Scolari komt op voor brandstichter Breno: 'Gun hem een tweede kans'

Dinsdag, 6 augustus 2013 om

Het verhaal van Breno blijft erg opmerkelijk. De verdediger stond onder contract bij Bayern München, toen hij vorig jaar werd opgesloten wegens brandstichting. Breno wordt ervan verdacht dat hij zijn eigen villa in de fik heeft gestoken en zit nu al ruim een jaar achter slot en grendel. Luiz Felipe Scolari doet zijn best om de Braziliaan vroegtijdig vrij te krijgen.

/

Breno kreeg een celstraf van drie jaar en negen maanden opgelegd, maar Scolari vraagt de Duitse autoriteiten om de verdediger terug te laten keren naar Brazilië. "Ik hoop dat ze hem een tweede kans gunnen", zei de bondscoach van de Braziliaanse ploeg tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Soms maken we fouten en als je straf er dan opzit, is het al te laat."

"We zouden zeer dankbaar zijn als de autoriteiten in Duitsland zouden luisteren naar onze pleidooi, want het is een pleidooi van heel Brazilië", vervolgde Scolari. "Als hij terug zou mogen keren naar Brazilië en zijn loopbaan weer zou kunnen oppakken, dan zou dat een nieuwe start zijn voor hem." Breno, die 21 competitieduels speelde voor Bayern, kwam overigens nog nooit uit voor de Braziliaanse nationale ploeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door pdgreat)

22 jaar en je gaat (misschien) je villa in de fik gooien... Dan heb je echt een probleem.

6 augustus 2013 om 00:34

Hij zit in de gevangenis, dus dan kan je er wel vanuit gaan dat ze bewijs hebben...

6 augustus 2013 om 00:44

Je kunt het bijna nooit 100 procent zeker weten tenzij je het hebt gezien, vind ik altijd. Dus verdacht is wel op z'n plaats.

6 augustus 2013 om 03:02

Er staat in het stuk dat hij verdachte is, dat kan niet als hij al veroordeeld is tot 3 jaar en 9 maanden. Daarnaast staat rechtens vast dat hij de brandstichting heeft gepleegd anders kom je niet tot een veroordeling. Ook in Duitsland geldt op basis van het Europees Mensenrechtenverdrag dat je onschuldig bent totdat het tegendeel bewezen is. Verdachte ben je voor de duur van het proces.

Het is natuurlijk goed bedoeld van Scolari maar hij moet zich hier niet mee bemoeien. Misplaatst om hem vrij te pleiten omdat het toevallig een voetballer is. Breno is geen slachtoffer in deze situatie.

6 augustus 2013 om 03:05

Als je t niet voor 100 zeker weet kun je ook niet veroordeeld worden

6 augustus 2013 om 07:15

hij is al veroordeeld voor brandstichting (ik dacht tot 3 jaar) en de aanklacht dat het met doel was om fraude te plegen was nietig verklaard wegens gebrek aan bewijs.

daarbij komt hij in aanmerking om de gevangenis vroegtijdig te verlaten wegens goed gedrag op voorwaarde dat hij in duitsland verblijft en een baan heeft.

aangezien meneer officieel speelt bij Sao P. is het niet mogelijk om te voetballen als baan. waarop Bayern hem een baan heeft aangeboden in de Souvenirs winkel en dat hij door de weeks mag mee trainen met het tweede elftal.

(dit artikel kwam van Bild.de maar kan het niet meer vinden)

6 augustus 2013 om 16:17

Fey95 en andere mensen

Er zijn gevangenissen die verdeeld zijn in 2 complexen. In een gevangenis kan men een huis van bewaring hebben. Daar zitten verdachte mensen in afwachting naar hun straf. De zaak wordt dan nog onderzocht. Om te voorkomen dat een verdacht dan bijvoorbeeld vlucht. Word hij tijdelijk in huis van bewaring geplaatst.

En dan heb je nog de gevangenis. Daar zitten mensen die al gestraft zijn voor hun zaak.

Vind het maar onzin wat die coach zegt. Als jij brand hebt gesticht moet je op de blaren zitten en dus de gevangenis in. Niks geen excuses, straf is straf.

6 augustus 2013 om 11:13

Vind het toch apart. Het was zijn eigendom wat hij in de brand stak, lijkt me dat je met je eigendom mag doen wat je wilt. Ik bedoel hij is vrijgesproken van verzekeringsfraude. Dus blijft staan de brandstichting.

Oke, omdat Scolari dit zegt moet hij vrij? Hij heeft dit hoogst waarschijnlijk gedaan. Als wij als burgers dit zouden doen, moeten wij ook onze straf uitzitten, maar een profvoetballer hoeft dit niet? Zou het erg laf vinden als de Duitse autoriteiten hiermee in stemmen.

Laat hem lekker zitten,
als ik me huis in brand steek moet ik toch ook gewoon me straf uitzitten.

Puur omdat hij een voetballer is vind ik geen reden om een persoon eerder vrij te laten. Het blijft overigens een apart verhaal.

Waarom een 2e kans? Voor het hele brandstichtings-verhaal was hij al flink door de mand gevallen bij Bayern.
Hij was gewoon niet goed genoeg en ik betwijfel dat dit in de tussentijd veranderd is.

ps. Daarnaast is hij geeneens meer speler van Bayern.
Alhoewel hij Duitsland niet uit mag heeft hij blijkbaar een contract bij een ploeg in Brazilie.
Scolari is weer eens goed op de hoogte.

Ongelofelijk dom dit. Echt niet normaal toch. Dit ging toch om geld, om de verzekering op te lichten of niet? Nou hij is 23 en verdient geen miljoenen meer per jaar. Dommer kan haast niet.

6 augustus 2013 om 01:19

Nee dit is volgens mij niet waar. Hij had een opstapeling van (mentale) problemen. Hij is kort na dit incident ook opgenomen in een psychiatrische instelling.

6 augustus 2013 om 02:10

Nee het ging niet om de verzekering want het was een huurhuis. Hij zit vast omdat hij zijn gezinsleden in gevaar had gebracht.

Overigens had hij die mentale problemen omdat hij waarschijnlijk niet meer aan voetballen kan komen dankzij zijn chronische knie blessure.

6 augustus 2013 om 05:13

Inderdaad. Na het incident belde hij totaal verward met niets anders dan zijn boxershort aan bij buren, volledig in paniek omdat hij zijn eigen huis in de fik had gezet. Hij is waarschijnlijk gewoon niet helemaal 100 in zijn hoofd.

Hij had toch voor het geld zijn huis in de hens gezet?
Dat je het verzekeringsgeld kon innen volgens mij.
Gebeurd wel vaker.
Als 3 jaar en 9 maanden de straf is in Duitsland dan is het zo, geen speciale behandeling voor meneer de voetballer.

Wel erg voor hem maar als hij t heeft gedaan is t eigen schuld dikke bult.

Waarom heeft Balotelli geen probleem gehad met de rechtsspraak na zijn vuurwerkincident in de badkamer?

6 augustus 2013 om 01:32

Bij Balotelli had het niets met fraude te maken?

6 augustus 2013 om 02:12

Bij Balotelli was het een ongeluk dat zijn badkamer in brand vloog, het was in ieder geval niet zijn intentie. Breno deed het express.

Waarom doet die man zijn best om hem vrij te krijgen wat een onzin zeg. Misselijke reactie wat mijn betreft om dit zo te doen. Hij hoort gewoon zoals ieder ander zijn straf uit te zitten en niet omdat hij leuk kan voetballen maar vrijgelaten moet worden.

Je bent niet echt een heel erg helder licht als je je eigen huis in de fik gaat steken. Dan vond ik al dat Balotelli niet helemaal lekker was door vuurwerk in zijn badkamer af te gaan steken. Maar dit is nog wel een stapje achterlijker door gelijk maar je huis in de fik te gooien

(als hij het gedaan heeft he) dan gaat het niet echt goed met je hij was misschien 21-22, zo gooi je wel je carrière om he

Gaat nergens over dit. Gewoon zijn straf uitzitten. We kunnen hem toch geen voorrangs positie geven omdat hij een voetballer is. Daarnaast komt hij waarschijnlijk eerder vrij bij goed gedrag in Duitsland.

Wat denkt deze Scolari nou? Dat er voor Breno andere wetten gelden dan voor de rest in Duitsland omdat hij goed kan voetballen? Belachelijk betoog dit. Bovendien, ik moet nog maar zien dat hij het Braziliaans Elftal zou halen. Werd als groot talent door Bayern binnengehaald, maar viel tegen doordat hij veel beslissende fouten maakte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren