‘Hij is een topspeler en gaat Man United in de toekomst veel bieden’

Zondag, 15 september 2013 om 21:35Gijs Freriks • Laatste update: 22:06

/

Adnan Januzaj werd vorig seizoen uitgeroepen tot de beste speler van het reserveteam van Manchester United en werd zaterdag beloond voor die ontwikkeling. De achttienjarige middenvelder maakte zijn Premier League-debuut in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Crystal Palace. Ploeggenoot Fábio denkt dat de Belg alles in zich heeft om de harten van de fans op Old Trafford te veroveren.

“Hij is een topspeler”, zegt de Braziliaanse verdediger tegen PA Sport. “Hij is nog jong, heeft een dribbel in huis, heeft een goed schot en een prima voorzet. Hij is bovendien een slimme jongen. Hij gaat Manchester United dit seizoen en in de toekomst veel bieden.” Januzaj speelt sinds 2011 voor the Red Devils. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Anderlecht en FC Brussels.

Januzaj, die nog niet voor de Rode Duivels speelde en hierdoor ook nog voor de nationale ploeg van Kosovo kan kiezen, wordt echter ook gewaarschuwd door Fábio. “Het is erg moeilijk als je doorbreekt in het eerste elftal. 70.000 mensen observeren je, maar hij heeft wel een goede mentaliteit. He can deal with it.” Januzaj heeft een aflopend contract en verlengt die waarschijnlijk op korte termijn. Manchester City zou Januzaj echter ook willen hebben.


Poll

Denk jij dat Adnan Januzaj dit seizoen minimaal 15 Premier League-wedstrijden gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door arsenallz)

He can deal with it *

Ben benieuwd hoor de laaste goede verhalen! kijk er naar uit om hem te zien spelen.

Er is geen kosovaraans nationaal elftal die is niet erkend door de fifa.

15 september 2013 om 21:49

Idd, Shaqiri komt ook uit Kosovo maar speelt ook voor Zwitserland

15 september 2013 om 21:58

ja das waar, maar sommige Albanezen van Kosovo, komen dan uit voor Albanie.
ik denk dat Januzaj dus ook twijfelt tussen Belgie, en Albanie.

15 september 2013 om 22:54

@Tipi09 Jammer dat Kosovo geen team heeft, zou wel een heerlijk team worden

15 september 2013 om 23:12

indd, maar ik zie al die spelers die voor Zwitserland spelen, nu niet ineens voor Kosovo kiezen.
anders zou je wel een heel sterk team krijgen

15 september 2013 om 22:18

Keuze lijkt mij niet zo moeilijk! Als hij een exceptioneel talent blijkt te zijn. Dan wilt hij ook op Ek's en Wk's komen te spelen en dan kies je niet voor Albanië maar België, lijkt mij.

15 september 2013 om 22:52

Jaa belgië kan k ook begrijpen als die daar voor kiest, maar er is zoveel concurrentie bij Belgie

16 september 2013 om 00:57

Januzaj gaat goed genoeg worden om die concurrentie strijd met gemak te winnen.

Dit gaat echt een wereldtopper worde. Dat zie je nu al. Net zoals bij Pobga. Deze jongen beschikt over zoveel techniek, niet normaal gewoon. Hij kan blijkbaar ook voor Turkije kiezen, zou abnormaal mooi nieuws zijn mocht het gebeuren, maar ik denk eerder dat hij voor Albanie of Belgie kiest.

15 september 2013 om 21:46

Waarom kan hij ook voor Turkije kiezen? Omdat hij een Turkse naam heeft? Is hij een halve Turk, Albanees of Belg. Of is het een halve Albanees-Turk maar in Belgie geboren en opgegroeid waardoor hij ook voor Turkije kan kiezen?

15 september 2013 om 21:48

zijn moeder is een kwart turks.

15 september 2013 om 21:51

Zijn moeder heeft zijn naam in ieder geval gekozen want Adnan is een Turkse naam. Januzaj is weer Albanees. Ben benieuwd voor wie hij uiteindelijk gaat kiezen. Het zal waarschijnlijk wel Belgie worden maar deze jongen heeft dus keuze uit 3 landen omdat hij "3 paspoorten" heeft.

15 september 2013 om 21:52

hij heeft geen 3 paspoorten hij heeft alleen een belgisch paspoort en een kosovaraans paspoort.

aangezien kosovo niet erkend word door de fifa heeft hij technisch gezien alleen maar een belgisch paspoort.

in principe zou hij voor turkije kunnen uitkomen moest hij dat willen maar dan zou hij zijn voetbalnationaliteit moeten veranderen in turkije.

15 september 2013 om 21:58

Zijn moeder heeft een groot deel van haar leven in Turkije gewoont en is kwart Turks. Voor de rest heeft hij een Turkse naam, en dat is het zo'n beetje. Volgens mij kan die ook helemaal geen Turks, dus een soort van tweede Kerim Frei zou het dan worden. Ik denk toch dat hij eerder voor Belgie of Albanie kiest. Albanie zou in principe een talentvolle elftal hebben gehad met Shaqiri, Januzaj & Xhaka. Belgie heeft al erg veel talenten en op rechts en links kunnen nog spelers als Bakkali, De Bruyne, Hazard, Chadli, Mertens en waarschijnlijk nog meer talenten uit de voeten. Turkije zou qua kansen in de basis wel de betere keus zijn.

15 september 2013 om 22:00

het is Albanie of Belgie, aangezien hij de nationale ploeg van Kosovo nog niet erkend is.
maar Turkije zal het zeker niet worden, zijn moeder zou half Turks zijn, maar zijn vader is van Kosovo.

15 september 2013 om 22:20

Als zijn moeder Turks is dan lijkt het mij toch wel dat ze ooit een keer naar Turkije zijn gegaan? Als je Turkije binnenkort moet je een Turkse ID of visum kopen als je geen Turks bent, dat weet iedereen die ooit een keer naar die land is gegaan. Dus het lijkt mij sterk dat ze elke keer voor die jongen een visum kopen want zo'n ding is niet lang geldig.

16 september 2013 om 00:10

@umad?
Adnan is een Arabische naam en absoluut geen Turks. Dat deze naam ook in Turkije voorkomt, maakt de naam niet Turks.

16 september 2013 om 00:14

@umad? Er zijn zat Kosovaren die Adnan heten, heeft te maken met de Turkse overheersing. Ook zat Kosovaren die Ali, Murat of Osman heten.

16 september 2013 om 11:27

@ Sydthakyd
Het was ook geen Turkse overheersing, maar een Ottomaanse. Deze namen zijn allen Arabisch, en zijn ook in hun vervoegingen uit het Arabisch te herleiden. De reden dat ook Kosovaren en Turken deze namen gebruiken, is puur omdat ze een godsdienst delen. Joodse mensen in Irak noemen hun kind bijv. Dawood en in Nederland noemen ze hun zoon David.

Heel deze ophef over deze speler is maar om 1 reden. Utd wilt niet nog een talent kwijtraken want hij kan uitgroeien tot een echte top speler. Vorige jaar ging Pogba weg en hij is van wereldklasse gebleken, Utd wilt niet meer dezelfde fout maken en daarom is er zoveel ophef over deze jongen. Goeie talent maar moet het nog waarmaken. Ik denk overigens niet dat hij veel minuten zal maken bij Manchester United in de basis dus.... Als ik hem was zou ik maar eens goed kijken welke andere clubs belangstelling tonen want een kijkje nemen is altijd de moeite waard.

15 september 2013 om 21:45

Er is zoveel ophef over deze speler omdat hij aan de deur komt kloppen voor minuten.

16 september 2013 om 07:17

@ Belgie

Ik heb hem afgelopen weekend zien spelen maar zoveel speciaals vond ik het nou ook weer niet. Hij is erg brutaal, dat spreekt in zijn voordeel, maar er gingen bar weinig acties echt goed.

15 september 2013 om 21:58

Haha nou van mij mag hij naar Arsenal komen hoor! Hij zal genoeg minuten maken onder Wenger denk ik.

Snel zijn contract verlengen, dont f*ck this up Woodward!. Januzaj heeft ook nog eens het geluk dat zijn concurrenten allemaal tekort komen of op zijn. Ik verwacht dan ook dat hij voor het einde van het seizoen al basisspeler is. Dat hij overal kan spelen, van cm tot spits, is een bijkomend voordeel. Al verwacht ik dat zijn toekomst gewoon op rechts (i.i.g bij Utd) ligt.

15 september 2013 om 22:00

Nani speelt normaliter ook op links - kan ook op rechts - en die heeft net zijn contract verlengt. Moyes heeft een luxeprobleem, althans als alle spelers beschikbaar zijn om te spelen.

In Engeland zijn al gouw enthousiast als een speler over baltechniek beschikt. Januzaj is een goede jonge speler, maar ik zie in hem geen toekomstige United speler. Als ik hem was zou ik me contract laten aflopen en naar Belgie trekken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Hij moet nu juist vele wedstrijden spelen, iets wat Thorgan Hazard ook inziet. Tekenen bij een topclub is leuk, maar als niet aan spelen toekomt heeft het weinig zin vooral op zo'n jonge leeftijd.

15 september 2013 om 21:48

mwoah hij heeft niet veel concurrentie op zijn positie, iig niet van absolute topspelers, ik zie hem dit seizoen zn minuten wel pakken en dan in de komende seizoenen uitgroeien tot een speler die zeker wat toevoegt aan united

15 september 2013 om 21:53

United en Arsenal zijn de enige Engelse topclubs waar talenten daadwerkelijk ook kansen krijgen. Daarnaast wordt Januzaj getraind door Giggs (de reden waarom hij vorig seizoen sterk is gegroeid) en is de concurrentie ook niet overweldigend. Het is niet dat men zo lyrisch over deze jongen is vanwege zijn techniek, maar het is zijn intelligentie die hij op het veld laat zien. Als er niets fout gaat, dan zal deze jongen een wereldtopper worden. Hij is echt iets dat United mist.

15 september 2013 om 22:28

januzaj moet echt heel goed zijn, wilt hij in het United van Moyes iets toevoegen. Je moet in je achterhoofd hebben dat Kagawa als niet speelt. Dus hoe groot zijn de kansen dat Januzaj ooit in het elftal van Moyes aan de bak komt. Januzaj is 1.80, fysiek nog een A-junior. Ik zie in Januzaj echt geen Fabregas of Wilshere of laat staan iemand van het kaliber Eriksen. Kijk hoe lang het heeft geduurd voordat Cleverley zich in de selectie heeft gespeeld bij United. Ik zou de komende 2 of 3 jaar echt niet verwachten dat je Januzaj regelmatig in basis gaat zien. Zaha speelt niet eens laat staan, Januzaj.......die jonge moet lekker naar Anderlecht gaan en net als Tielemans en Praet zich ontwikkelen en dan kijken hoe veel niveau's hoger hij kan spelen. Dennis Suarez is al van City naar Barca B gegaan. Ik vind Suarez een betere speler dan Adnan eerlijk gezegd.

15 september 2013 om 23:26

blackjesus, kruip anders even terug onder je steen. J ehebt duidelijk deze Januzaj nooit zien spelen. Hij kende een geweldige voorbereiding en brengt altijd iets extra's op de momenten dat hij i het veld komt. Cleverley is een waardeloze speler die net als een O'shea wel lang zal blijven, maar nooit een vaste basisspeler zal worden over een langere termijn. Januzaj daarentegen is pas 18 en valt af en toe in. Moyes en Fergie zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen en zullen niet dezelfde fout maken als bij Pogba.

Geloof mij: Januzaj wordt echt een van de beste spelers bij United en zal binnen maximaal 2 jaar basisspeler zijn bij dit United. Mark my words!

16 september 2013 om 08:24

Alleen al die bewoording: "echt geen Fabegras of Wilshere of laat staan iemand van het kaliber Eriksen", alsof Eriksen nog een paar niveaus boven die eerste twee staat... Man, man...

OT: Waarom zou Januzaj naar Anderlecht gaan? Hij komt van Anderlecht en heeft voor Man Utd gekozen, waar hij op zijn 18e al speelkansen krijgt. Hoe gek zou hij dan wel niet moeten zijn om daar nu te vertrekken? He's living the dream!

Hij is exceptioneel goed. Niveau Hazard, Wilshere, enz. Man U heeft geen creatieve middenvelder gehaald omdat ze weten wat hij kan. Als alles mee zit wint hij over een jaar of 10 de Gouden Bal. Naast zijn kwaliteiten bezit hij over enorm veel zelfvertrouwen en is hij ontzettend gemotiveerd.

15 september 2013 om 21:57

Hij deed het uitstekend, maar laten we niet overdrijven met dat hij nu al op het niveau van Hazard en Wilshere zit. Hij heeft iig de potentie om het niveau van beide heren te halen. Ben benieuwd met wat voor opstelling Moyes gaat spelen als alle spelers beschikbaar zijn.

15 september 2013 om 22:00

edenhazard bedoelt van het kaliber ipv niveau.

15 september 2013 om 22:03

In zijn reactie kwam dat niet naar voren, zodoende mijn reactie. Van het kaliber Hazard en Wilshere ben ik wel content mee.

15 september 2013 om 22:01

Lol als alles meezit wint hij de gouden bal. Opmerking van de maand.

Best kut voor de Belgen dat de grootste talenten waarschijnlijk niet voor België gaan kiezen. Pereira? Januzaj. Bakkali zal waarschijnlijk wel voor ze kiezen

15 september 2013 om 21:56

hoezo? Pereira heeft gezegd dolgraag later voor de rode duivels te spelen. Januzaj wil eerst doorbreken bij united voor hij zal kiezen.

15 september 2013 om 22:07

Pereira kan toch ook over Brazilië spelen? Met alle respect, maar dan is die keuze snel gemaakt. En het is in het algemeen bekend dat de Familie Januzaj wil dat die voor Albanië gaat kiezen, denk niet dat die ze vader bijvoorbeeld wilt teleurstellen.

15 september 2013 om 22:23

In principe zou die voor brazilië kunnen spelen maar die heeft al duidelijk gemaakt voor de rode duivels te willen spelen.

bovendien is het maar een gerucht dat de familie van januzaj hem voor albanië willen laten uitkomen want zijn vader en zijn zakenwaarnemer hebben dat onlangs tegengesproken. Januzaj zal pas kiezen als hij doorgebroken is bij united.

15 september 2013 om 22:59

Niet vertrouwen die gassies. Fellaini en Chadli leken ook voor Marokko te kiezen tot het betere en grotere België kwam. Ook in Brazilië is deze jongen niet onopgemerkt gebleven! Die zullen hem ook proberen te verleiden.

15 september 2013 om 23:17

Als hij zich meer braziliaan voelt dan belg dan moet ie voor brazilië kiezen.

16 september 2013 om 08:27

Hij is opgegroeid in Lommel, al ooit geweest? Verder van Brazilië kan je amper raken Als je je dan nog altijd meer Braziliaan dan Belg voelt, sterk

16 september 2013 om 08:30

@ajaxeriksen8: Wat je zegt over de familie klopt helemaal niet hoor, dat is niet algemeen bekend maar een hardnekkig gerucht dat al ontkracht is geweest. Het lijkt echter alsof iedereen dat maar wil blijven geloven. In ieder geval: zijn vader wil enkel dat hij zich eerst concentreert op doorbreken bij Man Utd en daarna pas aan een interlandcarrière begint. Over het land waarvoor hij zou moeten spelen is nooit iets gezegd.

15 september 2013 om 21:59

Voor wie zal Januzaj dan kiezen?

16 september 2013 om 06:52

Waar haalt iedereen Turkije vandaan? Hij kan kiezen voor België, Albanië en Servië doordat hij een paspoort van Servië heeft.

16 september 2013 om 11:31

ahahaha en waar haal jij Servie vandaan? Heb je een bron dat je wartaal goedpraat? Of ben jij toevallig een boze Servier? Dan weet ik voldoende.

De jongen is Kosovaars Albanees met Belgisch paspoort, hij kan spelen voor Belgie of Albanie als het zover is.

Pereira is ook een topper, als het goed gaat zit hij volgende seizoen ook bij de eerste bij united.
Hij kan ook voor brazilië kiezen als ik me niet vergis?

15 september 2013 om 22:01

Zou die kunnen doen maar hij heeft al lang duidelijk gemaakt dat hij voor de rode duivels wil spelen. musonda junior ook trouwens.

Dan heb je ook nog Carrasco van Monaco.

Hahaha drukke boel daar in België

Geweldig talent. Ik heb hem bekeken in pre-season en hij is echt veruit het grootste talent wat ik in jaren heb gezien uit de United-academy. Geweldige techniek, hij wordt een grote.

15 september 2013 om 22:19

Ik vond Morrison nog wel wat indrukwekkender. Alleen was zijn mentaliteit niet in orde.

15 september 2013 om 22:51

De naam Morrison hoor ik vaker. Speelde een goede pre-season en pakt in de competitie ook al wat minuten bij WHU. Maar kan je wat meer vertellen over Morrison en waarom hij als het grootste talent werd gezien destijds?

15 september 2013 om 23:00

Was samen met Pogba t grootste talent van de opleiding, maar zn instelling was niet goed en vroeg teveel salaris. Vorig jaar na ruzie met SAF naar West Ham vertrokken volgensmij

16 september 2013 om 00:14

Heb het nooit zo in Morrison zien zitten. In Januzaj zeker wel, hij doet me echt denken aan Van Persie.

15 september 2013 om 22:29

Tis wat je noemt uit de academy hij is gewoon opgeleid bij Anderlecht hoor op zn 16e gekocht door united voor 700.000 pond.

15 september 2013 om 23:07

Tsja, hij speelt daar nu. Hij komt dus uit de Academy.

Hopenlijk gaat hij eens kiezen voor zijn eigen mensen/nationaliteit. We raken altijd onze talenten altijd maar kwijt aan de landen waar ze woonachtig zijn. Echt belachelijk dat Kosovo nog steeds niet mag deelnemen aan toernooien van de Fifa. Als hij dan toch moet kiezen hopelijk voor Albanie, want kosovaren staat identiek aan Albanezen. Hij zal uiteindelijk toch wel weer voor Belgie kiezen zucht

15 september 2013 om 23:06

Tja ... wat een schande, de landen die Kosovaren opvangen, opleiden en zorgen dat ze alle kansen krijgen durven zowaar ook te vragen of ze dat land niet willen vertegenwoordigen.
Een schande is het!

15 september 2013 om 23:18

toch een schande he dat wij hulploze mensen opvangen en een toekomst bieden he zonder nog maar een cent aan te rekenen.

Ik hoop vooral dat ze die jongen nu met rust laten en hem op termijn in alle rust zijn keuze voor een nationale ploeg laten maken. Is dat voor België, dan is dat prachtig voor ons, kiest hij voor Albanië, dan wens ik hem daar alle succes toe.

Die jongen is in elk geval een absolute topvoetballer in wording waar Manchester United in de toekomst enorm veel plezier aan zal beleven.

Nog jammer van Pogba. Zelf was ik fel tegen zijn vertrek. Dat was erg jammer, maar goed, heb geen tijdmachine. Hopelijk raken we deze man niet kwijt!

En dan hebben ze het allemaal over die Bakkali. Deze jongen is het grote talent van die generatie!!

Belgie gaat de komende jaren heel veel plezier beleven aan haar nationale elftal!

16 september 2013 om 00:25

ik dicht musonda junior de grootste toekomst toe.

Nooit van gehoord. Ben benieuwd.

Iemand zei al eens eerder dat hij op Cruiff lijkt, vind die vergelijking echt kloppen ook in deze foto Heerlijke speler, gaat ver komen bij Man UTD

Het valt me op bij de belgische talenten dat ze ook bijna altijd voor een ander land kunnen kiezen , zoals deze jongen nu. Dan heb je nog bakalli , en chadli en fellaini konden dat ook.

De grootste belgische talenten zijn maar deels belgisch , al kijk ik als Nederland wel met een jaloers oog naar ze.

16 september 2013 om 12:15

Welkom in de 21e eeuw zou ik zeggen. Zonder die mix van culturen was Frankrijk indertijd ook nooit wereldkampioen geworden. En ook in Nederland is de situatie niet veel anders. Waar het vooral om gaat: die jongens zijn allemaal in België geboren en opgegroeid, dat maakt ze toch in de eerste plaats Belg, ongeacht het feit dat hun ouders of grootouders ooit ergens anders gewoond hebben.

16 september 2013 om 19:55

Wat mij ook opvalt is dat het juist hetzelfde in nederland is. ake rekik kongolo jpb bmi ola john depay hang niet de hypocriete uit nederland word ook aangevoerd door een surinaams legioen.

16 september 2013 om 20:18

Ik bedoeld het niet negatief , dus je hoeft me niet aan te vallen.
Opgefokt mannetje
Ik weet ook dat het wel in Nederland gebeurd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller10
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper250
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

88 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren