetbal naar een hoger niveau tillen, moet je sommige gebeurtenissen neutraal bekijken.

22 september 2013 om 23:00

Helemaal mee eens. Ik hoor ook niemand over Motta. Maar goed hoge bomen vangen veel wind. Wij zijn Galatasaray, dan weet je dat je meer wordt besproken door de media. Het is toch leuker om een speler van Gs aan te pakken, dan een speler van Bjk ?

23 september 2013 om 08:45

Als je alles neutraal wilt bekijken, dan had je de dans van Topuz (omdat het een reactie is) niet moeten opnoemen, maar ook verschillende andere voorbeelden had moeten geven van Volkan en Melo, Eboue, misschien iets van Emre tevoorschijn toveren (dat kunnen Galatasaraylilar goed).

Weet je wat sommige spelers missen in dit soort wedstrijden? Inlevingsvermogen. De ego van sommige spelers is walgelijk. Als een voetballer voor een wedstrijd niet kan bedenken wat er kan gebeuren met zoveel (instabiele) supporters, dan is die speler minstens net zo instabiel als de supporters. Als speler moet je alles laten voor wat het is, niet extra dingen bij gaan voegen bij dat soort mensen. Case closed.

Ik wil als BJK-supporter mijn excuus aanbieden aan de rest van Turkije. We, ik zeg we want ik ben ook gewoon een deel van de supportersgroep, hebben Turkije en het Turkse voetbal voor schut gezet. Dat we hebben verloren, daar kan ik mee leven. GS verdiende op basis van de tweede helft de overwinning, BJK heeft het aan zichzelf te danken. Als jij je kansen gewoon afmaakt, zouden we hier niet zitten praten over duizenden idioten op het veld.

Maar niemand kan mij wijsmaken dat de supporters het veld op gingen, omdat ze boos waren op de scheidsrechter of op Melo. Hij heeft zijn rode kaart te pakken, wat wil je gaan doen? Hem aan een boom ophangen? Ja, Burak nam de bal met zijn hand aan. Maar GS werd in de eerste helft een penalty ontnomen, toen Escude de bal op zijn hand kreeg. Je tegenstander speelt met een man minder, er is nog genoeg tijd om gelijk te maken. Waarom gaan duizenden supporters het veld op?

Vandaag is gebeurd waar ik al tijden bang voor ben. Tot nu toe waren het politieke leuzen op de tribunes. Maar dit zat er gewoon aan te komen. Niet voor niets werden politieagenten aangevallen door die idioten. Niet voor niets waren er gevechten op de tribunes tussen pro- en anti-AKP'ers. Het voetbal is verneukt, sorry voor mijn taalgebruik, maar het is echt zo. Vanaf nu zal ik dan ook geen wedstrijden meer uit de Turkse competitie kijken. Misschien zullen er nu mensen zijn dat ik dit doe omdat Besiktas heeft verloren. Ze mogen dat denken. Liever had ik gezien dat we met 0-3 of 0-4 hadden verloren, maar dat dit allemaal niet gebeurd was. De mensen die het veld opgingen hebben niet alleen maar deze wedstrijd verpest, ze hebben heel het seizoen verpest voor Bjk. Carsi, 1453, Karagümrük, maakt mij niet uit wie het waren. Als ze allemaal opgehangen zouden worden, zou ik er niet om rouwen.

22 september 2013 om 23:58

Een sterke reactie.

Het voetbaltechnische gedeelte even terzijde. Ik vind dat Carsi dit aan zichzelf te danken heeft. Carsi is misschien wel de enige supportersgroep in Turkije die haar ideologische denkwijze kenbaar heeft gemaakt tijdens het Gezi-gebeuren. Als jij je ideologie kenbaar maakt, zal er ongetwijfeld iemand tegenover je gezet worden. Dat is haast altijd zo.

Bijv. Ultraaslan doet dat niet. Ze bekijken het zo objectief mogelijk en laten zich niet gek maken door politieke gebeurtenissen. Als diezelfde mensen op het gebied van politiek willen demonstreren, dan moeten ze hun 'supporters'-identiteit thuis laten en als burger de straat opgaan. Zo kan ik het nog enigszins relativeren, maar als je dat toch doet. Tja, dan roep je het op je af. Carsi zal het niet lang volhouden, geloof me. Vooral niet na de bekendmaking van hun politieke kleuren.....

23 september 2013 om 00:09

Broer, weet je wat het is. Iedereen wist al dat Carsi vooral bestond uit mensen die 'links' denken. Dat was geen geheim. Besiktas ligt in een linkse wijk, CHP wint daar altijd, Inonu spreek voor zich. Er zijn ook genoeg mensen binnen Carsi die een ander gedachtegoed hebben, maar tot nu toe was Besiktas het enige wat hun bij elkaar bracht, wat hun broeders maakte.

Carsi hield zich bezig met sociale projecten en daar deed iedereen aan mee. Carsi toonde zich solidair met Eto'o, niemand die er wat van zei, want iedereen dacht er hetzelfde over. Carsi protesteerde tegen kerncentrales, tegen de Uefa die spandoeken verbood, soortgelijks. Maar politiek is een heel gevoelig onderwerp in Turkije, zo gevoelig zelfs dat er in de jaren '80 en '90 duizenden mensen zijn vermoord. Dit weten alle Turken volgens mij, jij zeker. Jij weet dat er binnen de supportersgroep van BJK heel veel mensen zijn die een andere politieke gedachte hebben, en toch doe je zulke dingen. Als je dat al doet, laat je supporters identiteit dan thuis, zoals jij het al heel mooi zegt. Wat heeft Carsi nu bereikt met zijn acties? Ze zijn toch opgericht om hun club te supporten? Als je je politiek wil bezighouden, richt dan lekker een politieke partij op, verdomme. Een paar jaar geleden hadden ze zichzelf opgeheven, was dat maar zo gebleven.

23 september 2013 om 09:02

Waar verontschuldig jij je voor? Als jij je voor iets gaat verontschuldigen waar jij geen deel van bent, dan gaan we een 'het spijt me'-festijn krijgen in iedere topic van alle supporters. Moet niet gekker worden hier. Ik zag Besiktaslilar daar zitten, met een verslagen blik, niet van de verlies maar van wat de gekken deden. Diep triest.

Ik heb Carsi van dichtbij een keer mogen meemaken, ik wil niet zeggen iedereen, maar bijna....echt bijna allemaal drinken ze voor een wedstrijd. Sommige springen nog een beetje met een vlag, sommigen zitten lam op de stoep. Als Besiktas wil groeien, dan moet Carsi afstand nemen van de club. Desnoods zet Besiktas de eerste stap door iedereen te fouilleren (wat sowieso moet gebeuren) en de vlag van Carsi weg te doen. Dat is stap 1, daarna wetten, regels verzinnen tegen leuzen. Carsi zit in een andere wereld vol met politiek en ondersteuning van de standaard arbeider. Laat ze daar maar zitten. (dit geldt trouwens niet alleen voor Carsi, maar voor alle supportersgroepen die zich misdragen.)

23 september 2013 om 12:10

@Lefter Je verspreid weer de grootste onzin verdomme. Alcohol? Je lijkt net Tayyip wel met zijn standaardpraatjes over de Gezi Park protesteerders. Kom op man, alcohol, wanneer ben jij voor het laatst naar een Bjk wedstrijd gegaan. 1980?? Verder was nogmaals let op nogmaals NIET Carsi die het veld als idioten opgingen, maar het was die nieuwe groep genaamd 1453 Kartal. Bijna alle supporters kwamen via het vak genaamd ' Kuzey Kale Arkasi' op het veld. En welke groep bevond zich daar??? Juist ja, 1453 Kartal. Bekijk hun tweets maar. Verder heeft Carsi in een statement aangekondigd Kartal 1453 aan te pakken indien al die idioten op het veld niet een stadionverbod krijgen. En wat blijkt???? De 67 gearresteerde mensen zijn ALLLEMAAL vrijgelaten. Schaaaandalig. Iedereen wist al dat die 1453 Kartal fans gewoon akp fan boys zijn met besiktas shirts, maar met dit oordeel kan niemand het meer ontkennen. Carsi heeft dus helemaal niets te maken met deze gekken. Een excuses richting de Carsi fans is op zijn plaats.

23 september 2013 om 12:45

Bozkurt20, is geen onzin hoor wat hij verkondigt. Carsi leden drinken echt veel, en dan heb ik het niet over een paar biertjes. Stomdronken gaan ze het stadion in, pakken ze de stoeltjes af van andere mensen, slaan ze na de wedstrijd mensen in elkaar voor niks en gaan daarna rustig door met drinken. Doe nou niet alsof je Carsi heel goed kent vriend, ik ben naar veel wedstrijden geweest, ook naar Europese wedstrijden, ik ken mensen die lid waren van Carsi maar er uit zijn gestapt door o.a. de redenen die ik hier boven heb opgesomd. Ze gedragen zich als maffiabazen.

Verder roep je al sinds gisteren dat het de Kuzey Kale Arkasi tribune was, maar kijk eens naar de Bati Tribunu, kijk hoe die is leeggelopen. Die 67 mensen zijn vrijgelaten, ok, zijn alle mensen die hiervoor het veld op gingen in de cel gegooid? De mensen die twee jaar geleden tijdens BJK-GS het veld opgingen, zitten die nog steeds te brommen? Die 67 mogen een jaar lang stadions niet meer in, zelfde straf als iedereen die hiervoor het veld opging. Dus stop eens met het verkondigen van bullshit. En excuses richting Carsi? Hahahaha, Carsi is er met hun onzin verantwoordelijk voor dat een groep als 1453 nu al 5000 leden heeft. Laat Carsi eerst een verontschuldiging uitbrengen naar alle mensen die zij in elkaar hebben geslagen, dan zal ik mijn excuses uitbrengen naar dat stel dronkelappen.

23 september 2013 om 13:27

Ja joh ? Is het zo erg gesteld met Carsi ?

Het wordt tijd dat die Sides verdwijnen. Dan maar theaterpubliek. Ik heb het gehad met de terreur.

23 september 2013 om 15:41

@Gangstarr & @ Clutch Dit valt me tegen van je Gangstarr. Clutch kijkt duidelijk door zijn Akp bril, de haat zit ook diep bij hem tegen Carsi. Het slaat al helemaal nergens op om te generaliseren. Alle Carsi fans drinken alcohol voor de wedstrijd? Kom aan, dit is echt gewoon grote onzin. Door zoveel supportersgroepen en stadia wordt er alcohol genuttigd tijdens of voor de wedstrijd. Sowieso is alcohol drinken in alle stadions in Turkije verboden. Volgens jou beredenering kan je net zo goed Het Legioen en andere supportersgroepen afschaffen. Slaat nergens op wat je zegt. Verder zijn er gisteren 67 mensen gearresteerd, maar ze zijn nogmaals ALLEMAAAL vrijgelaten. Ik snap in godsnaam niet hoe je dat kunt goed praten. Carsi heeft al dreigementen geuit richting 1453 Kartal indien al deze mensen geen stadionverbod krijgen, dat zij hun een lesje gaan leren. En volgens mij noemde Gangstarr Turkije ooit een bananenrepubliek. Dat werd gisteren weer eens duidelijk. Justitie in Turkije is sowieso al vreemd. De politieagenten die Ali Ismail Korkmaz hebben doodgeslagen worden vrijgelaten, omkoping wordt niet bestraft & men mag blijkbaar tegenwoordig ook mensen met een Doner mes op Taksim aanvallen zonder dat je de cel ingaat. Doe je oogkleppen af Clutch.

23 september 2013 om 15:43

Deel 2 reactie: Verder heeft Carsi fouten begaan, dat ontken ik niet. Tijdens de 1 mei protesten hoorde Carsi niet aanwezig te zijn, punt. Gelukkig vielen de aantallen ook erg mee. De Gezi Park protest is weer een totaal andere verhaal. Daar heeft Carsi gewoon volkomen gelijk in. Heeft heeeeeeeelemaal niets met politiek te maken. Het gaat om een prachtig groen park in Istanbul, die ze willen vernietigen voor de duizendste winkelcentrum. Ik snap dan ook niet hoe je uberhaupt Carsi daarin niet kan steunen. Gisteren liet Carsi ook weer zijn klasse zien door een enorme poster met steunbetuigingen richting de zieke Galatasaray supporter genaamd Ozan.Verder praat je weer grote onzin Clutch. Het hele Kuzey Kale Arkasi(Kartal 1453) zat gewoon op het veld, chaos zaaiers, baah!!! Carsi zat op Dogu Ust Tribunu( dat hoor je weten als een Bjk supporter!) en die was gewoon heeelemaal vol tijdens de rellen (ook gewoon bijna onmogelijk om vanaf daar op het veld te komen). Het waren dus grotendeels Kartal 1453 supporters, een klein deel van het Bati gedeelte zat jammer genoeg ook op het veld, dat is geen Carsi dus. Ook spreek ik schande over hun. En verder wil ik het niet hebben over de andere schandalige acties van 1453 Kartal gisteren.

En ja het is officieel.
De $%&^%$ die het veld op renden zijn van de supportersgroep 1453 Kartallari. Deze supportersvereniging heeft eerder bekend gemaakt op Twitter dat ze van de staat 5000 kaartjes hadden gekregen voor deze wedstrijd.

Ze kregen dus 5000 kaartjes van de staat om anarchie te zaaien !

De wedstrijd op zich:
De scheidsrechter was waardeloos ! een onterechte rode kaart voor Galatasaray en 2 zeer duidelijke penalty's niet gegeven aan Galatasaray.
Besiktas maakte in de eerste helft gebruik van de fouten die Galatasaray maakte, maar in de rust heeft Galatasaray zijn hoofd erbij gehaald en hebben ze eerst de scheidsrechter en daarna Besiktas verslagen.

Los van alles baal ik voor de supporters van Besiktas die daar zijn wegens clubliefde, zij zijn er nu de dupe van.

Het valt me op dat Fenerbahce toeschouwers Melo als zondebok aanwijzen!
Hoe dom zijn jullie vraag ik mij af, bij aanvang van de 2e helft was er al een toeschouwer beneden, hij ging naar de dug-out van Galatasaray.
Wiens schuld is dat ?
Van de bond die al jaren Fenerbahce niet serieus bestraft voor de ellende die hun bestuur en toeschouwers aanrichten ?
Van de bond die al 2 jaar geen straf uitdeelt aan Besiktas naar aanleiding van de vorige 2 edities Besiktas Galatasaray waarin er toeschouwers het veld in kwamen.
Nee he niet van de bond, het is allemaal de schuld van Melo.

23 september 2013 om 13:07

Over iets uit verband trekken gesproken, hahaha.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas4424
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
M. DiagneAanvaller159
R. FalcaoAanvaller85
J. SekidikaAanvaller61
O. KocukKeeper100
F. MusleraKeeper20
F. ÖztürkKeeper80
Ö. BayramVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

799 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Al Gharafa 11 6 2 1
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren