De Graafschap verslaat rood aanlopend Jong PSV in sombere ambiance

Zaterdag, 24 augustus 2013 om
/

De Graafschap heeft ook zijn tweede thuisduel in winst omgezet. Het team van Pieter Huistra was zaterdag een maatje te groot voor de beloften van PSV: 3-0. Waar gemiddeld 8.000 toeschouwers afkomen op een thuisduel, was De Vijverberg met ongeveer 3.500 belangstellenden zeer mager gevuld. Dit had alles te maken met het vroege tijdstip, de tegenstander en de boycot van de fanatieke aanhang Brigata Tifosi.

In het eerste kwartier was er sprake van een aantrekkelijk duel, maar daarna daalde de amusementswaarde. Jerry van Ewijk opende de score in de negende minuut op weergaloze wijze. Na een kopbal van Tim Bakens schoot hij het leer prachtig via de onderkant van de lat achter Nigel Bertrams: 1-0. De Graafschap verzuimde om het duel nog voor rust te beslissen. Zo raakte Piotr Parzyszek de lat en betekende een vrije trap van Gregor Breinburg maar net niet de 2-0. Jong PSV maakte daarentegen een matige indruk. De talenten waren fysiek niet opgewassen tegen het spel van de Doetinchemmers.

Na rust was het hard werkende team van Huistra de bovenliggende partij. Uit een corner kopte Parzyszek geheel vrijstaand de 2-0 binnen en tien minuten later was hij ook uit een vrije trap met het hoofd trefzeker: 3-0. Zodoende leed Jong PSV de eerste nederlaag van het seizoen. De bezoekers beëindigden het duel met negen man. Mohamed Rayhi (hard inkomen) en Geraldo Antonio (natrappen) kregen direct rood.


Poll

De beloftenteams zijn een meerwaarde voor de Jupiler League


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door heldopnoppen)

Wat was deze scheids verschrikkelijk slecht. Die eerste rode kaart was helemaal niks die 2 de was geel. En die terug speelbal zat de graafschap nog aan.

24 augustus 2013 om 18:49

Natrappen is geel? Grappenmaker. Duidelijker rood krijg je ze niet. Over die eerste kan ik niet oordelen, die heb ik niet gezien.

24 augustus 2013 om 18:49

Die van Rayhi was wel een beetje zwaar. Die van Antonio is gewoon rood. Natrappen moet je niet doen en al hellemaal niet als je 3-0 achterstaat en gewoon je verlies moet accepteren.

24 augustus 2013 om 18:50

2e kun je gewoon rood voor geven, eerste was inderdaad geen rood

24 augustus 2013 om 18:51

Natrappen is altijd direct rood dus geen geel.

24 augustus 2013 om 19:03

Kom op jongens hij raakt hem niet eens hard... Ik zie vaak veel hardere overtredingen waar geen rood voor gegeven word.

24 augustus 2013 om 19:23

Natrappen is natrappen. Tegenstander geraakt of niet. Zoiets hoort niet in het voetbal thuis en het is daarom ook maar goed dat er de rode prent op staat!

24 augustus 2013 om 19:41

@afcajax
Theoretisch leuk, maar in de praktijk vaak niet toegepast!
Heeft Piet Velthuizen eigenlijk al een schorsing gehad?
Ohnee arbiter had het waargenomen en "laten gaan"
meten met 2 maten

wederom een voorbeeld hoe anno 2013 op de (nederlandse) velden hoe een scheidsrechter de uitslag kan beinvloeden en in feite competitievervalsing pleegt.

24 augustus 2013 om 19:41

kan me wedstrijd van maher herinneren tegen twente waar nog veel minder aan de hand was en die kreeg ook rood voor natrappen...

natrappen hoe licht ook is altijd rood

24 augustus 2013 om 19:43

Pannekoek, weet je wel wat je zegt? Dus een elleboog is volgens jou ook geen rood als er geen grote jaap boven zijn oog zit zeker! Want dan raakte hij hem ook niet hard. natrappen = ROOD!

24 augustus 2013 om 19:40

beide rode kaarten waren terecht.. als je wat anders beweert dan kun je beter korfbal gaan volgen..
Natrappen is sowieso altijd rood, en dia actie van rayhi was gewoon absurd en niet nodig.. terechte rode kaarten

Zaterdag om 16:30 voetballen, wat een ongelofelijk drama zeg en ook allerminst aantrekkelijk voor een club. Mensen hebben juist op de zaterdagmiddag veel andere dingen te doen, dan ga je geen voetbalwedstrijd inplannen

Maar toch nette overwinning van de Superboeren, ook al kregen ze het bij Jong PSV op wonderbaarlijke wijze voor elkaar met twee spelers van 't veld afgestuurd te worden, want dat ging nergens over

24 augustus 2013 om 19:03

Onzin, die dingen kan je toch ook eerder op de dag doen, in engeland word om dezelfde tijd een wedstrijd gespeeld en het stadion zit bomvol

24 augustus 2013 om 19:15

veel mensen moeten op zaterdag middag zelf voetballen, dat gaat bijna altijd voor. dus begrijp zeker wel als het stadion slecht gevuld is.

26 augustus 2013 om 09:16

Ik heb zelf ook alleen de 2de helft kunnen kijken omdat ik zelf moest voetballen. En dan had ik nog een uitwedstrijd zeer dichtbij. - 15 minuten van Doetinchem. Normaliter zitten we op gemiddeld een uur rijden. Dan kun je het dus wel schudden.

Snap alleen niet zo goed waar die 3500 vandaan komen. Op de Graafschap site staat ook 3700. Maar bv tegen Almere City was het stadion veel en veel leger en waren er 4900. Er kunnen 12.900 man in het stadion en die was toch zeker voor de helft gevuld. Volgens mij zaten er wel 6000 in het stadion. Ik heb eigenlijk een beetje het idee dat ze berichtgeving over de wedstrijden tegen de beloften expres zo somber mogelijk houden omdat ze er tegen zijn om daar tegen te spelen.

Schandalige rode kaarten van Jong Psv, vond ze beide gewoon 100% terecht, zijn nog jonge spelers die kan je nog corrigeren, hard straffen dus als club zijnde en duidelijk aangeven dat dit niet kan.

Je zet de club voor schut, je team en helemaal jezelf, je moet kunnen omgaan als het niet loopt in een wedstrijd en dan niet uit frustratie kaarten gaan pakken, spelers leren nu pas zeker met tegenslagen om te gaan want in de jeugd verloren ze vast niet zoveel.

24 augustus 2013 om 18:47

En nog dommer is dat ze volgende week niet spelen. Dit soort gasten moeten leren dat je niet je frustratie's moet uithalen bij de tegenstander's. Dit soort wedstrijden ga je nog veel krijgen.

Rayhi is altijd al zo mannetje die een rode kaart pakt als het niet loopt. Pakte in de jeugd als ik het goed heb ook vaak genoeg rode kaarten. In de Nextgen pakte die die ook rood uit bij Celtic vanwege een kopstoot uitdelen.

27 augustus 2013 om 16:17

haha hoe terecht was de kaart als die vervolgens geseponeerd word dan?

Heb hem gezien tot 80m geen 1 kans heeft psv gehad, ongelooflijk wat waren zij slecht. en dan 2x rood pakken dat is een schande.

Haha die scheidsrechter met een uitstraling van een zombie. Wat moet hij de pest in hebben gehad dat die gehoord heeft dat die Jong PSV moest fluiten. Werkelijk alles floot die in het voordeel van De Graafschap, ik zag een speler van De Graafschap zelfs een schwalbe maken en wat doet die? Hij fluit in het voordeel van De Graafschap.

Die commentator mag ook eens leren hoe je somige namen moet uitspreken. Rayhi is Hadij bij hem, Tamata is Ta-mata bij hem, Antonio is Antonia bij hem.

Over de wedstrijd. De Graafschap was gewoon 2 klasse's beter, Jong PSV kwam amper in het stuk voor met als dieptepunt Burak Kardes. Waardeloze rechtsback en ze vervanger deed nog een schepje boven op. Die weet ook totaal niet wat verdedigen is. Hij springt niet bij 2-0 en bij de 3-0 loopt die lekker te slapen. Rayhi gedraagd zich als een vedette terwijl die hellemaal niet zo goed is en nog veel moet leren, ze rode kaart was wel zwaar want hij wou gewoon de bal spelen. Die van Antonio vond ik wel terecht 3-0 achter en dan natrappen? Die mag ook voorlopig toekijken want hij speelt ook de laatste tijd zeer en zeer zwak. Bentancourt mag nu laten zien dat die beter is dan Antonio.

Ik had het wel verwacht dat Jong PSV zou verliezen in Doetichem maar niet zo bizar slecht als wat ze vandaag hebben laten zien. Volgende week naar FC Dordrecht zonder Rayhi. Dat zal ook wel een verlies partij worden.

'waar gemiddeld 8.000 toeschouwers afkomen op een thuisduel...'

Bewijst voor de zoveelste keer dat Voetbalzone haar huiswerk niet doet. Vorig seizoen was de opkomst al niet geweldig en ook dit seizoen zal dat niet zo zijn.

Echter heeft dat als reden dat de supporters klaar zijn met het bestuur, het jarenlange wanbeleid, vriendjespolitiek en elkaar de hand boven het hoofd houden. Men heeft geduld gehad, maar is er nu klaar mee. Dat heeft dus niet alleen met de tegenvallende resultaten te maken. De Achterhoekers kunnen zich niet meer identificeren met het team. De mouwen opstropen en d'ran! Dat is er al niet meer. Liever halen ze exotische spelers voor veel geld.

Overigens had het vandaag wel degelijk met het tijdstip te maken. Half 5 is gewoon een waardeloze tijd. Velen mensen hier in de omgeving werken dan.
Wat ook meespeelt is dat er nu Huntenpop bezig is. Een Achterhoeks festival wat veel mensen trekt.

Niettemin is dit een leuke uitslag. Er lopen nog zeker wel wat talenten rond op de Vijverberg. Nu maar hopen dat zij niet voor weinig worden verkocht of op de bank worden geplaatst door overschatte, dure spelers.

Kaarten waren deels terecht. Die van rayhi was donkergeel, maar goed. Die scheids was ook niet helemaal jofel met die terugspeelbal. Het veldspel was zwaar teleurstellend. Gewoon terecht verloren. Beetje triest om te zien dat die jongens het dan zo verliezen en gaan trappen.

Mooi, die belofteploegen hebben niks te zoeken in de JL. Devalueert de comeptitie enkel, met drie ploegen die voor spek en bonen mee doen. Dat slaat nergens op.

24 augustus 2013 om 20:30

Het devalueert niet enkel de JL, maar ook alle clubs die nu hun beloftenteams in waardeloze competities zien waar men maar 20 wedstrijden speelt.

Waardeloos en zeer slecht voor het Nederlandse voetbal.

PSV moet nog spelen dus Jong PSV is van een andere orde dan het afgelopen maandag was toen Oss de pech had tegen Jong PSV te spelen.
Hopelijk passen ze die regels aan voor volgend seizoen want dit slaat nergens op. Als je als club mee wilt doen hoor je te zorgen voor een vaste selectie en anders maar niet.

Mooie les voor jonkies van psv. Omgaan met tegenslag. PSV mag trouwens veel talenten voor langere tijd hebben vastgelegd maar Dennis Dengering kan dat wel vergeten zeg. De back viel in, liet twee goals hoogstpersoonlijk toe en won geen enkel duel. Ongelooflijk hoe slecht die inviel zeg!

Ik heb alleen de eerste 35 minuten gezien maar wat was dat voor aparte scheids zeg? zag werkelijk alles fout? Jammer dat ze met 9 man eindigen moet de beelden nog zien.

Betrams straalde weer helemaal niks uit toen ik keek, staat echt een jochie heb totaal geen vertrouwen in hem.

Kon er zelf helaas ook niet bij zijn door het rottijdstip, Huntenpop en kermis. Maar veel maakt het niet uit, we hebben de 3 punten tegen Jong PSV en dat is het belangrijkste voor de club!

Heerlijk dat die Brigata Tifosie er niet was. Positieve uitwerking op de sfeer. Volgende wedstrijd weer lekker thuisblijven !

25 augustus 2013 om 11:02

Vreemd dat er overal over een matige ambiance wordt gesproken....

Ik vond de graafschap goed spelen!! Jerry vond echt goed spelen. En tim bakens!! De rode kaarten konden gegeven want de overtredingen waren ook erg hard.naslaan is inderdaad echt rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.PEC Zwolle15-11
16.FC Emmen14-16
17.NAC Breda12-19
Voor de complete stand: Eredivisie

15 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren