Uitgekleed Jong Ajax over de knie bij Groesbeekse ex-amateurs

Zondag, 8 september 2013 om

Achilles’29 heeft de rode lantaarn in de Jupiler League overgedragen aan FC Den Bosch. De Groesbeekse ex-amateurs waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor Jong Ajax, dat het door interlandverplichtingen moest doen zonder een groot aantal spelers. In Limburg won Fortuna Sittard met 5-2 van Helmond Sport.

/

Achilles’29 - Jong Ajax 2-1
Jong Ajax had de KNVB verzocht om het duel met Achilles’29 uit te stellen, omdat de Amsterdammers door interlandverplichtingen liefst zestien spelers moesten missen. De bond legde het verzoek naast zich neer en dus moest trainer Alfons Groenendijk het tegen de Groesbeekse ex-amateurs doen met een uitgeklede ploeg. Het Amsterdamse jongerencollectief (er deden veel spelers mee uit de A1) was op De Heikant niet opgewassen tegen de thuisploeg. Na een halfuur maakte Thijs Hendriks uit een voorzet van Frank Hol de verdiende 1-0. Dat zou na een boeiende helft ook de ruststand zijn.

Nadat Hol een kans op de 2-0 had gemist, werd Jong Ajax sterker. De Amsterdammers drongen zonder echt grote kansen te creëren wat meer aan en Achilles legde zich toe op de counter. Freek Thoone, de uitblinker bij de ploeg van trainer François Gesthuizen, schoot na zo’n counter met links raak na een uitstekende actie. In de slotfase zette Ajax alles op alles en dat leidde tot de aansluitingstreffer van Geoffrey Castillion, maar verder zou de ploeg uit de hoofdstad niet meer komen.

Fortuna Sittard - Helmond Sport 5-2
De 2.388 voetbalfans die naar Sittard waren afgereisd voor de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Helmond Sport zagen een mooie en doelpuntrijke wedstrijd. De thuisploeg had het duel in de eerste helft eigenlijk al beslist: dankzij twee doelpunten van Patrick N’Koyi, een treffer van Aziz Khalouta en een eigen doelpunt van Marc Koot lagen er al vier achter Helmond Sport-keeper Wouter van der Steen. Omdat Kevin Visser namens de bezoekers had gescoord stond er bij rust 4-1 op het bord. Toen Ferry de Regt na de onderbreking de 4-2 tegen de touwen kopte gingen de Helmond-fans er eens goed voor zitten, maar de treffer van Gevaro Nepomuceno bleek de genadeklap.Gerelateerd

Meer sportnieuws

202 reacties (laatste reactie door timb078)

Dat Vermeij & Martina nog spelen zeg, pff.. typisch Alfons.. en Lazic eruit halen(?) onbegrijpelijk. Klaassen weer niet in vorm en Gravenberg 'man of the match'.

8 september 2013 om 16:31

ja idd die spits vermeij..kolere die ken er weinig van..pff castillion 20x beter

8 september 2013 om 16:54

Is ook meer een studentje, dat zie je aan alles. Komt later wel erachter dat hij het eerste nooit zal bereiken in Ajax1.

8 september 2013 om 17:06

Toegegeven, ik zie Vermeij het eerste ook niet halen... maar wat heeft zijn 'studentenlook' hier mee maken?

8 september 2013 om 17:11

Geen kaars rechte rug zegt al van alles aan Vermeij, te veel in de boeken bladen gelezen Leuke speler voor Spakenburg / Ijsselmeervogels en anders op scouting.. maar dit is geen topper.

8 september 2013 om 18:13

Vermeij is een amateur, sws val dat jong ajax zwaar tegen. Jong twente is het beste elftal van de 'jongteams'

8 september 2013 om 18:32

niet te negatief over Vvyv wij willen wel kwaliteit

8 september 2013 om 19:06

Achilles waren allemaal amateurs, daar moet je toch van winnen..

9 september 2013 om 01:50

@vd.vaart goed punt, als je een Student bent kom je er niet, Gok dat je op n MBO zit?

8 september 2013 om 16:32

Martina vond ik in de tweede helft heel behoorlijk spelen anders. Zie zeker potentie in hem.

Verweij geef ik je groot gelijk, wat was hij slecht.

8 september 2013 om 19:02

Iedereen die de jeugd van Ajax volgt weet dat Martina gewoon geen RB. Uit armoede is hij de 2de keus achter Tete. Van nature is die jongen gewoon een aanvaller.
logisch dat hij het zwaar heeft tegen een aardige vleugel om maar eens te zwijgen van de skills van een goede vleugel. Vorig seizoen deed Martina het overigens wel aardig als RB maar ja op een lager niveau tegen mindere tegenstanders.
Wat betreft Vermeij: eens zoals vele spitsen @ Ajax bakt hij er bar weinig van.

8 september 2013 om 16:33

Zoals je hebt kunnen zien en lezen was dit Ajax een bij elkaar opgeraapte spelers die nooit met z´n alleen samen hebben gespeeld en zij moesten tegen een team dat al meerdere jaren samen spelen. Dus ga nou niet met je hoofd tussen je benen zitten, want kwaliteit was er echt wel.

8 september 2013 om 16:50

Daarbij gaat het bij Ajax om 3 of 4 mogelijke toekomstig basisspelers voor het eerste. De rest is ook opvulling van de selectie.. We moeten niet doen alsof dit elftal, of een andere groep spelers die uitkomen voor Jong Ajax, allemaal toekomstige basisspelers moeten worden voor het eerste. Dan komen er echt een paar flink te kort.

8 september 2013 om 16:57

Gravenberch, Meleg & Lazic behaalden hun niveau vandaag. Klaassen helaas nog steeds niet zijn vorm te pakken, Vermeij & Martina komen duidelijk te kort en Castillion maakte een goeie indruk in de laatste minuten met een goal.

9 september 2013 om 03:41

Ik vond Martina anders helemaal niet zo slecht. Eerste helft kreeg hij de ene na de andere (te) hoge bal waar niemand wat mee had gekund. Tweede helft speelde hij prima vond ik.

8 september 2013 om 16:33

Lazic was ook voldoende evenals El Hasnaoui en Anderson.

8 september 2013 om 16:37

Ik vond Lazic echt niet denderend hoor, vooral de 2e helft waren zijn aannames echt erg slecht...

8 september 2013 om 16:37

Lazic was onvoldoende. Al moet ik zeggen dat ik alleen de tweede helft heb gezien.

8 september 2013 om 16:41

1e helft was hij erg goed, hij kon alleen nergens de bal kwijt na zijn actie omdat Vermeij het niveau van een 6e klas veteraan heeft.

8 september 2013 om 16:48

erg goed vind ik ook weer ietwat overdreven maar toen speelde hij beter ja.
Echter, ik vind niet dat als je zo'n 2e helft aflevert met een niet al te bijzondere 1e helft (want echt, zo bijzonder vond ik het ook weer niet) dat je dan in het rijtje met El Hasnaoui en Anderson mag staan, die 2 speelden wel een hele wedstrijd op 1 goed niveau.

8 september 2013 om 16:52

Meningsverschil dan. Ik vond Lazic de eerste helft gewoon erg goed. Hij had veel dreiging en kwam een paar keer goed door. Daarna stokte het, omdat ik zoals al eerder aangegeven er een spits stond die helemaal niets kan.

De tweede helft begon hij slecht maar werd hij gelijk gewisseld, onbegrijpelijk want met Castillion erbij de punt had Lazic ook meer kunnen betekenen voor het team dan die TL-buis in de spits.

8 september 2013 om 16:55

Vermeij ging diep als hij in de bal moest komen en visa versa. En bij de beste aanval van Ajax, bleef hij staan, terwijl hij naar de 2e paal had moeten gaan om de bal in te tikken.

Ik heb begrepen dat Castillion niet fit is, en daarom niet speelde, maar ik had het andersom gedaan, Castillion starten en Vermeij als invaller, want Vermeij is geen groeiblriljant.

9 september 2013 om 03:27

Ik ken Boban redelijk van thuis, vooral een redelijke speler in de kleine ruimtes en explosiviteit met een aardig schot, maar meer ook niet echt. is trouwens het neefje van Vlatko die via de A1 van Ajax en Dordrecht nu bij De Graafschap terecht is gekomen. Ook hij is nog zeer jong en hij komt er zeker, vind het nog steeds zonde dat ze Vlatko hebben laten gaan want die hadden we nu goed kunnen gebruiken in het eerste.

8 september 2013 om 16:49

Misschien moet je het artikel lezen. Bij Jong Ajax onbraken 18 spelers, niet 16 zoals in het artikel stond. De A1 was vrij ivm jeugdinterlands(de beste spelers waren dus weg), maar de A2, B1 en B2 moesten wel spelen, waardoor de reserves uit de A selectie vandaag meespeelde. Kortom, de helft van de jongens die je vandaag zag, zal je nooit in de Eredivisie zien spelen, ook niet bij andere clubs.

Ik heb het in het livetopic al gezegd: dit is competitievervalsing. Omdat de Knvb de wedstrijd niet wil verplaatsen tijdens een interlandweekend, zijn er een aantal clubs die een enorm voordeel hebben, waar ze voordeel uit kunnen halen m.b.t. het kampioenschap, degradatie en het behalen van nacompetitievoetbal(een aantal clubs omdat er per seizoen een paar van dit soort weekenden zijn). Voor Jong Ajax, Twente en PSV maakt het weinig uit, want die spelen nergens om, maar de rest wel.

Van Bochoven en Boean waren goede invallers. Boean dreigend en snel, en Van Bochoven een leuke targetman en best sterk aan de bal

8 september 2013 om 17:17

Verdiend bedoel je?

Over de knie is zwaar overdreven. Dan hadden ze met 5-0 verloren.
Nu ze puur verloren doordat 3/4 van het elftal er niet was.

8 september 2013 om 16:37

Morpheus31 heeft in mijn ogen gewoon gelijk, hoor. Een barre woordkeuze van de redactie heeft niets te maken met 'je verlies accepteren'; wie weet is Morpheus31 helemaal niet voor (jong) Ajax.

Over de knie gaan is een vernedering ondergaan. Daarvan was geenszins sprake. Achilles '29 heeft verdiend gewonnen, maar Jong Ajax geen oorwassing gegeven. Ook zou ik Achilles '29 geen ex-amateurs noemen. Klinkt nogal denigrerend.

8 september 2013 om 16:46

Ik zou dit ook gezegd hebben als Jong Psv of Jong Twente of wie dan ook verloren had. Dus take a chill pill Menez.

8 september 2013 om 17:51

Ik vond Jong ajax helemaal niet zo slecht met het materiaal wat ze hadden je moet wel bedenken dat ze gewoon een hoop spelers missen. En zelf blijf ik nog steeds een verschrikkelijk groot fan van gravenberch tuurlijk komt die verdedigend nog wat te kort, maar wat een fysiek heeft die jongen!

8 september 2013 om 17:18

Over de knie gaan is enkel een term die aanduidt dat de partij die 'over de knie' gegaan is heeft verloren. De uitspraak heeft niks met dik verliezen te maken.

8 september 2013 om 17:29

Onzin, over de knie gaan impliceert een vernedering en een autoritaire situatie waarin een van de partijen een pak slaag krijgt. Onjuist om dat te gebruiken voor de wedstrijd van vanmiddag.

Zo die misplaatste arrogantie bij Ajax is ook weer ff wat minder gezien deze nederlaag

Toch belachelijk dat die jong-teams mee mogen doen in deze competitie. De samenstelling wisselt voortdurend en als tegenstander moet je maar geluk hebben om welke tijd je tegen ze speelt (wel of geen intyernationals, wel of geen wisselspelers van het eerste, etc.). Competitievervalsing is het enige juiste woord.

8 september 2013 om 16:38

Volledig met je eens. Dit gaat helemaal nergens over. Achilles zal zich kapot hebben gelachen dat ze juist dit Ajax treffen. Waardeloos.

8 september 2013 om 16:38

Wat had er dan moeten gebeuren? De amateurs (Op Achilles na) hadden geen trek in de JL. Het kost simpelweg teveel geld.

8 september 2013 om 16:53

de jong teams moeten een vaste samenstelling hebben van het team. ik zat er laatst ook over na te denken dat de ene keer een Andersen bijvoorbeeld mee kan doen, terwijl vandaag de hele A1 speelt. Knvb had hier betere regels voor vast moeten stellen en dan dit soort wedstrijden op andere dagen spelen als jong ajax zoveel man mist. Achilles wordt in dit geval sterk bevoordeeld, daar waar andere teams gewoon tegen het sterkste jong ajax spelen. Gewoon een selectie van een x aantal spelers op papier indienen bij de Knvb en er mogen alleen spelers uit lagere elftallen meedoen. Wanneer een speler vanuit jong Ajax overgeheveld wordt naar het eerste en ook daadwerkelijk speelt dan mag gie gewoon niet meer meedoen bij jong ajax. Die kant zal het opmoeten om competitie vervalsing te voorkomen..

8 september 2013 om 16:59

Ook met 17 clubs kun je prima een competitie samenstellen.
Ja het is goed voor de club die ik supporter, maar ik vind het een farce. Het is alleen goed voor de betreffende beloftenelftallen en FOX . Als je op maandagavond tegen een van deze 3 moet, krijg je een veel sterkere tegenstander dan als je op zondag tegen ze speelt. Kun je lang en breed kletsen, maar dit is toch een vorm van competitie beïnvloeding.
Ja ik weet de clubs hebben er mee ingestemd, maar wel met het mes van FOX op hun keel.

8 september 2013 om 19:48

@brovlovski

Als de teams een vaste samenstelling moeten hebben, dan doen de teams van de eredivisie clubs niet mee. Het eerste elftal is uiteindelijk waar alles om draait en dan ga je geen risico's nemen dat je bij blessures in het eerste niet kan beschikken over de tweede en derde garnituur.

Dan zal de eerste divisie steeds kleiner worden totdat deze kan worden opgeheven.

Dus helaas, het is inderdaad soms competitievervalsing maar dat is niet anders. Het is de enige weg hoe de eerste divisie kan overleven.

8 september 2013 om 20:27

Door de jonge teams altijd voor het eerste uit te laten spelen (dus eerder in het weekend) zal de sterkte van het jonge team redelijk gelijk blijven in de loop van het seizoen. Nu is dat niet het geval en worden bankzitters van het eerste (bv. Hoesen) gespaard als het eerste elftal later in het weekend nog moet spelen, maar worden opgesteld als het eerste al gespeeld heeft. Dit geeft scheve verhoudingen in de Jupiler League.

Ik hoop dat de Knvb hier volgend jaar beter over nadenkt en dat ze dit soort regels inpassen. Dat zal de competitie ten goede komen.

8 september 2013 om 17:45

@fcbarnet

Deze discussie is nu toch wel eens gesloten hoop ik? Elke wedstrijd terugkeren op dat ze mee mogen doen. Ze doen nou eenmaal mee, zet je eroverheen joh.

8 september 2013 om 17:49

Het is een proefperiode van 3 jaar, lijkt mij dat het juist de bedoeling is dat er over word gediscussieerd

8 september 2013 om 20:01

Hoezo gesloten? Dat gaat nooit gebeuren. Zolang er nog supporters zijn van echte JL clubs zal die discussie nooit gaan sluiten.

8 september 2013 om 20:15

Hahahaha, gesloten. Zou mooi zijn als dat in het dagelijks leven ook zo gaat. Dan hoeven die Syrische rebellen ook niet te vechten want Assad is nou eenmaal de president. Zaak gesloten...

Ik ben juist blij dat er nog steeds gezeken word op dit belachelijke systeem. Het raakt kant noch wal en ik hoor hier de meest idiote tegenargumenten. Misschien is het voor de supporters van middenmoters en hoger eens goed als hun club degradeert en ze zien wat voor puinhoop het is in de jupiler league, misschien dat je dan tot een objectief oordeel kan komen.

8 september 2013 om 21:25

Jongens, jongens toch. Er zijn al tal van discussies geweest op voetbalzone toen het nog om dit onderwerp ging en er zullen ook nog tal van discussies komen bij het evalueren van deze opzet.

Nu is er een wedstrijd tussen jong Ajax en achilles geweest. Ga gewoon in op het spel, en laat dat zeuren voor artikels en momenten dat het erover gaat. wil je het serieus bij elke wedstrijd gaan aanhalen?

Knap trouwens dat je een oorlogssituatie in syrie wil vergelijken met een veranderde spelregel in het voetbal, neem jij voetbal niet een beetje tè serieus!?

9 september 2013 om 03:34

Fc038 vergelijkt de situatie in Syrië helemaal niet met de veranderde spelregel in het voetbal... Hij/zij toont alleen aan dat de situatie heel snel opgelost zou zijn als iedereen jouw manier van redeneren gebruikte.

9 september 2013 om 16:55

@fenerrachid

'hij/zij toont alleen aan dat de situatie heel snel opgelost zou zijn als iedereen jouw manier van redeneren gebruikte.'

Dan ben je dus aan het vergelijken.

Ik snap wat hij ermee wilde bereiken, maar een oorlogssituatie vergelijken met een veranderde spelregel gaat totaal scheef.

Je gaat toch ook niet bij elke wedstrijd van een profclub terughalen dat er transferperiodes zijn terwijl de competitie al begonnen is? Dat is toch ook zogenaamde competitievervalsing, maar maakt nou eenmaal onderdeel uit van de regels. Die discussies laaien altijd alleen op als er een transferperiode is, laat deze discussie dan ook oplaaien tijdens periodes dat deze opzet geëvalueerd worden en niet elke wedstrijd van jong Ajax/psv of twente erop terugkomen, kom op zeg.

die Levi Raja Boean, wat een talent man! Laat zich in 7 minuten tijd meer zien dan al die andere van achilles. Wellicht wat voor (jong) Ajax?!

Reken foutje van Alfons Groenendijk om die waardeloze spits van een Vermeij op te stellen en Castillion op de bank te houden. Lazic en Meleg hadden een kapstok nodig in de punt van de aanval om hun acties en looplijnen kracht bij te staan maar hadden niets aan Vermeij.

Die jongen is zo verschrikkelijk beperkt. Boomlang maar het postuur van een TL-buis. Wint geen enkel duel en is voetballend ook nog erg matig. Als Castillion in de punt had gestaan was Ajax hier niet met een nederlaag van het veld gestapt, daar waren ze voetballend te goed voor t.o.v. Achilles.

Wel mooie overwinning voor deze mannen uit Groesbeek alleen ik zie het somber voor ze in de rest van het seizoen. Ze hebben 1 of 2 spelers die bruikbaar zijn voor de Jupiler League met Hendriks en Thoone de rest is niet geschikt voor dit niveau. Voetbaltechnisch was het zeer zwak.

8 september 2013 om 16:40

Je mist al zoveel kwaliteit, waarom kies je er dan voor om Castillion op de bank te houden voor Vermeij, ik kan er met me hoofd niet bij.

Zolang we niet in een vaste samenstelling gaan spelen dan gaan de resultaten blijven schommelen, en het is de bedoeling dat die jonkies zich kunnen gaan ontwikkelen, maar geloof me elke week niet wetende met wie je op het veld staat doet die jonkies ook geen goed dat is echt niet prettig.

8 september 2013 om 16:41

Er is wel een redelijk vaste samenstelling hoor. Alleen door de interlands is het nu compleet anders. Normaliter zitten er toch wel wat logische lijnen in bij Jong Ajax.

Inderdaad een blunder eerste klas van Groendenijk.

8 september 2013 om 16:58

Heb de wedstrijd niet gezien, dus kan niet oordelen over het spel en de spelers. Maar gaat het niet om ervaring opdoen. Ik vindt het jammer dat zelfs Ajacieden zo'n jonge jongen zo aftakelen alsof het een gevestigde veteraan is die voor miljoenen is binnengehaald.
Ok, Vermeij speelde zogelezen geen grootse wedstrijd, maar die jongen heeft vandaag toch een brok ervaring opgedaan die hopelijk een positieve uitwerking zal hebben op zijn verdere ontwikkeling. Idem met andere spelers.

8 september 2013 om 17:00

Geloof mij maar, er lopen hier in de regio bij de A-junioren betere spitsen rond dan Vermeij. Die jongen komt zwaar tekort voor het betaalde voetbal. Ervaring opgedaan of niet, technisch en voetbaltactisch te zwak om profvoetballer te zijn.

Niet alle spelers bij Ajax belanden in het betaalde voetbal hoor. Vermeij heb ik vorige jaar veel aan het werk gezien en nu alweer een paar keer, 0,0 progressie te bespeuren.

Nou dit is wel heel slecht van Ajax maar eigenlijk ook wel een beetje te verwachten. Want ze hebben echt een slechte jeugdopleiding dus zo gek is het niet dat ze hier verliezen. Die Cruijff doet wel stoer met ze jeugdopleiding maar er staat gewoon helemaal niks op het veld.

8 september 2013 om 16:33

Zit niet te dromen jongen, eet je pizza.

8 september 2013 om 16:34

Heb je de tekst wel gelezen? Ajax miste praktisch de gehele basiself door interlandverplichtingen. Dan blijft er inderdaad niet veel over.

8 september 2013 om 16:35

Ohja, dit soort kansloze opmerkingen kan je verwachten. Waarom denk je dat dit elftal er stond? Juist omdat er 16 (!!!!) spelers weg waren voor interlands, dat komt omdat ze er geen reet van kunnen, daarom moeten ze mee met hun nationale elftal.

8 september 2013 om 16:40

Tja, dat krijg je als je overal de jeugdinternationals wegkoopt voor je Beloftenteam.

8 september 2013 om 16:44

Beste Steef71 je gaat nog wel merken waarom Ajax de grootste talenten uit andere delen van Europa haalt.

Voorlopig staat Jong Ajax boven de belofte teams van Jong Twente en Jong Psv, maar die krijgen een stuk minder kritiek. Terwijl daar toch een stuk meer ervaring rondloopt.

8 september 2013 om 16:50

..maar die roepen dan ook niet dat ze de beste jeugd hebben. Waar waren Meleg en Klaassen dan vandaag, deden die wel mee? Want die heb ik toch met meer dan regelmaat het stempel ''groot talent'' of zelfs ''exceptioneel talent'' opgedrukt zien krijgen.

8 september 2013 om 16:54

//..maar die roepen dan ook niet dat ze de beste jeugd hebben.\\

Is dat dan een vrijbrief om misplaatste kritieken te hebben. Gebasseerd op een wedstrijd met een veredeld A-elftal. Vorige week werd Jong PSV met 2-4 verslagen, en die werden met name in de 2e helft met 5 A-selectiespelers in de gelederen van het veld getikt door een zeer Jong Ajax.

Nee hoor, dan hoor je mannetjes zoals jou niet.

8 september 2013 om 17:02

Het maakt mij helemaal niet uit wat er met Jong PSV is gebeurd, wat heeft dat überhaupt met deze wedstrijd te maken? Niks toch? Want dat was Achlles tegen Jong Ajax volgens mij.

Het gaat mij er om dat die zgn. exceptionele talenten keer op keer door de mand vallen. Een tijd geleden riep iedereen nog dat Klaassen op de deur stond te kloppen voor het eerste elftal.. Als ze zich tegen dit soort tegenstanders al op geen enkel punt kunnen onderscheiden, waarom in een eerste elftal dan wel?

Het zijn juist ''mannetjes zoals jij'' (jouw uitspraak) die lachwekkend gedrag vertonen en de hele dag lang alles wat over Ajax gaat ophemelen of tot in het einde der tijden verdedigen, terwijl een opmerking over de prestaties in dit geval gewoon zeer op zijn plaats is.

8 september 2013 om 17:05

Tja, volgens mij spelen er bij jong psv niet veel spelers met veel ervaring hoor. Ik zie bij jong ajax nog weleens een keer indien mogelijk Cillissen, van der Hoorn. Allebei toch eredivisiewaardige spelers met een aankoopbedrag wat 3 keer de begroting van een gemiddeld EL team overstijgd. Dan heb je Andersen met al behoorlijk wat ervaring in denemarken (recente ervaring), meleg die voor zijn vorige team al heel wat wedstrijden had gespeeld. Dan heb je nog hendriks gekocht. Lobotka ook al behoorlijk ervaren. Marvin Honer, die ook al jeugdinternational is en behoorlijk wat ervaring heeft. Dus ervaring genoeg en een selectie gekocht die eigenlijk voor winst in de jupiler league moet kunnen gaan. zeker qua budget.

8 september 2013 om 17:09

//het maakt mij helemaal niet uit wat er met Jong PSV is gebeurd, wat heeft dat überhaupt met deze wedstrijd te maken? Niks toch? Want dat was Achlles tegen Jong Ajax volgens mij.\\

Wat dat ermee te maken heeft is dat er toen een elftal stond die nu vrijwel allemaal weg zijn omdat ze geselecteerd zijn voor de nationale ploeg. Dat jij dat niet snapt zegt eigenlijk wel genoeg.

//het gaat mij er om dat die zgn. exceptionele talenten keer op keer door de mand vallen.\\

Die exceptionele talenten speelden vandaag niet, behalve Dejan Meleg. Die speelde vorige week overigens PSV-aankoop Arias helemaal van het veld.

//het zijn juist ''mannetjes zoals jij'' (jouw uitspraak) die lachwekkend gedrag vertonen en de hele dag lang alles wat over Ajax gaat ophemelen of tot in het einde der tijden verdedigen, terwijl een opmerking over de prestaties in dit geval gewoon zeer op zijn plaats is.\\

Precies ik verdedig mijn club tegen opmerkingen die misplaatst zijn. Zoals die van jou. Er is al aangekondigd dat Ajax 16 spelers miste voor de wedstrijd ,tijdens de wedstrijd en na de wedstrijd. Dat jij dan deze mogelijkheid aangrijpt om alles ineens af te kraken is misplaatst en zeer onterecht.

8 september 2013 om 17:10

@steef31

Vorige week tegen Ajax speelde Arias, Jozefzoon, Tyton, Zanka en Tamata. Kan je toch niet ontkennen dat die de nodige ervaring op het hoogste betaald voetbal niveau hebben danwel in Nederland, danwel in Portugal en Denemarken.

8 september 2013 om 17:15

Waar kraak ik ''alles af'' dan?
Ik lever alleen commentaar op de ''talenten'' (ik durf het op dit moment tussen aanhalingstekens te zetten) Klaassen en Meleg. Waar heb jij ze zich vandaag op zien onderscheiden dan?

Dus omdat er internationals niet meededen, maar beide spelers gewoon erg slecht speelden vandaag, mag ik er geen commentaar op leveren? Lekkere redenatie.

En dat je je blijkbaar geroepen voelt om de hele dag op een website alles van een bepaalde club te verdedigen en anderen aan te vallen die door middel van het aanhalen van argumenten niet te spreken zijn over bepaalde spelers van Ajax zegt eigenlijk wel genoeg hè?

Sowieso, vallen de prestaties van Jong Ajax je tot nu toe niet gewoon tegen dan? Gezien ik zoveel gehoord heb over de grote talenten en ik ook regelmatig spelers als Cilissen en andere spelers (gekochte talenten of spelers van het eerste) mee zie doen, dan mag je toch wel een enigszins hoog verwachtingspatroon hebben, vind ik.

Wat Jong Ajax tot nu toe heeft laten zien in die competitie vind ik gewoon slecht, zelfs schandalig.

8 september 2013 om 17:22

Lobotka heeft zijn ervaring uit de Slowaakse competitie. Hendriks heeft geloof ik 1 wedstrijd voor De Graafschap gespeeld. Höner heeft bij Jong Ajax zijn debuut pas gemaakt. Meleg en Andersen hebben idd al wat ervaring in een eerste elftal, maar deze jongens zijn dan ook de toppers van Jong Ajax. Conclusie: voor dat je dingen gaat roepen; bekijk eerst of je jezelf niet belachelijk maakt. Bij Twente en PSV spelen namelijk ook jongens als Josefzoon, Arias, Zanka en Nicky Kuiper. Daar hoor ik niemand over. Dit is gewoon een klassiek geval van 'lekker haten op Ajax'. Ik zie de eindeloze arrogantie-kaart ook alweer gespeeld. Het maakt mij alleen maar trots dat iedereen Ajax naar beneden wilt halen. Ik hoor namelijk niemand over, met alle respect, Roda JC.

8 september 2013 om 17:27

@steef71, vorige week speelde Jong PSV tegen Jong Ajax met zes A selectiespelers, namelijk Tyton, Arias, Zanka, Jozefzoon, van Ooijen en Tamata. Ajax speelde met 0 spelers van de A selectie, en was gemiddeld 3-4 jaar jonger.

Selectiespelers Cillessen, vd Hoorn en Andersen hebben alledrie maar 1 wedstrijd gespeeld. De Boer wil ze wel wat meer speeltijd geven, om ze ritme te geven, maar dat kan door de strenge regels van de Knvb niet en het is ook niet de bedoeling van het TH om die jongens te vaak te laten spelen i.p.v. een jjeugdig talent. Het gaat Ajax niet om de JL te winnen, maar om (in de toekomst) jeugd op te leiden die moeiteloos met het eerste meedraaien en met het eerste kampioen worden. I.t.t. andere Bvo's zijn titels bij de jeugd en Jong Ajax een bijzaak.

Anyway, de spelers van Jong Ajax met enige ervaring die jij opnoemt, zoals Andersen en Lobotka hadden interlandverplichtingen, net als 16 andere jeugdige Ajacieden, en daardoor speelden er vandaag matige spelers die normaliter de bank van de A1 warmhouden. Het is wat mij betreft door de omstandigheden nog een prestatie dat Ajax niet geveegd is vandaag.

@dederdester, ik kan niet anders zeggen dat je slecht geïnformeerd bent, want je weet vrij weinig van Ajax en haar beleid. Beetje rare nickname heb je voor iemand die zo weinig over Ajax weet. Misschien is het goed dat je je gaat inlezen, wedstrijden van het begin tot het eind gaat kijken en je daarna commentaar gaat leveren?

8 september 2013 om 17:36

@doncocks: hoezo weet ik weinig van het beleid? Ik weet ook wel dat Jong Ajax niet voor de bovenste plaatsen speelt, dat dat niet het doel is. Maar gezien de beschikbare middelen (zowel qua spelersmateriaal als financieel gezien, afgestreept tegenover de concurrentie in deze competitie) verwacht ik gewoon meer van Jong Ajax dan dat ze tot nu toe hebben laten zien.

Daar kan je het dan niet mee eens zijn, maar ik ben van mening dat het verwachtingspatroon dan wat hoger mag komen te liggen.

Overigens, vond jij Klaassen en Meleg vandaag dus goed spelen, aangezien ik volgens jou de wedstrijd niet heb gezien?

8 september 2013 om 17:51

Je hebt geen verstand van voetbal Derde Ster...is tog logisch dat Ajax onder 18 verliest van een JL elftal. Uitwedstrijd ook nog, tegen een team wat onbevangen speelt omdat ze tog tegen Ajax spelen..

Wbt slechte jeugdopleiding is egt onzin ... Eriksen, de jong, Toby, rhijn, Vermeer, fischer nu komen jongens als Denswill, veltman, ligeon, meleg, bazour, hasnaoui, gravenbergh en Andersen.de rest is opvulling

De groep daarachter allicht nog talentvoller.

Kwalitatief beste jeugd v Noord Europa nog steeds. Incl engeland

8 september 2013 om 19:57

@dederdester

De beste jeugd wordt gemeten aan de hand hoeveel spelers hun weg naar het eerste weten te vinden en hoever die spelers in hun carriere komen.

Dat wil niet zeggen dat die spelers nu op hun 18de al beter en sterker zijn dan 28-jarige spelers van Achilles die op hun hoogtepunt zitten.

8 september 2013 om 20:24

@afcaroca, kun je aub die import kinderen buiten je eigen jeugd verhaal laten want dat gaat natuurlijk nergens over. Geef daarvoor in plaats een pluim voor de scouting dan voor de jeugdopleiding.

8 september 2013 om 21:00

@fc038

Denk dat jij eerder een probleem heb met de definitie van jeugd. Als je een speler haalt op zijn zestiende, komt hij in de jeugdopleiding te spelen. Na een aantal jaren wordt hij gezien als eigen jeugd conform de officiele Uefa definitie. Als zo'n speler dan vier jaar later het eerste haalt, heeft de jeugdopleiding zijn werk goed gedaan.

8 september 2013 om 22:05

Verwijderen

8 september 2013 om 23:56

@ Derde Ster,

Als je 16 spelers mist in je elftal, kunnen Meleg en Klaassen dit kwaliteits verlies niet opvangen. Dat snap jij zelfs nog wel.

Wat hier zeer kwalijk aan is, is dat de Knvb de compettie vervalsing nog erger maakt dan hij al was. Volgende week kan jong Ajax weer over het hele team beschikken en zelfs nog aangevuld worden door spelers uit het eerste elftal.

Dit is bijzonder oneerlijk tegenover de andere teams in de Juliler Leage.
Dit zou je als voetbalbond ook niet moeten willen of in de hand willen werken.

9 september 2013 om 03:52

De derde ster... Wat verwacht je nou dan, dat Meleg er elke week 2 in schiet? Van talenten is bekend dat ze vaak nog wat wisselvallig zijn aangezien ze zeer jong en onervaren zijn. Ik denk dat je vorige week op dit forum niks over hem hebt gezegd aangezien hij het PSV erg lastig maakte en een zeer goede indruk maakte.

Deze wedstrijd was inderdaad minder, maar die zal hij er toch nog wel tussen blijven houden in zijn eerste periode betaald voetbal. Heeft er trouwens ook mee te maken dat je zestien man mist en een Vermeij in de aanval hebt staan, dat snap jij neem ik aan ook wel.

Noem Meleg maar een middelmatige speler of iets dergelijks, we zullen wel zien wie er gelijk krijgt.

8 september 2013 om 16:38

Die spelers die vandaag speelden zijn wisselspeler bij de A-junioren. Ik ben best tevreden over hen eerlijk gezegd.

8 september 2013 om 16:51

Ajax mist 8 basis spelers en dan kom jij met dit argument(?) Ze waren idd slecht, maar iedereen wist van te voren al dat het geen winst zou opleveren vandaag.

8 september 2013 om 17:10

Een dommere opmerking dat dit kan gewoon niet. Ga terug naar de basisschool en ga begrijpend lezen leren.

8 september 2013 om 17:40

Zo is het! Pochen met je jeugdopleiding om vervolgens Scandinavië en België leeg te halen met de zogenaamde toptalenten! Daar mag je alleen niets van zeggen want dan zijn ze weer op hun neus getrapt!

8 september 2013 om 20:04

@Feye-noord

Je mag zeggen wat je wil, alleen het komt nogal dom over. Jong Ajax speelt met 18 jarige spelers, die conditioneel, technisch en lichamelijk nog lang niet op hun hoogtepunt zitten. Als die jongens dan verliezen van 28 jarige mannen die wel op hun top zitten, is een nederlaag iets wat je kan verwachten. Vandaar Ajax al vanaf het begin ervan uit ging niet aan de top mee te draaien.

Verder richt Ajax zich op de toptalenten. Deze zijn in Nederland dun gezaaid en vaak al gebonden aan een club dus richt Ajax zich op een grotere vijver en haalt daar spelers die zich graag verder willen ontwikkelen. Spelers zoals Vermealen, Alderweirld en Vertonghen, allemaal gehaald voor hun zestiende en jarenlang opgeleid. Spelers die nu bij de Europese subtop spelen, daar is Ajax met recht trots op.

Verdiende 1-0? Ik heb de eerste helft niet gezien maar de tweede helft was ajax duidelijk de bovenliggende partij. Alleen elke bal op vermeij is bal kwijt. Of nou ja, deze wedstrijd.

Op die manier ga je niet scoren. Hadden meer verdiend vind en zeg ik als ajacied.

Wat was de scheids van een triest niveau trouwens.

8 september 2013 om 20:27

Welke wedstrijd heb jij gekeken dan? Deze wedstrijd is hartstikke verdiend door Achilles gewonnen. Misschien moet je die ajax bril even af doen.

9 september 2013 om 03:56

Hartstikke verdiend? Het is dat je geen aanspeelpunt had tot Castillion in het veld kwam, maar verder ging het behoorlijk gelijk op vond ik. Gelijkspel was geen rare uitslag geweest.

Vermeij wat een schande was dat zeg, 1 duel gewonnen in de hele wedstrijd.. Verdiende overwinning Achilles

8 september 2013 om 16:45

Ja Vermeij was inderdaad niet al te best. Maar verdiende overwinning? Op basis van...? Ik vond de onervaren spelers bij Jong Ajax het totaal niet verkeerd doen. Hadden de statistieken duidelijk mee, alleen helaas niet de ervaring. Gelijkspel had meer terecht geweest in mijn ogen.

8 september 2013 om 17:10

Ajax had veel balbezit en was daarin ook veel sterker dan Achilles, ze konden het alleen niet omzetten tot het creëren van echte kansen. Achilles daarentegen wel. Verdiende overwinning

Ach..dat is volkomen logisch. Als je 16 spelers mist (!) dan is dit helemaal niet raar. Overigens wel trots dat er 16 man interlands speelde! Goed om te horen.

8 september 2013 om 17:43

Het is toch wel een uiterst voorbeeld van competitievervalsing. Straks degradeerd een club op 2 punten van Achilles alleen omdat Ajax nu niet op z'n sterkst was.

8 september 2013 om 17:52

En dat is niet de schuld van Ajax, want hij hebben netjes een verzoek ingedient bij de Knvb om de wedstrijd te verplaatsen.

Als jij denkt aan competitievervalsing dan zou je toch echt met een schuldige vinger naar de Knvb moeten wijzen.

8 september 2013 om 22:11

Ik wijs ook richting de Knvb. Knvb is gewoon een drama organisatie.

Als dit het niveau is van jong Ajax is dan moeten er nog maar een paar Denen worden gehaald want nu is zag ik weinig spelers die misschien ooit in het eerste kunnen gaan spelen. Het lijkt mij dat er de eerst komende jaren weinig Ajax spelers in oranje komen.

8 september 2013 om 16:37

Heb je het verhaal gelezen? Of roep je maar wat?

8 september 2013 om 16:40

Je weet dat ze 16 spelers misten wegens interlandverplichtingen (waaronder 6 aan, jawel, Jong Oranje) en een selectie van 5 man overhielden, hè?

Er hebben al 34 verschillende spelers bij Jong Ajax meegedaan, het is zo gewoon moeilijk om een goed team te smeden met automatismen etc..

Vandaag speelde er gewoon de rest van de rest, en dan is 2-1 een prima uitslag.

Mensen die de jeugdopleiding op basis van dit gaan beoordelen weten zelf hoe het zit maar gaan nu heel kinderachtig doen.

Ondanks het feit dat Achilles '29 mee doet in een profcompetitie zijn het nog steeds amateurs. De titel boven dit artikel klopt dus niet.

8 september 2013 om 16:39

En zij zullen geen leuk prestatiecontractje hebben afgesloten?

8 september 2013 om 16:51

Het is maar zeer de vraag in hoeverre dat nog leuk is bij Achilles '29. De spelers zijn er ten opzichte van vorig jaar in de topklasse financieel op achteruit gegaan. Het is hoe dan ook minder dan de spelers bij de andere clubs in de JL verdienen. Daar staat dan tegenover dat er bij Achilles '29 maar drie avonden in de week hoeft te worden getraind.

8 september 2013 om 16:56

Maar is het dan niet zo, dat zij een professioneel voetbal contract hebben?
Wat ze dus profs maakt? Het is duidelijk dat ze inderdaad het naast hun huidige baan zullen moeten doen. Maar geld is geld!

8 september 2013 om 17:14

@ beiden

Ook in de topklasse en zelfs bij veel hoofdklassers werken ze al met contracten. Bij een aantal topklassers wordt meer erbij verdiend als extraatje naast het werk dan sommige fulltime profs in de Jupiler League verdienen. De Jupiler League brengt de clubs veel meer kosten ivm andere, strengere regelgeving. Daarbij wordt het steeds moeilijker om de spelers 'zwart' nog wat bij te betalen. Het zijn geen profs bij Achilles, maar toch net zoals bij veel topklassers wel een soort semi-profs.

Mensen die hier zegen haha ajax.
Droom lekker verder jong ajax miste maarliefst 18 selectiespelers die met nederlandse teams op pad zijn.
Het is dus een verkapt a1 geweest.
En ajax a1nwint niet zomaar even van de kampioen van de topklasse .
Dit is een heel logish resultaat.

8 september 2013 om 16:42

Die mensen moeten de frustratie kwijt van de eerdere wedstrijd.

En al speelden we met een verkapt a1, het was zeer behoorlijk, goede combinaties, energie, steekpaasjes. Jammer dat Vermeij in de spits staat. Dat was het probleem vandaag. Zo zie je, castillion komt erin, en zelfs op rechtsbuiten scoorde hij. Statistieken ajax 60+% balbezit, 18 schoten op doel tegenover 8 van achilles..

Had geoffrey in de basis gestaan hadden we gewonnen. Wat een techniek bij Hasnaoui o.a.

Grappig dat alle Ajax-bashers even uit hun holletje komen rollen, maar Jong Ajax miste de basiself + de hele bank. Vervolgens wordt gezegd dat Ajax een slechte jeugd heeft, vanwege het feit dat de matigste talenten uit A1 niet kunnen winnen van Achilles. Verschil in jeugdopleiding is duidelijk te zien met PSV en Twente in deze competitie

8 september 2013 om 16:47

Matig.. zitten geweldige talenten bij hoor!

9 september 2013 om 17:16

De spelers van A1 die meededen waren de mindere talenten uit de toch al matige A1 lichting. De enige uitzondering daarop is Vissers die wel aardig kan voetballen. Bovendien verwacht ik ook wel wat van Kishna en El-Ghazi. De eerste jaars A2 spelers en de B-lichting en C-lichting zijn wel erg talentvol en dat wordt ook genieten over een paar jaar. Nog even geduld hebben dus!

Niet eens de beste A1 spelers deden mee, ik had wel graag jongens als Becker,acolatse,ghazi,walian,kishna,menig willen zien spelen,maar hun zullen vast ook wel opgeroepen zijn.

8 september 2013 om 17:16

@willy cicci, Er zullen er inderdaad wel een aantal opgeroepen zijn ja. Maar dat wist je van tevoren als je allemaal internationals aankoopt/aantrekt. De jupiler league speelt altijd tijdens interland periodes en dus calculeer je dat in. Deze wedstrijd zegt dus niets, behalve dat het belachelijk is dat de jong teams mee mogen doen aan de jupilerleague. Normaal speelt Ajax met een team dat in de eredivisie nog aardig mee zou kunnen en nu met een veredeld schoolteam. Dus van competitievervalsing is wel degelijk sprake voor de JL teams.

Pff er zit echt bijna helemaal niets in dat team.

Ik vind Meleg nog wel een aardige speler en de verdedigende middenvelder is niet slecht, maar voor de rest geen enkel potentieel talent kunnen bespeuren. Klaassen speelt als een krant. Gravenberch is sterk, maar daar moet hij zijn behoorlijk groot gebrek aan voetbal mee compenseren.

Maar goed, er deden natuurlijk veel jongens niet mee door interlands. Niettemin valt het niveau dan nog behoorlijk tegen. Dan kijk ik puur naar de individuen, want vastigheden creëren in Jong Ajax zal sowieso erg lastig worden dit seizoen.

Overigens valt het wel op dat Achilles het gewoon erg lastig heeft in de Jupiler League, terwijl Achilles toch al een aantal jaar bij de drie beste amateurs in Nederland hoort. Er is dus nog wel degelijk verschil in de Topklasse en Jupiler League, al wordt dat verschil ook veroorzaakt door betere conditie (meer trainingen).

8 september 2013 om 16:50

En El Hasnaoui dan? zn inzet was in de tweede helft niet alles, maar zo fysiek is hij natuurlijk ook niet gewend 90 min. Geweldige techniek heeft hij, en las het spel goed. Alleen zonder balbezit is hij minder. Bas Kuipers speelt geweldig, kort op zijn man, komt ook goed op en maakt het bijna iedereen op de linkerflank lastig. Martina vind ik ook een goed talent. Kijk geen topper, maar een type Janmaat.

8 september 2013 om 16:57

@ Devster

Ik denk dat El Hasnaoui de verdedigende middenvelder was, dus die noem ik al op. Martina is een middelmatige speler, evenals Kuipers. Die gaan het eerste niet halen. Ik vond, ondanks de grote hoeveelheid afwezigen, het niveau erg tegenvallen.

8 september 2013 om 17:02

El Hasnaoui speelde rechtshalf geloof ik. Op basis van de tweede helft vond ik Kuipers en Martina heel degelijk spelen. Vooral Kuipers. Komen ook uit de a1? toch? Neem aan dat ze nog even de tijd hebben om zich te bewijzen.

Als je jong ajax gewend bent, zou het niveau je inderdaad tegenvallen. Maar met deze spelers... Zeker vermeij.. (oei hoe had het zonder hem afgelopen zeg!)
vond ik ze het heel goed doen.

8 september 2013 om 17:10

@ Devster

Ik weet niet waar ze allemaal vandaan komen, maar op zijn minst uit de A-jeugd. spelers als Noordhoff en Vermeij zullen niet de grootste talenten zijn van Ajax, maar als dat soort jongens het al tot de A-jeugd hebben kunnen schoppen dan is het basisniveau van de A-jeugd in ieder geval nog behoorlijk ver onder de maat.

8 september 2013 om 17:26

Djavan Anderson speelde verdedigend op het middenveld. Ik zie voor hem meer toekomst in de verdediging al hebben we op de rechtsback positie al Ligeon en Tete.

8 september 2013 om 16:56

Sowieso zullen uit Jong Ajax 'slecht' 3 of 4 (als we geluk hebben) toekomstig basisspelers voortkomen. De rest is puur opvulling. Niets meer en niet minder. Het gaat erom dat de echte talenten op een hoger niveau kunnen spelen en dat gebeurt.

Voor de rest is het moeilijk in te schatten wie het niveau van het eerste aan kan. De talentvolle spelers uit Jong Ajax moeten namelijk zelf veel goed doen om op te vallen, maar ook veel compenseren van andere spelers.. Zij moeten er in hun spel rekening mee houden dat sommige spelers een stuk minder goed kunnen voetballen. Dit is misschien net het verschil tussen veel risico leggen in je spel of een balletje breed geven.. (want als bijvoorbeeld Meleg de bal diep speelt en Vermeij begrijpt er geen reet van, dan staat Meleg voor lul, omdat het passje nergens op lijkt..).

8 september 2013 om 17:08

@ De Toekomst

Natuurlijk draait het om die één of twee spelers die door gaan breken, maar het valt mij gewoon op dat het algemene basisniveau zo matig is. Ik zie vandaag 7 à 8 spelers rondlopen waarbij ik denk dat die bij wijze van spreken ook zomaar hun gehele carriere bij de amateurs hadden kunnen zitten. Als ik Noordhoff zie spelen dan verbaast dat mij. Het zal ongetwijfeld niet ons grootste talent zijn, maar als dit soort jongens nog in de A-jeugd rondlopen dan is het basisniveau van dat soort teams al behoorlijk ver onder de maat.

Agh ja, de jeugdopleiding zou niet deugen enzo, is het niet? Toevallig zijn de spelers die we allemaal missen uit de tijd dat Cruijff verkondigde dat de jeugdopleiding vreselijk was. En nu missen we deze spelers en roept iedereen weer dat het de grootste talenten zijn? Wispelturig..

Verder was het terecht van Achilles, Ajax had nooit kansen om te winnen. Zo gek is dat natuurlijk niet, en ik moet zeggen dat ze het heel behoorlijk hebben volgehouden voor een ploeg die nog nooit samen gespeeld heeft. Dat Castillion in de rust niet voor Vermeij kwam was natuurlijk cruciaal.

8 september 2013 om 16:50

Bullshit wat je nu verkondigt.
De generatie die afwezig was speelde ook geweldig internationaal, daar had Cruijff helemaal geen kritiek op, ken je feiten voordat je hier iets neerzet, iedereen vond de generatie die nu afwezig was een prima generatie.

Daarbij, ga eerst maar eens zoeken wat het plan van Cruijff allemaal inhoudt, dan praten we misschien weer verder...

8 september 2013 om 16:54

Nooit kans? Heb je de wedstrijd gekeken? Zonder Thoorne had Achilles niets te vertellen gehad en had de goal van Castillion genoeg geweest. Verder vond ik alleen Boean enigszins een interessante speler. Want kwa veldoverwicht en voetbal had dit piepjonge Ajax meer te vertellen. Alleen niet de daadkracht om er meer in doel te schieten.

8 september 2013 om 16:58

Alleen niet de spits, om er meer in doel te schieten bedoel je!

8 september 2013 om 17:11

Andere spelers mogen gelukkig ook scoren.. Ajax 1 is vorig jaar toch ook geen kampioen geworden door een mega scorende spits. Clubs die wel van de spits afhankelijk zijn vallen vaak door de mand bij afwezigheid van die spits.

Leuk dat vz in de titel van twee wedstrijden alleen ajax bij naam kan noemen. Als men een beetje ballen had werd er niet meegelopen met deze verkrachting van de Jupiler league.

Heerlijke overwinning van Fortuna vandaag. Na maandag met 3-1 te hebben gewonnen van willem ii weer een klasse winst. Mag best wat meer aandacht aan worden besteed ipv dat gezeik over die nepploegen wat voor spek en bonen meedoen.

8 september 2013 om 16:48

Voetbalzone is gewoon objectief en heeft niets vandoen met al die protesten tegen de beloftenteams. De taak van hun is gewoon om nieuws te brengen en te verspreiden.

In elk geval is het wel gelukt om de JL meer publiciteit te geven. Er wordt nu al meer over gepraat dan in de afgelopen 5 jaar bij elkaar.

8 september 2013 om 20:13

Als jullie Godenzonen dan ook eens een keer gingen kijken naar jullie helden ipv alleen maar te praten op een discussie-site dan had je er ook nog wat aan...

8 september 2013 om 17:01

Je hoeft het ook niet te lezen zeurpiet (kansloos).

8 september 2013 om 17:46

Jawel, want ik ben zowaar voetballer van een jupiler ploeg.

En objectief? Elke keer als een beloften elftal een wedstrijd heeft gespeeld is het groot nieuws. Toen vorige week koploper dordt een prachtige pot won van de graafschap stonden er een paar lullige regels want psv en ajax speelden een totaal onbenullige pot tegen elkaar.

En meer gepraat over de jl? Er wordt alleen meer gepraat over psv en ajax. Er post zelden iemand meer over de jl. Alleen haat en nijd tussen twee groepen eredivisie fans

8 september 2013 om 19:07

''er wordt alleen meer gepraat over psv en ajax.'' Hehe, de meeste mensen in ons landje zijn ook voor die clubs en sinds zij in de JL zitten word er wel meer gepraat er over.. dankzij Jong Ajax, Jong PSV & Jong Twente.

(kortom) Fortuna heeft ook geen grote achterban, dan is het ook logisch he dat er weinig intresse en gepraat word erover.. hoe lullig het ook mag zijn voor een Fortuna-fan, dat zijn de feiten van het voetbal en de sport.

Neem niet weg dat er wel gepraat mag worden uiteraard daarover.

8 september 2013 om 20:39

Maar wat heb je aan praten en interesse als er niemand gaat kijken? Voetballen op een trainingsveld is een vernedering voor alle oorspronkelijke JL- clubs. Maar schijnbaar draait in ons land alles alleen maar om de topclubs.

Wij zijn als Fortuna-fans niet eens welkom bij jong Psv. Ik vind het fijn voor jullie Godenzonen dat jullie hier wat hebben om over te praten maar het is een grote chaos en pure competitievervalsing!

8 september 2013 om 21:29

Moet je bij de Knvb wezen, want door hun zijn er clubs fait gegaan, daar door zijn Jong Ajax ect ect .. in de JL ontstaan.

8 september 2013 om 22:38

Dat zijn twee dingen die totaal los van elkaar staan. .

Ooooh competitievervalsing puur sang. Leuk voor Achilles, en volgende week speelt er een club tegen jong ajax met een heel andere selectie. En dan zeuren dat de transferperiode te lang duurt. Voor jong ajax is het het hele jaar door 1 grote transferperiode.

8 september 2013 om 16:52

Behalve dat we dan spelers kopen... wat je dus eigenlijk doet in een transferperiode.

8 september 2013 om 16:54

In een transferperiode wissel je met een andere club van spelers. In dit geval dus jong ajax en ajax 1. Die je dus als losse clubs moet zien, maar wat dus niet gebeurt. Waardoor het dus vervalsing wordt.

Edit:

Laat ze dan alleen in de transferperiode tussen het 1e wisselen, ipv wekelijks.

8 september 2013 om 17:20

Aha, dus we moeten Jong Ajax en Ajax 1 als losse clubs zien?

Want het is natuurlijk wel competitievervalsing als je als speler overgaat naar een ander team binnen dezelfde club, haha! Ooit op een sportclub gezeten?

8 september 2013 om 20:30

@murki, jij vindt dat het nu eerlijk verloopt in de jupiler league?

Wel grappig dat al die aasgieren hier weer komen om kritiek te geven op Ajax. Ajax mistte 18 spelers en er speelden A2 spelers. Dit verlies kan gebeuren

Ik vind Vermeij wel heel erg matig voor een Ajax spits. Voor de rest was er ook weinig keus natuurlijk, jammer dat de Knvb de wedstrijd niet gewoon verzette.

8 september 2013 om 16:53

Weinig keus? Castillion had daar gewoon 90 minuten moeten staan!

8 september 2013 om 16:55

Inderdaad, ik zag Castillion ineens invallen ik dacht. Oh lekker Groenendijk dat je deze jongen op de bank zet en Vermeij in de spits.

8 september 2013 om 17:14

Ik zeg voor de rest, dus op de spits positie na, was er weinig keus..

Vraag me toch nog steeds af wat ze bij Ajax zien in die Vincent Vermeij. Ik heb tot nu toe iedere wedstrijd van Jong Ajax gezien en vind die Vermeij niet meer dan een slungelige spits die het puur moet hebben van de goals die door andere moeten worden voorbereid. Zelf nooit echt een actie en aan de bal is het ook niet veel. Kunnen ze beter Sam Hendriks daar neerzetten, maar ja die is nu met Oranje op pad.

Verder vond ik alleen aan Ajax zijde redelijk tot goed spelen: Gravenberch, Anderson, El Hasnaoui en Castillion.

Jammer dat we hebben verloren maar dit had je kunnen verwachten veel spelers zijn op pad met Oranje of andere landen. Verder Achilles is gewoon een fysiek sterke ploeg die ook nog eens op sommige moment er voetballend redelijk uitkwam.

Stel Jong Ajax eindigt laatste en , bijv., Jong Heerenveen wil wel graag in de Juuup, degradeert Ajax dan terug naar de Beloften?

8 september 2013 om 16:59

Volgens mij wel, maar ik denk dat Jong Ajax in de middenmoot gaat eindigen ongeveer.

8 september 2013 om 17:06

De eerste 2 jaar is geloof ik een test periode waarin de jeugd teams niet kunnen degraderen.

Mooie middag! Fortuna Sittard wint niet altijd van Helmond Sport en met zulke cijfers wordt het doelsaldo ook stukken beter. Fortuna moet de nacompetitie weten te halen met deze groep en coach. Ook leuk dat Achilles wint! Gun het ze wel

8 september 2013 om 17:06

Gefeliciteerd met Fortuna Maar die nacompetitie kunnen ze vergeten, daar zijn Dordrecht, Sparta, Willem ll, MVV een maatje te groot voor.

8 september 2013 om 17:40

Willem II hebben we toch van gewonnen, en daarbij staat MVV nog altijd onder ons?

Omdat velen hier het voetbal niet volgen, behalve Jong Ajax, Fortuna miste de halve verdediging, vandaag wederom een middenvelder als rechtsback, vorige wedstrijd hadden we een A jeugd speler moeten opstellen, is rot als je 2e keus en 3e keus geblesseerd is. Langzaam komen de geblesseerde terug, vandaag weer enkele minuten mogen maken. Fortuna speelde goed de eerste wedstrijden, alleen erna kwamen de blessures en schorsingen. Daarbij hebben wij al heel wat zware tegenstanders gehad, de "mindere" goden moeten wij nog tegen. Kijk Mvv, die hebben tot nu toe een veel makkelijker programma gehad dan ons.

8 september 2013 om 17:51

Vorig jaar hebben we het gehaald. En we zijn zeker sterker dan MVV

8 september 2013 om 17:13

Veel gevaarlijker? Meer aan het loeren op een counter bedoel je dan hoop ik? Ik zeg eerlijk, zodra de bal voorin kwam bij Thoone werd het dreigender dan wanneer Vermeij de bal had, maar dat ligt meer aan Vermeij.

8 september 2013 om 17:29

Wat zegt Feyenoord223 dan verkeerd? Eerst trek je zijn uitspraak in twijfel om hem vervolgens te bevestigen. Ajax had meer de bal, maar heeft in het laatste kwartier maar één kana gecreëerd; doelpunt Castillion.

8 september 2013 om 17:32

Enkele kansen, ja. Maar dat betekent niet dat er verdient is gewonnen. Achilles had pech met de lat. Maar Ajax had in de eerste helft snel pech met de paal na een schot van Anderson. Ik zeg niet dat Achilles het verdiende om te verliezen, maar Ajax had zeker een gelijkspel verdient op basis van het vertoonde spel. Dan heb ik het verder totaal niet over de samenstelling van het team van vandaag.

8 september 2013 om 17:35

Hij zegt dat Achilles veel gevaarlijker was en ze daardoor verdient hebben gewonnen, maar daar ben ik niet mee eens. Dat Thoone gevaarlijker was dan Vermeij, jazekers. Maar ik had toch steeds het idee dat Ajax het heeft verder in handen zou nemen met het opbouwende voetbal. Helaas kwam dat niet uit.

8 september 2013 om 19:09

Dat is dan maar net hoe iemand naar het voetbal kijkt denk ik. Ik heb er gewoon een andere mening over dan dat jij hebt Ik vond de opbouw en combinaties van Ajax dreigender ogen dan de kansen die Achilles had. Jij dus niet. Moet kunnen!

8 september 2013 om 17:54

Wat een bonk spiermassa is die Gravenberg ook. doet me denken aan Van Gobbel destijds bij Feyenoord.

8 september 2013 om 18:41

Of het een uitschieter was kunnen we niet na een paar wedstrijden beoordelen. Gewoon afwachten na de competitie en we zien wel waar die Gravenberg eindigd.

met die kop meent men dat ze met een groot tegen doelpunten hebben verloren, maar dit is niet zo, 2-1 verliezen is minder erg en ze hebben ook nog pech dat er spelers weg zijn voor internatiole wedstrijden.

8 september 2013 om 19:13

Het is maar net hoe je het leest. Ajax is uitgekleed omdat bijna de hele Jong Ajax selectie opgeroepen is. En ze zijn over de knie gegaan ja. Zelf het betere van het spel hebben, maar niet de nodige kansen creëren. En Achilles (lees Thoone) heel efficiënt in de afronding.

daar heb psv en feyenoord ook last van alleen bij de eerste en ajax niet

8 september 2013 om 20:18

@sloperr

Pfff, je snapt er niet veel van geloof ik. De eredivisie ligt verplicht stil tijdens de interlandwedstrijden. Dat is zelfs een Uefa verplichting. Per definitie heb je daar dus geen last van.

Daarnaast heeft Ajax al jaren veel meer internationals in het eerste dan Feyenoord. Tijdens interlandwedstrijden is er werkelijk bijna de hele selectie op pad.

psv en feyenoord spelers spelen nu 3x in de week ajax alleen vermeer die de bank mag warm houden tuurlijk heb dat dan invloed om de competitie

8 september 2013 om 20:32

@sloperr

Hoe kom je daar nou bij? Bij Ajax zijn veel meer spelers geselecteerd, Denemarken speelt ook internationale wedstrijden, net zoals zuid-Afrika, Finland en Ijsland.

Alleen al bij Denemarken kwamen drie Ajacieden in actie, Serero is zelfs geblesseerd op de training in zuid-Afrika geraakt. Sigthussson speelde voor Ijsland tegen Zwitserland. En Moisander speelde voor Finland tegen Frankrijk.

Verder speelde vier Ajacieden mee met jong Oranje en deed Anderssen mee met jong Denemarken.

De Knvb maakt de competitie vervalsing nog erger dan hij al was. Deze week 18 afwezige bij Jong Ajax wegens interland verplichtingen.

Volgende week is jong ajax weer op volle sterkte en kunnen er zelfs meerdere spelers uit het eerste elftal mee doen. Dit is bijzonder oneerlijk.

Voor jong ajax zelf maakt het weinig uit, ze kunnen niet degraderen of promoveren. Het is oneerlijk tegenover de andere teams in de juliler leage, die hebben daar veel last van. Als voetbalbond zou je deze vorm van competitie vervalsing niet moeten tolereren of in de hand willen werken.

9 september 2013 om 09:27

de knvb laat zich door een sportzender zeggen hoe een competitie er uit moet komen te zien..die 3 teams van ajax psv twente voegen niets toe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


94 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger210
Q. TimberMiddenvelder191
J. EkkelenkampMiddenvelder1811
J. Familio-CastilloMiddenvelder180
R. GravenberchMiddenvelder176
A. MéndezMiddenvelder171
L. TraoréAanvaller1713
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

Nederland
1 fan
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Manchester United en Tottenham Hotspur vechten om de handtekening van Islam Slimani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren