Kuyt zwaait concurrent en miskoop Fenerbahçe uit naar Frankrijk

Zaterdag, 31 augustus 2013 om 11:31Gijs Freriks

/

Milos Krasic speelt dit seizoen in Frankrijk. Fenerbahçe wilde af van zijn miljoenensalaris en bood de rechtsbuiten in alle hoeken van de wereld aan. Bastia huurt de Serviër nu voor de rest van het seizoen. De club uit Corsica betaalt 800.000 euro en het is niet bekend of men een optie tot koop heeft bedongen op de 28-jarige aanvaller. Krasic kwam in Turkije tot slechts dertien competitiewedstrijden.

De international werd vorig jaar zomer voor liefst zeven miljoen euro overgenomen van Juventus, maar in Aziatisch Istanbul kreeg Dirk Kuyt de voorkeur op rechts en was Krasic veroordeeld tot een plek op de reservebank of de tribune. Krasic verdiende bij de Gele Kanaries, waar hij nog een contract heeft tot medio 2016, een jaarsalaris van 2,3 miljoen euro. Bovendien ontving hij per gespeelde wedstrijd een bonus van 12.500 euro.

Het is waarschijnlijk dat Bastia een deel van het honorarium nu voor zijn rekening neemt. Krasic werd eerder ook in verband gebracht met clubs als Bologna, Genoa, Ludogorets Razgrad, FC Krasnodar, Werder Bremen en Sevilla. De blonde flankspeler verdiende na uitstekende jaren bij CSKA Moskou in 2010 een transfer naar Juventus. De Oude Dame betaalde vijftien miljoen euro, maar ook in Turijn maakte Krasic het niet waar.


Poll

Wie is beter?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door hjk_medo)

Matige speler, die had zich zelf heel hoog geschat. Bastia is ook zijn niveau, hij had alleen bij Cska 1 goed jaar gespeeld en daarna weer bergafwaarts.

Doodzonde, maar het is wel de realiteit.

31 augustus 2013 om 11:41

Wat is er precies doodzonde dan? dat zijn niveau niet hoger is dan Bastia? of dat er zoveel miljoenen zijn uitgegeven aan het speler van dit niveau?

Het is in ieder geval wel duidelijk dat Fenerbahce (en waarschijnlijk ook Juventus) heel veel geld over de balk hebben gesmeten met deze speler.....niet al te best beleid zou ik zeggen.

31 augustus 2013 om 14:11

Waarom schuif je de schuld op beleid als ik vragen mag? Krasic zou voor veel clubs een potentiële topspeler kunnen zijn. Dat hij in elke wedstrijd flopt heeft niet veel met het beleid te maken waar je het over hebt.

31 augustus 2013 om 11:44

Clubs hebben hem overschat, hij zichzelf niet want hij speelt gewoon het spelletje. Ook al is het een matige speler heeft hij toch die transfer naar Juve weten te versieren en een miljoenensalaris in Turkije. Ik denk dat er heel veel matige spelers zijn die hier voor willen tekenen.

Bij Cska was die fantastisch sindsdien gaat het bergafwaarts!

Als Galatasaray Fan ben ik eerlijk Dat Krasic Veel beter is dan Dirk Kuyt !

Juventus-Fenerbache-Bastia is toch niet een gedroomd vervolg van je loopbaan. Hoop voor hem dat hij bij Bastia weer lekker kan gaan voetballen en misschien nog een keer bij een mooie club terecht komt.

31 augustus 2013 om 11:40

Bastia is een mooie club, Corsica is fraai!

31 augustus 2013 om 11:42

Bastia is wel een leuke club ja...corsica is fantastisch wonen inderdaad!

31 augustus 2013 om 11:44

Oke daar heb je gelijk in. Maar ik bedoel, je denkt er niet aan als je naar Juve vertrekt dat je binnen drie jaar bij een middenmoter in de ligeu 1 speelt.

31 augustus 2013 om 11:49

Agree.

31 augustus 2013 om 12:41

@jefteddy1994

Is idd een behoorlijke stap terug van juve naar bastia, maar vanuit de turkse competitie naar de franse is weer een behoorlijke stap omhoog. krasic heeft nu weer de kans zich te meten met spelers van wereld niveau, ben benieuwd of hij zich nog weet te bewijzen nadat hij voor de knaken onder zijn niveau is gaan voetballen.

31 augustus 2013 om 14:10

Ten eerste, hij gaat niet van Juve naar Bastia, maar van Fenerbahce naar Bastia. Een 'behoorlijke' stap omhoog kan je het ook niet noemen. Lyon stelt niks meer voor, en Marseille werd vorig jaar nog weggevaagd door Fenerbahce in de Europa League. Die eindigden zelfs achter Borussie Monchengladbach in de Europa League poule. Alleen PSG is nu absolute top in Frankrijk, mede door de Arabieren. Over het speeltje van die rijke Rus wil ik het niet eens hebben.

Punt twee, bij Bastia spelen geen spelers van wereld niveau, dus met wie moet Krasic zich meten? In die paar wedstrijden tegen Psg? Dan had hij om in vorm te komen beter gewoon een kans kunnen krijgen van onze trainer. In Turkije zie ik over het algemeen gezien leukere spelers spelen dan in Frankrijk. Krasic is alsnog vele malen beter dan Kuyt.

31 augustus 2013 om 14:58

@mezara_kadar_f

Als je de tijd had genomen om te lezen zie je dat ik reageer op een reactie van jefteddy1994 die het over de carrière van Krasic heeft die zijn beste seizoen bij Juve kende en inmiddels bij Bastia speelt, nergens beweer ik dat hij rechtstreeks van Juve naar Bastia gaat.

Vanuit de Turkse competitie naar de Franse competitie verhuizen is een behoorlijke stap omhoog getuige de Uefa ranking waarin Frankrijk 59.000 punten heeft en Turkije slechts 34.000. Naar individuele wedstrijden verwijzen is kinderlijk redeneren, want dat is slechts een moment opname, om het (nog) duidelijker te maken: Pec Zwolle is ondanks dat ze na 4 wedstrijden bovenaan staan geen titelkandidaat, dit waren ze wel geweest als ze de afgelopen 5 jaar mee gedaan hadden voor de titel.

Daarnaast gaan er veel topspelers in hun beste jaren naar Frankrijk en niet uitsluitend uitgebluste vedettes die aan het eind van hun carrière nog snel een financiële klapper willen maken. Ik weet dat dit laatste een persoonlijke mening is, maar denk wel dat deze ruim gedeeld word door velen.

Volgens mij heb je behoorlijk last van een gekleurde bril in deze en dat maakt ook niet uit, want het enthousiasme van de Turkse fans is een van de weinige dingen die me in de Turkse competitie kunnen bekoren, verwacht alleen niet dat iedereen de gebakken lucht die je hier probeert te verkopen voor waarheid aanneemt. kleine tip: probeer je verhaal te onderbouwen met feiten ipv meningen!

Als laatste wil ik nog even reageren op je vraag met wie Krasic zich moet meten: dit doe je per definitie met een tegenstander, dus met spelers van andere Franse clubs, welke in mijn mening (en volgens de Uefa ranking) veel beter zijn dan die in Turkije!

31 augustus 2013 om 17:45

Ja, dat kan ik ook wel zien aan het @jefteddy1994, maar dat betekent niet dat ik er niet op mag reageren, toch?

De Uefa ranking meet per 5 jaar. Omdat Frankrijk met meer teams Europa in mag mag ik ook wel hopen voor ze dat ze meer punten binnenhalen dan Turkije. Ik vind dit echter niet een erg betrouwbaar bewijsstuk. De laatste keer dat een Franse club echt van zich liet spreken in Europa was in de tijden dat Juninho bij Lyon speelde. Sindsdien speelt Frankrijk geen grote rol meer op het Europese theater, met uitzondering van het koopgeile Psg. Als je ziet dat Turkse clubs de afgelopen pak 'm beet 5 jaar meer Europees succes hebben geboekt snap ik ook niet precies waar die coefficientenlijst voor is. De laatste keer dat een Franse club het ver schopte was Lyon in 2006, toen ze tot de halve finale van de CL kwamen. Fenerbahce deed dit in 2008, en Galatasaray vorig jaar, waarin Fener overigens tot de halve finale van de EL kwam. Hier aan is af te lezen dat sinds 2006 eigenlijk geen enkele Franse club echt van zich doet spreken in Europa, behalve PSG dus sindskort. Turkse clubs hebben dus meer, hoe zeg je dat, 'persoonlijk succes' geboekt dan Franse clubs. Ik snap dan dus totaal niet waarom Frankrijk elk jaar meer dan 10.000 punten binnenhaalt, en Turkije vorig jaar amper 10.000 punten had met hun mooie prestatie.

Ik snap niet hoe je het 'kinderlijk redeneren' kan noemen als het enige punt waar jij naar kan verwijzen die befaamde coefficientenlijst is. Ik heb tenminste voorbeelden. Jij hebt alleen die lijst om op terug te vallen.

Ook verzoek ik je om een lijstje op te stellen van 'uitgebluste vedettes'. Wil je zeggen dat een Sneijder of een Drogba bij de beste club van Frankrijk niet mee zouden kunnen? Ik denk zelfs dat ze vaker in de basis zouden staan dan ze bij Galatasaray doen. Wie heb je nog meer? Kuyt. Maar van hem zijn weinig Fener-fans voorstander. Hij is meer gehaald door onze mafia-like voorzitter die al sinds 2011 de weg kwijt is en bakken met kritiek te verwerken krijgt. Dat zijn dus 3 potentiele voorbeelden die ik me als fervent Turkse competitie-volger kan benoemen. Ik ben benieuwd waar jij mee komt. Ik noem namelijk spelers als Muslera, Sow, Eboue, Krasic, Stoch en zo kan ik wel even door gaan echt geen 'uitgebluste vedettes'. Alleen omdat ze een naam hebben betekent niet dat ze 'uitgeblust' zijn. Als deze spelers in vorm zijn zouden ze voor veel Europese (sub)topclubs van waarde kunnen zijn. Iemand als Quaresma is zelfs na jaren van afwezigheid in het Portugese elftal (terwijl hij bij clubs als Chelsea en Inter speelde) pas opgeroepen toen hij weer opbloeide bij Besiktas. Ik vind je argument dus alles behalve de waarheid. En de enige jongens die deze mening delen zijn de Nederlandse bezoekers van VZ volgens mij, al is dat meer minachting dan een geldig argument.

Je raadt me aan mijn argumenten met feiten te onderbouwen ipv meningen. Hoe ironisch, als het enige feit wat jij kan noemen de uefa ranking is. Voor de rest reageer je puur uit emotie en niet uit kennis. Je licht het stereotype beeld wat is ontstaan van Turkije toe, en meer dan dat is het eigenlijk niet. Wat is geen feit dan, van de dingen die ik heb benoemd? Ik denk dat die zogenaamde 'meningen' meer een feit dan een mening genoemd kunnen worden.

De Turkse competitie mag je best niet bekoren, dat is niet mijn probleem. Ik raad je dan echter wel aan om de competitie enigszins te volgen voor je met dit soort lachwekkende comments komt. De competitie bekoort je niet zeg je, dus je volgt hem waarschijnlijk niet, dus je hebt er waarschijnlijk ook een beperkte kennis van. Dan vind ik het best grappig dat je mijn verhaaltje met zogenaamde 'meningen' zo af keurt terwijl ik volgens mij een stuk meer kennis heb dan jij op dit gebied.

31 augustus 2013 om 17:51

En nog iets, ze gaan zogenaamd naar Turkije voor het geld toch? Wat zou de reden zijn dat Ibra en Silva naar PSG zijn gegaan? Sportief succes zeker. Alsjeblieft zeg..

Persoonlijk vind ik ze allebei niet geweldig

Mijns inziens een zwaar overschatte speler. Ik heb hem de afgelopen jaren geen enkele goede wedstrijd zien spelen. Nu volg ik Fenerbahce niet op de voet, maar van bekenden hoor ik dat dit een echte miskoop is geweest. Nu maar hopen dat ie het bij Bastia oppakt!

Een speler die de hoge verwachtingen niet waar kon maken. In de bekerwedstrijden kwam hij niet eens verdedigers van tweede divisieclubs voorbij.

Een ander probleempje: nu Stoch en Krasic allebei verhuurd zijn, hebben we geen flankspelers meer over. Alle ballen op Dirkie dan maar op rechts? Yeah right...

31 augustus 2013 om 11:53

Mag Dirkie bij jullie blijven dan?

31 augustus 2013 om 11:56

Hij staat nog niet op de dumplijst. Sterker nog, hij start elke wedstrijd in de basis. Kan me alleen wel voorstellen dat hij nu terug zou willen naar Feyenoord. Alleen omdat Fenerbahçe nu voor twee jaar verbannen is uit Europa. Weet echter niet of het legioen nu op hem zit te wachten.

31 augustus 2013 om 11:59

Ik twijfel zelf. Aan de ene kant kan Kuyt wat toevoegen met zijn ervaring, inzet, mentaliteit en dat ie overal kan spelen. Aan de andere kant: Hij staat dan wel de jeugd in de weg maar dat doet Immers bijvoorbeeld nu ook.

31 augustus 2013 om 12:05

Precies. Maar je kan beter Kuyt in je team hebben dan een Immers. Kuyt voegt nog op zijn leeftijd ervaring en kwaliteit toe, maar Immers vind ik echt niet bijzonder goed ofzo. Uiteraard zal Kuyt wel flink wat moeten inleveren, weet niet of hij dat nog wilt. Zijn gezin heeft het echter prima naar zin in Istanbul.

31 augustus 2013 om 13:29

@forzafener

Feyenoord speelt ook geen Europees voetbal, dus denk dat Kuyt liever lekker blijft doorballen in Turkije. Mede ook vanwege zijn riante salaris.

31 augustus 2013 om 22:14

Fenerbahce is voor twee jaar geschorst. Feyenoord zou zich eventueel voor volgend seizoen weer kunnen kwalificeren voor Europees voetbal.

Is Krasic dan zo ver weggezakt? Ik kan het nauwelijks bevatten. Hij heeft bij ons echt top gespeeld en bij Juventus begon hij ook heel aardig totdat Conte werd aangesteld. Ik snap niet dat Fenerbahce hem nooit heeft gebruikt, want ik geloof nooit dat Bastia zijn niveau is.

31 augustus 2013 om 11:54

Hij begon met een blessure bij ons en het lievelingetje van de trainers (rara wie) speelde altijd op zijn positie... en die konden ze moeilijk, op de bank zetten, en zeker voor een Krasiç die maar niet in vorm raakte, en op een gegeven moment was hij ook gewoon zijn vertrouwen kwijt (daardoor)

Bastia betaalt maar 20procent van zijn salaris, Fenerbahçe moest hem kwijt ivm Holmen.. zijn licentie is door het vertrek van Krasiç pas vrijgegeven ivm buitenlandse regeling in de Turkse competitie.

Ik had ook hoge verwachtingen van Krasic, maar wat viel dat zwaar tegen. Hij kan serieus gewoon niet meer voetballen.

Ik heb weinig medelijden met Serviërs, maar deze man heeft geen echte kans gekregen bij Fener. Hijhad het aan rechterkant beter gedaan dan Kuijt. Hij heeft tenminste actie en voorzet. Stoch precies zelfde verhaal. Ik durf te beweren dat Fener met Stoch, Sow, Krasic en Alex, Arsenal had verslagen. Turkse trainers zijn echte prutsers.

31 augustus 2013 om 13:14

Idd, Stoch verdiende het echt niet om verhuurd te worden. Is minimaal 5x beter dan Kuyt en 10x dan deze overschatte nietsnut.

31 augustus 2013 om 13:20

Denk dat je het beste kan beginnen bij de voorzitter. Als jullie het geld voor omkopen nou hadden gebruikt voor de jeugd, hadden jullie nu misschien 1/2 spelers uit de jeugd en hadden mislukte spelers zoals Christian, Mehmet Topuz, Selcuk Sahin etc. niet de gedachte dat ze zeker bij Fener konden blijven.

Zelfde geldt uiteraard ook voor Gala gedeeltelijk, maar daar is er nog een klein beetje beleid.

Krasic is beter dan Kuyt.

31 augustus 2013 om 16:26

Dat ziet zelfs Stevie Wonder.

Had liever een Krasic uit vorm dan een Kuyt in vorm gehad, met alle respect.

Prachtvoetballer bij CSKA, was mijn favoriet samen met Dzagoev.

Als hij zo goed was als bij PES , had Fener hem nooit weggedaan :-) On: Hij heeft ook niet echt een kans gehad en bij Fener weten ze zowiezo niet waar ze mee bezig zijn..

Wat een beleid. Je gaat jaren achter Krasic aan.
En dan heb je hem eindelijk. Je geeft hem geen speelminuten.
Die jonge heeft geen eerlijke kans gekregen. En dan huur je hem naar, met alle respect naar Bastia.
Milos Krasic in vorm is de beste speler in Turkije.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas3518
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. ErkinVerdediger160
A. BayındırKeeper160
Luiz GustavoMiddenvelder161
O. TufanMiddenvelder164
M. TisserandVerdediger151
M. YandaşMiddenvelder153
P. CisséAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

Nederland
305 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren