Clubicoon AC Milan: ‘PSV heeft in de zomer veel kwaliteit ingeleverd’

Zaterdag, 10 augustus 2013 om

Het jonge PSV maakt indruk in het nieuwe seizoen, maar bij AC Milan heeft men er vertrouwen in dat zij (en niet de Eindhovenaren) het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken. Clubicoon Franco Baresi wijst op het feit dat er een aantal belangrijke spelers zijn vertrokken uit de Lichtstad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

114 reacties (laatste reactie door susimilano)

Wat een gelul van deze Baresi. Als jonge onervaren spelers iets niet zijn dan is het wel voorspelbaar. Bij Milan is ervaring heilig maar dat heeft ze de laatste jaren weinig gebracht.

10 augustus 2013 om 11:03

Ja want bij AC Milan spelen tegenwoordig alleen oude spelers. Ze zijn totaal niet aan het verjongen. Niet zo raar dat ze afgelopen seizoen 14e werden in de Serie A. Ze hebben ren gemiddelde leeftijd van 33.

10 augustus 2013 om 11:08

Hoe kunnen ze hier staan als ze vorig jaar 14e zijn geworden??

10 augustus 2013 om 11:12

Zijn derde geworden geen 14de

10 augustus 2013 om 11:13

Nou weet ik ook wel dat er veel Italiaanse clubs meedoen in Europees verband maar zoveel dat zelfs de nummer 14 zich mag melden...

10 augustus 2013 om 11:13

Pippo is in zijn reactie 100% sarcastisch, niet te veel aandacht aan besteden.

10 augustus 2013 om 11:42

Lange tenen Pippo? Milan is inderdaad eindelijk aan het verjongen, maar dat inzicht is behoorlijk laat gekomen daar.

10 augustus 2013 om 11:50

Goh ik dacht dat het niveau hier hoger lag en dat mensen de sarcastische toon in Pippo's reactie wel zouden zien.

10 augustus 2013 om 18:46

snap ik dat het laat kwam, je had seedorf, nesta, maldini en ga zo door die tot diep in hun 30ste nog de Champions league wonnen. Waarom zou je dan gaan berjongen!

10 augustus 2013 om 23:48

Hoewel het hier erg duidelijk om sarcasme ging werkt het niet altijd even goed zonder dat je iemands stem hoort. Mijn berichten op VZ hebben namelijk niet echt een toon

10 augustus 2013 om 11:03

AC Milan heeft veel praatjes, maar voetballen kunnen ze alleen via Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy & Kevin-prince Boateng. Als ze alleen aan de naam ''ac milan'' denken is PSV meteen kansloos???..

PSV moet niet bang zijn en heb vertrouwen dat we gewoon door gaan naar de groepfase van de Champions League, want de voorbereiding van AC vond ik ook niet echt een team waar ik op mijn puntje van m'n stoel ga zitten.

10 augustus 2013 om 11:09

AC Milan - Ajax 0-2 vond ik ze toen ook niet bijzonder. Tuurlijk was het een ander elftal, toch is Milan niet meer de Milan van jaren terug met Shevchenko, Pirlo, Kaká, Seedorf, Cafú, Stam, Dida en ga zo maar door..

10 augustus 2013 om 11:23

@coopers, komt nog bij dat dat een poule wedstrijd was en Milan al geplaatst was. Dat kun je inderdaad niet vergelijken. Bij Milan hebben ze behoorlijk wat individuele kwaliteit, maar ik hoop dat PSV er gewoon 2 wedstrijden vol opklapt. Alleen dan hebben ze een kansje. Met dit PSV kun je geen hele wedstrijd gaan controleren tegen een Milan als je op voorsprong zou komen.

10 augustus 2013 om 11:34

Ben jij serieus? De gehele eredivisie kan alleen maar dromen over dat soort spelers. Die boateng alleen al is zoveel beter dan de overige psv middenvelders. Schaars zal 130% moeten geven om hem af te kunnen stoppen. Onbevangen voetballen en je gaat er gewoon aan vs Milan. Ze schrikken heus niet hoor. Kom op zeg niet eens zo lang geleden wonnen ze met nagenoeg dezelfde ploeg van het grote Barcelona! Ik hoop dat psv doorgaat maar vanzelf sprekend is het echt niet. Ervaring is wel degelijk belangrijk in de cl, dat zag je tegen zulte. Die Belgen waren geen cl gewend en werden overklast door de ervaren schaars.

10 augustus 2013 om 11:46

vd.vaart

Montolivo, Niang, Nocerino, Abate?

Volg je Milan wel, Boateng had dit seizoen een erg matig seizoen, dus aan hem lag het niet.
Balotelli speelde maar één seizoenshelft, en El Shaarawy heeft eigenlijk alleen het eerste seizoenshelft het goed gedaan.
Het is goed dat je zoveel vertrouwen hebt in Psv, maar Rekik en Bruma zijn toch geen partij voor Balotelli.

10 augustus 2013 om 13:23

@Advertentie:
Jij hebt duidelijk het beste voor met het Nederlandse voetbal... De resultaten van Utrecht en Vitesse zullen ons weinig punten opleveren, maar nee, meneer hoopt op een vernedering voor PSV... Geen woorden voor...

Daarbij en wanneer je een beetje nadenkt dan kun je de link tussen de naam vd.vaart en Ajax supporter leggen.. In dit geval dus een Ajax supporter die het PSV gunt en niet een van de vele PSV fans die denkt dat we iedereen aankunnen.. Dat denk ik zelf namelijk ook niet. Neemt niet weg dat de meeste mensen eindelijk weer eens enthousiast zijn over het frisse spel en team. Mag dat?

10 augustus 2013 om 15:38

Psvchamps

Ik wil graag twee nederlandse teams in de CL zien, maar hoe sommige mensen denken is gewoon abnormaal.
Ik ben gewoon realistisch, Milan heeft een grote kans, maar psv heeft ook kans.
Ik gun ze het van harte, maar hoe je een grote club als milan afkraakt, dat je dat doet getuigt van weinig respect.
Ik zei dat over die vernedering alleen, zodat die 'hoge heertjes' hun monden worden gesneerd.
Niets tegen het Nederlandse voetbal, niets tegen Psv. Alleen kan ik niet tegen die te fanatieke psv supporters. Je moet ook realistisch nadenken.
En ik zie liever PSV dan Milan in de Champions League.
Ik heb een enorme haat aan Milan, maar ik vind het raar dat iedereen denkt dat ze zomaar even makkelijk winnen.
Je moet me niet verkeerd begrijpen, ik hoop net zo veel als jij dat Psv wint over twee wedstrijden.

Als hij echt een Ajax supporter was zou hij dit niet posten.

"psv moet niet bang zijn en heb vertrouwen dat WE gewoon door gaan naar de groepfase van de Champions League, want de voorbereiding van AC vond ik ook niet echt een team waar ik op mijn puntje van m'n stoel ga zitten."

Je zegt toch niet als Ajax-supporter, 'we', als je het over PSV hebt.

10 augustus 2013 om 18:59

franco baresi een icoon gaat slecht slapen na de eerste wedstrijd in Eindhoven!

Hmm ik vind altijd dat jonge spelers minder voorspelbaar zijn dan de oudere spelers die meer routine hebben in hun spel. Ach kan ook aan mij liggen.

10 augustus 2013 om 12:33

Daar dacht ik ook gelijk aan. Hopelijk spelen ze ook zo, want wat wel vaak is, is dat de onervaren spelers minder durven in zon wedstrijd en elke bal op zeker spelen (geen balverlies), waardoor ze inderdaad voorspelbaar worden. Dit zie ik alleen niet snel gebeuren bij spelers als Depay en Bakalli en ik denk ook Wijnaldum en maher. Deze zullen toch wel hun acties maken en hun onvoorspelbaarheid behouden, wat heel goed van pas kan komen!

Ac Milaan is natuurlijk top favoriet
Maar zoals baresi zegt PSV is jong en onervaren dat maakt ze voorspelbaar
Ik vind juist jong en onervaren maakt ze juist onvoorspelbaar

10 augustus 2013 om 11:03

Lijkt haast wel een foutje inderdaad. Hele onlogische zin op die manier, zelfs voor zo'n 'i-don't-know-it-all Baresi

10 augustus 2013 om 11:50

Ik heb vanochtend op de italiaanse sites gelezen, is vreemd genoeg geen foutje. Hij heeft het daadwerkelijk gezegd.

10 augustus 2013 om 12:27

Voorspelbaar in hoe ze te bestrijden zijn. Zullen waarschijnlijk met veel opportunisme en enthousiasme het tweeluik aanvangen, om vervolgens gepakt te worden op een counter of een moment van concentratieverlies door AC Milan. Naïef noemen ze dat en het is waarschijnlijk waar Baresi op doelt.

PSV speelt nu fris en mooi voetbal dan vorig jaar. De jongere spelers groep van PSV zijn gretig en willen er alles aan doen om AC Milan te verslaan.

Ze zeggen wel dat gehakt willen maken van PSV en dat de verdediging er niks van bakt, maar die van AC wel dan vind ze allebij van pupillen categorie defensie.. keek maar naar Bayern, Chelsea, City tegen AC Milan (niks bijzonders hoor).

(kortom) PSV maakt zeker kans, het wordt 50/50.

10 augustus 2013 om 12:18

Het word totaal geen 50/50, meer 30/70.

Milan heeft ook genoeg kwaliteit ingeleverd.

PSV heeft een goede ploeg en daar kan AC Milan zich lelijk in vergissen. Ze zullen de namen (op Schaars, Maher en Bruma na) niet kennen, maar de kwaliteiten zijn er niet minder om. Ik denk dat PSV de Italianen een vroege halt toeroepen. De verdediging van Milan is te log en traag voor Bakkali en Depay.

3-1 in Eindhoven en 1-1 in San Siro.

10 augustus 2013 om 11:02

Hun vleugelverdedigers zijn waarschijnlijk sneller dan PSV zijn aanvallers.

10 augustus 2013 om 11:09

Abate zeker niet... Linksback staat bij Milan dacht ik nog niet vast. Maar Abate snel noemen is er bij mij niet bij. Die jongen zit nu al aan zijn top en is geen topper.

10 augustus 2013 om 11:17

Volgens mij is er geen snellere back dan Abate... Wij hebben waarschijnlijk niet dezelfde dingen gezien dus een discussie zit hier denk ik niet in.

10 augustus 2013 om 11:20

Zeker weten.....Abate en Muntari

10 augustus 2013 om 12:56

Abate niet snel? Hij loopt elke rechtsback die er is eruit. En linksback speelt de Scigilo of Constant.

10 augustus 2013 om 16:49

Allemaal te veel Fifa gespeeld, ja daar is Abate snel maar kijk is verschillende wedstrijd van Milan en je zult zien dat Abate vies tegen valt qua snelheid..

10 augustus 2013 om 11:02

Je bent een echte Nederlander. Op basis waarvan zijn deze jongens zo goed? Bakkali kan niet eens blijven staan, die kan zijn snelheid niet benutten tegen ervaring AC. Voor Schaars, Bruma en Maher hoeven ze ook niet bang te zijn. Kom op zeg.

10 augustus 2013 om 11:10

Ik ben een echte Hollander.. ik vergelijk ze met de tegenstander hè en ik vind Milaan een matig team hebben. Ik zie ze overigens vaak genoeg spelen en als ik zie hoe weinig ze in te brengen hadden tegen Chelsea...

10 augustus 2013 om 11:21

Tja, als je dat soort voorbeelden erbij gaat halen kan ik ook zeggen dat Milan won van ploegen als Juventus en Barcelona waar PSV alleen maar van kan dromen. Dat Milan vervolgens met 4-0 klop kreeg had enkel met een weergaloos Barcelona te maken dat zijn beste match van het seizoen speelde.

Milan is op elke positie sterker en meer ervaren, PSV heeft 2 opties om te winnen in mijn ogen : Onderschatting en gemakzucht van Italiaanse kant of een redelijke portie geluk. Al zie ik dat eerste niet gebeuren aangezien de belangen groot zijn.

PSV is alles behalve kansloos hoor, er liggen zeker kansen, mensen die zeggen dat PSV 0% kans heeft hebben er weinig kijk op. Alleen zijn er dan weer mensen die iets te ver doorslaan en Milan gaan onderschatten...

10 augustus 2013 om 11:16

AC Milan heeft ook een pak betere ploeg dan sommige denken en daar kan PSV zich wel eens in vergissen.3-1 in Eindhoven vergeet het en vooral 1-1 in het San Siro.ondanks dat Milan niet het grote Milan meer is zoals we Milan altijd gekend hebben zijn ze nog altijd een klasse beter als Psv.ik geloof wel dat PSV in eigen huis een gelijkspel uit de brand kan slepen,maar in San Siro zie ik ze echt niet winnen of gelijk spelen.

In Eindhoven 1-1 en 2-0 in San Siro.

10 augustus 2013 om 12:01

We spelen geen fifa 13 hoor. Ze gaan echt wel wat beelden van het nieuwe PSV bekijken en daarop inspelen. 3-1 is teveel van het goede.. Je mag blij zijn met een 1-0 en dan moet PSV een verdomd goede dag hebben.

Ik heb Psv nu tegn Zulte gezien en dat was natuurlijk gewoon te makkelijk voor. Milan wordt de belangrijkste wedstrijd voor die jonge gasten. Iedereen doet alsof het te doen is, maar dit is en blijft wel Milan natuurlijk. Hoogmoed is altijd gevaarlijk.

PSV heeft een nieuwe weg ingeslagen. Het staat niet bepaald op de planning om nu al teams als Milan te kloppen. Maar over een paar jaar zal gebleken hebben dat het inleveren van die kwaliteit heeft afbetaald.

AC. Italianen. Gaan hoe dan ook CL in. Denk je nou echt dat ze PSV uit Eindhoven ook maar 1 minuut de kans geven om wat uit te richten. Duidelijke cijfers voorspel ik, zowel uit als thuis.

PSV AC 1-2
AC PSV 3-1

10 augustus 2013 om 11:06

@broederschap,

Gelukkig ben je geen waarzegger,

Tegen dit Milaan heeft PSV gewoon een kans, alles moet wel mee zitten natuurlijk over twee wedstrijden.

Maar een wedstrijd ingaan zonder hoop ..... dan kan je beter niet spelen

10 augustus 2013 om 11:13

PSV heeft geen kans. Waarom? Omdat het AC is. Het spijt me wel, maar ik vind het nogal wat hoe PSV wordt neergezet. Is dit ineens de nieuwe Nederlandse hoop?

Voorlopig hebben Bruma-rekik Mikey van Duinen en Mbaye Leye tegenover zich gehad, als je je dan al niet kan onderscheiden..

Depay ben ik van onder de indruk. Dat is een atleet, zou nu al stap kunnen maken naar een Arsenal of United.

10 augustus 2013 om 11:19

Geen nieuwe hoop misschien maar zeer zeker wel een lichtpunt in de voorlopig matige prestaties op internationaal gebied de laatste jaren.
Vergeet niet dat er altijd wel een verrassende uitslag tussen zit, dus waarom zou het PSV niet kunnen lukken om ten koste van AC door te gaan.
Kansloos ben je nooit, als je zo gaat redeneren kan je beter stoppen met voetballen.

10 augustus 2013 om 11:21

Dan had Ajax ook geen kans tegen man city waarom? Omdat het man city is als je zo redeneert kan de underdog nooit winnen ac Milan is wel te pakken hoor

10 augustus 2013 om 11:25

Nee PSV is niet het nieuwe nederlandse neuwe hoop, maar omdat ze tegen AC moeten zijn ze bij voorbaat al kansloos bij jou. Dat vind ik vinger dik kijken.

PSV kan winnen van Ac omdat: Ac niet meer de top is.
onderschatting van Ac
Kan me vorig jaar herriningen met Ajax -man C, ajax zal totaal kansloos zijn, we weten hoe dat is afgelopen.

Terug komen op de verdediging Bruma en Rekik dat zijn beide toppers vergeleken met de verdediging van vorig jaar.

Ik weet zeker met de derijck en marcelo waren we tegen ado en de uit wedstrijd zulte niet doorgekomen.

Maar dat is mijn mening

10 augustus 2013 om 12:01

Wie noemde Ajax dan kansloos tegen City? Best apart aangezien City de laatste twee jaar niets, maar dan ook helemaal niets heeft laten zien in Europa.

10 augustus 2013 om 12:10

Nou dat is toen door elke tv programma gezegd

10 augustus 2013 om 13:01

Ajax was zelfs tegen Dortmund niet kansloos, nota bene de CL finalist. Kortom PSV heeft altijd een kans, hoe groot die is, geen idee. Enige dat ik weet dat die jonge ploeg er veel zin in heeft en Milan geen rode loper zullen bieden.

10 augustus 2013 om 16:18

@broederschap

PSV heeft absoluut kans hoor. Erg jong team en ook de underdog, maar ik vind AC Milan ook niet zo geweldig meer hoor. Napoli en Juve steken boven de clubs uit milan uit.

En toch dicht ik PSV kansen toe tegen Milan. Ik ben gewoon niet onder de indruk van Milan, dat de laatste jaren al flink wat kwaliteit heeft verloren. Buiten El Shaarawy, Balotelli en Montolivo valt het allemaal reuze mee. Met wat goed geluk en een frisse instelling zie ik PSV zomaar stunten tegen Milan, zeker nu er ook een frisse flow het team omringt.

10 augustus 2013 om 11:07

Helrmaal eens. Maar toch, laten we gewoon de wedstrijd afwachten

Die man heeft geen idee hoe ze momenteel bij Psv voetballen. Dat lijkt me het grote voordeel van Psv tegen Milan, dat ze daar ook nog steeds een soort van grootheidswaanzin hebben door veel clubs buiten de traditionele topcompetities te onderschatten.

10 augustus 2013 om 11:50

PSV voetbalt zoals alle Nederlandse clubs: 4-3-3 en lekker aanvallend. Je denkt dat ze daar bij Milan geen ervaring mee hebben?

10 augustus 2013 om 12:00

Als het allemaal zo simpel was, 4-3-3- en lekker aanvallend. Dat is slechts 1 aspect. Dat kun je op 100 verschillende wijzen invullen.

10 augustus 2013 om 12:02

Maar als je een betere ploeg hebt, zoals Milan, kan je gewoon lekker afwachten en toeslaan. Dat zal ook gaan gebeuren. En dat bedoelt Baresi ook met 'voorspelbaar'.

10 augustus 2013 om 12:50

Healer, zoals jij beredeneert wint altijd het team dat op papier het beste is. Wat een onzin, ik weet niet of je Milan vorig jaar gezien hebt hoor, maar die hebben ook bedroevende resultaten laten zien af en toe, zelfs tegen middenmotors.

10 augustus 2013 om 12:54

Nee, het team dat op papier het beste is, óf het team dat het slimste is wint meestal. Tegen een beter team lekker onbevangen aanvallend gaan spelen is niet bepaald slim.

10 augustus 2013 om 13:03

Maar elke bal afjagen en ze geen moment te geven om op te bouwen is wel slim. Dat is wat PSV zeker zal gaan doen, dat en het feit dat het een uitverkocht huis zal zijn in Eindhoven gaat veel invloed hebben.

10 augustus 2013 om 20:04

mensen onderschatten psv echt psv moet gewoon ac onderdruk zetten wanneer ac de bal heeft en als psv kansen krijgt moeten ze 100 procent benutten dan komt het hopelijk goed en psv moet niet nerveus beginnen

En daar ligt dus de kans voor PSV.

PSV gaat gewoon winnen van Milan. Milan is al jaren in verval en stelt echt niet zoveel meer voor. Ideale tegenstander voor dit frisse Psv.

10 augustus 2013 om 13:40

Dream on. PSV heeft een leuk team en Milan is in verval. Daar win je geen wedstrijd mee. Dit Milan is altijd nog tien klasses beter dan PSV de afgelopen tien jaar geweest is. Een aanval met Sharaawy, Niang en Balo is gewoon erg goed. Daarbij hebben ze nog erg goede spelers als De Sicglio en Boateng. Spelers die veruit de beste zouden zijn in de Eredivisie.

nou PSV al helemaal niet wat de PSV ooit was... het is idd leuke jonge ploeg voor de toekomst maar meer verwacht ik ook niet van hun... vorige jaar rond deze tijd was milan zeker te verslaan met zo veel nieuwe spelers.... vergeet niet in de competitie 2013 heeft milan 1 keer verloren tegen Juventus 1 -0 met penalty... de team van milan is nu aan elkaar gewend ... dus het wordt echt voor PSV heel erg moeilijk

Psv heeft tot nu toe een paar hele frisse wedstrijden gespeeld en dat maakt mensen vaak wat opportunistisch, zo zit deze wereld nu eenmaal in elkaar. Mensen gaan er in geloven dat Psv dit Ac Milan wel even opzij kan zetten, maar zo eenvoudig werkt het natuurlijk niet.
Ac Milan is natuurlijk geen incompleet Fenerbahce dat conditioneel nog niet top is, geen Ado waartegen je de goals op een presenteerblaadje krijgt en ook geen Zulte Waregem dat eigenlijk een eenvoudige middenmoter in België is. Milan is natuurlijk ook niet meer van het niveau Barcelona of Bayern, maar met spelers als Balotelli, Boateng en El Sharawi loopt er toch een pakket meer kwaliteit rond dan in Eindhoven.

Ik denk wel dat Psv thuis een serieuze kans maakt, om met hun opportunistische, jonge, frisse spel een goed resultaat te halen tegen Milan. Maar let wel; 1-1 zou ik al een puike prestatie vinden en wellicht winnen ze zelfs 2-1. Maar als Milan zijn normale niveau haalt moeten ze dat in de terugwedstrijd gewoon kunnen omzetten in een grote overwinning. We gaan in ieder geval nu echt eens zien waartoe dit psv in staat is, want als ik eerlijk ben weet ik dat nog altijd niet echt. Ben erg benieuwd.

Ik heb eens even bij de selectie van AC Milan gekeken, en met alle respect, maar dat is toch ook niet meer het milan van vroeger. Alleen Balotelli en misschien El Sawaary is echte wereldtop, maar de rest is toch niet echt heel veel.

10 augustus 2013 om 11:53

Toch zijn dat er al twee meer dan bij Psv, volgens mij, of niet? En Nigel de Jong, Boateng en Montolivo zijn ook wel aardige spelertjes, vind je niet?

Die snapt er nog duidelijk geen bal van, alle bejaarden zijn weg, nu pas wordt er echt gevoetbald!

Hopelijk blijft Ajax echter nog wel beter.

Oke 1 - 1 of 2 - 1 thuis, Stel psv scoort dan na een kwartier in san siro.
Dan wordt het anders, AC is favoriet dat is zeker maar kansen komen er altijd.

Dit jeugdige PSV zou natuurlijk voor een stunt kunnen zorgen. Laat ze hun maar onderschatten en voorspelbaar vinden. Als jonge talenten iets niet zijn dan is het wel voorspelbaar.

10 augustus 2013 om 11:54

Ze zijn mentaal heel voorspelbaar. Ze reageren haast allemaal hetzelfde onder druk, etc, omdat ze geen ervaring hebben. Denk je dat Baresi niet weet waar hij het over heeft, ofzo?

10 augustus 2013 om 11:59

Dat zijn allemaal clichés die hij er in gooit. Jonge spelers hoeven helemaal niet voorspelbaar te zijn dat is slechts een aanname, iedereen gaat daar anders mee om. Dat hij een wereldvoetballer was wil niet zeggen dat hij per definitie gelijk heeft.

10 augustus 2013 om 12:02

Oké, we verschillen erover van mening. Ik stel voor dat we de wedstrijd afwachten!

Haha jij gaat nog raar op kijken. AC Milan is ook niet meer het Milan met de wereld sterren van toen( dat het toen ook heel Moeilijk had tegen PSV over 2 wedstrijden)

Die verdediging van Milan is niet bijster sterk, getuige de vijf tegengoals tegen City in één helft. Milan is duidelijk de favoriet maar ze kunnen zich wel eens lelijk vergissen in het frivole spel van Psv.

10 augustus 2013 om 13:06

Normaal hebben we een verdediging van een normale klasse, maar dit was gewoon of slecht of onervaren.

Antonnini Rechtsback en die heeft vorig jaar geen enkele pot in de serie a gespeelt anders heel weinig. Zaccardo (slecht) en Vegara centraal (nieuwe jongen van 19) en constant linksback waar ik de Sciglio beter vindt.

Haast alle reacties hier zijn weer een prachtig voorbeeld van hoe Nederlanders Italianen altijd onderschatten. Als PSV Schalke had geloot had iedereen gezegd dat ze nooit zouden kunnen winnen, omdat iedereen tegenwoordig de Bundesliga ineens de beste competitie ter wereld vindt, maar Milan moet zogenaamd te pakken zijn. Ik weet niet of hier wel eens iemand in het San Siro is geweest, maar als je 18 bent dan loop je al te trillen als je de catacomben uitloopt. Dit gaat heel, heel lastig worden voor PSV en ze hebben eigenlijk een wonder nodig om door te komen.

Alle PSV supporters en optimisten mogen wel een kleine pas op de plaats maken.. Ja PSV speelt tot nu toe leuk fris voetbal, met snelle jonge spelers en met goede resultaten tegen middelmatige tegenstanders. Maar vergeet niet dat ze tegen de nummer 3 van Italie moeten, die overigens zonder die vreselijke seizoensstart gewoon 2e waren geworden. Italianen zijn altijd lastig, zo liet Nederland -21 ons maar weer eens zien. Echter doet PSV ook gewoon op pure kwaliteit onder:
El Shaarawy, Balotelli, Montolivo, Boateng zijn allemaal 3 klasses beter dan de beste spelers van Psv, en dan vergeten we nog Robinho, die heeft meer talent in zn kleine teen dan Depay in zn hele lichaam.
Daarnaast zouden ook Nigel de Jong, Nocerino, Ambrosino (al is die op zn retour), Pazzini en Mexes bij de meeste Europese (sub)top niet mistaan. PSV reken ik niet tot Europese (sub)top.

10 augustus 2013 om 11:58

Ik denk dat Zaccardo, Bonera, Mexes en Antonini hun handen meer dan vol hebben aan de PSV aanval (ik weet ook wel dat dat niet vaste achterhoede is). Overigens won PSV vorig seizoen twee keer overtuigend van Napoli en die werden tweede.

10 augustus 2013 om 12:04

Ik denk dat Marcelo en Manolev hun handen vol hebben aan Balotelli en El Sharaawy (ik weet ook wel dat dat niet hun vaste achterhoede is). Haha, waar gaat dit over? Milan is gewoon een paar klasses beter op iedere positie.

10 augustus 2013 om 12:16

Mwa, Mexes en Antonini spelen anders geregeld. Natuurlijk is Milan op papier sterker maar er gebeuren wel meer gekke dingen in de voetballerij. Overigens denk ik dat je te veel waarde hecht aan namen.

10 augustus 2013 om 12:33

Ik denk dat jij, en vele hier, teveel waard hechten aan de recente prestaties van Psv. Iedereen die roept dat Milan niet meer is wat het was heeft gelijk, maar daarbij gaan ze wel voorbij aan de kwaliteit van de huidige selectie van Milan. Daarbij is Allegri ook een uitstekende coach in mijn ogen.

10 augustus 2013 om 15:08

We zullen het zien maar dit zijn juist wedstrijden waarin een team als PSV boven zichzelf uit kan stijgen. De druk ligt bij Milan, zij moeten deze pot winnen. Ik kan de prestaties van PSV prima in perspectief zetten, 2-3 bij ADO is niet al te denderend. Ondanks dat Milan beter is denk ik dat de verschillen minder groot zijn dan sommigen verwachten.

11 augustus 2013 om 01:35

eindhoven begint dus al hoog van de toren te blazen..

nou. Balo. ga de monden snoeren!

10 augustus 2013 om 13:11

Als PSV niet zo'n beroerd einde van het seizoen had gehad waren ze misschien wel kampioen geworden. Feit is dat ze dat niet zijn en Milan geen tweede is geworden. Natuurlijk is Milan een loodzware tegenstander, maar we wisten van te voren dat dat zou gaan gebeuren.
Vorig seizoen waren Madrid en Barcelona ook top favorieten voor de CL finale. En wat blijkt geen van beide haalde die finale. Nu is Milan ook de favoriet, maar het lastige van favoriet zijn is dat je alleen maar kun verliezen. PSV is de underdog en kan alleen maar winnen. Ik stel daarom voor dat we de beide wedstrijden eerst maar eens afwachten en dan gaan vertellen wie nou de beste zijn.

10 augustus 2013 om 16:28

Ik zeg ook niet dat PSV geen kans heeft, het is voetbal, natuurlijk hebben ze een kans. Maar er zijn heel veel mensen die Milan al bijna afschrijven bij wijze van spreken, maar dat optimisme wil ik temperen. PSV komt qua kwaliteit en ervaring gewoon ruim tekort, daar komt ook nog eens bij dat hun team minder is ingespeeld dan dat van Milan. Ik hoop het beste voor PSV en ze zijn zeker niet kansloos, maar het is niet zo'n gelijke strijd aals dat mensen hier proberen te doen geloven. Daarnaast heb je gelijk met wanneer je zegt dat de favorietenrol het vaak alleen maar lastiger maakt, maar het verschil tussen psv en milan is vele malen groter dan tussen real barca bayern en dortmund.

10 augustus 2013 om 19:53

@punt01
Wat Rcronaldo probeert te zeggen is dat ze na de wintersport nieuwe spelers in de selectie hadden en als ze die het hele seizoen hadden gehad dat ze dan 2de waren geworden

Dat klopt helemaal maar er zijn leuke nieuwe frisse spelers terug die onbevangen tegen Milan gaan spelen. Financieel is het seizoen al geslaagd

Even off topic misschien maar Franco baresi
Wat een speler was dat.
Ik denk niet dat dat "soort " nog gemaakt wordt.
Wat een geweldige voetballer.

On: voorspellingen , we gaan er voor die tijd ongetwijfeld nog velen krijgen.
En psv kansloos??
Ach we zullen zien, het liefste heb ik dat iedereen dat maar gaat roepen.
Ik denk dat de huidige selectie nu al zoiets heeft van : we zullen eens wat laten zien.
Hopenlijk gaan ze er lekker licht over denken daar in Milaan.
Hoofdzaak is dat het voor deze gasten een geweldige ervaring en les zal zijn en met een beetje geluk kunnen ze voor een verassing zorgen.

Ik ben er in ieder geval 100 % van overtuigd dat ze er allemaal zin in hebben en voor angst is geen plaats bij dit druistig elftal die gaan er gewoon weer in klappen.

Aangezien milan geen super team heeft, zie ik psv toch misschien wel stunten

Baresi:
je mag inderdaad niemand onderschatten, dus haal even die laatste zin weg.
Heeft PSV daadwerkelijk kwaliteit ingeleverd of kent hij alleen maar namen.
Hij noemt precies de net niet spelers. Milan is en blijft favoriet maar PSV is zeker niet kansloos. Zeker nu niet, over 2 maanden is het een ander verhaal.

Wat een dom gezwets. Als Nederlander hoop ik op PSV en voetbal blijft een spel die beide kanten op kan gaan. Milan is natuurlijk beter maar onderschatting speelt bij spelers als Balottelli echt wel mee. Daar moet je gebruik van maken. De aanval is beter geworden bij PSV, en dat beseffen maar heel weinig mensen.

Deze man heeft waarschijnlijk na de loting snel even wikipedia gelezen en daarna zijn reactie gegeven. Tot nu toe merk ik niet dat er zo veel kwaliteit is ingeleverd. Het middenveld van vorig jaar had meer kwaliteit, maar voorin is er qua kwaliteit maar een klein beetje op achteruit gegaan, maar achterin is men er weer sterk op voorruit gegaan. Plus als team staat het vele malen beter als vorig jaar.

Qua ervaring en geslepenheid is deze groep nog wel te licht. Er zit veel voetbalvreugde in dit team, maar ze zllen wel beter om moeten gaan met hun kansen en achterin minder weggeven. Hopelijk brengt Park dat al met zich mee. En ik hoop zelf dat er hier en daar nog versterkt wordt.

Je kan hier natuurlijk nog 100 topics aan gaan wijden, maar het is voor iedereen wel duidelijk dat Milan de topfavoriet voor deze ontmoeting is. Gezien hun begroting / selectie mag deze ontmoeting eigenlijk geen probleem zijn voor het ervaren Milan. Maar de bal is rond en het jonge PSV is in mijn ogen juist onvoorspelbaar, dus natuurlijk is er een kleine kans op succes voor Psv. En aan die kleine kans houd ik me als PSV supporter dan ook maar vast.

Bruma wordt te veel opgehemeld... heeft pas paar wedstrijden gespeeld.. Europees is deze jongen nog niet sterk genoeg. Dat heeft hij al wel bewezen in zijn Bundesliga tijd.,tegen echte topspitsen zal hij de mist in gaan. En met Balotelli voor je.. heb ik niet echt vertrouwen in de defensie van PSV.

Ik denk ook dat PSV Milan kan verslaan.

Zeker als ze de eerste wedstrijd zo tekeergaan als tegen Zulte Waregem. Niet op laten naaien. Lijkt me vooral voor jongens als Willems belangrijk, die toch graag meegaan in het hanengevecht. Als ze met de agressie en felheid van PSV - Zulte spelen, zie ik ze best doorgaan. Milan heeft individueel goede spelers, vooral op het middenveld (montolivo) en voorin (balotelli, El Sharaawi), maar als je Montolivo kort dekt, komt er weinig aan, want hij zoekt vaak meteen de aansluiting bij de spitsen. Probleem voor PSV is dat Constant en Boateng dat ook doen, met hun enorme loopvermogen. Park ipv Maher op de halfplek en op alle plekken zo fel en agressief spelen als tegen Zulte. En natuurlijk de kansen afmaken. Die krijg je minder tegen Milan, plus, zij maken ze wel...

Ik vindt dit totaal geen onzin wat hij zegt. Milan heeft een enorme berg aan ervaring en weet heel goed wanneer zij moeten toeslaan. In 2005, weliswaar een heel ander Milan en Psv, maar was toen ook overtuigd dat het late doelpunt van Milan pure klasse was. Als je ergens veel ervaring in hebt dan kun je dozeren en de juiste momenten benutten. Zo ook in het voetbal. Ik ben er nu weer bij en hoop dat PSV net als in 2005 gewoon lekker gaat voetballen. Dan zien we wel waar het schip strand. Het is in ieder geval geweldig om te zien.

Baresi met wat wijze woorden die eindelijk een beetje verstandig overkomen. Ik denk dat het PSV van vorig jaar al heel erg weinig kans hadden tegen Milan laat staan dit Psv. Ik denk dat het toch duidelijk is wie er ''top-dog'' en ''under-dog'' is.

Nou ik vindt Schaars op het middenveld een vooruitgang tot nu toe vergeleken met twee controleurs als Van Bommel en Strootman.
De verdediging van PSV is er zeker op vooruit gegaan. Eigenlijk is dat wel opvallend, als je in Nederland tweede wordt en je bent er alleen maar op vooruit gegaan.
Natuurlijk zijn er goede spelers weg, maar de vervangers doen het zeker niet slecht.
Milan is echt niet meer te vergelijken met een paar jaar geleden. Zijn veel sterren zoals Zlatan, Thiago Silva en van Bommel vertrokken.
Alleen met Balotelli hebben ze een gevaarlijke spits in huis, maar die is nog lang niet op 100%.
Tegen Ajax had hij ook niet gescoord. Dus waarom wel tegen dit Psv.
Een Italiaanse vriend van mij zegt dat Milan heel wisselvallig kan zijn. Ene keer winnen ze van Juve en de week erop van de degradatie kandidaten.
Ik hoop dat hij gelijk krijgt.

10 augustus 2013 om 20:03

van Bommel is niet bepaalt een Ster die weg is gegaan

Waarom loopt iedereen te haten op AC Milan. PSV mag alleenaar dromen van zo'n selectie. Als ik de spelers ga vergelijken, wint AC Milan 9x en PSV slechts 2x. Zoet - Abbiati = Zoet Brenet - Abate = Abate Bruma - Mexes = Mexes Rekik - Zapata = Rekik Arias - De Sciglio = De Sciglio Schaars - De Jong Wijnaldum - Nocerino = Nocerino Maher - Boateng = Boateng Depay - Niang = Niang Matavz/Locadia - Balo = Balotelli Bakkali - El Faraone = El Faraone PSV is knap aan het versterken, en in de eredivisie is het een sterk elftal, maar in Europa, en met name de Champions League, stelt het niet heel veel voor. AC Milan is goed aan het verjongen, heeft geweldige talenten rondlopen in de jeugd, maar dat heeft tijd nodig, dus nu zijn ze misschien iets zwakker, en strijden ze niet echt mee om de titel, maar over een paar jaar is Milan weer een echte titelkandidaat!

Ik denk niet dat PSV Milan kan uitschakelen, maar kansloos zijn ze zeker niet. Milan is natuurlijk een grote club met een prima ploeg, maar ze horen op dit moment zeker niet tot de Europese top naar mijn mening. PSV moet het geluk hebben dat Milan een offday heeft en dan met name die twee voorin.

PSv moet geen ontzag tonen voor Milan! Het team van AC is echt niet zo ongelooflijk goed. Ze hebben maar 2 spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Ik zou echt niet bang worden van Nocerino, Niang en Montolivo. Zijn prima spelers maar als psv goed speelt kunnen ze het Milan best wel lastig gaan maken. De slag gaat geslagen worden op het middenveld. Hopelijk kunnen Maher wijnaldum en schaars hun vorm vast houden.

bij bereiken van groepsfase CL stroomt er zeer veel geld binnen waar mee ze snel nog een mooie versterking kunnen aankopen, vandaar belangrijkste wedstrijd van het seizoen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1676 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6637
2.Napoli5324
4.AC Milan4213
5.AS Roma3814
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

173 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Indien Toni Kroos Real Madrid gaat verlaten, heeft men zijn vervanger al in beeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren