Mourinho: 'Cruijff leert mij geen voetbal'

Zondag, 9 oktober 2005 om

Chelsea-coach José Mourinho heeft zeer forse kritiek geuit op Johan Cruijff. De coach van Chelsea noemde Europa's grootste voetballer ooit onder meer ouderwets en onwetend. Dit zijn allemaal gevolgen op de kritiek die Cruijff uitte op de verdedigende speelstijl van Mourinho, dit schoot bij de Portugees in het verkeerde gat: "Sinds 1996 speelt Cruijff golf en geeft hij kritiek."

"Sinds 1996 manipuleert Cruijff en gebruikt hij de macht die hem is gegeven, omdat hij een fantastische voetballer was. Hij kan mij niet leren om kampioen te spelen of de Supercup te winnen want ik heb ze al gewonnen. Hij kan me niet leren hoe ik de UEFA Cup of de Champions League moet winnen, want die heb ik al gewonnen", aldus de woedende Mourinho.

Hierna was hij nog niet klaar met zijn boze woorden. Mourinho twijfelde zelfs aan de trainerskwaliteiten van Cruijff: "Ik wil niet dat hij me leert hoe ik met 4-0 moet verliezen in de Champions League-finale, dat wil ik niet leren. (Cruijff verloor met Barça met 4-0 van AC Milan in de finale in 1994, red.)."

Mourinho vergat waarschijnlijk dat Cruijff vier keer landskampioen werd met FC Barcelona, de Europa Cup I en II won met de Catalanen en bovendien veroverde de Amsterdammer in zijn korte trainersloopbaan met Ajax de Europa Cup II.522 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona staat op het punt om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren