Jong PSV wint derby met Manolev en heeft eerste overwinning beet

Maandag, 19 augustus 2013 om

Jong PSV heeft na twee gelijke spelen zijn eerste zege in de Jupiler League te pakken. De ploeg van Darije Kalezic won met 4-0 van FC Oss en verdediger Menno Koch was met twee doelpunten de grote man in het Jan Louwers Stadion. Stanislav Manolev en Przemyslaw Tyton begonnen in de basis bij de beloften en maakten hun seizoensdebuut.

/

In Eindhoven waren geen Oss-supporters aanwezig, omdat de burgemeester ongeregeldheden wilde voorkomen. De bezoekers leken de steun te missen, want PSV kende weinig moeite met de gasten. De thuisploeg raakte via Thomas Horsten al gauw de paal en een kopbal van Koch werd door Roel van de Sande van de lijn gehaald. Uit de hierop volgende hoekschop, na tien minuten spelen, maakte Koch wel de 1-0. PSV was veel sterker, maar doordat grote kansen uitbleven, bleef de marge bij rust minimaal.

Tien minuten na de pauze zette Geraldo Antonio de 2-0 op het scorebord en na een uur gooide Koch de wedstrijd op slot. Lorenzo Piqué maakte een overtreding in het strafschopgebied, kreeg rood, en zag vanaf de zijkant hoe Koch de 3-0 binnenschoot. Alexander Jakobsen bepaalde de eindstand op 4-0. Oss liet vrijwel de hele wedstrijd in aanvallend opzicht niets zien. Jong PSV blijft ongeslagen en Oss, dat vrijdag nog met 2-0 van Jong Ajax won, leed zijn tweede nederlaag van het seizoen.


Poll

Jong PSV eindigt dit seizoen in de top vijf


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door stefan74)

Die Betancur lijkt echt ontzettend veel op Cavani zeg

19 augustus 2013 om 22:12

Deed die ook maar zo voetballen haha

Bij de beloftenteams zul je de gekste uitslagen zien. De ene week een misschien verrassende ruime overwinning de week erop een niet verwachte nederlaag.

19 augustus 2013 om 21:59

Rare conclusie. Vorige twee tegenstanders waren op papier kampioen kandidaat. Oss dus absoluut niet.

19 augustus 2013 om 22:18

Inderdaad en de eerste wedstrijd werd vooral verloren door twee fouten van de doelman

19 augustus 2013 om 22:28

Verloren? je bedoelt gelijk gespeeld. 2-2 en 1-1. inderdaad door fouten van Betrams. gelukkig stond Tyton vandaag in de goal. keepte sterk ondanks dat hij minder te doen had dan normaal.

19 augustus 2013 om 22:11

Klopt als de jeugd teams van 1 vd clubs eerser in het weekend spelen dan het 1e zullen er geen bankzitters meedoen. Als het andersom is word de helft van het team aangevuld met spelers van het 1e. Hoezo competitie vervalsing? Niet zozeer van de jeugdteams want die kunnen tpch niet promoveren maar vooral voor de tegenstanders is het natuurlijk een wereld van verschil.....

19 augustus 2013 om 22:29

Omdat de wedstrijdselectie zowat elke week anders is zul je zien dat ze in de heenronde een team makkelijk verslaan terwijl in de terugronde ze flink op de noten krijgen van datzelfde team

Lorenzo Piqué is ook ver afgezakt als speler. Feyenoord, ADO Den Haag, Excelsior en nu FC Oss en dan nog een rode kaart pakken met ervaring op zak.

19 augustus 2013 om 22:02

Voor die rode kaart speelde Dhr. Pique wel echt een puike partij in verdedigend opzicht

19 augustus 2013 om 23:32

Piqué is al anderhalf jaar onze beste speler, wanneer NEC besluit Janssen aan te stellen als trainer sluit ik niet uit dat hij piqué meeneemt, die zou daar zeker niet misstaan

19 augustus 2013 om 23:35

Je vergeet FC Volendam!!

On: Tsja, ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken, ik vind het een beetje rare bedoeling. Ik snap niet dat jongens al Manolev, Tyton, Zanka en Tamata nog voor jong PSV mogen spelen. Het is een jeugdelftal om de jeugd beter te maken en dan stel je deze (overbodige) jongens op en daarmee belemmer je de doorstroom van de jeugd.

20 augustus 2013 om 00:41

Die jeugd waar jij het over hebt is al doorgestroomd naar het eerste.

In feite is de gemiddelde leeftijd van PSV 1 jonger dan van Jong Psv.
Dus er heeft een maximale doorstroming plaatsgevonden onder Cocu.

Dit ging wel makkelijk voor jong Psv, gaan meedoen voor het kampioenschap.

Maar goed dat de supporters van TOP Oss niet mochten komen, zou helemaal los gegaan zijn denk ik. Zelfs zonder de TOP Oss supporters was het al een in hel daar in Eindhoven.

Belachelijk dat deze supporters er niet bij mochten zijn...

19 augustus 2013 om 22:02

Helemaal mee eens. Belachelijk! Amf

Verder speelde jong psv best verdienstelijk.

Echt respect voor dit Jong Psv, Kalezic geeft ze duidelijk taken mee die ze uitstekend uitvoeren heel gedisciplineerd.

Met Koch,rayhi en bijvoorbeeld Noor zijn er een aantal uitblinkers , maar het is vooral een sterke ploeg, veel jongens vanuit de eigen bodem eigen opleiding fysiek sterk technisch sterk had geen idee dat PSV zo een opleiding had.

4-0 is een geweldige uitslag en zeer verdiend waren veel beter en hebben geen kansen weggeven.

19 augustus 2013 om 22:17

Die opleiding is al een tijdje goed maar het duurt even voordat zoiets eruit komt

Ik blijf het een zwaktebod vinden dat de supporters van de bezoekende partij bij de meeste wedstrijden van Jong PSV geweerd worden.

19 augustus 2013 om 22:11

Inderdaad, echt belachelijk. We mogen al blij zijn dat ons Jong PSV überhaupt nog in de JL mag voetballen.

19 augustus 2013 om 22:31

Vergeet niet dat het de keuze is van de gemeente en niet van PSV zelf!

20 augustus 2013 om 05:31

Jullie zijn er blij mee. De fans van JL clubs zien het graag anders. Trieste bedoeling en pure competitie vervalsing! Ik zal er maar geen woorden aan vuil maken

19 augustus 2013 om 22:57

Tsja, als je PSV en Jong PSV steeds in dezelfde weekenden thuis laat spelen, dan kun je ook niks anders. Je kunt die mensen niet 2x in een weekend een dubbele dienst laten draaien, men heeft hier bij de competitieplanning ook wel bijster weinig rekening mee gehouden vind ik.

Geraldo Antonio en Koch zijn de grote talenten van dit Jong Psv , diewil ik wel is in Psv 1 zien ,
Makkelijke overwinning maar dat mag ook wel tegen Oss

19 augustus 2013 om 22:16

Antonio is goed maar rayhi is normaliter beter en hendrix is in potentie beter dan koch

19 augustus 2013 om 22:53

Geraldo Antonio is een matige aanvaller die nu een paar goeie wedstrijdjes heeft gespeeld. Komt zwaar tekort voor PSV 1, en is ook zeker niet het grote talent. Dat zijn Rayhi en Hendrix in deze lichting met Peter van Ooijen die eigenlijk nooit geweldig was in de jeugd maar zich erg goed heeft ontwikkeld.

FC Twente en PSV winnen makkelijk van OSS en Ajax verliest van Oss. Kun je hier al conclusies aan verbinden?

19 augustus 2013 om 22:22

Nee, de samenstelling van elke 'jong ploeg' verandert bijna elke week. Ajax speelde met een redelijk zwakke opstelling tegen oss.

19 augustus 2013 om 22:22

Hahahaha zou mooi zijn maar denk dat ze alledrie gewoon té wisselvallig zijn.

19 augustus 2013 om 23:17

Je weet wel dat Jong Ajax uit speelde? Speelt ook een rol.

snap er echt niks van dit is een officiele competitie met officiele clubs en fans. Waarom mogen die niet langskomen? In mijn ogen gewoon competitie vervalsing! Ze hebben nog nooit iets gedaan waarom ze het vertrouwen niet verdienen en dan toch weigeren, wat een onzin!

19 augustus 2013 om 22:30

T is maar een gok maar misschien omdat de stad de mensen niet heeft om het te bewaken en geen zin heeft om extra te betalen want dat gaat van ons belastinggeld af?

19 augustus 2013 om 22:45

Ach, TOP supporters zijn ook welkom bij FC Eindhoven. Kun jij me uitleggen wat het verschil is? En als je niet wilt betalen voor dit soort zaken dan moet je lekker weg blijven uit deze competitie.

En wist je al dat het over TOP (!) supporters ging? Die mogen zelfs af en toe nog met eigen vervoer reizen naar andere JL clubs.

19 augustus 2013 om 23:02

Daar heeft PSV afspraken mee gemaakt aan het begin van de competitie. Dat was nog een van de punten die afgehandeld moesten worden die niet zeker waren of jong PSV wel in de JL mocht. Dus dat vind ik een onzin reden want dit is dus uiteindelijk opgelost. En dan waarom van deze ploegen exact niet? Ik vind niet dat het de grootste probleemsupporters zijn en je hebt ze niet eens een kans gegeven.

Overigens heb ik al van veel JL-club supporters gehoord dat ze uberhaupt niet naar zon wedstrijd toe willen gaan (ook bij hun eigen club terwijl ze seizoenskaart hebben) omdat het gewoon pure vervalsing is dat deze clubs in deze competitie uitkomen.

Psv was de eerste 25 heer en meester de tweede helft helaas niet kunnen kijken wel mooi doelpunt van menno koch!

750 toeschouwers......

Die Menno Koch is ongelooflijk gevaarlijk in de lucht. Die had vorig jaar een rampjaar maar dit seizoen gaat het een stuk beter.

Menno Koch is tot nu toe lekker op dreef zeg.
Scoort ook nog eens veel voor een verdediger dit seizoen.
Heeft een tijdje stil gestaan in zijn ontwikkeling, maar laat dit seizoen zien over heel wat talent te bezitten.

19 augustus 2013 om 22:55

Heeft niet stilgestaan in zijn ontwikkeling maar heeft vorig seizoen een aantal maanden gemist vanwege de ziekte van Pfeiffer.

Koch is inderdaad weer helemaal de oude. Slimme gozer ook, die komt er wel.

20 augustus 2013 om 01:31

Als hij dan ook nog een paar kilo'tjes aankomt zonder in te boeten op z'n atletisch vermogen, dan komt hij er zeker.

De toekomstige luchtmacht van Psv.

Menno Koch gaat nog topscorder van Jong PSV worden als die zo doorgaat.

Vond het centrale duo Koch en Hendrix ook heerlijk spelen. Die lange spits van Oss kon niks klaarspelen. Eindelijk speelde Kalezic met Van Ooijen op het middenveld en Van Overbeek op rechts, zo heb je meer voetbal in je elftal. Ik begrijpte totaal niet waarom hij de laatste 2 wedstrijden met Van Ooijen op rechts ging spelen maar goed.

Lekkere overwinning. Zaterdag De Graafschap uit.

Diepterecord aantal toeschouwers...kan me niet heugen dat er naar een betaald voetbal wedstrijd masr 759 waren gekomen.
Triest, dat je dan nog uitsupporters verbiedt.
Onzin dit gedoe.
Nb in de stand voor de periodekampioen staan de Belofteteams nutteloos te wezen, ze kunnen helemaal niet periodekampioen worden (pag 831 Tt).

Jakobsen, Koch, Hendrix, Rayhi en Geraldo Antonio zijn de toppers, hoop echt dat die volgend seizoen een contract krijgen bij t eerste. Jakobsen noemen ze in t buitenland al lang een "wonderkid".

Wat een verrijking voor het voetbal dat beloften teams meedoen in de JL. Zoals verwacht weinig publieke belangstelling. Zoals verwacht de schijn van competitie vervalsing door de wisselende samenstelling van teams. Maar o wat zijn we er blij mee.

Pfff verschrikkelijk die 'jong' teams in de jupiler league... Elke week spelen ze met een ander elftal, met als gevolg dat ze de ene week 4-0 winnen en de andere week 4-0 verliezen... Hoezo geen competitievervalsing??

Behalve voor de betrokken clubs heeft de toevoeging van de beloftenteams geen enkele meerwaarde. Als je ziet dat er bij Jong PSV - FC Oss 759 toeschouwers op de tribune zitten dan kan wat mij betreft de stekker er meteen uit.
De macht van de eredivisieteams, FOX en Knvb is op dit moment te groot. Die 100.000 euro die de clubs ontvangen van FOX verliezen ze per direct aan het verlies aan toeschouwers. De stadions in de Jupiler League zijn opvallend leeg dit seizoen. Ra Ra hoe komt dit......
Er moet snel een verandering komen in de regels rondom de inzet van spelers. In de omringende landen wordt met aparte spelerslijsten gewerkt. Alleen in de transferperiodes kan er gewisseld worden tussen de lijsten.
Op dit moment heb je geluk als je op vrijdagavond tegen een beloftenteam mag spelen, dan staat het weekend nog voor de deur en nemen de eredivisieclubs geen risico en staan de mindere spelers op het veld. Speel je op maandag tegen ze dan ben je nagenoeg kansloos daar je tegen een half eerste team speelt.
Kortom een gedrocht eerste klas op dit moment. Ik ga al 31 jaar kijken, maar heb dit jaar voor het eerst overwogen een seizoenkaart achterwege te laten..... Maar ja wat zal de Knvb dit interesseren, het voetbal is er al lang niet voor de supporter, de commercie is te ver doorgeslagen, zelfs in de Jupiler League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong PSV


46 fans
Actuele wedstrijden

45 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren