‘Een zaak voor de UEFA, de arbitrage plaatste foto’s op social media’

Woensdag, 18 september 2013 om 11:36Thijs Post • Laatste update: 11:46

Bayer Leverkusen verloor dinsdag met 4-2 bij Manchester United, maar na afloop was het niet de wedstrijd zelf die de gemoederen bezig hield. Bayer-aanvoerder Simon Rolfes haalde in de Duitse media hard uit naar de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina en zijn in totaal vier assistenten.

/

“Eigenlijk is het een zaak voor de UEFA”, begint Rolfes zijn betoog. De aanvoerder had gezien dat de arbitrage onder de indruk was van Old Trafford. “Ze stonden foto’s te maken, om die vervolgens op de sociale media te plaatsen. Je kunt je afvragen of dat professioneel is. Stel je toch eens voor dat een speler dat zou doen…”

Bij de openingstreffer van Wayne Rooney in de 22e minuut ging Skomina volgens Rolfes de fout in: Antonio Valencia stond buitenspel, verhinderde het zicht van keeper Bernd Leno en maakte ook nog eens een overtreding. “Dat was niet de oorzaak van de nederlaag, maar onbevooroordeeld waren de scheidsrechters nou ook weer niet", aldus Rolfes.


Poll

Mag een scheidsrechter foto's maken van het stadion om deze op social media te plaatsen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door pipoli)

Ajax deed dat ook bij Real Madrid, is echt niet zo raar voor spelers.

18 september 2013 om 11:41

Het gaat hier om scheidsrechters

Edit: mijn excuses, had de tekst niet goed gelezen.

18 september 2013 om 11:47

Dus een scheidsrechter mag geen foto's maken van een kolkend Old Trafford?

Ik zie totaal niet in waarom een scheidsrechter dan bevooroordeeld zou zijn. Misschien maakte hij ook wel foto's van de uitsupporters en dus de supporters van Leverkusen.

Nee, ik zie het probleem hier niet zo van in. Sterker nog; ik vind het eigenlijk wel mooi dat ook de scheidsrechters kunnen genieten van de supporters...

18 september 2013 om 11:52

Als je mijn reactie verderop leest, zie je dat het mij niet kan boeien. Ik reageerde hier op iemand, maar mijn reactie op hem klopte niet. Ik dacht dat hij bedoelde dat de spelers van Bayer 04 foto's maken, maar daarna las ik de tekst goed en toen snapte ik het. Was gewoon een vergissing.

18 september 2013 om 12:25

idd wat een onzin misschien is deze man wel ontzettend trots op het geen wat hij doet. namelijk fluiten op het hoogste niveau en wil hij dit graag delen met zijn vrienden. niks mis mee toch. ik maak ook dagelijks foto's van mijn werk.

18 september 2013 om 12:30

zolang de scheids het niet tijdens de wedstrijd doet dan is er toch niets aan de hand.
Ik denk dat dit een hele vreemde vorm van excuses zoeken is

Nouja het verbaast me eerlijk gezegd dat hij dat dus voor het eerst mee maakt, ik heb serieus nationaal en internationaal scheidsrechters voor de wedstrijd gezien die dan even een fototje makennuit verschillende hoeken in een leeg stadion, ik snap de probleem ervan ook niet.

18 september 2013 om 12:08

Ik ook niet. Maar een volledig onbevooroordeeld persoon valt ook niet te vinden. Daarvoor zijn we gelukkig mensen en beïnvloedbaar. Voor de een is dat een grote naam als speler, de ander een stadion een derde een jeugdherinnering... alles speelt mee.
Daarom ook gewoon gebruik maken van camera's en het publiek mee laten genieten. Als Rolfes het volledig eerlijk wil hebben moet hij geen kritiek op de scheids hebben, maar opperen dat er technologie gaat volgen

18 september 2013 om 14:26

Een volledig onbevooroordeeld persoon valt niet te vinden? Zo moeilijk is het toch niet om eerlijk een wedstrijd te fluiten? Foutjes daargelaten is objectief zijn echt niet moeilijk hoor.

18 september 2013 om 14:47

Zijn 2 verschillende dingen:
onbevooroordeeld -- op basis van alle percepties die je meekrijgt.
Objectief -- gebaseerd op meningen en feiten.

Rolfes wil een onbevooroordeelde scheids... die bestaat niet.

Leverkusen. Vochten die elkaar vorig jaar niet al voor de wedstrijd tegen Barca de tent uit om het shirt van Messi?

18 september 2013 om 11:43

Jup, en uiteindelijk pakte Voller het af en doneerde het aan een goed doel.

Ik begrijp het probleem ook niet echt. Het is voor die mensen ook prachtig om in zulke stadions te komen, spelers doen exact het zelfde.

Scheidsrechters maken fouten kan gebeuren... Beetje zielig om dan op deze manier te reageren en foto´s maken van het stadion ja die man is waarschijnlijk nog nooit in zo´n stadion geweest en dan maak je een foto had er wel aan getwijfeld als ie voor de wedstrijd met een united shirt loopt

"stel je toch eens voor dat een speler dat zou doen…”

Deden spelers van Ajax dit niet vorig jaar in Madrid? Zoiets stond laatsts in een artikel op vz in de aanloop naar de wedstrijd van vanavond. Ik heb er zelf overigens geen moeite mee, noch van spelers, noch van de scheids. Maar als je aan de warming up gaat beginnen moet het klaar zijn, vanaf dat moment moet je met de wedstrijd bezig zijn. Als je daarna nog foto's wilt dan vraag je maar aan iemand van de medische staf ofzo om er een paar te schieten, of je wacht tot na de wedstrijd.

Want onder de indruk zijn van 1 van de mooiste stadions ter wereld betekent dus dat je niet meer onpartijdig bent?

18 september 2013 om 11:45

Precies, misschien is het een ik zeg maar wat Sloveen ofzo, denk je dat hij nog ooit naar Old trafford gaat ? ( buiten het fluiten ) is niet meer dan logisch dat ze dan even een fototje nemen in een leeg stadion. Niks mis mee

Is toch geweldig als je daar mag fluiten?

Als meneer Rolfes zelf scheids was geweest, had hij dit ook gedaan. Iedereen wil wel een foto van Old Traford, Bernabeau, Nou Camp enz. Ik zie het probleem er niet zo van in. De scheidsrechter heeft waarschijnlijk nog nooit in een groot stadion gefloten.

18 september 2013 om 11:53

Voordat je uitspraken doet als heeft nog nooit in een groot stadion gefloten even een beetje research doen. Om maar even te noemen de stadions waarin hij als scheidsrechter heeft gefloten:

'12-06-22 Germany - Greece (4 - 2)
'12-06-15 Sweden - England (2 - 3)
'12-04-04 Chelsea F.c. - Benfica (1 - 0)
'12-03-06 Arsenal - AC Milan (3 - 0)
'12-02-23 Manchester United - Ajax (1 - 2)
'11-10-19 Marseille - Arsenal (0 - 1)
'11-03-16 Real Madrid - Lyon (3 - 0)
'10-09-15 Real Madrid - Ajax (2 - 0)
'10-03-18 Marseille - Benfica (1 - 2)
'08-10-22 PSV - Marseille (2 - 0)

18 september 2013 om 11:57

Ik zeg waarschijnlijk, ik zeg toch zeker niet dat ik het zeker weet. En bovendien zijn ze met 5 man daar, dus misschien was een van hun er voor het eerst.

18 september 2013 om 11:57

Het punt is gewoon dat een bijkomstigheid van internationale wedstrijden fluiten is dat je ook nog eens in de grootste stadions en steden komt.

Ik zou niet weten waarom die man niet toeristisch even wat plaatjes mag schieten.

Als Henky voor zijn werk wat af moet leveren in Parijs, dan maakt hij ook gewoon een foto van de Eiffeltoren als hij daar langs komt.

18 september 2013 om 12:03

Ik zeg toch ook nergens dat het van mij niet mag, al maakt hij de hele dag foto's van Old Trafford, zou mij een zorg zijn.

18 september 2013 om 12:04

@ Sammerens, dat moet hij dan toch doen in z'n vrije tijd? Scheidsrechters moeten zich ook focussen op de wedstrijd. Ze worden uitermate goed betaald en daarvoor moeten ze gewoon werk afleveren. Als meneer na de wedstrijd snel nog wat kiekjes wil maken, prima.
En terugkomend op 'henky', jij denkt toch niet dat hij terwijl iedereen zich inleest voor de vergadering het gewenst is dat hij eventjes naar buiten gaat om de eiffeltoren te fotograferen?

18 september 2013 om 12:57

@123jaap123,

Dat deed hij toch? Hij stond toch niet tijdens de wedstrijd foto's te maken?

Hoe een scheidsrechter zijn voorbereiding invult moet hij zelf weten. Een scheidsrechter zal er voor zorgen dat hij ruim op tijd aanwezig is, om zo zaken als onverwachte vertragingen onderweg en dergelijke voor te zijn. Dat betekent automatisch dat hij op locatie meer dan genoeg tijd voor zijn voorbereiding. Even een foto maken verstoord zijn voorbereiding niet en beïnvloed zijn functioneren ook absoluut niet.

Je vergelijking met inlezen voor een vergadering slaat hier de plank volledig mis. Wat de scheidsrechter doet is vergelijkbaar met even een kopje koffie pakken voordat je begint met werken. Totaal anders dan het overslaan van noodzakelijke zaken die je functioneren beïnvloeden.

18 september 2013 om 13:45

Hoe kom jij erbij dat hij niet tijdens de voorbereiding foto's zat te maken? De spelers hebben dit meegekregen, en dit betekend dat het dus dat het wel tijdens het uur voor de wedstrijd moet zijn geweest. En zoniet, waarom doet hij het dan niet een keer in z'n vrije tijd?

Daarnaast is hij op dat moment gewoon bezig met z'n eigen voorbereiding. Een scheidsrechter begint niet om 20:45 met 22:30 als eindtijd. Ook een scheidsrechter pakt z'n voorbereiding, wat hij zoal kan verwachten met de spelers die op het veld staan, en zal gewoon gefocust moeten beginnen. Dus ja, dat vergelijk ik inderdaad met het 'inlezen'. Hoe jij bij jouw vergelijking met koffie halen komt is me een raadsel.

Als Leverkusen had gewonnen, had ie er waarschijnlijk geen woord over gezegd. Beetje zielig...

Dus als de scheidsrechter die een 'normale' baan heeft en veel opzij moet zetten om te fluiten een foto'tje maakt voor zijn vrienden/familie, vindt een overbetaalde voetballer dat gek.....?

Realiteit duidelijk uit het oog verloren.

18 september 2013 om 12:01

Nou voor die slordige 5000 euro die hij voor een wedstrijd krijgt kan je niet zeggen dat het een straf is ..

18 september 2013 om 12:38

Nee maar Rolfes denkt dat die scheidsrechter ook 5 miljoen per jaar verdiend. Wat natuurlijk belachelijk is. Voor zo iemand is een CL wedstrijd fluiten gewoon speciaal.

18 september 2013 om 12:44

En zoals ik hierboven ook zei, hij weet wat z'n baan is. Dat hij niet hetzelfde verdiend, natuurlijk. Maar hij weet wat z'n taak is en hij is sinds 2009 al elite scheids. Hij is al vaak genoeg in grote stadions geweest, en zeker de tijd voor een wedstrijd moet je gewoon met de wedstrijd bezig zijn. Maak die kiekjes na de wedstrijd, dan heeft niemand er last van. Ze hebben de wedstrijd er niet door verloren, natuurlijk niet. Maar het is vrij kinderlijk, net zoals het kinderlijk was dat Leverkusen spelers vorig jaar in de rust al voor shirtje wisselen vroegen..

Ontzettend zielige reactie van een duidelijk slechte verliezer

Je mag als scheidsrechter toch wel foto's maken van een stadion als Old Traford. Voor sommige mensen ziet het waarschijnlijk onprofesioneel uit maar ik vindt het gewoon kunnen.

Natuurlijk mogen ze foto's maken. dat moet toch geen probleem zijn.
Het plaatsen op social media is dan weer niet slim en werkt dan tegen je als je in de wedstrijd zo'n flater maakt als dat ze gisteren deden.
Want hoe kun je nou met 5 scheidsrechters het geen een van allen hebben gezien wat er bij die eerste goal gebeurde.
Dat is toch echt echt schandalig.

Ik vind het ook niet kunnen in mijn ogen is een scheidsrechter dan bezig met randzaken. Hij is niet op een snoepreisje, hij is daar om een wedstrijd in goede banen te leiden. Zijn focus en die van zijn assistenten moeten dan dus op de wedstrijd zijn.

Maar om hier nu openlijk over te gaan klagen vind ik een beetje zielig en triest. Overduidelijk dat de Duisters geen vuist konden maken en dat had niets met de arbitrage te maken.

18 september 2013 om 13:03

Dat is toch onzin?

Als die scheidsrechter met zijn assistenten ruim op tijd aanwezig zijn en voordat ze beginnen met hun voorbereiding even wat foto's maken dan is daar niets mis mee.

Er staat nergens bij wanneer die scheidsrechters het deden. Het lijkt me toch zeer sterk dat ze hun warming up onderbraken voor het maken van foto's, dus is er gewoon niets aan de hand.

Ik neem aan dat die mensen gewoon even aan het ontspannen waren voordat ze moesten beginnen volgende de Uefa protocollen. Dan is even rondkijken op Old Trafford een goede manier om even te ontspannen en alvast feeling voor het stadion te krijgen.

18 september 2013 om 13:23

Foto's maken van een vol stadion en blijkbaar was dit opvallend/opzichtig en storrend. Het lijkt me dus sterk dat dit uren voor het begin van de wedstrijd was en dat het een slechts een enkele foto was.

Verder wat de ontspanning betreft, je vergeet daarbij mee te nemen dat ze foto's namen en dat ze op social media actief waren. Was dit niet het geval dan stond het gelijk in een heel ander context.

18 september 2013 om 14:26

Er staat nergens in de tekst dat het foto's van een vol stadion betreft.
Het lijkt me sterk dat de scheidsrechters vlak voor de aanvang van de wedstrijd in de tunnel nog even foto's stonden te maken.

In de tekst staat eigenlijk niets waardoor we kunnen concluderen dat het zich afspeelde op een moment waarop het echt niet kon.

Spelers lopen bij aankomst bij een uitwedstrijd vaak ook even over het veld heen. Staan dan een beetje te dollen en dergelijke totdat het tijd is om de kleedkamer in te gaan en eventueel nog een tactische bespreking te houden.

Ik ga er van uit dat de scheidsrechter toen dus een beetje rondliep met zijn assistenten en even wat foto's maakte. Lijkt mij ook het meest logische, of je moet denken dat hij tijdens de warming-up zijn mobiele telefoon in zijn broekzak heeft zitten.

Het was inderdaad een scheidsrechterlijke blunder, maar er is niks mis met het maken van wat foto's.

Een scheidsrechter wint geen prijzen. Gun hem ook wat glorie.

vergeet niet dat een scheidsrechter met zijn werk bezig is dan is het niet professioneel om foto's van het stadion en alles omheen te maken ..deze scheidsrechter is onder de indruk van manU waardoor je toch licht in je hoofd de club net ff die klein voordeel zou geven

Maar die goal had nooit goedgekeurd mogen worden. Valencia hinderde overduidelijk de keeper en de 23e assistent stond er 3 meter vandaan.

"leuk een foto maken van Old Trafford!" Scheidsrechters zijn op die dag geen voetbalfans en moeten zich dan ook niet zo gedragen. Laat dat dan maar aan iemand anders over. Straks gaan ze na de wedstrijd nog met Rooney en RVP op de foto!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TapsobaVerdediger20
C. AránguizMiddenvelder21
K. DemirbayMiddenvelder20
E. PalaciosMiddenvelder20
S. AzmounAanvaller20
M. DiabyAanvaller20
J. FrimpongVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayer Leverkusen.

Duitsland
2 fans
Middenvelder, 40 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren