'Ik weet wat Fischer kan, ik was niet bang voor hem'

Zondag, 18 augustus 2013 om

Sven van Beek maakte zondag zijn basisdebuut bij Feyenoord in de Eredivisie. De rechterverdediger kon niet voorkomen dat Ajax de overwinning greep: 2-1. Na afloop was Van Beek trots op zijn aanwezigheid in de Nederlandse Klassieker.

"Als kleine jongen heb je daar altijd van gedroomd", vertelde Van Beek in gesprek met NUsport. De verdediger had last van gezonde spanning. "Toen de wedstrijd begon, was die helemaal weg. Ik baal natuurlijk enorm dat we geen drie punten hebben. We hadden meer verdiend dan een nederlaag."

Viktor Fischer, de directe tegenstander van de Feyenoorder, boezemde Van Beek geen angst in. "Ik ken Fischer al van de wedstrijden die we met A1 tegen Ajax speelden. Ik weet wat hij kan. Ik was niet bang."


Poll

Sven van Beek speelde een goede wedstrijd


Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door 888ruben888)

Speelde een prima wedstrijd, werd wel 1x gepoort wat een heerlijke actie was van Fischer. Voor de rest prima wedstrijd!

18 augustus 2013 om 20:39

Het is off-topic, ik weet het, maar dat is typisch Fischer. Hij maakt fraaie acties maar zijn rendement is veel te laag.

18 augustus 2013 om 20:56

Het is niet Viktor zijn schuld dat die bal afschuwelijk werd aangenomen. Anders had hij een assist na deze mooie actie.
Meestal is hij inderdaad wat inefficient, maar dit was dan niet een typische Fischer actie, deze hoort eigenlijk wel rendement op te leveren, als de ontvanger van de pass hem goed aan zou kunnen nemen.

18 augustus 2013 om 20:41

Bij de penalty van Fischer had hij ook gewoon moeten intappen ipv achteruit lopen. Dat vond ik ook een foutje, ondanks dat Vormer de gene was die zo raar moest inkomen lopen.

18 augustus 2013 om 20:56

Ja, maar er liepen twee mensen achteruit. Volgens mij ook Mathijssen. En als de een denkt dat de één erop gaat en de ander denkt de ander... Was misschien ook klein foutje, maar mooi basisdebuut voor hem.

18 augustus 2013 om 21:47

Deed me een beetje denken aan Marcelo en Derijck vorig jaar bij PSV, alleen maar achter uit/meelopen en niet instappen

18 augustus 2013 om 23:19

Hoe kun je nou een prima wedstrijd spelen als je directe tegen stander scoort?
Dat hij niet bang is dat is op zich goed natuurlijk want aan angst heb je niks.
Maar die jongens zijn wel een beetje te snel tevreden. Je verliest de wedstijd en jouw tegenstander scoort. Dan zeg je: " ik heb best goed gespeeld". Waar gaat dat over?

19 augustus 2013 om 04:56

Per ongeluk de herhaling van vorig jaar zitten kijken?

21 augustus 2013 om 01:35

Het was toch Fischer zijn tegenstander die werd onderuitgehaald waar die penalty en dus doelpunt uit voort kwam? Ok het was iemand anders die op zijn hak ging staan daar kon hij dus niets aan doen maar hij hield hem ook niet echt van schieten af. Hij greep niet in en liep naar achteren. Hij moet het schot blokken en de voet ervoor zetten. Dat deed hij niet want hij was te ver weg. Hij moet dichter op zijn man verdedigen.

De conditie van Fischer is nog niet wat het vorig seizoen was waardoor hij minder snel en dus minder gevaarlijk is. Dit conditie zal vanzelf wel weer komen en dan gaat Fischer ook vanzelf weer beter spelen.

18 augustus 2013 om 20:34

Die hele voorbereiding is toch juist om in conditie te komen?

18 augustus 2013 om 20:36

Inderdaad, het is dan ook vreemd dat hij nog niet helemaal fit is maar dat is wel duidelijk het geval.

18 augustus 2013 om 20:52

Is ook pas 18 en heeft vorige jaar natuurlijk uitermate veel gescoord voor een buitenspeler en prima gevoetbald.

We moeten alleen niet vergeten dat hij echt pas 18 jaar is en heus nog wel in vorm komt dit seizoen. Vond hem vandaag al dreigender dan tegen Roda JC en AZ, had ook veel minder balverlies dan tegen eerder genoemde clubs.

Van Beek deed het trouwens goed tegen hem.

18 augustus 2013 om 21:28

Veel gescoord?

18 augustus 2013 om 21:33

Jij vindt 10 keer weinig voor een ventje van 18 die pas rond de winterstop vaker werd opgesteld?

18 augustus 2013 om 23:50

Bakkali scoorde al 3x in 1 wedstrijd op zn 17e

19 augustus 2013 om 00:41

Precies dit

19 augustus 2013 om 00:48

Ok, maar zelfs Benson scoorde 2x tegen Nec. Is niet echt realistisch dat ie dat dan nu elke wedstrijd gaat doen.

Tot nu toe doet Bakkali het uitstekend, maar ook hij zal niet elke wedstrijd zo goed spelen.

OT: Fischer is natuurlijk een heel efficiente speler. Weinig buitenspelers zijn zo doelgericht, alleen levert dat nog wel eens balverlies op. Persoonlijk denk ik dat Fischer een hele grote gaat worden.

19 augustus 2013 om 09:37

Ja, tegen een degradatiekandidaat.
Fischer scoorde 2x in zijn eerste Klassieker.
Fischer besliste ook de thuiswedstrijd tegen PSV vorig seizoen.
Als Bakkali ook in grote wedstrijden scoort, mag je dit zeggen, maar heb je gezien hoe NEC verdedigt?

Als Fischer de vorm had van eind vorig seizoen dan was deze van Beek nergens geweest en had ie alleen zicht op het rugnummer van Fischer. Viktor zit totaal niet in dat goede ritme van vorig seizoen en dat is echt zonde want het is een supertalent. Hopelijk herpakt hij zich snel want hij was vorig jaar enorm belangrijk voor Ajax.

18 augustus 2013 om 20:35

Als Feyenoord de vorm had van vorig seizoen dan was Ajax nergens geweest. Als als als. Van Beek speelde hem gewoon prima uit de wedstrijd op een actie na. Complimenten voor die jongen.

18 augustus 2013 om 20:53

Van Beek speelde hem niet uit de wedstrijd. Fischer speelde zichzelf uit de wedstrijd. Doordat hij maar steeds naar binnen bleef lopen was hij niet aanspeelbaar. Bood hij zich wel aan breed en in de hoek dan had Van Beek niks in te brengen en kwam de bal of gevaarlijk voor of hij maakte de actie er langsheen.

18 augustus 2013 om 21:07

@down: Ajax was vorig jaar ook beter dan Feyenoord dus ik snap jou niet zo goed.

18 augustus 2013 om 23:25

Moelijk he, positief zijn over een niet-ajacied. Zet je amsterdamse bril af man. Van Beek speelde een prima pot. Je tweede wedstrijd in het eerste van Feyenoord en dan meteen er in de klassieker moeten staan in een team dat ook nog eens voor geen meter draait... Ik geef het je te doen. En Fischer werd inderdaad gewoon uit de wedstrijd gespeeld. Al die dingen die jij noemt, die moest hij doen omdat Van Beek hem zn eigen spelletje niet liet spelen.

19 augustus 2013 om 00:40

Heeft ook nog de paal geraakt!

18 augustus 2013 om 20:41

Hij is dit jaar net zo goed als vorig jaar hoor. Ook toen speelde hij veel matige wedstrijden waar hij veel balverlies leed, maar wel regelmatig beslissend was. Ook dit jaar weer met een goal tegen Roda en de uitgelokte penalty van vandaag. Hij heeft niet de kwaliteiten om een Van Beek helemaal zoek te spelen. Puur en alleen omdat Fischer geen echte linksbuiten is. Daar mist hij de snelheid en een goed linkerbeen voor. Ik zou hem liever op het middenveld zien, maar gezien het feit dat Ajax momenteel zeer zwak bezet is op de vleugels zal hij wel linksbuiten blijven spelen.

Het blijft te veel een momentenvoetballer. De meeste wedstrijden doet hij maar 4 goede dingen, gelukkig wel beslissende dingen. Als hij iets meer in balbezit kan komen en meer initaitief neemt zal hij belangrijker kunnen worden voor dit Ajax

18 augustus 2013 om 20:57

Lul toch niet zo overdreven man. Fischer heeft vorige jaar ook een paar goede wedstrijden gespeeld maar was ook vaak afwezig.

Dat Van Beek geen moeite met hem had is niet helemaal waar, Fischer was veelvuldig betrokken in de combinaties. Nee hij is er niet 10x op snelheid langs geweest maar dat doet hij uberhaubt zelden. Hij is wel een x-aantal keer dreigend in de zestien geweest en dat lijkt me ook niet helemaal lekker als directe tegenstander.

Dus Van Beek ophemelen is overdreven, net als dat bij Fischer doen.

18 augustus 2013 om 21:00

Waarom werd van Beek in de jeugd nooit door hem uit de wedstrijd gespeeld?

Van Beek speelde heel sterk en heeft Fischer heel goed in zijn zak gepakt. Jammer dat Feyenoord verloren heeft door een goedkope penalty.

18 augustus 2013 om 20:50

Feyenoord heeft verloren van het voetbal van Ajax, niet door een penalty. Slechte verliezer.

18 augustus 2013 om 20:54

Feyenoord heeft verloren door een penalty. Neem dat nou maar gewoon aan.

18 augustus 2013 om 20:54

Het voetbal van Ajax was niet om aan te zien. Ik vind dat feyenoord van zichzelf verloren heeft, als je ziet hoeveel mogelijkheden feyenoord kon creëren als ze de goede keuzes hadden gemaakt, dan hadden ze nog nog een paar kunnen scoren. En een penalty die zeker niet terecht was, als dat namelijk een penalty was dan kan je echt overal voor fluiten.

18 augustus 2013 om 22:14

Alsof Feyenoord zo denderend heeft gespeeld. Nul kansen afgedwongen, gewoon volkomen terecht verloren.

18 augustus 2013 om 23:23

@ maarten

Het was toch ook gewoon een penalty? Hij gaat op de schoen ( hak ) van zijn tegenstander staan. Er staat nergens in de regels dat zoiets is toegestaan.

18 augustus 2013 om 23:28

De penalty was de gelijkmaker toch? Hoe kan Feyenoord dan verloren hebben door die penalty?

Feyenoord heeft verloren door een gebrek aan kwaliteit. Ajax was echt niet in goede doen. Maar dat maakt niks uit als de tegenstander spelers als Vormer en Immers in de basis heeft staan. En als iemand wilt beweren dat die 2 spelers echt wel het gewenste Feyenoord niveau hebben, dan is Feyenoord een matige midenmoot clubje...

19 augustus 2013 om 03:26

Hoe kom je daar nou bij? Feyenoord heeft verloren door de kopbal van Kolbein.

18 augustus 2013 om 21:00

Wat ben jij een treurige verliezer zeg.

Na die penalty stond het toch nog 1-1.. Waar was Nelom bij de voorzet van rechtsback (!) Ligeon? Waar waren Indi en Matthijsen bij de kopbal van Sigthorsson?

18 augustus 2013 om 21:12

@CSVAJAX Ja die goal wel maar daar heb ik het niet over. Als je kijkt naar de mogelijkheden die feyenoord had, dan hadden ze nog ver kunnen komen want Ajax speelden zeker niet op hun best. Als je dat niet vind moet je de wedstrijd maar ff terug kijken

18 augustus 2013 om 21:45

Als iemand zeg dat Ajax won door een goedkope penalty is het al een treurige verliezer? Dan zijn de Ajax fans erger want zelfs met een klaarblijkelijke foto van de verdiende strafschop voor AZ blijven de zielige Ajax fans zeuren over een "niet verdiende" penalty.

18 augustus 2013 om 22:04

@patje_16. Je zegt dat als je naar de mogelijkheden kijkt die Feyenoord gehad heeft... Maar volgens mij was het toch echt Ajax die in de rust al met 3-1 of 4-1 had voor Moeten staan. dan kan je wel alleen Feyenoord hun kansen zien, maar vergeet die van Ajax niet te noemen. Dat waren er namelijk toch wel wat meer.

18 augustus 2013 om 22:25

Dat heb ik nooit beweerd. Het was zeker een strafschop, het was alleen geen rood! Daar had ik persoonlijk moeite mee, niet met de strafschop, dat was gewoon een domme overtreding van Van Rhijn. Net als die van Vormer van vandaag.

Ik vind het inderdaad getuige van een treurige verliezer als jij vindt dat Ajax gewonnen heeft door deze ene goedkope penalty. Ajax verdiende in deze fase van de wedstrijd de goal en gezien het hele wedstrijdbeeld is een 2-1 prima.
Feyenoord had het eerste kwartier het spel zonder veel kansen te creëren en scoorde een lucky goal waarbij het al ten zeerste de vraag was of Pelle niet onderweg al een overtreding maakte ten opzichte van Sigthorrson (wiens gezicht hij aan het masseren was onderweg) OF en daar hoor ik niemand over, dat hij buitenspel stond bij de 1e goal. Was close, maar hij stond buitenspel met zijn hoofd en zijn voet. Dat is toch minstens 1 lichaamsdeel waar hij mee kon scoren; buitenspel.

Al voor de penalty erin ging was Ajax het spel weer aan het maken en heeft dit de rest van de 1e helft gedaan. In de rust had het al 3/4-1 voor Ajax moeten staan.
De 2e helft was verreweg de slechtste helft voetbal die ik in tijden gezien heb, van beide kanten. Feyenoord is ook bij lange na niet meer dichtbij de 2-2 gekomen, dus Ajax wint gewoon verdiend.

18 augustus 2013 om 22:42

CSVAJAX HAHAHAHAHA zo veel tijd voor een reactie erin steken HAHAHA

18 augustus 2013 om 23:28

Weer een foutje van van Rijn. Ik ben steeds meer overtuigd. Deze jongen is echt niet goed genoeg voor Oranje.

19 augustus 2013 om 00:18

Aangezien ik net een dikke snaak had gerookt voordat ik de reactie typte vlogen de woorden zo van m'n toetsenbord, no worries .

18 augustus 2013 om 22:07

Mag ik vragen wat een goedkope penalty is?
Een penalty is toch een penalty?
Vormer loopt op de hiel van Fischer en dat merk je Vormer had gewoon niet zo dom moeten doen door dat te doen was er ook geen aanleiding geweest voor een penalty.
Gewoon een terechte penalty hoor.

En dat is het voordeel van jonge jongens die kennen elkaar uit de jeugdelftallen dat zal inderdaad wel wat schelen.

18 augustus 2013 om 23:25

Het was een schwalbe en ja dat is een risico van een schwalbe en het pakte in het voordeel van Ajax. In zo'n situatie kan ook de duikelaar een gele kaart krijgen.

Lijkt wel of al de talenten die in Klassieker debuteren het goed doen ,hij had Fischer gewoon onder controle behalve die ene keer met die panna.hij moet gewoon zo doorgaan en dan heeft Feyenoord een gratis vervanger voor Janmaat al klaar staan.

18 augustus 2013 om 23:06

Boetius had een debuut dat indrukwekkender was. Van Beek deed het aardig, maar het was een erg matige wedstrijd. De aanvallers van Ajax zette ook bijna nooit echt druk.. Hoe erg ik het ook vind om toe te geven, maar dit was niet een wedstrijd waarop spelers als van Beek beoordeelt kunnen worden. Het niveau was daar simpelweg te laag voor. Zowel van Ajax als Feyenoords kant.

Vond Fischer echt slecht spelen. Veel te egoïstisch en acties te lang door zetten. Samen met Bojan en Schöne slechtste man op t veld

Hij was fischer een paar keer goed kwijt. Wel leuk voor zon jongen hoor het is eigenlijk de droom van ieder Nederlands voetbal talentje. Ik vond ligeon aan de andere kant spelend wel beter, van rhijn moet nog gaan oppassen want zowel aanvallend als verdedigend liet ligeon vandaag meer zijn dan van rhijn in een hele lange tijd.

18 augustus 2013 om 20:52

Ligeon had ook veel meer ruimte om zich te laten zien. Aanvallend vaak de mogelijkheid om op te komen en verdedigend geen directe tegenstander, terwijl Van Beek heel de wdstrijd met Fischer bezig moest zijn. Behalve die ene keer dat hij gepoord werd, is Van Beek best goed overeind gebleven. Neemt allemaal niet weg dat Ligeon prima speelde natuurlijk.

18 augustus 2013 om 23:10

Ligeon deed het goed. Dat sowieso. Echter was vandaag geen wedstrijd om hem echt te kunnen beoordelen. Zo hoog lag het niveau niet. Ajax en Feyenoord speelde allebei onder hun niveau en dan is het voor iemand als Ligeon makkelijker voetballen.

Daar komt bij dat hij, tactisch gezien vrijgelaten werd door Feyenoord. Blind had Schaken en Ligeon had geen directe tegenstander. Natuurlijk had ook hij zijn verdedigende taken, maar hierop was hij vandaag niet te beoordelen.

Aanvallend vond ik hem wel leuker om naar te kijken. In het stadion was iedereen ook lovend. Het zag er allemaal geinig uit en zorgde enkele keren voor dreiging, maar van Rhijn speelde tegen Roda JC ook opvallend goed. Als van Rhijn het niveau van die wedstrijd haalt is hij beter dan Ligeon van vandaag.

ik denk wel dat fisher van hem vandaag niet veel last heeft gehad. Feyenoord had gewoon slim de 2 buitenspeler dubbel gedekt waardoor het gewoon heel moeilijk voor ajax was deze wedstrijd. Ik denk dat als fisher constant 1 op 1 tegen hem stond hem wel degelijk de baas zou zijn.

Vond hem toch slecht uitzien bij dat mooie actie van Fischer, eerst tussen z'n benen en daarna nog ruimte geven om Fischer een pass te geven

18 augustus 2013 om 21:52

dat was een moment maar als je heel de wedstijd bekijkt heeft van beek goed gespeeld elke speler maakt fouten dus dan kan je ook van blind zeggen dat die er soms toch slecht uit zag .

Als Fischer een echte vent was en geen toneelspeler dan had er idd meer ingezeten

Trouwens tot nu toe valt bojan niet mee, gezien deze jongen bij barca heeft gespeeld heeft ( kwam daar regelmatig binnen de lijnen ) laat ie echt heel weinig zien

hij deed het niet onaardig vond ik echter moet gezegd worden fischer was ook niet in beste vorm..

Fischer wisselt goede wedstrijden af met mindere wedstrijden. Maar hij heeft nooit echt een slechte wedstrijd. Ook vandaag had hij veel aanvallende acties. Alleen is hij nog steeds TE doelgericht, van hem hoef je weinig assists te verwachten. Als hij eenmaal in zijn hoofd gezet heeft dat hij richting doel wilt lopen dan denkt hij dat hij messi is en blijft hij doorgaan die kant op te lopen, ook wanneer er 3-4 verdedigers voor hem staan.

@ Downtoearth,

En als Ajax in normale doen was, was Feyenoord vandaag nergens geweest

Maar idd complimenten naar die jonge kerel v.beek. Deed het gewoon goed en straalde zekerheid uit. Komt helemaal goed met die jongen!

Succes!

"who is afraid of Virginia "fischer" Woolf"????
Niemand toch?

18 augustus 2013 om 20:57

Tot hij ineens uit het niets de bal in de goal jaagt net als hij vorige jaar achter Mertens de meest rendabele buitenspeler was.

Het is gewoon elk seizoen weer anders, Ik ben als ajacied absoluut nog niet overtuigd van een victor net zoals boetius, vilhena, bakalli etc etc etc. Wij springen te snel op als nederlanders. en terwijl eenjongen als fischer ff de show "steelt"een paar wedstrijden en eriksen het gesprek van de dag is. loopt er een de jong die veel meer waard is, een clasie die meer waard is, een wijnaldum die meer waard is. het is elk seizoen weer hetzelfde. Ik hoop dat de zojuist genoemde namen eens de spotlight krijgen - dat zijn de mannen die wij moeten steunen en ophemelen. nee we pakken weer een ventje die ff leuk speelt. storend...

Het wordt tijd voor een paar rigoreuze wijzigingen bij mijn club. Schaken, Immers.. het kan toch gewoon niet meer. Het doet pijn aan de ogen. En dan raar ervan op staan te kijken dat we geen 1 fatsoenlijke aanval kunnen creeren. Yeah right.

Mulder
Janmaat
De Vrij
Indi
Nel
Clasie
Vilhena
Boetius
Armetros
Manu
Pelle

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV2427
2.Ajax1917
5.Vitesse125
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

666 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 oktober
Wilmar Barrios gaat van Boca Juniors naar Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren