Update: Rode Duivel voor half jaar geschorst na overtreden gedragscode

Donderdag, 26 september 2013 om 17:04Peter Nusselder • Laatste update: 17:06

Maxime Lestienne hoopte het de komende dagen met Jong België op te nemen tegen zijn leeftijdsgenoten uit Italië en Noord-Ierland, maar de vleugelspits van Club Brugge maakt geen deel meer uit van de selectie van coach Johan Walem; Lestienne heeft zich niet aan de regels gehouden.

/

De getalenteerde aanvaller werd volgens een persbericht van de Belgische voetbalbond betrapt toen hij zich met een vriendin in een kamer bevond in het hotel van de Belgische jeugdselectie, en dat was niet de bedoeling. “Hij heeft de gedragscode niet nageleefd en bondscoach Johan Walem heeft de beslissing genomen hem naar huis te sturen”, luidt het statement van de voetbalbond.

De Belgen benadrukken voorts dat Marc Wilmots, keuzeheer van de nationale ploeg, volledig achter de beslissing van Walem staat en dat er ‘een sanctie zal volgen’ als de EK-kwalificatieduels met Italië (donderdag) en Noord-Ierland (maandag) achter de rug zijn. Hoewel eerder ook verdediger Ibrahima Cissé van Standard Luik al wegviel vanwege een blessure, roept Walem vooralsnog geen vervangers op.

Update 5 september 12.40 uur - Lestienne biedt excuses aan na verwijdering uit selectie
Maxime Lestienne heeft op de website van Club Brugge zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij uit de Belgische beloftenselectie is verwijderd. "Ik besef dat ik mijn ploeggenoten in de steek heb gelaten aan de vooravond van twee belangrijke wedstrijden tegen Italië en Noord-Ierland", zegt hij. "Ik wil me dan ook verontschuldigen bij de technische staf en de spelers van de nationale ploeg, de supporters van de Rode Duivels en Club Brugge, mijn managers en mijn ouders.”

Update 26 september 17.04 uur - Rode Duivel voor half jaar geschorst na overtreden gedragscode
Maxime Lestienne mag tot 1 maart 2014 geen interland meer spelen. De aanvaller van Club Brugge heeft door de voetbalbond van België een schorsing van zes maanden opgelegd gekregen omdat hij de 'gedragscode' heeft overtreden. De 21-jarige linksbuiten werd voor de duels van Jong België met de leeftijdsgenoten van Italië en Noord-Ierland betrapt toen hij zich met een vriendin in zijn hotelkamer bevond. Dat was niet de bedoeling.


Poll

Vind je deze beslissing terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door ikbenbelg)
4 september 2013 om 14:30

Als voetballer hoor je je vriendin niet mee te nemen om te wippen.. Je hoort er pas bij als je vrouwen van lichte zeden naar je hotel laat komen! En het liefst heel veel! Dan ben je een échte ... Of zoals ik hier veel lees; Baas! :

26 september 2013 om 17:55

Wie neemt een fan van QPR en Feyenoord nou serieus xD

Wat een onzin slaat nergens op dit.

4 september 2013 om 13:16

Terecht, als je dit gedragscodes niet begrijpt of dit überhaupt kan relativeren dan moet je nog veel leren.

Wat als nou iedereen zijn vriendin meeneemt? Dan is het einde toch zoek, dan is er geen focus meer op voetbal maar op andere dingen. Dit is in het verleden wel bewezen, ze stellen zulke gedragscodes niets voor niets in.

4 september 2013 om 13:19

Het ventje is begin 20 en lapt de regels aan zijn laars. Wat moet je als coach zijnde dan doen?

26 september 2013 om 17:56

Hij is 21, niet begin 20?

26 september 2013 om 17:58

Begin 20 = 20-24 ergens in die regio

4 september 2013 om 13:42

In de Belgische media wordt heel erg de nadruk gelegd op "een vriendin" wat er dus op duidt dat het een dame is van lichte zeden. Ja dan kan ik het wel begrijpen dat de coach er moeite mee heeft. Die Gijpie praktijken kan je beter in je prive tijd doen dan op trainingskamp lijkt me.

26 september 2013 om 18:13

goed deze keuze. Al die jonkies doen maar wat ze willen ze krijgen toch al het geld van de wereld en gedragen zich als koningen en gaan alle grenzen over. Goed om hier duidelijke consequenties aan te verbinden zodat ze eens wat leren.

Met 'een' vriendin. Dus niet persé zijn vriendin

4 september 2013 om 13:13

als 'zijn' vriendin dit leest en beseft dat ze niet in de hotelkamer van haar vriend is geweest zijn de rapen wel gaar natuurlijk , haha

Hahahaha die chick zou beter moeten weten toch. Bovendien die jongen ook, maar de meeste mannen denken met hun pik als er een lekker wijf in de buurt isxd

5 september 2013 om 06:28

die chick zal het geen zorg zijn zolang ze maar betaald krijgt. er zit wel gigantisch veel nadruk op het woord vriendin dus lijkt mij dat het hier gaat om een professional xD en hij werd betrapt met ëen" vriendin niet "zijn" vriendin dus ik verwacht dat dit een zakenreisje was voor beide

Helemaal juist om hem naar huis te sturen. Op dit niveau heb je regels om je aan te houden, en nu hebben ze met een krachtig statement aan de rest van de kern laten zien dat men zich er gewoon aan moet houden.

terecht weggestuurd. regels binnen een groep dienen nageleefd te worden zeker in de voorbereiding van zulke wedstrijden. op deze manier stelt hij zichzelf boven de rest van zijn ploeg..

maakt geen reet uit of het 'zijn vriendin' was of 'een vriendin'.

gewoon onprofessioneel.

Een paar dagen niet zonder een wippie kunnen :'
Professionaliteit tegenwoordig

Seks voor de wedstrijd verbetert de prestaties toch?

4 september 2013 om 13:26

Ik wil het wel even uittesten voor de zekerheid?

5 september 2013 om 15:18

seks zorgt voor testeseron en testeseron zorgt er voor dat je beter presteert.

26 september 2013 om 19:50

Als dat zo is dan mogen alle voetballer voor de wedstrijd wel even wat squads en death lifts uitvoeren!

4 september 2013 om 14:53

Daar heb ik ergens op discovery channel iets over gezien, en aangezien men beweert dat sex voor de wedstrijd je prestaties negatief beïnvloed, bleek dit helemaal niet waar te zijn! Één team ging onder de rust even met de vriendin het bed in, en na de rust kwamen die mannen veel beter het veld op en speelden ze ook beter.

Nu, het één is niet het ander, en profvoetballers hebben zich gewoon aan de regels te houden, zij zijn niet aan het spelen zoals wij als we voetballen, zij zijn aan het werken en hebben zich aan de gedragscode te houden, simple as that.

4 september 2013 om 13:15

Deze stelling is al wetenschappelijk verworpen. Sex heeft geen enkele invloed op de sportieve prestaties. De enige invloed die het kan hebben is dat het de moraal van de speler kan verbeteren. Met andere woorden een speler komt beter in zijn vel te zitten. Was laatst een mooi stukje over op nu.nl.

http://www.nusport.nl/
column/
3557154
/seks-wedstrijd.
html

4 september 2013 om 13:35

Ik ben anders goed lam na de seks^^

4 september 2013 om 13:52

Klopt. Dat is ook een beetje de insteek. Wanneer je het gevoel hebt dat je minder scherp word of denkt dat je kracht of agressiviteit inlevert dan is het al een nadeel ook al heeft het fysiek geen invloed. Andersom hetzelfde. Als je er relaxer door word of je bent je stress kwijt etc, pak je daar je voordeel mee. Ik denk dat van alle invloeden op je eigen fysiek, je eigen geest de grootste is.

@goodoldfredje.

Ik denk dat het er ook wel mee te maken heeft hoe ver voor de wedstrijd je sex hebt. De avond ervoor of 10 minuten ervoor zal wellicht nog wel uitmaken.

4 september 2013 om 14:13

@ Goodoldfredje
Dan gun je hand ook eens wat rust.

4 september 2013 om 14:35

@audiowaste. :D Met name voor darters dus aan te raden.

5 september 2013 om 14:01

Als het echt heel kort voor de wedstrijd is dan zal je wel vaker een bal op de paal zien denk ik.

Sex voor een interland is de goede motivatie

Nou, zo'n knappe jongen is het zo te zien niet. Trouwens, als het een knappe meid was hadden ze zowel hem als haar natuurlijk niet weggestuurd, daar hoef je niet eens voetballer voor te zijn om dat te beseffen.

4 september 2013 om 14:25

Dat zijn de meeste voetballers ook niet. Maar ze hebben geld en ze zijn in prima conditie. Voor golddiggers is dit beter dan een oude rijke vent.

4 september 2013 om 15:41

Ik denk dat als ik een golddigger was ik gewoon met het zoontje of dochtertje van de rijke oude vent zou gaan. Dan valt het á niet zo op en b presteert diegene tenminste nog iets, dan maar slechts een half miljard.

Sex heeft geen enkele invloed op de sportieve prestaties. De enige invloed die het kan hebben is dat het de moraal van de speler kan verbeteren. Met andere woorden een speler komt beter in zijn vel te zitten. Was laatst een mooi stukje over op nu.nl.

Bakkali gaat voor belgie kiezen als hij voor belgie kiest is het een belg geen marokkaan meer.

Dat is nu ook weer overdreven. Hij was in fout, heeft zich verontschuldigd, schors hem dan voor de volgende twee matchen. Nu is het alsof hij iemand kreupel heeft geschopt.

Batshuayi en Mpoku waren toch ook betrapt een maand eerder en werden weggestuurd maar zijn er nu gewoon terug bij? Lekker consequent....

Wat een moraalridders hier, die jongen heeft inderdaad een regel overtreden maar een half jaar straffen is buiten alle proporties. Voortaan dan ook maar eens wat beter kijken naar de overtredingen die wekelijks op het veld worden gemaakt daar worden zware vergrijpen met slechts twee of drie wedstrijdjes bestraft maar bij een kleine jeugdzonde wordt iemand door het slijk gehaald en zwaar geschorst.

Oké, dat je 2 potjes niet mee mag spelen, oke, maar tot maart volgend jaar?

Met zulke discipline is het geen wonder dat België nu een top voetballand is geworden!

Haha wat is dit zeg, een half jaar schorsing? een keer een draai om de oren is meer dan genoeg.

Goh ja, het is "maar" Lestienne, vrij makkelijk te vervangen in de huidige Belgische nationale ploeg. Stel je nou eens voor dat Hazard of Kompany een gelijkaardige frats zouden hebben uitgehaald....

Ook een half jaar, laat staan 2 jaar schorsen ???

Een beetje klasse-justitie, zonder die Lestienne halen we Brazilie ook wel ; ziedaar de teneur van deze straf.

26 september 2013 om 19:46

Voor de U21 is hij wel heel belangrijk, daar mag hij ook niet meer

26 september 2013 om 20:24

Daar dan we het dan ook allemaal voor, de U21...

Kom nou, daar is het nog altijd maar gewoon leuk als er gewonnen wordt.

26 september 2013 om 20:46

Zou toch leuk zijn als ze naar het EK kunnen gaan

Beetje onnozel om hem zo lang te straffen. Maar het is maar Lestienne hé. 6 maanden + euh 3 jaar voorwaardelijk? Typisch voorbeeld van ons Belgisch rechtsysteem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België U21

Actuele wedstrijden

21 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren