Feyenoord beleeft slechtste seizoenstart ooit: 'Het is niet dramatisch'

Zondag, 18 augustus 2013 om

Het seizoen in de Eredivisie zit in de derde speelronde en Feyenoord staat nog altijd op nul punten. De Rotterdammers gingen al onderuit bij PEC Zwolle en in de thuiswedstrijd tegen FC Twente en zondagmiddag was Ajax in de Klassieker met 2-1 te sterk. Feyenoord beleeft nu de slechtste seizoensstart ooit: nog nooit eerder verloor de club de eerste drie duels van het seizoen.

/

Ronald Koeman is bekend met de statistiek, maar wil er niet teveel aandacht aan geven. "Het is niet dramatisch", zei de oefenmeester voor de camera van FOX Sports. "Je praat over drie wedstrijden, maar het valt ons ook tegen. Ik heb vandaag tegen Ajax geen team gezien dat zich bij deze situatie neerlegt."

Koeman ziet voldoende perspectief: "In de eerste twee wedstrijden zijn we onszelf niet geweest, vandaag was dat wél het geval", zei hij op de website van zijn werkgever. "Het team heeft gestreden voor wat het waard is. Als we dat de komende wedstrijden ook laten zien, moet het goed komen. Dan zullen we snel van die hatelijke nul af zijn."


Poll

De Klassieker bood perspectief voor Feyenoord


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door afca_1995)

Nou ronald ik ga je iets vertellen het is dramatisch, het zal wat zijn als ze volgende week thuis verliezen van nac

18 augustus 2013 om 15:32

Er staat gewoon een prima elftal hoor, verschillende negatieve invloeden komen nu gewoon even tegelijk op het elftal af, wat mentaal toch al niet al te sterk in elkaar steekt.

18 augustus 2013 om 15:33

Inderdaad dramatisch en het zal niet beter worden ook, als je vormer en immers op het middenveld heb staan, Jeetje, die zijn slecht zefg

18 augustus 2013 om 15:33

Co. Co. Co. Co. Co. Co. Co. Co. Co. Co. Co. Co. Co Adriaans!!!!! Het is echt tijd voor een trainerswissel. Koeman je hebt het 2 jaar goed gedaan. Ga nou op tijd weg nu het nog kan anders wordt je weer de schlemiel. Dat zou jammer zijn want je hebt het echt uitstekend gedaan maar meer zit er niet in voor jou. Kijk of er binnenkort een trein komt en waar die ook gaat, pak m! S6

18 augustus 2013 om 15:39

Liever Van Gastel dan Co Adriaanse.

18 augustus 2013 om 16:22

Doe ff normaal man. Waarom trainerswissel? Hij heeft het de afgelopen twee jaar geweldig gedaan, alleen nu een mindere fase maar dat komt echt wel goed, feyenoord eindigt gewoon in de top 3. Co Adriaanse die hoeft nooit naar feyenoord te komen. Van gastel neemt het volgend jaar al over. Geen probleem dus.

18 augustus 2013 om 16:31

Wat is dit nou weer voor een achterlijke reactie.. Koeman krijgt ze echt wel in de top5. Feyenoord heeft gewoon pech gehad bij Zwolle.. en tegen twente zat het ook niet mee maar om gelijk de coach de laan uit te sturen vind ik wel heel overdreven. Alsof dat feyenoord helpt? Volgende week 3 punten.

18 augustus 2013 om 16:36

Volgende week tegen nac pakken ze gewoon 3punten thuis hoor, daar zit ik niet over in...

18 augustus 2013 om 17:01

Heb wat vertrouwen in Koeman joh. Komt helemaal goed! Straks hebben we Janmaat en de Vrij weer, sluiten Manu en Boëtius zich aan bij de selectie en krijg je, naast Armenteros, waarschijnlijk nog een versterking.

18 augustus 2013 om 17:03

Pech hadden ze tegen Twente, met de rode kaarten.
Tegen Zwolle speelden ze gewoon slecht.

18 augustus 2013 om 17:16

Ik heb wel vertrouwen in Koeman alleen zie je dat de chemie is uitgewerkt. Koeman heeft geen schuld aan het feit dat zijn spelers niet onder druk kunnen presteren maar je zal zien dat hij straks wel de dupe is. Beter dat hij dan op tijd vertrekt. Feyenoord met dit materiaal wordt dit jaar geen top 5. Tenzij er goeie vwrsterkingen komen. Koeman verdient beter!

18 augustus 2013 om 20:06

Schei eens effe lekker uit met die Adriaanse.
Die wilde toch niet toen hij min of meer gevraagd werd?
Hij vind zichzelf niet eens passen bij Feyenoord.

Of gaat ie vanavond weer wat anders zeggen?

18 augustus 2013 om 22:38

Ze zoeken trainers die houden van lange halen gauw thuis voetbal, Ze willen hardwerkende havenarbeiders in Rotterdam, Spelers als Immers op de 10 die hun mouwen opstropen, Je denkt toch niet dat een échte amsterdamse blufcoach als Adriaanse gaat werken bij Feyenoord?

18 augustus 2013 om 15:53

Over NAC hoef men zich geen zorgen te maken, want het ziet er niet uit wat zij laten zien. Wat een schijt wedstrijd was de klassieker zeg!! Zowel van Ajax als Feyenoord. Immers speelde weer een goede wedstrijd, maar niet heus. Pelle was al na 50/60 minuten op. Alles wat je men eigenlijk over de wedstrijd zegt of schrijft is overbodig.

Van Zwolle werd terecht en zwak verloren, tegen Twente verlies je door die onterechte rode kaart en in de Arena kun je verliezen. Het is natuurlijk wel zwak, maar het schema van de komende weken moet perspectief bieden om flink wat punten te halen. Zeker als Janmaat en De Vrij er weer bij zijn, maar nog belangrijker, Boetius en Manu. Dat zijn buitenspelers die een actie kunnen maken en wat kunnen creeeren. Koeman moet dan wel de juiste keuzes maken en een Immers bijv. passeren.

18 augustus 2013 om 15:32

Onterecht rood?
Beide kaarten Feyenoord meer dan terecht tegen Twente

18 augustus 2013 om 15:37

Zet die roze bril af. De eerste helft van Feijenoord-Twente speelde de thuisclub puur op de counter. Ze kwamen onterecht op 1-0 voorsprong terwijl Twente toen al de bovenliggende partij was. Vandaag was de tweede helft dramatisch zowel aan de kant van Feijenoord als die van Ajax.

18 augustus 2013 om 16:59

Absoluut niet waar. Feyenoord domineerde de wedstrijd overduidelijk, tot de 1-0. En vond je de eerste gele kaart van de Vrij nou echt terecht?

Je kunt wel spreken van een crisis. Dat men zegt dat er hoop geput kan worden uit Feyenoord - Ajax?

Nee. Geen énkele uitspeelde kans gecreeërd tegen een zwak Ajax.

Zorgwekkend.

18 augustus 2013 om 20:02

Jaja, praat de media maar na, crisis....
Het is pas crisis als Feyenoord de komende vijf zes wedstrijden nog veel punten gaat morsen.

Joh, op korte termijn onze creativiteit terug, met zowel Boetius, Armenteros als Manu, en een makkelijk programma voor de boeg.

Dat van Ajax verloren werd, is al sinds Zwolle ingecalculeerd. Niet de juiste insteek, maar het betekent zeker geen verergering van een crisis.

3 gespeeld 9 punten was een droomstart
3 wedstrijden 4 punten was goed (winst zwolle, gelijk tegen twente of ajax)
3 en 0 is wel een drama koeman

ik denk dat feyenoord het nog lastig krijgt volgende week, vooral als ze een lange reis in de benen hebben.

18 augustus 2013 om 15:33

Dat zal wel mee gaan vallen. Over het algemeen is bekend dat een lange reis weinig invloed heeft op je lichaam. Het is maar hoe je er mentaal mee omgaat. Als je zelf al denkt dat je een lange reis tegemoet gaat, dan praat je het jezelf in. Je moet er gewoon niet over nadenken. Want er zijn genoeg profvoetballers die na een training 5 uur op de bank gaan zitten en playstation gaan spelen. Dan is een vliegreis van 5 uur gewoon hetzelfde. Ik bedoel maar...

Ze hebben geluk dat ze thuis spelen tegen NAC als het in Breda was denk ik wel dat ze zouden verliezen

Ik zie het niet dramatisch in voor Feyenoord: Armenteros, Manu, Boetius straks, de inzet die ik vandaag gezien heb. Natuurlijk is de voetbalwereld oppertunistisch: de afgelopen weken hoorden we dat de ploeg niet verder kon groeien, dat de rek eruit is: onzin natuurlijk. Feyenoord is niet voor niets 2x in de top 3 geëindigd en had vorig jaar kampioen kunnen worden. De selectie is bijna nog geheel bijelkaar, nee dat komt wel goed met een beetje geluk erbij en genoeg inzet.

Bovendien, Feyenoord heeft nu gehad:

- Zwolle uit
- Twente thuis
- Ajax uit

Tuurlijk speelt PSV erg goed en fris maar ja wat hebben die gehad?:

- ADO uit (hakken over de sloot)
- NEC thuis (no further questions)
- Go Ahead thuis (1e helft ook moeilijk)

Dus geen paniek en het komt wel goed, zeg ik als Ajax-fan (dat vandaag ook best geluk had)

18 augustus 2013 om 15:39

Sorry hoor maar Zwolle uit en Twente thuis moet gewoon 6 punten zijn.

18 augustus 2013 om 15:58

PSV en Ajax gaan ook nog allemaal punten laten liggen. PSV heeft een nieuw jong team, nu gaat het lekker maar er komt een moment dat deze jonkies in een dip komen. Hoe gaan ze er dan mee om en op welke plek staan ze dan? Feyenoord heeft een overwinning nodig om vertrouwen te winnen, na de 1-1 zag je de kopjes weer vol ongeloof. Jammer want ze begonnen goed.

De eerste 2 wedstrijden jezelf niet geweest maar vadaag wel??? Sorry hoor koeman als je tegen zo een zwak ajax niks kan laten zien..... Heb ik het echt te doen met jullie achterban! 2e helft was zo zwak en slecht van beide kanten AI AI AIIII

Ach koeman komt met een standaard praatje dat hij vooraf al bedacht heeft. Woensdag krijgt hij weer het deksel op zijn neus en hij zal dan wederom met een positief verhaaltje komen. Het legioen maakt het ook niet veel uit want zingen bij een 1-4 achterstand tegen Twente.

Drie wedstrijden verliezen is inderdaad niet dramatisch.
Wat wel erger is dan dramatisch is het niveau van spelers als immers mathijsen nelom verhoek schaken tevrede armenteros en vormer.
Ontiegelijk slecht en wat koeman ook beweerd , met een immers als "10" ; een veel te trage veteraan als cv ; geen buitenspelers en een luie zeurende spits ga je geen hoge ogen gooien.

18 augustus 2013 om 15:42

Ik vind Nelom best oke spelen moet ik zeggen. Mathijssen, Immers en Vormer kunnen niet beter en Schaken kan alleen buitenom. Beetje voorbarig om Armenteros na 20 minuten te oordelen.

Als Boetius, Manu, Janmaat en de Vrij inzetbaar zijn dan moet het wel beter gaan.

18 augustus 2013 om 15:54

immers als 10 is ook drama... hij zou meer als 6 gebruikt moeten worden met armenteros of vilhena als 10

Speelden toch nog wel aardig

18 augustus 2013 om 15:46

wie?

We staan in ieder geval al 9 punten los van Feyenoord.

Feyenoord zit gewoon in een dip, ze komen hier wel uit niemanf moet zich druk maken

Die Koeman....

Niet dramatisch??? Je staat na vandaag gewoon op een keiharde degradatieplaats!!
Overigens net zo dramatisch als jouw taktisch plan-b tegen ajax wat van geen kanten deugde.

Je moet je niet gaan concentreren op een inhaalslag met Psv, maar eerst maar eens met PEC Zwolle!!

"het team heeft gestreden voor wat het waard is."

Geen punten inderdaad. Koeman laat Feyenoord dit seizoen dramatisch spelen, voorgaand jaar was top, hoewel het eerste jaar natuurlijk het beste was.

Steek je kop maar in het zand Koeman,het spel was noet om aan te gluren.
In 90 min. niet 1 uitgespeelde kans weten te creëren,niet 1 keer van buiten de 16 op doel geschoten.

Het valt allemaal best mee Ronald !!

Top 5 gaat heel moeilijk worden. Na 3 wedstijden al 9 punten achter op PSV en Pec, 7 op Twente en 6 op Ajax, Groningen, Heerenveen en AZ. Met doelsaldo erbij moet je er zelfs een puntje bij optellen.

Goed zo, trainer! Praat het maar weer goed... Wanneer staan ze eens een keer op daar...
Als er niks gebeurt worden we nog degradatiekandidaat...
Een groot drama dit vooral van die wedstrijd tegen zwolle en de manier waarop van twente werd verloren, is om je helemaal kapot te schamen...
Hopen dat ze snel wakker worden bij Feyenoord, anders hoeven ze niet eens naar rusland af te reizen...

Het is inderdaad niet dramatisch. Vorig seizoen was het goed en was iedereen tevreden maar toen haalde we ook maar 1 puntje tegen Zwolle uit, Twente thuis en Ajax uit. Het spel is inderdaad niet goed maar dat heeft ook te maken met de vele blessures en schorsingen. Het zal ongetwijfeld beter gaan als we gewoon weer goede buitenspelers hebben die mannetjes kunnen passeren en goede voorzetten kunnen geven. Nu komen er relatief makkelijke wedstrijden aan en ik verwacht dat we die gewoon gaan winnen. Als we wedstrijden zoals NAC thuis niet meer winnen dan begin ik me wel zorgen te maken.

Speelschema: NAC thuis, Roda JC thuis, NEC uit, Utreg thuis en ADO thuis.
Psv: Heracles uit, Cambuur thuis, Twente uit, Ajax thuis en AZ uit.

Vergeet ook niet dat de Europese wedstrijden hier ook tussen zitten dus ik verwacht dat PSV het ontzettend zwaar krijgt en dat wij alle wedstrijden hierboven kunnen en misschien wel moeten winnen.

Geen paniek...rust in de tent is wat we nu nodig hebben ..en Co ??? was dat niet die clown die toen we hem vroegen niet thuis gaf????

Opzouten dus

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

86 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren