Debutant Bazoer: 'De stap naar het eerste elftal wordt hierdoor kleiner'

Dinsdag, 6 augustus 2013 om

Riechedly Bazoer maakte maandagavond zijn debuut in het betaalde voetbal. De nog altijd pas zestienjarige jeugdinternational had een basisplaats bij Jong Ajax, dat met een 2-0 overwinning op Telstar uitstekend begon aan het eerste seizoen in de Jupiler League. Bazoer speelde opnieuw als verdedigende middenvelder: waar hij bij PSV steeds centraal in de achterhoede speelde, daar ziet men in Amsterdam meer een middenvelder in Bazoer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door bwassens)

Wat een beest is dit. Snel, krachtig, goed schot, goede passing en leest het spelletje ook voortreffelijk. Ik kijk niet verbaasd op als die gewoon een wedstrijd of 10 à 15 meepakt in het 1e dit jaar.

6 augustus 2013 om 08:43

@afcagunner

Ik hoop dan ook dat je niet verbaasd zal zijn wanneer Bazoer uiteindelijk geen enkele wedstrijd in het eerste gaat spelen. Bazoer krijgt het al zwaar genoeg in de Jupiler League en gaat met de A1 ook hoogstwaarschijnlijk de Youth League spelen. Voor zijn ontwikkeling is het veel beter om 90 minuten te maken in de Jupiler League en als toetje krijgt hij minimaal zes internationale wedstrijden in de baby Champions League. Dit is niet het jaar waarin Bazoer aansluiting gaat vinden bij het eerste, want dan zal pas na het vertrek van Poulsen zijn. Dan bestaat er een zeer reële kans dat hij op nog maar 17jarige leeftijd de competitie gaat beginnen als basisspeler al zal natuurlijk veel afhangen hoe hij dit seizoen weet te presteren. Voor iemand van 16 jaar heeft hij tot op dit moment nog niet teleurgesteld. Een extra stimulans zou hij natuurlijk wel kunnen krijgen door dit seizoen al zijn debuut te maken in het eerste, maar dat zal pas tegen het eind van de competitie een mogelijkheid zijn wanneer er blessures zijn in het eerste en de competitie al nagenoeg beslist is. Maar goed ik denk niet eens dat dat ervan gaat komen.

6 augustus 2013 om 09:19

Die gozer is 16! jaar normaal gesproken zitten de meeste dan nog niet bij de selectie, of ze zijn reserve maar spelen op die leeftijd bijna nooit in de eerste. En ik denk dat zeker Ajax wel genoeg spelers in het eerste heeft lopen. Over een aantal jaar gaat hij met gemak Eredivisie kapot spelen denk ik.

6 augustus 2013 om 09:22

@ Justr

Het zou mij erg verbazen als jouw plaatje waarheid wordt. Van 0 minuten in het eerste dit jaar naar direct de vervanger van Poulsen en vaste basisspeler. Die stap lijkt mij veel te groot. Het ideale scenario zou juist dat hij zijn minuten maakt wanneer Poulsen er nog is. Afhankelijk van zijn prestaties bij jong Ajax en zijn fysieke ontwikkeling zou dat in de 2e helft van dit seizoen kunnen of (met een contractverlenging van Poulsen) vanaf aankomend seizoen.

Blijft jammer dat hij niet bij PSV is gebleven want (achteraf gezien) had hij exact dezelfde kansen gehad. Ze hadden Cocu gewoon met hem moeten laten ompraten, al was Cocu's contract toen nog niet getekend.

6 augustus 2013 om 07:21

1 jaar te laat begonnen met de reorganisatie. Naar gelukkig zijn ze nu de juiste weg in geslagen.

6 augustus 2013 om 07:42

@ Entombed
Zat hij vorig jaar aan het begin van het seizoen niet al bij Cocu in de A1? Cocu had dus al vanuit die positie de mogelijkheid om hem om te praten.

Bovendien geeft hij nog een belangrijk punt:
"bazoer speelde opnieuw als verdedigende middenvelder: waar hij bij PSV steeds centraal in de achterhoede speelde, daar ziet men in Amsterdam meer een middenvelder in Bazoer.
De jongeling ziet dat zelf ook zo en zegt dat zijn positie een van de redenen was om vorig jaar van PSV over te stappen naar Ajax."

De vraag is dus eigenlijk, zag Cocu in hem ook een verdedigende middenvelder of zou hij daar bij Cocu en PSV geen of weinig kansen hebben gekregen?

6 augustus 2013 om 09:54

Ik denk dat Bazoer dat alleen maar aangeeft om even vriendjes te maken met ajax, net zoals spelers bij een nieuwe club gaan zeggen hoe mooi deze club wel niet is Die jongen komt voor hetzelfde geld uiteindelijk toch nog verdediger te staan, het duurt nog 2 jaar voor hij echt serieus in aanmerking komt voor het eerste!

6 augustus 2013 om 12:59

Hij was vorig jaar 15 en zat dus in de B1, het hele verhaal met Cocu kan dus in de prullenbak. Ik ben ervan overtuigd dat hij met het huidige beleid eerder zijn debuut zou maken bij PSV dan Ajax. Puur omdat de selectie van Ajax veel breder (en sterker) is.

6 augustus 2013 om 08:07

Ik ben van mening dat het vertrek van Bazoer van PSV naar Ajax een behoorlijke schok teweeg heeft gebracht in Eindhoven en dat Bazoer daarmee medeverantwoordelijk is voor het huidige beleid. Het is dus niet automatisch zo dat hij nu tegen Psv1 had gezeten.

6 augustus 2013 om 08:37

Ik denk dat dat onzin is. Ik denk dat het nieuwe beleid vooral te danken is aan het feit dat Cocu heeft gezegd dat hij alleen trainer wil worden bij PSV als het op zijn manier mag. En ik weet wel zeker dat er vanuit de RvC druk is uitgeoefend op Brands en Sanders om daarmee akkoord te gaan. Ook de oud-spelers hebben zich daarover uitgelaten, waardoor het draagvlak voor Cocu binnen de club enorm is. Iedereen wil hard werken voor Cocu, dat was al toen hij speler was en dat is nu precies hetzelfde, dat zag je vorig jaar ook in de A1.

Daar heeft het vertrek van één jeugdspeler echt niet zo veel mee te maken. Kan Bazoer nog zo goed zijn, het blijft een talent waar het nog alle kanten mee op kan. PSV heeft zich daar nog nooit zorgen over gemaakt, en terecht. Voor hem 10 andere. Ik wens hem alle succes bij Ajax hoor, maar dat is het dan ook. Het doet me verder niets dat hij weg is gegaan.

6 augustus 2013 om 13:10

De reden voor het nieuwe beleid is natuurlijk het gebrek aan succes en het verslechterende imago van de club. Men is er net op tijd bij geweest en de tendens is binnen een paar maanden volledig omgeslagen. Persoonlijk moet ik het nog zien, want ben helemaal niet zo onder de indruk als heel Nederland. Het ophemelen van Bruma en Rekik na 1 wedstrijd is lachwekkend.

6 augustus 2013 om 16:33

Bazoer is een uitstekend talent. Of ie nu bij psv of ajax speelt.
Maar dat hij overstapte naar ajax alleen omdat hij daar meer kansen ziet,is niet helemaal juist. Bij ajax kon hij ook meer verdienen.
En dat is heel menselijk,dat je ook naar het geld kijkt.
Morgen breek je je been en het kan zomaar zijn dat je nooit meer op hetoude niveau komt,dan is een paar tonnetjes extra erg welkom.

Hopelijk gaat hij in ajax1 zijn kansen krijgen,anders is het wel heel zuur dat je overgestapt bent van psv naar ajax.
Zeker nu zelfs spelers van amper 17 jr in de basis staan bij psv (bakkali) en andere talenten van 18 en 19jr,dat had ook bazoer kunnen zijn.

6 augustus 2013 om 09:04

Joh geloof me het pijnlijke vertrek van Bazoer naar Ajax is een van de belangrijkste redenen waarom Psv ook een andere weg is ingeslagen.. Eigenlijk moet je er blij mee zijn

6 augustus 2013 om 14:14

Nou, ik denk niet dat het idee er niet was, het zou wel het laatste zetje kunnen zijn geweest. Dus wie weet heb je gelijk :D

6 augustus 2013 om 14:28

Nee klopt, denk zeker binnen Psv met mannen als Cocu en Faber dat het idee er wel was maar met Advocaat is dat kansloos beetje zonde geweest, icm dat je grootste talent de opleiding uitloopt naar de concurrent heeft wel meegespeeld ja in het doen beseffen dat het toch wel anders moet..

Hier gaat Ajax en het Ned.voetbal nog veel plezier aan beleven.helaas dat hij niet ff een jaartje wachtte,had ie ook bij ons tegen het 1e aangezeten.zonde

6 augustus 2013 om 07:40

Hij zat bij jullie al tegen het eerste aan alleen jullie voormalig trainer stond er mijlenver vandaan. Jullie huidige trainer ziet en snapt het gelukkig wel en is de goede weg ingeslagen. De volgende stap voor het Nederlandse voetbal is flinke clausules in de contracten en spelers niet te snel verkopen.

6 augustus 2013 om 08:38

Nou ja of het de goeie is moet nog blijken,tziet er idd rooskleurig uit iig.En Advocaat is helemaal nergens goed voor geweest,behalve voor de concurentie.Wat een wissels.Kostte gewoon punten,zie oa Vitesse Feyenoord uit

Wat een talent, hoop dat hij dit jaar waar mogelijk nog veel minuten kan gaan maken in het eerste elftal van Ajax. En voor de PSV fans die van mening zijn dat "het jammer is dat HIJ niet een jaartje wilde wachten".. Misschien had PSV als club zijnde eerder aandacht kunnen en moeten besteden aan het talent, als je ziet wat er nu boven komt drijven, waarbij de vraag is of het allemaal structureel is, dan is het lastig te begrijpen waarom er jarenlang beleid is gevoerd wat totaal niet op jeugd was gericht!

6 augustus 2013 om 08:03

Voor deze jongen had men bij PSV ook een heel plan klaarliggen. Al die onzin over jeugd dit en dat! Zijn hoofd is op een niet zo nette manier op hol gebracht in Amsterdam. Het draaide alleen maar om de euro's. Verder niets!!!

6 augustus 2013 om 08:29

Bazoers management heeft zelf Ajax benaderd, niet andersom hoor..

6 augustus 2013 om 09:13

Wat een onzin. Hoe vaak moet het nog gezegd worden. Hij wilde zelf naar Ajax. Ajax heeft hem in eerste instantie niet eens benaderd en die euro's zijn onzin. Bij beiden zou hij rond de ton verdienen, op jaarbasis 10.000 euro meer bij Ajax. Als dat het probleem was geweest dan had Brands vast wel die 10.000 meer willen geven voor 1 van de grootste talenten van NL.

Hij gaat op zijn 16e minuten in Ajax 1 maken. Zelfs bij dit verjongde psv zag ik dat niet gebeuren. Juist daarom, omdat er al zoveel jongelingen zijn. De besten horen gewoon bij Ajax te ballen. Punt. Vervelend voor de rest.

6 augustus 2013 om 08:42

Psv mag idd de hand in eigen boezem steken,maar ik mag ut toch wel jammer vinden?

Wat lopen we weer hard van stapel, 1 wedstrijd in de Jupiler League gespeeld.

6 augustus 2013 om 10:49

Ik zie niet in hoe we te hard van stapel lopen hier. Ik vind het best bijzonder dat zo'n jongen op 16-jarige leeftijd al zijn debuut in de basis heeft gemaakt in een profcompetitie. En goed ook, zijn spel zag er nagenoeg vlekkeloos uit, durft goed naar voren te spelen, heeft veel overzicht en techniek. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren en hij is er nog lang niet, maar men mag hier best enthousiast over zijn. Het ziet er naar uit dat we zo'n talent niet meer hebben gehad sinds Frank Rijkaard op die positie. (debuteerde met 17 jaar)
Elk facet in zijn spel deed me aan hem denken.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar hoe speelde hij? Dat het een groot talent is, weten we allemaal maar hoe was zijn spel?

6 augustus 2013 om 08:35

Hij was echt de baas op het middenveld! Pakte ballen af, onderschepte passes, speelde bijna elke bal vooruit en zo goed als alles kwam aan. Kwam zelf ook nog een paar keer zelf voor het doel en had daarbij nog een lekkere pegel in huis, alleen was deze recht op de keeper. Fysiek komt hij over als een 22 jarige en denk dat dat ook een groot voordeel is, hij laat zich niet zomaar van de bal afzetten ofzo..
Toen hij eruit ging voor de Kamps (bazoer schijnt wat last te hebben gehad van z'n rug) zag je wat een groot verschil dit was, Ajax kakte echt een beetje in..

6 augustus 2013 om 08:56

okok hopen dat hij dit dan kan doortrekken, goed voor NL. Thx for the update

Jonges, deze kerel lijkt in bijna ieder facet op de voetballer Frank Rijkaard. Het is me nog niet opgevallen dat bijna niemand deze vergelijking heeft gemaakt, maar zijn overzicht, techniek, kracht, jonge leeftijd en positie.... allemaal overeenkomsten

Dat PSV z,n jongen laat Gaan snap je toch niet. Ok als Er nou een club als juve man u city of een andere grootmacht is het moeilijk tegen te houden. Maar dit Zou PSV en Ajax net zo goed moeten voorkomen. Zorg dat je talenten niet weg willen

Dit initiatief is bedoeld voor spelers als Bazoer. Hij is nog erg jong maar kan op die manier op het (op één na) hoogste niveau spelen tussen jongens die een paar jaar ouder zijn dan hem. Nu kun je Tete en Bazoer laten ontwikkelen in een profcompetitie met allemaal meer ervaren spelers rond zich. Daardoor zal de overgang naar het eerste elftal gemakkelijk zijn. Bazoer zie ik dit seizoen nog zich in de basiself spelen bij Ajax 1.

Oh en voor de mensen die het nog niet doorhebben, dit is zowat het grootste Nederlands talent van het moment.

Als PSV Advoccat eerder had geloost of beter nooit aan die overschatte tactisch zwakke coach was begonnen die talenten doelbewsut links laat liggen hadden ze Bazoer nog gehad maar ja gedane zaken nemen geen keer.

Ja nu weten we het allemaal wel. Bazoer kwam van psv, maar is nu van Ajax. Klaar. Punt. Zet je eroverheen.

Was gister in de Arena en stond echt te kijken van het volwassen spel van deze geweldenaar! Hier gaan we veel plezier aan beleven.

Ik vind persoonlijk wel dat hij nog wat extra uurtjes in het krachthonk moet gaan zitten. Hij is een goede speler en nog maar 16.

Het lijkt altijd zo alsof de talenten uit het buitenland veel beter zijn als van Nederlandse clubs. Echter is het veel makkelijker om goed te voetballen in topploegen als Barcelona en Bayern dan bij clubs als Ajax en Feyenoord doordat je met veel betere spelers speelt. Je maakt mij namelijk echt niet wijs dat Sergi Roberto en Rafa Alcantara beter zijn dan Eriksen en Maher. Ik ben dan zelfs ook van mening dat Eriksen met zijn spelinzicht moeiteloos meedraait bij Barcelona. Als je ziet hoe veel spelers hij vrij voor de keeper zet, om nog maar te zwijgen over zijn vrije trappen waar regelmatig uit wordt gescoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren