Update: Vitesse huurt Portugees jeugdinternational van Everton

Zondag, 1 september 2013 om 21:50Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:07

/

Er kan in de komende 48 uur nog het een en ander van Vitesse worden verwacht. De club uit Arnhem nam Cristián Cuevas, Gaël Kakuta, Patrick van Aanholt en Lucas Piazón al op huurbasis over van Chelsea en wellicht komen daar nog drie spelers uit Engeland bij: Sam Hutchinson, Christian Atsu én Francisco Júnior.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door 888ruben888)

Ik denk dat dit gewoon het lot van Nederlandse clubs is, elk seizoen door middel van huurconstructies je selectie rond proberen te krijgen. Zolang de eigen jeugdspelers niet volstaan is dit dan ook een logisch gevolg.

1 september 2013 om 01:44

Precies, en Vitesse zit nog met de FFP in de maag, dus niet zeiken mensen

1 september 2013 om 01:45

Nou Vitesse kan op dit moment niet veel anders!
Ik denk dat zij liever willen kopen maar door de FFP hebben ze geen andere mogelijkheid dan spelers huren!

1 september 2013 om 01:50

Dit is het lot van geen enkele club in Nederland, niemand in Nederland is zo gek om een vermogen aan gehuurde jeugdspelers van topclubs uit tegeven.

1/2 spelers huren als je geen geld hebt is prima of toppers huren die echt wat toevoegen, helemaal met een optie tot koop etc maar wat Vitesse aan het doen is is gewoon gekkewerk, maargoed dat wisten we al langer.

1 september 2013 om 22:11

Chelsea is hun sattelietclub dankzij Abr en Jor. Het huren van die spelers kost dan ook niets (nauwelijks) en de jeugd van Chelsea krijgt speeltijd.

1 september 2013 om 22:20

Ik denk dat je bedoeld dat Chelsea de moederclub is in plaats van de satellietclub.

Logisch gevolg van de Ffp. Er kan nu geen elftal worden opgebouwd, maar zolang dit mogelijk is, kan Vitesse uiteindelijk altijd wel een redelijke selectie samenstellen.

1 september 2013 om 01:54

Wat een onzin. Vitesse wil gewoon boven haar stand leven en verkoopt daarom haar ziel. Je hoeft geen vreemdelingenlegioen te huren om een selectie rond te maken, maar dan spelen ze weer voor plek 7-15 ongeveer zoals normaal is. Blijkbaar is korte termijn belangrijker dan identiteit en lange termijn visie qua slim investeren en zo er financieel weer bovenop komen.

1 september 2013 om 02:00

Praat eens niet zo dom over identiteit, Vitesse heeft zo ongeveer de krapste selectie van de Eredivisie momenteel en ze moeten nou eenmaal huren. Iedere andere ploeg met top 5 aspiraties had exact hetzelfde gedaan met zo'n selectie en situatie.

1 september 2013 om 04:32

Wat hij zegt is helemaal niet zo dom.
Vitesse wil zoals hij zegt boven zijn stand (budget) leven.

Ze willen nu mee doen in de top 5 maar daar hebben ze gewoon de begroting niet voor.
Dat ze zoveel spelers huren en ook zo een kleine selectie hebben is daar een logisch gevolg van.
Ze betalen een paar spelers een absurd salaris (absurd voor de begroting van Vitesse) waardoor het geld zeer snel op is. Om de selectie dan rond te krijgen moeten ze opeens een half elftal gaan huren en dan hebben ze nog steeds een kleine selectie.

Als ze met hun ambities om binnen X aantal jaar mee te doen om het kampioenschap (dus top 5) gewoon realistisch geweest waren en het team langzaam binnen het budget opgebouwd hadden door slim in te kopen en te scouten dan waren ze niet zo absurd snel tegen de grens van de FFP aangelopen en hadden ze ook niet zo een kleine selectie dat ze een half elftal moeten gaan huren.

Maar ik denk zelf dat Vitesse van Abramovich gewoon zo snel mogelijk in de CL moet meedoen zodat de Chelsea talentjes elk jaar in de CL bij vitesse kunnen spelen.
Vorig seizoen gedoogde de Knvb het dat Vitesse zoveel spelers van Chelsea had rondlopen maar ik vraag me af of ze dat blijven doen wanneer Vitesse elk jaar 3, 4 of zelfs meer heeft rondlopen.

Als de geruchten kloppen en ze hebben volgende week inderdaad 6 spelers van Chelsea rondlopen dan moet de Knvb ingrijpen vind ik

1 september 2013 om 08:57

Het slaat nergens op hoe Vitesse de selectie bij elkaar krijgt. Ik zei al eerder dat het een satelliet club van Chelsea is en er lopen straks alleen maar grote jeugdtalenten uit Engeland rond. Niks team opbouwen uit eigen jeugd of met spelers die zelf gekocht zijn voor de lange termijn.
Ieder jaar maar weer een groep talenten die hoge ogen moeten gooien om maar af te wachten wat er volgend jaar staat en weer te falen in Europa, bahbah!

In Arnhem is het altijd zo gegaan, mooie periodes waar de spelers ineens overal vandaag gehaald worden om vervolgens net zo diep weer te zinken als die ene persoon waar ze afhankelijk van zijn afhaakt.

De supporters van Vitesse zijn pas echt dom dat ze niet zien dat dit de club niet helpt en dat Vitesse eigenlijk al lang niet meer bestaat zoals het was....het is een satellietclub geworden, belangen van Chelsea staan daar hoger dan echt structureel iets opbouwen.

1 september 2013 om 11:53

Wat een onzin Lovre. Vitesse is juist bezig met de lange termijn en daar moet de korte termijn nu onder lijden. Vitesse investeert met name in de randvoorwaarden en de jeugd zodat deze in de toekomst de plaats van huurlingen/dure aankopen in kunnen nemen. Verder begint dat geneuzel over identiteit me een beetje de keel uit te komen. Zeker als dat van supporters van andere clubs komt die 0,0 verstand hebben van wat er allemaal gebeurt is in Arnhem en nu nog gebeurt...

1 september 2013 om 11:55

@deadsr : De regel dat je maar 3 huurlingen van 1 club mag hebben is vorig jaar al afgeschaft door de Knvb. De Knvb zal dus niets hier tegen doen. Zeker ook omdat dit beter is in het kader van de Ffp...

@toss : Heb je nog meer onzin? Vitesse heeft net 17 jeugdspelers (langdurige) contracten aangeboden. Echter, door de jaren van afbraak kan het simpelweg niet in een keer goed zijn bij een club, dat kost gewon jaren.

1 september 2013 om 13:26

FFP heeft Vitesse nu niets mee te maken, dit omdat ze geen Europees spelen, kijk naar Monaco, dus dat hoeft voor dit jaar geen argument te zijn.
7 spelers huren is inderdaad heel veel, maar je hebt helemaal gelijk als je jezelf afvraagt, waar maken de supporters van andere clubs zich druk om. Persoonlijk maakt het mij niets uit al huurt/leent Vitesse de hele selectie van Chelsea, ik bedoel wat kan het een supporter van een andere club dan Vitesse het nu bommen wat ze doen. Zolang het volgens de wet is en geen tegenstanders of scheidsrechters omkoopt, who cares..

1 september 2013 om 13:54

FFP doet er wel degelijk toe wandering. Vitesse wil ook volgend jaar Europa in en dan zullen ze zich nu aan de regels moeten houden. Daarnaast tellen de transfers van Van Ginkel en Bony pas voor volgend boekjaar mee (boekhoudkundige truc). Dit jaar zal er dus (weer) een tekort zijn en dat mag je maar een x-aantal jaar hebben...
Overigens wel een nette reactie. Daar kunnen sommige hier een voorbeeld aan nemen.

2 september 2013 om 00:02

Wandering, wat een domme opmerking. Als Vitesse nu de regels overschrijdt, mogen ze volgend jaar niet meedoen.

1 september 2013 om 04:14

Nou ja valt wel mee hoor Feyenoord heeft alleen armenteros Ajax heeft bojan en psv heeft rekik dat is per club een gehuurde speler en op 23 man is dat niet veel ( als ik spelers vergeten ben noem ze maar kan best zo zijn hhaha )

1 september 2013 om 10:38

Chelsea doet echt maar wat! die Atsu was gewoon een basisspeler bij porto en bewees zich zo wat elke wedstrijd! en nu verhuurd worden aan Vitesse? zonde van zijn ontwikkeling

Hutchinson was ooit een supertalent tot hij zijn carrière moest eindigen door een blessure. Heeft keihard gewerkt en is verassend teruggekomen in het 2012-13 seizoen en heeft ook een wedstrijd gestart voor Chelsea. Hutchinson is een goede verdediger die Vitesse zeker kan gebruiken.
Over de andere twee spelers kan ik niet veel zeggen maar hopelijk gaat het allemaal door.

Vind het wel leuk dat vitesse al dat soort spellers binnehaalt.....ben benieuwd!

Hutch was toendertijd een aardig talent. Moest door een zware blessure tijdelijk stoppen met voetbal maar is dan toch opnieuw begonnen. Atsu is echt een grote versterking voor Vitesse. Francisco Junior ken ik enkel van naam.

Vitesse heeft nou eenmaal geen keus door de Ffp. Toch wel leuk dat er spelers zoals Atsu en Lucas Piazon naar de eredivisie komen.

1 september 2013 om 09:00

Vitesse heeft altijd een keuze, alleen zien de meeste dat niet en betekent die keuze dat ze heel wat lager zullen strijden. Vind ik een keuze en ook nog een betere i.p.v. ieder jaar weer met een nieuw vreemdelingenlegioen jonkies die verder niets met de club hebben proberen hoge ogen in de competitie te gooien.

Spelers huren prima, maar ik snap dan niet dat ze dan Atsu binnenhalen. Je hebt met Piazon, Kakuta, Chanturia en Cuevas al 4 spelers voor op de linksbuiten positie. Daarnaast kan ook Vako daar nog spelen.

1 september 2013 om 08:36

Cuevas kan op de gehele linkerkant spelen, Atsu kan op alle posities voorin en nummer 10 , Chanturia is voorlopig nog 2 maanden geschorst, en piazon kan ook op 10 of in de spits dus het zijn allen spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen.

1 september 2013 om 09:53

Alle posities waar we nergens iemand nodig hebben.

1 september 2013 om 12:56

Ik neem aan dat er in die situatie nog wel iemand verhuurd gaat worden, Tighadouini of Chanturia (in Winterstop vanwege schorsing)

2 september 2013 om 13:02

Atsu is s spits gehaald!!

2 september 2013 om 15:04

Atsu is linksbuiten geen spits..

3 september 2013 om 22:38

Dan zet je Atsu toch gewoon in de Spits. Ik denk dat zo n goede speler dat gemakkelijk aankan.

we zullen altijd een opleiding school blijven voor de grote jongens met geld.
dat is helaas het lot van de Eredivisie.
zal me niet verbazen als er meer clubs worden overgenomen (ala) Vitesse

Vitesse is in ieder geval geen koopclub.. vraag me af hoeveel ze ermee opschieten, elk seizoen moeten ze het halve elftal opnieuw opbouwen, continuïteit is ver te zoeken in Arnhem

1 september 2013 om 04:42

Nee inderdaad Vitesse is geen koopclub maar is gewoon Chelsea 2.

Chelsea koopt elk jaar een hele sloot aan spelers waarvan een redelijk groot deel niet goed genoeg zal zijn voor het 1e.
Chelsea zet deze spelers bij Vitesse in de etalage in de hoop dat andere clubs interesse in deze spelers gaan krijgen en ze van Chelsea kopen.

Inplaats van dat Vitesse jonge talenten scout en deze laat spelen word gewoon een half huur elftal bij ze neer gezet.

Aan continuiteit word inderdaad niet gedacht maar meer aan hoeveel spelers van Chelsea kunnen we er elk jaar dumpen zonder dat de Knvb moeilijk doet.

1 september 2013 om 08:40

Misschien moet je je iets meer verdiepen voordat je van alles roept, Vitesse heeft de afgelopen maanden ongeveer 17 jeugdspelers een contract gegeven dus er wordt wel aan de toekomst gedacht en is dit huren een prima tijdelijke oplossing.

Als je met deze mensen Directe plaatsing EL haalt of CL dan is dat ook nog een enorme financiele boost voor volgend seizoen.

1 september 2013 om 09:58

Ze moeten wel huren want er moet bovenin mee gedaan worden vanwege de inkomsten die moeten stijgen! Dat realiseer je door hoog te eindigen en daardoor kan je meer uitgeven... Puur door de ffp een noodzaak geworden als een club ambities heeft. 1 ding scheelt Vitesse huurt speler voor meerdere seizoenen niet elk jaar andere

1 september 2013 om 11:55

Neemt niet weg dat ze aan de helft van hun elftal geen cent verdienen en het ieder jaar weer de vraag is wie Chelsea nu bij ze wil stallen.

Wat weet iedereen het toch goed hier op dit forum. En Vitesse maar veroordelen. Tjonge tjonge wat een klasbakken hier. Voor mij zijn jullie een stelletje azijnpissers. Kopen is niet goed ( want dan ben je een koopclub) en huren mag ook al niet. Kijk toch allemaal eerst naar je eigen club. Ook ik ben niet blij hoe het met mijn club (ajax) gaat. Die zijn er ook zwakker op geworden. Maar helaas tegen de buitenlandse euro' s kunnen wij niet tegenop.

1 september 2013 om 08:12

Volledig met jou eens. Maar vergeet niet dat wij Nederlanders altijd wat te zeiken hebben en dat zie je goed terug op een forum als deze. Niemand gunt elkaar iets in dit land. Er is altijd wel een reden te verzinnen om afgunst te laten blijken. Kopen is niet goed, huren ook niet want dan verlies je je identiteit??? Laat me niet lachen, alsof er nog clubs zijn met identiteit. Elke speler loopt weg wanneer hij zich financieel (en sportief) kan verbeteren.

Deze huurconstructies zijn nou eenmaal noodzakelijk en essentieel als je bovenin mee wil gaan draaien. Face it en probeer het eens positief in te zien dat er nu talentvolle voetballers hier te zien zijn die anders niet waren gekomen zonder dit soort samenwerkingsverbanden. Is ook wel hard nodig na de leegloop in de eredivisie van topspelers de afgelopen maanden!

1 september 2013 om 23:54

Afgunst op wat? Altijd leuk die Vitesse supportjes die nog steeds niet willen inzien dat men geen afgunst heeft maar men medelijden heeft.

Deze huurconstructies zijn helemaal niet noodzakelijk, met de lonen die Vitesse op tafel smijt had je met een fatsoenlijk scoutingsnetwerk topspelers en talenten kunnen aantrekken die gewoon transfervrij zijn in plaats van een jeudgopleiding te gaan uithangen voor een andere clubs waar je totaal en totaal niks aan hebt voor de toekomst.

Maargoed maak het jezelf wijs dat je met jongens als Piazon, Cuevas, Francisco die 0 ervaring hebben en uit een andere cultuur komen bovenin mee gaat meedraaien

Volgens mij doet de Nederlandse competitie hier goed aan. Allemaal grote talenten komen naar Nederland om zich te ontwikkelen(bojan, Piazon en Rekik bijvoorbeeld). Andere jonge spelers zullen dat ook zien en misschien eerder voor Nederland kiezen en zo krijg je het geld ook in Nederland.

Maar goed. Vitesse kan niets anders als huren. Ik denk dat Bosz de jeugd nog niet ver genoeg vind voor een plaats in het eerste elftal terwijl er toch een aantal goede spelers lopen.

Ik denk wanneer dat ffp weg is dat het elftal weer op 2 of 3 huurspelers van Chelsea gaat staan en niet op 4 of 5.

1 september 2013 om 21:11

Vitesse kan wel anders dan huren. Het hangt helemaal van de keuzes af die je maakt.

Ik ben super positief over alles wat Merab voor Vitesse doet maar wil graag een spits. Als Atsu dat goed kan invullen heb ik niks gezegd. Verder komen er wel erg veel middenvelders en zou ik wel leuk vinden als Jansen en Propper regelmatig in de basis staan. Kashia is een goede aanvoerder en vriend van Merab maar ik hoop dat hij wat beter gaat spelen want hij is de laatste tijd een van de zwakste schakels.
Top 3 moet toch lukken met deze spelers!

Chelsea 2 neemt vormen aan is niet leuk meer zo

1 september 2013 om 12:26

Niet leuk??? Vind het steeds leuker worden zo, mogen er nog wel een paar van Chelsea bij komen !!

Heeft Vitesse een rijke eigenaar kunnen ze nog niets op de transfermarkt. Clubs Als Monaco strooien met geld wat ook allemaal van een rijke eigenaar komt, de FFP regels gelden toch voor alle clubs?

1 september 2013 om 10:14

Uefa zal cubs als Real Madrid en PSG nooit durven uit te sluiten van de Champions League.

1 september 2013 om 10:33

Monaco speelt geen Europees dus die hoeven zich (nog) niet druk te maken om Ffp. Het heeft dus niets met een rijke eigenaar te maken, enkel met begroting.

Mensen die niet weten waar ze over praten, reageer aub niet meer op een stuk over Vitesse!
Ik ben er blij mee hoe Vitesse met de situatie omgaat. Er is weinig tot niets mogelijk om zelf spelers aan te trekken. Dan is huren een prima optie. Weinig risico, mocht een speler niet goed genoeg zijn, dan gaat ie gewoon snel weer terug.
Vitesse heeft veel in de jeugd geïnvesteerd afgelopen jaar, maar dat heeft gewoon tijd nodig. Dit is duidelijk een periode van overbruggen. Over een paar jaar is de jeugd op gewenst niveau, en gaan we ook minder spelers huren, zoals Merab al duidelijk heeft gezegd in een interview van een tijdje geleden.
Ik heb het liever zo, dan dat er helemaal niets bijkomt, of dat Vitesse weer in de problemen komt.

1 september 2013 om 10:34

Versterkingen zijn prima, een hoofdsponsor zou toch ook wel eens tijd worden

1 september 2013 om 10:45

daar ben ik het 100% mee eens...daarvoor is Gansler aangetrokken, die moest een grote sponsor binnen gaan halen. Maar het enige wat ik hem heb zien doen tot nu toe is poffertjes bakken op de fandag

1 september 2013 om 11:12

Die sponsor komt wel, heeft gewoon tijd nodig. Een sponsor als Simpel.nl of Titatuinmeubelen.nl breng geen zoden aan de dijk!!

1 september 2013 om 21:14

Geen sponsor brengt nog minder zoden aan de dijk. Je zou als club ook rustig via de geleidelijke weg op kunnen gaan bouwen.

1 september 2013 om 22:50

Jordania vind dat niet nodig, nee je zou maar eens Simpel.nl op je shirt hebben staan. Het oog wil ook wat !!!

3 september 2013 om 22:45

Jij denkt te klein wij zijn een topclub in wording. Wacht gewoon een paar jaar af.

Toch fijn dat Vitesse nog wat spelers gehaald(huurd) heeft.
Word de selectie iets breder en sterker van. Ben benieuwd naar Atsu.
Volg hem al 3 jaar en verwacht veel van hem.

Achja Real, Monaco, PSG enz mogen voor kapitalen uitgeven en bijna iedereen vind het mooi. Jong Ajax, PSV en Twente mogen in de jupiler league spelen en stellen spelers op uit het eerste en we horen er niemand over. Zolang ze maar niet teveel wedstrijden spelen in zowel het eerste als bij de belofte. Maar Vitesse huurt uit nood 6 spelers van Chelsea (wat nog niet eens zeker is) en iedereen valt erover en noemt het competitievervalsing, Chelsea 2 enz. Stelletje selectieve mieren.......
Als Vitesse het geld uit had mogen geven dat de club binnen heeft gehaald met de transfers van Bony en v.ginkel was er niks aan de hand geweest. Maar daar stak men een stokje voor door met iets kroms te komen dat financial fair play heet. Maar waar zijn ze als de grote clubs geld uitgeven wat er eigenlijk niet is...........
Ik als Vitesse supporter had het ook liever anders gezien (te beginnen met een goede shirtsponsor) maar als het de club onmogelijk gemaakt word (ffp) is dit een alternatief die mogelijkheden bied zoals nu het geval is. Daar speelt de club dan slim op in, maar zo word het door de meeste hier niet gezien. Zolang een Knvb er geen probleem mee heeft dat Vitesse 6 spelers huurt mogen jullie verontwaardigd blijven kijken hoe het mogelijk is. Maar moet je het de club kwalijk nemen als de mogelijkheid er is. Nee dat doen alleen maar mensen die geregeerd worden door afgunst. sterkte ermee.

3 september 2013 om 22:53

Dat zijn voornamelijk Necers die hebben altijd wel wat te mauwen over Vitesse.

Je kunt zeggen wat je wil over Vitesse, maar o wat ben ik blij om spelers als Lucas Piazon en Atsu in de Eredivisie aan het werk te zien.

Vitesse gaat strijden voor de plekken 3-5 samen met Feyenoord, FC Twente en AZ. Ajax en PSV gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Ben benieuwd.

Overigens lijkt me dit de beste opstelling voor Vitesse.

Velthuizen
Kashia
Hutchinson
vd Heijden
van Aanholt
Janssen
Junior
Kakuta
Atsu
Chuevas
Lucas Piazon
1 september 2013 om 11:31

Ajax en PSV gaan uitmaken wie kampioen wordt? Niks maar dan ook niks duidt daarop. Alle ploegen spelen tot nu toe zeer wisselvallig. Geen enkele ploeg is op dit moment titelkandidaat...

1 september 2013 om 11:35

Dit lijkt mij trouwens een betere opstelling:

Velthuizen
Leerdam
Hutchinson
V/d Heijden
Van Aanholt
Junior
Janssen
Ibarra
Piazon
Atsu/Cuevas
Havenaar
1 september 2013 om 13:00

En Kakuta dan? Niet om vervelend te reageren maar vroeg me af of je hem bent vergeten of expres niet erin hebt gezet, vond het duo Kakuta / van Aanholt op links prima spelen afgelopen seizoen

1 september 2013 om 13:52

Kakuta moet eerst maar eens fit worden en dan ook nog in vorm komen. En zo fantastisch vond ik Kakuta vorig jaar nou ook weer niet. Atsu is een paar klassen beter dan Kakuta, vandaar.

1 september 2013 om 16:29

Atsu is wellicht beter, maar vind kakuta ook een goede voetballer hoor! Zker als hij fit is zou ik hem op links zetten en atsu op de plek van de soms matige ibarra of in de spits!

1 september 2013 om 21:02

Atsu is helemaal geen spits. Is een pure linksbuiten die evt. ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, maar zijn kracht ligt op de linksbuiten positie.

Dit kan toch niet, ik wil alleen spelers van Chelsea huren en niet van Everton... Ga straks even bellen met Jordania !!

Ook ik als vitesse supporter baal ik dat er zoveel huurlingen komen van chelsea. Huren daar sta ik wel achter als het geld er niet is is het er niet. En is dit de beste oplossing.

Maar iedere keer blijft het mij verbazen dat iedereen maar blijft zeiken richting vitesse. Over hoe vitesse het doet. Nogmaals voorjaar waren het de buitenlanders. Ja onze jongens hebben een iets ander kleurtje dan het elftal van ajax maar bij ajax spelen meer buitenlanders in het elftal dan bij vitesse maar ja die zijn blank. Dus valt het minder op.

Mensen hou nu toch eens op met zeiken iedere voetbalclub is het zelfde.alles draait om geld en dat maakt alles wat met voetbal te maken heeft .

Als ons team met de versterkingen eenmaal staat, heb je met afstand de sterkste selectie. Kan van geen 1 speler zeggen die niks toevoegt, dus ben benieuwd hoe het team over een aantal weken staat.

1 september 2013 om 12:07

Wauw, zet alsjeblieft je Chels... uhm Vitesse-bril af. Met afstand de sterkste selectie... Verklaar je nader. Welke spelers schat jij hoger in dan de jongens van Ajax of PSV bijvoorbeeld?

1 september 2013 om 12:13

Wanneer deze spelers ook echt naar Vitesse komen, moet je de 3 selecties eens naast mekaar zetten. Dan heb ik al genoeg gezegd lijkt me. Maar jij zal dat wel anders zien door je ''ajax bril''.

1 september 2013 om 15:58

Maar wat zijn exceptionele talenten dan? Het zijn allemaal jongens die nooit zullen gaan doorbreken in het eerste van Chelsea. Van Aanholt, Kalas, Ibarra, Kakuta. Allemaal jongens die werden gepresenteerd als Chelsea's wonderkinderen om vervolgens nooit door te groeien tot toppers. Als Chelsea serieuze plannen heeft met deze jongens dan worden ze niet verhuurd en al helemaal niet aan, met alle respect, Vitesse. Vitesse komt achterin tekort en heeft geen echte spits van Eredivisie-niveau. Kampioen gaan ze dit jaar echt niet worden. Ze zullen voor plek 5 t/m 8 moeten gaan samen met AZ, Heerenveen, Groningen en misschien Roda en Zwolle.

Dat je daarnaast niet eens fatsoenlijk kan uitleggen waar ze dan zo'n voorsprong op boeken op de concurrentie geeft al aan, dat het meer dromen is dan gerichte analyse.

1 september 2013 om 23:37

Plaats 5 t/m 8? Wie acht jij beter dan? Ik kom niet verder dan PSV en Ajax. Feyenoord, Twente en AZ zijn gelijkwaardig...

1 september 2013 om 11:59

Wat praat jij ongelooflijk simpel... Vitesse heeft Geen Enkele speler gekocht dit jaar. Twee spelers zijn transfervrij overgekomen en de rest is gehuurd. Dus een koop-club is Vitesse sowieso niet.

En identiteit??? Welke club heeft volgens jou wel identiteit? Wake up, het voetbal draait alleen maar om geld.

1 september 2013 om 12:04

Idd geld, geld geld

1 september 2013 om 12:07

Wat is de identiteit van Vitesse? Of van pak hem beet Utrecht, Twente of Heracles? Ik vind het zo typerend dat niet vitesse-supporters steeds over het verlies van identiteit praten terwijl ik daar als supporter niets van merk...

2 september 2013 om 11:00

Dat zegt dan veel over jouw zogenaamde clubliefde..... Ze zullen je vast gaan missen daar....

Onze identiteit is in ieder geval dat er altijd wat te doen is in Arnhem, positief en negatief, En dat iedereen graag een mening heeft over ons en die ook graag wilt delen, zo ook jij! Dus ook jou wil ik graag welkom heten bij de grote groep van stiekeme Vitesse volgers.

Sorry hoor vitesse is zijn identiteit al verloren toen karel aalbers zo nodig een nieuw stadion koerst bouwen en vitesse weg ging uit monnikenhuize. Vitesse in de mega schulden kwam. Toen al die nep vitessesupporters weg zijn gebleven en ineens weer supporters zijn van de grote namen en nu vitesse hier.aflopen te zeiken.

Maar er zijn nog vele vitesse supporters die jaren niks hebben gehad veel slecht voetbal hebben gezien. Maar hun liefde voor vitesse nooit zijn verloren en trouw iedere wedstrijd hun club steunen ipv heel makkelijk te roepen ik ben fan van een grote club die ze alleen maar kunnen volgen via teletekst

Dus mensen wat jullie ook vinden van vitesse. Iedere week praten jullie over vitesse want ze gaan gewoon weer mee doen om het de grote clubs lastig te maken.

1 september 2013 om 14:50

Ook voor jou de vraag, wat is DE identiteit van Vitesse? Ik zou zeggen Hollywood aan de Rijn, en dat is het nog steeds. Verder dat wij altijd een tikje anders zijn dan alle andere clubs, het nooit saai is bij onze club en er iedereen wel een mening over onze club heeft. Liever dat dan een saaie grijze muis zoals onze zuiderburen. Ik zie weinig verschil met vroeger. En ik kom toch echt al sinds 1989 bij Vitesse...

1 september 2013 om 21:29

En maar weer wijzen, mijnheer Yatsemata.........

1 september 2013 om 22:33

Hahaha yatsimietie! Het is dus duidelijk dat jullie trots zijn op spelers en materiaal. Wij zijn trots op onze club die onze stad vertegenwoordigt en niet een oostblokconstructie... Grijze muis. Prima, beter dan voor lul staan voor heel Nederland!

Een beetje jochie rijdt in een heel dure auto van zijn stiefvader...

Ps. Deze Reactie zal wel weer verwijderd worden.

1 september 2013 om 23:12

Het feit dat je de woorden "heel Nederland" gebruikt zegt alweer genoeg. Hiep hiep hoi hoi grijze muis.
Die trots valt ook wel mee bij de trouwe honden, de helft blijft tegenwoordig thuis. Dus gemaakte trots en je hebt Vitesse nodig om het weer te roeptoeteren.

1 september 2013 om 23:12

Maar wat zijn ze toch jaloers op die oostblokconstrucie in Nijmegen, niet normaal zeg, je hoor niks anders, maar heb van de week al een keer gezegd, als Boekhoorn geen netwerk heeft zoals Jordania dan krijgen jullie er geen speler bij, althans, die beter zijn dan dat er nu rond loopt!!! Voor lul staan bedoel je met Europees voetbal, idd daar heb je een punt, maar dat Europees voetbal zullen jullie nooit meer halen !!!!

Ondanks dat er veel talenten komen, moet ik het eerst nog maar eens zien. Namen maken nog geen ingespeeld elftal.
Plek bij de 1ste 6 zou ik tevreden mee zijn gelet op het spel tot nu toe.

Wat moet je hier van denken. Deze club wordt een parkeerclub voor de rijkere clubs uit de premiereleague. Chelsea koopt een speler uit de Portugese competitie en "stalt"hem een jaartje bij vitesse omdat Mourinho de speler niet kan gebruiken. Waarom kopen ze deze speler dan? Het voetbal is ziek. Jammer van Vitesse die zijn ziel heeft verloochend. Vanwie zijn de vitesse fans nu fan ?

1 september 2013 om 21:17

daar heb je wel een punt, maar Vitesse heft ook baat bij deze transfers. Vooral Atsu is een zeer goede speler die voor elke club in de eredivisie een erg grote versterking zou zijn

Dat dit allemaal maar mag, hoeveel huurlingen mag je eigenlijk in je team hebben?
Buiten het feit dat ik geen voorstander ben van huren, vind ik ook dat er een maximum aan spelers aan verbonden zou moeten zijn.

Hink op twee gedachte bij Vitesse. Aan de ene kant komen er spelers naar Vitesse die anders never nooit bij de club terecht zouden komen. Het elftal wordt er niet slechter van. Aan de andere kant blijft het ieder jaar weer afwachten wie er komen en gaan. Daar heeft Vitesse zelf te weinig invloed op vind ik. En misschien wel het belangrijkst, het levert financieel helemaal niks op. De kern van het elftal bestaat zomenteen uit gehuurde spelers. Je beste speler kan vertrekken zonder dat je er een cent aan verdient. Dat is iets waar de meeste clubs in de eredivisie niet aan moeten denken. Daar heeft dan toch vooral Chelsea baat bij, Vitesse een stuk minder. Op de lange termijn schiet dat niet op. Een speler huren is geen probleem maar als het grootste deel van je selectie bestaat bij gehuurde spelers is je eigen toekomst beeld wel erg onzeker.

1 september 2013 om 21:31

Snap beide gedachten. Men moet echter begrijpen dat in verband met Financial Fair Play er geen mogelijkheid is voor Vitesse om spelers te kopen en dus te denken aan de langere termijn. Vitesse kan pas denken aan de langere termijn, door op korte termijn goede resultaten te behalen waardoor er meer inkomsten binnen zullen komen. Denk aan Europees voetbal of eindelijk een hoofdsponsor.

1 september 2013 om 21:59

Juist... dit kan ik mooi copy pasten de komende jaren

1 september 2013 om 22:29

Ach ja. Ik snap het ook allemaal wel, zoveel spelers huren is niet goed voor de continuïteit. Maar Vitesse is niet in de positie om dit soort spelers af te wimpelen. Van Aanholt, Kakuta en Kalas (nu inmiddels vertrokken) hebben ook allen minimaal twee seizoenen hier gespeeld. Dus zo erg is het ook weer niet. In het huidige profvoetbal is twee jaar achtereen bij een club spelen zelfs gemiddeld.

update: 21:29

Zojuist maakte Vitesse inderdaad bekend Francisco Junior voor één jaar te huren van Everton.

Huren, huren, huren en een hoop geld pompe in neenzaken. Zo kan het op 'korte' termijnn toch nooit rendabel zijn?

1 september 2013 om 22:18

ze kunnen toch geen spelers kopen door de ffp ofzo dan zit er niks anders op dan huren of transfervrije spelers halen

al dat gezeik van haters altijd. Eerst waren we koopclub, daarna vreemdelingenlegioen, toen handelshuis en nu chelsea 2 zonder identiteit. Vitesse supporters hebben nog zat affiniteit met de club en dat bepaald uiteindelijk de identiteit. Net alsof gekochte spelers altijd van hun club houden en er lang blijven spelen!
Nu worden er wel veel gehuurd, maar we kunnen gewoon niet meer met die ffp die om de een of andere reden alleen maar clubs van ons niveau treft en geen psg of monaco.

On: ken de meeste van deze spelers niet, maar een verdediger was hard nodig en middenvelder konden we ook nog wel gebruiken, atsu lijkt me wat overbodig, maar wie weet worden gio en/of tighadiouni nog verhuurd, nu nog een goede spits en ik ben tevreden, want havenaar en reis bakken er niks van en onze enige fatsoenlijke spits pedersen is helaas verhuurd

1 september 2013 om 22:29

Voor mijn part spelen er 10 apen in het veld, 1 olifant in het goal en zitten er 6 slangen op de bank !!! wat zou mijn dat aan me anus oxideren, als het spel maar goed is. En die identiteit is er zeker en dat blijft ook zo. We spelen nog steeds in het geel/zwart, het stadion staat nog steeds op de zelfde plaats, spelen nog steeds jongens van de club en die 16000 trouwe supporters blijven komen, ondanks dat er nog geen prijs is gewonnen !!! Als Vitesse net zo veel prijzen had gewonnen als Ajax en Ajax net zo veel als Vitesse, dan was 80% van de Nederlanders voor Vitesse, oftewel, Vitesse heeft geen successupporters !!

Ik snap de frustraties niet. Ajax koopt talenten, laat hen ontwikkelen en verkoopt hun door aan topclubs. Vitesse huurt deze talenten (welke al onder contract staan bij zo een topclub, in dit geval Chelsea) en wanneer de tijd rijp is, stuurt Vitesse hen terug. Het komt op hetzelfde neer, maar Vitesse verdient niks aan de doorverkoop van haar spelers...

als ik nou in mijn bedrijf iemand aanneem met een vast contract of ik iemand huur, wat maakt het uit als deze goed in de organisatie past. Vind dat sommige wel erg moeilijk doen over vast contract of huren. Volgens mij is het ook afgunst dat andere clubs niet zon goede band hebben met een topclub, ajax zal heeeel graag bijvb meer spelers willen huren van barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchubertKeeper50
E. CornelisseVerdediger50
E. DasaVerdediger50
M. WittekVerdediger50
S. TronstadMiddenvelder50
Y. GbohoMiddenvelder51
N. FrederiksenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

13 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Galatasaray 5 0 0 0
2020/2021 Crystal Palace 22 0 2 0
2019/2020 Crystal Palace 29 3 0 0
2018/2019 Crystal Palace 36 3 3 0
2017/2018 Crystal Palace 28 5 7 0
Laatste voetbalnieuws

Galatasaray op pijnlijke wijze onderuit na Europees succes

Galatasaray is zondagmiddag nipt onderuit gegaan in de Süper Lig. De ploeg van trainer Fatih Terim kreeg bezoek van Alanyaspor, dat dankzij een treffer van Daniel Candeias in de 87ste minuut...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren