Arnautovic maakt voor drie miljoen euro overstap naar Premier League

Maandag, 2 september 2013 om
/

Marko Arnautovic maakt met onmiddelijke ingang de overstap naar Stoke City. De Premier League-club maakte vannacht via de officiële kanalen de komst van de 24-jarige aanvaller wereldkundig. Werder Bremen ontvangt een bedrag van drie miljoen euro voor Arnautovic, die in het verleden voor FC Twente uitkwam.

Arnautovic is de vierde speler die Stoke-manager Mark Hughes aantrekt voor 2013/14. Eerder kozen Erik Pieters (PSV), Marc Muniesa (Barcelona) en Oussama Assaidi (Liverpool, huur) voor een overgang naar the Potters. Voor de aanstelling van Hughes was aanvaller Jermaine Pennant al op de loonlijst gezet.

Arnautovic teert de laatste jaren op het goede seizoen 2008/09 in dienst van FC Twente. Hij maakte de tijdelijke overstap naar Internazionale, maar daar kon hij niet goed overweg met José Mourinho. Uiteindelijk werd de 27-voudig international aan Werder verkocht. In Duitsland kwam hij herhaaldelijk in opspraak en viel hij in sportieve zin ook niet altijd op: 72 Bundesliga-duels, 14 doelpunten.


Poll

Een goede zet van Stoke City


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door josgijzel123)

Lijkt me een goede aanwinst voor Stoke. Als hij bij Stoke City een beetje normaal doet in ieder geval, als zijn gedrag normaal was geweest kon hij naar veel grotere clubs dan Stoke City want hij heeft enorm veel talent.

2 september 2013 om 16:47

Te goed voor Nederland maar ook weer niet goed genoeg voor de subtop in Duitsland of Engeland. Kom je uit bij Stoke. Ideale club voor hem.

Vreemd. Stoke City speelt al jaren van dat anti-voetbal. De lange bal op Crouch en , en de andere 8/9 spelers blijven op hun eigen 16 meter staan.

Maar als je inkoopt met Pieters, Assaidi, die jonge van Barcalona en Arnautovic dan wil je toch echt gaan voetballen lijkt me?

Ik hoop dat dit een nieuwe weg is die Mark Hughes is in geslagen, want dat 5-4-1 kon echt niet meer.

2 september 2013 om 07:44

Ik vond het anti voetbal best wel effectief.

Pieters, Assaidi en Arnautovic zijn echt geweldige aanlkopen om het spel leuker te maken denk ik

2 september 2013 om 08:07

Het anti-voetbal was helemaalniet effectief. Als je bedenkt dat Stoke over de laatste jaren bij de top 5 clubs zit die het meest hebben uitgegeven en ze vorig seizoen op een haar na gedegradeerd zijn, kan je stellen dat ze het naar verhouding juist erg slecht hebben gedaan.

2 september 2013 om 09:32

Nic_d

Het anti-voetbal was juist wél erg effectief, met de (dramatische) spelers die ze hebben en verreweg het minste Premier League-materiaal wisten ze zich elk seizoen weer te redden.

2 september 2013 om 14:14

Plopgeit, ja met Begovic Huth Shawcross Crouch Jones etc heb je echt 'verreweg' het minste PL materiaal... Ik kan op zijn minst 5 ploegen opnoemen die kwalitatief minder zijn dan Stoke.

2 september 2013 om 23:01

Nou ga je gang ronnyc

Stoke City heeft altijd echt hele rare transfers gedaan, teveel verdediging, te weinig middenveld/aanval.

Die opstelling en tactiek was hun enige redding.

Arnoutovic, Pieters, etc. gaan het maken bij Stoke!

2 september 2013 om 08:06

Pulis is weg, het bestuur wil voetballen in plaats van houthakken.

2 september 2013 om 08:57

Maar ik blijf het raar vinden, 7 jaar lang met een coach werken die belachelijk slecht voetbal speelt en er miljoenen doorheen jaagt aan te duren 1.90+ meter spelers.

2 september 2013 om 09:31

Nou, met die 1,90m+ spelers is anders wel een goeie PL-basis gelegd. Stoke heeft een paar goeie blokken beton achterin en hebben nu snelle buitenspelers binnengehaald die lekker kunnen bedienen, ik zie Stoke dit jaar absoluut niet degraderen, anti-voetbal of niet.

De reden waarom Tony Pulis is ontslagen en Hughes is aangesteld, is ook precies om een nieuwe weg in te slaan qua voetbal. Stoke wil van zijn rugby reputatie af

Bij stoke moet je minstens 1,90m zijn, Die Arnautovic is ook al 1,90m. Dat hele team is 1,90m

2 september 2013 om 09:33

Dat vind ik juist wel slim. Als de keeper een bal naar voren trapt weet je bijna zeker dat hij aankomt. Ook zijn voorzetten altijd heel gevaarlijk, helemaal nu Assaidi en Arnautovic gehaald zijn.

Hij is nog maar 24, misschien kan het nu eindelijk een keer de goede kant op gaan met Marko.
Succes!

2 september 2013 om 09:03

3 miljoen is echt een koopje voor hem, hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen, alleen het probleem is dat hij dat te weinig laat zien en teveel met andere zaken bezig is. Als hij zijn vorm weer haalt die hij een seisoen lang bij Twente heeft laten zien gaat stoke hier veel plezier aan beleven.

ik hoop dat Hughes met lastige jongens kan omgaan.. Pennant zat ooit in de bak en staat net als Arnautovic en Assaidi nou niet echt bekend als een prettige jongen in de omgang..

Arnautovic is volgens mij wel aardig 'normaal' geworden. Laatste tijd geen gekke dingen van hem gehoord. Was een van de grootste talenten van Twente. Topspeler, alleen had hij dat zelf ook net iets te goed door.

Jammer dat het niet helemaal is gelopen met Marko, na het topseizoen van hem bij Twente dacht ik dat hij het wel zou maken. Maar toch, hij is nog jong, 24 jaar oud, ik hoop dat hij zijn oude vorm weer herpakt bij Stoke!

Jammer jammer jammer, er was concrete interesse vanuit London van West Ham en ik had deze jongen daar graag zien spelen. Alsnog een mooie club gevonden, dus succes Marco!

De reden waarom Tony Pulis is ontslagen en Hughes is aangesteld, is ook precies om een nieuwe weg in te slaan qua voetbal. Stoke wil van zijn rugby reputatie af

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stoke City

Actuele wedstrijden

114 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren