Real Madrid vestigt nieuw transferrecord met Bale

Zondag, 1 september 2013 om

De kogel is door de kerk: Gareth Bale mag zich speler van Real Madrid noemen. De topclub uit Spanje maakt zondagavond via de officiële kanalen melding van de komst van de 24-jarige linkspoot van Tottenham Hotspur. Met de transfer is volgens Engelse media een bedrag van 101 miljoen euro gemoeid en daarmee is Bale in een klap de duurste voetballer aller tijden. Het record stond sinds 2009 op naam van zijn kersverse ploeggenoot Cristiano Ronaldo, die voor enkele miljoenen minder naar Spanje vertrok. Spaanse media claimen een transfersom van 91 miljoen euro voor de Welshman. Bale, die voor zes jaar tekent en naar verluidt tien miljoen euro per jaar zal gaan verdienen, zal maandag om 13.00 uur worden gepresenteerd.

/

De zomerse overgang van Bale naar het Santiago Bernabéu is allerminst een verrassing. Maandenlang speculeerden media uit Engeland en Spanje over een transfer van the Welsh Wizard naar los Merengues. De vraagprijs van Tottenham en de manier van betalen vormden echter het grootste obstakel in de onderhandelingen tussen de clubs. Florentino Pérez staat erom bekend dat hij hoge transfersommen betaalt, maar gaf aan dat een bedrag van honderd miljoen euro 'wel erg veel geld' was. Het is onduidelijk of Real het aankoopbedrag in een keer betaalt. De verwachting is dat Tottenham nu een groot deel toucheert en het restbedrag in de komende jaren.

Bij Real Madrid wordt Bale de ontbrekende schakel in het team van Carlo Ancelotti. De Spaanse topclub gaat ook dit seizoen op zoek naar la Décima en spendeerde deze zomer bijzonder veel geld. Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen), Isco (Málaga) en Asier Illarramendi (Real Sociedad) gingen Bale eerder deze zomer voor, voor in totaal 77 miljoen euro. Door de komst van Bale ligt het voor de hand dat een of meer spelers uit het Bernabéu vertrekken. Fábio Coentrao gaf al aan te willen vertrekken en mogelijk gaat ook Ángel Di María in op de avances uit landen als Engeland, Italië of Frankrijk.

/

Bale, die op zijn zeventiende van Southampton naar Tottenham ging, gaat bij Real Madrid rugnummer elf dragen. Ook dat is geen verrassing: op de officiële spelerslijst had alleen dat nummer geen eigenaar toegewezen gekregen. In winkels in Gibraltar worden al geruime tijd officiële shirts met de naam van Bale verkocht, terwijl de officiële webshop van Real Madrid ook tricots met zijn naam aanbood. In het verleden deed Real hetzelfde met Luka Modric. Ook diens shirt werd te koop aangeboden, vlak voordat de transfer wereldkundig werd gemaakt. Als reactie gaf de club destijds de reden dat de site 'gehackt' was en dat zou ook afgelopen maand het geval zijn geweest.

Bale verbleef vorige week al enkele dagen op Spaanse bodem. Hij nam een privévliegtuig naar Málaga, waarna hij vervolgens naar het luxe appartement van zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett in Marbella werd gebracht. Buiten het onderkomen stonden vervolgens al snel tientallen camera's van Spaanse media opgesteld, wachtend op een glimp van de Welshman. Bale kwam niet naar buiten en zodoende moest men genoegen nemen met één foto van de linkspoot in het zwembad. Hij keerde terug op Engelse bodem, boos en gefrustreerd dat de deal niet afgerond was. Nu is dat alsnog gelukt.

Tottenham maakte flinke winst op Bale, die medio 2007 voor uiteindelijk acht miljoen euro van Southampton werd overgenomen. De Londense club kan de inkomsten goed gebruiken om de vele gedane aankopen te financieren. Christian Eriksen (Ajax), Erik Lamela (AS Roma), Vlad Chiriches (Steaua Boekarest) Paulinho (Corinthians), Nacer Chadli (FC Twente), Roberto Soldado (Valencia) en Étienne Capoue (Toulouse) trokken al naar White Harte Lane.


Poll

Is Gareth Bale zijn transfersom waard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

474 reacties (laatste reactie door bergkamp_10)

Wat een teleurstelling. Een typische Perez aankoop om te laten zien wie de grootste piemel heeft. Ik dacht echt dat we het vol gingen houden maar nee hoor. Ach ja, wat kun je er over zeggen. Verschrikkelijk onnodige aankoop die heel het voetbal van Madrid gaat verpesten, gaat botsen met Ronaldo en ook nog veel te veel kost.

Tottenham heeft dit gewoon perfect gedaan. De standaard bullshit 'hij is niet te koop' maandenlang volhouden en op die manier andere spelers naar de club lokken. Niet veel te veel betalen zoals ze dat zouden moeten doen als ze Bale eerst hadden verkocht. En nu toch op de laatste dag van de transferperiode een speler verkopen voor een monsterbedrag. Bale gaat enorme aanpassingsproblemen krijgen aangezien hij zo laat is binnengekomen. Modric all over again.

1 september 2013 om 20:05

Totaal akoord met de man hierboven mij!

1 september 2013 om 20:48

Totaal akoord met de man die totaal akoord is van de reactie daar boven

Nou arsenal zie je... mensen betalen ongeveer 100 miljoen voor een speler en jij bent bang om 20 miljoen uit te geven.... Neem Eens EEN Voorbeeld Hieraan... (niet dat ik dit goedkeur) Bale is max 30 miljoen waard...

(kaka naar milan 2jaar)

1 september 2013 om 20:55

Ik denk dat iedereen met voetbalverstand het eens met hem is. Dit is toch geldverspilling, Perez is veelste hard bezig om zijn ''galacticos'' terug te krijgen dat hij nu serieus 100 miljoen betaald voor een Welsh renpaard. Ik hoop zelf dat Bale ook weet dat hij zwaar overpriced is, want als die aftrekkertje van Ronaldo zijn gedrag niet aanpast. Gaan hij en Ronaldo zeker botsen. Hij doet letterlijk Alles wat Ronaldo doet.

Verder is dit gewoon een zwarte dag voor de Madridista's met voetbal verstand, want in Spanje zijn er heel veel Madridista's die de komst van Bale toejuichen.. Waarom? Misschien zijn ze gewoon een beetje verwend van de aankopen? Maar iedereen kan toch zien of weten dat er gewoon geen plek voor de Welshe renpaard is? Die ook denk ik niet in het Spaanse voetbal past?

Verder is dit een misselijkmakend bedrag, zeker als je kijkt naar de crisis dat in Spanje heerst. De VN had hier gewoon moeten instappen. Besef wel dat Nederland hier aan meebetaald.

De voetbalwereld is wel verpest zeg, dat iemand als Bale nu de duurste speler is.. Kan niet he.

1 september 2013 om 21:01

@arumadbro Dus het gaat niet om de kwaliteit van de selectie die je hebt, maar je moet hoe dan ook gewoon tientallen miljoenen investeren? Snap ik dat goed?

1 september 2013 om 21:05

1x winnen zegt niet veel, Arsenal moet ook eens wat spenderen.. dat bedoel ik. af en toe moet je grote namen kopen om ver te komen (bijv. in CL) Arsenal heeft weliswaar gewonnen maar dat betekend niet dat ze voor de kampioenschap strijden. (ze vallen gewoon altijd buiten de boot)

1 september 2013 om 21:28

Wat als bale volgend jaar de gouden bal wint ? Je moet pas oordelen als hij het niet waar heeft gemaakt. Ik heb hem vaak aan het werk gezien vorig jaar en hij stak boven al zijn mede spelers uit.

Ronaldo is natuurlijk een klasse beter maar bale is zeker een speler die de beste kan worden . En aangezien je voor real bent dan moet je hem steunen ookal is het een hoog veel te hoog bedrag die voor hem is betaald .

Maar als hij het goed gaat doen is hij meer dan welkom. Alleen nu moet di Maria wel vertrekken dat is wel zonde.

1 september 2013 om 23:12

Di Maria speelt op de rechterkant, Bale op de linker. Dus eigenlijk op de plek waar Ronaldo speelt. Ronaldo in de spits en Benzema eruit knikkeren zou een betere optie zijn.

En voor zo'n bedrag verwacht ik wel dat ie minimaal 10 goudenballen wint. Met dat geld had je een compleet nieuw elftal kunnen beginnen..

Maarja aan al het slechte zit gelukkig ook iets moois. (voor mij tenminste)
Kaka terug naar Milan!

1 september 2013 om 23:36

Pes 13 geeft Bale niet voor niets 79 voor techniek. Bale is maar een renpaard met een goedschot. Het is werkelijk schandalig dat hij meer dan 50 miljoen kost.

2 september 2013 om 02:07

PES 13 is natuurlijk de beste bron bij uitstek om spelers te beoordelen...

2 september 2013 om 02:53

Uiteraard niet, maar zij vullen die cijfertjes niet zomaar in. Het berust wel op de werkelijkheid.

2 september 2013 om 09:44

@ realsocio: inderdaad, iedereen weet toch dat FIFA de bron bij uitstek is

2 september 2013 om 14:13

Pes 13 heeft databestanden waarin ze kunnen aantonen hoe goed een vaardigheid van een speler is. Bale is gewoon slecht in de kleine ruimte en hij heeft ook een slechte bal aanname. Dat is een feit.

1 september 2013 om 20:07

Een woord: Geldverspilling.

1 september 2013 om 20:20

Waarom Frank? Het budget van Madrid is oneindig en met Bale heb je 1 van de beste spelers binnen.

1 september 2013 om 20:21

Perez en geldverspilling? geloof jij daar in? Ik niet. Hij weet namelijk als geen ander hoe je geld moet maken. Verdiend hij niet aan Bale, dan had hij het echt niet gedaan. Isco is een koopje geweest, Bale kost veel, maar ik weet zeker dat dit gewoon weer subliem is gedaan door Perez.

Hopelijk zal hierdoor Benzema op de bank terechtkomen.

1 september 2013 om 20:23

Premiergunner

Waarom? Meen je dit waarom?

Omdat je al de beste aanval op deze aanval hebt, je hebt een verbeterde versie van Bale in je team en je hebt spelers als Di Maria, Ozil en Isco die allen ook op zijn positie kunnen gaan spelen. Nou moet eens van deze wereldsterren op de bank gaan zitten en krijg je hetzelfde verhaal als wat met Kaka is gebeurd. Maar als Madrid zo graag de Spaanse bank wilt trakteren op een flinke lening, ga je gang, wij betalen aan het einde van de rit wel weer.

1 september 2013 om 20:57

Frank, extra kwaliteit is altijd welkom. Onder welke omstandigheden dan ook. Je kan de transfersom in twijfel trekken, maar een speler als Bale is voor iedere club een aanwinst. Ook voor Real Madrid.

Ookal belandt er een wereldspeler op de bank, het is nog altijd beter dan een gemiddelde speler. Bij Arsenal hebben wij een sterk elftal, maar de bank is waardeloos. Als er een topper in de plek zou komen om de plek van Wilshere in te nemen, zou ik dat niet erg vinden, omdat de bank dan kwalitatief beter verzorgd is.

1 september 2013 om 21:02

je hebt gelijk premiergunner!

daarnaast Frank, als je niet op de hoogte ben meng je dan niet in een discussie. Madrid hoeft voor deze aankoop geen lening af te sluiten bij de bank, het heeft de jaren na de aankopen van o.a. Ronaldo en kaka alleen maar afgelost en de schuld is gedaald naar onder de 150 miljoen euro.

het zou mij niks verbazen als jij bij de aankoop van Barcelona van Neymar voor ook een gigantisch bedrag van 57 miljoen euro niet ging zaniken over de gang van zaken, maar Barca heeft wel nog een schuld die alleen maar oploopt in plaats van kleiner wordt zoals die van Madrid. geef Perez eens de krediet. tuurlijk komt er een topper op de bank, maar iedereen komt aan spelen toe. daarnaast gaat hij alles er makkelijk mee terugverdienen en moet je complimenten geven voor zijn neus voor winstgevende zaken!

1 september 2013 om 21:51

En als jij niet weet waar je het over hebt bij Barcelona dan mag ook jij je mondje houden! Je neemt iets aan waarvan je niet weet of het waarheid is, puur uit je afgunst naar Barcelona! Terwijl geen waarschijnlijk helemaaaaal niets over mijn clubje weet!

Ik doe bij deze de volgende aanname over jou, dan snap je mijn punt misschien: Weer zo een Barcelona hater die Mourinho en CR7 aanbid en hierdoor opeens fan is geworden van Los Merengues. Iemand die waarschijnlijk nog nooit in Madrid is geweest en gewoon hier een potje komt haten. Aangezien je pas 17 jaar bent klopt het waarschijnlijk ook perfect

2 september 2013 om 02:13

Inderdaad, dat zien we nu bij Casillas en Lopez. Vullen elkaar perfect aan als 1 van de twee last ergens van heeft.. Ik hoop dat Bale z'n plek gaat veroveren en een tandem vormt met Cr7, anders voorspelik een gevalletje Kaka, in dit geval voor nog meer geld (of het nu Ronaldo of Bale is in ondergeschikte rol).

2 september 2013 om 09:27

Ja dat begrijp ik dat het budget oneindig is met een schuld van 500 milj

1 september 2013 om 20:09

beter is het niet te verwoorden!!

1 september 2013 om 20:11

Ze krijgen al het geld terug aan mechandising. Daarnaast is deze speler vergelijkbaar met Neymar in verhouding met Messi.
Dit is bijna hetzelfde. Ronaldo is de idool van Bale, dus Bale zal zich wel aanpassen.

1 september 2013 om 20:16

Krijgen we die merchandising shit weer, of nu opeens 10mln meer mensen een Real shirtje gaan kopen? Er vanuitgaande dat Real circa € 10 per shirtje pakt. Nee dit is gewoon een pissing contest die Perez perse wilde winnen.

1 september 2013 om 20:17

Denk je dat Bale even populair is als Neymar? Ik heb sterke twijfels of ze die 101 miljoen kunnen terugverdienen

1 september 2013 om 20:17

Not... Per verkocht shirt ontvangt Real ongeveer 20 euro. Dat zou betekenen dat Real ruim 4,5 miljoen shirts moet verkopen. Vorig jaar verkocht Real in totaal 1,2 miljoen shirts... Gaat 'm dus niet worden..

1 september 2013 om 20:18

Denk je echt dat hij zoveel gaat verkopen? Kijk, met een Neymar bijvoorbeeld, kom je nog een eind. Dan heb je een groot deel van Brazilie...maar wie gaat er met Bale op zn rug lopen als je ook Ronaldo, Ozil, Isco, Modric,ramos ofzo kan kiezen. Bale is geen ster!!!

1 september 2013 om 20:22

ach man dit gaat real nooit terug verdienen, dat weet perez zelf ook dondersgoed, deze transfer is puur om barca terug te bashen op neymar, want dat deed hem zeer. nu verliezen we zo goed als zeker morata en jese ...

1 september 2013 om 20:23

Shirtverkoop?
Denk je dat!? Mensen kopen nu in plaats van een shirtje van Ronaldo of Isco een shirt van Bale, die mensen ga nu niet zowel een shirt van Ronaldo als Bale kopen. Dus de inkomsten blijven gelijk voor Real.
Bale is ook niet dusdanig populair als bijvoorbeeld Ronaldo destijds of Neymar op dit moment.

8/10 mensen vind het een overschatte voetballer waar veel te veel voor is betaald.

1 september 2013 om 20:26

Wat denk je wat de stedentrips wat Real Madrid gaat houden waar meer mensen naar toe komen door de grootte van de club en de namen die er staan. Real Madrid verdiend goud geld aan zulke reizen en met Bale erbij zal dat nog meer zijn.

Denk je werkelijk dat Perez 'zomaar' zoveel geld uitgeeft?

Shirtverkoop is een leuke bij verdiensten, daarmee verdienen ze aan Bale geen 100 miljoen. Wel aan sponsordeals, kaartverkoop en populariteit.

1 september 2013 om 20:29

Merchandising is geen synoniem voor shirtsopbrengsten, Real verdiend ook geld aan de sponsorcontracten die de spelers zelf afsluiten en dat is het grote verschil met Barcelona.

1 september 2013 om 20:35

Jullie vergeten allemaal dat Bale een werknemer is en daar netto 10 miljoen krijgt bijgeschreven per jaar. Dat komt ook zomaar uit de lucht vallen?

1 september 2013 om 20:55

En daarom mogen wij dat voor hun financieren???? Stop ik liever in mijn eigen club waar ze wel realistisch nadenken en opleiden!!!

1 september 2013 om 20:57

vergeet niet dat deze speler in wales en engeland heel veel fans heeft... dus natuurlijk verkopen ze meer shirtjes....

1 september 2013 om 21:01

Ik denk dat het niet zo veel met geld te maken heeft. Ik denk dat het te vergelijken is met coca cola die reclame maakt. Waarom zou coca cola in godsnaam miljoenen uitgeven aan reclame als je het bekendste merk van de wereld bent. De reden is volgens mij omdat je er pas op aangekeken wordt als je het niet doet. Waarom koopt de bekendste club van de wereld een speler die niet buitensporig goed is voor een recordbedrag? Ik denk omdat het anders niet voldoet aan de verwachtingen etc. van de supporters en het hoort bij het imago van de grootste zijn. Dat je dat geld op den duur weer terugverdient is leuk maar niet eens noodzaak

1 september 2013 om 21:15

@fcda.

Onwaar. Men gaat niet 'meer' naar Real Madrid omdat Bale er speelt. Mensen gaan er nog steeds heen, het aantal blijft derhalve gelijk. Wil je zeggen dat Real Madrid zonder Bale weinig tickets verkoopt? Denk van niet. En daarnaast is populariteit relatief, fans van Spurs gaan nu dus echt niet massaal een t-shirt kopen van Bale, echt niet dus.

1 september 2013 om 21:30

@hetkenmerk Maakt het uit hoeveel geld wordt binnengehaald met hem? Er wordt 101 miljoen betaald voor een speler. Dat is toch krankzinnig? Waarom zou daar ook maar 1 goed woord over worden gezegd?

1 september 2013 om 22:54

Die 101 gaan ze bale niet terug verdienen want hij gaat niet veel meer waard worden en ik vind 100 mil wel veel voor een bale hij doet het een jaar goed in engeland en real denkt gelijk laten we 100 mil neerleggen en die 77 mil van die andere spelers noem ik het niet echt uit de schulden komen

2 september 2013 om 02:19

1,2 x een 5 jarig contract = 6
6 x 20 = 120 (miljoen)

best te verantwoorden

2 september 2013 om 07:13

Dikke onzin dat real verdient aan de sponsor contracten van de spelers. Dit valt gewoon niet goed te praten.

1 september 2013 om 20:10

Ik kan het niet meer eens met je zijn. Zelfs de woorden die je ervoor gebruikt vind ik niet erg. Maar goed ik als supporter kon dit niet tegen houden behalve op forums te stemmen. Nu maar hopen dat hij zichzelf plus alle andere spelers bij real beter maakt met zijn kwaliteiten. Ik hoop dat ancelotti en zidane weten wat ze doen. 101 miljoen :s ik word gek.

1 september 2013 om 20:10

Ik ben echt benieuwd met welke opstelling ze gaan spelen, de man van 100mln moet altijd spelen, Isco gaat als een speer dus zal het ten koste gaan van Ozil? Of toch Ronaldo in de spits? Waarvan ik denk dat zijn kwaliteiten niet perfect gebruikt kunnen worden.

Maar laten we het er allemaal over eens zijn dat die 100 mln totale waanzin is!!

1 september 2013 om 20:11

ben het met je eens dat Tottenham hier meer krijgt dan dat hij waard is en dat het onnodig is dat hij komt. Echter heeft Tottenham naar mijn idee nou niet echt geweldige aankopen gedaan voor het geld. Was vandaag ook weer zichtbaar. Amper creativiteit op het veld. 30 miljoen voor Soldado van 28, 30 miljoen voor Lamela vind ik gewoon teveel betalen ,maar dat is mijn mening

1 september 2013 om 21:57

Je mag de aankopen van the Spurs wel wat tijd gunnen, zijn pas allemaal bij elkaar, nieuw land, nieuwe cultuur, nieuw klimaat dient in acht genomen te worden. Na een langere tijd kan je pas oordelen over deze spelers. Je kraakt een nieuwe aankoop van Arsenal uit Frankrijk toch ook niet na zijn eerste beste wedstrijd af mag ik aannemen?

1 september 2013 om 20:14

Amen. Helemaal mee eens, perfect verwoord.

1 september 2013 om 20:15

I'm done, I'm so fucking done.

Eindelijk gaat het deze zomer goed. We kopen grandioos in. Illaramendi, Isco, Carvajal en zelfs Casemiro bleek een geweldige aankoop. Maar dan komt die kneus van een Perez eraan en koopt dit aftrekseltje van Ronaldo. Want meer is het niet. Een slap aftreksel wat een stijf piemeltje krijgt wanneer hij zijn grote idool ziet.

Heel leuk dat die wat mooie goals heeft gescoord. Verder kan Bale niks. Hij kan rennen. Maar zijn techniek is gemiddeld. Nee, dan ben ik nog mild. Het is gemiddeld voor een paard. Wat veel meer kan die ook niet, dan een paard nadoen: alleen heel hard rennen. Echt Perez, wat doe je ons aan.

Net nadat je een goede trainer met een goede, aanvallende visie aanstelt doe je dit. Echt, what the fuck. Nu is al het voetbal uit het team. Elke bal die Bale en Ronaldo krijgen eindigen sowieso achter het doel. En dan niet door het net, nee achter het doel in het publiek. Of misschien wel in het achterliggende winkelcentrum. Al het voetbal in een aankoop weg.

En laat me dan niet beginnen over de prijs. Die Bale is nog geen 30 miljoen waard in mijn mening. Het kan me geen moer interesseren dat Perez de prijs bijna heeft gehalveerd van 145 miljoen. Het is een kutaankoop waar veel te veel geld mee is gemoeid.

Hopelijk verprutst Bale niet ons seizoen. Waarschijnlijk waren dit ook de laatste speelminuten van Jese van dit seizoen. Zonde, eeuwig zonde. Hopelijk hoepelt die Perez op over vier jaar wanneer er een nieuwe presidentsverkiezing komt.

1 september 2013 om 20:23

Waarom nou weer? Als Bale gratis was gekomen was het een topaankoop, maar omdat hij zoveel geld gekost heeft hebben jullie hem opeens niet nodig? Ik vind dat jullie Madridista gewoon blij moeten zijn met de kwaliteitsinjectie die jullie krijgen en niet moeten kijken naar de prijs. Btw, zoveel armer wordt Real er toch niet van.

1 september 2013 om 20:25

We hadden beter kunnen proberen een trainer te halen die spelers echt beter maakt. Een trainer als Wenger had gezegd dat Bale niet nodig was en had Di Maria in de vorm die hij 2 jaar geleden had gekregen, daar heb je meer aan dan 100 miljoen aan Bale uit te geven. Ik vind sowieso dat er te weinig gedaan wordt om spelers beter te maken en dat er gewoon teveel spelers gekocht worden terwijl we prima jeugdspelers hebben. Zonde voor Jese ook hoop dat we hem kunnen verhuren en dat we hem niet verliezen door deze domme transfer.

1 september 2013 om 20:26

Welke kwaliteitsinjectie? Bale heeft geen kwaliteit. Voordat die met ons in verband kon die er niks van en nu nog steeds niet. Zelfs Di Maria is in vorm, en die heeft vandaag voor het eerst in zijn leven twee goede wedstrijden op rij gespeeld. Normaal had hij er vier nodig waarin hij slecht speelde om weer terug te zijn op zijn niveau van die ene goede wedstrijd.

En hij verpest de kansen voor Jese. Die heeft zo veel talent dat Bale alleen zijn veters mag strikken.

1 september 2013 om 20:32

Ik vind dat je emoties de overhand nemen en dat je nu geen reëel beeld van Bale kunt schetsen. Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar vergeet even die 100 miljoen oke? Bale is gewoon van topklasse en heeft in mijn ogen een accurater schot dan Ronaldo. Zoveel ballen zullen niet achter het doel verdwijnen. Bale voegt wel degelijk kwaliteit toe en als je La Decima wilt winnen moet dat helaas ten koste gaan van een talent als Jese.

Daarnaast, bekijk de voordelen eens. Een Bale die even niet in vorm is kun je moeiteloos vervangen voor Di Maria. Ronaldo kun je rust gunnen voor bijvoorbeeld El Classico en op kwaliteit ga je niet zoveel achteruit.

1 september 2013 om 20:38

inderdaad, het lijkt wel alsof iedereen hier een glaze bol heeft
als dat het geval is zou iemand mij de uitslagen van volgende week willen sturen. ik deel de winst wel

1 september 2013 om 21:06

Ik vind het ook heel veel geld . Maar je kraakt bale nu helemaal af terwijl hij gewoon voor real wilt voetballen. Perez is niet dom hij weet wat hij doet en vergeet niet de presentatie van isco toen een hele grote groep fan om bale zaten te roepen. Ik ben voor real en jij blijkbaar ook . Dus we kunnen beter wachten met oordelen misschien scoort hij een hattrick tegen barca en winnen we de cl dan mochten ze zelfs 150 miljoen uitgeven voor mij. Real krijgt een vermogen door hun fans over de hele wereld dus ze mogen van mij ook veel uitgeven zolang ze maar stoppen met lenen bij de banken anders moeten wij weer betalen .

2 september 2013 om 02:30

zou je inderdaad zeggen, als spelers robots waren. Voetbal heeft niks met individuele kwaliteit te maken, dit maakt alleen maar uit als je een hecht team hebt dat elkaar door en door kent. De soap met Iker en Diego duurt voort, dit gaat ook gebeuren in de linie waar Bale kan spelen, je kan simpelweg niet een speler met grote klasse opofferen, die gaan dan liever naar de concurrent waar ze wel kunnen spelen. Derhalve is een goede bank eerder een last dan een voordeel (zie het afgelopen ek van Nederland o.a.).

1 september 2013 om 20:16

Amen, het is in een woord bezopen.

1 september 2013 om 20:19

Je tweede zin geeft een mooie omschrijving van hoe de vork in de steel zit, hij heeft inderdaad laten zien dat hij op dit moment de grootste plasser heeft en met Ronaldo erbij zelfs 2. Niet alleen aan de buitenwereld maar ik denk, niet in de laatste plaats, ook intern, er is voorlopig niemand die het ook maar in zijn hoofd haalt om aan de stoelpoten van Perez te gaan zagen.

1 september 2013 om 20:21

Florentino Pérez had het ook gewoon á la Louis van Gaal kunnen doen; met de broek op de enkels in de kleedkamer en dan laten zien wie de grootste pik heeft.

1 september 2013 om 20:26

Nu je er toch bent, Ronaldo + Bale of Messi + Neymar? Allebei de duo's zijn dodelijk.

1 september 2013 om 20:29

Twee renpaarden versus twee verfijnde technici. Voor het countervoetbal van Madrid zijn Ronaldo en Bale natuurlijk geweldig, maar wanneer Messi en Neymar gaan combineren zijn ze niet te stoppen.

1 september 2013 om 20:48

je kan ook weer overdrijven ronaldo is echt geen renpaard die man heb een verschrikkelijk goede techniek , hard schot goede kopballen verschrikkelijk snel

1 september 2013 om 20:52

Achja Gareth Bale is tenminste een fysiek sterke speler en heeft zich in de premiere league sterkste competitie van de wereld goed bewezen. Weinig CL maar die wedstrijd tegen Inter Milan zit nog steeds in mijn hoofd. Neymar daarentegen struikelt over de zijlijn na een schouderduw van Godin (atletico madrid) en dan moet de CL nog beginnen Mexes Antonini ect wachten al op de braziliaan.

1 september 2013 om 21:23

Gelukkig speelde Neymar wel een top wedstrijd tegen Ateltico. Hoe weet je nu al dat ze o zo dodelijk zijn als ze gaan combineren. Ergens eerder gezien?

1 september 2013 om 21:31

Heb jij Ronaldo en Bale al wel zien combineren dan?

1 september 2013 om 21:41

Nee maar ik praat niet alsof ik dat wel heb gezien in tegenstelling tot jou. En Ronaldo een renpaard noemen is zelfs van een Barca fan onbegrijpelijk. Wat meer respect mag wel.

1 september 2013 om 21:44

Messi maakt op aangeven van Neymar op dit moment de hattrick compleet tegen Valencia. Al iets duidelijker?

1 september 2013 om 21:49

Een assist is meteen combineren volgens jou. Messi en Neymar zijn indvidueel 2 geweldige spelers, maar we zullen wel zien hoe het samen gaat.

1 september 2013 om 23:02

Je doet Ronaldo echt veel te kort met renpaard.
Doe je Barca bril aub wat je nu zegt slaat nergens op.
Dus onze renpaard is de beste voetballer van de wereld?

2 september 2013 om 07:25

Hans anders zou jou zeker goed doen ! Ik weet niet wat je hebt zitten doen tijdens de confed. Cup maar in ieder geval niet naar Brazilie gekeken. Te druk bezig geweest met trekken. En het was geen schouderduw maar gewoon een kopstoot.

1 september 2013 om 20:28

Amen

1 september 2013 om 20:40

Mijn sympathie voor Real Madrid in één klap weg.

1 september 2013 om 21:52

Ah joh er werd tog ook 96 voor Ronaldo betaalt.

1 september 2013 om 20:54

@ Isco

Ik ben het helemaal met je eens! Voor 100 miljoen mag hij wel wat laten zien! Het is werkelijk niet te geloven.. Real madrid heeft al een ontzettend goed team! Hier gaan ze ontzettend veel problemen mee krijgen in de kleedkamer dat weet ik wel. Veel te veel sterren in 1 team dat gaat nooit goed komen, iedereen wil spelen en nu al helemaal in verband met het WK!

1 september 2013 om 21:01

Je vergeet iets, namelijk dat Perez met deze transfer ook de geschiedenisboeken in gaat als grootste idioot doe ooit op aarde heeft rondgelopen. Wat heeft hij zich laten afzetten, niet normaal! Je koopt de made in China versie voor meer geld dan het origineel. Ongelooflijk.

En dan ook nog de transfer tot de laatste dag van de transfermarkt uitrekken zodat Ronaldo niet meer weg kan. Ook Tottenham profiteert daar natuurlijk van.

Dit is niet alleen een enorme klap voor Madrid fans, maar voor alle voetballiefhebbers. In vrees dat de voetbalwereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

Perez, idioot die je bent, ik verafschuw je!

1 september 2013 om 21:02

Haha wat een giller. Ronaldo heeft er een nieuwe fanboy bij genaamd Bale alleen is zijn fanboy duurder dan hemzelf.

1 september 2013 om 21:04

Whahaha dus dat

1 september 2013 om 21:33

Mijn mening is al volledig verwoord door Isco! Ik hoef verder weinig meer aan toe te voegen, behalve dat ik bang ben dat Bale door de gigantische prijskaart om zijn nek geen pepernoot zal raken. En daarmee hoop ik dat dit dan ook de laatste transfer is waarin zulke achterlijke bedragen omgaan

1 september 2013 om 22:13

@isco Amen. Schandalig.. En niks ten nadele van Bale en z'n kwaliteiten maar hij is simpelweg geen 60+ mill waard.. Ik hoop maar dat hij niet zal botsen met Ronaldo of Özil, in mijn ogen de sterkhouders van Madrid. Ik hoop dat ze zo zullen spelen:

Iker
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Isco
Xabi/Luka
Ozil
Bale
Karim
CR7

De wedstrijd tegen Arsenal werd 'm teveel.

Ik benieuwd hoe Ronaldo hierop gaat reageren. Misschien veranderd zijn status hiermee, hoewel hij een geweldige voetballer is...

1 september 2013 om 20:08

Waarom zou Bale ineens boven Ronaldo in de hiërachie staan? Die jongen heeft nog geen prijs gepakt in zijn leven, heeft bovendien slechts één seizoen echt goed gespeeld.

Nu hoop ik toch echt dat Özil en Di Maria vertrekken, die zijn echt veel te goed om op de bank te laten verpieteren.

1 september 2013 om 20:55

Waarom denk je? Omdat Bale in feite door zijn transfersom ook boven Ronaldo staat. Een jaar nadat Ronaldo aangaf dat hij ongelukkig was bij Real is z'n contract nog niet eens verlengd, sterker nog, die oen van een Perez heeft ook nog eens zijn transferrecords verbroken!

Perez is rijp voor her gesticht! Idioot.

1 september 2013 om 21:25

Het is nog niet duidelijk hoeveel er is betaald.

1 september 2013 om 21:59

@applegreen: Wat een onzin alsof het transferbedrag bepaald wie de baas is.
Ronaldo is gewoon de vedette bij Real en laat Bale zich eerst maar eens bewijzen. Persoonlijk vindt ik het echt een nutteloze aankoop en voor een bedrag wat niet meer normaal is.

Ik hoop serieus voor die Perez dat dit zo'n flop gaat worden Bale bij Madrid zal echt mooi zijn als die mislukt zo'n transferbedrag uitgeven aan een speler is niet normaal meer.

1 september 2013 om 20:34

sky Sports zegt 100 miljoen, de Italiaanse en Spaanse kranten/goed geinformeerde mensen zeggen 90. Daarnaast ja. Ik weet niet. Ik wil Cristiano niet weg zien gaan, maar het kan zijn dat hij zich genaaid voelt. (Ookal is het 90)

Veel te veel geld voor een speler van zijn kaliber.
Zoals ik eerder heb gezegd, wil Ronaldo zijn maar is op alle vlakken minder dan hem.
Maar goed veel succes met hem Madridista's.

Edit: Lees nu dat Arsenal bijna rond is met Real voor Özil.
Ongelooflijk, zo'n getalenteerde middenvelder wegdoen, voor deze beperkte overpriced voetballer :Bale..-.-

1 september 2013 om 20:40

100 miljoen is teveel geld voor iedereen en zeker voor bale die het 1 seizoenetje pas echt leuk doet Off: de spaanse banken schijten nu vast 10 kleuren stront want hoe gaan ze dit weer financieren

1 september 2013 om 20:46

En 60 mil voor Neymar niet?

1 september 2013 om 20:53

Ik vind (mijn mening) van niet nee.
Neymar heeft zovéél meer talent dan Bale.
En is daarnaast zo technisch dat je vrijwel zeker weet dat hij in het Spaanse voetbal past, bij Bale moet het nog blijken. Ik zie het al een miskoop worden.

1 september 2013 om 21:59

Neymar heeft het nog niet zo geweldig gedaan hoor. Daarbij, hij had slechts een één-jarig contract. Had Barca gewacht, hadden ze hem volgend jaar gratis kunnen krijgen. Hij had ook nog niets gepresteerd (behalve 1/2 goede wedstrijden bij de Confed. Cup). Bale is ondertussen benoemd tot beste speler in de Premier League (in mijn ogen de beste competitie ter wereld) en had een nog langer lopend contract.

1 september 2013 om 23:27

Voor de 1000ste keer, Neymar was ook ''eigendom'' van diverse investeringsmaatschappijen.. Hij was eigendom van Santos voor 20-35 procent of iets in die richting, ook als zijn contract was verlopen zou hij never nooit gratis zijn geweest, hooguit een paar miljoen minder duur.
Denk je serieus dat ze bij Barça zo dom zijn?

2 september 2013 om 00:13

Neymar gaat meer verdienen dan Bale, Neymar heeft 100% imagorechten. Uiteindelijk is Barca veel meer kwijt aan Neymar dan Madrid voor Bale.

Kom pas zeuren over miskopen als het ook daadwerkelijk een miskoop is, dus heb even geduld tot het einde van het seizoen bijvoorbeeld. Ook Barcelona faalt met aankopen, het kan elke club overkomen. Hoeveel verlies had Barcelona op ene Zlatan Ibrahimovic gemaakt?

Bale heeft zich al in Europa bewezen, in de "sterkste" competitie ter wereld, Neymar heeft zich alleen in Brazilië "bewezen". Tijdens de confed cup vond ik hem niet eens zo goed, veel te veel onnodig balverlies vanwege onnodige duiken naar de grond.

1 september 2013 om 20:53

Özil is nog niet weg. Oordeel als het officieel is. Dat zal niet gebeuren denk ik(en hoop ik).

Kaka en Di Maria zullen het slachtoffer worden.

Eindelijk nu kunnen al die kranten eens wat anders publiceren

1 september 2013 om 20:22

Ja gelukkig. De hele zomer aan de gang en nu is het eindelijk voorbij :D. wel heel veel geld voor Bale, moet nog maar zien of hij het gaat waar maken. Natuurlijk kan hij niet meteen laten zien dat hij het geld waard is (waarschijnlijk nooit) maar toch. Ik wens Real Madrid veel plezier aan hem en hoop dat het geen flop wordt.

101 miljoen sorry te belachelijk voor woorden zeg? Heeft een aardig seizoen gehad maar 101 miljoen u most be joking?

1 september 2013 om 20:08

Geweldig gehandeld van Spurs dus. Zo hebben ze lekker wat aankopen kunnen doen.

1 september 2013 om 20:16

Reken daar maar niet op. Dat is volgens de Engelse media. Nog onbetrouwbaarder dan de Spaanse.

Reken maar op 91 miljoen (84+7bonussen etc.)

1 september 2013 om 20:36

Ja, de Engelse pers wil het allemaal nog smeuïger maken...maar alsnog 91 miljoen is ook gewoon te belachelijk voor woorden.

1 september 2013 om 22:34

Dan is het toch niet over het record van ronaldo?

Dus dat betekent Di Maria weg, En jammer genoeg Ozil weg

1 september 2013 om 23:00

Ik zie het nog wel gebeuren in de winterstop dat cr7 een officieel transferverzoek gaat indienen

Geweldige speler natuurlijk. Alleen is 101 miljoen echt wel te extreem. Met zulke bedragen gaat het voetbal kapot.

Te gek voor woorden dat bedrag, 101 miljoen. Hij is echt niet meer dan 50 mil waard. Hoop dat het een goed duo gaat worden met Ronaldo, maar ik vraag me af het gaat lukken, aangezien ze op dezelfde positie spelen

Eindelijk nu kunnen al die kranten eens wat anders publiceren

Schandalig dit. Dit zou niet moeten kunnen.schulden bij een bank die staande gehouden word door europese steun..

1 september 2013 om 20:13

Onzin, Real Madrid is een bedrijf dat al zijn schulden netjes en op tijd terugbetaald. Ze hebben ongeveer 134 mil aan vaste lasten per jaar en maken gemiddeld een omzet van 500 mil waar het grootste gedeelte in transfers gaat. Deze transfer zal ook weer uiteindelijk veel geld opleveren voor de spaanse banken.

http://www.forbes.com/sites/bobbymcmahon/2013/08/0...

1 september 2013 om 20:28

Dat is niet waar. Real madrid heeft nog steeds een flinke schuld. Zie ook:

http://realmadridcf.nl/nieuws/real-madrid-financie...
Maar waar ik meer op doel is dat het ook in spanje crisis is en dan zij alsnog met geld smijten wat ze eigenlijk niet hebben.

Daarnaast heeft dit bedrag niks met de kwaliteiten van Bale te maken. Prima voetballer maar geen Messi of Ronaldo. Daarnaast zijn er maar weinig britten die echt slagen in het buitenland.

1 september 2013 om 20:47

Waar het mij omgaat als je Madrid zijn schulden vergelijkt ten opzichte van de totale omzet per jaar, valt de schuld wel mee. Madrid is een sportbedrijf geworden wat dit soort aankopen doet vanuit naamsbekendheid in plaats van sportieve redenen. De aankoop van Kaka en Ronaldo een paar jaar terug heeft bewezen dat men niet eens prijzen hiervoor hoeft te winnen. Dat is ergens schandalig, maar Madrid kan deze transfer verantwoorden in een economische crisis.

1 september 2013 om 21:05

Kaka en Ronaldo ben ik met je eens. Maar kan me niet voorstellen dat de shirtjes van Bale net zo hard over de toonbank vliegen zoals die van Kaka, Beckham, Ronaldo enz.

Maar ach waar hebben we t over, voetbal is toch grotendeels verpest door het geld.

2 september 2013 om 00:16

Een burger kan ook een schuld hebben van 10x zijn jaarsalaris, dit noemen ze ook wel eens een hypotheek. Gaan we daar moeilijk over doen? Moet deze burger maar even cash zijn huis kopen?

Crisis in Spanje heeft net als in de rest van de wereld meer te maken met de huizenmarkt en de normale burger. Ik ga dit niet uitleggen, hierover kan je voldoende informatie vinden op het internet.

Gefelicteerd Bale, Gefeliciteerd Tottenham, en Gefeliciteerd Madrid !!
Klasse speler bij tottenham hoop dat hij het waar gaat maken bij Real,
Het is veel geld maarja vandaag de dag is dat zo weer terug verdiend natuurlijk,

Bne blij voor bale dat het toch nog rond is !

1 september 2013 om 20:18

Gefeliciteerd Madrid? Toch eerder Tottenham en Bale. Zoveel geld betaald voor een speler die misschien de helft daarvan waard is. Markt is helemaal op hol geslagen, en ik vraag me af wat Real überhaupt met zo'n speler moet.

Verrassend zeg!!

Maar ff serieus, dit is toch niet normaal. 91 miljoen voor een overschat renpaard als Bale. Dit gaat echt helemaal nergens over. Real levert hier flink respect in bij mij.

1 september 2013 om 20:10

Wat is het nou 91 of 101 miljoen??

1 september 2013 om 20:22

Mensen lezen alleen die 101 miljoen maar het bedrag ligt onder de 91 miljoen

1 september 2013 om 20:37

91 kan niet aangezien Ronaldo voor 94 miljoen naar Real ging.

Ach, het zat er aan te komen. Over 4 jaar is Perez gelukkig weg. Doei Jesé en Morata.

1 september 2013 om 20:11

Echt een klap in het gezicht van vooral Jesé naar mijn mening. Het is toch niet te geloven dat als je een wereldtalent voor dezelfde posities hebt en ook andere topspelers je alsnog Bale erbij wilt hebben..

1 september 2013 om 20:15

Vandaag zat ozil al op de bank, nu zal di maria daar waarschijnlijk bij gaan komen terwijl hij erg goed speelt de afgelopen wedstrijden, of hij zal verkocht worden, echt een overbodige en veel te duure transfer .

1 september 2013 om 21:14

Gigantische klap in het gezicht van Jesé. Eindelijk wordt hij dan naar het eerste gepromoveerd en dan mag hij een paar weken later weer vertrekken door een overbodige aankoop. Ongelooflijk.

De Spurs lachen zich een slag in de rondte. Dit bedrag is voor een speler van het kaliber Bale te bizar voor woorden. Prima speler, daar niet van, maar bij lange na niet waard wat er voor hem betaald is. Niet eens de helft als je het mij vraagt.
Maar goed, geen enkele voetballer acht ik dit soort bizarre bedragen waard. Real maakt zichzelf echt belachelijk met deze aankoop,

Zieke wereld... 101 miljoen voor een voetballer! Zeker niet waard misschien 50-60 maar 101! Ongelofelijk.

dat vindt onze portugese ijdeltuit niet leuk. Ben benieuwd hoe bale het gaat doen

1 september 2013 om 20:24

Ik denk niet zo goed als Ronaldo. Hij moet ook nog aanpassen aan Spanje. Ik verwacht niet dat hij zijn eerste seizoen al direct de ster van Real gaat worden. Zeker niet met Ronaldo in je team.

1 september 2013 om 23:05

Hij heeft ook bijna de gehele voorbereiding gemist omdat meneer zich te goed voelde om nog mee te trainen en de eerste twee competitiewedstrijden mee te doen met de Spurs. Dat wordt dus weer een gevalletje Modrid. Aankoop van ruim 90-100 miljoen die het eerste half jaar zijn ritme niet kan vinden. Wat een komedie.

Dit zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen maar 101 miljoen is natuurlijk wel belachelijk veel geld voor één speler, ik vind Cristiano Ronaldo persoonlijker beter en hij was goedkoper.

1 september 2013 om 20:22

Goedkoper of minder duur?

1 september 2013 om 20:25

Haha, mijn excuses WESS3L. Ik bedoel natuurlijk minder duur.

belachelijk zij lenen geld van de spaanse bank en van wie leeent de spaanse bank het . idd de rest van Europa , dat de Fifa dit tolereert.

1 september 2013 om 20:11

Wat is je bron dat Real Madrid dit leent van de Spaanse banken? Real Madrid heeft een Ebitda van 150 miljoen. Daarvan kan rond de 110 miljoen aan transfer worden besteed. Aangezien Real Madrid voor Bale een positief transfersaldo is hoeven ze dus helemaal niks te lenen.

1 september 2013 om 20:21

En de aankopen van Isco en die andere gap van 30 miljoen doen? Dat is totaal al minstens 60 miljoen. Nog niemand verkocht voor veel geld. Dus die Ebitda is of van vorige week?

1 september 2013 om 20:25

Niemand verkocht voor veel geld?

Higuain voor 37 miljoen, Callejón voor 10 miljoen, Albiol voor 12 miljoen, Pedro Leon voor 6 miljoen. Real Madrid kreeg 8,8 miljoen voor de verkoop van Soldado en Negredo. In totaal dus 73,8 miljoen.

Isco was 27 miljoen. Illarramendi was 32,2 miljoen. Officieel 38,9 miljoen maar 6,7 miljoen was BTW en Real Madrid kan dat terug vragen. 6 miljoen voor Casemiro en 6,5 miljoen voor Carvajal. In totaal 71,7 miljoen.

1 september 2013 om 20:26

Niemand verkocht voor veel geld? Higuain, Albiol, Callejon?

1 september 2013 om 21:19

Het fijne is dat (spaanse) banken juist geld verdienen aan leningen, rente noemt men dat...
Dan is Real natuurlijk een hele fijne klant aangezien je totaal geen risico loopt met een omzet van een half miljard en het eigen stadion bezit.

Zo bizar veel geld. Tja, moet mijn club het doen met een paar miljoen. Volgens bepaalde bronnen gaat Ola John. Op huurbasis naar Ajax en optie tot koop voor 8 miljoen.

1 september 2013 om 20:09

Dat zou fantastisch zijn!

1 september 2013 om 20:30

Dat lijkt me een heel sterk verhaal, Ola heeft zeker 9 miljoen gekost, als Benfica hem nu gaat verkopen voor minder dan zijn ze gek geworden.

1 september 2013 om 20:31

Echt? Dat zou zeer mooi zijn, van Sana werd je niet echt vrolijk vandaag, al hoewel hij op rechts stond.

Heb je een bron?

Eindelijk een einde gekomen aan dit soap, belachelijk veel geld 91 of 101.

101 miljoen is disrespect tegenover Ronaldo, hij is 10 x beter en was ook 2 x zo goed toen hij vertrok voor 94 miljoen.

Hoe dan ook gefeliciteerd Madrid fans !

1 september 2013 om 20:16

Mij hoef je niet te bedanken, kan zo gezegd wel getroost worden. Triest dit.

Dit kon je ook wel verwachten ja, maar echt serieus belachelijk dat ze voor Gareth Bale zoveel betalen
Ik ben benieuwd of die het zou kunnen waar maken bij Real Madrid.

Teveel betaald en te slim onderhandeld door Tottenham

ik blijf het een belachelijk bedrag vinden, 101 miljoen euro voor 1 speler. Terwijl heel het land ik een crisis verkeerd krijgt real een lening van de bank/staat/van de eu.

1 september 2013 om 20:12

Ook voor jou:

Wat is je bron dat Real Madrid dit leent van de Spaanse banken? Real Madrid heeft een Ebitda van 150 miljoen. Daarvan kan rond de 110 miljoen aan transfer worden besteed. Aangezien Real Madrid voor Bale een positief transfersaldo is hoeven ze dus helemaal niks te lenen.

1 september 2013 om 20:21

Hoe kom je erbij dat Real voor Bale een positief transfersaldo had? Er is meer uitgegaan dan er binnen kwam hoor, circa 15 mln meer uitgegeven. Dat valt eigenlijk nog mee, vooral de verkoop van Higuain heeft dat nog een beetje in balans gebracht.

1 september 2013 om 20:27

Nee, dat is niet zo.

Higuain voor 37 miljoen, Callejón voor 10 miljoen, Albiol voor 12 miljoen, Pedro Leon voor 6 miljoen. Real Madrid kreeg 8,8 miljoen voor de verkoop van Soldado en Negredo. In totaal dus 73,8 miljoen.

Isco was 27 miljoen. Illarramendi was 32,2 miljoen. Officieel 38,9 miljoen maar 6,7 miljoen was BTW en Real Madrid kan dat terug vragen. 6 miljoen voor Casemiro en 6,5 miljoen voor Carvajal. In totaal 71,7 miljoen.

1 september 2013 om 20:35

Ebitda zegt toch helemaal niets man, kom niet met die termen zwaaien alsof je er alles van kent! ebitda zijn de inkomsten voor intresten, afschrijvingen, taxen en noem maar op. Van belang voor transfers te doen is het budget en dat hangt af van heel wat meer dan ebitda.

1 september 2013 om 20:40

En waar is jouw bron voor je ebitna van 150 miljoen?

Leuk dat je begint over dat Real de btw van 38.9 mil kan terugvragen maar je vergeet voor het gemak dat ze over de verkochte spelers twv 73.8 mil btw moeten afdragen of begrijp ik je verkeerd?

1 september 2013 om 20:40

Ik heb het van een gerespecteerde Barcelona supporter op twitter, (@youngcules). Daarbij heb ik het ook aan mijn vader (belastingadviseur) gevraagd.

1 september 2013 om 20:47

Transferbedrag van Isco ligt al hoger dan jij hier meld dus die klopt al niet. De rest heb ik niet gechecked, weet wel dat de Real supporters er meester in zijn om de balans in hun voordeel uit te laten slaan. Maar met de transfer van Bale is die balans sowieso verschrikkelijk ver te zoeken, wat een schande dit bedrag!

1 september 2013 om 20:54

@rodg

Transferbedrag van Isco is 27 miljoen plus 3 miljoen variabelen. Veel Spaanse media meldden dat bedrag. Eens dat het bedrag schandalig is en hij niet nodig is.

1 september 2013 om 21:09

@kaassie

Het jaarverslag. Maar die 150 miljoen klopt niet helemaal. Ik zat bij het verkeerde jaar te kijken. Het is 133,8 miljoen ipv 147,7 miljoen (die 150 miljoen).

Ik weet niet hoe het precies zit. Maar bij Illarramendi is de afkoopclausule betaald en dan moet er over dat bedrag nog BTW worden betaald. Ik weet niet hoe dat zit met andere transfers.

1 september 2013 om 22:38

Ohja, die Barcelonasupporter en je vader zullen het vast weten. Met alle respect voor je vader hoor maar hoop dat je het niet heel erg gaat vinden dat ik dat niet serieus neem.

1 september 2013 om 22:58

Zou jij dan willen uitleggen hoe het zit als ik het fout heb?

2 september 2013 om 01:50

Madrid pffff lees evenhttp://www.ad.nl/ad/nl/5598/Sportcolumnisten/article/detail/2902422/2011/09/12/Real-Madrid-is-sterk-dankzij-ons-geld.dhtml

Oeff!! Is Ronaldo niet blij mee denk ik, Bale is 101 miljoen echt niet waard maargoed, Real was gek genoeg bereid het op tafel te leggen.

eindelijk kunnen we iets anders lezen op voetbalzone

tja het komt niet echt als een verrassing, maar goed.. geld betalen ze toch te veel, 90 of 100 miljoen.. jezus. En dan moet ook nog blijken of hij wel bij madrid past en of hij uberhaupt wel nodig is.. ik heb mn twijfels bij de transfer

Wat een onzin dit! één leuk seizoentje gedraaid, maar 101 miljoen euro?! Ronaldo was op dat moment de beste speler ter wereld, had een CL gewonnen, 3x de BPL en die bewees het waard te zijn! Bale heeft nog 0,0 serieuze prijzen gewonnen!

Hopelijk maakt ie het dan waar en wordt ie echt van nog nooit geziene klasse, maar ik zie dat niet gebeuren. Het beste voor hem en Madrid!

Leuk! Eindelijk weer eens een (goeie) Britse speler in het buitenland. Ik keek al met zoveel plezier naar Real Madrid, en dit zal het niet minder maken. Het bedrag is uiteraard belachelijk, maar opzich, ik ben allang blij dat die irritante geruchten eindelijk voorbij zijn. Had deze transfer niet een maand of twee eerder kunnen gebeuren ???

1 september 2013 om 22:38

Tenminste nog een positief iemand...... Die transfer heeft inderdaad wel heel lang laten wachten,

Eindelijk rond! Was er wel een beetje klaar mee, natuurlijk helemaal van de zotte om zoveel voor een speler te betalen, gaat helemaal nergens meer om!

hij is het geld niet waard als je ziet van welke topspeler dit ten koste gaat.

Hij is dus niet de duurste voetballer ter wereld geworden. Hij is de op één na duurste voetballer.

1 september 2013 om 20:11

Hangt er vanaf of je de (Engelse?) 101 miljoen gelooft of de Spaanse 91 miljoen. Zou toch te bizar voor woorden zijn als Bale de duurste speler aller tijden zou zijn?

1 september 2013 om 20:32

Misschien 91milj pond...

101 Miljoen is hij ook weer niet waard ! , Ik vind hem maar Max 80 Miljoen

1 september 2013 om 20:17

60 miljoen was al genoeg..

2 september 2013 om 01:17

precies , En mensen gaan Ronaldo met Bale vergelijken , dat moeten ze niet doen , Ronaldo speelde bij United veel beter team dan Spurs geen wonder dat Bale niks heeft verdiend met spurs

Denk dat Di Maria dan binnen 24 uur bij Arsenal speelt of toch bij de Spurs?

1 september 2013 om 22:43

Voor de fans hoop ik Arsenal, maar dat zou wat niet. Zelf denk ik aan Man Utd. of Psg.

En zo kan het label van koopclub weer van Tottenham af. Slim overigens om eerst het geld uit te geven, want anders vragen alle clubs natuurlijk de absolute hoofdprijs. Nu hebben ze netto amper meer geld uitgegeven. Ben wel benieuwd of dit nog het een en ander gaat veroorzaken. Zoals Ozil die vertrekt? Of kaka? (Of beiden?) ben benieuwd of het nog een drukke dag zal worden op de transfermarkt!

1 september 2013 om 20:09

(Kan niet editten op telefoon): Di Maria nu misschien naar Arsenal toe? Zouden ze zeker kunnen gebruiken!

1 september 2013 om 20:10

Dit is natuurlijk onzin, waarom zou het label van koopclub weg vallen wanneer ze 1 speler verkopen? Hoeveel spelers hebben ze wel niet gekocht zeg..

1 september 2013 om 20:14

Voor zo'n 100 miljoen gekocht en nu hebben ze ook voor 100 miljoen verkocht. Netto geven ze dus niets tot weinig uit aan transfers. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Arsenal als ik me niet vergis. Pas als er een duidelijk verschil is tussen uitgaven en inkomsten wat betreft transfers mag het in het rijtje van City, PSG, Chelsea, Real wat mij betreft

1 september 2013 om 20:12

Nee, het label blijft erop. HOe veel je ook binnenkrijgt, als enkel Real en Monaco meer uitgeven en je zelf meer uitgeeft dan PSG en City ben je een koopclub.

1 september 2013 om 20:18

Letterlijk ben je een koopclub ja, maar iedere gezonde club kan zo kopen. Ook Go Ahead Eagles bijvoorbeeld, maar dan in verhouding natuurlijk. Het label koopclub wordt bedoelt als koopzieke clubs die worden gefund door een rijke eigenaar en grote verliezen maken op transfers, dat doet Spurs dus niet. Maakt me overigens ook niet veel uit als mensen het wel als koopclub blijven zien, ben het er alleen niet mee eens

1 september 2013 om 20:23

Rare beredenering van jullie Gooners weer hoor. Eerst is een koopclub een club die het geld niet zelf heeft verdiend, nu maakt het opeens niet meer uit waar het geld vandaan komt. Dan is Arsenal ook een koopclub. De laatste grote successen zijn ook met gekochte elftallen gewonnen. Vandaag ook maar twee jeugdspelers in het veld, rest gekocht.

1 september 2013 om 20:26

Niet als je puur kijkt naar deze transferperiode. Daarin heeft Spurs een saldo van 0 en hebben ze gewoon goed ingespeeld op het aanstaande vertrek van Bale en zich in de breedte versterkt. Pas als je veel meer uitgeeft dan je binnen krijgt en je nooit eigen jeugd opstelt ben je in mijn ogen een koopclub, zoals Madrid dus. Want oa Jesse maar ook Morata zullen amper aan spelen toekomen.

1 september 2013 om 20:37

Een koopclub ben je pas als je verschillende jaren achter elkaar miljoenen uitgeeft en elke keer je hele selectie een grondige opfrisbeurt geeft. Tottenham doet gewoon een groot aantal transfers, maar doet dit niet op regelmatige basis. Niets koopclub dus.

2 september 2013 om 07:57

kaka is al zo goed als weg;p

Arsenal sla je slag. Ga met een flinke zak geld naar Madrid en haal Di Maria en Benzema/ozil

1 september 2013 om 20:14

Precies. Het heeft even geduurd maar Wenger heeft nog zo'n 28 uur om nu een telefoontje te plegen richting Madrid. Morgen wordt misschien nog zenuwslopender dan vandaag met de derby .

Al vraag ik me af met elke top quality German player we bezig zijn. Kan nog een mooie transfermarkt worden voor Arsenal!

1 september 2013 om 20:17

Top quality German is Draxler. Door diverse betrouwbare bronnen bevestigd. Benzema hoop ik meer op dan op di Maria.

1 september 2013 om 20:46

Stravven

Lees net dat Arsenal al in gesprek is met Ozil. Wanneer ze die halen, dan poep ik heel mijn broek onder en stuur ik het naar Londen.

3 september 2013 om 09:05

Stravven

Pakketje is onderweg .

3 september 2013 om 10:05

Haha!

Belachelijk, let op, hij gaat daar falen.

1 september 2013 om 20:37

Stiekem hoop ik er ook een beetje op

1 september 2013 om 23:11

Zelfs ik hoop daar als Madridista op. Dan leert Perez misschien dat je echt helemaal geen ruk opschiet met keer op keer transferrecords verbreken. Dit gaat ten koste van zoveel topspelers. Jese, Ozil, Di Maria, misschien Benzema.

Perez FCK OFF Idioot DIE JE Bent

Zieke koopclub is het ook , totaal onnodige aankoop.

Het einde van het oude voetbal

101 miljoen!

Scout direct ontslaan.

1 september 2013 om 20:10

Zidane ontslaan? Denk het niet

1 september 2013 om 20:11

Als Zidane dit bedacht heeft dan begin ik te twijfelen aan zijn gezonde verstand.

1 september 2013 om 20:20

Zelfs als het Zidane is!!

1 september 2013 om 20:24

Denk het niet? ookal was het de paus, belachelijke aankoop.

Bale is een erg goede voetballer en natuurlijk erg talentvol, maar ik had niet raar op gekeken als hij voor 20-40 miljoen was verkocht, maar meer dan dat is gewoon weggegooid geld: totaal onnodig.

1 woord : Schandalig!
Bale is goed maar echt niet zoveel waard. Maar de clasico's gaan een geweldige strijd worden met messi neymar iniesta vs bale ronaldo isco

101 miljoen voor een speler op een positie waar Ronaldo speelt, be-la-che-lijk. Bale is niet eens een van de beste voetballers op aarde, maar heeft 1 aardig seizoen gehad. Bij Tottenham lachen ze zich een ongeluk. Ik had 70 al te veel gevonden voor Bale

Haha, Tottenham is hier degene die het hardst lacht. Die hebben van die 100+- miljoen een half elftal aan goede, nieuwe spelers gehaald.. En Real betaald zich helemaal scheel aan een speler die natuurlijk wel goed is, maar dat bedrag nooit waard. Natuurlijk schandalig, dit soort bedragen, helemaal als je het over de schulden en dergelijk gaat hebben van Real.. Ben benieuwd hoe dit gaat in samenwerking met Ronaldo, ik denk namelijk dat het niet heel goed gaat werken. Ook was hij bij Tottenham helemaal de man, en bij Real is dat toch wel even anders.. Ben benieuwd.

Nou, van harte gefeliciteerd liefhebbers van het "voetbal". Een speler die nog nooit wat heeft gepresteerd, zo hard kan lopen als Usain Bolt en alleen maar oogkleppen op heeft kost men €91 miljoen euro. Gekkenwerk, schandalig en absurd. Dat er zoveel geld wordt neergelegd voor zo'n beperkte voetbal zegt eigenlijk wel hoe de voetbalwereld van tegenwoordig in elkaar steekt. Alles draait om het geld en nergens anders om.

Miljoenen mensen in Spanje en Europa zijn werkloos, Madrid heeft een schuld van hier tot aan Reijkjavik en kunnen gewoon na de €96 miljoen van Ronaldo en diverse anderen spelers, nog even €91 miljoen neertellen.

Ik kan er met m'n kop niet bij dat dit realiteit is geworden.
Ik baal enorm dat zoiets mogelijk is in het voetbal. Ik word schijtziek van het moderne voetbal.

1 september 2013 om 20:31

Je moet niet vergeten dat Real Madrid ook ongelooflijk veel verdient hè. Dat geld van Ronaldo hebben ze met alleen merchandising alweer terug verdiend. Die club betaalt netjes zijn schulden af. Wil niet zeggen dat het niet veel te veel geld is trouwens. Ongelooflijk jammer inderdaad.

1 september 2013 om 21:05

Dat geld hebben ze inderdaad uit merchandising terugverdiend. Net als het geld dat ze betaalden voor Alonso, Kaka, Benzema, Coentrao, Khedira en Ozil. Ondertussen heeft Real alles terugverdiend.......en shit......

1 september 2013 om 21:59

Is dat nou sarcasme?

Zou me niks verbazen in ieder geval. Die club heeft een omzet van ruim 500 miljoen per jaar ofzo. Dus ze kunnen ook gewoon veel uitgeven. Sta er alsnog niet helemaal achter maar ze spelen totaal niet vals.

1 september 2013 om 22:37

Merchandising valt niet serieus te nemen uit de mond van bestuursleden. Nooit relevante cijfers gezien uit betrouwbare bonnen. Dat Real meer bezoekers zou trekken door Bale is ook nonsens van de hoogste la.

Mijn god....wat onnodig,wat een geld en wat een overschatte voetballer. Begrijp me niet verkeerd, Bale is top, en in potentie wereldtop. Maar op dit moment hoort hij niet eens bij de beste 5.

Daarnaast verwacht ik ook niet dat mensen over de wereld met een Bale shirt gaan lopen....dan krijgen Ronaldo,ozil en nog een paar denk ik de voorkeur.

Het is geen 101 miljoen en hij gaat ook geen 10 miljoen verdienen. 91 miljoen en 7 miljoen per jaar. Neemt natuurlijk niet weg dat het belachelijk is en dat Bale overschat wordt door Perez, Ancelotti & Zidane.

Een ramp. Dit kan wel eens het einde worden van Madrid. Deze man is een geweldige speler, begrijp me niet verkeerd. Maar Ronaldo is zo ongelooflijk goed en gewoon de man in Madrid. Hij gaat dit zeker niet leuk vinden, en als Ronaldo zijn contract niet verlengt dan is het afgelopen. Ik zie het somber in, ook met Ancelotti die nu al voortdurend de verkeerde keuzes maakt.

Naar mijn mening veel te veel geld, die 100 miljoen voor Bale is totaal niet marktconform.

ronaldo zal wel zuur zijn. Nieuwe baas aan boord bij Real en die moet spelen natuurlijk

Ontbrekende schakel? Wat ontbreekt er dan? Real is een prima team. Alleen is Perez gek in z´n hoofd.

Veel te veel geld voor deze, toch wel, geweldige speler. Tottenham heeft dit prima gedaan, hebben al die versterkingen binnengehaald voor zo'n 100 miljoen en enkel Bale daarvoor ingeleverd.

Alleen, Real zal die 100 miljoen snel terugverdienen hoor. Merchandise en alles eromheen. Het is een commercieel product.

1 september 2013 om 20:14

Die 100 miljoen verdienen ze never nooit terug met merchandise. Bale is bij lange na niet zo populair als een Ronaldo of een Beckham. Het is een jongen met een apenkop uit Wales. Totaal geen marketingproduct.

1 september 2013 om 20:23

Hoeveel bananen zou Real hem per week betalen vraag ik me nu af? Dat hij op een aap lijkt zijn we het over eens, hij zal in Spanje nog wel eens een banaan naar hem gegooid krijgen. En bij hem mag het wel gewoon, hij is niet getint, hij heeft gewoon een apenhoofd.

Ronaldo, Neymar en Beckham vertegenwoordigen enorme commerciele waarde, Bale niet bepaald. Een merk heeft liever Neymar, Ronaldo of Beckham dan iemand die nogal wat van een chimpansee wegheeft.

1 september 2013 om 20:32

Laten ze de helft terugverdienen, hebben ze een topspeler voor 50 miljoen. Praat je al over hele andere bedragen voor zijn kwaliteiten.

enorm bedankt perez..

you just ruined my weekend..

ongelooflijk...
de domste move ooit ..
van Levy uiteraard niet;...
prestige aankoop zeg. en dat om wat..

dat goed beleid dat leuk vorm begon te krijgen in 1 klap naar zijn malle..

Gekkigheid. 101 (!) schandalige miljoenen aan een overrated renpaard met een goede linkervoet. Marketing-technisch nog geen fractie van wat Ronaldo voor Real kon betekenen. Wat zal dit voor Real betekenen? Ronaldo in de spits? Exodus Di Maria (hopelijk Arsenal), Benzema (idem)?

Anyway, belachelijke transfer.

Geweldige voetballer, kan niet wachten om hem volgende week te zien spelen in een Real Madrid shirt. Vraag me af hoe Ancelotti er nu een team van gaat maken. Real Madrid heeft een ontzettend brede selectie. Wauw je zal straks maar Casillas, Pepe, di Maria, Ozil en Kaka op de bank hebben. Hoop trouwens voor Kaka dat hij naar AC Milan gaat.

Lopez
Arbeloa
Varane
Ramos
Marcelo
Khedira
Modric
Bale
Isco
Benzema
Ronaldo
1 september 2013 om 20:20

Denk dan meer:

Lopez
Arbeloa
Varane
Ramos
Marcelo
Khedira
Mordicus
Bale
Isco
Ronaldo
Benzema

Denk dat er geen supporter is die blij is met Bale. geweldige speler maar totaal overbodig en veel te duur.

Hoe zouden ze gaan spelen nu??

Je geeft als Nederland zijnde miljarden aan Spanje, die kampen met die o zo zware crisis. De banken zijn de financiers achter de Real en Barca, en die pompen die miljarden doodleuk in Bale, Neymar, Illaramendi, Isco enz. enz. enz! terughalen dat geld!

1 september 2013 om 20:13

Wat is je bron dat Real Madrid dit leent van de Spaanse banken? Real Madrid heeft een Ebitda van 150 miljoen. Daarvan kan rond de 110 miljoen aan transfer worden besteed. Aangezien Real Madrid voor Bale een positief transfersaldo is hoeven ze dus helemaal niks te lenen.

Nou het is eindelijk rond, maar wat een bedrag zeg

Ozil en Di Maria weg?
Je zag het zelf al. Ronaldo speelt niet goed in de spits. Hij moet gewoon zijn vrije rol krijgen op de vleugels! Ancelotti zal nu Ronaldo en Bale gewoon op de vleugels zetten en Isco achter Benzema? Di Maria en Ozil zijn kind van de rekening. Pff. Onnodige aankoop!!! Ronaldo kom maar terug naar United!!

Against modern football!
Rip transfermarkt zomer 2013.

Ik ben de acties van Perez kotsbeu, en dat zeg ik als een Madridfan.
Hoe haal je het in uw hoofd dat Bale, die eigenlijk nog niets bewezen heeft, meer moet gaan kosten dan Ronaldo?
Het gaat nog grappig worden als Bale mislukt in Real.
Ze ze zijn daar in Tottenham nu aan het feesten, ik zie het al voor mij.

Niet eens meer serieus te nemen, zoveel geld voor z'n voetballer, echt triest

Je kan een speler van 91m euro niet op de bank zetten natuurlijk, of moet je over Mourinho beschikken, maar die is vertrokken.

Bale zal dus 100 procent basis staan (na een paar wedstrijden). Op de plek van wie. Ancelotti is niet blij met Benzema dus misschien wordt het hem wel? Als Bale in de spits kan spelen, dan fantastisch, maar als een van de echte ras voetballers plaats moet maken voor hem, dan word ik echt boos.

1 september 2013 om 20:15

Geen idee hoe hij dit gaat doen, maar hij zal wel iets moeten verzinnen. Kan alleen dit bedenken, maar of het loopt? Geen idee..

Diego Lopez
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Özil
Illarramendi
Modric
Isco
Bale
Ronaldo
1 september 2013 om 20:21

Ja, zo'n opstelling had ik ook in gedachte ja.

1 september 2013 om 20:46

Als ze Özil op rechts gaan zetten kunnen ze hem net zo goed verkopen, kunnen we ten,inste bij een andere club genieten van hem

1 september 2013 om 21:26

Ik zal dan toch zo spelen... eventueel alonso i.p.v. illarameni maar dat kon ik niet in mijn opstelling zetten wegens illaramendi's korte naam...

casillas
carajaval
varane
ramos
marcelo
bale
illaramendi
ronaldo
ozil
isco(modric)
benzema
1 september 2013 om 22:28

Ik weet zeker dat ze zo gaan spelen!!!!

diego lopez
arbeloa
pepe
ramos
marcelo
khedira
modric
bale
isco
ronaldo
benzema
1 september 2013 om 20:20

Stiekem hoop ik ook dat Bale gewoon in de spits kan spelen. Als hij er 25 maakt daar ben ik tevreden. Ronaldo haalt toch makkelijk 40 vanaf de linkerkant. Denk/ weet zeker dat Kaka Chrysev en Coentrao vertrekken. Di Maria en Ozil moeten blijven!

1 september 2013 om 20:23

Ancelotti heeft net aangegeven dat Coentrao zal blijven.

1 september 2013 om 20:20

Denk eerder Bale op links en dan Ronaldo in de spits?

1 september 2013 om 22:30

bale en ronaldo gaan gewoon op de flanken spelen. Ronaldo is perfect 2-voetig dus hij kan ook gewoon op rechts komen. Ik hoop alleen dat ze benzema nog vervangen, wat was hij weer dramatisch vandaag.

1 september 2013 om 20:56

bale heeft nooit in de spits gespeeld en gaat dat ook niet doen.

Wow, totaal overbodige aankoop. En 101mil?! Belachelijke aankoop, dat is duidelijk. Toch ben ik benieuwd hoe hij het gaat doen samen met Ronaldo, ongeloofelijk.

1 september 2013 om 20:27

91 volgens mij.

Arme jongen, hij kan alleen maar falen. Nooit van zijn leven gaat hij de 101 miljoen euro waard zijn. Real heeft zijn loopbaan nu al kapot gemaakt. Er moet echt iets aan gedaan worden. Dit soort bedragen zijn echt ziek

Aan de politiek van Nederland, help Spanje alsjeblief niet meer hun economie...... Laat een Club als Real enz. maar eens hun schulden afbetalen door hun (top)spelers maar eens te verkopen en transfers als deze te blokkeren!!!!

Dit was natuurlijk te verwachten het was slechts een kwestie van tijd. Nodig? Naar mijn idee totaal niet. Cristiano Ronaldo, Isco, Ozil, Di Mariá en Jesé Rodriguez is toch meer als voldoende? Zelfs Marcelo kan in het uiterste geval nog als linkshalf uit de voeten. Ik ben ten eerste reuze benieuwd wat Ancelotti en co voor positie in ogen hebben voor Bale. Op links staat C.ronaldo buiten kijf, toch? Of zal Benzema nu hij vandaag openlijk 'kritiek' heeft gekregen zijn plaats in de punt moeten afstaan aan C.ronaldo zodat Bale op zijn vertrouwde linkshalf kan spelen? Of zal Bale vanaf rechts komen aangezien Ozil daar niet op z'n best is en Di Mariá te wisselvallig is? Alhoewel Di Mariá het tot nu toe gewoon heel goed doet. Of C.ronaldo naar rechts verhuizen en Bale op links? C.ronaldo heeft bij United bewezen ook vanaf rechts uitstekend uit de voeten te kunnen, maar dat is ook weer een aantal jaar geleden. 1 ding weet ik wel: Isco hoeft voor iemand te vrezen. Zullen Ozil en Di Mariá dan de slachtoffers worden?

Dus morgen zijn Kaka en Coentrao ook weg en Chrysev word verhuurd. Aub laat Ozil en Di Maria blijven!

Bale-isco-ozil ronaldo spits lijk me beste opstelling..

weet iemand hoe real madrid nu gaat spelen? zal ancolotti zijn huidige speelwijze behouden of gaat hij zich aanpassen op ronaldo en bale, dus op de counter spelen.

1 september 2013 om 22:32

Waarom op de counter spelen met ronaldo en bale ??? ancelotti speelt nooit zo'n counter voetbal als bij mourinho. Ancelotti speelt altijd op balbezti.

Miskoop van de eeuw.

Jammer, ik had hoop dat de transfer niet door zou gaan, maar helaas. Er wordt te veel betaald. Maar ja, Bale is wel een topspeler. Ik hoop dat Ronaldo naar de spitspositie gaat, Isco naar links, Özil op 10 en Bale op rechts.

Di Maria zal vertrekken en Coentrao blijft gewoon. Nou ja, Real harkt in ieder geval 100 mln binnen.

Trouwens, de transfersom van Bale bedraagt 90 mln.

Spanje heeft geld problemen het gaat nu wat beter kopen ze bale voor 110 miljoen gaan ze weer naar Nederland zeggen ze geld is op mogen we lenen !!!!!!!!!!!!!!!

1 september 2013 om 20:20

Wat is je bron dat Real Madrid dit leent van de Spaanse banken? Real Madrid heeft een Ebitda van 150 miljoen. Daarvan kan rond de 110 miljoen aan transfer worden besteed. Aangezien Real Madrid voor Bale een positief transfersaldo is hoeven ze dus helemaal niks te lenen.

1 september 2013 om 20:43

@chimaera

Je hebt het wel druk met je bron of niet??
Je kunt mij niet vertellen dat dit verantwoord is, in een land vol werklozen.

1 september 2013 om 20:58

Hoezo druk met mijn bron? Mensen lezen iets en gaan maar dingen roepen zonder dat ze zich in de materie verdiepen. Eens dat het niet verantwoord is.

1 september 2013 om 21:19

ben ik mee eens maar je kunt je de reacties toch wel voorstellen 101!! miljoen waar gaat het nog over.

1 september 2013 om 22:34

@tiesie94
Wat heeft real nu met de spaanse werklozen te maken. Moeten de grote internationale bedrijven die in nederland en belgie elk jaar miljoenen euro's winst maken geld geven aan de werklozen of armen . Toch ook niet.

Ronaldo op 9?
Nu heeft Real de 2 duurste voetballers aller tijden in 1 team
Isco/ozil/ op 10 neem ik aan.
Ben benieuwd hoe het elftal er nu uit gaat zien.

#het is veel geld daar ben ik het mee eens maar bale-benzema-ronaldo is tog mooi we kunnen iedereen aan Hala Madridddd

50 miljoen is al veel te veel voor Bale, laat staan meer dan het dubbele...
Waanzin.

Hoe haantjesgedrag van een voorzitter kan ontaarden in geldverspilling. Die Levy lacht zich rot.

Haha, ben je dan de weg kwijt. 100 miljoen voor een speler die niet eens in de top 20 van beste spelers staat.

1 september 2013 om 22:36

In welke wereld leefde gij !!! je bent een slechte speler als je verkozen bent tot beste speler van de engelse competitie. Door sommige de beste competitie ter wereld.

1 september 2013 om 22:58

Ik zeg niet dat hij slecht is? Ik zeg dat er velen spelers een stuk beter zijn. Alleen al bij Real Madrid zelf kan ik er een paar opnoemen die van een hoger niveau zijn. Wanneer we het over heel Europa gaan bekijken komt hij niet eens in de top 20 van beste spelers, en daarom slaat dat transferbedrag helemaal nergens meer op. Dit is puur een kwestie van een voorzitter die wil laten zien dat hij "de grootste" heeft.

1 september 2013 om 23:06

Iedereen zegt dat hij enkel kan snel lopen, Men zal wel zien dat hij veel meer kan dan alleen lopen.

Vind het nogal krom dat Bale nu de duurste voetballer is terwijl hij dat niet verdiend te zijn. Over een aantal jaren zal dit bedrag als normaal worden beschouwd voor topspelers.

Say what 101 miljoen ?

Dit is toch wel een historische dag in de voetballerij, zij het positief, zij het negatief. Er is officieel een speler over de 100 miljoen grens getransfereerd. Ik zie dit alleen verbroken worden als Messi vertrekt, maar dat zal nooit gebeuren.

Willen ze zo gaan spelen dan? Anders zou ik het me niet kunnen bedenken waar je Bale moet laten bij dit Real. Suggesties voor andere opstellingen zijn zeer welkom.

Edit: Vereist wel meeverdedigen deze opstelling. Verder kan Diego Lopez en Khedira natuurlijk ook.

Casillas
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Bale
Alonso
Modric
Isco
Özil
Ronaldo
1 september 2013 om 20:23

ronaldo wilt niet in de spits

1 september 2013 om 23:07

Veel positiewisselingen en hij dan als een soort valse spits dan?

101 Miljoen!! Schandalig! Hoeveel moeten Messi en CR7 wel niet waard zijn.

En nog wat 101 Miljoen?? Een lening aangevraagd bij een bank die gesteund wordt door de EU dus ook door Nederland!! Belachelijk wanneer houdt dit op? Bale is dus ook een stukje van Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk... enz enz enz . En dus helemaal niet van Spanje!! Uefa grijp in! Dit is pure competitie vervalsing.

Knvb heeft hier de touwtjes strak, Cat 1, 2 en 3. Puntenaftrek als je bepaalde financien niet kan nakomen...

Voorbeeld, mijn eigen club had 5000 euro teveel begroot op drank verkoop hoppa 2 punten in mindering. Graag zie ik het regime van de Knvb in heel Europa ingevoerd worden.

Geef niet meer uit dan dat er binnen komt....ik kan hier echt boos om worden.....

Neus in, mond uit en een tabletje onder de tong..

Hoe is het mogelijk, geen geld en dan toch 90/100 miljoen uitgeven.
Bale hoe the fuck is Bale - kansloos
De banken lenen madrid geld voor deze aankoop, europa helpt de spaanse banken.
En wij steeds meer belasting betlen.

Ik kan er niet bij hoe dit mogelijk is.

Madrid leert niet van het verleden, een voetbal elftal is niet te koop.

Hopelijk vertrekken een aantal van de geweldige spelers bij madrid. Zoals ocil

1 september 2013 om 22:38

Hoe geen geld !!! Real madrid heeft een begroting van 500 miljoen euro en maken bijna elk jaar wel een 20 a 25 miljoen euro winst. Dus waarom kunnen ze dat dan niet betalen.

eindelijk veel succes bij real gareth bale
wat zeuren mensen nou against mdern voetbal enzovoort
het is 2013 ja , we leven in de moderne wereld nu , he tis geen 1977 meer ofzo
we moeten dit gewoon accepteren, wie weet over paar jaar wordt er veel meer betaalt voor een speler
natuurlijk zou madrid het kopen als hij 40,50 a 60 miljoen zou zijn ,maar tottenham wou tog de hoofdprijs voor hem,madrid heeft tog niet als 1ste bod gezegt doe maar 100 miljoen maar ,het is tottenham tog !

Wat een schande!

Hoe lang mogen clubs als Real Madrid, Psg, City en Monaco nog doorgaan van de Uefa en de EU?

1 september 2013 om 20:21

Daar doen ze toch niks aan, kost Uefa teveel geld.

1 september 2013 om 20:36

Ik ben bang dat je gelijk hebt, ja.

1 september 2013 om 22:40

Waarom zou den uefa hier iets tegen doen. Ze verdienen hier ook geld i.v.m. tv-rechten en reclame.

Hopelijk dient Ronaldo een transferverzoek in naar United.

Mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse burgers.

Ziek bedrag. Niet te bevatten dit.

En daar gaat ons belastinggeld. Krijgen we nu ook gratis kaarten om onze aankoop eens te mogen gaan bekijken?
Onnodige aankoop. Bale is toch nooit meer waard dan de 2de beste speler van de wereld (cr). Toen CR werd gekocht, was hij toch echt wel beter dan Bale.

Hoe kan hij in godsnaam een prijskaartje van 101miljoen waar maken? Kaka kon 65m niet eens waarmaken.. Als Bale blessures krijgt en slecht begint te spelen is het over. 101 miljoen.. hij gaat dag in dag uit kritiek krijgen van journalisten als hij 1x niet scoort of assist, wat je, ook al ben je een mens,met een prijskaart van 101 miljoen wel week uit week in zou moeten kunnen. Messi en Ronaldo doen het beiden.

Mwha, ik vind het wel een beest van een speler kan overal kan spelen en hij maar blijft gaan. Tegen een sterk Inter een paar jaar terug liet hij al zien bij de absolute wereldtop te horen.

Vorig jaar was hij overal voorin te vinden, een one-man team bijna, dus met Ronaldo switchen wordt geen probleem, maakt R.madrid juist beter. Hij is al twee keer speler van het jaar geworden in de PL en ook jonge speler een paar keer volgens mij, dus dat van slechts 1 seizoen goed klopt sowieso niet.

marktconform zeker niet, maar goed hij had nog een contract van 4 of 5 jaar volgens mij bij Spurs, dus ongeveer 20-25 miljoen per seizoen.

Prachtige transferperiode voor ons

1 september 2013 om 20:25

De verkoop van Bale is inderdaad mooi van jullie, evenals het aantrekken van Eriksen en Lamela. Van Capoue, Paulinho, Chiriches, en Chadli valt nog maar te bezien of ze de benaming ''prachtig'' waard zijn.

Levy is wel een kundig ventje wat betreft het verkoopgedeelte.

1 september 2013 om 20:31

Altijd al geweest, goeie ouwe baldy

Maar Paulinho en Capoue gaan wel slagen hoor. Chadli ben ik ook nog niet zeker van maar hij heeft nog maar 3 wedstrijden gespeeld volgens mij dus wie weet. Chiriches kan het in ieder geval wel maar kijken hoe hij het bij ons gaat doen.

1 september 2013 om 20:48

Een prachtige periode, maar wel een ontzettend k*t seizoen ;p.

3 september 2013 om 07:41

Dat moeten we allemaal nog zien he. Jullie staan maar 3 puntjes voor hoor, beginnen die Liverool supporters nou ook al zo voorbarig te juichen jullie zouden toch wel beter moeten weten.

3 september 2013 om 09:04

Mothespur

Om eerlijk te zijn ben ik totaal niet onder de indruk van Tottenham, hun aankopen zijn op 2 na gewoon allemaal middelmaat (mijn mening) of overbodig terwijl de concurrentie beter en gerichter heeft ingekocht. Daarnaast hebben jullie nog geen enkel doelpunt zelf kunnen creëren en zal het nog wel even duren voordat het team op elkaar ingespeeld is.

Nu Arsenal Ozil heeft gehaald zijn hun problemen ook nog niet opgelost, ze hadden buiten deze grandioze aankoop ook nog een verdedigende middenvelder een verdediger en een buitenspeler moeten halen, ik ben bang dat hun selectie te smal is om op alle fronten mee te kunnen strijden.

het liefst scheld ik een reactie van 10 meter lang maar ik houdt het kort. perez is volgens mij de domste clubpresident is de geschiedenis. je hebt reuze talenten, mega spelers en al 77 mil uitgegeven. totaal onnodig dit. bale kan niet eens op recht, hij is een absolute linkervleugelspeler. je moet di maria, Özil of modric nu verkopen want hier is geen houden aan. kaka gaat hopelijk weg. bale heeft trouwens dezelfde fout gemaakt als kaka. miss zelfs groter. bale zal miss de eerste 2 jaar basisspeler zijn maar later wordt de selectie te groot en moet er iemand weg. ik zie bale rond 28 jaar terug gaan naar PL. bale is ook zo'n zielige idioot. huile bij spurs dat je persee weg wilt. als spurs je niet wilt verkopen moet je dat accepteren en niet janken. trouwens nog goed gedaan van levy. 100 mil voor iemand van een waarde van 40. een gek genie. zielig dit

1 september 2013 om 22:42

perez is volgens mij niet den domste clubpresident is de geschiedenis. Hij is gewoon een zakenman en ziet in zo'n spelers een investering waar hij waarschijnlijk toch winst gaat opmaken.

101 miljoen voor Bale!? kom op zeg, het is een geweldige voetballer en misschien gaat hij ons verrassen, maar het is een onnodige aankoop voor veel te veel geld. Spurs doen hele goeie zaken met deze transfer.

Wat een teleurstelling...we waren net zo goed bezig deze zomer. Spelers verkocht, goede talenten binnen gehaald en dan moet Florentino Perez nog even Bale halen want ja we hebben nog niet genoeg talent in de selectie zitten. Totaal onnodig en belachelijk...zal je straks ook weer zien dat Jesé wordt verhuurd aan Málaga, niks mis mee natuurlijk maar ik had er toch op gehoopt dat hij bij ons ze minuten kon gaan maken. Vraag me serieus af hoe Ancelotti dan nu wil gaan spelen, ikzelf hoop dat het niet ten koste gaat van Ronaldo (lijkt me sterk), Isco, Özil, Jesé en Morata; maar ja dat zal wel teveel gevraagd zijn.

Bale is een fantastische speler, maar in mijn opziens is er op dit moment geen plek voor Bale en is er natuurlijk veel te veel betaald.

Verder ben ik het volledig eens met de eerste bovenstaande reactie van Isco.

Ik zal niet over de prijs beginnen zoals bijna iedereen. Om eerlijk te zijn dat interesseert me niet, ik ben benieuwd naar de wedstrijden. Enigste wat ik zonde vind is dat özil hierdoor op de bank plaats zal nemen. De volgende opstelling zou geweldig zijn.

Gareth veel succes in Madrid!

Diego Lopez
Carvajal
Varane
Sergio Ramos
Marcelo
Modric
Isco
Bale
Özil
Ronaldo
Benzema
1 september 2013 om 22:43

isco heeft de plaats van ozil al afgenomen, bale gaat gewoon in de plaats van di maria komen.

Hopelijk switcht Ancelotti naar een 4-3-3 kan geen andere opstelling bedenken waarbij iedereen redelijk tot zijn recht komt.

Casillas
Carvajal
Pepe
Ramos
Marcelo
Modric/ Ozil
Khedira/illa
Isco/Ozil
Bale/Di Mari
Benzema
Ronaldo/Jese

Wat een ongelooflijke blunder is dit zeg van Perez. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat er zo'n ongelooflijk groot bedrag is betaald voor Bale.
Wat is er nou exact betaald? Hierboven lees ik 101... 91.. en op de spaanse site's lees ik 99miljoen.

Wat een bedragen, alleen de gedachte al.

Jammer dat die weggaat. Bedankt voor alle momenten en veel succes in Madrid. World Class

Via de officile kanalen van real madrid is er 90/91 miljoen betaald voor Bale. Ronaldo staat nog steeds boven aan met 94 miljoen. Alleen is het raar dat bale gelijk 10 miljoen gaat verdienen per jaar waarom niet beginnen bij 7 en bij goeie prestatie salaris verhoging net als bij ozil en di maria. Ik hoop dat hierna het nieuws komt dat CR7 zijn contract verlengt met 2 jaar extra.

Real Heeft 91 Miljoen Betaald Niet 101!

1 september 2013 om 20:28

T E K S T L E Z E N

1 september 2013 om 20:59

VZ heeft verkeerd bedrag erop gezet. En overdrijven. Op de officiële kanalen word 90 / 91 miljoen gemeld. (Real madrid site en de overige spaanse sites, spaanse verslaggevers)

1 september 2013 om 21:18

En www.transfermarkt.co.uk meld dat het om 80 miljoen pond gaat (91 miljoen euro) en dat een een van de betrouwbaarste sites qua cijfers etc.

Het bedrag dat voor C. Ronaldo werd betaalt was toen al bizar hoog maar viel op zich nog te begrijpen aangezien hij toen al een super ster was en wekelijks liet zien tot de beste van de wereld te behoren. Ook Kaka, en langer geleden Zidane, Ronaldo en Figo waren al supersterren die dat al volop bewezen hadden. Bij Bale heb ik dat absoluut niet. Is een geweldige speler maar het past totaal niet dat je voor hem meer uit wil geven dan voor een C. Ronaldo. Ook zie ik in hem niet de vedete waarvan iedereen een shirtje wil kopen en commercieel gezien zal het ook allemaal wel mee vallen denk ik. Ronaldo is en blijft de absolute ster van Real die het al jaren fantastisch doet op de linker flank. Moet dit dan omgegooid worden omdat een voorzitter even wil laten zien welke club ook al weer de grootste bedragen kan neerleggen? Of gaan ze Bale vanaf rechts laten spelen? Kan, maar niet zijn vertrouwde plaats. Beetje raar om een speler voor 100 miljoen te kopen en niet op zijn vertrouwde plek te zetten. Dit is waanzin ten top. Real heeft Bale sportief gezien niet nodig en hij zal nooit een ster worden zoals C. Ronaldo dat is.

Nou, met deze aankoop gaat Real Madrid zeker strijden voor de titel of anders wel de tweede plaats! Denk dat overwinteren in de Champions League nu wel haalbaar moet zijn voor de Madrilenen..

Ancelotti kan zo nooit iedereen tevreden houden: Ronaldo, Bale, Di Maria, Benzema, Ozil, Illaramendi, Isco, Khedira, Alonso, Casemiro, Jese, Kaka, Modric en Morata voor 6 plaatsen, krijgt hij nooit goed geregeld.

1 september 2013 om 20:32

Ozil zou naar een engelse club vertrekken, Kaka gaat weer terug naar Milan (schijnt al rond te zijn tussen Real en Milan). En ik denk dat de jeugdspelers die je hebt opgenoemd gewoon nooit een kans zullen krijgen bij Real. Gewoon een verschrikkelijke koopclub zonder ook maar enige visie.

1 september 2013 om 22:45

Dat denk ik ook. Nu begint iedereen te zagen over het geldbedrag, dat ze ook bij ronaldo hebben gedaan. Speelt hij heel goed en scoort hij veel dan vinden ze dat ineens allemaal normaal zo'n bedrag

Veel geld voor Bale... pff!

Ik ben benieuwd waar Ozil naar toe gaat...

Prima voetballer ook wel een topvoetballer in wording maar dit bedrag is te erg, vond de transfer van ronaldo al bizar hoog , als deze man al 101 m waard is dan zal in principe eriksen ook al 50 m waard moeten zijn zo apart tegewoordig

Transfer is doorgegaan uit schrik voor Galatasaray.heb geen ander verklaring hiervoor :D

Belachelijke aankoop natuurlijk. Ik ben nou wel benieuwd wat de officiële transfersom is. Want ik had nooit verwacht dat die 100 miljoen uiteindelijk ook echt betaald ging worden. Dacht dat dat een mediaverhaaltje was en dat ze er uiteindelijk uitkwamen met een prijs van rond de 70 miljoen, wat overigens nog steeds veel te veel zou zijn.

Real heeft Bale totaal niet nodig, met Isco had je al een goede aanvallende versterking, die veel beter is, zeker voor het Spaanse voetbal.

Voor Spurs is dit uiteraard een belachelijk goede deal, al had ik wel verwacht dat ze Coentrao in de deal zouden betrekken, wat een goede transfer zou zijn voor Spurs.

Ik neem aan dat Ronaldo nu in de spits gaat spelen, want als je Isco of Özil gaat slachtofferen om Bale te laten spelen, maak je je nog belachelijker dan deze transfer al is.

Er zijn nu geruchten dat Kaka rond is met AC Milan en dat Özil morgen vertrekt naar een engelse club, dat zou dan United of Arsenal moeten zijn. Vind het toch zonde dat een speler als Özil dan zou moeten verdwijnen voor een mindere Ronaldo kloon. Hoop eigenlijk dat het helemaal misgaat daar bij Real zodat ze gaan inzien dat het gewoon geldverspilling is wat ze hebben gedaan. Ergens op de wereld zijn nu mensen aan het sterven van de honger en Real gooit gewoon 100 miljoen euro in de lucht alsof het niets is, om dat ook nog maar niet van de schulden van Spanje te spreken. Bah wat is het voetbal toch smerig geworden.

Het geld wordt makkelijk terugverdiend; tv geld en merchandise zullen stijgen en dan heb ik het niet eens over zijn kwaliteiten die Real Madrid ver zal schoppen in zowel Spanje als de CL. Het is niet zo'n grote gok als het lijkt want dit geld zal in de toekomst terugverdiend worden zoals bij Cristiano Ronaldo, maar het blijft een gok en een team met veel sterren zal altijd voor interne problemen kosten.

Deze man is eigenlijk meer voor de breedte en de verkoop qua shirtjes, merchandise en populariteit gehaalt dan een echte aanwinst, eigenlijk. Hij weinig toe want hij is een geen type Spaanse speler die kan voetballen in de kleine ruimtes(wat een ongeschreven vereiste is in de Lbbva) dus of hij zal slagen betwijfel ik.

Verder wens ik hem veel succes

1 september 2013 om 20:49

-

1 september 2013 om 20:49

Lan kafasi kirik (ha gekke),

Je krijgt nu eens de kans om alles wat met Real te maken heeft, onderuit te halen. Zelfs kapot te maken. Wat doe je? Je gaat al je positivisme uit de kast halen. Ik sta voor even perplex.

1 september 2013 om 21:07

Ama abi niye yapayim ki? (broer waarom zou ik dat doen?)

Dat is toch niet de manier van reageren op deze forum. Je spreekt de verkeerde aan.

1 september 2013 om 21:17

Haha, vooruit. Positieve aura zullen we het maar noemen.

1 september 2013 om 20:52

Als er ook maar een euro verdiend word door Madrid hieraan doen ze dat over jouw en mijn rug!!!
Als pak hem beed Ajax zich meld bij de Rabo dat ze even een speler van het kaliber Robben willen kopen( en die is simpel beter dan bale) worden ze weggestuurd en zou de Rabo zeggen ok doen we dan grijpt de maffia eufa wel in onder het mom van finacielfairplay!!! Dat systeem is alleen maar ontwikkeld om de veelvraten groot te houden en de hardwerkende klein!! Het eigenvermogen van Ajax is 80 miljoen ontstegen!! En ze moeten opletten wat ze doen de schuldenbalans van Madrid gaat over de 250 miljoen en ze doen maar!!! Het is gewoon schande!!! Iedere nederlaag is een schande iedere puntendeling ook sterker een overwinning onder de 3-0 is een afgang VOETBALMAFFIA niets anders

Verschrikkelijke voor het voetbal. Totaal waanzin voor niet eens de beste voetballer. Maar Engelse spelers zijn goed voor de pr. Real geeft zoveel geld uit. En om het stadion is bittere armoede met een werkloosheid van 25%. Europa is doodziek dat zie je maar met zulke aankopen.

1 september 2013 om 20:37

Perfect verwoord. Landen zitten in diepe crisissen, banken vallen om, maar dit soort waanzinnige praktijken moeten gewoon allemaal kunnen... Platini, Blatter, Mario Dragi, van Rompuy en alle nationale ministers en voetbalvoorzitters stonden erbij en keken er naar...

Grootste faaltransfer ooit. Je betaalt 91 miljoen euro voor iemand die je totaal niet nodig hebt, die anderen in de weg zal staan. Tottenham is slim geweest door reeds beginnen inkopen nog voor ze Bale officieel verkocht hebben.

Enkel gekocht omdat Perez z'n ego zou gestreeld worden. Omdat hij wil tonen dat hij de grootste is. Omdat die domme Madrilenen zouden zeggen, die Perez is echt geweldig! Terwijl hij op die manier de club al jaren lang geen meter vooruit helpt. Waar gaat Jesé nu spelen? Zidanes y Pavones? de Pavones zijn dood.

Waar zitten de echte Realsocios? De mensen die Real echt La Decima willen zien winnen? Die weten wat hun te doen staan. Perez moet buiten.

is het nou 91 of 101 miljoen euro?

1 september 2013 om 22:49

91 miljoen

Ik ben niet een persoon die meteen 'onverantwoord kopen' roept, maar dit is schandalig. Dit is een regelrecht dieptepunt. 101 miljoen euro voor een halfgare Welshman. Pff. 76 miljoen euro teveel.

Bale is voor 90 miljoen naar Madrid, niet de duurste ooit dus

1 september 2013 om 20:36

oh beter

1 september 2013 om 21:00

pond euro?

1 september 2013 om 23:30

90 miljoen pond is ruim 105 miljoen euro, nogal logisch dat het 90 miljoen euro is he?

2 september 2013 om 00:04

het doet de ronde dat het ofwel rond d90 miljoen euro of rod de 100 miljoen euro ligt.

dus neen het is niet logisch dat het euro is

Belachelijk veel geld voor Bale zeg, totaal niet waard.

De Duurste miskoop aller tijden.

Pure waanzin. Het voetbal gaat kapot.

Geldverspilling vind ik het niet, ze verdienen ze het zo weer terug met shirtverkoop enz. Als speler is hij geen 90 miljoen waard, maar Real wordt natuurlijk wel sterker hierdoor.

Dus naast het belachelijke transferbedrag 100mil maken ze nog eens 10mil p/j over aan bale... omg! Diepe respect voor Levy haha

En dat terwijl ze een di maria in huis hebben die naast zn aanvallende kwaliteiten ook nog eens ontzettend veel verdedigend werk levert. BELACHELIJK! !

En dan te bedenken dat Jol hem een aantal jaren geleden naar Ajax wilde halen. Vind dit bedrag wel erg overdreven. Ben benieuwd hoe dit voor het Ego van Ronaldo zal zijn. Die is niet langer de duurste voetballer aller tijden.

teken dat Ronaldo na Ajax gaat?

Tja, onnodige aankoop, maar het heeft geen zin om te protesteren of te zeuren.
Het wordt toch niet teruggedraaid.

Dat betekent dat we ons neer moeten leggen bij een Real waar Bale altijd zal starten.
Benzema zal hiervoor naar de bank verhuizen en Ronaldo zal met Bale steeds van positie wisselen tijdens de wedstrijden.

Bij deze selectie is alleen een vertrek van Coentrao, Kaka of Di Maria denkbaar.
Ozil blijft, Benzema ook.

López
Carvajal
Pepe
Ramos
Marcelo
Modric
Khedira/Illa
Isco
Ozil
Bale
Ronaldo

Tijd voor een salarisplafond in het voetbal, deze zal de Fifa toch echt moeten invoeren. Fair Play is blijkbaar ook niet voldoende om grote transfersommen te stoppen! Niets te maken met handelen, maar grootheidswaanzin!!

Neymar combineren...... Not, is ronaldo een renpaard...... Nee. Wat een bullshit gast

Neymar combineren...... Not, is ronaldo een renpaard...... Nee. Wat een bullshit gast

Neymar combineren...... Not, is ronaldo een renpaard...... Nee. Wat een bullshit gast

ik hoop echt dat het een miskoop wordt, 91 miljoen euro, daar heeft heel nederland aan mee betaald.

het bedrag is 86 Miljoen + 5 miljoen euro aan bonussen gelukkig geen transfer record, zonde dat real dit gedaan heeft

1 september 2013 om 20:48

ja 86mill Pond, rond de 101 mill euro's dus, wel recordaankoop

1 september 2013 om 20:50

nee, ze betalen het bedrag in euros

Financial Fair Play? Dit is ongelooflijk.. Platini en co laat het allemaal maar toe? Dan zal over een paar jaar het voetbal helemaal kapot gaan aan de crisis en schulden, etc. En terecht, zoveel miljoenen die aan vele belangrijkere dingen uitgegeven kunnen worden zoals hongersnood, tornado/tsunami schades, bosbranden, etc... Nee, maar even 100 miljoen uitgeven voor 1 voetballer? Kom op zeg, dit is misselijkmakend...

1 september 2013 om 22:53

Financial fair play!!! ik denk dat ge niet weet wat dat betekent. Het wil simpel zeggen dat je niet meer mag uitgeven dan dat er binnenkomt. Omdat real een omzet heeft van 500 miljoen, kunnen ze gemakkelijk zo'n dure aankopen doen.

1 september 2013 om 22:59

Hoe kan het dan dat Real miljoenen in de schuld zit? Dan hebben ze naar mijn mening niet genoeg omzet gemaakt, tenminste niet genoeg om de schulden af te lossen omdat ze maar dure spelers blijven kopen?

1 september 2013 om 23:11

vroeger nog vele jaren voor de financial fair play had real bijna een miljard euro schuld. Ze hebben heel veel van hun trainingsgronden verkocht aan de stad Madrid. Toen bedroeg hun schuld nog zo'n 650 miljoen en zo met nieuwe sponsor contracten en tv-gelden en marketing zit men nu nog op 135 miljoen euro schulden . Dat wordt jaarlijks gewoon afbetaald, het zou enkel een probleem zijn als ze moeilijkheden zouden hebben om het af te betalen en dat is niet. DUS Geen Probleem

En nu is het klaar....

De voetbalwereld verliest nu al zijn geloofwaardigheid in een klap! Financielfairplay???? Een wassenneus als de UEFA en de europeesche commissie nu niet ingrijpen ga ik iedere zwarte aanvraag in mijn tandartspraktijk aannemen!! Ik weiger om deze proletenclub te subsidiëren !!!! Geld wat ze niet hebben aflossingen die ze niet kunnen doen, prijzen die ze niet winnen daar word ik niet langer de dupe van dit is de waanzin ten top!!!! Als Platini nu niet ingrijpt of de ec dan ben ik en met mij 100 van de mensen met hersenen en denkend vermogen er klaar mee!!!

dit is onverantwoord en ronduit belachelijk. in deze tijd van economische crisis zo veel geld uitgeven aan een voetballer en dan door een ploeg met een mega schuld in een land dat financieel moet worden ondersteund door europa. voor mij is het onbegrijpelijk dat dit kan. dit heeft niets met sport te maken.

alleen omdat hij zoveel heeft gekost ,was die transfervrij gekomen zouden jullie zeggen oh wat een geweldige aankoop hoor, real madrid is op die Yolo, als iemand geld heeft laat hem zn geld spenderen!

1 september 2013 om 20:57

dat is het hem nou, ze hebben dat geld niet. Mogen wij via een omweg bijdrage met zijn alle.

Een renpaard van 101 miljoen. Belachelijk, ronduit belachelijk. Ik had gehoopt dat het niet zou doorgaan, maar helaas wel. Zal me niks verbazen als dit de grootste miskoop ooit wordt.

daar gaan mn centen!

on:
Ben benieuwd waar hij zal komen te spelen. vind het geen goede aankoop in mijn ogen,

kom nou soort van bij de Fifa of de Uefa gaan we niet in het geheimen dergelijke of meer zelfs bedragen rond!
wie weet voor hoeveel de wk in rusland en Qatar is gekocht of verkocht wie weet , !

Koninklijke koopclub slaat weer toe.
Ze kunnen gewoon 2 teams maken die mee kan spelen aan de top

Te belachelijk voor woorden dit. Real Madrid wordt gesponsord door banken die staatssteun krijgen. Deze krijgen weer geld van de EU die wij, de simpele belastingbetaler, financieren. Bale is dus van ons! Hij mag hier wel eens een wasje komen draaien denk ik zo....

1 september 2013 om 20:59

En hoe weet je dat Real Madrid dit leent van de Spaanse banken?

On-ge-lo-fe-lijk. 101 miljoen voor Bale. Geweldig gehandelt van Levy en dom van Perez. Bale is een goede speler, maar nooit 101 miljoen waard.

weetniet waarom veel mensen haten op het bedrag dat real voor bale betaald, denk dat hij binnenkort veel monden gaat snoeren en dan zegt iedereen ineens hij is ze transferbedrag waard!
niet zeuren maar genieten van hoe real madrid gaat spelen!
denk toch wel dat ze zo gaan spelen,

Casillas
Carvajal
Varane/pepe
Ramos
Marcelo
Ozil/Khedir
Modric/illar
Bale
Isco
Ronaldo
Benzema
1 september 2013 om 23:35

Twee buitenspelers die alleen maar naar binnen komen en schieten en nooit een voorzet geven. Fijn om daar in de spits te staan.

Schandalig gebeuren. Wederom moeten de Spanjaarden laten zien dat men een groot bedrag met het grootse gemak naar het buitenland schuift. Geld dat andere Spanjaarden niet terugzien. Vervolgens geven de supporters bakken met hun geld uit aan merchandising waar de club aan verdient die dat vervolgens aan salarissen van buitenlandse spelers spendeert. Uiteindelijk miljarden Spaanse euro's die over de grenzen vliegen en waar de gemiddelde Spanjaard de gevolgen van ondervindt. Maar een spelletje winnen maakt dit blijkbaar allemaal waard.

Belachelijk bedrag.....zo gaat voetbal kapot... En dan ook nog eens lening bij Spaanse bank......banken worden al door Europa ondersteund... kunnen wij weer gaan bijleggen aan het eind van het jaar. ...en waar is nu de Uefa met zijn Financial Fair Play...???

Ik ben benieuwd of het wat wordt met Bale. Er staat nu wel ongelooflijk veel druk op Bale. Het bedrag is echt belachelijk. Dit maakt het voetbal wel kapot. De zomer van 2013 luidt nu een nieuw tijdperk van voetbal in. Een tijdperk waarin er nog vele belachelijke bedragen worden betaald voor overschatte voetballers (ik heb het ook over Neymar). Dan kan Bale wel goed zijn, maar hij is totaal overbodig.

Wat een genot zal het zijn als de Uefa en Fifa hier echt iets tegen gaan doen zeg.
En nee, niet dat financial fairplay gezeik want dat gaat helemaal niks uitmaken...
Brrrr, 101 miljoen voor 1 speler, mijn god, daar kunnen we in dit land veel leuke dingen mee doen hoor...
het is gewoon 0.1 miljard, zo klinkt het nog ernstiger...

Officieel weer een speler die kapot gemaakt gaat worden bij Real en dus weer een klasse speler minder. Geef hem een jaar en dan mag hij op de bank plaats nemen, maar zou wel kritiek krijgen, alleen is dit wat ik denk. Het bedrag wat voor Bale is betaald door Real is echt belachelijk veel, want zo goed is deze man nou ook weer echt niet. Nog geen 4/5 jaar geleden kon je hem bij de Spurs halen voor een bedrag van 4 miljoen, omdat hij zo bagger was. Hij is zeker gegroeid als speler maar geen 101 miljoen waard. Real heeft de laatste 4/5 jaar ook belachelijk veel uitgegeven aan aankopen.

1 september 2013 om 21:07

Real heeft niets uitgegeven dat heeft Europa gedaan die dit financiert!! Wat hoop ik dat Wilders er zulke scherpe vragen over gaat stellen dat Nederland naar de ec toe moet om dit te laten blokkeren!!!! Geert zet hem op!!!!

Haha, wat een belachelijke transfer. Van welke club komt dit ook alweer? Ja ja, van het o zo 'heilige' Real Madrid. Wat een club zeg, gatverdamme. Een bedrag van circa 100 miljoen euro neerleggen voor een speler die vrijwel niets heeft gepresteerd in de Champions League. Daarnaast, dat dit wordt toegelaten. Men kan wel leuk komen met cijfers van ' Jaa Real lost haar schuld af', maar dit geeft enkel aan dat Real nog steeds met haar schulden zit. Is het niet verantwoord dat zo'n club eerst haar schulden afbetaald en daarna met zo'n bedrag snoeit. En ja, Manchester United zit ook in de schulden, maar die kopen geen speler van 100 miljoen die zwaar wordt overpriced. Dan heb ik het nog niet eens over alle andere transfers van Real.

Ook is dit een belediging naar Cristiano Ronaldo. Namelijk met Messi de beste voetballer van de afgelopen vijf jaar. Sympathie heerst er bij mij enkel voor Ronaldo, Ramos en San Iker. De rest loopt er maar wat achteraan en dan heb je Perez die altijd spelers koopt, elk seizoen komt er weer een handjevol spelers aan bij de ingang van Bernabeu. Maar raadt eens welke club er aan het eind van het seizoen telkens weer bovenaan staat? Barcelona, en dat begin ik vanaf nu heerlijk te vinden. Wellicht vinden mensen dat Barca ook veel te veel geld uitgeeft, maar 100 miljoen? En dan ook nog eens voor zo'n speler als Bale is pertinent onverantwoord.

Belachelijke transfer. Veel plezier met Bale, wens hem veel succes. Naja, Perez zal natuurlijk weer zeggen dat het bedrag binnen 2 dagen wordt terugverdiend uit marketing.

Nogmaals, de mensen die praten over merchandising; Dat is zo'n onzin dat ik er simpelweg niet meer tegen kan. Hierbij doel ik op spelers zoals Coentrao, Alonso, Ozil, Khedira, Benzema, Di Maria en andere spelers. Dus al deze transfers zijn terugverdiend zoals men voorspelt? Echt niet dus he.

1 september 2013 om 21:04

Heerlijke reactie sluit me volledig bij je aan en loop nu naar de wc om te kotsen op die club en zijn voorzitter en Platini

Echt schandalig dit. Real heeft hem niet nodig en betaald ook veels te veel, zeker als je het vergelijkt met de prijs voor Neymar, die in mijn ogen minimaal even goed is.

Natuurlijk idioot veel geld, en redelijk overbodig, maar als Madrid Kaka en Di Maria voor een mooi bedrag kan lozen zou dit toch een mooie opstelling zijn met Ronaldo EN Bale.

Casillas
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Khedira
Alonso
Bale
Isco/Ozil
Ronaldo
Benzema

Bale kopen voor zoveel geld als je de meest getalenteerde en één van de jongste buitenspelers van Spanje in je rangen hebt. Ben benieuwd of Perez het geld van Bale er terug uit haalt door marketing. Ik kan hier liggen roepen dat het een schande is, dat het nergens opslaat en dat het voetbal kapot gaat, maar dat ga ik niet doen, het heeft toch geen nut.

1 september 2013 om 20:56

Bestuursleden zeggen altijd dat het geld wordt terugverdiend uit marketing. Naar mijn mening valt dat niet meer serieus te nemen...

1 september 2013 om 20:58

Naar mijn mening ook niet, maar ik ben maar een simpele boer van wie de mening niet telt.

1 september 2013 om 21:01

Je laatste zin:

Je doet het toch wel dus, haha.

2 september 2013 om 11:40

en ozil op de bank zetten, snap jij het nog?

Cristiano Ronaldo voor die werd aangetrokken door Real voor 93 miljoen als ik het juist heb.
Prijzen:3xkampioen met Man u,cl ,2xcommunity shield,wk voor clubs
Individuele prijzen:topschutter PL in 2007/2008 met maar liefst 31 goals met daarboven 7 assists,topschutter CL in 2007/2008 met 9 goals.
speler van het jaar in de PL in 2006/2007 en 2007/2008
Verkozen tot Europees voetballer van het jaar in 2008
Verkozen tot wereldvoetballer van het jaar in 2008.

Gareth Bale voor die werd aangetrokken door Real voor 101 miljoen.
Prijzen:niks
Individuele prijzen:speler van het jaar in de PL in 2012/2013 door 21 goals te maken en daarboven nog 4 assists

Ik denk dat je de reden wel ziet waarom het bedrag voor Bale veel te veel is en schandalig.bale zit natuurlijk niet bij een kampioenploeg als Man u zoals Ronaldo,maar ook qua individuele stats en prijzen staat Ronaldo 10 straatlengtes voorop.

1 september 2013 om 21:03

En dan te bedenken dat Ronaldo nooit geblesseerd raakt...

1 september 2013 om 21:06

Inderdaad

Het is belachelijk dat een club met zo veel schuld 101 miljoen kan en mag uitgeven..!!

1 september 2013 om 22:58

zo veel schulden??? Arsenal, chelsea, manchester united, manchester city, liverpool en vele anderen hebben veel meer schulden dan real madrid. Maar die mogen dat. Allemaal jaloezie.

1 september 2013 om 23:10

jij vindt dit dus normaal..?

1 september 2013 om 23:17

Nee ik vind dit niet normaal. Ik vind het gewoon belachelijk dat er enkel naar madrid en de spaanse competitie wordt gekeken . De engelse clubs hebben meer schulden en daar wordt nooit over gesproken. Manchester united met een schuld van 730 miljoen en chelsea met een schuld van 844 miljoen en die kopen ook nog altijd veel spelers.

1 september 2013 om 23:42

Het is helemaal niet belachelijk, Real Madrid haalt namelijk jaarlijks nog altijd meer geld op dan dat er uit gaat, ook al lopen deze bedragen in de honderden miljoenen.

100 miljoen vind ik dan wel weer belachelijk en lachwekkend.

Ozil wilt nu ook weg, onderhandeling met arsenal. gaat rap dit.

1 september 2013 om 21:08

Waar heb je dat gelezen?

1 september 2013 om 22:34

Ozil zal inderdaad zijn basisplaats verliezen nu ze Bale hebben aangetrokken.

Voorhoede: Benzema spits, daaromheen Ronaldo (kan op beide vleugels), Bale (kan op links en op 10) en Isco (kan op beide vleugels en op 10).

@premiergunner

Nee real niet maar wij

Schandalig. Zoveel geld voor een speler die verre van dat bedrag waard is. Een totaal onnodige aankoop. Verder heb ik het gevoel dat de selectie van Real Madrid deze transfersom ook niet prettig vindt. Slim gehandeld van Spurs, maar wat een belachelijke transfer voor Real Madrid.

Ongelooflijk die Perez! Real was net zo goed bezig! Dan haalt hij deze aap voor meer dan wat Ronaldo kostte!

Özil vertrekt nu ook waarschijnlijk!

Frustraties...

Daniel Levy en die zaakwaarnemer badderen zich nu in het geld. Ik als Chelseasupporter ben er normaal gesproken voor als er een hoog transferbedrag wordt betaald voor een beslissende en missende schakel op het veld wat een verschil kan maken voor een ploeg.

Dit is buiten alle proporties, hij is nog niet eens half zo goed toen Ronaldo die 40 doelpunten maakte in 2007 voor United. Hij heeft Tottenham zowel geen CL plaats als prijzen kunnen bezorgen. En vertel mij maar wie uit de basis gespeeld moet worden bij Real Madrid.

Spendeer 101 miljoen maar aan goede doelen idioten.
Die gozer kan alleen maar falen, want 101 miljoen verdien je niet makkelijk terug.

Voetbal is niet alleen sportieve prestaties neerzetten, maar ook er geld mee verdienen.
Perez is een ondernemer pur sang en geen voetbaldier in hart en nieren.

Kaka naar AC Milan voor 0 euro!!!

2 jarig contract getekend.

Bizar dit..

Be-lache-lijk. Meer heb ik er niet over te zeggen.

Welke onder curatele staande Spaanse bank geeft hier ene garantie voor af? Zou dit als EC zo snel mogelijk onderzoeken. Nog los van de volstrekte sportieve absurditeit van deze aankoop moet je zeer grote vraagtekens zetten bij het financiële aspect. Laat ze eerst in hemelsnaam die belastingschuld nou eens af betalen!

1 september 2013 om 21:10

Nee joh niks bank, Perez had dit thuis nog ergens verstopt in een kous liggen.

Exit Ozil nu? Arsenal word o.a. genoemd, evenals United.

1 september 2013 om 21:27

Als ze Ozil verkopen dan zijn ze echt belachelijk dom bezig..

Maar wacht ey.. ze hebben net een overschatte speler voor fucking 101mil gekocht.. Dus dan is elke idioten actie mogelijk.. Niets zou mij meer verbazen..

1 september 2013 om 21:29

Jammer dat een bonobo als Perez een mooie machtige club als Real "leid". En Ozil is op weg naar Arsenal, het zou zelfs al bijna rond zijn, geloof het of niet.

Ik mag hopen dat Bale minstens even goed als Ronaldo gaat presteren want bij Real Madrid krijg je niet lang de tijd om jezelf te bewijzen, hij is een zeer goede speler absoluut, maar nu mag je toch echt verwachten dat we minimaal La Decima dit jaar gaan winnen, anders zou het een ramp zijn om het zacht uit te drukken. Toch hoop ik dat hij gaat presteren en het goed gaat doen!

Een schuld is niet erg als die lager is dan de jaaromzet. En dat is het geval bij RM. De club is op dit moment de meest waardevolle sportclub ter wereld(waarde:3,5 miljard) Het is de voetbalclub met de hoogste omzet ter wereld(520miljoen per jaar). Ze maken winst. En ze krijgen nu van nieuwe shirtsponsor Emirates de komende paar jaar in totaal 200 miljoen(4x de Ajax begroting). Daar kunnen ze 2x Bale van kopen. Een speler van 100 miljoen kopen is voor Real hetzelfde alsof Ajax een speler van 10 miljoen koopt. Real heeft 10x de omzet van Ajax. Miralem Sulejmani, van sc Heerenveen naar Ajax voor € 16,3 miljoen was dus alsof Real een speler van 160 miljoen koopt. Het is sportief gezien belachelijk, maar als je RM als bedrijf ziet dan zijn de cijfers op dit moment gezond. Kijk maar eens bij de gemiddelde luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld. Die bestellen in 1 keer voor 6 miljard aan vliegtuigen, terwijl ze al jaren verlies draaien. Dat banken dat financieren brengt veel meer risico.

1 september 2013 om 21:24

Allemaal leuk en wel, maar de essentie ontgaat je. het is sowieso niet verantwoord. Bale is goed maar hij is pakweg 25 miljoen waard, cubs als Real verzieken de markt, en maken de armoedige mensen in bv Spanje furieus. Dat dit nu nog kan is gewoon een schande.

1 september 2013 om 21:33

Ik snap je punt, maar die cijfers boeien echt niemand.

Het gaat om het bedrag voor een speler, dat is wat er boeit. Dat Real Madrid, bij wijze van, 1 miljard euro aan een speler kan uitgeven weet men inmiddels ook wel.

1 september 2013 om 23:00

als nu nen oliesjeik 500 miljoen wilt betalen voor ronaldo of messi. Who cares

1 september 2013 om 22:01

Ik snap je punt zeker, er worden erger dan functionerende vliegvelden die vliegtuigen kopen zelfs vliegvelden voor 1,1 miljard gebouwd en vervolgens niet in gebruik genomen. Iets dat zeker ook funest is voor de situatie in dat land. Echter draait het Spaanse schuldenvoetbal op 3,5 miljard euro schuld. Iets wat in essentie ook veel minder belangrijk is dan een vliegveld, een potje voetbal, waar jaarlijks de overbetaalde aanstellers ook nog eens 60 (barca) 43 (madrid) van het inkomen van de club mee naar huis nemen. Dan is het allemaal leuk en aardig dat je hele hoge inkomsten hebt, als je daarvan zo'n groot deel aan je spelers geeft heb je er niks meer aan. Bale kost in feiten dus ook geen 101 miljoen maar 101 miljoen en per jaar een extra 10 miljoen. Dat er grote bedragen in noodzakelijke investerende projecten worden uitgegeven is geen punt. Wel in een sport, die mede door deze schandalige acties ook in sportief verband steeds minder op de sport begint te lijken die het ooit was.

1 september 2013 om 22:20

dit is natuurlijk wel erg makkelijk alles goedpraten...je trekt alles in een verhouding maar ik vind wat de begroting ook is, 16 miljoen tegenover 160 miljoen afstrepen echt veel te makkelijk

deze clubs maken het voetbal kapot

2de elftal

Diego lopez
arbeloa pepe nacho coentrao

xabi alonso Illaremendi

Ozil

Benzema Morata jese

2 volwaardige elftallen die onafhankelijk van elkaar zouden kunnen strijden voor de competititie en Cl

( namen zijn niet perse op de juiste plek) kan je nog mee schuiven.. het gedaccht erachter wou ik weergeven.

Casillas
carvajal
Ramos
Varane
MArcelo
Modric
Khedira
Isco
Di maria
Ronaldo
Bale

Men moet ook echt gaan inzien dat Ronaldo eenmaal niet valt op te volgen. Bale gun ik van harte een topseizoen, maar Ronaldo loopt 201 op 201. Dit is niet normaal gewoon, dat zal Bale nooit halen of iets in de buurt denk ik eerlijk gezegd. Het is niet zo dat ik Bale niets gun, in tegenstelling zelfs, alleen het bedrag is moeilijk te evenaren als speler qua invloed op het spel.

Neeeeeee... alle hoop dat het niet door ging en dan in laatste seconde....

Ik kan het niet geloven.. Ik hoop dat die 101mil niet klopt want het is "volgens Engelse media".. Ongelofelijk dat Bale nu na geweldenaren ala Kaka.. Ronaldo.. Zidane.. etc.. de duurste speler aller tijden moet zijn..

Wat een idioten bedrag voor een speler de absoluut niet nodig is. En dat terwijl Real bezig was met echt goede aankopen. Nu verpest men weer alles door deze speler te halen.. Die meer "hype" dan "kwaliteit" is..

Een speler die tot nu toe qua prijzen niets heeft weten te bereiken.. Voor (als me het moet geloven) 101mil.. En dat terwijl de alle andere record aankopen.. Gewoon tot de top van de wereld behoorden en allemaal bijvoorbeeld "gouden bal" winnaars waren... Naast het feit dat ze zich wereldwijd hebben bewezen..

Ongelofelijk.. Ik vraag me alleen af waarom Perez dit nu doet.. Wat wil hij hier nu mee duidelijk maken? En Bale is dan nu een van de "galactico's"..... Ik begin al te kokhalzen als ik eraan denk.. zo misselijk wordt ik van deze zaak..

Zwarte dag voor alle madridistas met gezond verstand. Waar moet Bale voetballen? Links is bezet en rechts wordt niks, dus....?

Maargoed, Florentino Perez wilt graag zijn Galacticos team terug, alleen heeft ie daar nooit, naast het kampioenschap, geen noemenswaardige prestaties geleverd.

Zonde

Getverdemme!!

Ik kan hier echt om janken, begon als spurs fan langzaam weer hoop te krijgen dat hij toch zou blijven, gaat ie op de een na laatste avond toch weg. Wat een bedrag man. En wie hebben we nu? Chadli, die echt een waardeloze wedstrijd speelde vandaag. Hopelijk doet lamela het veel beter.

Het is leuk voor hem dat ie voor zo veel geld word gekocht, maar zoveel geld geef je toch niet voor een voetballer! Wat zou Messi dan wel niet kosten?

Kom op mensen, Real, Ancelotti, Zidane etc. zijn toch niet gek? Zij, die grootheden zijn toch niet dom?

Sooo.....daar had je heel wat arme kindjes mee kunnen helpen...

Nou top, we betalen miljarden om de banken in dat land overeind te houden. Die als dankbaarheid in combinatie met de overheid met crimineel gedrag tekeer gaan tegenover de (op grote schaal) onschuldige bevolking. Er worden meer dan 500.000 gezinnen hun huis uit gezet omdat de banken geld nodig hebben, miljoenen kinderen verkeren in armoede, er zijn voedselpakketten op scholen nodig en nog steeds wordt er honger geleden, mensen sterven omdat ze geen toekomst meer hebben. En onze geliefde zogenaamde "top" clubs geven honderden miljoenen uit aan overschatte voetballertjes uit Brazilië en Engeland, die samen met hun al even overschatte ploeggenoten met 60% van de inkomsten van de club aan de haal gaan. Maar de banken lenen het wel hoor. En wij betalen het wel hoor (belasting) en anders de Spaanse bevolking wel (het zijn immers hun huizen waar ze uitgeschopt worden zodat belangrijkere dingen betaald kunnen worden)

Schande

In tegenstelling tot vele denk ik dat Bale het wel goed gaat doen in Spanje met zijn snelheid en kracht, en gewoon een goede trap en funtionele techniek past die echt wel in het spel van Real Madrid. Dat het bedrag van 101 miljoen een miljoentje of 60 te hoog is dat snapt ik ook. Maar het neemt niet weg dat ik Bale een geweldige aankoop!!!

Wens hem heel veel succes en ik denk dat Real er nog veel plezier aan gaat beleven. Als Modric de uitblinker kan zijn (en Bale is beter dan Modric) Kan Bale al helemaal uitblinker worden en vaker dan 1x.

Ik zou graag willen weten hoe Real deze deal gaat financieren. Volgens mij zitten ze daar in Madrid op een beerput die misschien ooit nog open gaat.

Wat betreft de deal zelf. Bale is niet eens 50 miljoen waard. Kom op zeg, waarom betaald Perez zulke belachelijke bedragen? Misschien omdat hij weet dat wat er ook niet gebeurt z'n club boven alle wetten staat? We weten wat Franco ooit voor Real betekende...

Het Europese clubvoetbal is al jaren dood, maar elke keer lijkt het als of men nog dieper kan zakken. Het is toch daadwerkelijk ziek dat een aardige voetballer voor deze prijs wordt verkocht? Serieus, waar gaat dit naar toe? Wie is de volgende speler die de grens van 110 miljoen euro gaat halen?

Iemand een gok...?

Goeie speler, maar niet nodig bij Real!!! Ik had persoonlijk liever Mata zien komen!!!!

1 september 2013 om 23:02

LOL echt mata !!!!!

2 september 2013 om 06:51

echt Mata!! Kent de club en is gewoon een goede speler!!

dit was natuurlijk te verwachten, en is eigenlijk al geen nieuws meer

ik vraag me wel af of er nog serieus naar gekeken wordt of dit soort gestoorde transfers bestaansrecht hebben wanneer de banken die het krediet leveren ondersteund worden met EU geld omdat Spanje ook op omvallen staat...pvv zou kamervragen gesteld hebben maar hoop echt dat die banken en dit soort clubs ervoor op de vingers getikt kunnen worden

Zo ongeveer 90 miljoen teveel betaald.
Ze lachen zich kapot daar bij de Spurs, die Levy is een goede onderhandelaar.

tjonge jonge 101 miljoen met deze geld kan ik alle spelers uit kazachstan plus de spelers uit tsjaad endan hou ik er een mooie som geld over verder zou ik gewoon duplus halen deze jonge is sneller dan de overhypte bale real heeft nood aan impulsen zoals diabang en skulason ( beste kopper van de wereld vraag dat maar aan mbemba )
endan zwijg ik over spelers als conte duarte fledderus vormer

Heerlijk die domme Spanjaarden. Laat ze maar lekker betalen. Hoop dat die hele kut competitie failliet gaat....

Petje af voor Levy. Kan je wat van leren Gazidis

Gestoord dit. Hoe kun je als Realfan hiermee oprecht blij zijn? Zoveel geld verspillen voor een overschatte draver. Van 101 miljoen kun je tal van betere spelers halen, maar nee Perez moet even stoer doen en zich het mannetje voelen.

Dus daar gaat al mijn belastinggeld naar toe Je gaat me niet wijs maken dat real madrid meer dan 99 miljoen winst heeft ze zullen heus een heleboel geleend hebben ookal hebben ze massaal veel schulden het is daar gewoon niet pluis in Spanje

Je zou maar een spaanse club zijn die een stuivertje krijgt voor TV gelden al de rest naar barca en real gaat

Wat haat ik real en barca toch zo erg.

het voorbeeld van moderne voetbal
voetbal is geld

Dit is pure waanzin,voetbal word verpest
Dit is belachelijk veel geld voor een pippo die niks heeft en niks heeft gewonnen.
En wie betalen hieraan mee juist Wij,want wij moeten zo nodig Spanje helpen laat die economie naar de klote gaan in spanje.dit is echt een dieptepunt in het voetbal niet te geloven ik hoop dat die zo slecht zal presteren nee dat hoop ik niet Ik vind het dood zonde net als alle andere mensen.
En nu willen ze zeker Özil ook weg doen ik wens hem het beste want Anceloti verpest Özil's carrière zo.

Besteed niet meer dan uw voetbalclub produceert. Dit is het eenvoudige idee achter de nieuwe regelgeving van de Uefa voor de financiën van de clubs: Financial Fair Play die afgelopen dinsdag aan de leden van de cultuurcommissie werd voorgesteld. De nieuwe regels zouden tot meer discipline en verantwoord financieel gedrag van de Europese voetbalclubs leiden.

Dit waren de woorden van de uefa 2 jaar geleden.

Ik ga hier niet eens op in als malaga voor een paar centen bestraft word en geen Europees voetbal mag spelen. verder begrijp ik ook dat real een super omzet heeft maar ze hebben daarnaast nog altijd een toren hoge schuld ! dus mensen probeer het alsjeblieft niet goed te praten !!!

Heeft Real Madrid de hardwerkende Europese burgers al bedankt voor het betalen van zijn transferbedrag en inkomsten?
Wij werken ons krom om clubs als Real, Barca, Valencia en Athletico te financieren.
Bedankt Eussr!

De transfer van Bale naar Real Madrid is mede mogelijk gemaakt door...

... de Europese Unie!

Grootste koopclub ooit.

Hierdoor wordt het markt nog verder verpest door deze spaanse clubje. Ben benieuwd met wat voor opstelling Ancelotti gaat spelen en wie de slachtoffer wordt van deze transfer. Verder zie ik Bale niet slagen bij Real Madrid, hele linkerflank is bezet met spelers die evengoed of beter zijn dan Bale.

In het afgelopen 10 jaar heeft Real Madrid 1 miljard euro aan spelers uitgegeven. Het is wel zonde, want je ziet het bedrag niet terug in de prijzenkast.

niemand is het geld waar, zelfs god niet!! onbegrijpelijk dit !! lijkt nergens op voetbal... jammer dit

Wat maken mensen druk om bale Als real Madrid 100m wil betalen dan mogen ze dat doen bale is een prachtig voetballer hij heeft bewijzen in Engeland dat tie de best is veel real fans gaan genieten van hem Real met suraez bale en Ronaldo dan heb ze echt dodelijk spelers in huis hoor.

Engelsen in de PD s geen onverdeeld succes , maar ja voor 100 miljoen kan je wel een gokje wagen................................................

Ik begrijp niet dat je sommige mensen hier nog 'Madridstas' kunt noemen.. Oké er is inderdaad veel te veel betaalt voor Bale dat geef ik toe.. Maar hij is zeker en vast geen slechte speler. Madrid kan een speler als hem gebruiken hij scoort goals is snel en kan nog wat dingen met de bal.. Het scoren van goals hebben we nu wel nodig na die zwakke eerste competitiewedstrijden. Ik ben blij dat we er nog een topper blij hebben. iHalaMadrid.

Hij is het tot nu toe zeker niet waard.de druk wordt erg groot en ik vraag me af of hij mentaal zo sterk is. Gezien zijn recente streken bij Tottenham gedraagt hij zich als een verwend kind. Een prof had er gestaan tot de laatste snik en had zich bezig gehouden met voetbal en niet met de vlucht. Tuurlijk is hij slachtoffer van de idioterie tussen twee voorzitters. Maar anderzijds ben ik van mening dat hij ruggengraat had moeten tonen en lekker moeten voetballen. Nagenoeg top fit en dan is de overstap iets makkelijker. Maar goed, over twee jaar is die 100 miljoen wel weer terug verdient met alle merchandise etc etc bij elkaar opgeteld. Daarbij gaat Özil nu weg dus dat spekt ook weer 45 miljoen.

Waar gaat het heen met het voetbal, het wordt alleen maar erger, dit gaat nergens over.
Ok, Bale is een goede voetballer, maar dit bedrag slaat echt nergens op, gewoon schandalig.
Vindt dat het voetbal zo helemaal kapot gaat, of eigenlijk al is

Als Madridista schaam ik me nu een beetje voor deze aankoop, we hebben al een groot luxe probleem en dan koop je een overhyped speler die niet beter is dan wat we al voor zijn positie hebben lopen. Ik vraag me echt af wat Perez zijn probleem is. Isco, Ronaldo, Ozil horen allemaal gewoon basis te staan.. en ik zie hun veel liever voor mijn madrid spelen dan Bale.. shame on you Perez..

maar goed dat we madrid geen koopclub mogen noemen, want dat is het niet

het is een investering voor het elftal, een gerichte aankoop om real sterker te maken.

real wordt geleidt door een echte voetbalman.

gelukkig wordt er niet veel van bale verwacht. nu kan hij zijn prijzenkast (??) nog meer vullen

maar bale zelf kan hier niet veel aandoen eerlijk gezegd. je kunt het hem niet kwalijk nemen dat hij naar real gaat, want dat zou iedereen doen.

Gareth Bale & Cristiano Ronaldo : Super !!!

Tottenham heeft dit gewoon perfect gedaan. De standaard bullshit 'hij is niet te koop' maandenlang volhouden en op die manier andere spelers naar de club lokken. Niet veel te veel betalen zoals ze dat zouden moeten doen als ze Bale eerst hadden verkocht. En nu toch op de laatste dag van de transferperiode een speler verkopen voor een monsterbedrag. Bale gaat enorme aanpassingsproblemen krijgen aangezien hij zo laat is binnengekomen. Modric all over again.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

760 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren