A1 geeft Ajax het slechte voorbeeld en gaat hard onderuit tegen Barcelona

Dinsdag, 17 september 2013 om 23:20Gijs Freriks

Ajax speelt woensdagavond in Camp Nou tegen Barcelona en de A1 van de Amsterdamse ploeg trof los Blaugrana dinsdag al. In het kader van de UEFA Youth League, de jeugd-Champions League, verloor de ploeg van Orlando Trustfull met liefst 4-1 van de leeftijdsgenoten uit Catalonië.

In het Mini Estadi in Barcelona kwam Ajax onder toeziend oog van Johan Cruijff na twintig minuten op voorsprong. Doordat de doelman van Barça in de fout ging, kon Elton Acolatse de openingstreffer binnenglijden. Men was ook dicht bij de tweede treffer, maar Melvin Vissers mikte naast en Sheraldo Becker op de paal. Ajax speelde sterk, maar incasseerde op slag van rust toch de gelijkmaker: Jordí Quintilla was de gevierde man.

De 1500 toeschouwers zagen Barcelona vlak na rust op 2-1 komen door een rake kopbal van Munir El Haddadi, die ook de 3-1 verzorgde. Alain Ebwelle zorgde vlak voor tijd voor het slotakkoord: 4-1. De A1-spelers spelen op 2 oktober tegen AC Milan. Het eerste elftal van Ajax zal hopen dat men woensdag een beter resultaat tegen Barcelona behaalt, dan de talenten in de jeugd-Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door fcz_nick)
17 september 2013 om 23:50

Nou ik zit me vaak te ergeren aan Ajax haters die altijd maar weer met arrogant dit arrogant dat komen. Het slaat soms nergens op. Op een gegeven moment is zelfs de wc-bril arrogant.

Maar de spelers die nu in de Ajax selectie zitten moeten wel dondersgoed beseffen dat ze niks bijzonders zijn en dat ze alleen wat kunnen presteren met volle overgave en 100% inzet.

En daarnaast is het ook gewoon een goed voorbeeld hoe ziek de voetballerij is geworden door alleen maar die Europese Unie regels te volgen. Als elke club nog steeds maar 3 buitenlanders tegelijkertijd had mogen opstellen dan had je nog steeds wat kunnen bereiken. Natuurlijk had je dan nog steeds een uitstekend Real of Barcelona gehad maar jullie snappen wel wat ik bedoel.

Clubs halen spelers maar om de spelers en geven bergen geld uit aan pure middelmaat. Clubs worden speelballen van verveelde oliesjeiks en andere rijke lui. Clubcultuur gaat naar de knoppen. Geld, geld, geld, geld. Barcelona dat 9 jarige talentjes uit Nederland en Zweden haalt waar gaat dit over? Dat is toch gewoon kwaadaardig? Barcelona wilt dus dat andere competities zo zwak worden door die mannetjes al op 9jarige leeftijd binnen te slepen. Echt om te kotsen.

Maar Fair Play regels opstellen dat je geen geld mag uitgeven als je schulden hebt en de homegrown 8+3 regel herstellen en je zult zien dat er weer wat balans terugkomt. Maar helaas is het voetbal in het bezit gekomen van machtswellustingen die alle officials van de voetbalbonden opkopen.

Ja en dan ga je naar Barcelona - Ajax zitten kijken. Barcelona heeft een schuld van hier tot Tokyo en kan Messi behouden, Neymar halen en verbeteren zich continue. Bij Ajax gaat Eriksen naar Tottenham en Alderweireld naar Atletico. Dus ja wat voor eer valt er nou nog eigenlijk te behalen? Waarom kijken we nog? Barcelona kan hun beste spelers behouden en Ajax dat is alleen maar jaar in jaar uit aan het opbouwen. Elke NL club overigens.

We zouden het eigenlijk gewoon moeten gaan boycotten. Niet meer naar de stadions gaan. Gewoon de tv uitlaten met CL wedstrijden. Het gaat toch nergens over. Een paar clubs die kunnen zich continue verbeteren door geld, geld, geld en de anderen doen voor spek en bonen mee. Het wordt tijd dat het hele vieze gore stinkende voetbalwereldje in elkaar sodemietert.

17 september 2013 om 23:52

Een klein beetje meer realiteit van Terim had volgens mij meer op zijn plaats geweest, hij zij niet dat die hoopte hij zij dat die verwachte te winnen maar dat ter zijde.

En ja ik vind het gek dat je zo opgefokt reageerd je kan toch ook gewoon normaal proberen te discussiëren van plaats maar reactie proberen uit te lokken met zulke teksten. En wat jij nu op dit moment aan het doen bent is generaliseren en dat is ook een vorm van discriminatie met jullie Nederlanders. Ik denk dat jij het ook niet fijn zou vinden als mensen gaan praten over jullie Turken dus wil jij dat soort uitspraken liever voor je houden.

Lopen niet veel talenten bij ajax in de a1 logisch dat je dan verliest!

17 september 2013 om 23:41

Inderdaad, de grootste talenten van die generatie zitten bij Jong ajax (bazoer) of Ajax 1 (bijv. Andersen).een paar aardige voetballers zitten er wel tussen, die ook het eerste zouden kunnen halen, maar over de gehele linie zit er teveel middelmaat tussen. Ik verwacht eerlijk gezegd meer van de lichting die hier achter zit.

18 september 2013 om 00:22

Bazoer heeft gewoon hele wedstrijd gespeeld man

18 september 2013 om 11:00

dat is bij elke club zo dat er spelers van de a1 naar de beloften of het eerste gaat,die lichting van de b1 is niet naar de beloften gegaan maar naar de a1,een b1 speler gaat niet gauw naar de beloften.je kan beter zeggen de jeugd bij ajax staat stil

18 september 2013 om 10:42

Is het niet zo dat de grootste talenten van bijvoorbeeld de B1 al in de A1 zitten zodat ze meer ervaring opdoen? Hierdoor zijn er dus veel jonkies in de A1 met wel een heel hoog niveau. Die kunnen natuurlijk A1 spelers niet aan. DIt heeft johan volgens mij een keer gezegd, de A1 gaat niet om het resultaat omdat het niet de beste ploeg is van die leeftijdsgroep maar van de hele jeugd.

18 september 2013 om 11:01

elke b1 speler gaat naar de a1 of de a2 ,ook bij feyenoord is dat zo dat ze meedoen

18 september 2013 om 14:06

Er zat niet zo heel veel verschil tussen de ploegen hoor, alleen had Barca voorin 3 weergaloze talenten staan. 1e helft vond ik Ajax zelfs beter.

Dit is nog de jeugd,morgen komt het

Natuurlijk een interessant initiatief dat Uefa Youth League waarin twee clubs met over het algemeen een sterke jeugdopleiding het tegen elkaar opnamen; Barcelona en Ajax. Na een sterke beginfase van de Amsterdammers waarin ze hadden uit moeten lopen naar minimaal 0-2 begon het steeds beter te draaien bij de talenten van Jordi Vinyals, met de drie toptalenten voorin werd er steeds meer gevaar gecreëerd en uiteindelijk ook via Munir El Haddadi terug gebracht in de wedstrijd. Centraal op het middenveld en in de defensie heeft Vinyals nog wat zorgen na de prestaties van bijvoorbeeld Godswill en Enguene, maar als er gekeken wordt naar spelers als Munir, Adama, Quinti en Sanabria kan er wel weer tevreden terug worden gekeken. Campins maakte een in mijn ogen zwakke openingsfase helemaal goed met een geweldige rush en dito assist op Ebwelle, eigenlijk zou dit talent als centrale verdediger moeten spelen en moest het ditmaal doen op de rechtsbackpositie. Over het algemeen misschien een ietwat geflatteerde uitslag, maar desalniettemin een verdiende overwinning van Juvenil A waarin duidelijk wordt dat Sergi Samper op het middenveld en Bagnack centraal in de verdediging toch wel erg gemist worden.

Wat betreft Ajax, daar kende ik voorafgaand aan dit duel eigenlijk geen enkel talent op Richedly Bazoer na. Toch zijn de defensie en het middenveld eigenlijk gelijkwaardig aan wat Barça daar heeft staan en mag Ajax terugkijken op een aardig duel. Becker was voor mij de beste man aan de kant van de Amsterdammers, met een beetje geluk in de afwerking had hij Ajax weer terug kunnen brengen in de wedstrijd.

17 september 2013 om 23:30

Bazoer is eigenlijk de enige die echt een groot talent is.
Mirani is ook een goed talent maar de rest zie ik Ajax 1 niet zomaar halen in de toekomst...
(vandaar dus ook al die jeugdaankopen van Ajax wat men maar niet wil begrijpen)

17 september 2013 om 23:39

A1 schijnt geen goede lichting te zijn. Ik hoor iedereen vol lof over de C en B praten. Dus nog 2 a 3 jaar geduld.

17 september 2013 om 23:43

over 2 jaar is de b lichting de a lichting, voordat spelers dan echt zijn doorgebroken ben je ook al snel 1 of 2 jaar verder. Denk dus eerder dat je 4 jaar geduld zult moeten hebben

17 september 2013 om 23:44

In alle eerlijkheid; van het huidige Juvenil A ben ik ook nog niet erg kapot. Natuurlijk heeft de in mijn ogen sterke oefenmeester Jordi Vinyals met bijvoorbeeld Munir El Haddadi, Sanabria, Adama Traoré, Kaptoum, Quinti, Ondoa en Campins een aantal geweldige talenten tot z'n beschikking, maar de rest van de spelers vind ik vooralsnog niet met het hogere niveau meegaan. Zeker het centrale duo met de normaliter uitstekende Godswill schutterde op een pijnlijke manier in de eerste helft terwijl het middenveld af en toe op een simpele manier werd verslagen door de 'mindere talenten' van Ajax.

18 september 2013 om 01:35

Ik hoor inderdaad hetzelfde, dat de B en de C de écht grote talenten van Ajax hebben... Maar vorig jaar hoorde ik precies hetzelfde; welke grote talenten van de o zo succesvolle B1 van vorig jaar spelen er nu in de A? Voor alle duidelijkheid; ik probeer niet negatief te doen, ik vraag het me oprecht af.

Van wat ik heb begrepen spelen Walian en Dekker nu in de A2, maar buiten dat? Nouri zit nog bij de B1, maar er waren toch wel meer talenten dan die drie jongens lijkt mij?

18 september 2013 om 09:18

Precies. Vorig jaar was de A niks, het jaar daarvoor zaten de echte talenten in de B en de C. Kennelijk stromen die grote talenten dus al 2 jaar op rij niet door?

18 september 2013 om 10:09

Klopt dat zeggen bijna iedere ajacied hier naar mijn mening zitter er veel meer talenten in zoals

Marani

Dekker zit in de A1 nets als Walian

Menig (lijkt een dip te hebben kan beter wat hij laat zien) en is net 18 maar wel zijn 2 jaar in de A1 werd door geschoven

Kishna is ook toptalent alleen heeft vaak pech met blesseures

Sanniez maar wel minder dan Tete

Acolatse is beter dan De Sa of Sana

Leyder is er nog niet zolang maar ook geen slechte speler

Maar de nieuwe Kluivert komt er aan Justin Kluivert speelt in de C1

18 september 2013 om 08:43

@guaporta,

Ik deel je mening.

In de eerste helft werd barcelona helemaal weggetikt, het wachten was op de 2 en de 3-0.
Wat me wel zorgen baart is dat het conditioneel in de 2e helft bij Ajax een stuk minder was. Ze konden het duidelijk niet meer belopen.
Dit zou eigenlijk niet moeten kunnen, er is dus vooral op conditioneel gebied nog veel werk te verzetten.

heb niet gekeken, maar lijkt me geen verrassing. Van wat ik heb gezien (wat niet veel is om eerlijk te zijn) is er van deze lichting alleen bazoer, en misschien mirani als potentie basisspelers. El ghazi en kishna ook, maar die speelden vandaag niet
Van der boomen, menig, acolatse en becker kunnen handig in de selectie zijn.

Ik heb alleen de eerste helft gezien en toen was Ajax de betere ploeg en had het op 0-3 kunnen staan. Het verbaast me dat het zover is gekomen. Helaas, maar ik hoop dat ze er veel van geleerd hebben.

Ach een ere goal is al heel wat. Altijd beter als 1-6 van onze Turkse vrienden

17 september 2013 om 23:38

Haha onze jongens hebben 1-1 gespeeld vanochtend tegen Real hoor :D

17 september 2013 om 23:41

Oke, gefeliciteerd. En nu? Gaan jullie dat vieren?

17 september 2013 om 23:52

Ik moest gewoon lachen om je reactie that's all. Aangezien je al heel blij bent met jullie ere goal. Ik ben best blij met de 1-1 van de jongens. Ik vind het gewoon raar van je dat je die wedstrijd erbij trekt. Je vergelijkt appels met peren. Ik wens Ajax morgen het beste tegen Barcelona.

17 september 2013 om 23:42

8-0 ?? Hoe kan je dat nou denken. Wij zijn Ajax he! Die laten zich niet erger afdrogen dan 4-0.

17 september 2013 om 23:55

Kerel, dit is precies waarom wij allemaal over één kam geschoren worden. Die arrogante opmerkingen van knulletjes zoals jij, die een beetje de stoere Amsterdammer proberen te spelen.

Hou toch op man, je zet ons (de normale Ajacieden) alleen maar voor schut.

17 september 2013 om 23:57

8-0? ga jij is heel gauw je mond spoelen, je slaat onzin uit! en dat noem je een Ajax supporter? schei toch uit!

18 september 2013 om 00:53

@ Europe Wat maakt het uit waar een Ajacied vandaan komt? Ik kom ook niet uit Amsterdam. Waar ik woon zal jij waarschijnlijk zien als een boerengehucht. Ben ik minder Ajacied, omdat ik ergens anders woon? Ben ik een ander type Ajacied, omdat ik ergens anders woon? Ik ben Ajacied in hart en nieren.

18 september 2013 om 02:06

Volgens mij ben jij helemaal geen Ajacied, Europe.

Ik teken hiervoor morgen... Pff.. verwacht echt het ergste.

Munir el Haddadi is echt een geweldig talent, heeft 2 fantastische doelpunten gemaakt. Hij heeft voor Marokko gekozen en gaat nu naar Marokko Onder 20. Hij heeft nu nog problemen met zijn Marokkaanse papieren maar dat zal wel goed komen. Hij heeft volgens mij ook al eens eerder bij een trainingskamp bij Spanje gezeten.

Mohamed EL Ouraichi is trouwens ook een enorm talent en speelde ook voor Spanje Onder 17. Maar ook hij heeft voor Marokko gekozen, alleen hij kan niet met Marokko mee naar het WK Onder 17. Omdat die al met Spanje Onder 17 kwalificatie heeft gespeeld. Kan die dus dit WK niet mee maken. De reden dat die op de bank zat, is ook simpel aangezien hij een jaar jonger is. En dus al bij een hoger elftal zit nou namelijk.

Verder heb je ook Anass Serroukh bij de B1 van Barcelona lopen, die was met Marokko Onder 17 al aanwezig op de Afrika Cup Onder 17. Daarbij zit er in dat elftal ook een ander enorm Marokkaans talent Ayoub Abou Oulem. Die als pas 15 jarige, al een basisplek heeft bij de B1 van Barcelona. Die jongen heeft alleen een Marokkaans paspoort en komt ook uit Marokko zelf.

Ouraichi komt trouwens ook gewoon uit Marokko zelf en Real Madrid wou hem al weg kapen van Barcelona.

Maar ja mensen hier gaan er maar vanuit dat Marokko geen gouden generatie op komst heeft. Niet alleen een land als Belgie heeft talenten op komst. Ook een Marokko heeft een geweldige lichting op komst namelijk.

17 september 2013 om 23:47

Marokko heeft geen gouden generatie of talenten en zal die nooit krijgen, die kiezen later toch voor de andere nationaliteit waar in Europa zij ook moge voetballen...

18 september 2013 om 00:27

Ayoub. Het beste dat Marokko te bieden heeft.

18 september 2013 om 01:44

Klopt munir heeft ook bij de spaanse jeugd elftallen gezeten maar is mede via mij benaderd door de broer van affelay die voor de Marokkaanse voetbalbond werkt om bij Marokko aan te sluiten

18 september 2013 om 07:36

El Haddadi en Ayoub, wat een geweldige talenten zijn dat! Echt waar, met deze spelers heeft Marokko toch echt een mooie toekomst. Het is natuurlijk niet zeker dat ze volledig zullen doorbreken, maar het moet toch moed geven.

Dit is nog niet echt een ajax lichting die veel hoop schept voor de toekomst in het eerste. Wel tof dat zulke jochies mogen ruiken aan Europese competities tegen zulke tegenstanders. Versneld hun groei alleen maar en zeg nu zelf; deze jongens spelen over een aantal jaar vrijwel allemaal bij Rkc, Roda of Nac, maar die kunnen dan wel mooi zeggen dat ze tegen een speler hebben gespeeld die over een aantal jaar wellicht top van de wereld is.

18 september 2013 om 00:55

Klopt. Op enkele na zullen deze spelers bij dat soort clubs terecht komen en dan is dit een mooie ervaring.

Uit het topic 'LIVE: Barca A1-Ajax A1' maakte ik toch echt op dat Ajax A1 de betere ploeg was en zij Barca volledig wegspeelden. Met name onze Ajaxfan 'Klopper 1900' was flink bezig zijn Ajax op te hemelen. Goed om te zien dat we weer terug op aarde zijn met z'n allen.

17 september 2013 om 23:55

Ja nou in de live topics is natuurlijk iedereen 100% objectief...

17 september 2013 om 23:55

Eerste helft was dat ook het geval. Ajax vergat echter te scoren. Vrij geflatteerde uitslag.

18 september 2013 om 14:10

Nog een verschil; Barca had voorin 3 weergaloze spelers.

Ik hoop natuurlijk dat Barcelona met ruime cijfers gaat winnen. Maar we moeten niet doen alsof Ajax zomaar even afgeslacht gaat worden. We zien het wel allemaal. Ik heb me namelijk ook posittief verbaasd over hoe ze speelden tegen City en Dortmund!! (ook al speelden Eriksen en Alderweireld mee).

Verwacht een 3-0 overwinning voor Barcelona maar een afslachting zoals Gala tegen Real vandaag dat zie ik niet gebeuren!!

Gasten, ajax was veel beter. Barca scoorde uit counters. Ophouden met die onzin.

edit: oh en dode spelmomenten

edit nr2: Wat een nare mensen zijn er ook eigenlijk op deze site. Hopen dat Barca met ruime cijfers wint? Wat voor nederlanders zijn we eigenlijk?

18 september 2013 om 01:00

Toen PSV tegen AC Milan speelde zag je dezelfde reactie's vanuit Amsterdam (ging toen natuurlijk wel om een paar miljoen) maar dan zijn het toch ook Nederlanders ?

Verder denk ik dat mensen liever kijken naar het Spaanse nationale team dan die van Denemarken.


Off;

VZ waar zijn de rest van de wedstrijden?
Plaats dan in ieder geval de uitslag, Manu tegen Leverkusen was een leuke wedstrijd om te zien.

Site word natuurlijk een beetje vol/druk dan, maar pleur gewoon al die uitslagen in 1 topic.

18 september 2013 om 01:52

Dan zou ik het op zulke momenten niet met mijn mede ajacieden eens zijn. PSV - Milan? Psv all the way! In europa altijd voor elke nederlandse club. Zelfs feyenoord

Ik begrijp best het pessime.. nouja enigzins dan. Ajax is niet meer wat het was en om te denken dat het op een verlies gaat uitdraaien, wat realistisch is, oke. Maar als ajacied zeg je: Kans zit er dik in, maar we gaan er vol voor!

Xavi. Het is Xavi Quintilla, niet Jordi.

Goed resultaat van Barcelona. Jammer van dat tegengoaltje. Nu maar hopen dat het grote Barcelona met dezelfde cijfers wint. Het liefst nog hoger. Ik kan niet wachten.

Morgen wordt het nog leuker

18 september 2013 om 00:57

Als je masochist bent wel ja.
Ajax gaat het morgen niet gemakkelijk krijgen en op voorhand denk ik dat ze blij mogen zijn als ze ook met 1-0 voor zouden komen en dan " slechts" met 4-1 zouden verliezen. Maar het blijft voetbal, misschien kunnen stunten en spelen ze de wedstrijd van hun leven.

Ooh wat hoop k dat ajax wint of felijk speelt..kans is wel 0.1% maarja

18 september 2013 om 00:59

Bedoel je nu gelijk of lelijk
Hoe lastig ook, het zou geweldig zijn als ze daar een resultaat kunnen halen.

Morgen gewoon lekker kijken! Is gewoon een leuke wedstrijd :-) Er zijn volgens mij veel spelers die zo'n pot willen spelen. Winnen of verliezen is voor mij ondergeschikt. Ik als supporter ben echt benieuwd hoe er gespeeld gaat worden. :-)

Oh oh oh en de eerste helft zijn ze gewoon beter dan barca. Is het hoogmoed of geen zin wat gebeurt er in de rust dan he.

Jammer, want de A1 had het betere spel. Beter de kansen afmaken en dan winnen we gewoon van Barca A1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
3 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren