Atlético Madrid versterkt selectie: 'Hij zorgt voor meer concurrentie'

Dinsdag, 13 augustus 2013 om 22:55Bart Kruyt

Atlético Madrid huurde Thibaut Courtois in de afgelopen twee jaar al van Chelsea en kan ook in het nieuwe seizoen beschikken over de Belgische doelman. Dinsdagavond hebben de hoofdstedelingen een concurrent voor Courtois vastgelegd: Atlético maakt op de website van de club melding van de komst van Daniel Aranzubia, die voor een seizoen heeft getekend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Thibaut Courtois is de beste keeper van de Spaanse competitie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door jaman1)

Slimme aankoop van Atletico aangezien Aranzubia al veel ervaring heeft in het spaanse voetbal

Aardige versterking voor Atletico als je nog wat geld achter de hand hebt.

wat moet hij nou toe voege bij atletico. onnodige transfer

14 augustus 2013 om 00:03

Altijd handig als back-up-keeper en kan met zijn ervaring misschien wat toevoegen aan het team. Het is sowieso altijd handig om een ervaren doelman bij je club te hebben die ook op de trainingen de (jongere) eerste doelman scherp kan houden.

Edit: geen hoofdletter.

14 augustus 2013 om 01:48

Nou Asenjo is verhuurd en dus is dit een goede 2e keeper...

Courtois zal echt voor zo een lange periode de beste keeper ter wereld zijn in de komende jaren. Ik schat allen Cech op dit moment iets hoger in. Maar Courtois gaat echt ziek worden! Wat een talent!

13 augustus 2013 om 23:33

Het verschil tussen Courtois en De Gea is dat Courtois jonger maar alsnog volwassener is. Er staat echt iemand in doel en zeker bij het uitkomen. Courtois komt uit als een man en dat kan De Gea niet. Is dan ook kwetsbaar bij stilstaande fases of als hij moet uitkomen. Courtois beheerst ook dat aspect. Op de lijn zijn ze gelijkwaardig inderdaad.

13 augustus 2013 om 23:32

Neuer? Cassilas? Chech? Buffon? Hart?

Dit zijn allemaal keepers die meer hebben bewezen dan Courtois. Het is idd een groot talent. Maar er zal veel moeten gebeuren om deze keepers voorbij te streven.

13 augustus 2013 om 23:35

Casillas blijft een fenomeen en ook Neuer schat ik hoger in. Verder zijn er genoeg andere keepers van een zeer hoog niveau zoal Buffon, Hart, Akinfeev en inderdaad Cech.

Verder heb je nog talenten zoals Ter Stegen, De Gea en Leno. Ik zelf vind Mignolet , Sommer en Patricio ook zeer goede en redelijk jonge keepers.

Ook nog jongere spelers zoals Ahamada, Butland en Kapino

13 augustus 2013 om 23:45

Leno, Ter Stegen en De Gea maken in mijn ogen nog iets teveel foutjes. Verbeterpuntjes vvoor hun. Leno blundert vaak bij hoge ballen en in mijn ogen heeft hij ook vaak moeite met de zogenaamde 'houdbare' ballen. Ter Stegen heeft een niet zo'n hele goede uittrap en nee dat beseer ik niet alleen op de wedstrijd tegen Bayern Munchen dit weekend. En De Gea komt in mijn optiek erg onzeker over. Nou moet ik erbij zeggen dat dat de laatste wedstrijden voor de stop toch minder was. Al met al vind ik Courtois op dit moment beter. Zeer maar dan ook zeer goede keeper, niet alleen in wording, nee ook nu staat ie er al. Geschikte keeper voor Atletico!

14 augustus 2013 om 03:32

Muslera niet vergeten he? Ook een wereldkeeper en nog 27jaar.

Nooit slecht om een ervaren keeper aan te trekken. Zo maak je Courtois nog sterker.

Waarom nog ne keeper kopen als je weet dat courtois toch sowieso eerste keus is,
dan kan je best jeugdspelers gebruiken.

13 augustus 2013 om 23:13

Hoe moet een minder goede keeper een betere en jongere keeper nog beter maken?

13 augustus 2013 om 23:21

Door middel van ervaring weet de "minder goede keeper" wel veel meer dingen dan de "jongere betere keeper"

13 augustus 2013 om 23:36

Alsof je als fan zijnde 100% achter het beleid van je club moet staan.
Zeker omdat een beleid, zeker in het topvoetbal steeds veranderd.

Daarnaast kan je, op Diego Lopez affaire na, zeggen dat Real m.b.t. keepers toch vaak jeugdige keepers als 2de/3de keeper had

13 augustus 2013 om 23:51

@ Wilfriedzaha
Yassine Bounou hebben ze in de jeugd rond lopen. Die zou een geweldige 2e keeper kunnen zijn voor Atletico.

13 augustus 2013 om 23:52

@ Wilfriedzaha
Niemand kan courtois beter maken, hij is één van de beste keepers ter wereld. De ervare Daniel Aranzubia komt courtois helpen ?? De keepers van madrid zijn zo goed als altijd eigen jeugd !!!!!!

13 augustus 2013 om 23:55

Hoorde nu zelf wel wat je allemaal zegt !!!! Hebt ge courtois al wel is goed bezig gezien. Hij is gewoon één van de beste ter wereld, hij heeft geen hulp nodig.

14 augustus 2013 om 01:11

@pipita

Iedereen op de wereld kan hulp gebruiken om beter te worden, ook Messi en ronaldo. Ik snap ook niet waar mensen ophef over maken. Deze Aranzubia is gehaald als 2e keeper, alsof Courtois nooit geblesseerd raakt of nooit rood zal pakken. Verstandige aankoop van Atletí.

13 augustus 2013 om 23:49

@ Pipita
Inderdaad. Ze hebben in het 2e elftal in de naam van Bounou een zeer talentvolle keeper die van mij dit seizoen wel s aan het grote werk mag ruiken. Ik vind deze aankoop dus ook zeer overbodig.

13 augustus 2013 om 23:55

Eindelijk iemand die het snapt !!!!!!!

14 augustus 2013 om 01:24

Ja maar die Bounou zal niet spelen in het 1e dus het is beter dat hij i.p.v dat hij maar vijf wedstrijden speelt in het 1e beter kan in het 2e om minimaal 30 wedstrijden te spelen. Dat is beter voor zijn ontwikkeling..

Had ik toch niet verwacht. Hij is Deportivo bij de vorige degradatie ook trouw gebleven.
Voor Atleti niet verkeerd om een ervaren doelman erbij te hebben en voor Courtois kan het ook wel eens goed uitpakken.
Aranzubia zal de aan Villareal uitgeleende Sergio Asenjo vervangen, tenminste ik ga er van uit dat hij tweede doelman word. Het is verder een prima keeper, die volgens mij in de jeugdselectie's van Spanje nog de voorkeur kreeg boven Casillas.

Verstandig van Athletico, want met zo'n enorme schuld kan je natuurlijk niet blijven kopen.

13 augustus 2013 om 23:14

Zoals de hele Spaanse competitie, toch word er nog dood leuk voor zoveel miljoen Neymar gekocht en een bizar bedrag geboden op Bale, door clubs die ook schulden hebben...

13 augustus 2013 om 23:31

Verschil is dat Madrid en Barcelona veel meer omzet hebben dan Athletico, toch hebben ze een even hoge schuld. Er is namelijk een groot verschil tussen 500 miljoen en 100 miljoen omzet.

Dit gebeurd trouwens niet alleen in Spanje, ook in Engeland zijn er grote clubs met 100 miljoen schuld.

14 augustus 2013 om 00:07

Leer nu eerst eens de naam van je stadsrivaal te spellen!

14 augustus 2013 om 14:28

Ja dat klopt, maar de Engelse banken kloppen niet aan bij de EU, de Spaanse wel, waardoor wij eigenlijk gewoon spelers als Bale gaan financiëren, dat klopt niet helemaal vind ik.

Waarom zouden ze een keeper erbij nemen? Ze hebben al Joel, Courthois en Asenjo. Drie keepers die goed genoeg zijn voor de basis. Tenzij er een buiten mijn weten is vertrokken?

13 augustus 2013 om 23:19

Of Joel of Asenjo een van die twee is verhuurd aan een Promovedus, Elche ofzo iets dacht ik.

13 augustus 2013 om 23:22

Asenjo is verhuurd aan Villareal en Joel is verkocht aan Everton.

13 augustus 2013 om 23:44

Ohh dankjewel :D
Maar Everton heeft met Cahil toch wel een goede doelman ? Waarom kopen ze joel en voor hoeveel hebben ze hem gekocht ?

13 augustus 2013 om 23:53

Howard bedoel jij, die word ook al ouder en Joel is in potentie zeker beter dan Howard, daarnaast heeft Martinez al samengewerkt met hem bij Wigan een halfjaar.

Daar maakte die op mij trouwens wel veel indruk.

14 augustus 2013 om 00:28

Heeft joel ook vij Wigan gespeeld ? Wist ik niet en ik volg toch wel de PL . Maar Joel is dus een goede aankoop van Everton zeg jij, Zou hij ook 1Ste Doelman van AM kunnen worden

13 augustus 2013 om 23:22

+ ze hebben nog dat grote marokaanse talent bono

13 augustus 2013 om 23:23

David Gil is een nog veel groter talent dan Bono.

13 augustus 2013 om 23:23

Die Joel zit nu bij Everton, en Asenjo is verhuurd aan Villareal. Dus wel een logische aankoop denk ik.

13 augustus 2013 om 23:35

In dat geval natuurlijk een goede transfer. Een ervaren keeper erbij is altijd goed voor die andere jonge keeper die ze nog hebben. Kom er even niet op.

Hopelijk wordt Asenjo nog een keer eerste doelman. Ik ken hem nu al een aantal jaar, maar heeft sindsdien vrij weinig gekeept.

Dacht dat Sergio Asenjo verhuurt is aan Villarreal. Asenjo werd ook als een grote talent gezien, tot De Gea kwam. Ben alleen benieuwd naar volgend seizoen, want Cech is nog niet versleten. Dan zal Asenjo terug keren.

Contract voor een jaar, zegt genoeg.

Hoop dat Asenjo het dit jaar goed doet en terugkeert bij Atletico als eerste man als Courtois vertrekt, vind ik nog steeds een doelman die in potentie zo enorm goed is maar ongeluk heeft gehad met blessures en toen hij terugkwam was eerst de Gea doorgebroken en daarna Courtois.

Wel grappig de poll.. Iedereen vergeet iker

13 augustus 2013 om 23:59

Nee , ze zijn gewoon realistisch !!!! courtois is momenteel beter, en dit komt van een real madrid fan.

14 augustus 2013 om 01:28

Iker is een betere keeper dan iedereen op de wereld, alleen Buffon komt in de buurt. Mensen hebben echt helemaal niks meer met Casillas sinds het 'mourinho gebeuren'. Is de hele wereld gehersenspoeld of zo iets?

Nee, Casillas speelde geen geweldige 2e seizoenshelft en dat kwam mede door een blessure en hij is niet meer de beste? Maar Messi die ook geen goeie 2e seizoenshelft kende en die ook sukkelde met blessures is dat nog wel? Mensen moeten realistisch blijven en San Iker Casillas is gewoon de nummer één keeper ter wereld!

14 augustus 2013 om 01:37

Ik ben zeker geen fan van mourinho maar ik kan wel begrijpen dat hij diego lopez opstelde. diego lopez voetbalt beter mee en heeft bij madrid heel goe gekeept. Ik weet zeker dat ook ancelotti voor diego lopez zal kiezen, hij heeft in de voorbereiding ook zeer sterk gekeept.

Ze hebben een hele goede keeper met Yassine Bounou achter Courtois halen ze zo een speler binnen hebben ze niks aan. Zijn er hier trouwens nog atletico fans die me kunnen vertellen hoe Bounou zich ontwikkeld daar schijnt het goed te doen daar.

Ideale tweede doelman met een mooie leeftijd. Dit is het beste wat je kunt doen, als je tweede doelman nog jong is en vol potentieel zit die uitlenen en een oudere tweede doelman halen in de plaats.

Dit weekend Sevillia Atletico wat is jullie pronostiek?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4418
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller207
L. SuárezAanvaller197
Matheus CunhaAanvaller163
A. GriezmannAanvaller133
J. OblakKeeper200
João FélixAanvaller122
B. LecomteKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

Spanje
1 fan
Keeper, 42 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren